Eerste woontoren aan Gents Rabot tegen jaarwisseling gesloopt

© credit

Tijdens de afbraakwerken gaf de toren zijn kleurige interieur weer © fvv

thumbnail: null
thumbnail: Tijdens de afbraakwerken gaf de toren zijn kleurige interieur weer

In Gent verloopt de sloop van de eerste van drie woontorens sneller dan gepland en zullen de afbraakwerken rond de jaarwisseling afgewerkt zijn. Dat meldt de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent, die volgende week start met sloopwerken met een grote hydraulische kraan.

edm

In het project Rabot worden de drie hoge woontorens uit de jaren 70 tegen eind 2023 vervangen door acht lagere torens met samen ongeveer 360 appartementen. De sloop van de eerste Rabottoren gaat goed vooruit, zegt WoninGent.

‘Volgende week, een maand vroeger dan voorzien, starten de sloopwerken met de grote hydraulische kraan. Het gevaarte wordt de volgende dagen met de grootste zorg opgebouwd. Tegen de jaarwisseling zou de eerste Rabottoren volledig afgebroken moeten zijn.’

De kraan zal vanaf volgende week het middenstuk van de eerste Rabottoren afbreken. Op een tweetal weken tijd moet het grootste deel van de eerste toren verdwenen zijn.

In december vangt de laatste fase van de sloop aan en zet de aannemer kleinere kranen in om de onderste verdiepingen af te breken. WoninGent wil midden 2016 starten met de bouwwerken aan de eerste drie nieuwe gebouwen, die moeten komen op de plek waar nu nog de eerste toren staat.