Direct naar artikelinhoud
Drugs

Trend in Silicon Valley: LSD om werkprestaties te verbeteren

Trend in Silicon Valley: LSD om werkprestaties te verbeteren
Beeld THINKSTOCK

In Silicon Valley, het mekka voor technologiebedrijven in Californië, neemt een steeds grotere groep jonge ICT-werknemers kleine hoeveelheden van de psychedelische drug LSD. Dat moet hen stimuleren om 'outside the box' te denken en hun productiviteit te verhogen, zo schrijft International Business Times.

De werknemers nemen microdoses in: zeer kleine hoeveelheden die slechts een beperkt effect hebben en zelden over het hele lichaam te voelen zijn.

Microdosering is een term die al jaren gangbaar is in de medische wereld. Volgens de website van High Existence, een vereniging die zich verdiept in bewustzijnsverruiming, is microdosering "het innemen van subwaarneembare doses (6 tot 25 microgram LSD, 0,2 tot 0,5 gram paddo's, 50 - 75 microgram mescaline) terwijl men zijn dagelijkse activiteiten voortzet, extreme sporten beoefent, geniet van de natuur of zijn spirituele oefeningen verbetert."

Steeds meer ICT-werknemers in Silicon Valley nemen microdoses LSD in omdat het hen een energieboost geeft en hen helpt om gecompliceerde problemen sneller op te lossen dan anders. "Je voelt een klein beetje meer energie, een beetje meer inzicht, maar niet zoveel dat je zou trippen," vertelde Rick Doblin, directeur van een Amerikaanse associatie voor psychedelische studies aan Rolling Stone Magazine.

'Mensen doen het en ze eten beter, slapen beter, gaan vaak weer sporten, aan yoga doen of mediteren'
James Fadiman, auteur

James Fadiman, auteur van "The Psychedelic Explorer's Guide" introduceerde het idee van microdosering tijdens een psychedelische conferentie in 2011 toen hij de resultaten kwam voorstellen van experimenten waarbij hij zelf microdoses drugs had ingenomen.

Sindsdien vertellen andere mensen, die ook microdosering uitgeprobeerd hebben, dat het kan helpen tegen depressies, migraines en chronisch-vermoeidheidssyndroom, terwijl het creatief denken stimuleert. Fadiman raadt aan dat mensen die dit willen proberen, om de vier dagen 's ochtends een microdosis innemen en hun dagelijkse routine verder aanhouden.

"Mensen doen het en ze eten beter, slapen beter, gaan vaak weer sporten, aan yoga doen of mediteren," aldus Fadiman. "Het is giswerk, maar ik heb al verbeteringen gezien van zoveel verschillende aandoeningen, dat het lijkt alsof de dingen die niet in balans zijn, weer in evenwicht worden gebracht."

Lees ook

Geselecteerd door de redactie