© HBVL

Aanvallers agenten blijven in de cel

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een 20-jarige man uit Genk en zijn 37-jarige oom, die woensdagmorgen twee agenten van de motorbrigade van de politiezone MidLim zwaar toetakelden aan een tankstation op de Bergbeemdstraat in Genk. De twee agenten wilden het voertuig van de twintiger aan een routine verkeerscontrole onderwerpen, maar dat was blijkbaar zeer tegen de zin van de twee Genkenaren.

De twintiger, die zelf in het tankstation werkte, en zijn oom deelden aan de twee agenten zware klappen uit. Ze verscholen zich nadien in het tankstation, maar de in bijstand geroepen politiemensen konden de twee agressievelingen in de boeien slaan. De twee agenten werden met ernstige kwetsuren naar het ziekenhuis overgebracht. Een agent mocht het ziekenhuis al verlaten, maar is nog werkonbekwaam. Zijn collega werd in een kunstmatige coma gebracht omdat hij breuken in het aangezicht had opgelopen.

Sinds donderdag dragen alle agenten van de getroffen politiezone MidLim een badge met het opschrift “Respect”. Via de symbolische actie willen ze aandacht en steun vragen na het geval van zinloos geweld tegen politieambtenaren. De korpschef van MidLim wil dat daders van agressie tegen politiemensen zwaar gestraft worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer