Frank Fredericks in IAAF-inspectieteam doping Rusland

© REUTERS

De Internationale Atletiekfederatie (IAAF) heeft dinsdag het vijfkoppige inspectieteam bekendgemaakt dat de hervormingen in de Russische atletiekwereld, beschuldigd van georganiseerd dopinggebruik, moet opvolgen. De voormalige topsprinter Frank Fredericks behoort tot de vijf inspecteurs.

(belga)

Het inspectieteam wordt voorgezeten door de Noor Rune Andersen, een internationale antidopingexpert. Naast de Namibiër Frank Frederiks, op de Olympische Spelen goed voor vier zilveren medailles, behoren de Canadese Abby Hoffman, de Italiaanse Anna Riccardi en de Australiër Geoff Gardner tot het inspectieteam.

Systematische dopingpraktijken

Vrijdag legde de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) de Russische atletiekfederatie (ARAF) een voorlopige schorsing op. Daarmee volgde de IAAF het advies van een onafhankelijke onderzoekscommissie van het Wereldantidopingagentschap (WADA). Die had begin vorige week in een rapport het bestaan van jarenlange, systematische dopingpraktijken in Rusland bevestigd.

Russische atleten kunnen door de schorsing niet in internationale competities uitkomen. De schorsing geldt voor “onbepaalde duur”. Het inspectieteam heeft een belangrijke stem in het al dan niet opheffen van de voorlopige schorsing.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen