NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
15-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerechten delen, nieuwe plaag in de horeca

Gerechten delen, nieuwe plaag in de horeca: "Eén dagschotel, twee sets bestek, aub"

http://static0.hln.be/static/photo/2017/9/15/14/20170714093032/media_xll_9864809.jpg

Steeds meer restaurants verdragen niet langer dat klanten gerechten delen om goedkoper af te zijn. "Het is een echte plaag, vooral in de zomer. Het gebeurt zelfs dat een gezelschap van vier één vol-au-vent bestelt."

Een weigering aan een Weense toeriste om een portie mosselen met friet en sla (kostprijs 16,90 euro) met haar partner te delen in Bistro De Schilder in Brugge, leverde eigenaar Dimitri Vanhaecke een vlijmscherp commentaar op de beoordelingssite Tripadvisor op. De vrouw had het over een "schokkende ervaring" en gaf de zaak een onvoldoende voor klantvriendelijkheid: "Wij wilden deze plaatselijke delicatesse voor de eerste keer proeven. Daarom kozen wij voor niet twee, maar voor een enkele portie. Onbegrijpelijk dat dit hier niet mocht."

Vanhaeke heeft daar zo zijn redenen voor. "Elke dag, en zeker wanneer het 's zomers heel druk is, komen mensen binnen en vragen om een dagschotel te delen", zegt hij. (br.hln)


» Reageer (0)
14-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichaam kunstenaar Dali mogelijk opgegraven op 20 juli

Lichaam kunstenaar Dali mogelijk opgegraven op 20 juli

http://static2.hln.be/static/photo/2017/7/3/4/20170713144425/media_xll_9862774.jpg

Een rechter in Madrid heeft beslist dat het stoffelijk overschot van de Spaanse kunstschilder Salvador Dali op 20 juli moet worden opgegraven voor een DNA-staal. De opgraving komt er omdat een vrouw uit Catalonië, in het noordoosten van Spanje, wil bewijzen dat Dali haar vader is. Ook Dali was afkomstig van die streek. De opgraving kan alsnog geblokkeerd worden door een beroep.

Volgens een woordvoerder van de Madrileense justitie zal het graf van Dali op 20 juli om 9u30 worden geopend. De afname van DNA-stalen zal onmiddellijk in het graf gebeuren. De stalen worden daarna naar een instituut in Madrid gestuurd voor analyse. De Dali-stichting, gevestigd in het theater-museum van Dali waar zijn stoffelijk overschot ligt, heeft echter beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechter.

Dinsdag heeft het gerecht al speeksel van Pilar Abel Martinez laten afnemen. De 61-jarige vrouw probeert al jaren te bewijzen dat ze de enige dochter is van de artiest. Dat moet nu gebeuren via een DNA-analyse. Als het vaderschap wordt bewezen, kan de vrouw juridische procedures opstarten om haar deel van de erfenis te verkrijgen. Het proces is gepland op 18 september in Madrid.

De Catalaanse artiest overleed op 24 januari 1989 op 84-jarige leeftijd in een ziekenhuis in zijn geboortedorp Figueras. (br.hln)


» Reageer (0)
13-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

Veel ophef rond graatmagere mannelijke modellen op Paris Fashion Week

http://static1.hln.be/static/photo/2017/6/3/8/20170713113905/media_xll_9862298.jpg

Al meer dan twintig jaar roepen graatmagere modellen op de catwalk en in magazines discussie op. Sommige landen hebben al regels of wetgeving, maar gek genoeg lijken die alleen op vrouwen te slaan. De extreem magere, lange mannen die massaal de shows van grote modehuizen lopen, bleven tot nu toe bespaard hiervan. Al wordt er steeds vaker kritiek geuit.

Je kan haast niet meer naast de graatmagere mannelijke modellen op de catwalk kijken. Tijdens de afgelopen mannenmodeweken werden onder andere de creaties van Rick Owens, Louis Vuitton, Dries Van Noten en Prada op bijzonder dunne heren getoond. Soms kon je zelfs letterlijk al hun ribben tellen. De tijd dat mannelijke modellen vooral werkaanbiedingen kregen door hun gespierde torso, lijkt voorgoed verleden tijd.

Gespierde modellen zijn passé
Dat magere mannen hoogtij vieren op de catwalk, kadert in een bredere trend waarbij steeds vaker ingegaan wordt tegen het schoonheidsideaal. Waar vrouwen met cellulite, een maatje meer of een spleetje tussen de tanden nu ook model kunnen worden, geldt hetzelfde voor mannen, maar dan in de omgekeerde richting. Jongens met ingevallen wangen en een grote neus verdringen vaker en vaker de typische breed gespierde modellen zoals David Gandy.

Manorexia
Omdat de discussie over het gewicht van vrouwelijke modellen nog steeds zo hevig oplaait, lijken de magere mannelijke collega's daardoor door de mazen van het net te glippen. En dat kan gevaarlijk zijn, want hoewel anorexia vaak afgedaan wordt als een typische vrouwenziekte, komt ook manorexia steeds vaker voor. Niet dat alle mannen op de modeweken aan een eetstoornis lijden, en de hyperslanke heren op de catwalk zullen er ook niet plotsklaps voor zorgen dat elke man in de straat graatmager wil zijn. Maar de dunne heren op de catwalk kunnen wel het zelfbeeld van jongens beïnvloeden. Net zoals ook magere vrouwelijke modellen ervoor kunnen zorgen dat meisjes niet tevreden zijn over hun eigen lichaam.

"Ik denk dat we heel vaak onderschatten dat anorexia niet alleen bij vrouwen voorkomt, maar dat ook jongens het kunnen krijgen. Er is een grens wat betreft magere mannelijke modellen, en die moet je beschermen," vertelde de Nederlandse ontwerpster Nikkie Plessen daar onlangs nog over in RTL Boulevard.

Maar zoals met alles in de modewereld, fluctueren de trends onder modellen zeer snel. Tien jaar geleden waren magere mannelijke modellen ook nog het van het, om even later terug vervangen te worden door gespierde heren. Even afwachten tot dit overgaat, of ben jij wel fan? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leef jij ook van loon tot loon? Zo stop je daarmee, zonder opslag te krijgen

Leef jij ook van loon tot loon? Zo stop je daarmee, zonder opslag te krijgen

http://static1.hln.be/static/photo/2017/3/12/4/20170712190252/media_xll_9860794.jpg


Zo'n 75 procent van de volwassenen in Amerika leeft elke maand van loon tot loon en heeft amper of geen spaargeld. Ook in België kon één op de drie vorig jaar niet sparen, meestal omdat het financieel niet mogelijk is. Natuurlijk is ieders financiële situatie anders en is er geen klinkklare oplossing voor dit probleem, maar er zijn wel een aantal meer algemene zaken waarop je kan letten.

"Niet iedereen verdient genoeg geld, maar velen onder ons wel en ze leven van loonbrief tot loonbrief omdat ze foute keuzes maken. Zoals bij elke andere slechte gewoonte, is het mogelijk om dit af te leren mits een aantal aanpassingen," aldus financieel expert Elle Kaplan aan Glamour US. Zij en twee andere experts delen hun beste tips.

Maak een lijstje van je abonnementen en schrap
"Iedereen moet rekeningen betalen, daar kunnen we helaas niet onderuit. Sommige - zoals gas en elektriciteit - zijn noodzakelijk, anderen heel wat minder," aldus Onisa Treibs, vicepresident van investeringsmaatschappij Fidelity Investments' Southlake Investor Centor. "De meeste mensen hebben zoveel gaande in hun leven, dat ze niet meer letten op de kleine vaste uitgaven. Hoewel die op den duur flink kunnen optellen.

Denk bijvoorbeeld aan tijdschriftabonnementen, maar ook abonnementen op Netflix, digitale televisie en Spotify. Maak een paar keer per jaar eens een lijstje hiervan en oordeel of je ze echt wel nodig hebt in je leven en of er misschien goedkopere opties zijn. Kijk je bijvoorbeeld bijna nooit televisie, dan is het veel voordeliger om de programma's die je wel wil zien gratis online te kijken. Of neem bijvoorbeeld een online abonnement op de krant, wat doorgaans een stuk minder kost. Op een jaar tijd kan je dit makkelijk een paar honderd euro uitsparen," aldus Treibs.

Hang niet af van één inkomen
Als je van loonbrief tot loonbrief leeft, is het misschien tijd om naar extra inkomen te zoeken. Je kan natuurlijk een flexi-job nemen in de horeca, maar het hoeft niet eens zo zwaar te zijn. "Met dank aan het internet is het heel gemakkelijk om van een passie of vaardigheid een inkomen te maken. Verkoop bijvoorbeeld oude kleren van je kinderen of bied aan om bij mensen thuis pakweg te gaan strijken," zegt Leanne Jacobs, schrijfster van het boek 'Beautiful Money, The 4-Week Total Wealth Makeover'.

Doe aan doelsparen
"Als je niet weet voor wat je aan het sparen bent, wordt geld opzij zetten veel moeilijker," legt Kaplan uit. "Probeer gericht te sparen en maak je doel zo specifiek mogelijk. Bijvoorbeeld: hoeveel geld heb je concreet nodig om een aangenaam leventje te hebben eens je op pensioen bent? Of hoeveel moet je achter de hand hebben als buffer voor wanneer je grote kosten hebt? Zorg wel dat het haalbaar blijft. Realistische doelen maken het verschil tussen dromen en zaken die je daadwerkelijk kunt bereiken."

Reken uit hoeveel je per dag verdient
Kun je er maar niet bij dat elke ochtend een cappuccino van 3 euro ervoor zorgt dat je van loon tot loon leeft? Reken dan eens uit hoeveel je ongeveer per dag verdient. Dat doe je simpelweg door je nettoloon door 20 (werkdagen) te delen. Verdien je bijvoorbeeld 85 euro per dag? Dan zal je misschien iéts langer nadenken wanneer je uitgenodigd wordt voor een etentje of wanneer je die derde cocktail op café wil bestellen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgebroken ijsberg zal het hele ecosysteem veranderen

"Afgebroken ijsberg zal het hele ecosysteem veranderen"

http://static2.hln.be/static/photo/2017/4/7/1/20170712204902/media_xll_9861061.jpg

De gigantische ijsberg - twee keer zo groot als Luxemburg - die zich heeft afgescheurd van de Zuidpool, vormt zowel uitdagingen als kansen voor het Antarctische mariene leven. Dat zegt het wetenschappelijk comité voor Antarctisch onderzoek (SCAR), dat deze week bijeen is in Leuven.

Volgens de SCAR-wetenschappers zal de hele voedselketen van de regio veranderen, met winnaars en verliezers tot gevolg. De habitat onder de ijsplaat, die duizenden jaren in totale duisternis was gehuld, zal nu blootgesteld worden aan zonlicht. Er kan daardoor een heel ander ecosysteem ontstaan. Zo zullen er microscopische algen uit het ijs vrijkomen en die kunnen krill en walvissen aantrekken.

Het afbreken van ijsbergen kan ook tot veranderingen leiden in de oceaanstromingen en het zee-ijs, vooral omdat er in de toekomst nog meer gelijkaardige gebeurtenissen verwacht worden. "Het is van vitaal belang dat we de impact ervan op het leven in de regio begrijpen", stelt de SCAR.

De ijsberg brak de voorbije dagen af van de Larsen C-ijsplaat. In die plaat verscheen al jaren geleden een barst. Die breidde de voorbije maanden erg snel uit en werd alleen al in de maand december 18 kilometer langer. Begin juli hing de ijsberg die nu is afgebroken, nog maar over een afstand van vijf kilometer vast aan de Zuidpool.

De kans bestaat dat de ijsplaat het voorbeeld volgt van de Larsen B-plaat. Die viel in 2002 uiteen, zeven jaar nadat er een grote ijsberg van was afgescheurd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt nabij Stonehenge

5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt nabij Stonehenge

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/15/3/20170712101121/media_xll_9859743.jpg

Archeologen hebben in de omgeving van het prehistorische monument Stonehenge een meer dan 5.000 jaar oud dodenhuis ontdekt. Mogelijk bevat het overblijfselen van de voorvaderen van de bouwers van Stonehenge.

De neolithische grafheuvel ligt op een landbouwveld halverwege tussen Stonehenge en een gelijkaardige steencirkel in Avebury. Onderzoekers van de universiteit van Reading zijn de overblijfselen van het grafmonument op dit moment aan het opgraven.

Wetenschappers zijn al tientallen jaren op de hoogte van het bestaan van de grafkamer. Ze gingen er echter vanuit dat het binnenste deel niet overeind gebleven was, tot een onderzoek met een drone recent het tegendeel aantoonde. Nu de zandlaag weggehaald is, zijn de omtrekken van een grafkamer, geflankeerd door twee sleuven, duidelijk zichtbaar.

Eerste monumenten

Het monument dateert van de vroege neolithische periode, een tijdperk waarin de eerste landbouwgemeenschappen ontstonden en de eerste monumenten gebouwd werden. Experten zijn verrast dat er nog bewijzen van het gebouw te vinden zijn. Ze denken dat het graf mogelijk restanten bevat van mensen die er rond 3600 voor Christus begraven werden

Wetenschappers krijgen niet vaak de kans om een dergelijke grafheuvel te onderzoeken. In het graafschap Wiltshire gebeurde dat voor het laatst in de jaren 60.

Het onderzoeksteam zal nu de archeologische overblijfselen opgraven en zoveel mogelijk artefacten, beenderen en andere bewijzen zoeken, die nadien geanalyseerd zullen worden. (br.hln)


» Reageer (0)
12-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechte nacht? Eet chocolade

Slechte nacht? Eet chocolade

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/11/7/20170711121507/media_xll_9857257.jpg

Zalig nieuws voor jonge ouders die geen oog dicht doen of gewoon voor wie deze zomer wél werkt, maar toch graag elke zomerbar uittest. Chocolade geeft je een scherpere geest na een onderbroken nacht.

Als je weinig slaapt zie je dat niet alleen aan je wallen, maar ook aan je reactiesnelheid en je mogelijkheid om helder te denken. Je geest voelt 'mistig' aan. Koffie helpt maar een beetje. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden in chocolade helpen om die mist te doen optrekken.

Cacao helpt om je brein sneller te doen werken en je geheugen te verbeteren. Meer nog, het zou een postief effect hebben op de hersenfunctie als die is aangetast door slaaptekort bij gezonde proefpersonen. Zwarte chocolade is het meest rijk aan flavanoïden, dus dat werkt het beste.
Misschien is het een idee om je kopje espresso door een kopje straffe chocolademelk te vervangen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

Christian Dior wordt 70 en viert dat met grootse tentoonstelling in Parijs

http://static0.hln.be/static/photo/2017/13/6/4/20170710172151/media_xll_9855484.jpg

Vorige week opende het Musée des Arts Décoratifs de deuren van de tentoonstelling 'Christian Dior, Designer of Dreams' ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van het modehuis. De expo vertelt het verhaal van de oprichter van het merk en de ontwerpers die hem opvolgden zoals Yves Saint Laurent, John Galliano en Belg Raf Simons. Het is de grootste tentoonstelling die het Franse museum ooit heeft gegeven.

Naast de meer dan 300 haute couture jurken ontworpen tussen 1947 en nu, worden er ook officiële documenten, foto's, accessoires, tekeningen, brieven, parfum flesjes, oude reclamecampagnes en meer tentoongesteld. Om aan te tonen dat Christian Dior, oprichter van het gelijknamige modehuis, ook een bekende kunstliefhebber was, worden er heel wat kunstwerken uit zijn privécollectie getoond. De gehele expo neemt ongeveer 3.000 vierkante meter aan ruimte in beslag.

Voor velen zal het hoogtepunt waarschijnlijk het laatste luik van expositie zijn, namelijk een balzaal gevuld met avondjurken - waarvan sommige gedragen door beroemdheden zoals Grace Kelly, prinses Diana, Charlize Theron en Jennifer Lawrence.

De tentoonstelling loopt nog tot 7 januari 2018, tijd genoeg dus voor een tripje Parijs lijkt ons. (br.hln)


» Reageer (0)
11-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

Waarom we altijd net op tijd wakker worden na een dutje op de trein, tram of bus

http://static2.hln.be/static/photo/2017/0/6/5/20170710143014/media_xll_9855110.jpg

Huiswaarts pendelen met bus, tram of trein resulteert na een lange werkdag wel eens in een sessie knikkebollen en vervolgens een kort slaapje. Maar toch worden we op één of andere manier steeds op tijd wakker, als het tijd is om af te stappen aan "onze" halte. Hoe komt dat?

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar wij zijn nog nooit aan de andere kant van het land wakker geworden omdat we per ongeluk diep in slaap vielen op de trein. Om één of andere reden lijkt ons onderbewustzijn aan te voelen dat we bijna op onze bestemming zijn, en dus best de ogen weer openen. Hoe dat precies komt, werd (nog) niet zwart op wit bewezen, maar dokters hebben wel verschillende theorieën rond dit merkwaardige fenomeen.

New York Mag vroeg aan Dr. Marc I. Leavey en Dr. Ronald Chervin om een verklaring, respectievelijk een eerstehulparts uit Maryland en een neuroloog verbonden aan het slaapstoorniscentrum van Michigan. Zij onderscheiden drie mogelijke oorzaken, die ze veronderstellen op basis van eigen hypotheses. 

1. Onze innerlijke klok

Zet je elke dag op hetzelfde tijdstip de wekker, dan wordt je lichaam gewoon aan die routine, waardoor je na een tijdje automatisch vlak voor je wekker de ogen al opent. Hetzelfde zou kunnen gebeuren als je op het openbaar vervoer zit, aldus Dr. Leavey. Jouw lichaam went aan die afstand en weet wanneer het moet wakker worden, zo legt de dokter uit. "Ons lichaam kan gewoontes aanleren, zolang ze in een vast patroon zitten," verklaart Leavey. Wie elke dag om 7u30 een halfuur de trein neemt en in slaap valt, weet dat het om 8u tijd is om weer wakker te worden. Neem je een route maar één keer of heeft de trein, tram of bus vertraging, dan is het moeilijker om op tijd wakker te worden, argumenteert hij.

2. Je pikt onbewust informatie op

"Dames en heren, zo dadelijk komen we aan in zone Antwerpen." De stem van de conducteur die door de trein galmt, of de haltes die op tram of metro luidop worden voorgelezen, pikken we onbewust op - ook als we even een dutje doen, aldus Dr. Chervin. Het zijn die externe impulsen die ons wakker houden, eerder dan de interne die volgens Dr. Leavey een belangrijke oorzaak zijn. "Je brein selecteert nog steeds bepaalde informatie terwijl je slaap," aldus Dr. Chervin. Zo is er onderzoek dat aantoont dat slapende mensen sneller reageren op hun eigen naam dan op die van een ander, zelfs als die op een even luid volume worden uitgesproken.

3. Je slaapt minder dan je denkt

Een andere hypothese van Chervin luidt dat je misschien wel minder aan het slapen bent dan je zelf denkt. "Je herinnert je pas dat je tijdens het slapen even wakker bent geworden, als je lang genoeg wakker was," verklaart hij. 's Nachts worden we ook regelmatig wakker, hoewel we ons daar 's ochtends niets van herinneren. Mogelijk word je bij elke halte even wakker, checkt je brein snel of je al dan niet moet afstappen en val je daarna terug in slaap. Aan het einde van de rit herinner jij je daar niks meer van, waardoor het lijkt alsof je op miraculeuze wijze op tijd wakker bent geworden.

Toch doorgeslapen?

Is het je toch al overkomen dat je enkele haltes te ver wakker schrikt? Dan ben je waarschijnlijk in een diepere remslaap gevallen, wat gebeurt wanneer je langer dan twintig minuten slaapt. Al gebeurt dit vooral wanneer je echt met slaaptekort kampt, aldus Leavey. In dat geval is het geen slecht idee om een wekker te zetten een paar minuten voor je aan je halte zal komen. Val je altijd in slaap op het openbaar vervoer? Dat is waarschijnlijk een teken dat je 's nachts te weinig slaapt. "Wie steeds in slaap valt als hij of zij twintig minuten neerzit, heeft waarschijnlijk een probleem met zijn slaappatroon," aldus de dokter. Probeer in dat geval wat meer uurtjes met de ogen dicht onder de wol door te brengen, in plaats van in een treinstoel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

Waarom twee weken vakantie verspilde tijd is

http://static1.hln.be/static/photo/2017/9/15/9/20170711064524/media_xll_9856734.jpg

De meeste mensen nemen twee weken vakantie, omdat een week voorbij is voor je het goed en wel beseft. Maar eigenlijk is een korte vakantie beter, want je zal er veel meer goede herinneringen aan overhouden.

De wereldvermaarde psycholoog Daniel Kahneman, die onder andere de bestseller 'Ons feilbare denken' schreef, heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen zich dingen herinneren. Hij stelt in een TED-talk dat de psyche van de mensen in twee delen verdeeld kan worden: een deel dat zich focust op de ervaring zelf en een deel dat achteraf terugkijkt op de ervaring.

Volgens Kahneman word je enkel gelukkiger van een lange vakantie als je veel belang hecht aan de ervaring zelf, als je in het moment wil leven. Maar als je meer waarde hecht aan het deel dat focust op herinneringen, dan is een lange vakantie eigenlijk niet nodig. Bovendien zijn het de herinneringen die je meeneemt naar huis. Zij duren langer dan de vakantie op zich.

Nieuwe dingen blijven je bij

Onze hersenen onthouden vooral nieuwe dingen. Als je leven dus niet vaak verandert, dan zal je er veel minder details van onthouden. Daardoor lijkt het soms alsof de tijd vliegt, terwijl op anderen momenten de dagen oneindig lang kunnen duren.

Tijdens die tweede week vakantie zal er te weinig veranderen om nieuwe herinneringen aan te maken. Daarom is het dus vaak beter om gewoon één weekje verlof te nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
10-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

J.K. Rowling schreef een sprookje... op een van haar jurken

http://static0.hln.be/static/photo/2017/16/6/4/20170710135036/media_xll_9854974.jpg

Meer dan twee decennia geleden werd de wereld van Harry Potter gevormd in het brein van schrijfster J.K. Rowling. De gevolgen daarvan kennen we allemaal, maar ze zou nóg een sprookjesachtig verhaal geschreven hebben. En dat is waarschijnlijk niet gemakkelijk te publiceren.

Tijdens een interview met CNN onthulde Rowling dat ze nog een sprookjesachtig boek op haar palmares heeft staan. Ze is er niet zeker van dat het ooit gepubliceerd zal worden, en een van de redenen daarvoor is dat ze het nooit op papier heeft gezet. De tekst staat neergekriebeld op... een jurk.

"Toen ik vijftig werd (vorig jaar, nvdr.), gaf ik een feestje. Het thema was 'kom verkleed als je grootste nachtmerrie'. Mijn grootste nachtmerrie is een kwijtgeraakt manuscript, en ik heb dat boek toen grotendeels op mijn jurk neergeschreven. Ik weet niet of het ooit uitgebracht zal worden, maar het hangt in ieder geval in mijn kast."

Initialen
Interviewster Christiane Amanpour vroeg haar ook waarom ze haar initialen gebruikte op de Harry Potterboeken en haar naam niet voluit schreef. "Dat was een voorstel van de uitgeverij. Ze wilden zowel jongens als meisjes aantrekken, en vroegen of ze mijn initialen mochten gebruiken. Eigenlijk probeerden ze mijn geslacht te verbergen, maar dat heeft maar drie seconden geduurd uiteindelijk. Harry Potter won een prijs, en toen wist iedereen wie ik was.( 'br.hln)


» Reageer (0)
09-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

Is scheren daar vanonder echt hygiënischer?

http://static3.hln.be/static/photo/2017/5/12/10/20170708135053/media_xll_9851410.jpg

Jarenlang al scheren vrouwen (en mannen) hun schaamhaar in alle mogelijke vormen en maten. Helemaal kaal, in een driehoek of landingsbaan, of gewoon netjes bijgetrimd. Het zou hygiënischer zijn en een volle bos wordt, ondanks verwoede pogingen van celebs als Lady Gaga en Miley Cyrus die trots verkondigen dan ze gestopt zijn met scheren, nog steeds als iets vies bekeken. Maar is je schaamhaar scheren echt zoveel properder?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: nee, er is helemaal geen bewijs dat schaamhaar scheren hygiënischer is. Integendeel zelfs. Schaamhaar vormt eigenlijk een natuurlijke bescherming. Scheren kan irritatie veroorzaken en leiden tot een ontstoken huid. Het geeft infecties en bacteriën vrij spel.

Soa's
"Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, is het een feestlocatie voor bacteriën", zegt huisarts Emily Gibson daarover. Mogelijk vergroot het zelfs het risico op soa's.

Alleen de kans op schaamluizen is - logisch ook - kleiner wanneer je schaamhaar verwijdert. Maar die komen in onze contreien gelukkig maar heel weinig voor. Je haar laten floreren dan maar? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Jethro Tull - Bourée

Jethro Tull - Bourée

Klik op de foto om ze te beluisterenJethro Tull is een Britse progressieve-rockband en Grammy Award-winnaar uit Blackpool, opgericht in 1968 rond de Schotse voorman Ian Anderson. Hun muziek is herkenbaar aan de opmerkelijke zangstijl en het unieke dwarsfluitwerk van Anderson, aan de ongewone en vaak complexe liedconstructies en aan de intelligente teksten.

Hun muziek, gestart als blues met een experimentele inslag, heeft onomstotelijk invloeden van klassieke muziek, hardrock en alternatieve rock, alsmede Aziatische en Keltische folkmuziek. Hierdoor is het zeer moeilijk andere muzikanten aan te wijzen die soortgelijke muziek maken. Meer dan andere rockbands staat hun muziek apart van de overige rockmuziek.


» Reageer (0)
07-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knuffelen of niezen op straat: bizarre boetes in het buitenland

Knuffelen of niezen op straat: bizarre boetes in het buitenland

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/7/1/20170707140224/media_xll_9849076.jpg

De zomervakantie is begonnen en we trekken met zijn allen massaal op reis. Het is nooit een slecht idee om je dan van tevoren te verdiepen in de regels die gelden op je bestemming. Want voor je het weet heb je een (bijzondere) boete te pakken. Reviewwebsite Zoover zet er negen op een rijtje.

1. Zonder onderbroek in Thailand
Zin in een eigen Basic Instinct-moment op reis? Niet doen in Thailand. Daar worden boetes uitgedeeld als je zonder ondergoed de deur uit gaat. Hoe de Thaise agenten dit controleren, is niet helemaal duidelijk.

2. Kauwgom in Singapore
In Singapore zijn de straten kauwgomvrij. Het is daar namelijk verboden om het product te verkopen. Je mag het wel op zak hebben, maar neem het dus mee vanuit België. Wie zijn uitgespuugde kauwgom op straat gooit, riskeert een boete van 1.000 Singapore dollars (zo'n 600 euro).

3. Slippers achter het stuur in Frankrijk
Net wakker geworden op die heerlijke camping in Frankrijk? Slippers aan en naar het strand natuurlijk. Lopend vormt dat geen probleem, maar stap niet met slippers in de auto, want dat is strafbaar. Hetzelfde geldt trouwens ook voor rijden met oordopjes.

4. Duiven voederen in Venetië
Geef je restje boterham niet aan de duiven in Venetië. Volgens de politie heeft duivenpoep een catastrofale werking op de Venetiaanse gebouwen, en de 'vliegende ratten' worden er met alle middelen geweerd. Het is dan ook verboden om de vogels eten te geven.

5. Knuffelen in Dubai
Een romantische vakantie? Dan is het misschien verstandig om Dubai even over te slaan. Het is niet toegestaan om in het openbaar veel affectie te tonen. Knuffelen en friemelen levert een boete op. Op het verrichten van seksuele handelingen in het openbaar staan zelfs gevangenisstraffen.

6. Luide schoenen in Italië
Haal die krakende sneakers maar snel uit de koffer. Op het Italiaanse Capri is het niet toegestaan om schoenen te dragen die geluid maken.

7. Zonder benzine op de Autobahn
Op autovakantie naar Duitsland? Gooi de auto dan maar helemaal vol. Want midden op de Autobahn zonder benzine staan is niet alleen vervelend, maar ook een fikse overtreding. 

8. Niezen in Asheville
Snotverkouden? Blijf beter binnen tijdens een vakantie in het Amerikaanse Asheville. Raar maar waar: het is verboden om op straat te niezen.

9. Zwembroek in Barcelona
Van je hotel te voet naar het strand in je bikini? Niet in Barcelona. Alleen in zwembaden en op en rond het strand is lopen in zwemkleding toegestaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

Je laadt je smartphone waarschijnlijk fout op: zo moet het wel

http://static1.hln.be/static/photo/2017/0/8/0/20170705180422/media_xll_9844470.jpg

Is de batterij van je smartphone snel leeg? Waarschijnlijk laad je je gsm verkeerd op. Cadex, een Canadees bedrijf dat gespecialiseerd is in batterijtechnologie, geeft op zijn site een paar tips om ervoor te zorgen dat je batterij langer meegaat.

Volgens Cadex laat je de batterij van je smartphone best nooit helemaal leeglopen. Vaak wordt gezegd dat je batterij leeg moet zijn voor je hem weer mag opladen, maar dat is dus niet waar.

Zorg er daarnaast voor dat je de batterij niet te lang oplaadt. Wanneer je de smartphone in het stopcontact steekt, staat de batterij onder 'stress'. Die stress heeft een negatieve invloed op de levensduur. Cadex raadt daarom aan om de batterij gedurende korte periodes op te laden, verspreid over de hele dag.

Voelt je smartphone soms warm aan wanneer hij oplaadt? Trek de stekker dan meteen uit. Het toestel mag niet warmer worden dan 30 graden. Laat je gsm dus niet in de zon liggen.

Een laatste tip: zet je smartphone uit tijdens het opladen. Zo vermijd je dat bepaalde apps energie opslorpen. (br.hln)


» Reageer (0)
06-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

Ook Berlijnse zoo heeft nu twee panda's

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/11/2/20170705193209/media_xll_9844592.jpg

Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping hebben vandaag Meng Meng en Jiao Qing, twee Chinese panda's die net overgebracht zijn naar Berlijn, voorgesteld aan het grote publiek. De twee dieren symboliseren de vriendschap tussen beide naties.

"We hebben hier twee sympathieke diplomaten, het is te zeggen de twee panda's Meng Meng en Jiao Qing, die "de ambassadeurs van onze beide landen zijn", zei Merkel bij de presentatie van de dieren.

De twee panda's werden op 24 juni overgebracht en verblijven in de zoo in de Duitse hoofdstad. Het zijn de twee enige in hun soort in het land. "We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat ze zich hier thuis voelen", aldus nog de bondskanselier.

"Ik hoop dat Meng Meng en Jiao Qing de afstand tussen onze landen kleiner kunnen maken en de afgezanten worden van de vriendschap tussen onze bevolking", zei op zijn beurt de Chinese president.

http://static3.hln.be/static/photo/2017/13/16/7/20170705193101/media_xll_9844597.jpg

Pandadiplomatie

De twee leiders huldigden vandaag ook het nieuwe paviljoen van de dieren in dat "Huis van de panda's" werd gedoopt. De twee dieren bleven rustig onder de massale aandacht van de pers en aten gezapig wat bamboe.

De komst naar Berlijn van twee Chinese panda's is een nieuw hoofdstuk in de "pandadiplomatie" van Peking, om goede relaties op te bouwen met hun partners. China heeft de speciale ambassadeurs al uitgezonden naar een twaalftal landen, waaronder ook België. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

Gespot op de catwalk: zo weinig mogelijk make-up

http://static2.hln.be/static/photo/2017/16/7/8/20170705160422/media_xll_9844163.jpg

Wie deze week goed heeft opgelet bij de haute coutureshow van Dior, die heeft het ook gespot: geen make-up is nog steeds helemaal hot. Het leek alsof de modellen au naturel de catwalk betraden. Léék, want iedere beautyjunkie weet natuurlijk dat je voor die no make-up look best behoorlijk wat make-up nodig hebt.

Make-up artiest Peter Philips legt uit: "Een heel lichte eyeliner onder de ogen creëert subtiele nuances, en het ooglid krijgt een subtiel kleurtje met een perzikkeurige huidstint." Ook de mascara werd quasi onzichtbaar aangebracht. "Amper te bespeuren, maar het geeft wel een intensere blik," aldus Philips. Dé focus van de look zijn de wenkbrauwen. Volle wenkbrauwen à la Cara Delevingne blijven dus voorlopig nog helemaal in: "De wenkbrauwen zijn erg belangrijk. Ze worden duidelijk gestyled en geaccentueerd met wat potlood en een beetje gekleurde wenkbrauwgel." (br.hln)


» Reageer (0)
05-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

Weg met muggen: deze planten houden muggen op afstand

http://static1.hln.be/static/photo/2017/10/12/11/20170705074618/media_xll_9843131.jpg

"Bzzzzzz". Na het streepje zon van gisteren, is de kans groot dat jij vannacht uit je bed gezoemd werd. Wil je die vervelende muggen vanavond wél weg uit je slaapkamer, maar liefst met natuurlijke middeltjes? Dat kan gewoon, want deze planten werken uitstekend als anti-muggenbestrijding.

1. Lavendel

Niet alleen de geur van citroen is goed tegen die vervelende beestjes, ook van lavendel blijven ze liever ver weg. Je kan wat lavendeltakjes in een stukje stof wikkelen en toeknopen en deze zakjes verspreiden in huis. Maar je kan ook een vaasje op je nachtkastje zetten of een bodylotion gebruiken met lavendelgeur. Die zal je natuurlijke lichaamsgeur verbloemen, waar muggen tot aangetrokken worden

2. Rozemarijn

Dit kruid is niet alleen een toppertje bij gerechten, ook in de slaapkamer kan zo'n takje wonderen doen: muggen moeten er namelijk niets van hebben. Zet dus alvast wat rozemarijn in je kruidentuintje. Ideaal voor muggenvrije avonden in de tuin, en je hebt meteen een voorraadje voor op de slaapkamer of in huis.

3. Kattenkruid

Niet geschikt als je katten in huis hebt - katten worden immers high van dit kruid en zullen er alles aan doen om in je slaapkamer in te breken - maar anders is kattenkruid de perfecte plant tegen muggen. Uit wetenschappelijk onderzoek bleek zelfs al dat kattenkruid 10 keer zo effectief is als DEET, op voorwaarde dat je er helemaal mee insmeert. Dat doe je door de blaadjes te kneuzen en het sap op je huid te smeren, of simpelweg door kattenkruidolie te kopen. En bereid je alvast voor op héél wat aandacht van je katten.

4. Munt

Nog eentje die je makkelijk zelf thuis kan kweken: munt. Het groeit snel, is makkelijk te verzorgen en muggen hebben er een hekel aan. Hang een takje naast je bed, of wrijf enkele blaadjes op je huid - zo ruik je meteen lekker fris. Bovendien weet je altijd wat te doen met de overschot van het plantje: gooi wat blaadjes in een lekkere cocktail, op een ijsje of zet een lekker kopje muntthee. Mogelijkheden zat.

5. Citroengras

Zelf vinden we de geur best lekker, maar muggen halen er hun neus voor op. Je kan het zelf planten in de tuin, maar wie geen groene vingers heeft kan ook gewoon vers citroengras kopen in de supermarkt. Zet de stengels in een vaasje met water en je kamer ruikt meteen fris, terwijl muggen liever op een afstandje blijven. Ideaal toch? '(br.hln)


» Reageer (0)
04-07-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

Primark, Zara en H&M willen samen de mode-industrie veranderen

http://static0.hln.be/static/photo/2017/15/1/4/20170704145605/media_xll_9841369.jpg

Na de ramp van Rana Plaza in 2013 waarbij 1.134 mensen om het leven kwamen nadat een kledingfabriek instortte, ondertekenden 200 kledingmerken een akkoord om de brand- en constructieveiligheid in die fabrieken te ondertekenen. Dertien bedrijven zoals Zara, H&M, C&A en Primark hebben nu dat akkoord voor nog minstens drie jaar verlengd.

Sinds het instorten van Rana Plaza, de grootste ramp in de kledingindustrie ooit waarbij 1.134 mensen omkwamen en meer dan 2.000 mensen (zwaar)gewond raakten, weet de hele wereld in welke slechte omstandigheden veel van onze kleding gemaakt wordt.

Als gevolgd daarvan zetten meer dan 200 kledingmerken hun handtekening onder het 'Bangladesh Fire and Safety Accord' om de werkomstandigheden en de veiligheid in de kledingfabrieken te verbeteren. De afgelopen vier jaar is er al heel wat vooruitgang geboekt. Zo zijn verschillende fabrieken gerenoveerd nadat er veelvuldige bouwkundige controles werden uitgevoerd.

Toch is er nog een hele lange weg af te leggen. Op bepaalde vlakken zoals bijvoorbeeld het loon en de vakbondsvrijheid van de kledingarbeiders is er namelijk amper vooruitgang geboekt. Daarom hebben dertien kledingmerken, zoals Primark, C&A, Zara, Esprit en Bestseller hun handtekening gezet onder een nieuw akkoord. Daarmee beloven ze zich nog minstens drie jaar extra in te zetten om de industrie te veranderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boek De afwezigen wint Debutantenprijs

Boek 'De afwezigen' wint Debutantenprijs

http://static3.hln.be/static/photo/2017/8/13/9/20170702195216/media_xll_9836859.jpg

De Nederlandse schrijfster Lieke Kézér heeft zondag de ANV Debutantenprijs gewonnen met haar boek 'De afwezigen'. Dat hebben de organisatoren bekendgemaakt. De prijs werd vanavond uitgereikt in het Dordrecht Museum.

De lezers uit Vlaanderen en Nederland verkozen het debuut van Kézér boven het werk van de twee andere genomineerden: de Nederlandse schrijfsters Judith Eykelenboom ('Biefstuk') en de Vlaamse Lize Spit ('Het smelt'). Spit had in oktober vorig jaar wel al de Bronzen Uil voor het beste Nederlandstalige debuut gewonnen.

De drie genomineerden voor de 22ste ANV Debutantenprijs waren eerder door een vakjury geselecteerd uit het totale fictieaanbod van 2016.

Aan de Debutantenprijs is een geldbedrag van 7.500 euro verbonden. Eerdere winnaars waren onder anderen Anna Enquist, Jessica Durlacher, Erwin Mortier en Peter Buwalda. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!