© Tommy Maes

Spetterende aanloop naar de vakantie op de Keiheuvel

De vijftiende editie van Bengelpop is weer een succes. Maar liefst 5.224 kinderen vermaken zich op de talrijke attracties en genieten van de randanimatie. Ook het weer zit mee.

Tommy mAes

De meer dan vijfduizend kinderen uit het eerste en tweede leerjaar worden dinsdagmorgen warm verwelkomd op de Keiheuvel. Levensgrote mascottes zoals Koekie Monster en zelfs Iron Man staan klaar met high fives en knuffels. Zodra iedere school een verzamelplekje heeft gevonden, kunnen de kinderen het festivalterrein verkennen. Lore (7), Alicia (7), Chelsey (8) en Febe (8) brengen een bezoekje aan de zeepbellentent, waar ze een schuimlaagje op hun haar krijgen. “Nu is ons haar gewassen”, lachen ze. “Bengelpop is een heel leuk festival. We hebben er echt naar uitgekeken. Wat we straks allemaal gaan doen, weten we nog niet. Nu gaan we snoepjes kopen en vanmiddag eten we frietjes.”

Ook Jasmin (7) heeft een nieuw kapsel gekregen in het Coupe Du Compress-kapsalon. “Met een luchtpistool hebben ze mijn haar in deze gekke vorm gelegd. Ik vind het wel een mooi kapsel. Mijn zus wordt zeker jaloers”, giechelt ze. “Er valt zo veel te beleven op Bengelpop. De springkastelen en de kermisattracties zien er fantastisch uit.”

Kindertheater

De nadruk van Bengelpop ligt bij de diverse attracties en animatie. Zo vind je er springkastelen, een zwiermolen, een fun house, botsauto’s en een kermisachtbaan. Aan het podium kan je naar hartenlust dansen met Time to Dance en Discobar Eugene. Kindertheateracts zoals Lejo en Sierk Mobiel brengen de kinderen van de ene verbazing naar de andere.

Matthijs (6) en Elias (7) waaien even uit op de schommel. “We hebben al veel gedaan, zoals de springkastelen. Bij de Lego-stand moesten we wel een tijdje wachten. Zo meteen gaan we weer salto’s doen op een springkasteel. Het is de eerste keer dat we op Bengelpop zijn en we willen volgend jaar zeker terugkomen”, zeggen ze.

Hoewel de vijftiende editie van Bengelpop een recordopkomst van 5.224 kinderen heeft, heb je nergens het gevoel dat het te druk is. “Het is een gezellige bedrijvigheid”, reageren Janne (8), Charlotte (7), Janne (8) en Leila (7). “Vorig jaar waren we hier ook en het lijkt niet drukker dan toen. We hebben al veel gedanst, gespeeld en stukje kinder­theater gekeken. Het leukste was het buikdansen. Daarvoor hebben we een speciaal rokje gekocht. We zijn natuurlijk blij dat het bijna vakantie is, maar was ook heel fijn schooljaar.”

Zin om mee te doen

Terwijl de kinderen zich volop uitleven op het festival, kunnen de meesters en juffen alles rustig aanschouwen. “We komen met onze school al vijftien jaar naar Bengelpop en het is hier altijd goed”, knikken juffen Nadine, ­Tinne, Lieve, Evi en Sien. “Alles is hier tot in de puntjes georganiseerd. Er is ontzettend veel te beleven voor de kinderen. Af en toe hebben we stiekem zin om mee te doen. Misschien moeten we ons zo’n gek kapsel laten aanmeten of een ritje maken in de drakenachtbaan.”

Ondanks de mindere voorspellingen blijven de weergoden Bengelpop goedgezind. Er vallen af en toe wel enkele druppeltjes, maar niets dat de pret kan bederven. “We zijn zeer tevreden over deze vijftiende editie. Alles is vlot verlopen en de kinderen hebben een mooie dag beleefd”, glundert organisator Raf Mertens.

Bekijk ook een sfeerfilmpje op www.gva.be.