Transgender doet mee aan missverkiezing: “Ik kijk nu al uit naar de bikini-ronde”

© sem

Een droom die in vervulling gaat. Zo noemt Naomi Cremers haar deelname aan Miss Limburg Internationaal. De zoveelste miss-kandidate zal u denken, ware het niet dat Naomi tot twee jaar geleden Yves heette. “Ik wil dit kroontje echt winnen, maar anderzijds is het ook een statement. Transgenders hebben vandaag niemand die het in de media voor hen opneemt. Ik wil opkomen voor onze rechten.”

TIMMIE VAN DIEPEN

“Catwalktraining, dansoefeningen, ...” De opwinding in Naomi’s stem is duidelijk hoorbaar. Sinds kort weet ze dat ze mag meedingen naar het kroontje van Miss Limburg Internationaal, een schoonheidswedstrijd tussen de beide Limburgen.

Naomi is een van de eerste transgenders die deelneemt aan een missverkiezing. “Er waren al een paar voorbeelden, zoals de Oost-Vlaamse Céline Van den Bossche die deelnam aan de voorverkiezingen voor Miss België, of de Nederlandse Loiza Lamers die onlangs nog Hollands Next Top Model won. En nu is het aan mij.”

Sinds Naomi dertien jaar geleden naar de missverkiezing van haar zus ging kijken, ziet ze zichzelf al in badpak op het podium paraderen. Alleen zat ze al die tijd gevangen in een mannenlijf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen