ROLAND GARROS. Nishikori zonder spelen in achtste finales, Nadal vlot door

© Photo News

Andy Murray (ATP 3) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde ronde van het enkelspel op Roland Garros. De Britse tennishoop schakelde in de tweede ronde op het Parijse gravel de Portugees Joao Sousa (ATP 44) uit, het werd 6-2, 4-6, 6-4 en 6-1.

Roland Garros: bekijk hier LIVE alle uitslagen!

Murray, momenteel al twaalf wedstrijden op rij ongeslagen op gravel, schopte het vorig jaar op de Open Franse tenniskampioenschappen tot in de halve finales. In de derde ronde moet de als derde geplaatste Schot de baan op tegen het 29e reekshoofd, de Australiër Nick Kyrgios (ATP 30). Die profiteerde in de tweede ronde van het forfait van de geblesseerde Brit Kyle Edmund (ATP 121).

Novak Djokovic (ATP 1) plaatste zich in Parijs zonder al te veel moeite voor de derde ronde. Het Servische topreekshoofd nam in zijn tweederondepartij op het Parijse gravel in drie sets de maat van de Luxemburger Gilles Muller (ATP 55), het werd 6-1 en twee keer 6-4. In de derde ronde moet 'Nole' de baan op tegen de 19-jarige Thanasi Kokkinakis (ATP 83). Die was in een Australisch onderonsje in vijf sets te sterk voor de als 27e geplaatste Bernard Tomic (ATP 28).

Roland Garros is het enige ontbrekende grandslamtoernooi op de erelijst van Djokovic. In 2014 en 2012 haalde hij de finale in Parijs, maar botste hij telkens op negenvoudig winnaar Rafael Nadal. In 2013, ook tegen Nadal, en in 2011 tegen Roger Federer, was de halve finale het eindstation.

Ook de Japanner Kei Nishikori (ATP 5) heeft zijn ticket voor de achtste finales op Roland Garros al beet. Zijn Duitse tegenstander in de derde ronde Benjamin Becker (ATP 48) gaf forfait door een blessure aan zijn rechterschouder. Becker had in de eerste ronde Ruben Bemelmans (ATP 95) gewipt na een vijfsetter.

Nishikori (25) evenaart in Parijs zijn beste resultaat uit 2013. Hij speelt om een plaats in de kwartfinales tegen de Tsjech Lukas Rosol (ATP 43) of de Rus Teymuraz Gabashvili (ATP 74).

Rafael Nadal (ATP 7) had weinig moeite met zijn landgenoot Almagro. De Spaanse titelverdediger versloeg Almagro (ATP 154) met 6-4, 6-3 en 6-1. Nadal, het zesde reekshoofd, speelt om een plaats in de achtste finales tegen de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP 110) of de Rus Andrey Kuznetsov (ATP 120).

De 28-jarige Nadal mikt in Parijs op een tiende eindzege. Tussen 2005 en 2014 won hij negen keer de titel. Alleen in 2009 lukte het niet. Toen botste Nadal in de achtste finales op de Zweed Robin Söderling.

BELGEN

David Goffin (ATP 17) knokte zich naar een plaatsje in de derde ronde. De Luikenaar nam met enige moeite de maat van de Colombiaan Giraldo (ATP 64) en mag zich waarschijnlijk opmaken voor een confrontatie met de Amerikaan Isner (ATP 16). (Lees hier meer.)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen