© GMAX

Ex-coach Rupel Boom versterkt sportieve cel Beerschot-Wilrijk

Eind vorige week kwamen Frank Staes en Beerschot-Wilrijk tot een akkoord om de eerstvolgende drie seizoenen samen te werken. Staes wordt toegevoegd aan de sportieve cel die tot nu werd gevormd door teammanager Frank Coenen en Leo De Cleen die vooral verantwoordelijk is voor het administratieve.

HUGO FRET

Voor Frank Staes wordt het een totaal nieuwe uitdaging. In het verleden kreeg hij vooral naambekendheid als trainer van SK Wilrijk, Reet, Sint-Job (waarmee hij vanuit tweede provinciale doorstootte tot in bevordering) en Rupel Boom. "Ik speelde voetbal tot mijn 38ste", stelt Staes zich verder voor. "Meestal was dat in de provinciale reeksen. Wegens een intern conflict bij Rupel Boom nam ik er zelf ontslag, terwijl er sportief geen reden voor was. We bekleedden toen immers de vijfde plaats."

"Toen ik de aanbieding kreeg van Beerschot-Wilrijk om daar de sportieve cel samen met Frank Coenen en Leo De Cleen te komen versterken, was het alsof ik de Lotto won. Bij geen enkele andere club had ik ingestemd voor de taak die ik nu kreeg. Ik was nog te graag trainer, maar ik supporter al van jongs af aan voor Beerschot. Daar nu mee aan het huidige succesverhaal mogen werken, is een droom die uitkomt. Bovendien is Beerschot-Wilrijk een club met toekomst en ambitie en dat allemaal bij de club van mijn hart. Ik heb niet lang getwijfeld om toe te happen."

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners