© Nicole Verstrepen

Kapelse handelaars rollen rode loper uit

De handelaars van Kapellen houden komende zaterdag 30 mei een Rode Loperdag. Ze organiseren een grote tombola en ’s avonds is er op het Dorpsplein een openluchtbal

Nicole Verstrepen

Nu er dit jaar in Kapellen geen Dorpsdag wordt georganiseerd, zorgt middenstandsvereniging Beleef Kapellen voor een alternatief. Komende zaterdag rollen zo’n honderd handelaars de rode loper uit. Ze leggen hun klanten in de watten met een drankje, een hapje of een attentie en delen bij elke aankoop ook tombolabiljetten uit. Tussen 16 en 19u kunnen die biljetten in de wedstrijdurne op het Dorpsplein gedeponeerd worden. In ruil voor uw pakketje biljetten krijgt u een gratis drankje. Om 19u vindt de trekking plaats in de vorm van een aanwezigheidstombola. In de prijzenpot bevinden zich een vakantiecheque ter waarde van 500 euro, twee keer Beleef!-cheques ter waarde van 250 euro en een gevulde Promenade-mand.

Het openluchtbal vindt plaats van 16 tot 22u. De bruine cafés van Kapellen verzorgen de toog en dj Marc draait muziek voor jong en oud. Vanaf 16.30u brengen street- en showdancers alvast ambiance op het plein. Voor de kinderen zal er extra animatie zijn met een springkasteel, grimeurs en een ballonnenclown. Op zaterdag en zondag is het bovendien Stationsstraatkermis. De attracties staan opgesteld aan de Guyotlei, het station en de Koolkaai. Op zaterdag is de kermis open tot 19u, op zondag tot 20u. Op zondag vindt in de Gasstraat en omgeving ook de traditionele rommelmarkt plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER