© BELGA

KV Kortrijk kent geen problemen met Waasland-Beveren: 3-1

KV Kortrijk heeft Waasland-Beveren makkelijk aan de kant gezet op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League. Nog voor het halfuur stonden de Kerels op een 3-0 voorsprong, behalve de aansluitingstreffer van Zinho Gano konden de Waaslanders eigenlijk veel te weinig betekenen.

wic

KV Kortrijk kon, het verlies van Racing Genk indachtig, naar de top zes springen en ging furieus van start. Al na één minuut ging Lukas Van Eenoo zijn kans van buiten de zestien, maar hij kon zijn poging niet kadreren. Na goed drie minuten kopte Zarko Tomasevic al een volgende kans over het Beverse doel. Lang wachten moesten de fans niet vooraleer die druk vertaald werd in doelpunten. Na tien minuten versnelde Adam Marusic. De jonge Kroaat zette Erdin Demir met een grote brug te kijk en werkte dan koel onder Waasland-Beveren-doelman Merveille Goblet af.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Kortrijk

W.-Beveren

Twee minuten later stond het zowaar al 2-0. Kristof D’Haene pakte uit met een mooie individuele actie en gaf de bal gepast voor op Thanasis Papazoglou. De Griekse reus was de te traag uitgekomen Goblet te snel af en knikte de dubbele voorsprong in het lege doel.

Goblet alweer in de fout

Het Guldensporenstadion stond in lichterlaaie en de Kerels bleven maar aanvallen. Marusic nam een afvallende bal in één tijd op de slof, maar zag het leer een metertje naast stuiten. De 3-0 zou er echter nog voor het halfuur komen. Papazoglou kreeg de bal aangespeeld na Bevers balverlies, zette zijn mannetje in de wind en mikte de bal vanuit een scherpe hoek laag op doel. Goblet kon de bal echter niet klemmen en Stijn De Smet had de rebound maar voor het intrappen.

Inmiddels hadden beide ploegen al met tien kunnen staan, maar ref Delacour miste een slaande beweging van Livio Nabab richting Gertjan De Mets, net zoals hij diens revanche op Nabab niet zag. Uitgerekend diezelfde Nabab zette met een snelle passeerbeweging echter de revival van Waasland-Beveren in werking. De man van Guadeloupe knalde de uitstekende kans naast. Toch zouden de Oost-Vlamingen blijven komen. Thibault Moulin kon uithalen van ver, terwijl KVK-doelman Darren Keet het zijn eigen verdedigers moeilijk maakte door dom uit doel te komen.

Ganho zorgt voor aansluiting, maar verder komt W-Beveren niet

Op slag van rust deden de Waaslanders toch weer helemaal mee. Gary Coulibaly mikte een voorzet/schot richting Zinho Gano, die net geen buitenspel stond en met zijn deviatie Keet verraste.

Na de pauze nam KV Kortrijk echter weer over, en Goblet - antiheld voor de rust - hield achtereenvolgens Papazoglou, Chanot en Marusic van de 4-1. Het tempo ging echter stevig naar beneden, ook al omdat Waasland-Beveren te weinig punch had om nog iets terug te doen. Verder dan een schotje van Steeven Langil binnen het bereik van Keet kwamen de troepen van Stijn Vreven niet.

Door de zege komt KV Kortrijk de top zes binnen. Het springt over Racing Genk en deelt nu de vijfde plek met Zulte Waregem.

Belangrijkste fases:

1’ We zijn nog maar pas begonnen en de handen van de thuissupporters gaan al meteen op elkaar. Van Eenoo zoekt net buiten de grote rechthoek naar z’n rechter, maar zijn poging gaat over de kruising.

3’ Van Loo gooit een bal voor doel en Tomasevic klimt hoog, maar zijn koppoging gaat over en naast de kooi van Goblet. De druk van KVK houdt aan.

10’ GOAL! En de 0 is al van het scorebord! Marusic met een prima actie op de helft van de bezoekers en hij zet Demir met een grote brug heel simpel in de wind. Oog in oog met Goblet faalt de flankaanvaller niet. Een verdiende voorsprong, want dreigen kon Waasland-Beveren nog niet.

12’ GOAL! Ai ai ai Waasland-Beveren! De 1-0 staat nog maar net op het bord en Papazoglou maakt er al 2-0 van. D’Haene met een prima voorzet en de Griekse aanvaller is sneller bij de bal dan Goblet. Is de match nu al gespeeld?

19’ Marusic heeft vertrouwen getankt na zijn vroeg doelpunt en neemt een botsende bal nu in één keer op de slof. Zijn harde knal gaat een metertje naast.

24’ Nabab en De Mets krijgen het aan de stok met elkaar. Eerst maakt Nabab een slaande beweging naar de speler van KVK en De Mets reageert niet gepast. Delacourt laat het accident zo.

27’ GOAL! Wordt het een waar doelpuntenfestijn in het Guldensporenstadion? Na nog geen half uur spelen staat het ondertussen al 3-0, want ook De Smet heeft z’n goal beet. Goblet kon een harde knal van Papazoglou niet klemmen en De Smet was er als de kippen bij om de rebound in doel te tikken.

32’ Nabab zet met enkele mooie schijnbewegingen De Mets in de wind, maar zijn poging is te wild en gaat naast. Opnieuw krijgt hij het daarna aan de stok met De Mets, maar deze keer houden beide heren het beschaafd.

33’ Waasland-Beveren blijft nu op de helft van de thuisploeg voetballen. Deze keer haalt Moulin uit, maar zijn schot gaat meters naast.

38’ Darren Keet komt wat onbeholpen uit zijn doel, maar Gano moet door goed verdedigen van Chanot te ver uitwijken. Het leer rolt over de achterlijn, maar Chanot is woedend op zijn doelman.

43’ GOAL! Op slag van rust is er dan toch nog een levenslijn voor Waasland-Beveren. Gano devieert een schot van Coulibaly in doel.

46’ KV Kortrijk begint aan de tweede helft zoals het aan de eerste begon. Na een mooie aanval over verschillende stationnetjes redt Goblet puik op een schot van Papazoglou.

50’ KVK rust niet op hun lauweren en gaat vol voor die vierde treffer. Deze keer is Chanot gevaarlijk op een hoekschop, maar Goblet staat pal.

53’ De maker van de 1-0, Marusic, voelt zich prima vanavond. Opnieuw waagt hij z’n kans, maar de knal mikt precisie. Goblet staat pal.

63’ Waasland-Beveren probeert te combineren maar veel levert dat allemaal niet op. Langil probeert het dan maar met een botsend schot, maar dat is te centraal om Keet te verrassen.

79’ Marusic speelt Kamara vrij in de zestien, maar de invaller kan zijn wilde trap niet kadreren.

82’ Een afvallende bal komt voor de voeten van Jans, maar de poging van de Luxemburger wordt afgeblokt. M’Sila probeert het in de herneming, maar Keet kijkt het leer buiten.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL