Direct naar artikelinhoud

Brussel-centrum weer vrij: eigenares 'verdacht pakket' meldt zich

'Het verdachte pakket' lag aan bakkerij Paul op de Grasmarkt. Het behoorde toe aan een vrouw, die het pakje - in samenspraak met DOVO - uiteindelijk mocht openmaken.

De omgeving van de Brusselse Grasmarkt was deze namiddag even volledig afgesloten na de vondst van een verdacht pakket. Intussen is de perimeter opgeheven en zijn de winkels in de buurt weer open.

Op de kruising met de Kleerkopersstraat - vlak bij het Beursplein en de Grote Markt en dus aan de rand van het voetgangersgebied - lag een voorwerp ter grootte van een schoendoos, bevestigt de Brusselse politie. Enkele winkels werden even ontruimd en de politie raadde iedereen aan de omgeving te vermijden. Een veiligheidszone liep van de Grasmarkt richting beurs en van de Kleerkopersstraat tot aan het Muntplein.

DOVO kwam ter plaatse om het pakket te onderzoeken, maar al gauw bleek het toe te behoren aan een vrouw. Die meldde zich bij de politie. In samenspraak met de ontmijningsdienst mocht de vrouw het pakje openmaken. De hele buurt is intussen opnieuw toegankelijk.

De politie en DOVO kwamen ter plaatse.
De politie zette een deel van het centrum van Brussel af. Ook militairen kwamen ter plaatse.
Het pakje, ter grootte van een schoendoos, lag aan bakkerij Paul.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...