Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers slaan toe in de week tussen 14 en 16.30 uur

Inbrekers slaan toe in de week tussen 14 en 16.30 uur


http://img38.imageshack.us/img38/1151/inbrekers.jpg



De meeste inbrekers doen niet langer aan nachtwerk. Ze slaan steeds meer hun slag in de namiddag en dat op weekdagen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.

De piekmomenten zijn op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14 en 16.30 uur. Ook op weekendavonden tussen 19 en 21h30 wordt nog wel eens vaak ingebroken.


In 2009 waren er in totaal 66.000 woninginbraken, een stijging van 9.000 inbraken in vergelijking met 2008. 
Ook het aantal minderjarige inbrekers neemt gevoelig toe."In 20 procent van de gevallen ging het om minderjarigen. Als het gaat om rondtrekkende dievenbendes is dat zelfs 35 procent."


"Tot en met 2005 was er een gevoelige daling van het aantal inbraken. "Deze nieuwe stijging verontrust ons dus", aldus Eddy De Raedt, verantwoordelijke eigendomsdelicten van de federale gerechtelijke politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Chocolate - You Sexy Thing

Hot Chocolate - You Sexy Thing

Klik op de foto om hun te beluisteren






Hot Chocolate was een Britse discoband van de jaren 60, 70 en 80 en werd opgericht door Errol Brown (oorspronkelijk van Jamaica). De bandnaam The Hot Chocolate Band werd verzonnen door Applemedewerkster Mavis Smith, dit werd echter al snel afgekort.

Brown begon zijn muziekcarrière met het maken van een reggaeversie van John Lennons "Give Peace A Chance", maar er werd hem verteld, dat hij toestemming nodig had. Tot Browns verbazing werd hij benaderd door Apple Records, aangezien John Lennon zijn versie goed vond en kreeg vervolgens een contract aangeboden bij Apple Records.

Vervolgens werkte de band samen met producent Mickie Most aan vele singles, waaronder Love Is Life (1970), Brother Louie (1973) en Emma (1974), en geleidelijk introduceerden ze hun karakteristieke funky geluid. Het succes van de band was in de Benelux matig in de beginperiode, maar Hot Cholocate bleef gestaag produceren. Toen in 1975 de discoperiode aanbrak, brak ook Hot Chocolate door en had met name in het Verenigd Koninkrijk grote hits, zoals You Sexy Thing (1975), So you win again (1977), Every 1's A Winner (1978), No doubt about it (1980), Girl crazy (1982) en It Started With A Kiss (ook 1982). In 1987 maakte Ben Liebrand remixes van oude hits van Hot Chocolate; You sexy thing (remix) stond maar liefst 29 weken in de Nationale Hitparade maar kwam nooit hoger dan de 29e plaats.

Errol Brown begon vervolgens tevens aan een weinig succesvolle solocarrière met uitzondering van één kleine hit: Personal touch (1987). In 2003 ontving Brown de Order of the British Empire (equivalent van de ridderorde) en in 2004 de Ivor Novello Award voor zijn uitmuntende bijdrage aan de Britse muziek. Hot Chocolate is echter nog niet opgehouden en blijft doorgaan met tours en optredens.

In 1975 verliet basgitarist Tony Wilson de groep omdat hij het niet eens was met de met de verzoeting en vercommercialisering van de sound die Errol Brown voorstond. Tony scoorde in 1977 één hit in de Benelux, I like your style.




» Reageer (0)
06-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinosauriërs stierven wel degelijk uit door meteorieteninslag

"Dinosauriërs stierven wel degelijk uit door meteorieteninslag"





Dinosauriërs stierven 65 miljoen jaar geleden wel degelijk uit als gevolg van een reusachtige meteorieteninslag. De theorie werd 30 jaar geleden voor het eerst gelanceerd, maar wordt nog steeds gecontesteerd door sommige wetenschappers.
 
Een 40-tal onderzoekers, waaronder Prof. Philippe Claeys (VUB) en Robert Speijer (KUL), leveren in een nieuw artikel in het vaktijdschrift Science, dat nieuwe en reeds gepubliceerde gegevens bundelt, het bewijs dat dit wel degelijk het geval was.

Meteoriet had diameter van 10 a 15 km
De meteoriet had een diameter van 10 a 15 km en sloeg in met een snelheid tussen 20 en 72 km/seconde in de omgeving van Chicxulub in Mexico. De volledige opgevulde krater, die een doorsnede heeft van 200 km, werd 20 jaar geleden ontdekt. Uit modelnabootsingen blijkt dat bij de inslag energie vergelijkbaar met 5 miljard Hiroshima-atoombommen vrijgekomen moet zijn.
 
De inslag moet materiaal met hoge snelheid rond de wereld hebben doen slingeren en gepaard zijn gegaan hebben met aardbevingen met een sterkte groter dan 12 op de schaal van Richter, ineenstortingen van de continentale rand, aardverschuivingen en tsunami's.
 
De opeenvolging van fossielen toont volgens de groep onderzoekers, onder leiding van de Duitse hoogleraar Peter Schulde (Universiteit van Erlangen), overduidelijk aan dat het wereldwijde massa-uitsterven van de dinosauriërs exact samenvalt met de wereldwijd aangetroffen gesteentelaag die voor een deel bestaat uit resten van de meteoriet en deels uit het uitgeworpen kratermateriaal.
 
Alternatieve hypothesen zijn volgens de onderzoekers niet toereikend om het abrupte massale uitsterven te verklaren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar wil alle 8.363.710 inwoners New York schetsen

Kunstenaar wil alle 8.363.710 inwoners New York schetsen




Kunstenaar Jason Polan heeft zichzelf een onmogelijke taak opgelegd, en dat beseft hij. De voorbije twee jaar probeerde de jongeman uit Michigan alle 8.363.710 Newyorkers te schetsen. Toen hij recent 8.300 portretten had verzameld, hield hij een feestje onder de noemer 'The One-Tenth of One Percent Event' (een tiende van een procent event).


Elke dag maakt Polan schetsen op straathoeken, in fastfoodrestaurants, in musea en op basketpleintjes. "Ik weet dat ik de eindmeet nooit zal halen, maar ik ben bereid er heel mijn leven aan te werken", verklaart hij. Polan doet er gemiddeld twee minuten over om van iemand een schets te maken. Die verkopen, doet hij niet. "Als iemand merkt dat ik hem of haar aan het schetsen ben, stop ik er toch mee".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. James Brown -It's a mans world

 James Brown -It's a mans world

Om hem te beluisteren druk op de foto






James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 — Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".


Brown zou geboren zijn in Barnwell in 1933, maar sommige bronnen noemen 1928 als zijn geboortejaar en Pulaski (Tennessee) als zijn geboorteplaats. Hij groeide op in een bordeel, in de crisisjaren '30 in Augusta (Georgia). Op 16-jarige leeftijd werd hij veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien en dat hij een baan zou zoeken. Na een korte sportcarrière in boksen en baseball zocht hij zijn heil in de muziek.

Hij was vier keer gehuwd; achtereenvolgens met Deidre Jenkins, Velma Warren (1954 - 1969) en Adrienne Rodriguez. Dit laatste huwelijk hield twaalf jaar stand, tot z'n vrouw in 2002. In dat jaar trouwde James Brown een laatste keer, met Tommie Rae Hynie.

Gedurende zijn carrière heeft hij veel muzikanten beïnvloed. In de jaren '60 werd hij door andere artiesten geïmiteerd. Halverwege de jaren '70 verlieten diverse muzikanten zijn band en gingen meer de funkkant op, à la George Clinton. In de late jaren '70 en jaren '80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop, dj's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Browns werk. Met de Egyptische zanger Hakim zong hij 'Leila' (2004).

James Brown wordt vaak The Godfather of Soul, Soul Brother Number One en Mr. Dynamite genoemd. Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.


In december 2004 werd bij Brown prostaatkanker vastgesteld. Hij overleed op 73-jarige leeftijd op eerste kerstdag 2006 om 07:45 uur CET, nadat hij een dag eerder in het ziekenhuis was opgenomen met een longontsteking. De doodsoorzaak was congestief hartfalen veroorzaakt door de longontsteking. In maart 2007 werd bekend dat het lichaam van James Brown bijgezet is in een crypte bij het huis van een van zijn dochters in Columbia (South Carolina).





» Reageer (0)
05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige mensen praten meer én zinvoller

Gelukkige mensen praten meer én zinvoller





Gelukkige mensen communiceren meer dan ongelukkige mensen. Bovendien praten ze over zinvollere dingen en nemen ze minder deel aan de oppervlakkige gesprekjes over koetjes en kalfjes.

Studie
Bij een onderzoek aan de University of Arizona dienden een aantal proefpersonen vier dagen lang een EAR (Electronically Activated Recorder) te dragen. Op die manier werden gesprekjes gevolgd van de deelnemers. Wat ze vertelden, werd in twee groepen gedeeld: zinvolle gesprekken of babbels over koetjes en kalfjes. Een persoonlijkheidstest rondde het onderzoek af. Daarin werd gepeild naar het algemene welzijn van de deelnemers.

Minder alleen
Volgens de resultaten besteden gelukkige mensen 70 procent meer tijd aan praten dan ongelukkigen. Wie zich gelukkig voelt, zou ook 25 procent minder tijd alleen doorbrengen. Opvallend is dat deze laatsten dubbel zo vaak en veel liever deelnemen aan zinvolle gesprekken.

Geen zin
Wat de preciese reden is, blijft voorlopig onduidelijk. Zijn het de zinvolle gesprekjes die gelukkig maken? Wel vermoeden de psychologen dat ongelukkige mensen minder zin hebben in serieuze gesprekken en het liever oppervlakkig houden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huiselijk geweld op vrouwen neemt alleen maar toe

Huiselijk geweld op vrouwen neemt alleen maar toe





Steeds vaker worden Europese vrouwen het slachtoffer van huiselijk geweld. Ondanks strengere wetten, neemt het geweld nog toe. Naar aanleiding van de Wereldvrouwendag op 8 maart zetten deze internationale cijfers aan tot nadenken.

Slachtoffers
De Raad van Europa, een groep van 47 landen die op de toepassing van de mensenrechten toeziet, had in een rapport van 2006 al berekend dat 12 tot 15 procent van de Europese vrouwen ouder dan zestien het slachtoffer is van geweld in een relatie. Ondanks strengere wetten blijkt het huiselijk geweld nog toe te nemen.

In België registreerde de politie 56.748 gevallen van huiselijk geweld in 2007, een stijging met een derde ten opzichte van 2000. Die cijfers zijn slechts een indicatie, want zeker niet iedereen doet aangifte.

In Nederland steeg het aantal door-de-politie-geregistreerde incidenten van 56.355 in 2004 naar 63.841 incidenten in 2008. In bijna de helft van de helft van de gevallen gaat het om lichamelijk geweld en daarbij zijn de slachtoffers meestal vrouwen. Naar schatting 10 tot 12 procent van de incidenten wordt gemeld, dus het werkelijke cijfer is aanzienlijk hoger.

Elke minuut
In Groot-Brittannië krijgt de politie gemiddeld elke minuut een melding van een geval van huiselijk geweld. Elke week worden twee vrouwen vermoord door partners of ex-partners, blijkt uit nieuwe gegevens van de politie van Sussex.

Stalking
In Italië zijn naar schatting 6,7 miljoen vrouwen, op een totale bevolking van 60 miljoen, al slachtoffer geweest van lichamelijk of psychisch geweld. En het geweld neemt toe, zegt het laatste rapport van het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Meer dan twee miljoen vrouwen werden al gestalkt. Bijna zevenhonderdduizend vrouwen waren slachtoffer van herhaaldelijk geweld, vaak met hun kinderen als getuigen.

Overlijden
In Frankrijk overlijdt om de drie dagen een vrouw aan de gevolgen van huiselijk geweld, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken daar. Een nationale politiestudie uit 2008 toonde dat 156 vrouwen en 27 mannen dat jaar vermoord waren door hun partner of ex-partner, goed voor 16 procent van het totale aantal moorden in Frankrijk.

Verbeterd
"De politiek en de publieke opinie zijn zich meer bewust geworden van huiselijk geweld, en van het ruimere probleem van geweld tegen vrouwen, en de hulpverlening is aanzienlijk verbeterd", zegt Nicola Harwin, van de Women's Aid Federation, het oudste Britse netwerk van organisaties tegen huiselijk geweld. "Maar er is nog veel werk aan de winkel om alle slachtoffers van geweld tegen vrouwen en kinderen effectieve bescherming en ondersteuning te geven."

Hulplijn
De diensten voor huiselijk en seksueel geweld van Women's Aid hielpen vorig jaar 108.690 vrouwen en 39.130 kinderen. Bovendien beantwoordden ze meer dan 150.000 telefonische oproepen via de nationale hulplijn voor huiselijk geweld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvriesgroenten zijn soms voedzamer dan vers

Diepvriesgroenten zijn soms voedzamer dan vers





Ingevroren groenten kunnen voedzamer zijn dan zogezegde 'verse' supermarktgroenten, zo blijkt uit een recente studie. Verse groenten verliezen tot 45 procent van hun voedingsstoffen als ze niet tijdig de tafel bereiken.

Verloren tijd
De tijd dat verse groenten in de opslagruimte, het transport en in de winkel liggen, kan tot meer dan twee weken oplopen. Zo verliezen groene bonen bijvoorbeeld bijna de helft van alle voedingsstoffen in de 11 tot 15 dagen dat ze elders dan op het bord liggen. Brocolli en bloemkool zouden 25 procent verlies maken, tuinerwten tot 15 procent en wortelen tot 10 procent. De diepgevroren varianten daarentegen behouden een veel hoger niveau van vitamines en voedingsstoffen.








Opvatting
Tachtig procent van de shoppers is nochtans van mening dat de verse groenten verkocht in de supermarkt minder dan vier dagen oud is. In werkelijkheid liggen ze al vaak negen dagen elders voor ze in de winkel aankomen.


Superieur
Volgens de studie, uitgevoerd door het Britse Institute of Food Research, begint de voedingswaarde van groenten te verslechteren zodra ze worden geplukt. "Het wordt tijd dat we de opvatting dat diepgevroren slechter is dan vers, volledig negeren", aldus de onderzoekers. "Bevroren voedsel is qua voedingswaarde vergelijkbaar en in sommige gevallen zelfs superieur. Snelle en georganiseerde oogstmethoden maken dat diepgevroren groenten zo weinig mogelijk voedingsstoffen verliezen".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Klik op de foto om haar te beluisteren






one day i'll fly away
leave your love to yesterday
what more can your love do for me
when will love be trough with me?
why live life from dream to dream
and drag the day when dreaming end



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vliegende-vogel-1.jpg?t=1267736224





» Reageer (0)
04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: plastische chirurgie aan wangen en kin voor kuiltjes

Trend: plastische chirurgie aan wangen en kin voor kuiltjes





Lachkuiltjes zijn schattig, maar slechts weinigen zijn er mee gezegend. Steeds meer plastische chirurgen echter krijgen de vraag wangen en kinnen te opereren om zo kuiltjes te creëren.

Kin of wang?
Veel beautyfora staan vol met vragen over plastische ingrepen voor kuiltjes, mannen en vrouwen willen dezelfde look als Jennifer Garner, mannen willen een kuiltje in de kin à la Russel Crowe. De operatie kost tussen de 1.500 en de 3500 euro. "De afgelopen twee jaar voerde ik meer dan 200 van dit soort ingrepen uit", aldus plastisch chirurg Gal Aharonov uit Beverly Hills. "Van over de hele wereld vliegen mensen naar hier voor de operatie. Zowel jong als oud vragen ernaar. 65 procent van mijn patiënten zijn vrouwen, zij willen graag een kuiltje in de wangen, mannen verkiezen er eentje in de kin."

Lokale verdoving
Een kuiltje in de wangen wordt gecreëerd door een incisie in de mond, het duurt ongeveer tien minuten en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Het duurt ongeveer een week tot een maand voor je genezen bent, maar als je volledig hersteld bent, krijg je kuiltjes bij het lachen. Natuurlijke kuiltjes zijn eigenlijk een misvorming van de natuur, het is een erfelijke kwaal die veroorzaakt wordt doordat de huid en de kaakspier aan elkaar kleven.

Sexyer
Dokter Aharonov zegt dat de ingreep een boost aan je sexappeal geeft. "De aantrekkingskracht van kuiltjes is dat ze dynamisch zijn, de ene moment zie je ze, de andere niet. Mensen houden van dit soort eigenschappen die plots de aandacht trekken."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie schoolgaande tieners slaapt te weinig

Een op drie schoolgaande tieners slaapt te weinig





Maar liefst 33 procent van de tieners slaapt minder dan 8,5 uur op schooldagen. Bij 18 procent is dat minder dan 8 uur per dag, zo blijkt uit een enquête. Vooral jongens uit het TSO en BSO zouden heel laat opblijven.

Ernstige tekorten
"Onderzoeken wijzen op een slaapbehoefte van om en bij negen uur bij tieners. Jongeren die gedurende maanden te weinig slaap hebben, bouwen slaapschuld op die kan leiden tot ernstige slaaptekorten", waarschuwt dokter Stijn Verhulst van het slaapcentrum van de Universiteit Antwerpen op Radio 1 bij Peeters & Pichal.

Ouders
Uit het onderzoek blijkt ook dat slechts bij 16 procent van de tieners de ouders het uur van bedtijd controleren. Bij 84 procent hebben ouders er zelden tot nooit problemen mee. Niet goed, aldus specialisten uit slaapcentra die vinden dat ouders hun kinderen moeten stimuleren om voldoende te slapen.

Bedtijd
De onderzoekers peilden tot slot naar naar het effectieve uur dat tieners naar bed gaan en stelden vast dat 70 procent van de schoolgaande tieners na 22 uur gaat slapen. Veertig procent duikt na 22.30 uur onder de lakens en 22 procent pas na 23 uur. De enquête werd afgenomen in zes Vlaamse scholen bij 750 leerlingen van 14 tot en met 16 jaar in zowel ASO, BSO en TSO.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lulu - Shout

Lulu - Shout

Klik op de foto om haar te beluisteren





Lulu


Lulu Kennedy-Cairns, OBE (geboren als Marie McDonald McLaughlin Lawrie op 3 november 1948 in Lennoxtown, Stirlingshire), vooral bekend door haar artiestennaam Lulu, zij is een Schotse singer-songwriter, actrice, en tv-persoonlijkheid die succesvol is geweest in de entertainment business in de jaren 1960 tot en met de dag van vandaag.  Ze is het meest bekend vanwege haar hit "To Sir, with Love" en in het Verenigd Koninkrijk met "Shout".




» Reageer (0)
03-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-eigenaar eist piano terug van Herr Seele

Ex-eigenaar eist piano terug van Herr Seele


http://img52.imageshack.us/img52/6859/pianovanherrseele.jpg


De zeldzame piano van de hand van de befaamde Parijse pianobouwer Ignace Playel uit 1838, die Herr Seele recent kocht in het kringloopcentrum van Bredene, had misschien al een eigenaar. Een zekere Dirk Lievens beweert dat de piano zonder zijn medeweten werd verkocht aan het kringloopcentrum.

Dirk Lievens was de vorige eigenaar van het Albert 2 hotel in Oostende, waar de piano door het kringloopcentrum werd opgehaald. Lievens beweert dat de piano nog steeds van hem is, en zonder zijn toestemming van de hand werd gedaan door de nieuwe eigenaars van het hotel.

De Vlaamse striptekenaar Herr Seele reageert resoluut: "Ik heb deze piano gekocht en het is nu mijn eigendom. Er zijn van deze piano maar twee exemplaren wereldwijd en ik verzeker je, het is in zeer goede handen.

Ook Bart Herremans, directeur van het kringloopcentrum Kust waar de piano werd verkocht, reageert onaangeslagen: "Na de ophaling van de spullen moeten de eigenaars een document ondertekenen waarin ze bevestigen dat zij deze spullen verkopen. Dit was ook zo het geval bij de piano." (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijntje coke is goedkoper geworden dan kopje koffie

"Lijntje coke is goedkoper geworden dan kopje koffie"

Waar gaan we naar toe...te bedenken dat sommige mensen zich druk maken om een gewone sigaret...!!!


http://img682.imageshack.us/img682/3624/cokeb.jpg


Een lijntje coke is goedkoper geworden dan een kop koffie in Londen. Dat blijkt uit een parlementair onderzoeksrapport in het Verenigd Koninkrijk. Het rapport hekelt ook de inadequate manier waarop getracht wordt om de invoer van de drug te stoppen.

Uit het rapport blijkt dat een lijntje coke nog amper 2,2 euro kost. De prijsdaling is vooral te wijten aan het overaanbod in Groot-Brittannië. Cocaïne kostte tien jaar geleden nog 88 euro per gram. Volgens politici hebben ook celebrities schuld aan die evolutie. Ze hebben met hun snuifgedrag gezorgd voor een popularisering van de drug, net als succesvolle zakenmannen. "Het beeld dat celebrities zomaar wegkomen met het gebruik van cocaïne heeft gezorgd voor een toenemende populariteit van de drug. Ze hebben cocaïne snuiven zo ook sociaal aanvaardbaar gemaakt, net als zakenlui die blijkbaar normaal kunnen functioneren met de drug en er ook schijnbaar hun carrière aan danken", luidt het in het rapport. "Dit draagt bij tot de bedenkelijke reputatie van de drug als zijnde 'onschadelijk' en niet-verslavend". Supermodellen Kate Moss en Jodie Kidd werden betrapt op het gebruik van cocaïne. Zangeressen Katherine Jenkins en Amy Winehouse maken er geen geheim van. Ze geven toe dat ze regelmatige gebruikers te zijn.

Twee euro voor lijntje coke
De politici lieten zich informeren door een rist experts over de prijzen en de bereikbaarheid van de drug in Groot-Brittannië. De prijs van een lijntje cocaïne varieert in Londen van 2,2 tot 8,8 euro. Voor een kop meeneemkoffie betaal je in Londen minstens twee euro. Een pintje of een glas wijn kosten algauw vier euro. Een verklaring voor de dalende prijzen van cocaïne is het ontstaan van een nieuwe markt gebruikers die tevreden zijn met coke van mindere kwaliteit (aangevuld met andere producten).

Dertig ton per jaar
Het cijfer van het aantal gebruikers is angstaanjagend. Groot-Brittannië telt het tweede meeste aantal in Europa. Drie procent van de volwassen gebruikte vorig jaar de drug en dat is een vervijfvoudiging tegenover 1996. Volgens de politie is het duidelijk dat het beleid faalt en dat alle pogingen om de invoer van de drug te stoppen, niets uithalen. De politiediensten en douane kunnen maar twaalf procent van de ingevoerde cocaïne onderscheppen. Elke jaar raakt dertig ton van het spul verkocht.

"Koffie duurder dan lijntje coke"
"Het is toch onwaarschijnlijk dat een kopje koffie in Londen duurder geworden is dan een lijntje coke. Labour treft hier schuld. De regeringspartij doet onvoldoende inspanningen om de drugs uit ons land te houden", zegt James Brokenshire, woordvoeder van de Conservatieven. "De vaststelling toont nog maar eens aan hoe belangrijk het is om extra te investeren in de grenspolitie. Enkel zo kunnen we de invoer van de drug verminderen. Vandaag is Groot-Brittannië het centrum geworden van de cocaïnehandel in Europa. Dit kan zo niet verder!" Ook Keith Vaz is die mening toegedaan. Hij zat de parlementaire commissie voor. "De strijd tegen de invoer van de drug mag niet verslapt worden ook al omdat cocaïne sociaal aanvaardbaar geworden is. De drug is ook betaalbaar geworden voor de middenklasse en net daarom moeten we meer inspanningen leveren om de invoer ervan tegen te gaan."

"Geen onschuldige drug"
Professor Les Iversen maakte nog eens duidelijke dat cocaïne helemaal geen onschuldige drug is. "Het is een misverstand geworden dat cocaïne een relatief veilige drug is. Dat is helemaal niet het geval!" Uit cijfers blijkt ook nog dat drieduizend Britten tussen 18 en 24 vorig jaar in behandeling waren tegen de drug. Nog eens 745 gebruikers jonger dan achttien zochten vorig jaar hulp. Het zijn alarmerende cijfers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele albums van Kuifje en Blake en Mortimer onder de hamer

Originele albums van Kuifje en Blake en Mortimer onder de hamer




Franstalige orginelen uit het oeuvre van Hergé (Kuifje, Kwik en Flupke) en Edgar P. Jacobs (Blake en Mortimer) worden zondag geveild in de Brusselse veilingzaal Banque Dessinée.
 
Een originele zwart-wit uitgave uit 1930 van 'Kuifje in het land van de Sovjets' wordt geschat tussen de 12.000 en 15.000 euro. Het album 'De scepter van Ottokar' uit 1939, ook in zwart-wit, wordt evenveel geschat. 'De krab met de gulden scharen' (1943) wordt op 10.000 euro geraamd, 'De zaak Zonnebloem' (1958) op 6.000 euro, 'Cokes in voorraad' (1958) op 3.500 euro en 'De sigaren van de farao' (zwart-wit uit 1941) op 4.000 euro.
 
Naast Hergé wordt ook werk van andere auteurs geveild, meer bepaald Edgar P. Jacobs met verschillende originele albums van Blake en Mortimer. Verder is Franquin met een Guust Flater uit 1960, geschat op 4.000 euro, Peyo met een Johan en Pirrewiet ('De slotheer van Schoonburg', 1960) geraamd op 1.500 euro, en Morris met een Lucky Luke ('Rodeo') uit 1949, geschat op 7.000 euro.
 
Ten slotte zal een aantal gesigneerde tekeningen verkocht worden. Het gaat om een Asterix-tekening van Uderzo en een Blake-tekening van Jacobs. Ook is er een door Hergé gesigneerd werk.
 
De loten, meer dan 700 in totaal, zullen vrijdag en zaterdag tentoongesteld worden in de zaal Laetitia in Elsene (Grenadierslaan 48). De verkoop zelf begint zondag om 11 uur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lager risico op botontkalking bij vegetariërs

Lager risico op botontkalking bij vegetariërs




Vegetarische voeding beschermt het lichaam beter tegen allerlei ziekten, zoals botontkalking, dan vlees. Dat bevestigt een studie van biometricus Peter Deriemaeker en enkele collega's van de Vrije Universiteit Brussel.
 
Eiwitten
Eiwitten bevorderen botontkalking. Tegenstrijdig genoeg stimuleren eiwitten ook de aanmaak van bot. Of ze een positief of negatief effect hebben, hangt grotendeels af van de rest van het voedingspatroon.  Het eten van voldoende groenten en fruit speelt een belangrijke rol, maar daarnaast zijn ook de genetische achtergrond, leeftijd en geslacht doorslaggevende factoren.
 
Meer fruit en groenten
Deriemaeker en zijn collega's vergeleken een groep vegetariërs met een gelijkaardige (geslacht, leeftijd, ...) groep niet-vegetariërs. Hoewel de opname van calcium, fosfor, natrium, magnesium en kalium in beide groepen binnen de aanbevolen waarden lag, bleek de opname van magnesium en kalium significant hoger bij vegetariërs. Zij hadden aanzienlijk meer fruit en groenten gegeten.
 
"Er tekent zich dus een duidelijk verschil af tussen beide groepen. De resultaten staven het eerdere vermoeden dat een dieet rijk aan plantaardige voedingsstoffen (...) het lichaam beter beschermt tegen een hele reeks ziekten zoals osteoporose", klinkt het.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gaan evenveel vreemd maar om andere redenen

Vrouwen gaan evenveel vreemd maar om andere redenen





We kennen allemaal de stereotypen betreffende vreemdgaan. Zo worden mannen vaak met de vinger gewezen omdat ze steeds een excuus zouden zoeken om een scheve schaats te rijden. En vrouwen blijven braafjes bij het haardvuur zitten terwijl hun echtgenoot elders rampetampt, nietwaar?

Uiteraard gaat het hier om een typisch cliché dat dringend uit de wereld moet geholpen worden als het van dokter en antropologe Helen Fisher afhangt. Volgens haar zijn vrouwen even schuldig als het op vreemdgaan aankomt dan mannen, alleen de reden waarom verschilt.


Dokter Fisher legt uit dat gedurende het verloop van de geschiedenis vreemdgaan echt wel een mannenzaak was. Vrouwen waren immers erg afhankelijk van hun echtgenoot wat betreft hun levensonderhoud. Ontrouw zijn was voor vrouwen dan ook uit den boze.


Door de ontwikkeling van de moderne samenleving zijn de statistieken echter drastisch dooreengeschud. Recente onderzoeken tonen immers aan dat zowel mannen als vrouwen jonger dan veertig jaar even erge schuinsmarcheerders blijken te zijn. Dames zijn zich immers veel meer bewust van hun seksualiteit en spelen die uit.


Mannen en vrouwen gaan dus volgens de recente statistieken evenveel vreemd maar de reden waarom ze een slippertje maken, kan wel danig verschillen. Een man laat zich vaak verleiden door het nieuwe seksuele avontuur, terwijl een dame eerder vreemd zal gaan uit ongenoegen betreffende de bestaande relatie.

Vrouwen willen geen onenightstand beleven maar wensen daarentegen een heel ander leven op te bouwen met hun nieuwe vlam. 54 procent van de mannen die een scheve schaats rijden, geven toe dat ze eigenlijk wel gelukkig zijn binnen hun relatie, vergeleken met slechts 36 procent van de vrouwen.


 "Mannen en vrouwen lijken wel samen in een complot te zitten wat vreemdgaan betreft", verklaart dokter Fisher.  "De beide seksen lijken er stellig van overtuigd dat mannen meer bedriegen. Vrouwen willen dat mannen geloven dat zij nooit een scheve schaats rijden, terwijl mannen niets liever lijken te willen dan die stelling voor waar aan te nemen." Het is en blijft echter een feit dat je steeds met twee moet zijn om een slippertje te maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier koffies of meer per dag goed voor hart

"Vier koffies of meer per dag goed voor hart"



Mensen die vier of meer koppen koffie per dag drinken, hebben minder kans op hartritmestoornissen. Dat is gebleken uit een grootschalig Amerikaans onderzoek, dat vrijdag wordt gepresenteerd tijdens het 50-jarig bestaan van de American Heart Association.

Volgens de onderzoekers hebben mannen en vrouwen die dagelijks minimaal vier koppen koffie drinken 18 procent minder kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen wegens hartritmestoornissen. Bij wie op een dag één tot drie keer koffie drinkt, was een verlaging in risico te zien van 7 procent.

"Het onderzoek betekent niet dat mensen koffie moeten drinken om hartritmestoornissen te voorkomen'', benadrukt onderzoeker Arthur Klatsky. De uitkomst ondersteunt volgens hem wel het idee dat mensen met hartritmestoornissen of met het risico daarop, koffie niet hoeven te laten staan. Aan het onderzoek hebben ruim 130.000 mannen en vrouwen meegedaan. De onderzoekers hebben het aantal ziekenhuisopnamen in deze groep tien jaar lang bijgehouden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

klik op de foto om hun te beluisteren






Cher


Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.

Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Tina Turner


Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.





» Reageer (0)
02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse gemberthee wordt officiële warme drank op Expo

Antwerpse gemberthee wordt officiële warme drank op Expo


Bedenker Alain Indria met zijn gemberthee


Gingerlove wordt de officiële warme drank van het Belgisch Paviljoen tijdens de Wereld Expo 2010 in Shangai. Bedenker Alain Indria, de Antwerpenaar met Italiaanse roots, stelde zijn gemberthee voor in zijn bio-restaurant Lombardia.
 
Uniek
"Het is uniek dat een kleine zelfstandige ondernemer zijn uitvinding of creatie zelf weet te commercialiseren op wereldniveau. Het is helemaal uniek en zelfs de eerste keer in de geschiedenis van de Wereld Expo, dat deze zich ook nog eens officiële partner mag noemen voor het Belgisch paviljoen tijdens de gehele expo-periode van 1 mei tot eind oktober", pronkt Indria.


Eigen fabrikaat
Zes maanden lang zullen China en de rest van de wereld kennis kunnen maken met deze gezonde warme drank die Alain Indria enkele jaren geleden creëerde in zijn bio- en eco-restaurant Lombardia.
 
Proeven
Nieuwsgierigen kunnen van maandag tot en met zaterdag komen proeven in Lombardia. Een tas gingerlove kost 4,98 euro. Meer info op  www.lombardia.be.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!