Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

27-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert DeNiro vertoont anti-vaccinatiefilm niet

Robert DeNiro vertoont anti-vaccinatiefilm niet

http://oi63.tinypic.com/2556o9x.jpg

Na eerder de vertoning van een anti-vaccinatiedocumentaire nog te hebben verdedigd, heeft Robert DeNiro nu alsnog de film van het programma van het Tribeca Film Festival geschrapt. Dat meldt Deadline.

DeNiro kwam onder vuur te liggen nadat hij ervoor had gezorgd dat een documentaire die een link legt tussen vaccinaties en autisme bij kinderen op het festival zou worden vertoond. De acteur en zijn vrouw Grace hebben een kind met autisme, en dus vond hij het belangrijk dat 'de oorzaken van autisme openlijk worden onderzocht en besproken'. De acteur is mede-oprichter van het New Yorkse festival, dat sinds 2002 bestaat.

'Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe' werd geregisseerd door Andrew Wakefield, een voormalige dokter die nu documentaires maakt. Wakefield gelooft heilig in de link tussen vaccinaties en autisme en publiceerde daar als arts artikelen over, die later door medische vakbladen weer werden teruggetrokken. In een stukje over Wakefield op de website van het filmfestival werd wel gerept over de artikelen in kwestie, maar niet over het feit dat de medische gemeenschap inmiddels vraagtekens zet bij het werk van de regisseur.

Meerdere documentairemakers schreven naar aanleiding van de aangekondigde screening van Vaxxed een open brief aan het festival, waarin ze Wakefield een 'gevaarlijke anti-vaccinatie kwakzalver' noemen. Naar aanleiding van de ophef is DeNiro om de tafel gaan zitten met de organisatie van het festival, en is besloten om de film toch niet te vertonen.

27-03-2016 om 22:25 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel chocolade en schattige paashazen: zo genieten onze BV's van Pasen

Veel chocolade en schattige paashazen: zo genieten onze BV's van Pasen

http://oi65.tinypic.com/n48nbt.jpg

Met veel chocolade, een traditionele paasbrunch en grappige foto's, ook de Vlaamse sterren genieten vandaag van qualitytime met de familie en heel wat lekkers.

27-03-2016 om 22:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
26-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stonesconcert Cuba past in rijtje baanbrekende shows

Stonesconcert Cuba past in rijtje baanbrekende shows

http://oi68.tinypic.com/dm46sm.jpg

In het spoor van president Obama zetten vrijdag ook de muzikale vertegenwoordigers van de vrije wereld voet op Cubaanse bodem. In 1959 verbood Castro nog alle Westerse muziek, nu gaven The Rolling Stones een gratis concert in Havana voor ten minste 200.000 man. De Stones voegden zo hun naam toe aan het geschiedenisboek van politiek baanbrekende concerten. Een paar voorbeelden.

WHAM! IN CHINA

5 april 1985
De Rolling Stones kregen het papierwerk niet rond. En Queen leek de censuurcommissie te flamboyant homoseksueel. En zo was - o ironie - uitgerekend confectiepopduo Wham! de eerste Westerse popband die een podium in communistisch China besteeg. Het gesloten bolwerk opende zich langzaam aan de wereld. Om te tonen dat investeerders voortaan welkom waren, mocht ook een popgroep de voormalig maoïstische republiek in. Wham! zong Wake Me up Before You Go-Go in de zuidelijke metropool Guangzhou. De prijs van de kaartjes bedroeg omgerekend 75 eurocent.

BOWIE IN BERLIJN

6 juni 1987
Volgens sommigen sloeg het concert figuurlijk de eerste stenen uit de Berlijnse muur. David Bowie trad in 1987 op in West-Berlijn, nabij de Reichstag. Bowie had eind jaren '70 al in Berlijn opgenomen en de betekenis van zijn tegen het decor van de Muur gesitueerde meesterstuk Heroes was niemand ontgaan. Oost-Berlijners poogden vanaf hun kant van de muur zoveel mogelijk flarden van het concert op te vangen. Na afloop braken daar rellen uit. Ze werden neergeslagen, maar laaiden in 1989 weer op tot sloopkogel-proporties.

U2 IN SARAJEVO

23 september 1997
Het begon met een Miss-verkiezing, gehouden in belegerd Sarajevo in 1993. De documentaire daarover heette Miss Sarajevo en bij de beelden zongen rockster Bono en opera-dino Pavarotti een lied met dezelfde titel. Toen de Bosnische oorlog uitdoofde, kwam Bono voor het eerst persoonlijk naar de kapotgeschoten stad. 'Om te helpen het leven weer zo snel mogelijk normaal te maken' gaf U2 een concert in het Kosovo Stadion. 40.000 luisterden er naar de eerste U2-uitvoering van Miss Sarajevo.

MCCARTNEY IN RUSLAND

26 mei 2003
Het werd geen Lennon en McCartney, maar Lenin en McCartney. Op enkele honderden meters van het mausoleum van de gebalsemde Sovjet-leider zong Paul McCartney in 2003 dan toch Back in the USSR. Want terwijl de Beatle-manie in de jaren '60 over de wereld spoelde, bleef de Sovjet-Unie zorgvuldig beschermd achter het ijzeren gordijn. Het was president Poetin zelf die McCartney nu ontving in het Kremlin. De opkomst voor het concert werd een sof. Door de torenhoge kaartprijzen (300 euro voor het duurste ticket) kwamen de 50.000 verwachte fans bij lange na niet.

PAUL SIMON IN ZIMBABWE

14 februari 1987
Controverse omgaf het album Graceland (1986) al voor het verscheen. Simon werkte in Zuid-Afrika met zwarte muzikanten, maar niet alle anti-apartheidsactivisten omarmden Simons schending van de culturele boycot van het regime. Niettemin werd het album een groot succes. Omdat optreden in Zuid-Afrika niet mogelijk bleek, speelde Simon net over de grens in Zimbabwe met de Graceland-muzikanten. Veel Zuid-Afrikanen reisden er speciaal voor naar Harare.

26-03-2016 om 23:56 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiel Netflix streamen wordt goedkoper

Mobiel Netflix streamen wordt goedkoper

http://oi68.tinypic.com/16huseg.jpg

Goed nieuws voor mobiele gebruikers van de videostreamingdienst Netflix. Volgens Androidworld gaat de dienst extra databesparing aanbieden.

Op dit moment wordt er mobiel door Netflix standaard met 600 kilobits per seconde gestreamd. Wil je onderweg drie kwartier naar je favoriete serie kijken betekent dit dat je rond de 200 megabyte verbruikt.
Door het aanbieden van een lagere kwaliteit en daardoor een kleiner datagebruik, wil Netflix het gebruik buiten de deur veraangenamen.

De databesparing-modus van Netflix is op dit moment nog in de testfase, maar zal in mei officieel uitgerold worden naar alle gebruikers.

26-03-2016 om 23:50 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Adele last pauze in van enkele jaren na wereldtournee"

"Adele last pauze in van enkele jaren na wereldtournee"

http://oi63.tinypic.com/2h58nyf.jpg

Adele trekt zich na haar wereldtournee opnieuw een aantal jaar terug uit de publiciteit. Dat zegt althans een bron dichtbij de zangeres tegen The Sun. Adele zou zich volledig willen richten op de zorg van haar zoontje Angelo.

"Ze heeft tegen haar beste vrienden gezegd dat ze vijf jaar wil wachten voor ze een nieuw album uitbrengt", aldus de bron. "Het moederschap is nog erg nieuw voor haar en ze wil niets missen van Angelo's jeugd."

Adele werd in 2012 moeder van het jongetje. Na zijn geboorte laste de zangeres ook al een pauze in. Afgelopen najaar bracht ze haar langverwachte comebackalbum 25 uit. De cd brak wereldwijd verkooprecords.

26-03-2016 om 23:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Hoezo zwanger?" Topmodel Bar Refaeli showt haar 5 maanden-buikje

"Hoezo zwanger?" Topmodel Bar Refaeli showt haar 5 maanden-buikje

http://oi67.tinypic.com/21o4ft3.jpg

Het Israëlische supermodel Bar Refaeli heeft meer dan tweeduizend reacties losgeweekt bij haar Instagramfans. Ze postte er een selfie waarop ze haar zwangerschapsbuikje toont, met de mededeling dat ze nu vijf maanden ver is. Maar dat zie je niet meteen.

"Waar is de baby dan?" of "Was jij niet zwanger?" luidden enkele van de ironische vragen. Anderen uitten hun jaloezie voor zo'n strak lichaam: "Vijf maanden zwanger en nog altijd fitter dan ik" en "Sommigen hebben gewoon alles mee". Of, naast de meer dan 50.000 likes, toch iets venijniger: "Hou je adem niet zo in, je bent zwanger, omarm dat."

Bar Refaeli bevestigde in dezelfde post ook dat ze in verwachting is van een dochtertje: "Mijn meisje hunkerde naar wat vitamine D". Het zal het eerste kindje zijn van het dertigjarige model en haar man, Adi Ezra.

26-03-2016 om 23:43 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anouk: "Mijn kinderen zijn de reden dat ik er nog ben"

Anouk: "Mijn kinderen zijn de reden dat ik er nog ben"

http://oi64.tinypic.com/x1htg5.jpg

Rockdiva Anouk (40) denkt dat ze zich 'kapot had geleefd' als ze geen kinderen had gehad. "Ze zijn voor mij ook voor een deel bescherming'', zegt ze zaterdag in Volkskrant Magazine. "Ze zijn de reden dat ik er nog ben.''

De Haagse blondine vertelt ook dat ze er geen spijt van heeft dat ze door een ruzie met haar platenmaatschappij haar 'enige kans' op een doorbraak in Amerika heeft verpest. "Als ik er nu over nadenk, denk ik: ik had het nooit zo moeten doen'', zegt ze.

"Spijt is een groot woord. Ik heb geen spijt. Dit was niet slim. Ik had een miljoenendeal. Het zou the next big thing worden. Ik heb het verkloot.'' Toch is de zangeres blij dat het uiteindelijk niet doorging. "Ik ben bang dat het niet goed voor mij was geweest'', zegt ze. Anouk is tevreden met haar glansrijke loopbaan in Nederland en haar gezinsleven, dat de zangeres rust heeft gegeven.

Zestal
Anouk is momenteel in verwachting van haar zesde kindje, haar eerste met haar huidige vriend Dominique. Ze wilde ook met hem dolgraag een kleine. "Ik begrijp Dominique ook wel, die wil dat ook zelf een keertje meemaken, en voelen en ervaren'', zei ze eerder. "Dus ik heb gezegd: 'Nou ja, als dat er één is, dan wil ik nog wel een keer proberen'.''

Anouk is al de moeder van Benjahmin Kingsley (13), Elijah Jeremiah (11), dochter Phoenix Ray (10), zoon Jesiah Dox (5) en zoontje Sion Jethro (1,5)

26-03-2016 om 23:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prinses Leia en Han Solo, het had ook buiten de set gekund

Prinses Leia en Han Solo, het had ook buiten de set gekund

http://oi66.tinypic.com/nfoad1.jpg

Het is natuurlijk bekend dat prinses Leia en Han Solo een stomende relatie hadden in de Star Wars-saga. Minder bekend is dat de acteurs achter de personages, Carrie Fisher en Harrison Ford, ook buiten de set richting romance evolueerden. Dat beweert de flamboyante Carrie Fisher toch, op basis van haar dagboeken van toen.

59 is ze nu, Carrie Fisher, en Harrison Ford is er 73. Een liefdesrelatie tussen de twee Star Wars-acteurs is vandaag niet aan de orde. Maar volgens Fisher was het dat eind de jaren 70 wél. Er had iets kunnen "gebeuren", maar zover kwam het uiteindelijk niet.

Chemie
Op de vraag of de chemie tussen hen écht was, had Fisher een antwoord klaar tijdens de Jonathan Ross Show. "Onlangs keek ik mijn dagboeken van die tijd nog eens in. Het kwam erin aan bod. Ik heb ze niet helemaal doorgepluisd, maar het leek wel die richting uit te gaan."

Fisher zegt dat ze nooit het moment van haar eerste ontmoeting met Ford in Han Solo's ruimteschip, de Millennium Falcon, zal vergeten. Ze was 'starstruck' door Ford, die toen een status had die Carrie Fisher en Mark Hamill (die Luke Skywalker speelde) op dat moment nog helemaal niet hadden.

26-03-2016 om 00:43 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor krijgen Beursplein muisstil met krachtige ode

Brussels Philharmonic en Vlaams Radio Koor krijgen Beursplein muisstil met krachtige ode

http://oi63.tinypic.com/2vbvkon.jpg

Het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor hebben het Beursplein muisstil gekregen met hun ode aan de slachtoffers van de aanslagen. Voor een vol Beursplein speelden ze het Europees volkslied.

'Ode An die Freude' uit de 9de Symfonie van Beethoven, het Europees volkslied, was voor de musici van het Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor tevens een ode aan de slachtoffers van de aanslagen. Met het ingetogen, maar erg krachtig muzikaal moment kregen ze alle aanwezigen op het Beursplein stil. Gevolgd door een luid en lang applaus.

"Het is monsterlijk en ondenkbaar wat er gebeurd is. De boodschap van muziek is erg sterk en gaat verder dan alle impulsen van de mens. Met dit muzikaal moment willen we hoop geven aan alle familie en naasten van de slachtoffers", vertelt Otto Derolez, orkestmeester van het Brussels Philharmonic.

Onder de meer dan duizend aanwezigen ook Brussels burgemeester Yvan Mayeur, die zichtbaar aangedaan was en meegenoot.

"Toen het Brussels Philharmonic vroeg om een muzikaal en artistiek antwoord te brengen, ben ik meteen akkoord gegaan. Ik vond het erg mooi en het past perfect bij tot de emoties die we dag na dag voelen."

Muziek blijkt inderdaad een heel grote rol te spelen in het verwerkingsproces. Ook deze kindjes voorzagen vandaag het Beursplein van een warme muzikale noot.

26-03-2016 om 00:39 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit eet Kim K. om haar babykilo's kwijt te spelen

Dit eet Kim K. om haar babykilo's kwijt te spelen

http://oi67.tinypic.com/rm36er.jpg

Sinds de bevalling van haar zoon Saint West op 5 december 2015, is Kim Kardashian al 20 kilo kwijtgespeeld van de 27 die ze door de zwangerschap was bijgekomen. Niet dat we jaloers zijn hoor, hoogstens een klein beetje nieuwsgierig naar hoe ze dit klaargespeeld heeft. Als er iemand is die het kan weten, dan is het wel haar voedingcoach Colette Heimowitz.

Kim volgde hetzelfde voedingsschema als na de bevalling van North West en maakt er geen geheim van dat ze voorstander is van het Atkins dieet. "Ze leerde het voor het eerst kennen op de middelbare school, dankzij haar vader," verklapt haar voedingscoach Colette Heimowitz. Sinds enkele maanden is Kim ook ambassadeur van het dieet.

Eiwitten troef

Of het nu om eieren, vis, kip of vlees gaat, Kim smokkelt in elke maaltijd voldoende eiwitten om zich vol en verzadigd te voelen, verklapt Heimowitz. Dat in combinatie met vezelrijke voeding en gezonde vetten zorgt niet alleen voor een vol gevoel, maar helpt ook bij het afvallen, weet ze.

Alles mag, met mate

Een omeletje met kaas en ham. Kip met verse mozzarella. Uiensoep met gesmolten kaas. Een paar blokjes kaas bij zwarte olijven. Kim is dol op dingen met kaas, en Heimowitz zegt dat het kan binnen een gezond voedingspatroon. Als je een paar regels volgt tenminste. "Kim mag zo'n 100 gram kaas per dag eten." Ook producten zoals zure room en boter komen met een restrictie. "Deze zaken eet je beter niet ongelimiteerd, maar het mag wel. Net genoeg om je verzadigd te voelen. Want een klein klontje boter op broccoli smaakt zoveel lekkerder dan gewoon gekookte broccoli."

Niet te weinig calorieën

"Een voedingspatroon dat weinig calorieën bevat zorgt ervoor dat je voortdurend honger hebt, wat het slagen van je dieet in de weg zit," zegt de voedingscoach. "Als je de juiste calorieën opneemt - eiwit, gezonde vetten en complexe koolhydraten - dan kom je niet in de verleiding om andere dingen te snoepen. Alle wilskracht ter wereld zal je er niet van weerhouden om in een donut te bijten als je rammelt van de honger." Bovendien vertraagt te weinig eten je metabolisme, waardoor je trager calorieën verbrandt. Kardashian eet zo'n 1800 kcal per dag, wat het minimum is als je ook nog eens borstvoeding geeft. Met haar dieet verloor ze gemiddeld ongeveer 0,5 kg à 1 kg per week. Sneller gewichtsverlies is absoluut niet aan te raden, zeker niet bij borstvoeding.

De verboden lijst

Het Atkins dieet van Kim bevat wel een paar 'verboden' voedingsmiddelen: "Suiker, snoepgoed, cake, crackers, witte bloem en witte rijst eet Kim niet," weet Heimowitz. En hoewel Atkins een voedingspatroon is met weinig koolhydraten, wil dat niet zeggen dat ze àlle koolhydraten schrapt. "Het geheim zit erin om voor complexe koolhydraten te kiezen, waarbij de suiker traag in de bloedstroom terechtkomt." Dat wil niet zeggen dat Kim deze producten nooit meer mag eten. Maar met het doel voor ogen om babykilo's kwijt te spelen, laat je ze beter een tijdje zo. "Als je erg gemotiveerd bent, dan heb je vaak een voorkeur voor strenge regels omdat je vooruitgang wil zien. Eens je jouw einddoel bereikt hebt, kan je bepaalde dingen terug gematigd toelaten, zonder te overdrijven."

26-03-2016 om 00:34 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temptation Island-vamp ontkent deal met pooier

Temptation Island-vamp ontkent deal met pooier

http://oi66.tinypic.com/2mpk45g.jpg

Jolyn ­Deboevere, de ­23-jarige verleidster uit Temptation ­Island, zou ­zijn genoemd in een juridisch dossier over een geruchtmakende prostitutiezaak. De blondine zou in opdracht van een pooier mannen hebben ontvangen, meldt Het Nieuwsblad. Jolyn ontkent in alle toonaarden iets met de zaak te maken te hebben.

Volgens de krant vonden rechercheurs in het gsm-verkeer van de Brugse zakenman en pooier G. (32) aanwijzingen dat Jolyn, een ex-Playboymodel, voor hem mannen ontving. De deelneemster aan Temptation Island ontkent iedere betrokkenheid. "Ik ken de man niet eens en wil er ook niets mee te maken hebben."

Een rechter zei woensdag dat een aantal meisjes zich prostitueerde in het huis van de verdachte man. "Hij liep ­tegen de lamp toen hij ook meisjes ging ronselen in het buitenland."  Volgens Jolyn is haar naam onterecht genoemd in de papieren.

"Dit is echt heel vervelend. Sinds Temptation Islandkrijg ik via Facebook verzoeken van wildvreemde mannen die van alles van me willen, maar die blokkeer ik meteen. Ook Jill uit het programma krijgt die mails, trouwens. Zoals ik al zei: daar wil ik niks mee te maken hebben.''

26-03-2016 om 00:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ish: "We hebben heel wat verloren op 22 maart, maar niet onze vrijheid. Die werd niet weggeblazen"

Ish: "We hebben heel wat verloren op 22 maart, maar niet onze vrijheid. Die werd niet weggeblazen"

http://oi63.tinypic.com/125rzb9.jpg

Ish Ait Hamou deelt de laatste tijd normaal gezien dagboekfragmenten over 'Terug naar eigen land' op zijn Facebookpagina. Maar de aanslagen in Brussel maakten ook op de schrijver en choreograaf zoveel indruk dat bij besloot zijn "nood om onbeschrijfelijke gedachten te delen" op zijn toetsenbord te laten landen. Niet wetende waar te beginnen, hopend op "iets zinnigs". Het beklijvende resultaat is een aangrijpende brief die al honderden keren werd gedeeld.

De integrale brief

Terug naar Eigen Land: Een brief voor mezelf...

Vandaag deel ik niets van mijn "Terug naar Eigen Land" dagboek, of toch niet iets van wat ik destijds heb geschreven. Ik weet niet eens waarmee ik moet beginnen, dus laat ik mijn nood om onbeschrijfelijke gedachten te delen, op mijn toetsenbord landen. Hopelijk komt er iets zinnigs uit.

We hebben veel verloren op 22 maart en hopelijk vinden we de kracht in ons om uit de puinhoop van onze emoties, iets te leren. Ik blijf mezelf vragen stellen. Wat is er gebeurd? Waarom? Wat en wie zijn hier verantwoordelijk voor? Hoe zijn we tot hier geraakt? Hebben we iets fouts gedaan? Ja? Neen? Waarom? Zeggen dat ze (de moordenaars) gek (wat niet gelogen is) zijn is voor mij niet genoeg meer. Vandaag zijn het gekken, wie zal het morgen zijn?

Ik herinner me een gesprek tijdens onze reis. Jean-Marie legde tegen een Syriër uit dat wij, tijdens de Tweede Wereldoorlog, vochten tegen de vijand. Dat mannen niet wegliepen. We kregen een markant antwoord. "Wie is de vijand? We willen wel vechten, maar tegen wie? Europa bombardeert ons. Assad bombardeert ons. Amerika en de Russen bombarderen ons. IS bombardeert ons. We willen wel vechten, maar tegen wie?". De woorden van deze jongeman herhalen zich, als een liedje dat ik maar niet kan vergeten....

Voel je nu de onmacht? Voel je nu de angst? Voel je nu je ontevredenheid tegenover de vijand? Stel je voor dat iedereen je bombardeert. Kan je begrijpen dat je onmacht, je enige macht wordt in een reis op een rubber bootje over zee, over verschillende grenzen, op zoek naar Europa, waar regeringen mekaar momenteel wel sparen.

Wat is er nu allemaal gebeurd? Een antwoord vinden lijkt in eerste instantie gemakkelijk, misschien is de enige moeilijkheid de eerlijkheid die nodig zal zijn. Voor het eerst is het nodig dat we zonder schild een strijd aangaan. Een strijd tegen debatten, een strijd voor open gesprekken. Dat klinkt tegen-strijdig, maar dat is het niet. De tijd van ontkennen is voorbij, de tijd van toegeven is aangebroken. Mensen sterven. Overal ter wereld. Gewone burgers, hardwerkende burgers, liefdevolle burgers. We sterven. Ik wil weten waarom, ik wil niet zomaar een waarom, ik wil een eerlijke waarom.

22 maart ligt achter ons, maar wanneer ik naar morgen kijk, zie ik nog altijd haar reflectie over de horizon schijnen. Een fata morgana. De emoties die mij achtervolgden tijdens mijn reis komen opnieuw opduiken. Weeral voel ik diezelfde woede en diezelfde teleurstelling waar ik zo goed mogelijk probeer mee om te gaan. De bomexplosies hebben niet alleen een stuk van ons land uiteen geblazen. Ze hebben ook stof doen opwaaien en daar zie ik het weer, onder het verlies, onder de emoties, al wat er misgaat met de dynamiek van onze wereld. Al hetgene dat wordt beslist voor een selectieve groep mensen en niet voor de hele mensheid.

We hebben heel wat verloren op 22 maart: vrienden, familie, collega's, rust - maar niet onze vrijheid. Die werd niet weggeblazen. Die scheuren we zelf langzaam en onbewust van mekaar af. De vrijheid om anders te zijn. Vandaag aarzelt een autochtone Vlaming om naast een allochtone Vlaming te zitten in een metro. Vandaag aarzelt een moslim-Vlaming om haar hoofddoek te dragen. Berichten komen massaal in mijn inbox, steeds meer slechte ervaringen met de dag. Die dag. 22 maart 2016. Dit werd ons niet opgelegd, dit kiezen we zelf. Wat gaan we met onze keuzes doen?

Solidariteit, saamhorigheid, woorden die steeds worden herhaald, zo vaak dat de kracht ervan verloren geraakt. Woorden die waardeloos worden. Woorden die voor veel mensen niets meer betekenen, terwijl ze alles betekenen. Vandaag wordt het tijd dat deze woorden werkwoorden worden.

De keuze om positief te zijn is uitputtend. Je wordt er soms moe van. Ik ook. Maar deze strijd verliezen is geen optie. Elke gemeenschap, elke generatie is geboren in uitdagende omstandigheden. Sommige almoeilijker dan de andere. Voor sommigen is hun uitdaging, is hun test armoede, voor andere is het honger. Sommigen moeten hun weg uit oorlogen vinden.

Dit is onze test. Dit is onze uitdaging. De strijd tegen verdeeldheid. Ik heb jaren geleden beslist dat ik geen slachtoffer meer wou zijn. Hoe hard ik ook werd aangepakt door het leven, door mensen en mijn omgeving. Nooit zou ik iemand mij laten beroven van mijn krachten. Mijn grootste kracht is de volgende: ik geef wat ik kan. 

Ik antwoordde deze ochtend op een bericht van een jongedame die niet wist hoe om te gaan met de vieze blikken en vieze woorden. Het is niet altijd even gemakkelijk, maar kies voor een glimlach, je zal ervoor beloond worden. Je beloning krijg je van God, van karma, van de mens - naargelang waarin je gelooft. 

Glimlach zo vaak en zo lang je kan naar degene die naar je fronst. Wie weet, leer je die persoon weer hoe je moet glimlachen.

Asalaam Aylekoum, een Arabische Vertaling van Vrede Zij met U/ Vrede Over u.

Ish

26-03-2016 om 00:26 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
24-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axl Rose genoemd als tijdelijke zanger AC/DC

Axl Rose genoemd als tijdelijke zanger AC/DC

http://oi63.tinypic.com/33y0wf5.jpg

Terwijl de reünie van de Amerikaanse hardrockband Guns N' Roses eindelijk een feit is, zou frontman en zanger Axl Rose nu ook tijdelijk Brian Johnson vervangen als zanger van de Australische collega-hardrockgroep AC/DC.

Begin maart kondigde AC/DC aan een tot 10 april geplande serie concerten uit te stellen nadat artsen de 68-jarige Johnson hadden gewaarschuwd dat hij bij voorzetting van de tournee riskeerde doof te worden. De groep voegde er ook aan toe "waarschijnlijk" met een andere zanger te zullen terugkomen.

Sindsdien doken er meerdere namen op, waaronder die van Rob Halford (Judas Priest) en Marc Storace (Krokus).

In Atlanta, waar AC/DC op 8 maart had moeten spelen, meldde rockradiostation WNNX nu Axl Rose te hebben gezien in de stad in Georgia waar hij aan het repeteren met de groep zou zijn geweest. "Het is een zo goed als uitgemaakte zaak, Axl Rose zingt voor AC/DC tijdens de tien resterende concerten" in de VS, aldus dj Jason Bailey.

Namens Rose en AC/DC kon niemand daarover meer uitleg geven.

Twintig jaar geleden spatte de succesbezetting van Guns N' Roses uiteen. Nu is een aantal reünieconcerten gemeld, waarbij de precieze bezetting nog onduidelijk is.

Brian Johnson verving in 1980 bij AC/DC overleden zanger Bon Scott.

24-03-2016 om 20:55 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorgster klaagt Golden Girl Betty White (94) aan om wanbetaling

Verzorgster klaagt Golden Girl Betty White (94) aan om wanbetaling

http://oi65.tinypic.com/zteu6f.jpg

De oud-verzorgster van voormalig Golden Girls-icoon Betty White (94) sleept de actrice voor de rechter vanwege wanbetaling. De vrouw, die 22 jaar lang bij White inwoonde, beweert dat ze nooit haar overuren betaald kreeg en geen pauze mocht nemen.

In haar aanklacht, in handen van Buzzfeed, beweert Anita Maynard dat ze vaak meer dan veertien uur per dag werkte. Daarnaast draaide ze wekelijks een zesde dag, die ze niet betaald zou hebben gekregen. De verzorgster uit Los Angeles vertrok deze maand bij White, maar heeft sindsdien nog geen dollar van de actrice gezien.

Maynard wil dat Betty haar overuren alsnog betaalt, naast een vergoeding voor de geleden schade en de kosten van haar advocaat. Ze hoopt dat de rechter de actrice opdraagt om voortaan beter voor haar personeel te zorgen. White en haar woordvoerders hebben nog niet op de aanklacht gereageerd.

Instagram
De bejaarde actrice, bij het grote publiek vooral bekend is als de naïeve Rose Nylund uit de komedieserie The Golden Girls, is nog steeds goed bij de tijd. Zo maakte ze vorig jaar een Instagram-account aan, waarop ze onder meer haar avonturen deelde op de set van de hitserie Bones, waarin ze een gastrol speelde.

24-03-2016 om 20:51 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoop Dogg ontwerpt voetbalschoenen

Snoop Dogg ontwerpt voetbalschoenen

http://oi65.tinypic.com/oan8dj.jpg

Ja, dat las u juist, rapper Snoop Dogg heeft een paar voetbalschoenen ontworpen. Dat deed hij niet bij het minste merk. Adidas is de gelukkige die binnenkort Snoops opvallende voetbalschoenen kan verkopen.

Dit is het tweede paar dat Snoop als 'directeur voetbalontwikkeling' bij Adidas mocht ontwerpen. De opvallende schoenen beschikken over de nodige 'bling' en verwijzen naar het legendarische nummer Gin and Juice uit 1993.

Op de witgroene schoenen is ook tekst van dat nummer gedrukt. "I've got my mind on my money and my money on my mind." Toch zullen de schoenen verkocht worden aan een heel schappelijke $120 (€107).

Het is niet de eerste stap in de voetbalwereld voor Snoop. Al tien jaar is er in Los Angeles de Snoop Youth Football League waarin hij kinderen tussen tot dertien jaar aanmoedigt om te beginnen voetballen.

24-03-2016 om 20:48 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres Juliette Gréco in ziekenhuis

Zangeres Juliette Gréco in ziekenhuis

http://oi63.tinypic.com/2i1nkgl.jpg

De Franse zangeres Juliette Gréco is opgenomen in een ziekenhuis in Lyon. De 89-jarige grande dame van het Franse chanson werd met een beroerte naar het ziekenhuis gebracht, aldus het persbureau AFP en de regionale krant Le Progrès.

De chansonnière, die met liedjes als 'Sous le ciel de Paris', 'Je suis comme je suis' en 'Deshabillez-moi' bekend werd, zou vrijdag in de marge van haar afscheidstoernee 'Merci' in Sausheim in de Elzas optreden. Over haar verjaardagsconcert op 7 februari dit jaar in het Théâtre de la Ville in Parijs zou ze op radiozender France Inter hebben toegegeven dat ze niet in vorm is.

De "Muse van Saint-Germain des Prés" is een reeks afscheidsconcerten begonnen in de lente van 2015 met de bedoeling op te treden in alle emblematische plaatsen van haar carrière die in 1949 van start ging. Er zijn concerten voorzien in Parijs in april en december, maar ook in Japan en Groot-Brittannië in juni.

24-03-2016 om 20:44 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madonna's sluwe truc met parkeerplaatsen mislukt

Madonna's sluwe truc met parkeerplaatsen mislukt

http://oi65.tinypic.com/2w38g41.jpg

Popster Madonna (57) had een sluw plannetje bedacht om voor de deur van haar luxueuze appartement in New York een paar kostbare parkeerplaatsen te claimen, maar de politie heeft daar een stokje voor gestoken. Dat meldt TMZ.

De zangeres woont in Upper East Side in een appartement van 40 miljoen dollar, zo'n 35 miljoen euro. Volgens TMZ hadden Madonna's werknemers een aantal nepborden in haar straat geplaatst, waarop stond dat de parkeerplaatsen alleen bedoeld waren voor bewoners.

Ook hadden ze de trottoirband geel geverfd. Naast de gele stoeprand was de tekst 'no parking' in reliëfletters aangebracht. Op de geclaimde parkeerplaatsen stonden drie SUV's geparkeerd. "We kennen de juiste mensen", kreeg een van de buren te horen van de man die de borden plaatste.

De buren trokken aan de bel en waarschuwden de verkeersdienst van de stad New York, die gisteren een ambtenaar naar de straat stuurde om een kijkje te nemen. De ambtenaar besloot dat de borden onmiddellijk weg moeten.

Dronken
Het zijn moeilijke tijden voor Madonna, die al lange tijd probeert om de voogdij over haar zoon Rocco (15) te krijgen. De jongen zit sinds december bij zijn Britse vader in Engeland en weigerde bij zijn moeder in Amerika te gaan wonen.

De zangeres pikte dat niet en probeerde via de rechter af te dwingen dat ze haar zoon onder haar hoede kreeg in New York. Ook haalde ze haar ex door het slijk en bestempelde ze hem als waardeloze ouder.

De zangeres wil het probleem nu graag privé oplossen en de Britse rechters laten de zaak varen. Toch lijkt de slepende zaak een flinke wissel op haar te trekken. Zo maakte ze meermaals een dronken indruk op het podium en begon ze haar conert in het Australische Brisbane onlangs twee uur te laat.

24-03-2016 om 20:41 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
23-03-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Het is niet veilig voor Mariah Carey om in Vorst op te treden"

"Het is niet veilig voor Mariah Carey om in Vorst op te treden"

http://oi63.tinypic.com/2quq1vq.jpg

Na de aanslagen in ons land zou zangeres Mariah Carey geadviseerd zijn om zondag niet op te treden in Vorst Nationaal, dat meldt TMZ. Volgens de website zou haar veiligheidsteam "zich ten stelligste tegen het geplande optreden kanten".

De security ziet tal van redenen waarom het concert een mogelijk doelwit zou kunnen zijn. Niet alleen is ze wereldberoemd, het concert zelf heeft ook een speciale betekenis omdat het plaatsvindt op haar verjaardag. Daarnaast spelen er ook praktische redennen: Mariahs entourage vreest namelijk dat de luchthavens gesloten zullen zijn en ze niet meer verder kunnen reizen.

Momenteel is er nog geen definitieve beslissing genomen. De crew wacht vooralsnog op het advies van de Amerikaanse ambassade.

23-03-2016 om 20:59 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben Affleck: "Dít zijn pas echte helden"

Ben Affleck: "Dít zijn pas echte helden"

http://oi63.tinypic.com/11ie0q0.jpg

Ben Affleck speelt in 'Batman V Superman' dan wel een superheld, toch is hij het met mij eens wanneer ik zeg dat de échte helden pas ver buiten Hollywood te vinden zijn. Zoals dokters, hulpverleners, politieagenten en militairen die onze medemensen helpen, maar ook mama's en papa's die onvoorwaardelijk van hun kinderen houden en altijd voor ze klaarstaan.

De 43-jarige acteur vermeldt tijdens ons interview in het bijzonder zijn ex Jennifer Garner, die hij de heldin van zijn gezin noemt: "Er zijn verschillende soorten helden, maar ik reken mezelf daar in elk geval zeker niet bij. Je hebt mensen in het leger, de hulpdiensten,... er zijn zo veel mensen die voor hun werk elke dag heroïsche dingen moeten doen en zichzelf opofferen om anderen te helpen zoals dokters en verpleegsters en mensen die voor kinderen zorgen. Dat zijn de echte helden. Mijn vrouw is een heldin wanneer het op de opvoeding van onze kinderen aankomt. Ze doet dat fantastisch en ik heb daarom ook enorm veel bewondering voor haar. Ik denk dat wij samen een goed team vormen."

'Batman V Superman' draait vanaf vandaag in de Belgische bioscoopzalen.

23-03-2016 om 20:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen 'Temptation Island' vanavond, wel twee keer 'Familie' en 'Thuis'

Geen 'Temptation Island' vanavond, wel twee keer 'Familie' en 'Thuis'

http://oi64.tinypic.com/2myrzpj.jpg

Door de terreuraanslagen van gisteren in Brussel, werd op alle zenders de programmatie aangepast door de extra nieuwsuitzendingen. Daardoor komt VTM vanavond ook met een aangepast programma. Ook VRT-zenders Eén en Canvas passen vandaag hun zendschema aan, naar aanleiding van de aanslagen in Zaventem en Brussel. VIJF heeft beslist om 'Temptation Island' vanavond niet uit te zenden.

VTM zendt 'De Keuken Van Sofie' en 'De Buurtpolitie' uit, daarna volgt Het Nieuws. Omdat gisteren 'Familie' wegviel, wordt vanavond een dubbele aflevering uitgezonden: die van gisteren én vandaag. Daarna volgt het gisteren eveneens weggevallen 'Mijn Pop-Up Restaurant'.

Om 22.30 uur is er dan 'Aanslagen in België: Het Grote Debat'. Vanuit de studio's in Vilvoorde presenteren Stef Wauters en Elke Pattyn live een groot debat over onze veiligheid, na de aanslagen in Brussel en Zaventem. De commerciële omroep schrapt de reclameblokken voor en na de nieuwsuitzendingen en het debat. Vanavond valt dus 'Tegen De Sterren Op' en 'Beste Kijkers' weg.

VIJF heeft beslist om 'Temptation Island' vanavond niet uit te zenden. De aflevering verschuift naar volgende week. Dan krijg je meteen een dubbele portie 'Temptation' met ook de aflevering van die week. Ook 'Pink Ambition' wordt geschrapt, die aflevering staat nu in het weekend op het programma. VIER zendt 'Terug Naar Eigen Land' wel uit, maar past de uitzending licht aan.

Eén en Canvas

In onderstaande kolommen kan u de belangrijkste wijzigingen in vet gedrukt vinden. In geval van nieuws kunnen er extra Journaals op antenne komen.

EEN (uren onder voorbehoud)
13u00 Het journaal
13u45 Villa politica
19u00  Het journaal
19u45 Thuis, dubbele aflevering: gisteren en vandaag
20u45 Koppen
21u15 Van Gils & gasten
22u05 Beroepen zonder grenzen
22u45 Het journaal
23u00 Downton Abbey

CANVAS
13u00 Het journaal van Eén, met Vlaamse gebarentaal (VGT)
14u20 Sporza: Dwars door Vlaanderen
19u00 Het journaal van Eén, met VGT
20u00 Het journaal
20u05 Terzake
20u35 De afspraak
21u20 Het eerste kwartaal
21u55 Kleine helden (herhaling van 8/3 over Irak)
22u40 Winteruur
22u55 Borgen

Programma's die gisteren en vandaag niet worden uitgezonden, zoals onder meer De noodcentrale (Eén) en Clinch (Canvas) verschuiven naar een later tijdstip. De nieuwe programmering wordt in de loop van de komende dagen bekend via de programmagids.
 
Op Ketnet krijgt Karrewiet om 18u35 en 19u10 omkadering in de wrap voor en na de uitzending. Wrappers Sien en Thomas beantwoorden samen met een expert vragen van Ketnetters.

Radio 1 past ook vandaag de programmering aan om de luisteraar te informeren over de verdere ontwikkelingen en de nasleep van de aanslagen. Op 2BE worden de aangekondigde films 'Eagle Eye' en 'Jaws 2' vervangen door de romantische komedies 'She's the One' en 'Hitch'. Op Vitaya wordt de film 'The To Do List' geschrapt en vervangen door de komedie 'In her Shoes'.

Op de radiozenders Q-Music en JOE fm blijft de muziekkeuze aangepast. Luisteraars kunnen naar aanleiding van de gebeurtenissen speciale verzoeknummers aanvragen. Bij breaking news volgen er op de radio's snelle updates. Reclame blijft voorlopig geschrapt.

23-03-2016 om 20:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!