Twintiger riskeert twee jaar cel voor ‘sextorsion’ van 15-jarig meisje

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van twee jaar gevorderd tegen een 20-jarige man uit Asse die zich schuldig had gemaakt aan ‘sextorsion’. De man had een 15-jarige medeleerlingen overtuigd om halfnaakt voor de webcam te poseren en had vervolgens de beelden misbruikt om haar onder druk te zetten om verdergaande seksuele handelingen te stellen voor de camera.

jva

Zo liet hij het meisje zich helemaal uitkleden en moest ze zich op verschillende manieren bevredigen. Als ze hem niet gehoorzaamde, dreigde hij ermee de beelden te verspreiden onder andere leerlingen van dezelfde school. Toen het meisje zich afmeldde uit hun chatsessie, stuurde de jongeman haar op 25 uur tijd meer dan zeventig belagende sms-berichte.

De zaak kwam uiteindelijk aan het licht toen het meisje op school instortte omdat ze werd gepest door andere leerlingen die de foto’s hadden gezien of er over hadden gehoord.

Het parket tilde zwaar aan de feiten. ‘Hij heeft misbruik gemaakt van een kwetsbaar minderjarig meisje en voerde systematisch de druk op om haar allerlei handelingen te laten uitvoeren’ zei de substitute, die twee jaar cel vorderde voor verkrachting en aanranding van een minderjarige die jonger is dan 16, bezit en verspreiding van kinderporno en voor bedreiging.

De twintiger zit intussen in het hoger onderwijs en zijn advocaat vroeg om een opschorting of een werkstraf, zodat de jongeman een blanco strafblad zou kunnen behouden. De uitspraak valt op 28 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen