© PP

Puuriaanse paddenstoelenkunst in Puurs

Het is herfst en dus duiken er overal paddenstoelen op. In Puurs- centrum zijn het danig uit de kluiten gewassen exemplaren en bovendien van hout. De kunstwerkjes van Koen Van Robays zijn bijzonder populair.

PP

Om de handelskern te versterken, besliste het gemeentebestuur om het Dorpshart of winkelcentrum te verfraaien. Ze kreeg daarvoor overigens subsidies van Vlaanderen. Seizoensgebonden actie en decoraties zijn daar een onderdeel van en wie herfst zegt, denkt paddenstoelen. De houten zwammen die her en der verschijnen, zijn van de hand van Koen Van Robays uit Geraardsbergen.

Hij ontdekte de houten paddenstoelen drie jaar geleden tidjdens een reis naar de Dordogne. Toen Van Robays zijn werk verloor, werd paddenstoelen maken een hobby - of zeg maar een passie. ‘Ik spreek zelf over Puuriaanse paddenstoelen, gemaakt uit één stuk. Zelfs al heb ik nu opnieuw werk, ik blijf het boeiend vinden om een volledige boomstam om te vormen tot een viertal paddenstoelen.’

De Puurse communicatiedienst heeft er meteen wedstrijd aan gekoppeld. Wie zo’n paddenstoel wil winnen, post een foto ervan op de Facebookpagina van de gemeente of mailt de foto. De foto’s met de meeste likes op maandag 1 december (10u) wint een eikenhouten paddenstoel.

INFO

Mailen kan naar communicatiedienst@puurs.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER