Studentes zamelen bijna 4.000 euro in voor dakloze, maar ‘Benny is niet eerlijk geweest’

© rr

Het initiatief van de Antwerpse zussen Camilla (19) en Yasmin Passieux (21) en hun vriendin Jill Cnudde (18) om de dakloze Benny een betere toekomst te geven, heeft een zure nasmaak gekregen. ‘Benny is niet eerlijk geweest: hij krijgt steun van het OCMW’, klinkt het.

boj, bhe

Het verhaal van de drie studentes die de 32-jarige dakloze wilden helpen na een toevallige ontmoeting in Antwerpen, zorgde vandaag voor veel hartverwarmende reacties op sociale media. Ze maakten een Facebookpagina voor hem aan en zamelden bijna 4.000 euro in voor de man. Maar via een contactpersoon bij daklozenorganisatie ’t Vlot kregen de vriendinnen nu te horen dat Benny niet helemaal eerlijk met hen is geweest.

‘Blijkbaar krijgt hij financiële steun van het OCMW. Dat heeft hij niet tegen ons gezegd’, klinkt het bij de studentes. ‘We zijn heel ontgoocheld in Benny, maar toch gaan we gewoon door met het project. Het ingezamelde geld zal naar andere daklozen gaan.’

De jongedames zullen op zaterdag 6 juni ook zoals eerder aangekondigd voedselpakketten uitdelen aan de daklozen bij het Centraal Station. Geld storten kan eveneens nog altijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen