© Nicole Verstrepen

Van kous tot kruimeldief, ruil het in de Ruilshop

Buurtatelier De Springveer is van start gegaan met een Ruilshop. Iedereen kan er elke woensdag- en zaterdagnamiddag kleding en andere spullen ruilen.

Nicole Verstrepen

Drijvende kracht achter de Ruilshop is Chantal De Neef. “Ik ben een van de trekkers van het buurt-atelier en beheer ook de Facebookpagina ‘FreecycleAntwerp’, die ondertussen bijna 27.000 leden telt. Ik wou het geefprincipe uitrollen in een pand”, zegt ze.

Begin februari kwam alles in een stroomversnelling terecht en stelde het buurtatelier zijn tijdelijk onderkomen in de Dorpsstraat 14 ter beschikking voor de Ruilshop. “Het principe is eenvoudig. Iedereen die kleding binnenbrengt, krijgt bonnen in ruil. Met deze bonnen kan je meteen of later zelf kleding kiezen uit het aanbod. Je kunt de bonnen ook teruggeven, zodat wij ze via het OCMW, de Gezinsdienst, scholen en andere organisaties kunnen schenken aan mensen die ze goed kunnen gebruiken. We hebben het bonnensysteem in het leven geroepen om te vermijden dat mensen dingen meenemen om maar te kunnen meenemen en de Ruilshop zo zijn doel zou missen”, gaat Chantal De Neef verder.

Op 15, 18 en 22 april zet Chantal de Ruilshop extra in de kijker. “De eerste tien bezoekers krijgen dan telkens elk tien bonnen, waarmee ze kleding kunnen kiezen. Naast kleding kunnen ook kleine elektrische toestellen en decoratieartikelen binnengebracht en geruild worden”, aldus Chantal.

Lees het hele verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER