© ima

Man riskeert celstraf voor slagen aan uitbater nachtwinkel

De Gambiaan Babacar J. (38) riskeert een celstraf van achttien maanden voor een gewelddadige raid op de uitbater van een nachtwinkel in Arendonk. “Ik heb helemaal niet gevochten”, vertelde de man op de rechtbank.

bvdl

Babacar J. uit Arendonk verscheen maandag aangehouden voor de rechter in Turnhout. Hij zit sinds 18 januari in de cel voor een gewelddadige schermutseling in de nachtwinkel op de Vrijheid in Arendonk. Daar zou hij uitbater Kanif Shakoor hebben bedreigd met een mes en hebben geslagen. “Een eerste bezoek die avond aan de nachtwinkel verliep relatief normaal, maar hij klaagde wel over de prijzen in de zaak”, zei openbare aanklager Wim Smets. “Even later keerde hij terug en sloeg hij de uitbater in zijn gezicht. Bij een derde bezoek toonde hij een puntig voorwerp waarmee hij de winkelier bedreigde. De dader werd buiten ­gewerkt, maar keerde nog eens terug. Hij had zich verstopt in het struikgewas.”

Volgens het Openbaar Ministerie was J. onder invloed van alcohol en toonden camerabeelden aan dat hij wel degelijk schuldig is. “Op de beelden is goed te zien dat hij zwaait met een puntig voorwerp.”, voegt Wim Smets eraan toe. Hij stond ook terecht voor een winkeldiefstal op 25 november 2016 in de Delhaize in Arendonk waar hij met vier flessen sterke drank aan de haal wilde gaan. Toen hij onderweg was naar de kassa, vielen enkele flessen uit zijn jas. Babacar J. riskeert achttien maanden cel en een boete.

De beklaagde ontkende dat hij geweld heeft gebruikt in de nachtwinkel van Kanif Shakoor. “Er was eerst een discussie over de prijs van telefoonkaarten. Hij kreeg te weinig wisselgeld terug. Mijn ­cliënt is daar ook uitgemaakt voor bastaard”, pleitte meester Manuel Huygaerts, de advocaat van de Gambiaan. “Hij is even later teruggekeerd naar de winkel waar hij door enkele personen is buiten gewerkt. Hij ontkent dat hij geslagen heeft of dat hij een mes zou hebben getoond.”

Werkstraf

De raadsman vroeg de rechter om een werkstraf op te leggen. “De man is sinds januari 2011 in België en werkt bij de technische dienst van een woonzorgcentrum in Arendonk. Daar mag hij ook opnieuw beginnen”, schetste de raadsman. “Ik heb niet gevochten met die man. De uitbater heeft op mijn lip geslagen en heeft mij uitgescholden”, reageerde Babacar J. De rechter velt een vonnis op 3 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER