LIGUE 1. Marseille wint topper van Nantes, Batshuayi niet beloond

In de vooruitgeschoven wedstrijd van de vijftiende speeldag heeft Marseille de maat genomen van Nantes in de topper van de speeldag. De nummer één won met 2-0 van de nummer vier in de Ligue 1 en zet eerste achtervolger PSG onder druk.

jtp

Na zijn eerste doelpunt in de Ligue 1 vorige week kreeg Batshuayi alweer heel wat lof toegestrooid. Trainer Bielsa liet echter weten dat hij niet meteen van plan is om zowel Batshuayi en Gignac op te stellen.

Gignac kreeg dan ook weer de voorkeur diep in de spits, maar het was middenvelder Thauvin die met de aandacht ging lopen. Na 24 minuten scoorde hij de 1-0 op aangeven van Payet, vijf minuten voor de rust was hij de aangever voor de 2-0 van Fanni. Met een 2-0 stand bij de rust zat Marseille dan ook op rozen. Michy Batshuayi bleef daardoor op de bank zitten en zag zijn team in de tweede helft niet meer in de problemen komen.