Ja hoor, onklopbare Valverde wint ook Luik-Bastenaken-Luik
Ja hoor, onklopbare Valverde wint ook Luik-Bastenaken-Luik
Topfavoriet Alejandro Valverde heeft de 103e editie van Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Een kopgroep van acht hield erg lang stand en zorgde zo voor een zenuwslopende aanloop richting de finale. De strijd barstte pas echt los op de voorlaatste helling van de dag maar de laatste twintig kilometer leverde alsnog een straffe finale op. Toch wachtte Valverde tot de laatste (slopende) 500 meter in Ans om uiteindelijk na 258 kilometer Dan Martin te kloppen in de sprint. Het is de vierde keer dat “El Imbatido” of “de onklopbare” wint in Luik, de derde keer dat de 36-jarige Spanjaard van Movistar de dubbel met de Waalse Pijl lukt.
Na een aangrijpende start in Luik met een eerbetoon aan de overleden Michele Scarponi(waarbij veel renners het niet droog hielden) kregen we meteen koers. Thomas De Gendt kon daarbij uiteraard niet ontbreken maar hij werd in een zenuwachtig begin teruggehaald door de groep. Uiteindelijk geraakten acht renners weg: Bart De Clercq van Lotto-Soudal was de enige landgenoot voorin. De overige zeven vluchters waren Fabien Grellier (Direct Energie), Tiago Machado (Katusha), Anthony Perez (Cofidis), Stéphane Rossetto (Cofidis), Aaron Gate (Aqua Blue), Mekseb Debesay (Dimension Data) en Nick van der Lijke (Roompot). Bijtertje Olivier Pardini (WB - Veranclassic) probeerde kilometerslang de sprong naar de koplopers te maken maar moest na meer dan een uur achtervolgen dan toch de handdoek gooien.
Kopgroep krijgt wel érg grote voorsprong...
De samenstelling van de kopgroep was naar de zin van het peloton, waar Movistar in dienst van topfavoriet Alejandro Valverde het tempo bepaalde. Meer zelfs, de Spaanse ploeg stond er lange tijd alleen voor waardoor de voorsprong meteen hoog mocht oplopen naar dertien minuten. Uiteindelijk staken Sky en Quick Step toch een handje toe in de achtervolging maar de vluchters konden na de lange aanloop met een bonus van nog meer dan tien minuten aan de drie nieuwe hellingen beginnen.
Door wegenwerken waren drie historische beklimmingen dit jaar immers weggevallen: de Côte de Wanne, de Stockeu en de Haute Levée werden vervangen door de Côte de Pont, de Côte de Bellevaux en de steile Côte de la Ferme Libert (gemiddeld 12,1%). Voorin viel enkel Debesay weg maar de kopgroep bleef stand houden. Op de smalle wegen van de Oostkantons was het in het peloton vooral opletten voor valpartijen maar grote averij bleef uit. Laurens De Plus kon op de steile stukken zijn benen wel niet stilhouden en zorgde even voor wat nervositeit maar het was nog te vroeg om door te gaan.
Met nog steeds een bonus van een zestal minuten begon de tijd echter te dringen. Op de Col du Rosier voerde Quick Step het tempo verder op, samen met Movistar. De slijtageslag werd vol doorgezet en in een dolle vaart ging het dan via de Col du Maquisard naar de mythische Côte de La Redoute.
De grote voorsprong van de vluchters zorgde toch stilaan voor nervositeit in het peloton. Het was uiteindelijk AG2R met Pierre Latour dat de koers probeerde open te breken. Betancur schoof mee als waakhond van Movistar maar haast alle grote ploegen hadden een mannetje mee met ondermeer De Marchi (BMC) en Brambilla (Quick Step).
Op La Redoute namen Tim Wellens, Laurens De Plus, Michael Mathews, Roman Kreuziger en Alejandro Valverde himself het heft in handen. Het zorgde voor een serieuze schifting in het peloton en Quick Step duwde nu vol door met De Plus en Devenyns als Vlaamse werkpaarden.
Op naar de Côte de La Roche-aux-Faucons dan maar, de voorlaatste helling waar Anthony Perez (Cofidis) nog als koploper aan begon met twee minuten bonus. Hij kreeg plots de steun van ploegmaat Rossetto waardoor we zelfs even een koppeltje kregen aan het front. Maar achter hen barstte de koers (eindelijk) helemaal open met onder meer Roman Kreuziger (Orica) en Tim Wellens voor Lotto-Soudal.
Terwijl Rossetto nog alleen vooruit reed, gooide Wellens zijn kaarten op tafel toen alles weer dreigde samen te komen. Wellens sprong naar de kop van de wedstrijd en stoof in een rotvaart af op de Côte de Saint-Nicolas. De 25-jarige Limburger begon te klimmen met amper vijftien seconden voorgift en dat bleek onvoldoende tegen een losgeslagen groep met favorieten.
Henao (Sky) nam fors over met Albasini (Orica) in het wiel maar Valverde (Movistar), Martin (Quick Step) en Mathews (Sunweb) volgden gezwind maar ook Greg Van Avermaet en Dylan Teuns (BMC) doken plots vooraan op. Formolo (Cannondale) probeerde het op zijn beurt alleen maar op de slopende aankomststrook in Ans was hij kansloos alleen.
Niets tegen te beginnen...
Bij het ingaan van de slotkilometer koos Martin voor de vroege aanval. Hij pakte enkele meters maar Valverde besefte het gevaar en stevende af op de 30-jarige Ier. Er was niets tegen te beginnen en de Spanjaard maakte het af in de sprint: goed voor zijn vierde Luik-Bastenaken-Luik na eerdere triomfen in 2006, 2008 en 2015. Na zijn vijfde Waalse Pijl afgelopen woensdag bovendien zijn derde dubbel in de Ardense klassiekers en meteen ook zijn elfde zege van het seizoen. Recordhouder in Luik is echter nog steeds Eddy Merckx met vijf zeges. “El Imbatido” wordt dinsdag 37 jaar ...
Met zijn vingers naar de hemel gericht reed Valverde over de aankomststreep om zo zijn zege op te dragen aan de overleden Michele Scarponi. Kwiatkowski mocht mee het podium op, olympisch kampioenVan Avermaet werd toch weer beste Belg op de elfde plaats. Op de erelijst van Luik-Bastenaken-Luik volgt Valverde de Nederlander Wout Poels op.
Belgische piloot van Eén-serie ‘Flying Doctors’ zwaargewond na vliegtuigcrash
Belgische piloot van Eén-serie ‘Flying Doctors’ zwaargewond na vliegtuigcrash
Anthony Caere, bekend van het Eén-programma ‘Flying Doctors’, heeft een zware hoofdwonde opgelopen na een vliegtuigcrash in het nationaal park van het Congolese Virunga. De 35-jarige West-Vlaming werkt in het park onder leiding van prins Emmanuel de Merode: hij houdt vanuit de lucht de bewegingen van de dieren in de gaten om ze te beschermen tegen stropers en andere gevaren.
'Gelieve een bijzonder gebedje te doen voor Anthony Caere. Hij liep een zware hoofdwonde op tijdens een vliegtuigcrash vrijdag. In totaal waren drie mensen aan boord', staat te lezen op de Facebookpagina van The Elite AntiPoaching Units And Combat Trackers. Caere zou echter niet in levensgevaar verkeren. Er waren twee inzittenden aan boord: de ene liep enkele breuken op, de andere kwam er ongedeerd van af. 'Prins Emmanuel de Merode zat niet in het vliegtuig.'
Caere is al een tijdje aan de slag in het park. In het eerste seizoen van het Eén-programma Flying Doctors vloog hij een Cessna-vliegtuigje naar Congo, in het tweede kregen we te zien wat hij daar allemaal deed. 'Ik zit op de mooiste plek in het mooiste park ter wereld', zei de West-Vlaming enkele maanden geleden nog over zijn job. Samen met de Belgische prins Emmanuel de Merode probeert hij ervoor te zorgen dat dat zo blijft. Vanuit de lucht jaagt hij op stropers. 'En dat begint te lukken. Al acht maanden lang is geen enkele olifant gestorven. Dat is nog nooit gebeurd', zei hij vorige zomer nog.
De job is zeker niet zonder gevaar, zo besefte Caere. De bodem van zijn vliegtuigje is bedekt met een dikke laag Kevlar, een kogelvrij materiaal, tegen aanvallen van rebellen of stropers. En vorige zomer had hij al van zeventien collega’s afscheid moeten nemen nadat ze vermoord werden. 'Van een aantal heb ik ook zelf het lichaam terug naar de familie gevlogen. Dat is hard, ja', zei hij toen. 'Maar zelf ben ik niet echt bang. Het is een risico dat erbij hoort. Ik heb tot nu toe altijd al chance gehad. Voor mij staat het park vooral symbool voor positiviteit. Voor idealisme. Ik heb net nog bijgetekend voor de volgende twee jaar.'
Beke: ‘Islam is wel te verzoenen met westerse waarden’
Beke: ‘Islam is wel te verzoenen met westerse waarden’
'De mensen die in ons land de islam willen belijden, kunnen dat, maar enkel als het op een Europese leest geschroeid is, de Europese islam', zo reageert CD&V-voorzitter Wouter Beke in De Zevende Dag op de uitspraken van zijn partijgenoot Pieter De Crem, die ‘niet gelooft in een Europese islam’.
‘Ik geloof niet in een Europese islam. Het lijkt me nog altijd enorm moeilijk om de islam te laten sporen met westerse waarden.’ Die forse uitspraken in een interview met De Standaard leveren staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem een pak kritiek op, vooral van zijn jonge (allochtone) partijgenoten.
Voorzitter Wouter Beke, die als centrale gast in De Zevende Dag mocht komen vertellen of hij nog excuses verwachtte van staatssecretaris Zuhal Demir nadat ze CD&V een moslimpartij had genoemd (‘die bladzijde hebben we omgedraaid’), werd ook gevraagd naar een reactie op de uitspraken van zijn partijgenoot.
‘Als hij zegt dat er nog altijd haatpredikers actief zijn en dat een groot probleem is, dan heeft hij gelijk’, aldus Beke, die verwijst naar de ambities van minister van Justitie Koen Geens om het radicalisme in moskeeën aan te pakken. Maar in tegenstelling tot De Crem gelooft Beke wel in een ‘Europese islam’.
‘Ik ben trots op onze westerse waarden, gebaseerd op een traditie die meer dan 2.000 jaar oud is. Maar de islam is sinds 1974 een erkende godsdienst is in ons land, naast nog enkele andere godsdiensten. De vraag en de uitdaging is hoe die verschillende godsdiensten kunnen worden inbed, of ingebed blijven, in onze samenleving met onze waarden’, aldus Beke.
'Ik zeg al twee jaar dat er geen andere weg is. De mensen die in ons land de islam willen belijden, kunnen dat, maar enkel als het op een Europese leest geschroeid is, de Europese islam, dat is voor mij klaar en duidelijk.'
Meerwaardebelasting
Beke werd ook gevraagd naar de meerwaardebelasting waar zijn partij al lang op aandringt, maar waarvoor coalitiepartner Open VLD deze week de deur heeft gesloten.
‘Ik heb vooral zitten kijken naar het betoog van Patrick Dewael in de kamer. Zijn partij zit als sinds 1999 in de regering, en dan komt hij zeggen dat we het meest belaste land ter wereld zijn, dat vond ik niet meteen een sterk betoog. Ook al omdat Oeso vorige week zei dat de belastingdruk in ons land net gedaald is.’
‘We hebben in de schoot van deze regering afgesproken om voorstellen te doen over de vennootschapsbelasting, over de meerwaardebelasting. Dat hebben wij gedaan, waar blijven de voorstellen van de anderen?’, aldus Beke.
Dat SP.A zijn partij een wisselmeerderheid voorstelt om het wetsvoorstel over de meerwaardebelasting te stemmen in het parlement wuift Beke weg. ‘Ik heb al een paar keer in een regering gezeten met socialisten, en dan vragen ze net om een clausule in te voeren opdat er geen wisselmeerderheid kan worden aangenomen. Met dat spelletje gaan we niet meedoen.'
De Amerikaanse president Donald Trump is de minst populaire president ooit. Althans, dat blijkt uit een peiling van de Washington Post en ABC. Maar in de aanloop naar zijn honderdste dag als president, volgende week zaterdag, lijkt hij onverstoord door te gaan.
Volgende week zaterdag zit Donald Trump 100 dagen in het Witte Huis. Maar nooit in de moderne geschiedenis, dat is sinds Dwight D. Eisenhower, was een president van de Verenigde Staten minder populair. Slechts 42 procent van de Amerikanen steunt zijn beleid. Dat blijkt uit een peiling van de krant Washington Post en de tv-zender ABC.
Ter vergelijking: het slechtste ‘disapproval rate’ na ongeveer 100 dagen in functie vóór Trump was volgens de Washington Post voor de Democraat Bill Clinton. Zijn koers werd in april 1993 afgekeurd door 39 procent, Trump komt nu uit op 53 procent. Acht jaar geleden scoorde Barack Obama 69 procent op de populariteitsmeter, bij maar 26 procent viel zijn beleid in slechte aarde.
Achterban blijft hem steunen
Maar bij zijn achterban ligt Trump nog steeds goed. In die groep kan hij bij 94 procent op goedkeuring rekenen voor zijn koers. Bij de Republikeinen ligt dat op 84 procent. Op de vraag of ze spijt hebben van hun keuze voor Trump antwoordde twee procent met ja, 96 procent blijft achter hun stem staan.
Hetzelfde percentage zou Trump ook herverkiezen. Dat is een betere score dan voor zijn Democratische rivale Hillary Clinton. 83 procent van haar kiezers zou zich opnieuw achter haar scharen.
Executive orders
Veel lijkt Trump er zich niet van aan te trekken. Vrijdag zal hij nog verschillende executive orders over energiebeleid ondertekenen, zegt een anonieme medewerker van het Witte Huis.
‘Die zullen voortbouwen op eerdere besluiten die de weg hebben vrijgemaakt voor pijpleidingen die jobs creëren, innovaties in energieproductie en minder lasten voor energieproducenten.’ In maart ondertekende president Trump al verschillende besluiten die de klimaatmaatregelen van Obama moeten terugdraaien.
Woensdag zou de president ook een aantal belastingplannen bekendmaken. Mick Mulvaney, bevoegd voor het budget, zei op tv-zender Fox dat de focus zal liggen op ‘principes, ideeën en tarieven.’
Zelf haalde Trump op Twitter nog eens uit naar Obamacare. Hij waarschuwt de Democraten dat het gezondheidsplan van de vorige president op sterven na dood is zonder financiële steun van de overheid. Daarmee verwijst hij misschien naar de mogelijkheid om de subsidies voor gezondheidszorg bij de lage inkomens te schrappen.
Frankrijk weet vanavond welke twee kandidaten het tegen elkaar zullen opnemen in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Als de duo’s Le Pen-Mélenchon of Fillon-Mélenchon doorgaan, doemt het spook van een referendum over een Frexit op.
De EU-leiders zullen vanavond om 20.00 uur met ingehouden adem kijken naar de twee gezichten die op het tv-scherm van TF1 geprojecteerd worden. Van de vier presidentskandidaten die een kans maken om door te stoten naar de tweede ronde, zijn er twee die een referendum over een Frexit willen houden: Marine Le Pen en Jean-Luc Mélenchon.
Het boegbeeld van het Front National heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze komaf wil maken met de EU. Maar zo’n belangrijke beslissing wil ze niet in haar eentje nemen. Eerst zal ze proberen om via onderhandelingen Frankrijk zijn soevereiniteit terug te geven over zijn munt, zijn economisch beleid en zijn grenzen.
Volgens de Franse grondwet geniet de president het privilege om een referendum af te kondigen
Als dat niet lukt – en het kan onmogelijk lukken – wil ‘presidente Le Pen’ een referendum over een Frexit houden. Dat is volgens de Franse grondwet een privilege van de president. ‘Ik wil dat de Fransen beslissen. Ik zal geen brutale beslissing nemen zonder de toelating van de Fransen’, zegt ze daarover. Als de Fransen tegen een Frexit stemmen, wil ze zelfs opstappen uit het Elysée.
Jean-Luc Mélénchon eist in zijn programma dat er een einde komt aan de onafhankelijkheid van de Europese Centrale Bank en de ‘absurde regels’ van het stabiliteitspact. Hij belooft de Fransen zoveel lekkers dat hij weet dat Parijs onmogelijk zijn begrotingstekort zal kunnen beperken tot 3%. Ook wil hij een streep trekken door het vrijhandelsakkoord met Canada en een einde maken aan de detachering van werknemers.
Net als Le Pen wil Mélenchon daarover eerst onderhandelen met de andere EU-leiders. Hij maakt zich sterk dat de andere EU-landen gewilliger zullen zijn tegenover het grote Frankrijk dan ze waren tegenover het kleine Griekenland. Daarna moeten de Fransen bij referendum kunnen beslissen of ze in de EU blijven of niet. Dat is zijn plan A. Er is ook een plan B, waarbij Frankrijk niet langer zou bijdragen aan de Europese begroting en opnieuw kapitaal- en grenscontroles zou invoeren.
Onzekerheid
De kans dat het tot een Frexit komt, is minimaal. ‘De Fransen blijven massaal achter het lidmaatschap van de EU en de euro staan: het is nog altijd 85%’, zegt Gilles Finchelstein, directeur-generaal van de Fondation Jean-Jaurès. ‘Een van de redenen waarom Marine Le Pen tegen het glazen plafond blijft botsen, is precies haar pleidooi voor een terugkeer naar de Franse franc.’
Maar alleen al de onzekerheid en de onderhandelingen, boven op de Brexit, zouden zwaar wegen op de werking van de EU en voor jarenlange onrust zorgen.
Het nachtmerriescenario voor de EU zondag is dat het tot een tweede ronde komt tussen Le Pen en Mélenchon. Maar ook een duel tussen Mélenchon en François Fillon zou slecht nieuws zijn voor Brussel, aangezien peilingen in dat geval een overwinning van Mélenchon voorspellen.
De kans is klein dat president Le Pen of president Mélenchon ook een parlementaire meerderheid zou hebben – de parlementsverkiezingen vinden plaats op 11 en 18 juni. Het zou hen vanaf dag 1 opzadelen met een vijandige regering. ‘Een cohabitatie met Le Pen of Mélenchon als president zou Frankrijk in een periode van instabiliteit en politieke crisis doen belanden, met het risico op een verlamming van de EU’, zegt Finchelstein.
Clint Eastwood maakt film over mislukte aanslag Thalys
Clint Eastwood maakt film over mislukte aanslag Thalys
Acteur en regisseur Clint Eastwood gaat een film maken over de mislukte aanslag op de Thalys Amsterdam-Parijs in 2015. Dat melden Amerikaanse media. Eastwood hoopt nog dit jaar te beginnen met de opnames.
Het project, dat nog geen titel kreeg, zal gebaseerd zijn op het werk "The 15:17 to Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes", dat in 2016 door het trio - Anthony Sadler, Alek Skarlatos et Spencer Stone- en journalist Jeffrey E. Stern geschreven werd, meldt Deadline Hollywood.
Op 21 augustus 2016 stapte de toen 26-jarige Ayoub El-Khazzani in het station Brussel-Zuid zwaarbewapend op de Thalys naar Parijs. Hij verschool zich in het toilet, waar hij even voorbij de Franse grens met een kalasjnikov in de hand uitkwam. Vier reizigers - drie Amerikanen en een Brit - konden hem evenwel overmeesteren, waardoor er slechts drie mensen gewond raakten.
El-Khazzani zit in een Franse cel in afwachting van zijn proces.
Studio Brussel eert Prince met purper 'Parental Advisory Label'
Studio Brussel eert Prince met purper 'Parental Advisory Label'
Het is vandaag een jaar geleden dat de legendarische zanger Prince overleden is. Hij stond gekend voor zijn flamboyante outfits en expliciete muziekteksten. Wat weinigen weten, is dat hij ooit de reden was voor de Parental Advisory - Explicit Content stickers. Studio Brussel vond het tijd om hem dat label terug te geven. In een purperen jasje, weliswaar.
Prince was en is nog steeds een icoon in de muziekwereld. Hij maakte de weg vrij voor vele andere kunstenaars. Prince veranderde de industrie voor altijd. Zo was hij ooit de reden waarom het Parental Advisory Label (PAL) in het leven werd geroepen. De zwarte vakjes onderaan de albums, die moesten prijken op platen waarvan de kinderen rode oortjes konden krijgen. Als een reactie op zijn expliciete teksten op het nummer "Darling Nikki".
Purple tribute
Nu, 32 jaar later, kent iedereen het Parental Advisory Label. Maar, weet niemand de oorsprong. In naam van muziekliefhebbers ter wereld wil Studio Brussel daar verandering in brengen. Met een purple tribute, of beter een open brief naar de Recording Industry Association of America® (RIAA). De zender wil ter ere van de zanger het zwarte Parental Advisory label veranderen in een purperen versie. "Zijn muziek heeft de tijd overschreden", klinkt het bij Studio Brussel.
"Zijn karakter heeft de weg gebaand voor grote artiesten als Lenny, Frank Ocean, the Weeknd en Pharrell. Zijn opstandigheid heeft ons schitterend werk gegeven. Dit is voor ons een manier om hem iets teruggeven. Een simpele wijziging dat het ultieme eerbetoon kan betekenen voor een artiest van zo'n grandeur. Vooral omdat zijn genie op die manier blijft voortleven op het album van de volgende generaties dappere artiesten."
Studio Brussel roept iedereen op om deze actie te ondersteunen. Je kan de open brief delen via Facebook en Twitter op www.princepurplelabel.com.
K3 neemt ons mee achter de schermen in nieuwe videoclip
K3 neemt ons mee achter de schermen in nieuwe videoclip
Goed nieuws voor de fans van K3! Marthe, Klaasje en Hanne hebben deze avond hun nieuwste videoclip gelanceerd voor het nummer 'Aliyee'. In de clip nemen de meisjes ons mee achter de schermen van hun K3-shows.
Kobe: "Story of my life. Ik kijk verlangend naar Danira, zij kijkt verlangend naar eten."
Kobe: "Story of my life. Ik kijk verlangend naar Danira, zij kijkt verlangend naar eten."
Presentatoren van 'Over Eten' Danira en Kobe delen een sappige soort humor. Plagen en uitdagen, en om beurten een vuil mopje uit de mouw toveren.
Zijn ze nu een koppel of zijn ze het niet? De vraag houdt heel Vlaanderen in bedwang. Twee mooie mensen die om het hardst kunnen lachen, vooral met elkaar. Ze gaan door het leven als collega's en beste vrienden. Speciaal voor NINA leggen zij nu elkaar eens op de rooster. Van privé tot carrière, van eten tot daten, niets wordt overgeslagen.
Of de vonk ooit overslaat tussen de twee, lees je morgen in NINA. In deze beelden spatten die vonken er alvast wél af.
Belofte maakt schuld: Showbizz Bart, Pichal en Appermont zijn nu ros
Belofte maakt schuld: Showbizz Bart, Pichal en Appermont zijn nu ros
"10.000 likes en wij kleuren ons haar ros", beloofden Sven Pichal en Showbizz Bart aan Kom Op Tegen Kanker. En belofte maakt schuld: de twee BV's gaven hun haardos vanmorgen tijdens De Madammen op Radio 2 samen met Luc Appermont een nieuw kleurtje.
Je hebt ze vast wel al zien staan, de vele 'Rospotten' van Kom Op Tegen Kanker. Daarmee wil de organisatie zoveel mogelijk 'rosse muntjes' inzamelen voor de strijd tegen kanker. Sven Pichal en Showbizz Bart deden samen met Radio 2 maar wat graag mee aan de actie, en hingen er een bijzondere belofte aan vast. Als hun Facebookpost 10.000 likes zou halen, kleurden ze hun haren even rood als al die muntjes in de rospotten. Simonneke uit Thuis, die meter is van de actie, keek goedkeurend toe, en Luc Appermont deed gezellig mee. En het resultaat? Dat laten wij u zelf beoordelen.
Topmodel Ashley Graham werd als 10-jarig meisje seksueel geïntimideerd
Topmodel Ashley Graham werd als 10-jarig meisje seksueel geïntimideerd
Ashley Graham (29) werd op haar 10 jaar seksueel geïntimideerd. Dat onthult het Amerikaanse topmodel in haar aankomend boek 'A New Model : What Confidence, Beauty, And Power Really Looks Like'.
Graham ging als tienjarig meisje met de 18-jarige zoon van de vrienden van haar ouders zwemmen. Toen hij uit het zwembad kwam, kreeg hij een erectie. Hij zei tegen Ashley dat dit haar fout was en ze zijn geslachtsdeel moest aanraken. "Ik was bang en liep weg", schijft Ashley in haar boek. "Ik vroeg me af wat ik verkeerd gedaan had. Ik had zo veel vragen."
Twee jaar later was Graham opnieuw slachtoffer van seksuele intimidatie. Toen wilden twee zeventienjarige jongens met haar in de jacuzzi. Omdat ze haar haren in twee staartjes gedaan had, noemden de jongens haar een pijpbeurt met handvaten.
Openhartig schrijft Ashley dat ze zich daar niet slecht bij voelde. "Het deed er niet toe hoe ongepast, ongevraagd of verwarrend het was, elke vorm van mannelijke aandacht was goede aandacht in mijn ogen", aldus het topmodel.
Gelukkig denkt Ashley daar vandaag anders over. Op haar 22ste trouwde ze met cameraman Justin Ervin, waarmee ze nog steeds samen is.
Om al in festivalstemming te komen: dit droegen sterren op eerste Coachella weekend
Om al in festivalstemming te komen: dit droegen sterren op eerste Coachella weekend
Het eerste weekend van het beroemde Amerikaanse muziekfestival Coachella zit er op, en daar trokken heel wat bekende gezichten voor naar Californië. De afgescheurde jeansshorts en crop tops werden massaal naar boven gehaald, erg vernieuwend was het qua mode dus allemaal niet. Maar het doet ons alvast wel verlangen naar de festivalzomer.
Groots nummer! Gilbert wint na de Ronde nu ook zijn vierde Amstel Gold Race
Groots nummer! Gilbert wint na de Ronde nu ook zijn vierde Amstel Gold Race
Na de Ronde van Vlaanderen twee weken geleden is het nu opnieuw prijs voor Philippe Gilbert. De Belgische kampioen heeft in Valkenburg zijn vierde Amstel Gold Race gewonnen. Een select groepje met daarin Gilbert ging ervandoor op de Kruisberg en diepte vandaar stelselmatig de voorsprong uit. Op de Bemelerberg plaatste Gilbert een verschroeiende versnelling en kreeg hij Michal Kwiatkowski in zijn zog. De twee reden samen naar de meet, in een oerspannende sprint à deux bleek Philippe Gilbert de sterkste, Kwiatkowski werd tweede.
261 kilometer dalen, klimmen, slingeren, draaien en keren. Dat is het menu van de Amstel Gold Race elke keer opnieuw. Al van bij het begin van de race voelden een paar renners het kriebelen: Lars Boom (LottoNL-Jumbo) en Jeroen Meijers (Roompot) springen weg, in hun zog krijgen ze Stijn Vandenbergh (AG2R). Weldra dikte de kopgroep aan tot 12 renners. Daarbij naast Vandenbergh nog twee Belgen: Pieter Vanspeybrouck en Kenneth Van Rooy. Ze sprokkelden algauw meer dan zeven minuten bij in, met een maximale voorsprong van 8’15”.
Met nog 100 kilometer op de teller zakte de voorsprong van de 12 leiders tot iets meer dan vier minuten. Steeds meer ploegen mengden zich ook in de achtervolging op de leiders, waaronder Bahrain-Merida van titelverdediger Enrico Gasparotto en een van de favorieten Sonny Colbrelli – woensdag nog de beste in de Brabantse Pijl. Ook BMC, met Greg Van Avermaet en Ben Hermans, stak de neus aan het venster, met nog 74 kilometer te gaan en trok de voorsprong met een ruk naar omlaag. Op de Kruisberg, veertig kilometer van de streep werd de laatste vluchter, Fabien Grellier, gegrepen. Meteen bood dat zicht op vuurwerk: Sergio Henao stoof weg, Tiesj Benoot haakte zijn wieltje aan. Ook Philippe Gilbert was op de afspraak.
Wachten op de Cauberg
Op die manier vormde zich een kopgroep van acht renners: Gilbert, Haas, Rojas, Izagirre, Henao, Albasini, Benoot en Lindeman. Opmerkelijk: BMC miste de boot. Ook Lotto-Soudal zat opnieuw bij de pechvogels, vooraan moest Benoot noodgedwongen de remmen dichtknijpen voor een kettingprobleem, hij was eerder in de wedstrijd ook al onderuitgegaan. Ook Lindeman moest ervantussen. Ze hadden een kleine voorsprong van om en bij de 15 seconden. De nervositeit in het peloton nam ook toe. Titelverdediger Gasparotto ging pijnlijk onderuit met nog 30 kilometer te gaan en greep naar het sleutelbeen. Ook Hermans ging mee tegen de vlakte.
Ondertussen probeerde Tim Wellens tot bij Gilbert en co. te komen. Op de Keutenberg werd Wellens opnieuw bijgehaald door een groepje aangevoerd door Parijs-Roubaix-winnaar Greg Van Avermaet. Michal Kwiatkowski reed weg uit dat groepje en sloot in een mum van tijd vooraan bij de zes leiders aan. Daarachter probeerden Valverde, Felline, Van Avermaet en Wellens de kloof te dichten. Ook Rui Costa, Bob Jungels en Warren Barguil, sloten aan. Bij het opdraaien van de laatste keer Cauberg – vanaf nu op 19 kilometer van de streep – was hun voorsprong uitgegroeid tot 32 seconden. Op de Cauberg was het wachten, wachten en nog eens wachten. Op Godot, want iedereen vooraan vond het te vroeg om nu al ervandoor te muizen. Ondertussen groeide de voorsprong van de zes vooraan steeds uit.
Op de Bemelerberg, de laatste helling van de dag, zat de klad erin vooraan: Kwiatkowski versnelde, Gilbert plakte aan zijn wiel. Haas zette alle zeilen bij en bracht de rest terug. Gilbert vuurde de tweede rakket af, de Belgische kampioen trapte in de boter. De Poolse ex-wereldkampioen volgde met de tanden op elkaar geklemd. De twee vonden elkaar en reden steeds verder weg van de achtervolgers. In de laatste kilometer keken de twee kemphanen elkaar het wit uit de ogen. Kwiatkowski liet zelfs een gat van tien meter vallen om de Belgische kampioen uit zijn kot te lokken. Maar de Pool ving bot en ging dan maar zelf de sprint aan. Hij leek ervandoor te stuiven maar Gilbert bleek over superbenen te beschikken en counterde. Zo wint Gilbert na de Ronde van Vlaanderen ook al voor de vierde (!) keer de Amstel Gold Race (2010, 2011, 2014). Kwiatkowski werd tweede, Albasini was de eerste van de achtervolgers en vervolledigt het podium.
VS hoopt dat Noord-Korea bezwijkt onder Chinese druk
VS hoopt dat Noord-Korea bezwijkt onder Chinese druk
De Chinese leiders werken nauw samen met de VS om een oplossing te vinden voor de Noord-Koreaanse kernwapenkwestie. Dat zei generaal H.R. McMaster, raadgever van de Donald Trump.
Volgens de generaal bestaat er een ‘internationale consensus’ dat de ‘toestand niet kan blijven duren’. McMaster hamerde er in een gesprek met de Amerikaanse zender ABC meermaals op dat Peking ‘bezorgd’ is over die toestand. Volgens hem wordt in overleg met de bondgenoten en de Chinezen gestreefd naar het uitwerken van een ‘gamma aan opties’.
‘Het is tijd dat wij alle mogelijke opties bekijken en dan pas tot een militaire benadering van het probleem overgaan’, zei McMaster. Hij hoopt dat Peking hier een flinke duit in het zakje zal doen, want ‘Noord-Korea is zeer gevoelig voor druk uit China’.
Spanningen
Met die boodschap reageert Mc Master op de nieuwe rakettest die Noord-Korea zondagochtend heeft uitgevoerd. Hoewel de test mislukte - de raket ontplofte vlak na de lancering - betekent het militaire spierballengerol van Noord-Korea weinig goeds voor de spanningen met de internationale gemeenschap. De partijen raken het niet eens over het nucleaire programma van Pyongyang.
De test overschaduwde ook het bezoek van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence aan Zuid-Korea. Pence wil er de Amerikaanse solidariteit met Seoel in de verf zetten in de marge van de spanningen met Noord-Korea. Hij is van plan om samen met Amerikaanse soldaten die ontplooid zijn in de bufferzone aan de zwaarbewaakte grens tussen Noord- en Zuid-Korea, Pasen te vieren, en gesprekken te voeren met de Zuid-Koreaanse regering.
Meer dan driekwart van Turkse stemmen geteld: ja-kamp aan de winnende hand
Meer dan driekwart van Turkse stemmen geteld: ja-kamp aan de winnende hand
Nadat meer dan driekwart van de stemmen van het Turkse referendum zijn geteld, blijkt dat 54 procent ‘ja’ stemde om Erdogan meer macht toe te kennen.
Zondag trokken de Turken massaal naar de stembus om zich uit te spreken over de grondwetswijzigingen die president Recep Tayyip Erdogan had voorgesteld. De Turkse president wilde met het referendum de omslag maken van een parlementair naar een presidentieel systeem. In dat laatste systeem krijgt Erdogan meer macht, maar volgens critici en buitenlandse waarnemers is de Turkse democratie daar allerminst bij gebaat.
‘Als God het wil, zal onze natie, hier en in het buitenland, vanaf vanavond een nieuwe stap vooruit zetten door de juiste keuze te maken’, zei de Turkse president, nadat hij zijn stem had uitgebracht. Erdogan benadrukte ook dat het referendum ‘geen ordinaire stembusgang’ was en dat het regeringssysteem echt zal afgestemd worden op de uitslag.
Ja-kamp aan de winnende hand
Amper een uur nadat de stemlokalen gesloten werden, was ongeveer de helft van de stemmen geteld. Verschillende Turkse media meldden dat het ja-kamp op ruime voorsprong lag met bijna 60 procent van de stemmen. Inmiddels is die voorsprong gekrompen, maar met 54 procent blijft het aantal ja-stemmers op kop liggen.
Ongeveer 84 procent van de stemgerechtigden zou hebben deelgenomen aan het referendum. De definitieve uitkomst van het referendum wordt zondagavond verwacht.
Kim Kardashian onder vuur om deze post op Instagram
Kim Kardashian onder vuur om deze post op Instagram
Kim Kardashian heeft in een post op Instagram opnieuw de medicijnen aangeprezen waarmee ze twee jaar geleden in de problemen kwam.
De realityster promootte op het sociale medium een middel tegen ochtendziekte tijdens zwangerschap. Dat deed ze in 2015 ook, maar toen werd ze op de vingers getikt door de Amerikaanse medicijntoezichthouder FDA. Ze had namelijk niet zoals verplicht is een lijst met mogelijke bijwerkingen bij de tekst gezet. Daardoor werd de advertentie volgens de instelling misleidend.
In de post van donderdag noemde ze wel een lange lijst bijwerkingen, maar veel volgers namen het haar toch kwalijk een medicijn dat alleen een dokter mag voorschrijven te promoten. Na de post staken ook weer geruchten de kop op dat Kim zwanger zou zijn. In recente afleveringen van Keeping Up With The Kardashians besprak ze haar wens een derde kind te krijgen, en liet ze weten dat ze een ingreep aan haar baarmoeder heeft ondergaan om dat mogelijk te maken.
Mitchell zint op wraak en zijn overwinning smaakt zoet in Mijn Pop-uprestaurant
Mitchell zint op wraak en zijn overwinning smaakt zoet in Mijn Pop-uprestaurant
De pop-ups hebben nog maar net hun eerste - en erg hectische - dag in hun nieuwe restaurants in Blankenberge verteerd of ze staan al voor een nieuwe uitdaging. In drie verschillende duels moeten ze het tegen elkaar opnemen, de jury deelt aan de winnaar een ster en 10.000 euro uit, die dan ook al zeker van een plaatsje in de finale is. Een spannende aflevering - met verschillende ongelukjes - waarin Mitchell de wraak kan nemen waar hij al even op zint.
Aanpassen
De aanpassing van de pop-ups naar hun nieuwe locatie verloopt niet vlekkeloos. De indeling aan de kust is anders dan in Kortrijk of Antwerpen, de restaurants hebben een tweede verdieping én zicht op zee, waardoor het zaalpersoneel vaak op en neer moet lopen. Yannick heeft een man extra ingehuurd om te helpen in de zaal van Meat en Griet. Bij Table'O lossen ze het probleem anders op. Mitchell heeft voor de lunch de mise-en-place tot in de puntjes op voorhand voorbereid en de communicatie op punt gezet. En dat blijkt een groot succes. Tjop's heeft zijn concept wat verruimd omwille van de nieuwe locatie en vis toegevoegd aan de kaart. De middagservice loopt bij Birger en Karel niet van een leien dakje. Tafels worden vergeten en sommige gasten moeten erg lang wachten omdat er fouten met de bons gebeuren.
Duels
Maar erg veel tijd om van hun verhuis van Kortrijk of Antwerpen naar Blankenberge te bekomen krijgen de duo's niet. Presentatrice Evi heeft een verrassing in petto. De komende dagen zullen de pop-ups het in duels tegen elkaar moeten opnemen. In drie uitdagingen zal de jury het beste team uitkiezen, zij mogen de ster in ontvangst nemen. Daarbovenop krijgen ze 10.000 euro en een plaatsje in de finale. In die uitdagingen moeten de pop-ups hun concept behouden, maar ze brengen ze het telkens onder een andere vorm. De eerste opdracht is er meteen eentje van formaat: twee restaurants zullen een ijsverkoop moeten organiseren. Een eenvoudige loterij beslist: Table'O neemt het als eerste op tegen Meat en Griet. En dat ziet Mitchell helemaal zitten, hij wil 'revenge' omdat hij in een vorige opdracht tegen hen het onderspit moest delven. Bij het horen van ijs, breekt Leena echter meteen het angstzweet uit. De dag voor de uitdaging loopt ze rond als een kieken zonder kop en slaat ze voor het minste in paniek.
Tsjop's is vrijgesteld van de opdracht, en dat komt goed uit. Karel en Birger hebben hun eigen katjes te geselen. Het duo heeft het moeilijk om zich aan de nieuwe setting aan te passen. Ook tijdens de avondservice moeten de gasten heel lang op hun eten wachten. Birger is in de keuken duidelijk aan het einde van zijn Latijn, en ook Karel loopt erg gespannen rond, zeker wanneer hij Birger niet kan vinden en moet bijspringen in de keuken.
Naar de spoedafdeling
Bij Table'O en Meat en Griet werken ze tot een stuk in de nacht voor het ijsduel. Maar dan slaat het noodlot toe Mitchell slaat zijn enkel om en moet naar de spoedafdeling. Gevolg: hij kan zijn ijs zelf niet gaan draaien in een ijsbar iets verderop. Daniela heeft het moeilijker dan verwacht om zijn plaats in te nemen aan de ijskar, het ding overleeft haast het ritje niet. "Dit is vies moeilijk", zegt ze nadat ze met de fiets de lucht ingaat. Het ijsdraaien gaat haar gelukkig iets beter af. Leena en haar concurrente krijgen een spoedcursus. De gespannen chef-kok ontdooit eens ze met het ijs aan de slag kan.
Mitchell is net op tijd terug van het ziekenhuis zodat hij samen met Daniela nog achter de kar kan staan. Beide duo halen alles uit de kast om klanten te lokken: ze richten een gezellig hoekje in en Daniela lokt de kleintjes met bellenblazers. Jurylid van de dag is expert Peter Pattyn, één van de beste ijsmakers van de Belgische kust. In zijn ijsbar René in De Haan experimenteert hij met bijzondere smaken.
Lovend
De ijsjes van Daniela en Mitchell slaan meteen aan bij het publiek. De smaken van Leena zijn niet slecht, maar haar ijs is een beetje te zoet naar Peters smaak. En wanneer hij haar naar de kostprijs vraagt, staat ze met haar mond vol tanden. Dat Mitchell zelf geniet van deze uitdaging, laat zich duidelijk merken. Peter is bovendien helemaal weg van zijn concept en de ijsjes van Table'O. De expert is lovend over de smaak en textuur en het gezellige sfeertje aan hun kar zorgt ervoor dat Daniela en Mitchell een streepje voor hebben.
De eerste overwinning is voor Table'O en deze pop-up staat nu dus een beetje dichter bij de finale. En zo wordt de droom van Mitchell werkelijkheid: hij heeft zijn wraak gekregen. Maar dan speelt de pijnlijke voet hem weer parten: de kok moet gaan zitten en kan niet in de keuken staan. Toch blijft hij positief: de pijn was het hem zeker waard. "Oké, we zijn er als laatste bijgekomen. Maar we hebben nu bewezen dat we verdienen om te staan waar we nu staan."
Buurland
Een mooie afsluiter van de dag: Tsjop's krijgt bezoek van de leden van Buurland, de kersverse winnaars van talentenjacht 'The Band' mogen er hun voetjes onder tafel schuiven. Veel tijd om te bekomen van het eerste duel krijgen de pop-ups trouwens niet, morgen staat hen een nieuwe uitdaging te wachten. Dan moeten twee duo's aan de slag in een foodtruck. De jongens van Tjop's zien het al helemaal zitten.
Zal Jude Law openlijk homoseksuele Perkamentus spelen?
Zal Jude Law openlijk homoseksuele Perkamentus spelen?
Eerder deze week raakte bekend dat Jude Law de jonge Albus Perkamentus zal vertolken in de tweede film van de 'Harry Potter'-spin-off 'Fantastic Beasts and Where To Find Them'. Het nieuws is meteen voer voor speculatie over de vraag of het personage openlijk homoseksueel zal zijn. Tien jaar geleden maakte Harry Potter-schrijfster JK Rowling immers al bekend dat het bekend schoolhoofd van Zweinstein homo was.
Fans speculeerden al jaren over de geaardheid van het personage: het enige wat over hem geweten was, was dat hij een mysterieus, woelig verleden had.
Rowling deed in 2007 uiteindelijk zelf de waarheid uit de doeken tijdens een vragenuurtje met fans. Ze maakte bekend dat Perkamentus op jonge leeftijd smoorverliefd was op zijn rivaal Gellert Grindelwald, die hij versloeg in een duel. Perkamentus was "op een vreselijke, afschuwelijke manier in de steek gelaten", zei ze en zijn liefde voor Grindelwald was zijn "grote tragedie".
In de nieuwe film zal Johnny Depp de rol van Grindelwald voor zijn rekening nemen en veel liefhebbers van de boeken en de films hopen dan ook dat er een romance tussen beide personages te zien zal zijn op het witte doek.
Verantwoordelijkheid van de schrijfster
Sommige fans waren teleurgesteld dat Rowling in haar boek nergens vermeldde dat Perkamentus homo was en dat het nieuws pas achteraf bekend werd gemaakt.
In een blogpost op de Harry Potter-fansite Mugglenet.com schrijft een zekere Elayna Mae Darcy dat ze hoopt dat dit met de nieuwe film wordt rechtgezet: "We moeten hopen dat ze deze gelegenheid zal gebruiken om ons de kant van Perkamentus te tonen die we nooit konden zien toen hij een veel oudere man was die lang geleden op tragische wijze in de werd steek gelaten door de man van wie hij hield".
"We hebben de kans om een levendige, jonge Perkamentus te zien die, hopelijk, zowel zijn geaardheid erkent als ons de kans biedt om een volwaardig homoseksueel personage te zien in een grote kaskraker", gaat ze verder.
Volgens Darcy heeft Rowling de verantwoordelijkheid om de relatie tussen beide personages te tonen: "Representatie kan de levens van mensen veranderen en hen het gevoel geven dat ze gezien worden... Kinderen die nu opgroeien hebben de kans om te ervaren dat een van de belangrijkste personages uit de hele reeks iemand is die vertrouwen heeft in wie hij is."
Het bericht krijgt veel bijval van andere fans die eveneens willen dat de geaardheid van Perkamentus in de kijker wordt gezet.
Vormingsjaren
Vorig jaar vertelde JK Rowling al dat we Albus Perkamentus in de tweede 'Fantastic Beasts'-film te zien zullen krijgen als een jongere en "vrij verwarde man". "We zullen hem zien tijdens zijn vormingsjaren. Wat zijn seksualiteit betreft: kijk naar deze periode," zei ze.
De schrijfster wees er echter op dat het nog maar om de tweede film uit de reeks gaat. "Ik wil erop wijzen dat dit een vijfdelig verhaal is: er valt nog veel uit de doeken te doen over die relatie."
Mogelijk zullen fans dus nog wat langer moeten wachten om te ontdekken hoe het liefdesverhaal tussen Perkamentus en Grindelwald zich ontwikkelt.
Het ijzer smeden als het heet is, zo luidt het motto van Pommeline. Nu de laatste aflevering van Temptation Island erop zit, blijft ze niet bij de pakken zitten. De blondine haalde een modellenjob voor de online banners van StarCasino binnen.
Verleidster Pommeline trok met haar 400cc aan humor naar Thailand om het kot af te breken, maar ze hield er heel wat aan over. Eerst en vooral een relatie met de Nederlandse Merijn, maar ze verdient ook een aardig centje bij door feestjes met andere Temptation-sterren af te schuimen. Nu heeft ze ook een modellenjob voor haar eerste reclamecampagne gescoord, in een rode bikini siert ze de banners van StarCasino.
Dat StarCasino een voorkeur voor rondborstige blondines heeft is duidelijk. Lesley-Ann Poppe ging Pommeline namelijk voor.
13-jarige Afghaan zorgt voor kippenvel in 'The Voice Kids': "Liedje uit 'Titanic', speciaal voor alle vluchtelingen"
13-jarige Afghaan zorgt voor kippenvel in 'The Voice Kids': "Liedje uit 'Titanic', speciaal voor alle vluchtelingen"
Vier jaar geleden moest hij nog schuilen voor de bommen in Kaboel, vanavond zingt hij de sterren van de hemel in 'The Voice Kids'. De 13-jarige Abobaker Rahman, Abu voor de vrienden, haalt moeiteloos elke hoge toon van Céline Dions tranentrekker 'My Heart Will Go On'. "Voor iedereen die in een gammel bootje naar Europa komt."
Zap vanavond niet te gauw weg tijdens de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'The Voice Kids', de zangwedstrijd voor kinderen. Dat je 't beste tot het laatste moet bewaren, weten ze bij VTM namelijk maar al te goed.
De 13-jarige Abobaker Rahman probeert in de blind auditions coaches Sean Dhondt, Josje Huisman en Laura Tesoro te overtuigen om af te drukken. Achter hun rug kiest de stoere kleine man enigszins verrassend voor 'My Heart Will Go On', de weemoedige ballade van Céline Dion. Of hij het er goed vanaf brengt, ziet u vanavond, maar we raden u alvast aan om een zakdoek bij de hand te houden.
Hoewel de klassieker van Dion voor eeuwig en altijd met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet verbonden is, moet Abobaker - roepnaam Abu - toegeven dat hij de film 'Titanic' nog nooit zag. "Ik heb het liedje pas vorig jaar leren kennen", vertelt de jongeman, die nog maar vier jaar in België woont." Ik heb het voor het eerst gezongen toen we met de school op zeeklas waren. Bijna al mijn klasgenoten zaten te wenen. Maar niet omdat ze het zo slecht vonden, hoor. (lacht)"
Toen hij zich inschreef voor 'The Voice Kids' moest hij niet lang nadenken over welk nummer hij zou brengen. "Omdat iedereen bij 'My Heart Will Go On' meteen aan de zinkende Titanic denkt, wilde ik dat zingen speciaal voor alle vluchtelingen die in gammele bootjes de oversteek naar Europa gemaakt hebben en nog altijd maken. Ook voor zij die het niet overleefd hebben."