© Photo News

Tennisster Maryna Zanevska verdedigt voortaan Belgische kleuren

De Oekraïense tennisster Maryna Zanevska heeft de Belgische nationaliteit verworven. De 23-jarige Zanevska verblijft sinds acht jaar in België en wil nu haar nieuwe vaderland tennissucces bezorgen. Dat zegt de nummer 151 van de wereld maandag in een persbericht van de vzw Hopiness, een organisatie die jonge sporttalenten met beperkte financiële middelen ondersteunt.

“Onder de vleugels van Philippe Dehaes (ex-assistentcoach van de Davis Cupploeg) wil ik progressie blijven boeken en mijn doel verwezenlijken om de top 100 te halen”, stelt ze.

Zanevska heeft een verleden in de tennisacademie van Justine Henin en geniet in 2017 de steun van de Franstalige tennisbond AFT. “Ze wordt een echte aanwinst voor het Franstalige vrouwentennis. Net als Ysaline Bonaventure zal ze deel uitmaken van Team Girls. Ze is een toonbeeld van professionalisme voor de jongeren in het elitecentrum in Bergen”, onderlijnt Pierre Delahaye, secretaris-generaal van de AFT.

Maryna Zanevska wordt verder omschreven als een “uitstekende dubbelspeelster” die kans maakt op een plaats in de Belgische Fed Cupselectie. Vorige week won ze het met 50.000 dollar gedoteerde ITF-graveltoernooi van Saint-Malo, de mooiste zege uit haar carrière.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis