Eline De Munck toont zich van haar vuilste kant

© rr

Wat gebeurt er als je je dertig dagen lang niet wast. Dat je een beetje onfris zal ruiken, is zeker, maar wat met je persoonlijkheid en het contact met anderen? Presentatrice Eline De Munck zocht het uit in ‘Eline Gets Dirty’.

Nele Coune

Vanavond zendt vrouwenzender TLC de documentaire 'Eline Gets Dirty' uit. De camera volgt zangeres, actrice en presentatrice Eline De Munck die dertig dagen lang water en zeep afzwoer. “Ik dacht dat mijn tanden niet mogen poetsen het ergste zou zijn. Maar ik had toch het meeste moeite met mijn vuile handen”, zegt De Munck die intussen weer proper ­gewassen door het leven gaat. “Koken deed ik met handschoenen aan, want ik mocht niet met water in contact ­komen.”

De Munck moest een maand lang bij de les blijven, want voor je het goed en wel beseft, sta je met je handen onder de kraan. “Op dag drie was ik na een toiletbezoek onderweg naar de spoelbak toen ik dacht: Ah nee, dat mag niet en mij terug omdraaide. De mensen in de buurt keken toen wel vreemd op.”

Vroeger altijd opgetut

Toch draaide deze uitdaging voor De Munck niet enkel om het niet wassen. Ze wilde antwoorden vinden op vragen als: ben ik als persoon interessant genoeg om overeind te blijven zonder hygiëne? Jawel, zo blijkt. Naar eigen zeggen is ze niet enkel fysiek sterker uit dit avontuur gekomen. “Ik ben veel opener en toegankelijker geworden, daarnaast draag ik ook veel minder make-up. Als ik vroeger naar de bakker moest of iets ging drinken met een vriendin, zag ik er altijd uitgedost uit. Nu niet meer. Het is niet nodig om mij helemaal op te maken om eventjes een boodschap te doen.”

Wassen met een cameraploeg

Na dertig dagen vuiligheid zou je bijna beginnen dromen van een lekker warm bad met veel badschuim, maar daar probeerde Eline bewust niet te veel aan te denken. “Ik was in het begin bang dat het te veel zou draaien om die wasbeurt. Het leek alsof het de beste douche uit mijn leven moest worden. Dus dat idee heb ik moeten loslaten.” En was het uiteindelijk de beste douche van haar leven? “Het deed natuurlijk deugd om mij na al die tijd terug te kunnen wassen. Maar de beste wasbeurt van mijn leven zou ik het niet durven te noemen. Er stond natuurlijk ook een cameraploeg mee te kijken.” (lacht).

'Eline Gets Dirty', TLC, 22.00 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen