Ria Smidts van De Toverfluit schrijft boek over Antwerpse hotelwereld

De hotelsector, zeker in een grote stad, is een wereld op zich. Er kunnen zich allerlei dingen voordoen, van dramatisch tot leuk. Een bundeling van anekdotes, gebaseerd op echte feiten, verschijnt weldra in ‘Dagboek van een hotel’. Auteur is Ria Smidts (53), uitbaatster van dancing De Toverfluit in Halle-Zoersel.

Jan Vorsselmans

Echtgenoot Eddy Van den Reeck spoorde haar aan een boek te schrijven over hun hotelavonturen. “Het schrijven viel mee, want ik beschikte over heel wat dagboeknotities, die ik alleen maar in een vloeiende tekst hoefde om te zetten. Zo vlot ging het. Ik pende aanvankelijk alles neer in het Antwerps, maar op verzoek van mijn Nederlandse uitgever begon ik helemaal opnieuw in het Algemeen Nederlands”, vertelt de auteur.

Zij vond het nodig dit boek te schrijven omdat er over de innerlijke keuken van een hotel tot op heden nog niets is verschenen. “Dat moet ook Schrijverspunt Clusteruitgeverij over de brug hebben getrokken. Ik stuurde enkele bladzijden door en enkele dagen later al kreeg ik de bevestiging dat het goed werd bevonden. Als het boek in de smaak van het publiek valt, overweeg ik ook om iets dergelijks te schrijven over De Toverfluit”, besluit Ria Smidts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER