Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht

Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht


http://img717.imageshack.us/img717/6280/historischemeubelenpale.jpg



De historisch waardevolle meubelen van het voormalig koninklijk Paleis op de Meir zijn opnieuw op hun oorspronkelijke stek. Vandaag bracht een verhuisfirma in opdracht van het Hof de meubelen terug naar Antwerpen.

Het Paleis op de Meir werd in 1969, samen met de inboedel, overgedragen aan Vlaanderen. De Vlaamse overheid gaf in de jaren tachtig een deel van het interieur in bruikleen aan musea en het Hof. Zo belandden een 150-tal meubelen bij kroonprins Filip. Voor de heropening van het Paleis op de Meir wou de Vlaamse overheid die meubelen weer op hun oorspronkelijke locatie.

Vlaams minister Geert Bourgeois ijverde al sinds de vorige regeerperiode voor de terugkeer van de meubelen naar Antwerpen. Na maandenlang overleg bereikte de minister daarover in september 2008 een principieel akkoord met federaal minister van Financiën Didier Reynders. Erfgoed Vlaanderen, de beheerder van het Paleis op de Meir, sloot vervolgens een definitieve overeenkomst over de verhuis van de meubelen.


Volgens Erfgoed Vlaanderen, dat het Paleis op de Meir beheert, zijn de meubelstukken op het eerste gezicht allemaal in goede staat. Vanaf het openingsweekend van het Paleis op de Meir, op 8 en 9 mei, worden de meubelen tentoongesteld voor het publiek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man helpt meer dan ooit in huis, vrouw merkt dit niet op

Veel mannen helpen meer dan ooit in huis, vrouw merkt dit niet op




Britse mannen spenderen wekelijks 13 uur aan huishoudelijke taken per week, dat is meer dan ooit. Het probleem is echter dat hun partner dit niet lijken op te merken.


Uit het onderzoek bij 1.000 mannen blijkt dat mannen 676 uur per jaar met huishoudelijke taken bezig zijn. Wekelijks spendeert hij 4,7 uur aan werk in huis, 1,5 uur gaat naar doe-het-zelfklusjes en 6,9 uur naar kinderverzorging. Verder blijkt dat 85 procent van de mannen de vuilbakken buitenzet, 80 procent draagt de winkelzakken en 78 procent gaat wekelijks naar de winkel. 58 procent doet regelmatig de was en 57 procent strijkt vaak.


Maar zes op de tien van hen zegt dat dit vaak niet opgemerkt door hun parnter omdat hij hier geen heisa over maakt. De helft van de mannen zegt dat vrouwen meer pochen over hun bijdragen in het huishouden. Onderzoeker Paul Connell: "Dit onderzoek toont aan dat moderne mannen meer van zich laten horen over hun huishoudelijke taken, het vooroordeel dat ze niets uitvoeren klopt dus niet langer."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen

"Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen"




De impact van de dodelijke kometen die Nemesis afvuurt, zou van dezelfde orde zijn als de asteroïde die de dino's uitroeide.

Het zou weleens kunnen dat een gigantische, onzichtbare, bruine dwergster dodelijke kometen op de Aarde afvuurt. Dat meldt The Sun. De impact van die 'sneeuwballen' op onze planeet zou vergelijkbaar zijn met die van de asteroïde die de dinausurus 65 miljoen jaar geleden definitief van de aardbodem veegde.

Volgens wetenschappers zou de bizarre ster rond de zon cirkelen en ervoor zorgen dat kometen de Aarde bombarderen met 'sneeuwballen' - lees: kometen. Deze 'bruine dwerg', die tot vijf keer de grootte van Jupiter zou meten, zou om de 26 miljoen jaar verantwoordelijk zijn voor massavernietiging. De term 'dwergster' slaat op het weinige licht dat de ster afgeeft.

NASA-wetenschappers bedachten de ster met de bijnaam 'Nemesis'. Dit hemellichaam zou onzichtbaar zijn omdat ze enkel infraroodlicht afstraalt en ongelooflijk ver van ons verwijderd is. Nemesis zou in een baan van 25.000 keer de afstand tussen de zon en de Aarde rond ons zonnestelsel draaien. Haar wentelingen in het melkwegstelsel sleuren door de aantrekkingskracht ijzige stenen uit de Oortwolk met zich mee, dat is een wolk van miljarden kometen die nog eens twee keer verder dan Nemesis van ons verwijderd is.

'Sneeuwballen'
Deze 'sneeuwballen' worden op de Aarde geworpen als kometen en veroorzaken daarbij een verwoesting die zo groot is als die van de op de Aarde ingeslagen asteroïde, die 65 miljoen jaar geleden het einde van de dinosaurus betekende.

Wetenschappers van de NASA denken nu Nemesis te kunnen opsporen met een nieuwe warmtegevoelige telescoop, die in januari het luchtruim begon af te speuren. Verwacht wordt dat er zo'n duizend bruine dwergsterren zullen gevonden worden binnen een afstand van 25 lichtjaar van de zon. De telescoop zond alvast een foto naar de Aarde van een komeet die mogelijk uit de Oortwolk afkomstig is.

Sedna en Nemesis
De eerste aanwijzing voor het bestaan van Nemesis was de gekke omwenteling van de dwergster Sedna. Volgens wetenschappers kan de ongewone ovale wenteling van 12.000 jaar enkel verklaard worden door de aanwezigheid van een enorm hemellichaam. Mike Brown, die Sedna in 2003 ontdekte, zegt het volgende: "Sedna is een heel vreemd object. Het zou er niet moeten zijn. Het kan maar op één manier en dat is dat een of andere reus het heeft weggeschopt."

Professor John Matese van de University of Louisiana in Lafayette, beweert dat de meeste kometen uit hetzelfde gedeelte van de Oortwolk stammen. "Er is statistisch belangrijk bewijsmateriaal om te stellen dat de concentratie van kometen kan veroorzaakt zijn door een kompaan van de zon."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat overleeft rit op autostrade in motorkap auto

Kat overleeft rit op autostrade in motorkap auto


(archieffoto)


In Duitsland heeft een kat een rit in de hete motorkap van een wagen overleefd. Met snelheden tot 160 kilometer per uur werd het dier uit Berlijn meegenomen over de snelweg.

De bestuurder van de auto hoorde pas na ruim 50 kilometer rijden het luide gemiauw vanonder zijn motorkap. Vanaf de onderkant van de wagen zag hij de kop en een pootje van de poes, die volgens hem in de auto was gekropen voor een warme slaapplek bij de motor.

Hulpdiensten moesten het voorwiel en de motor van de auto verwijderen om de kat te kunnen vrijlaten. Het dier hield er een verbrande poot over.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrijgbaar in flessen: verse lucht.

Verkrijgbaar in flessen: verse lucht.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/0/8/media_xl_3616478.jpg?20100312093842



In het Verenigd Koninkrijk pakt de National Trust uit met een wel erg speciale promotie. De natuurvereniging bottelde lucht uit de rustigste en mooiste delen van het land, en deelt die nu uit aan gestresseerde werklui uit de steden. De flessen zouden een relaxerend effect hebben. Dat schrijft de Daily Express.

10 minuten stressvrij
Elke volle bokaal frisse lucht, afkomstig van feeërieke lokaties als Lake Windermere en Box Hill in Surrey, zou tot 10 minuten helpen tegen stress, maakt de National Trust zich sterk.

De Trust kreeg het idée voor gebottelde lucht nada teen studie aan het licht bracht dat liefst 60 procent van de Britten tot rust kwam door een beetje frisse lucht.

3 op 4 hebben stress
Het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij 1.000 mensen,  bracht aan het licht dat drievierde van de stedelijke werkende bevolking met stress kampt, maar die achter zich laat zodra ze de stad kunnen inruilen voor het platteland.

De Trust deelt de komende dagen duizenden flesjes uit die elk 0,42g lucht bevatten in de Britse hoofdstad Londen. Daarna zou de rest van het verstedelijkte Groot-Brittannië moeten volgen. Met de actie wil de vereniging ook de deugden van het Britse buitenleven in de kijker zetten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthoofde lichamen in Engels massagraf blijken Vikingen

Onthoofde lichamen in Engels massagraf blijken Vikingen


http://img214.imageshack.us/img214/3893/vikingen.jpg


In juni 2009 werd in het zuidwesten van Engeland een massagraf ontdekt in het graafschap Dorset. Archeologen hebben de ontdekte onthoofde lichamen nu geïdentificeerd als Vikingen. Uit testen bij 10 van de meer dan 50 lijken, blijkt dat ze afkomstig zijn uit een land met een kouder klimaat dan dat in Groot-Brittannië.

Het massagraf werd ontdekt tijdens bouwwerken in het Engelse graafschap Dorset, in het zuidwesten van Engeland. Volgens het team archeologen rond Jane Evans en Carolyn Chenery van NERC Isotope Geosciences Laboratory in Nottingham, dateert de vondst van tussen 910 en 1030 na Christus. Mogelijk werden de Vikingen vermoord door Angelsaksen.
 
"Het is relatief zeldzaam dat een massagraf ontdekt wordt, zeker een massagraf van deze omvang en uit deze tijd", zegt projectleider David Score. "Het biedt ongelooflijke mogelijkheden om meer te ontdekken over wat er in Dorset heeft plaatsgevonden." De wetenschappers hopen nieuwe informatie te verkrijgen over de levensstijl, de voeding en de algemene gezondheid van Vikingen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betere huidtransplantaties door ontdekking nieuwe stamcel

Betere huidtransplantaties door ontdekking nieuwe stamcel





Onderzoekers hebben een stamcel gevonden die in staat is alle weefsels te vormen die voorkomen in de opperhuid. Dat maakte het UMC Utrecht vandaag bekend.

Muizen
De gevonden cellen staan aan de basis van haarzakjes, talgklieren en de opperhuid zelf. Hoewel de cellen gevonden zijn bij muizen, zijn de resultaten van het onderzoek volgens de wetenschappers ook van toepassing op mensen omdat de betrokken eiwitten en cellen volledig vergelijkbaar zijn.

Betere transplantaties
De onderzoekers stellen dat hun vondst in de toekomst kan leiden tot betere huidtransplantaties omdat het denkbaar is dat lichaamseigen huidweefsel "met alles erop en eraan" in een laboratorium kan worden gekweekt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronan Keating - When you say nothing at all

Ronan Keating - When you say nothing at all

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ronan Keating (Dublin, 3 maart 1977) is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boy-band Boyzone.

Ronan was de zanger van Boyzone vanaf 1994. In 1999 begon hij een solocarrière. Ook was hij de bedenker en co-manager van Westlife. Keating presenteerde de MTV Europe Music Awards van 1997.

Hij trouwde op 30 april 1998 met Yvonne Connolly (1974) en heeft inmiddels drie kinderen: Jack (15 maart 1999), Marie (18 februari 2001) en Ali (7 september 2005).




» Reageer (0)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse vrouw studeert af op 91-jarige leeftijd

Japanse vrouw studeert af op 91-jarige leeftijd





Een Japanse vrouw heeft op 91-jarige leeftijd haar diploma van de middelbare school behaald. Ze leverde deze buitengewone prestatie op een speciale avondschool voor mensen die het altijd niet even gemakkelijk hebben gehad in het leven. Dat meldt de krant Mainichi Simbun.

Tegenslagen
En dat het leven van Sidzue Hirai niet altijd over rozen liep, mag blijken uit het volgende. Als weeskind moest ze op haar twaalfde gaan werken. Ze trouwde toen ze achttien was, maar haar man sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog. De vrouw hertrouwde, maar in 2007 werd haar huis vernield tijdens een aardbeving.

Verder studeren
"Dankzij deze school heb ik mijn jeugd teruggevonden", sprak Sidzue Harai tijdens de diploma-uitreiking. "Ik zou nog graag verder studeren. Deze dag is een nieuw begin voor mij".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen laten zich vooral door mama troosten

Kinderen laten zich vooral door mama troosten



Als kinderen zich pijn hebben gedaan, richten ze zich vooral tot hun mama (71 procent) om zich te laten troosten en verzorgen. Kinderen zijn in het gezin dan ook degenen die zich het meest verwonden, vrouwen verwonden zich het minst. Dat blijkt uit een enquête van pleistermerk Hansaplast.

De meeste wondjes ontstaan bij het koken, klussen en de huishoudelijke taken. Dat gaat dan vooral om schrammen (40 procent), snijwonden (36 procent), blauwe plekken (36 procent) en insectenbeten (33 procent). 18 procent loopt wel eens een brandwonde op, 6 procent een open wonde.

Ontsmetting
Een snijwond en schram wordt door bijna 80 procent onmiddellijk ontsmet. Respectievelijk 70 en 42 procent zal ook een pleister of verband aanbrengen. Brandwonden worden door quasi iedereen onmiddellijk onder stromend water gehouden (94 procent), maar slechts de helft brengt ook verzorgende zalf aan.

Zalfjes
De helft van de Belgen behandelt ook blauwe plekken met een zalf. Bij insectenbeten stijgt dat naar 72 procent, 20 procent ontsmet het wondje ook. Bij zwaardere verwondingen contacteert bijna 6 op tien onmiddellijk een dokter of gaan langs op een spoeddienst.

Pleisters
Onze huisapotheek bestaat uit pleisters, ontsmettingsmiddelen, verbanden en zalfjes. Bijna de helft controleert alles elke 1 tot zes maanden, 27 procent tussen 6 en 12 maanden en een kwart doet dit niet jaarlijks.

Ze wordt aangevuld als iets simpelweg op is (38 procent), vervallen (21 procent), een wonde moet verzorgd worden (14 procent) of vlak voor de vakantie (12 procent).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man huwt knuffelkussen

Man huwt knuffelkussen


http://img709.imageshack.us/img709/789/huwtknuffelkussen.jpg



In Japan is een Koreaanse man getrouwd met zijn knuffelkussen . Niet zomaar het eerste het beste kussen: het gaat om een 'dakimakura', een Japans knuffelkussen dat blijkbaar nogal populair is bij Japanse tieners.

Om het allemaal nog wat vreemder te maken, is het kussen versierd met een afbeelding zijn favoriete - uiteraard sexy - animepersonage Fate Testarossa uit de serie 'Mahou Shoujo Lyrical Nanoha'.

Obsessie
De 28-jarige Lee Jin-gyu is blijkbaar geobsedeerd door het kussen, en doste het zelfs uit in een heus trouwkleed voor de korte huwelijksceremonie, die plaatsvond in Tokio.

"Hij neemt het overal mee," zegt een vriend. "Ze gaan samen naar het park of de kermis, waar het samen met hem op alle attracties gaat." Het kussen mag zelfs mee uit eten, en krijgt dan zelfs een eigen maaltijd...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Editors - Papillon

Editors - Papillon

Klik op de foto om ze te beluisteren






Editors is een Britse indie rockband, bestaande uit Tom Smith (zang/gitaar), Chris Urbanowicz (gitaar), Russell Leetch (basgitaar) en Ed Lay (drums). Het debuutalbum The Back Room, met als bekendste single Munich, werd in 2005 uitgebracht en werd genomineerd voor een Mercury Music Prize. Het vervolgalbum, An End Has A Start, kwam in 2007 uit en bevatte onder meer de hitsingle The Racing Rats


De vier bandleden komen voor het eerst bijeen als ze in 2000 allemaal de Music Technology-lessen volgen op Staffordshire University. Daar merkten ze dat ze alle vier dezelfde muzieksmaak hadden. Ze begonnen een band en kozen Pilot als naam. De eerste optredens vonden plaats in de omgeving van Wolverhampton, Birmingham en Stafford. Toen de band er achter kwam dat er in de jaren ´70 al een band genaamd Pilot bestond, veranderden ze hun naam in The Pride. Onder deze naam maakten ze hun eerste demo, met nummers als "Come Share The View" en "Forest Fire". Ze zetten deze nummers op het internet en kregen daarop positieve berichten. Nu het goed begon te gaan, besloot de band wederom een andere naam te gebruiken: Snowfield. Tijdens die periode was de drummer Geraint Owen, die later werd vervangen door Ed Lay. In de herfst van 2003 rondden de vier bandleden hun studie af en verhuisden ze naar Birmingham om zich volledig op de band te storten


Ze speelden in 2005 op Lowlands, Pukkelpop en in het voorprogramma van Franz Ferdinand. In 2006 staan ze voor eerste keer op het podium van Rock Werchter. Ook stonden zij in 2006 op Pinkpop. In de zomer van 2006 speelde de band enkele nieuwe nummers: Weight Of The World en Bones


Editors hebben de voorbije maanden reeds tientallen concerten gegeven en er staan er nog volop gepland tot eind maart. In België was het eerste op 7 november in Vorst Nationaal. Dit concert werd in juli 2009 aangekondigd, maar was slechts enkele weken voor aanvang uitverkocht. Later in november kondigden Editors een extra concert aan in België in de Lotto Arena te Antwerpen op 30 april 2010. Dit concert was, in tegenstelling tot dat van in Vorst, vrijwel meteen uitverkocht.




» Reageer (0)
10-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders staan voor zwaarste keuze: één hart, twee meisjes, welk kind blijft leven?

Ouders staan voor zwaarste keuze: één hart, twee meisjes, welk kind blijft leven?



Mandy en Tor Bailey uit Phoenix (Arizona) staan voor een vreselijke keuze: dokters hebben hen laten weten dat ze heel snel zullen moeten beslissen of ze Taylor en Emma, hun Siamese tweeling gaan scheiden. De kans dat ze het allebei redden is minimaal.


De meisjes hebben maar één hart, en dat kan, nu ze drie zijn, het werk niet meer aan. Artsen willen proberen na de scheiding één van de twee kinderen een ruilhartje en een nieuw levertje te geven, een primeur als dat zou lukken. Maar ze hebben ook te horen gekregen dat de kans dat de twee kinderen het zullen overleven minimaal is.

Dat ze zijn blijven leven
bij geboorte is wonder
Toen Emma en Taylor Bailey werden drie jaar geleden geboren gebeurde al een wondertje. De artsen hadden voorspeld dat de Siamese tweeling, verbonden van borstbeen tot navel, geen 15 minuten zou leven: hun longen zouden hun hartje platdrukken bij hun eerste ademhaling. Maar dat gebeurde niet.

  


  Emma en Taylor hebben een zus (Paige, 10) en drie broers: Cole (6), Drew (8) en baby Blake (1).
Emma en Taylor hebben een zus (Paige, 10) en drie broers: Cole (6), Drew (8) en baby Blake (1).


Hartje gaat stoppen met kloppen

Emma en Taylor konden het tot nu redden, ondanks het gedeelde hart én een gedeelde lever. Maar artsen hebben papa Tor en mama Mandy nu laten weten dat er geopereerd moet worden, anders zal het hartje tout court stoppen met kloppen. Een Siamese tweeling die één hart deelt is nog nooit succesvol gescheiden. Artsen willen het wel proberen. Ze vermoeden dat zowel Emma als Taylor een ruilhartje zullen nodig hebben, de gedeelde lever zou door één van de meisjes behouden kunnen worden.

Minimale slaagkans
Maar ze hebben de ouders er meteen bijverteld dat de kans dat beide meisjes zo'n operatie overleven "van de kleinste orde" is. Bovendien is er haast bij de beslissing: er moet naar vervangorganen worden gezocht en dat is niet evident, plus het gaat de jongste maanden, sinds Emma en Taylor de Mexicaanse griep kregen, snel bergaf met hun motortje.

De vreselijkste keuze
"We begrijpen de risico's en we zijn ons bewust van de vreselijke keuze die van ons verwacht wordt. Als we niet opereren sterven onze meisjes sowieso. Als we het wel doen, misschien ook. En we weten dat de kans bestaat dat we tijdens de operatie zullen moeten beslissen wie leeft en wie sterft."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw spendeert 10.000 euro aan make-up in haar leven

Vrouw spendeert 10.000 euro aan make-up in haar leven

Geven jullie ook zoveel uit ?




De gemiddelde Britse vrouw spendeert in haar leven 9.877 euro aan make-up. Zeven op de tien verlaat nooit het huis zonder cosmetica, omdat het haar zelfzekerder maakt.

'Naakt'
Uit onderzoek bij 3.000 vrouwen blijkt dat 70 procent van de vrouwen nooit zonder make-up het huis verlaat, de helft zegt het altijd te dragen. 71 procent vindt dat ze veel mooier zijn met make-up, 68 procent voelt zich zelfzekerder met make-up. Een vijfde van de partners heeft zijn vrouw of vriendin nog nooit zonder cosmetica gezien, ook niet in bed. Vier op de tien zou zich doodschamen moest een collega hen met 'naakt' gezicht zien. Een vijfde geeft toe zich zelfs nooit zonder make-up te tonen aan haar vriendinnen. Een kwart van de vrouwen denkt dat hun vrienden, familie en collega's verrast zouden zijn hoe lelijk ze er uitzien zonder cosmetica.

Noodpakket
Een derde van de vrouwen zou daarom zelfs niet eens overwegen het huis te verlaten zonder noodpakket met lippenbalsem, oogpotlood, deodorant en haarborstel. Ook blijkt dat vrouwen gemiddeld vijf keer per jaar make-up kopen, elke shopbeurt voor cosmetica is gemiddeld goed voor bijna 30 euro. Dat bedrag loopt jaarlijks op tot 144 euro. Lipstick is goed voor 1200 euro, bij mascara is dat 2500 euro en 1833 euro voor oogschaduw. Onderzoekster Sara Wolverson: "Vrouwen gebruiken make-up om hun zelfvertrouwen te stimuleren en zichzelf modebewust en jong te voelen."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Pebbles - Seven Horses In The Sky

The Pebbles - Seven Horses In The Sky


Klik op de foto om hun te beluisteren






The Pebbles waren in de jaren 60 van de twintigste eeuw een Belgische popgroep die enkele internationale hits scoorde.

De groep werd door Fred Beekmans en Bob Baelemans gesticht. Ze noemden zich oorspronkelijk The Fredstones. Toen ze in 1965 in contact kwamen met producer Norman Petty (hij deed productiewerk voor Buddy Holly) stonden ze dicht bij een internationale doorbraak. Petty wist de groep te overreden om de naam van de groep te veranderen in The Pebbles.

In 1967 werd Louis de Vries, die ook Ferre Grignard onder zijn vleugels had, hun manager. Hij bezorgde hen een platencontract bij Barclay Paris. Een jaar later bracht de groep de single Get Around uit die frequent door Radio Vrij Veronica werd gedraaid. Het werd hun eerste hit.

De daaropvolgende single Seven Horses in the Sky wordt door velen als de beste Belgische popsong ooit beschouwd. Ze kwamen dicht bij een platencontract met Apple maar Eddie Barclay wou de groep niet laten gaan.

George Harrison stuurde hen een felicitatietelegram voor hun single Incredible George en Mackintosh werd een hit in Spanje. Hun eerste LP The Pebbles bracht niet het verhoopte succes en leidde tot meningsverschillen. Er volgden een aantal wijzigingen in de bezetting van de groep en vanaf dan ging het langzaam bergafwaarts met hun populariteit.

In 1974 hield de groep op te bestaan. Af en toe treden The Pebbles nog gezamenlijk op.





» Reageer (0)
09-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommigen gevoeliger zijn voor pijn

Waarom sommigen gevoeliger zijn voor pijn


http://img697.imageshack.us/img697/1641/pijn.jpg


Een bepaald gen is de reden waarom sommige mensen gevoeliger zijn voor pijn. Deze ontdekking belooft volgens wetenschappers de ontwikkeling van meer efficiënte pijnstillers. 

Gen
De onderzoekers ontdekten het gen na een studie bij 578 mensen met artrose, zenuwpijn in de rug, fantoompijnen, rugproblemen en pancreatitis, daaruit bleek namelijk dat ze allemaal hetzelfde gen deelden. Vervolgens bestudeerden ze 186 gezonde vrouwen daaruit bleek dat degenen met dit gen meer pijn voelden. De wetenschappers ontdekten dat het proteïne aangemaakt door een mutatie van dit gen langer openblijft dan een normaal proteïne. Dit zou meer zenuwen activeren die het gevoel van een zeurende pijn produceren. Medicatie die de activiteit van dit proteïne verandert zou volgens de onderzoekers een efficiënte pijnstiller kunnen zijn.

Nieuwe pijnstiller
Volgens professor Geoffrey Woods vergroot het vinden van een gen verantwoordelijk voor pijn de mogelijkheid om dit te overwinnen en te controleren. "De zoektocht naar het vinden van pijnstillers met aanvaardbare bijwerkingen duurt al erg lang. De huidige oplossingen hebben maar een beperkte werking, bij 50 procent van de behandelde patiënten werkt de huidige medicatie niet."

Wereldwijd kampen heel veel mensen met chronische pijn, als gevolg van bijvoorbeeld een kwetsuur of artritis, dit beïnvloedt elk aspect van hun leven, wat bij hen vaak resulteert in een depressie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topprijzen op veiling Peter Stuyvesant-collectie

Topprijzen op veiling Peter Stuyvesant-collectie



De veiling van de Peter Stuyvesant-collectie bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam heeft flink meer opgebracht dan verwacht. De veiling van ruim 160 schilderijen en sculpturen leverde enkele miljoenen meer op dan de verwachte opbrengst. Die lag tussen de 4 en 5 miljoen euro.

Het schilderij 'Dinosaurierei' van de Duitse kunstenaar Martin Kippenberger was de klapper van de avond: het werk werd geveild voor 900.000 euro. De getaxeerde waarde lag tussen de 200.000 en 300.000 euro. Kippenberger maakte het werk in 1996, een paar maanden voordat hij abrupt op 44-jarige leeftijd stierf.
Het schilderij "2 Trames de Tirets" van de Franse kunstschilder François Morellet ging weg voor 360.000 euro, liefst twaalf keer de getaxeerde waarde.

Appel
Ook werken van kunstenaars als Karel Appel, Jan Schoonhoven, Simon Hantai en Max Bill gingen van de hand voor bedragen die ver boven de verwachte opbrengsten lagen. De veiling bij Sotheby's was de grootste collectie naoorlogse moderne kunst die ooit in Nederland onder de hamer kwam, met vele werken die in een museum niet zouden misstaan.

Tegen monotone werkomstandigheden
Het was het eerste deel van de Peter Stuyvesant-collectie, die geldt als de eerste bedrijfscollectie van Nederland. De verzameling werd in 1960 opgezet door Alexander Orlow, directeur van de Turmac Tobacco Company. Om de monotone werkomstandigheden van de arbeiders in de sigarettenfabriek in Zevenaar te verbeteren, schafte hij moderne kunst aan. De rest van de collectie komt in twee delen later onder de hamer. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén ei per dag is supergezond en helpt afvallen

Eén ei per dag is supergezond en helpt afvallen


http://img175.imageshack.us/img175/6411/eitje.jpg



Eieren worden door wetenschappers tot het nieuwe 'superfood' uitgeroepen omdat ze goed zijn voor je gezondheid en obesitas kunnen aanpakken. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Essentiële stoffen
De wetenschappers analyseerden 71 voorgaande onderzoeken die de voedingswaarden en de rol van eieren in je eetpatroon bestuderen. Zo ontdekten ze dat eieren een belangrijke rol spelen bij een goede gezondheid en het verliezen van gewicht. Dit voedingsmiddel bevat weinig calorieën, maar is een goede bon van proteïne en bevatten veel essentiële stoffen die vitaal zijn voor een goede gezondheid, zoals vitamine D, B12, selenium en choline. Het onderzoek bevestigt ook dat eieren de rijkste mix hebben aan aminozuren, een belangrijke stof voor kinderen, adolescenten en jonge volwassenen, die zorgen namelijk voor een goede groei en herstelling. Het hoge niveau van antioxidanten in eieren kunnen ook blindheid door een oogaandoening voorkomen.

Meest voedingstoffen
Dit betekent dat een ei één van de voedingsmiddelen is dat het meeste voedingstoffen per oppervlakte bevat. Daarom raden de wetenschappers aan minstens een ei per dag te eten voor de gezondheidsvoordelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man heeft elke dag 50 minuten meer vrije tijd dan vrouw

Man heeft elke dag 50 minuten meer vrije tijd dan vrouw





Belgische mannen hebben dagelijks 50 minuten extra dat ze kunnen besteden aan televisie kijken, bijpraten met vrienden, sporten of uitvoeren van hobby's, dat blijkt uit een recente studie.


De onderzoekers verdeelden tijd in werk, onbetaald werk, persoonlijke zorg en vrije tijd. Werk houdt studeren of betaald werk in. Vrije tijd omvat televisie kijken, hobby's uitoefenen, vrienden ontmoeten, naar evenementen gaan en sporten. Onbetaald werk zijn huishoudelijke taken, koken, voor de kinderen of ouders zorgen en winkelen. Persoonlijke verzorging houdt slapen, eten, drinken, persoonlijke hygiëne, haarverzorging, fitness en medische verzorging in. Uitslapen en gaan lunchen met vrienden hoort dus ook bij dit laatste. Uit het onderzoek blijkt wel dat vrouwen meer tijd besteden aan persoonlijke zorg dan mannen, waardoor als je hiermee rekening houdt, de kloof tussen mannen en vrouwen qua vrije tijd minder groot is.


De studie bracht ook heel wat verschillen over de hele wereld aan het licht. Britse mannen hebben slechts 32 minuten meer vrije tijd dan hun vrouwelijke tegenhangers, in Amerika is dat 38 minuten, 33 minuten in Frankrijk en 22 minuten in Duitsland. "Noorse mannen hebben slechts enkele minuten meer vrije tijd per dag dan vrouwen, in Italië besteden mannen 80 minuten aan wat ze willen. Dit komt doordat Italiaanse mannen televisie kijken terwijl hun vrouw het huis poetst", aldus de onderzoekers.




» Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet nog niet helft van aanbevolen hoeveelheid groenten

Belg eet nog niet helft van aanbevolen hoeveelheid groenten


http://img695.imageshack.us/img695/4978/groenten.jpg



De Belg eet gemiddeld 138 gram, wat nog niet eens de helft is van de aanbevolen hoeveelheid van 300 gram. Daarom focust de Week van de Diëtist, die dit jaar van 29 maart tot 2 april loopt, zich deze keer op 'onmisbare groenten'.

Geïnteresseerden kunnen tijdens die week na afspraak terecht bij één van de 200 deelnemende diëtisten voor een kennismakingsgesprek over wat gezonde voeding precies inhoudt.

Slechts 138 gram
Tijdens dat gesprek wordt ook besproken hoe belangrijk groenten zijn in de dagelijkse voeding, en welke positieve eigenschappen ze hebben. De aanbevolen hoeveelheid groenten per dag is zo'n 300 gram, maar het Belgische gemiddelde bedraagt slechts 138 gram.

Bereidingswijze
Het wordt aangeraden om groenten vooral vers te gebruiken, maar ook sommige industrieel behandelde groentesoorten bieden gezondheidsvoordelen. De bereidingswijze kan wel een impact hebben op de voedingswaarde. Zo blijkt dat bloemkool de meeste van zijn antioxidanten verliest door koken, terwijl sperziebonen, selderij en wortels net meer antioxidanten krijgen door koken.

De lijst van deelnemende diëtisten is binnenkort terug te vinden op www.dietistenvereniging.be.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!