F1-baas verrast: "Plaats muren in de bochten om Formule 1 gevaarlijker te maken"

© Mercedes F1 team

F1-baas Bernie Ecclestone heeft enkele opmerkelijke ideeën waarmee hij de Formule 1 opwindender wil maken en aantrekkelijker voor de fans.

F1journaal.be

De Formule 1 moet spannender en opwindender worden, daarover is iedereen het eens. Ook Bernie Ecclestone beseft dat er iets moet gebeuren. Hij lanceert enkele opmerkelijke ideeën, waaronder het plaatsen van muren in de bochten. Daarmee zou vermeden moeten worden dat rijders te breed gaan in de bocht of een bocht afsnijden.

"Ik ben waarschijnlijk door iedereen bekritiseerd omdat ik muurtjes van 40 centimeter rond bochten wilde bouwen. Men blijft zeggen dat de rijders niet naast de baan mogen gaan, wel ik beloof dat ze het niet zullen doen," aldus Ecclestone tegenover 'Reuters'.

De voorbije jaren zijn er in de Formule 1 allerlei maatregelen genomen om de sport veiliger te maken. Ecclestone zijn idee is dan ook op zijn minst opmerkelijk te noemen.

"Vroeger kwamen de mensen naar een race en dacht men dat er eventueel iemand zou sterven. Gelukkig is dat vandaag de dag niet meer het geval. Vandaag komen ze naar een race en weet men dat er niemand gaat sterven, wat goed is."

"Een soort show. De mensen houden daarvan"

Volgens Bernie Ecclestone kan het spektakel ook kunstmatig verhoogd worden door enkele minder drastische ingrepen.

"Wat Fernando meemaakte in Australië ... Je zou niet denken dat hij na die crash gewoon zou wegstappen," blikt Bernie Ecclestone terug op de enorme crash van Fernando Alonso tijdens de GP van Australië in Melbourne. "Wat we zouden moeten doen is onmiddellijk grote witte schermen of doeken rondom hem plaatsen en hem in een ambulance wegbrengen. Vervolgens zou je hem naar het ziekenhuis moeten brengen en later kan je vervolgens meedelen dat hij godzijdank in orde is. Een beetje een soort show. De mensen houden daarvan."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: