NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baden met glas wijn bestrijdt verkoudheid

Baden met glas wijn bestrijdt verkoudheid


http://img403.imageshack.us/img403/2348/badens.jpg


Door een half uur te genieten van een warm bad, kun je voorkomen een virus op te lopen. Dit effect versterk je door een glas rode wijn te drinken. We geven nog enkele andere handige tips om ziekten te bestrijden dit griepseizoen.

Professor Ron Eccles: "Vanaf het moment dat ik vermoed dat ik ziek ga worden, laat ik het bad lopen en ga ik er minstens 20 minuten in zitten. Hoge temperaturen kunnen voorkomen dat een virus in je neus zich gaat vermenigvuldigen, waardoor de verkoudheid kan stoppen. Een hete, stomende omgeving volstaat, een sauna of stoombad is even efficiënt als een bad. Het beste is een temperatuur tussen 37 en 40 graden. Dit activeert namelijk het verdedigingsmechanisme van je lichaam. Door hier een halfuur in te liggen, stijgt de temperatuur van je lichaam lichtjes, waardoor je lichaam de infectie beter gaat bestrijden. Door badzout toe te voegen zullen toxines je lichaam sneller verlaten, de geur maakt je neus vrij." 

Dit verlaagt niet alleen het risico op een hartaanval, dementie en beroertes, het helpt ook bij de bestrijding van een verkoudheid. Door met mate van rode wijn te genieten, help je je immuunsysteem infecties te bestrijden. Twee kleine glazen verlagen het risico met 40 procent, dit zou kunnen komen door de antioxidanten in de wijn.  Dit trucje zou vooral werken bij nasale virussen.

Door naar kantoor te wandelen, kun je het risico op een ziekte halveren. Uit een recent onderzoek blijkt dat alle treinpassagiers een verkoudheid oplopen, dat geldt voor 87 procent van de buspassagiers, de metroreizigers en 75 procent van wie zelf rijdt.  Dat cijfer daalt naar 55 procent voor fietsers en 50 procent voor voetgangers. Een kwartier tot 20 minuten wandelen kan het risico loop je 50 procent minder kans op een verkoudheid, beweren Amerikaanse onderzoekers. Lichaamsbeweging verhoogt het aantal immuuncellen in je lichaam.

Door paddenstoelen te eten sterk je het immuunsysteem. Dit kan ook het niveau van een bepaald proteïne verhogen dat het lichaam tegen virussen verdedigt. Ze zijn ook een goede bron van vitamine B12, wat de bloedcellen gezond houdt.

Door aan de drang om te hoesten te weerstaan, kun je dit sneller overwinnen. Hoe meer je hoest, hoe meer je keel ontstoken raakt. Dit leidt dus tot een vicieuze cirkel en hierdor kun je een ernstige hoest ontwikkelen.

Zuid-Afrikaanse experts ontdekten dat je door noten en zaden te eten je je immuunsysteem een boost kunt geven. Ze bevatten namelijk vetten die toxines uit het lichaam helpen te verwijderen. Ze zijn ook een goede bron van zink en selenium, stoffen die cruciaal zijn om weerstand te bieden aan de griep.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo maakt notaris vijfde duurder

Di Rupo maakt notaris vijfde duurder


http://img845.imageshack.us/img845/1715/notaris.jpg


Wie een beroep doet op een notaris, moet vanaf volgend jaar 21 procent btw betalen op diens ereloon. Dat staat in het begrotingsakkoord dat de regeringsonderhandelaars vorig weekend sloten. Dat meldt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) . De btw-plicht betekent bij de aankoop van een huis van 200.000 euro bijvoorbeeld een meerkost van 454 euro.

België was tot nu toe een van de weinige landen waar de juridische beroepen niet btw-plichtig zijn. "In die zin harmoniseert België zich nu met de andere Europese landen", zegt de notarissenfederatie. Volgens haar verwachten de onderhandelaars dat de btw-plicht voor de juridische beroepen meer dan 100 miljoen euro zal opbrengen.

Voortaan moet de notaris dus wel 21 procent btw innen en doorstorten naar de staat. Dat geldt voor de erelonen van alle aktes die de notaris verlijdt, zoals bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis en het afsluiten van een hypothecaire lening.

De federatie vraagt een overgangsperiode van zes maanden om de btw-plicht vlot te kunnen invoeren, bijvoorbeeld voor de nodige opleidingen en om de software van de notariskantoren aan te passen. België telt 1.435 notarissen. Vorig jaar hebben ze 844.633 akten verleden en inden ze, voor rekening van de staat, meer dan 3,5 miljard euro aan registratierechten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaia verkoopt dit jaar 160.000 potjes 'faux gras

Gaia verkoopt dit jaar 160.000 potjes 'faux gras'


http://img341.imageshack.us/img341/4338/fauxgras.jpg


Dierenrechtenorganisatie Gaia verkoopt voor het derde jaar op rij 'faux gras', een diervriendelijk alternatief voor foie gras. Vanaf december biedt Gaia dit jaar 160.000 potjes te koop aan in de meeste supermarkten en verschillende natuurwinkels. In 2009 verkocht Gaia 30.000 potjes, in 2010 steeg de verkoop naar 105.000 potjes.

"Voor foie gras worden in België jaarlijks enkele honderdduizenden eenden en enkele duizenden ganzen met dwang gevoederd en ziek gemaakt om een lever te bekomen die 10 keer groter wordt dan normaal", aldus Gaia. Uit een opiniepeiling van Gaia door studiebureau Ipsos bij 1.082 Belgen blijkt alvast dat één op de drie landgenoten 'faux gras' kent en 3 procent het product al eens gegeten heeft. Dit jaar zou dan een op de twee Belgen overwegen om het product in de supermarkt te kopen.
 
'Faux gras' is een plantaardige paté met witte wijn, champagne en truffel en wordt aan 3,49 euro per potje verkocht. Meer informatie op www.fauxgras.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supermarkten ontketenen klantenoorlog

Supermarkten ontketenen klantenoorlog


http://img705.imageshack.us/img705/5403/aldif.jpg

De concurrentie tussen de supermarktketens in België wordt steeds bitser. Daar waar de verschillende spelers tot nu toe nog zelden de directe confrontatie opzochten, belooft 2012 een bittere strijd om de klant te worden. Dat meldt De Tijd.

Met een zuinigere consument, het moeilijke economische klimaat en de oplopende kosten moeten de ketens alles uit de kast halen om stand te houden. Dat blijkt volgens De Tijd uit de initiatieven van verschillende ketens.
 
De harddiscounter Aldi rolt een grootschalige opsmukoperatie uit voor al zijn winkels. Het is het grootste investeringsproject ooit voor de groep.
 
Bij Makro, eigenaar van zes megawinkels in België, mochten enkel bedrijven (rechtspersonen) winkelen. De keten probeert de dalende populariteit van grote winkelconcepten te counteren door voortaan iedereen als klant toe te laten. Elke particulier kan voortaan een kaart aanvragen om binnen te mogen. Om dat bredere publiek aan te spreken, voert de groep sinds kort veel nadrukkelijker reclame, waarmee ze zich duidelijk positioneert tegenover de hypermarkten van Carrefour.
 
Colruyt was de jongste jaren met stip de succesvolste retailer van het land. Uit de recente halfjaarcijfers blijkt in elk geval dat iedereen het moeilijk krijgt. Colruyt wist wel nog meer omzet te boeken en de keten won ook nog marktaandeel, maar het moest daarvoor wel winstmarge opofferen. Hogere prijzen van leveranciers en stijgende loonkosten konden niet worden doorgerekend aan de klant.
 
De komst van Albert Heijn leidt tot de nodige nervositeit. De Nederlandse keten heeft dit jaar twee winkels geopend in ons land en kondigde onlangs aan dat ze binnen vijf jaar naar 50 winkels wil evolueren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiswoordraadsels zijn even effectief als medicatie tegen dementie

Kruiswoordraadsels zijn even effectief als medicatie tegen dementie


http://img443.imageshack.us/img443/5939/dementie.jpg


Twee uur per dag actief bezig zijn met je lichaam en geest is even effectief tegen dementie dan een behandeling met geneesmiddelen. Dat blijkt uit een recent onderzoek. Simpele activiteiten zoals tuinieren, kruiswoordraadsels of sudoku's oplossen, koken en zingen houden je brein gezond en kunnen de ziekte zelfs afremmen.

Het gaat om een onderzoek van Beierse wetenschappers, waarin dus bevestigd werd dat het actief houden van je hersenen gezond is.

Een jaar lang trokken de onderzoekers zes dagen per week naar een rusthuis, waar ze een therapeutische sessie van twee uur uitvoerden. Die begon met een spirituele introductie van 10 minuten, waarbij de 98 deelnemers praatten over 'geluk' of samen een lied zongen.

Daarna deden ze een lichte vorm van lichaamsbeweging, zoals bowlen. Ze gingen ook een half uurtje aan de slag met kruiswoordraadsels en voerden gedurende 40 minuten alledaagse activiteiten uit, zoals koken en tuinieren.

"De impact was minstens even goed als een behandeling met de medicijnen die normaal voorgeschreven worden om dementie te behandelen", zegt onderzoeksleider professor Elmar Graessel.

Zo stelden de sessies het verval van de cognitieve functies van demente patiënten minstens een jaar uit. Na een jaar zaten de deelnemers namelijk op hetzelfde van de 'Alzheimer's Disease Assessment Scale', die vertelt hoe ver de ziekte gevorderd is.

"Een bijkomend voordeel is dat ze na de sessies twee keer beter in staat waren om dagelijkse taken uit te voeren", vult Graessel aan. "Dat toont aan dat onze therapie de levenskwaliteit van demente patiënten in een rusthuis sterk verbetert."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaoma - Lambada

Kaoma - Lambada

Klik op de foto om hun te beluisteren


Kaoma is een Franse groep die eind jaren 80 en begin jaren 90 enkele grote internationale hits scoorde. Het bekendste nummer is Lambada, waarvan er wereldwijd meer dan 5 miljoen zijn verkocht. Dit nummer werd eind 1989 in onder meer Nederland een nummer 1-hit.

Lambada, genoemd naar een Zuid-Amerikaanse dans, was een vertaling van het lied Llorando se fue van de Boliviaanse groep Los Kjarkas. Voor de vertaling was geen toestemming gegeven.

Na het nummer Lambada scoorde Kaoma in Nederland nog 3 hits: Dancando Lambada (1990), Melodie d'amour (1990) en Dance tago mago (1991).
» Reageer (0)
30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg geeft tijdens Kerst 574 euro uit

 Belg geeft tijdens Kerst 574 euro uit


http://img39.imageshack.us/img39/5526/kerstsfeer.jpg


Volgens de jaarlijkse kerststudie van het consultancybureau Deloitte zal de Belg tijdens de kerstperiode 574 euro uitgeven. De grootste hap uit dat budget gaat naar cadeautjes (335 euro per persoon), gevolgd door eten (178 euro) en andere feestuitgaven (61 euro). Dat totale bedrag is 4 euro meer dan vorig jaar en stijgt voor het eerst in vijf jaar, al blijft het nog altijd 50 euro minder dan in 2007.

Waar vorig jaar de cadeaubonnen nog het meest onder de kerstbomen lagen, zou dat nu meer cash geld zijn. Van de bonnen die vorig jaar zijn weggeschonken, zou niet eens de helf opgebruikt zijn omdat ze reeds vervallen of vergeten in te ruilen zijn. Vooral tieners zouden uitgesproken om cash geld onder de kerstboom vragen. Matthieu van der Schueren van Deloitte België wijst in de eerste plaats naar de economische crisis. "De bonnen zijn minder populair geworden omdat de consumenten de geldigheidsperiode te kort vinden en vinden dat het beschikbare aanbod niet echt bij hun wensen aansluit. Contant geld geeft hen meer vrijheid dan cadeaubonnen", luidt het. Boeken en reizen zijn populairder dan vorig jaar. Ook etentjes op restaurant, tickets voor films, concerten, theater of sportwedstrijden zijn gewild.

De Belgen tasten tijdens de eindejaarsperiode wel dieper in de zakken dan de Nederlanders. Onze noorderburen houden het op een totaal budget van slechts 260 euro. Ook de Duitsers beperken zich tot 449 euro. De Fransen daarentegen geven 606 euro uit. Ten slotte is het nog opvallend dat wij Belgen zelf niet geven wat we zelf graag krijgen. Zo staan in het lijstje van cadeaus die we straks gaan kopen, cosmetica en parfum op één. Terwijl dat pas op de tiende plaats op onze verlanglijstjes staat.

De Kerststudie werd uitgevoerd bij 18.354 Europeanen in 18 landen. In België namen 1.277 consumenten aan de studie deel.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getemde Indiase olifant is vaak een ongelukkige olifant

Getemde Indiase olifant is vaak een ongelukkige olifant


http://img442.imageshack.us/img442/6580/indiaseolifant.jpg


Olifanten worden in India gebruikt voor een breed scala aan religieuze en economische activiteiten. Maar zowel de olifanten zelf als hun temmers, de mahouts, lijden daar serieus onder. Ongeveer 3.500 van de 14.000 olifanten die wereldwijd in gevangenschap leven, zijn in India te vinden.

Zowel de olifanten als hun trainers hebben het zwaar. In september 2008 doodde een opgetuigde olifant zijn mahout tijdens het wereldberoemde Dussehra-festival in Mysore, in de staat Karnataka,

Bij het feest, dat tien dagen duurt, dragen olifanten religieuze voorwerpen door de straat in een optocht van paarden, bands, orkesten en militairen. Tijdens het hoogtepunt van het feest wordt de overwinning van het goed op het kwaad gevierd.

Vandaag, zestig jaar nadat het koninkrijk Mysore opging in India, krijgen de festiviteiten steun van de staat om toeristen te trekken. Olifanten worden voor deze ceremonies van jongs af aan getraind met soms wrede methoden. Het werk van de mahouts is daarom erg gevaarlijk.
 
Voorafgaand aan een festival oefenen de olifanten met een replica van een gouden troon op hun rug. De replica weegt 750 kilo. Om het gewicht van het zaagselkussen, dat als buffer dient tussen de scherpe randen van de troon en de rug van de olifant, wordt een zandzak van 250 kilo in de troon gelegd. Tijdens de training moeten de dieren kruitdampen inhaleren en wennen aan exploderend vuurwerk.

Nibha Namboodri, een dierenarts die nu olifantentemmer is, zegt dat ze het werk is gaan doen omdat ze "olifanten met compassie wil behandelen."  "De training verschilt van staat tot staat en olifanten worden niet altijd wreed behandeld."

In Kerala gebruiken mahouts bijvoorbeeld een kromme haak met een scherpe rand, die achter het oor van de olifant wordt gehaakt. Die pijnlijke techniek leidde tot de dood van tientallen mahouts, die door olifanten werden aangevallen.

"Tot vijf jaar geleden kwamen er elk jaar minstens tien mahouts om in Kerala. Het gedrag van de olifanten tijdens festivals komt deels voort uit stress, veroorzaakt door te zware belasting, slechte omstandigheden en gebrek aan basisbehoeften zoals water, voedsel, beschutting, slaap en een sociaal leven", zegt Namboodri.

Mahouts werken elke dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Elke morgen bij zonsopgang volgen ze het spoor van de zware ketting die aan de achterpoot van de olifant is bevestigd. Ze sporen de olifant op in het bos en brengen hem terug naar het kamp.

De olifanten worden elke avond vrijgelaten om voedsel te zoeken in het bos. Vaak dwalen ze zo'n 12 tot 15 kilometer om de band met hun natuurlijke familie te hernieuwen. De mahout moet de olifant zoeken in een gebied met beren, wilde olifanten en giftige slangen.

Veel olifanten begroeten hun mahout dankbaar, omdat hij degene is die de zware ketting losmaakt. Maar er zijn ook olifanten die rebelleren tegen hun 'ontvoerder'. Mahouts riskeren soms hun leven bij het ophalen van de olifanten.

De training is voor de olifanten traumatisch. Hoewel in gevangenschap voor voedsel wordt gezorgd en de dieren uit de handen van stropers blijven, raken ze wel hun natuurlijke habitat en mogelijkheid om te socialiseren met hun familie kwijt. Dat kan bij dieren die gewend zijn in kuddes te leven en te reizen, leiden tot stress.

Erger dan de training en het lot van de mahouts is wellicht dat duizenden olifanten dreigen de dood ingejaagd te worden, omdat de eeuwenoude traditie van olifantentemmen langzaam uitsterft.

Prajna Chowtha, een vrouwelijke mahout in Bangalore, zegt dat ze de overgebleven gevangen olifanten misschien moeten laten afmaken als er in de toekomst geen mahouts meer zijn. Olifanten die leven in gevangenschap zijn vaak niet meer in staat samen te leven met hun wilde soortgenoten. Ze kunnen verstoten te worden uit de kudde of infecties overbrengen als gevolg van het contact met mensen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische zonnetoren haalt energie uit woestijn in Arizona

Gigantische zonnetoren haalt energie uit woestijn in Arizona

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Het Australische bedrijf EnviroMission wil in de woestijn van Arizona twee reusachtige zonnetorens bouwen die elk 150.000 gezinnen van stroom kunnen voorzien. De ondernemers profiteren van het gunstige investeringsklimaat in de Amerikaanse deelstaat.

De eerste zonnetoren moet 800 meter hoog worden. Hij komt midden in een enorme, koepelvormige serre. De lucht in de serre wordt door de zonnestralen sterk opgewarmd. Bovenaan de toren is de lucht veel kouder, waardoor de opstijgende warme lucht krachtig in de toren wordt gezogen en daar turbines in beweging brengt die stroom produceren.

Anders dan zonnepanelen werkt het systeem ook als er wolken voorbijtrekken en zelfs nachts, want de woestijnbodem blijft warmte afgeven. In Spanje werkt een kleiner prototype van de toren al acht jaar.

De eerste zonnetoren op Amerikaanse schaal zal in de provincie La Paz gebouwd worden en moet tegen 2015 klaar zijn. EnviroMission heeft de Amerikaanse bedrijven Hensel Phelps en Faithful and Gould ingeschakeld om de toren te bouwen. De Southern Californian Public Power Authority, een Californische elektriciteitsmaatschappij, heeft al een overeenkomst getekend om stroom af te nemen.

"Arizona is een fantastische plaats om een project als dit te realiseren", zegt Christopher Davey, de voorzitter van de Amerikaanse afdeling van EnviroMission. "Onze technologie krijgt hier veel steun. In Australië ontbreekt momenteel de politieke wil om projecten met hernieuwbare energie vooruit te helpen."

In Arizona kan EnviroMission van aanzienlijke belastingvoordelen genieten. Volgens Barry Broome, de directeur van de Economische Raad van Groot-Phoenix, betaalt EnviroMission in Arizona maar 20 procent van de belastingen die bedrijven normaal moeten afdragen. "Arizona wil een exporteur van energie worden", zegt Broome. Het project komt ook in aanmerking voor een federale belastingvermindering.

De toren zou meer dan een half miljard euro gaan kosten. Daartegenover staat volgens EnviroMission dat hij per jaar de uitstoot van een miljoen ton C02 uitspaart. De technologie veroorzaakt geen vervuiling en er is ook helemaal geen water nodig bij het gebruik ervan - een nadeel dat bijvoorbeeld kernenergie ongeschikt maakt voor woestijngebieden.

Als de eerste twee torens een succes worden, hoopt EnviroMission de komende twintig jaar nog minstens vijftien torens te bouwen in de VS. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De reden waarom je de job niet kreeg: een slappe handdruk

De reden waarom je de job niet kreeg: een slappe handdruk


http://img217.imageshack.us/img217/341/handdruk.jpg


Als je je voorbereidt op een sollicitatiegesprek, dan moet je vanaf nu ook werken aan de stevigheid van je handdruk. Volgens experten maakt namelijk één op de vijf werkzoekenden een slechte indruk met een slappe versie van het ritueel, waardoor ze de job aan hun neus voorbij zien gaan.

In een recente enquête gaf 20 procent van de 2.000 ondervraagden aan dat ze nieuwe mensen beoordelen op de kwaliteit van hun handdruk. Na 5 seconden hebben we dus al ons eerste oordeel klaar en dat passen we niet snel aan.

Volgens één op drie maakt iemand met een slappe handdruk meteen een slechte indruk. 36 procent stelt namelijk dat 'een slap handje' wijst op een nerveuze en introverte persoonlijkheid.

"De handdruk is één van onze belangrijkste basisvormen van communicatie", zegt lichaamstaal experte Judi James. "Met één aanraking geven we signalen van status, macht, moed, eerlijkheid, vertrouwen, zelfvertrouwen en gezondheid."

Dat wil echter niet zeggen dat iemand met een stevige handdruk gegarandeerd zijn droomjob krijgt. "Maar een slappe versie zorgt er wel voor dat je een slechte eerste indruk maakt, waardoor je niet geschikt lijkt voor een job", aldus James.» Reageer (0)
29-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Status Quo - Rockin All Over The World

Status Quo - Rockin All Over The World

Klik op de foto om hun te beluisteren

Status Quo is een Britse rockband, opgericht in 1962 door Alan Lancaster en Francis Rossi.


Status Quo, Ook wel bekend als The Quo of gewoon Quo, is een Engelse rock band wiens muziek gekarakteriseerd wordt door een sterke boogie en boogie-woogie stijl. De wortels van de groep lagen bij "The Scorpions" opgericht door schoolgangers Francis Rossi en Alan Lancaster in 1962. Na diverse lineup veranderingen, werd de band eind 1967 "The Status Quo", hetgeen uiteindelijk "Status Quo" werd in 1970. Ze hadden uiteindelijk meer dan 60 bekende hits in het Verenigd Koninkrijk, meer dan welke andere rock band ook in de geschiedenis. 22 van hun singles bereikten de top tien in het Verenigd Koninkrijk.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste verschillen tussen honden en katten

De grootste verschillen tussen honden en katten


http://img854.imageshack.us/img854/4421/hondenenkatten.jpg


Omdat honden en katten de voornaamste gezelschapsdieren zijn, ze allebei op vier poten wandelen en een vacht hebben, denken velen dat ze meer op elkaar lijken dan werkelijk het geval is. Daarom leggen we de tien grootste verschillen tussen de twee uit.

- Honden kun je trainen, soms zelfs al in enkele minuten, om basiscommando's als 'kom' en 'zit' uit te voeren. Katten daarentegen zullen veel minder snel een bevel opvolgen.

- Je kunt katten onmiddellijk zindelijk maken met een kattenbak. Er komt zelfs geen training aan te pas, het is hun instinct. Bij de meeste honden duurt het heel wat langer, sommigen leren het zelfs nooit helemaal.

- Een hond is een sociaal dier, ze willen in een kudde leven. Katten zijn veel individueler. Ze zijn meer gehecht aan hun territorium dan aan baasjes of soortgenoten.

- Wat het gebit betreft: honden hebben 42 tanden, katten slechts 30.

- Katachtigen kunnen springen en klimmen, waardoor ze meer opties hebben in hun jacht naar eten of wanneer ze zich bedreigd voelen. Honden hebben meer hun kudde nodig om efficiënt te jagen. Dat verklaart ook waarom ze agressiever reageren wanneer ze zich bedreigd voelen.

- Een hond is een carnivoor, het is een voornamelijke vleeseters, maar kan ook, indien nodig, op plantaardige stoffen alleen overleven. Katten hebben vlees nodig, anders sterven ze.

- Wilde honden vangen hun prooi door ze te vermoeien door hen achterna te zitten, ze kunnen goed lange afstanden afleggen. Katten vangen hun prooi door hen te verrassen, het zijn eerder sprinters.

- Vasten is gevaarlijk voor katten, een crashdieet kan zelfs dodelijk zijn voor hen. Ze verbranden hun vetreserve niet efficiënt als energiebron. Honden kunnen dit veel beter, daarom kunnen ze veel langer zonder voedsel.

- Katten kunnen hun klauwen intrekken zodat ze scherp blijven. De klauwen van honden zijn stomp omdat ze voortdurend in contact komen met de ondergrond.

- Een hond kan ongeveer iets gedurende vijf minuten onthouden, de herinneringen van een kat blijven tot 16 uur hangen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekwart Britse oesters getroffen door een virus


Driekwart Britse oesters getroffen door een virus


http://img824.imageshack.us/img824/1047/oesters.jpg

Ruim driekwart van de in Groot-Brittannië gekweekte oesters zijn getroffen door een virus. De gebruiker kan nare gevolgen krijgen als braken en diarree. Dat blijkt uit een onderzoek van het Brits voedselagentschap een maand voor de eindejaarsfeesten.

Dit norovirus werd aangetroffen in 76 procent van de onderzochte oesters. Maar het niveau waarop de ziekteverwekker toeslaat, is nog niet vastgesteld, preciseert het Food Standards Agency (FSA) in een communiqué. De wetenschappers zijn er ook nog niet uit of de behandeling van de oesters met ultraviolette straling doeltreffend genoeg is om het virus tegen te gaan.
 
Het onderzoek, dat tussen 2009 en 2011 werd uitgevoerd op 8.000 oesters in kweekinstallaties, is het eerste in zijn soort in Groot-Brittannië, aldus de FSA. Volgens het agentschap kunnen de resultaten de producenten helpen om middelen te vinden die het niveau van het norovirus in schelpdieren kan veminderen en op Europees vlak de niveaus kan vastleggen vanaf wanneer de consumptie zonder gevaar is voor de gebruiker.
 
"De mensen moeten op de hoogte zijn van de risico's om rauwe oesters te eten", zegt Andrew Wadge van de FSA. Oudere en zwakkere mensen, zwangere vrouwen en kinderen zouden ze beter niet eten.
 
In 2009 moest de Fat Duck, het restaurant van de Britse chef Heston Blumenthal met drie Michelin-steren, zijn deuren sluiten na een vergiftiging van meer dan 500 gasten door het norovirus. De ziekteverwekker werd toen aangetroffen in rauwe oesters en andere schelpdieren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen willen: Italiaanse charme

Wat vrouwen willen: Italiaanse charme


http://img703.imageshack.us/img703/2255/italiaansecharme.jpg


Voor een op drie (Britse) vrouwen gaat er niets boven een lekkere Italiaan, zowel als charmante partner als als restaurant voor een romantische date. Dat concludeert een studie in opdracht van Giovanni Rana.

Italiaanse mannen gebruiken volgens de vrouwen de beste versiertrucs (34 procent), op ruime afstand gevolgd door de Britse mannen (22 procent) en de Fransen (17 procent).

Daarmee is het cliché van de Fransen als superversierders alvast doorbroken... of spelen de Britten vals? Tien procent haalt namelijk versiertrucs uit zelfhulpboekjes. Volgens 4 op tien mannen zijn openingszinnen 'best succesvol.'

Ook de Italianen doen niet erg hun best, hun favoriete zinnen zijn 'Kom je hier vaak?' en (kuch) 'Mijn ondergoed is eetbaar'.  Maar de manier waarop je het zegt, kan blijkbaar toch veel vrouwen overtuigen.

Daar slagen de Britten dan weer minder goed in, die onhandige complimenten geven in de stijl van: "Je kapsel doet je gezicht mooi rond lijken" (wat vrouwen verstaan als: "Ik heb een dik gezicht) of "Is dat een ladder in je nylons, of een trap naar de hemel?" (Help, een ladder in mijn kousen!). Ook doen ze dwaze uitspraken als: "Alles kits achter de rits?" en "Neem jij je jas, ik neem jou mee".

Al vallen vrouwen ook wel voor dat soort 'charmant' gestuntel, zie ook de populariteit van Hugh Grant in de jaren '90.

Veel kan goed gemaakt worden door de eerste date. Voor bijna de helft van de vrouwen mag het de Italiaanse keuken zijn: zij beschouwen het als een romantisch setting. Ook hier verslaan de Britse pubs hun chiquere soortgenoten, de Franse bistro's.
 
De topbestemming voor een romantische vakantie is... ook Italië, waarmee Parijs definitief heeft afgedaan. De Britse vrouwen verkiezen eigen land dubbel zo vaak als Frankrijk. Spanje bengelt met 5 procent van de voorkeurstemmen helemaal onderaan.

Al is de vraag of de resultaten wel helemaal onafhankelijk zijn. Opdrachtgever Giovanni Rana, zelf een Italiaans merk, heeft er belang bij om eigen land goed uit de verf te doen komen.

Bovendien is de relatie tussen Britten en Fransen al eeuwenlang moeilijk (zoniet vijandig), en is er geen enkele informatie over het aantal respondenten, de aard van de vragen én de antwoordcategorieën. Om met een korrel zout te nemen dus...» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

John Lee Hooker & Bonnie Raitt - I'm in the mood

Klik op de foto om hem te beluisteren» Reageer (0)
28-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verborgen voordelen van geuren voor je gezondheid

De verborgen voordelen van geuren voor je gezondheid


http://img27.imageshack.us/img27/4530/ruiken.jpg


In onze neus zitten er miljoenen geurreceptoren, die reuksignalen doorsturen naar onze hersenen. Die komen uiteindelijk terecht in het deel dat herinneringen en emoties, maar ook eetgewoonten en seksuele opwinding bestuurt. Niet verwonderlijk dus dat bepaalde geuren een sterke invloed hebben op ons lichaam. Wij onthullen welke geuren jouw gezondheid een boost kunnen geven.

1. Afvallen
- Ruik: groene appel of een geur waar je van houdt
"Je lievelingsgeur kan je helpen om te weerstaan aan je verlangen naar eten", zegt dr. Alan Hirsch. In één van zijn studies stelde hij vast dat mensen met overgewicht die roken aan bananen, groene appel en pepermunt, meer gewicht verloren dan de niet-ruikers.

- Probeer: Hou een flesje van je favoriete geur bij de hand en ruik eraan als je zin krijgt in een lekkere snack.

2. Kalmeren
- Ruik: sinaasappel of lavendel
Uit een Oostenrijkse studie bleek dat deelnemers die in aanraking kwamen met één van deze twee geuren, minder bang, positiever en kalmer waren dan de niet-ruikers.

- Probeer: Voeg een paar druppeltjes van één van deze geuren toe aan je geurverspreider en gebruik het op stressvolle dagen.

3. Studeren
- Ruik: rozemarijn
In een Amerikaans onderzoek presteerden studenten die blootgesteld werden aan de geur van rozemarijnolie beter in geheugentests en voelden ze zich ook alerter dan hun medestudenten die er niet aan roken.

- Probeer: Zet een rozemarijnplant op je vensterbank, zodat je er een takje van kunt plukken tijdens het studeren.

4. Pijn bestrijden
- Ruik: lavendel of pepermunt
In hun zoektocht naar een manier om minder pijnstillers te gebruiken, stelden Amerikaanse onderzoekers vast dat lavendel en pepermunt ervoor zorgen dat patiënten minder morfine nodig hebben. Daarnaast zijn deze geuren ook even effectief tegen hoofdpijn als paracetamol.

- Probeer: Als je nog eens hoofdpijn hebt, kan je een zakdoek besprenkelen met lavendel of pepermunt en die geur vervolgens inhaleren.

5. Menstruatiepijn verzachten
- Ruik: etherische oliën
Uit een Koreaans onderzoek bleek dat vrouwen die een massage kregen met etherische oliën, de helft minder last hadden van menstruatiepijn dan ervoor. Bij vrouwen die een gewone massage of helemaal geen therapie kregen, veranderde er niets.

- Probeer:  Voeg aan een basis van amandelolie twee druppels lavendelolie, één druppel scharlei-olie en één druppel rozenolie toe. Masseer die mix vanaf één week voor je menstruatie dagelijks in op je buik.

6. Je libido boosten
- Ruik: babypoeder
Het is bewezen dat deze geur, samen met die van komkommer en drop, vrouwen opwindt. Daarnaast geven ook pompoentaart en lavendel een boost aan je libido.

- Probeer: Verzacht je huid met wat babypoeder na het douchen. Of serveer pompoentaart als dessert bij een romantisch dinertje en leg een zakje met komkommergeur naast je kussen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handtas van Sophia Loren is fortuintje waard

Handtas van Sophia Loren is fortuintje waard


http://img833.imageshack.us/img833/87/sophialoren.jpg


Een handtas die ooit in het bezit was van actrice Sophia Loren, is voor ruim 167.000 euro geveild. De opbrengst gaat naar zieke kinderen in de streek van Kemerovo.

De aanvangsprijs voor de kleine rode handtas met hartafbeelding gemaakt door Giorgio Armani en met handtekening van Sophia Loren, werd vastgelegd op 21.500 euro (900.000 roebel).

Een grove onderschatting van wat de naam Sophia Loren nog altijd teweeg brengt: tegen het einde van de veiling bood een anonieme bieder zo'n 7 miljoen roebel of bijna acht keer zoveel als geschat.
 
Sophia Loren had de tas geschonken aan gouverneur Aman Toelejev.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan binnen tien jaar uitgestorven

"Orang-oetan binnen tien jaar uitgestorven als er geen einde komt aan jacht en ontbossing"


http://img16.imageshack.us/img16/6775/orangoetan.jpg


Natuurbeschermers slaken een noodkreet: als de jacht op orang-oetans in Indonesië niet snel een halt wordt toegeroepen, zijn die binnen tien à vijftien jaar zo goed als uitgestorven. De overheid in Indonesië, dat 90 procent van de orang-oetanbevolking herbergt op wereldschaal, wordt daarom dringend tot actie aangemaand. Uit een rapport van 'People and Nature Consulting International' blijkt immers dat in de periode van april 2007 tot april 2008 tussen de 750 en 1.800 orang-oetans zijn omgekomen als gevolg van de jacht of de ontbossing.

"Veel meer dan verwacht", zegt Erik Meijaard, die aan het hoofd stond van het onderzoeksteam in Kalimantan, het Indonesische deel van Borneo. "Deze cijfers geven aan dat zowat alle orang-oetansoorten binnen afzienbare termijn een groot risico lopen op uitsterving. Dan spreken we over een periode van tien tot vijftien jaar."

De hoge graad van ontbossing in Indonesië vormt één van de oorzaken voor het uitsterven van de orang-oetan. Die verliest zijn habitat ten gevolge van de aanleg van palmolieplantages of het ontginnen van goudmijnen. De cijfers zeggen in dat opzicht voldoende. In Borneo leven er momenteel nog 54.000 orang-oetans, amper de helft van 25 jaar geleden. Op Sumatra is de toestand nog veel schrijnender: de nog 7.000 overlevende exemplaren figureren op de lijst van de 25 meest bedreigde primatensoorten.

"Veel mensen breiden hun velden en tuinen uit en dringen zo binnen in de habitat van de orang-oetan", vervolgt Meijaard. "Die krijgt daardoor steeds minder leefruimte ter beschikking en komt zo automatisch ook meer in contact met de mens. Als die een orang-oetan aantreft in zijn tuin die daar een stuk fruit verorbert van een boom, weet je wat er te gebeuren staat. De logische reactie is om het dier weg te jagen of, erger, het te doden."

Volgens Meijaard moet de Indonesische overheid het probleem ten gronde aanpakken en de ontbossing proberen tegen te gaan. De jacht op orang-oetans moet volgens hem dan weer worden aan banden gelegd door de bevolking bewust te maken van de bedreigde status van het dier. "Voor zover ik weet zijn er in Indonesië slechts twee mensen in de gevangenis beland wegens illegale activiteiten met orang-oetans", zegt Meijaard. Dat gebeurde overigens enkele dagen na het verschijnen van het onderzoeksrapport, toen twee plantagewerkers werden opgepakt op verdenking van het doden van minstens 20 orang-oetans. Het duo, dat ontkent dat het de dieren tegen betaling ombracht, riskeert tot vijf jaar cel.

Een woordvoerder van de Indonesische regering noemde het rapport intussen al bombastisch en twijfelt eraan of de resultaten waarheidsgetrouw zijn. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland telt nu één tweesterrenrestaurant meer dan België

Nederland telt nu één tweesterrenrestaurant meer dan België


http://img651.imageshack.us/img651/8179/sergioherman.jpg
Sergio Herman behoudt met 'Oud Sluis' zijn drie sterren.


Restaurant De Kromme Watergang in Breskens (Zeeuws-Vlaanderen), Chapeau in Bloemendaal (provincie Noord-Holland) en Librije's Zusje in Zwolle (provincie Overijssel) zijn nieuwe tweesterrenrestaurants in Nederland.  Daardoor telt Nederland met zestien zaken nu één tweesterrenrestaurant meer dan België, en dat is nog niet eerder voorgekomen.

Librije's Zusje is van Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse, die ook het driesterrenrestaurant De Librije uitbaten. Dat restaurant behield zijn drie sterren, evenals Oud Sluis in Sluis van chefkok Sergio Herman.

Herman heeft nu in totaal vier sterren: de drie voor Oud Sluis, terwijl zijn nieuwe eetgelegenheid Pure C in het Zeeuwse Cadzand één ster veroverde.

Nog dichtbij de Belgische grens kreeg 't Vlasbloemeken in Koewacht (Zeeuws Vlaanderen) een eerste ster.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tol van succes op vrouwen: acne

De tol van succes op vrouwen: acne


http://img62.imageshack.us/img62/3044/puistjes.jpg


Steeds meer vrouwelijke twintigers heeft te kampen met acne, dit komt het vaakst voor bij succesvolle dames, suggereert onderzoek.

Ongeveer de helft van de volwassen vrouwen heeft problemen met puistjes, zelfs al hadden ze hier nooit last van tijdens hun jeugd. Een theorie is dat dames nu meer stress hebben dan voorgaande generaties, wat de productie van mannenhormonen stimuleert, waardoor vrouwen meer talg produceren en de poriën verstopt raken. 

Dermatologen aan de universiteit van Nantes ontdekten dat dit huidprobleem bij volwassenen anders is dan bij tieners. Tijdens je puberteit krijg je dit vooral aan de kin, neus en het voorhoofd. Twintigers ontdekken meer hardnekkige puistjes die dieper onder de huid zitten. Een vrouw heeft hier drie keer meer kans op, dit kan komen doordat hun huid gevoeliger is voor mannelijke hormonen.  

Professor Susannah Baron: "Het is tijd om anders over acne te gaan denken, momenteel beseffen velen niet hoe dit het leven treft van volwassenen. Voor dames beginnen de problemen pas op latere leeftijd wanneer ze veel stress hebben door hun gezin en hun huishouden."» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!