© Sarah Van den Elsken

© Dirk Kerstens

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stad pakt veiligheid op Turnhoutsebaan aan

De stad Antwerpen wil met infrastructurele ingrepen de verkeersveiligheid op de Turnhoutsebaan verhogen. “Er gebeuren zaken die totaal onaanvaardbaar zijn”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA). Een apart fietspad komt er wel niet.

JAST, JVB

Burgemeester De Wever heeft rapporten opgevraagd om na te gaan wat er mogelijk zou kunnen gebeuren om de verkeersproblemen op de Turnhoutsebaan op te lossen. “En dat moeten ingrijpende maatregelen zijn”, zegt De Wever. “Neem het probleem van de dubbelgeparkeerde wagens, die de straat onveilig maken. Automobilisten en fietsers moeten vaak over de trambedding rijden om zo’n dubbel geparkeerde wagen te passeren.” Van een volledige heraanleg van de Turnhoutsebaan is voorlopig geen sprake, maar bepaalde ingrepen zijn wel bespreekbaar. “Nu liggen er gladde boordstenen tussen de weg en de bedding, waardoor dubbelparkeerders het idee hebben dat andere wagens en fietsers hen kunnen voorbijsteken”, zegt De Wever. “Door de randen van die tram- en busbedding te verhogen, kan die bedding niet als vluchtroute gebruikt worden. Zo kunnen we de hardleerse weggebruikers dwingen om zich aan de regels te houden.”

Of die ingreep ook de fietsers ten goede komt, is nog de vraag. Door de hogere trambedding zouden wagens niet meer kunnen uitwijken voor fietsers én is er geen plaats voor een fietspad. “Zo’n apart fietspad op de Turnhoutsebaan is simpelweg onmogelijk”, reageert De Wever.

Vorige week haalde onze reporter al zijn stalen ros boven om de Turnhoutsebaan uit te testen. Bekijk in onderstaande video hoe dat verliep:

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER