© EPA

Olympisch kampioen Guerdat nieuwe leider in Las Vegas

De Zwitser Steve Guerdat heeft vrijdag in Las Vegas de tweede proef van de finale van de Wereldbeker Jumping gewonnen. De regerende olympische kampioen pakte ook meteen de leider in de stand. Jos Verlooy werd tiende en stijgt in het klassement van de achtste naar de vijfde stek.

In een loodzware basisronde met als voorlaatste hindernis een heel moeilijke driesprong slaagden slechts zes combinaties er in om foutloos te blijven en zo door te stoten naar de barrage. Verlooy leek eveneens op weg naar de barrage maar de tweede okser van de driesprong werd hem fataal.

‘In feite was het voor de paarden onverantwoord om zo’n moeilijke driesprong nog als voorlaatste hindernis in te bouwen’, concludeerde onze landgenoot na afloop. ‘Vooral de grote afstand tussen A en B van de driesprong maakte het bijzonder lastig en lag voor Domino iets te ver uit elkaar.’

Amerikanen

Met vier combinaties in de barrage kon de pret voor de Amerikanen niet op. De 23-jarige Lucy Davis mocht met Simon als eerste de thuiseer verdedigen nadat de Noor Geir Gulliksen met Edesa S Bajan de barrage had geopend met 4 strafpunten in 40.06 seconden. Davis stormde nog foutloos naar de laatste hindernis maar ging daar in de fout. Haar landgenote Beezie Madden slaagde er onmiddellijk daarna met Simon wel in om de nul op het scorebord te houden. Na haar zou alleen nog Guerdat met Albführen’s Paille er in slagen om foutloos te blijven en met een tijd van 32.87 werd hij de winnaar.

Jos Verlooy, die toch nog als tiende eindigde in de tweede proef, nestelde zich in de top-5 van het tussenklassement. ‘Daar had ik vooraf voor willen tekenen. Zondag in de laatste proef zou ik toch nog een paar plaatsen willen opschuiven.’

Uitslag van en stand na de vrijdag gereden tweede proef in de finale van de Wereldbeker jumping in het Amerikaanse Las Vegas:

Uitslag:

1. Steve Guerdat (Zwi/Albführens Paille) 0 strafpunten/32.87

2. Beezie Madden (VSt/Simon) 0/33.31

3. Lucy Davis (VSt/Barron) 4/32.53

4. Richard Fellers (VSt/Flexible) 4/32.80

5. Geir Gulliksen (Noo/Edesa S Bajan) 4/40.06

...

10. Jos Verlooy (Bel/Domino) 4/70.43

Klassement na twee proeven:

1. Steve Guerdat (Zwi) 0 WB-strafpunten

. Richard Fellers (VSt) 0

3. Bertram Allen (Ier) 1

4. Penelope Leprevost (Fra) 5

5. Jos Verlooy (Bel) 6

. Beezie Madden (VSt) 6

. Martin Fuchs (Zwi) 6

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer