Beste Sergio,

Ik moet bekennen dat ik eigenlijk niet zo graag naar kookprogramma’s kijk. Van Piet Huysentruyt was ik wel fan, maar ja, die komt niet meer op televisie. Er zijn ook zoveel kookshows op televisie de laatste tijd. Nee, geef mij maar feuilletons of reeksen met dieren. Ik heb trouwens al genoeg in de keuken gestaan, ik ben dat zo beu als koude pap. Mijn man en ik, wij kozen wel altijd de beste restaurants uit. Jaja, wij wisten wel waar het goed was. Waarom zouden we ook niet van het leven genieten? We hadden allebei een goede job.

Toen ik 102 werd, hebben mijn nichtjes me meegenomen naar ’t Kleine Genoegen in Hasselt en dat was daar ook goed hoor, Sergio. Moest ge eens de kans hebben, spring daar zeker eens binnen. Ik heb daar zelfs nog iets extra gekregen omdat ’t mijne verjaardag was. Biedt gij die service ook aan, Sergio? Een zevengangenmenu kost bij u blijkbaar zestig euro. Nu, ik zou er dat nog zeker aan willen geven, als ge maar ziet dat ’t vlees dan goed gebakken is.

Ik moet eigenlijk nog iets bekennen. Met de Nederlanders die ik ontmoet heb, heb ik eigenlijk geen al te goede ervaringen. ’t Waren meestal profiteurs, al bestaan er gelukkig wel uitzonderingen gelijk u. Gij werkt hard, gij hebt een sterrenrestaurant opgericht en er bestaat zelfs al een film over u, Sergio. Dan moet ge al wel iets betekenen, hé. In dat reclamefilmpje voor uwe film zag ik wel dat gij veel vloekt. Volgens mij zijt ge wel ne strenge. Ik vind u er trouwens helemaal niet uitzien als een kok. Ge lijkt eerder op een artiest. Da’s een compliment hé. Nu, ge zit wel al even in uwe tweede jeugd, dat is er ook aan te zien, daar moeten we niet om liegen.

Ik heb toevallig laatst eens dat programma met die restaurants gezien. Gij gaat daar dan overal eten en plots meende ik u te horen zeggen: ‘Zo’n klein potje met zo veel vlees, dat is precies als een dikke kont in een te kleine onderbroek.’ Had ik dat nu goed gehoord? Da’s wel grof hé, maar ja ge zijt een Hollander, die generen zich voor niks.

Maar ik heb de mensen graag rechtuit, dus blijf zeker uzelf, jongen.

Liefs, Yvonne

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer