NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boer zkt vrouw vndt weduwe

Boer zkt vrouw, vndt weduwe: "Niemand nmt me iets kwalijk"


Boer Luc Vandewalle met (links naar rechts) kandidates Dorien, Virginie en Barbara.


Luc Vandewalle, de 29-jarige weduwnaar uit 'Boer zkt Vrouw', is inmiddels zes weken samen met een weduwe van 26 met twee kindjes. Ook zij zit in de boerenstiel. "Bij de andere meisjes praatte ik niet over mijn gevoelens, met haar kan ik dat wel omdat we hetzelfde hebben meegemaakt", vertelt hij aan een collega van Het Laatste Nieuws. Aan Barbara, de laatste overgebleven kandidate, biechtte hij zijn nieuwe liefde op. "Niemand neemt me iets kwalijk".


Tweeënhalf jaar geleden verloor Luc zijn vrouw na een slepende ziekte. Buiten het zicht van de camera's vond hij opnieuw de liefde.


"Tussen het verblijf op de boerderij en de droomreis naar Kenia zaten drie weken. Ik leerde haar al eerder kennen, maar in die periode is er iets moois gebloeid. Zij wenst anoniem te blijven, wat ik respecteer, want ze heeft er niet voor gekozen om aan het programma deel te nemen".


Hoe hij haar leerde kennen? "Op een avond ging ik met een kameraad op café. Ik keerde vroeger naar huis omdat er een koe op kalven stond. 's Avonds laat kreeg ik een sms'je: mijn maat was met een meisje aan de praat geraakt wier zus weduwe was. Hij dacht dat het iets voor mij kon zijn. Ik kreeg haar nummer en na verloop van tijd heb ik gebeld. Ik had niets te verliezen".


"We hadden meteen een goed contact, maar het duurde nog even voor er sprake was van een relatie. Er moet iets groeien voor er iets kan bloeien", weet boer Luc.


"Ik heb nooit zin gehad mijn diepste gevoelens met die andere meisjes te delen, laat staan met heel Vlaanderen. Met haar kan ik dat wel. Ik begrijp haar en zij begrijpt mij. Anderhalf jaar geleden is zij haar man verloren. Ze heeft een zoontje van anderhalf en een dochtertje van drie. Met de kindjes klikt het ook. Maar goed ook, want als je de kinderen niet graag ziet, kan je de moeder ook niet graag zien".


En hoe reageerde Barbara, de laatste overgebleven kandidate? "Ik heb het op het gepaste moment aan Barbara verteld. Ze reageerde positief en leek oprecht blij te zijn voor mij. Het was haar ook al langer duidelijk dat het tussen ons vriendschappelijk zou blijven. Waarom ik toch met haar naar Kenia ben vertrokken? Zo'n kans krijg je niet vaak. We hebben ons enorm geamuseerd. Ik heb niet de indruk dat iemand me iets kwalijk neemt". (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbra Streisand - You'll Never Walk Alone

Barbra Streisand - You'll Never Walk Alone

Klik op de foto om haar te beluisteren


Barbra Streisand (New York City, 24 april 1942) is een Amerikaans zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. In totaal heeft Streisand twee Oscars, vijf Emmy's, acht Golden Globes en een Tony Award gewonnen.

Barbra Streisand werd geboren als Barbara Joan Streisand in Brooklyn, New York. Tijdens haar jeugd werd ze al zangeres in een club. In 1962 tekende ze haar eerste platencontract en haar debuutalbum Barbra Streisand Album won twee Grammy's in 1963. In de jaren '60 zong ze ook in musicals, trad ze op in televisieshows en maakte ze haar eerste film.

Streisand is tussen 1963 en 1971 getrouwd geweest met Elliott Gould. Ze kregen een zoon Jason Gould (in 1991 speelde Jason de zoon van Barbra in de film Prince of Tides). In 1998 hertrouwde ze met James Brolin. Streisand is een fanatiek aanhangster van de Democratische Partij.

In 1980 scoorde ze een grote nummer 1-hit met Woman in love. In Nederland was het de bestverkochte single van 1980[1]. Het nummer is afkomstig van haar album Guilty, uit 1980. Een album waarop ze samenwerkt met Barry Gibb. In 2005 werken ze wederom samen aan de opvolger, Guilty Pleasures.

Als zangeres scoorde ze in 1997 alleen in de Nederlandse Top 40 nog een nummer 1 hit met Tell him, een duet met Céline Dion. In de Mega Top 100 kwam het niet hoger dan nummer twee.

In totaal heeft Streisand meer dan zestig albums uitgebracht, waarvan zo'n vijftien soundtrack-albums bij films. Ze is de vrouwelijke artiest met de meeste gouden, platina en multi-platina albums. Tevens heeft ze in ieder decennium van haar carrière een album in de top 10 gehad.

In 2000 nam ze afscheid van het liveoptreden met haar Timeless tour. Haar laatste concert was op 28 september 2000 in Madison Square Garden, New York. In 2006 heeft ze echter weer een tournee gedaan in Noord-Amerika en Canada, samen met Il Divo als haar gasten. Het eerste concert van deze tournee was op 4 oktober 2006 in Philadelphia, Pennsylvania en het laatste concert was op 20 november 2006 in Los Angeles, Californië.

Voor het eerst in haar meer dan 40-jarige carrière maakt Barbra in 2007 een Europese tour. In 1994 heeft ze wel al in Londen een aantal concerten gegeven maar nu vinden er concerten plaats in meerdere Europese steden. In Zürich, Wenen, Parijs, Berlijn, Stockholm, Manchester, Dublin en Londen zal Barbra een of meerdere concerten geven.
» Reageer (0)
08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst uit nazitijd ontdekt bij graafwerkzaamheden in Berlijn

Kunst uit nazitijd ontdekt bij graafwerkzaamheden in BerlijnBij graafwerkzaamheden in Berlijn hebben archeologen een verrassende vondst gedaan: elf kunstwerken waarvan gedacht werd dat ze in de nazitijd vernietigd werden. Dat werd vandaag vernomen bij de presentatie in de Duitse hoofdstad.


De beeldhouwwerken waren in 1937 op een reizende tentoonstelling in heel Duitsland te zien als 'Entartete Kunst'. Ze waren uit musea en tentoonstellingen verwijderd. De nazi's noemden de beelden ontaard, omdat ze antinationalistisch, moreel verwerpelijk of kritisch ten opzichte van het regime waren. Hitler hield de Joden verantwoordelijk voor, wat hij noemde, "de ontaarding van de moderne kunst".
 

Onder de gevonden sculpturen in brons en keramiek zijn objecten van Edwin Scharff, Otto Baum, Marg Moll, Gustav Heinrich Wolff, Naum Slutzky, Karl Knappe, Otto Freundlich en Emy Roeder. De kunstwerken werden ontdekt bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van een metrostation bij het raadhuis van Berlijn. Hoe zij op de vindplaats terechtgekomen zijn, is een raadsel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe hoger diploma, hoe langer men leeft

Hoe hoger diploma, hoe langer men leeftDe sociale ongelijkheid inzake gezondheid in België neemt toe. Hogergeschoolden leven langer dan lagergeschoolden en hun levensverwachting stijgt ook sneller, zo blijkt uit een studie van de Koning Boudewijnstichting waarover Het Belang van Limburg bericht.


Uit de studie blijkt dat de levensverwachting van een hooggeschoolde man van 25 jaar 80 jaar is. Dat is 2,5 jaar meer dan 10 jaar geleden. Een middelbaar geschoolde 25-jarige wordt gemiddeld 77,5 jaar oud (2 jaar meer dan tien jaar geleden), iemand die alleen lager onderwijs volgde 76 jaar (+1,5 jaar) en wie geen enkel onderwijs volgde heeft een levensverwachting van 72,5 jaar. De levensverwachting van een niet-geschoolde ging er het voorbije decennium niet op vooruit.
 

De studie van de Koning Boudewijnstichting bevat ook cijfers over de gezonde levensverwachting van de vrouw, of het aantal jaren dat de vrouw gespaard blijft van ernstige kwalen. Ook hier speelt het opleidingsniveau een rol. Zo blijft een hooggeschoolde vrouw gemiddeld gezond tot de leeftijd van 72 jaar. Voor een middelbaar geschoolde vrouw is dat 66 à 67 jaar, voor een lager geschoolde vrouw 61 jaar en voor een niet-geschoolde vrouw amper 54 jaar. Voor alle vrouwen is de achterstand in vergelijking met de hooggeschoolde vrouwen toegenomen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar in nieuwe GaultMillau

Christophe Hardiquest van Bon-Bon is Chef van het Jaar in nieuwe GaultMillau


Christophe Hardiquest van Bon-Bon © belga


Chef-kok Christophe Hardiquest van het Brusselse restaurant Bon-Bon heeft de titel Chef van het Jaar van de culinaire gids GaultMillau in de wacht gesleept. Dat werd vandaag bekendgemaakt bij de voorstelling van de GaultMillau 2011 voor België en Luxemburg.

De keuze voor Hardiquest is gebaseerd op het feit dat "Christophe naadloos inspeelt op de huidige gastronomische trends: een topproduct en garneringen met een moderne toets zonder afbreuk te doen aan de smaak en het evenwicht", stelt Philippe Limbourg, directeur van GaultMillau Benelux.

Bij de voorstelling van de gids werd ook ingegaan op wijzigingen in het beoordelingssysteem. Zo wordt, in overeenstemming met het Franse systeem, een vijfde koksmuts ingevoerd voor restaurants die 19,5 op 20 halen. In België krijgt enkel het Kruishoutemse restaurant Hof Van Cleve van chef-kok Peter Goossens die score toebedeeld.

Twee nieuwe restaurants met 18 op 20
Aan de top van van de Belgische culinaire wereld verandert er overigens weinig, zo blijkt uit deze gids. De Brusselse restaurants Comme Chez Soi en Sea Grill, die een scoren van 19 op 20 halen, vervolledigen net als de voorbije jaren top drie.

Wel zijn er twee nieuwe restaurants die een score van 18 op 20 kregen, wat hun totaal op tien brengt. Het gaat om De Karmeliet in Brugge en Hertog Jan in Sint-Michiels (Brugge).

Beste jonge chef
GaultMillau deelde traditioneel ook prijzen uit voor de beste jonge topchefs. In Vlaanderen ging de titel naar Kwinten De Paepe van restaurant Trente in Leuven. In Brussel gaat krijgt Gaëtan Colin (Jaloa) die eer toebedeeld.

De GaultMillau-gids 2011 kost 25 euro en is te koop vanaf woensdag. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op drie vrouwen struikelt over killerhakken

Eén op drie vrouwen struikelt over killerhakkenNet als Lady Gaga maakt één op drie vrouwen regelmatig een val door de hoge hakken die ze dragen. Jaarlijks belanden 3 miljoen Britse vrouwen daardoor op de spoeddienst.


Eén op vijf verzwikt een enkel of scheurt een pees door het dragen van killerhakken, een op drie valt op haar gezicht met beschadigde tanden en gebroken polsen tot gevolg, zo blijkt uit een bevraging van 3.000 vrouwen.

Zes op de tien vrouwen blijft zweren bij de hoge hakken omdat ze complimenten krijgen, ook al heeft negen op tien al eens meegemaakt dat hun ongemakkelijke schoenen de avond hebben verpest. Amper twee procent van de vrouwen draagt nooit hakken.

Toch hoeven (relatief) hoge hakken geen synoniem te zijn met 'pijn' of 'onmogelijk 500 meter mee te lopen', maar draagcomfort is moeilijk in te schatten bij een pasbeurt in een winkel natuurlijk.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duurste bier ter wereld gemaakt met ijs uit Antarctica

Duurste bier ter wereld gemaakt met ijs uit AntarcticaHet duurste bier ter wereld kan je in Australië kopen. Van het bier 'Antarctic Nail Ale' zijn slechts 30 flesjes gemaakt. Het is dan ook een heel bijzonder bier: het water is afkomstig van ijs uit Antarctica.

De voorbije nacht werd op een veiling bijna 600 euro betaald voor een flesje van het bier. De opbrengst ging naar de 'Sea Shepherd Conservation Society'. Het is gebrouwen door de universiteit Edith Cowan in Perth. Het water in het bier is gesmolten ijs dat de vloot vorig jaar meebracht na de jaarlijkse tocht tegen Japanse walvisvaarders voor de Zuidpool.

"Ongeveer 90 procent van bier bestaat uit water. Dit bier is dus mogelijk het oudste en zuiverste ter wereld", zegt brouwer John Stallwood.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Word jij ooit rijk? 14 signalen die je kansen bepalen

Word jij ooit rijk? 14 signalen die je kansen bepalen
Van haarkleur tot gewicht, van het aantal vrienden tot je uiterlijk: het zijn signalen die je rijkdom kunnen voorspellen. Volgens de Amerikaanse auteur Anneli Rufus verhogen bepaalde kenmerken je kansen om als welstellend figuur door het leven te wandelen.


1.    Wie aantrekkelijk is, verdient meer. Gemiddeld gezien verdienen mooie mannen 9 procent meer dan minder aantrekkelijke soortgenoten, bij vrouwen bedraagt dat verschil 4 procent.


2.    Naast uiterlijk, speelt ook IQ een rol. Mensen met een bovengemiddeld IQ schijnen 20 procent meer rijkdom te vergaren dan een ondergemiddeld IQ.


3.    Wie populair was en veel vrienden had op de middelbare school, zou ook later een hoger loon opstrijken.


4.    Grote mensen= groter loon. Elke extra centimeter boven het gemiddelde, zou 1 procent extra loon opleveren bij vrouwen. Bij mannen is dat 1,5 procent extra.


5.    Gehuwden zijn rijker dan gescheiden of alleenstaanden. Een koppel is gemiddeld 77 procent welstellender.


6.    Opvallend: drinken verhoogt het kapitaal. Mannen die regelmatig een glaasje verzetten, verdienen maar liefst 21 procent meer dan geheelonthouders, bij vrouwen is dat 8 procent.  De reden ligt in de sociale context: wie nooit alcohol drinkt, is meestal conservatiever en heeft minder sociale contacten.


7.    Gewicht speelt ook een rol. Hoe dikker de mens, hoe magerder het loon. Telkens de BMI toeneemt met 1 punt, daalt je rijkdom met 8 procent.


8.    Diploma speelt uiteraard mee. Heb je een wiskundig diploma op zak en werk je in de petroleum-, electronische-, nucleaire of chemische branche, verdien je veel meer dan een gelijkwaardig diploma in taal-, gezins-, kunst- of theologiewetenschappen.


9.    Heb je Russische voorvaders, maak je meer kans om er warmpjes in te zitten. 22 procent van de Amerikaanse gezinnen met een Russische voorvader heeft een kapitaal van meer dan 1 miljoen dollar.


10.    Investeren in onroerend goed loont. Vooral op jonge leeftijd is dat het geval. Vastgoed kopen op jonge leeftijd maakt meer kans om later de vruchten te plukken.


11.    Blondjes hebben niet alleen meer plezier, maar ook een rijker loonbriefje. Gemiddeld zouden blondharigen 7 procent meer verdienen.


12.    Roken schaadt de gezondheid, maar ook het kapitaal. Dat is bij een niet-roker 50 procent hoger dan bij lichte of kettingrokers.


13.    Wie rijk geboren is, behoudt meestal die rijkdom. Volgens onderzoek maak je 36 procent kans om de welvaart of armoede van je ouders over te erven.


14.    54 procent van de kinderen uit een rijk gezin die bovendien een universiteitsdiploma behalen, dikken hun bankrekening alleen maar aan. 
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droomhuwelijksreis rond de bol eindigt met recordpoging

Droomhuwelijksreis rond de bol eindigt met recordpoging


http://img593.imageshack.us/img593/9071/deniseenmarkduffield.jpgDenise en Mark Duffield-Thomas zijn echt wel met hun gat in de boter gevallen. Iedereen herinnert zich nog de Engelsman Ben Southall, de jongeman die de mooiste job ter wereld won: een jaar lang 'conservator' spelen op Hamilton Island, een droomeiland in de Whitsundays aan de Great Barrier Reef voor de Australische kust. Denise en Mark wonnen de opvolger: 'The Ultimate Job - Honeymoon Testers' een droomhuwelijksreis rond de wereld. Als promotiestunt moesten ze de beste bestemmingen over de hele wereld voor een huwelijksreis testen.Op hun laatste trip bezocht het pasgetrouwde Ierse stel ook de Whitsundays-Eilanden en daar legden ze de laatste hand aan hun unieke wereldrecordpoging: zoveel mogelijk huwelijksgeloften afleggen. Originele plaatsen genoeg: op een boot in volle Great Barrier Reef, kniehoog in het water met de haaien en giftige kwallen en roggen als getuigen, op een waterglijbaan of gewoon superromantisch bij de ondergaande zon op een sprookjesachtige pier. Denise en Mark Duffield-Thomas deden het allemaal.Originele trouwpartijen genoeg zoals hier kniehoog in het water en met giftige 'stingers' als getuigen.
Originele trouwpartijen genoeg zoals hier kniehoog in het water en met giftige 'stingers' als getuigen.


Om het World Guinness Record te breken moet het pasgetrouwde stel op het einde van hun droomhuwelijksreis aan 84 geraken, maar dat kan geen probleem zijn, want ze zitten al aan 80.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fritzl krijgt vergunning voor gigantisch bouwproject

Fritzl krijgt vergunning voor gigantisch bouwprojectSchaamte in het Oostenrijkse stadje waar Josef Fritzl woonde. De veroordeelde Fritzl heeft er de toelating gekregen om een aantal huizen te bouwen. Hij deed die aanvraag in 2006, nog voor de gruwelijke feiten uit zijn kelder aan het licht kwamen.Fritzl was bezig met vastgoed voor hij vorig jaar veroordeeld werd. De Oostenrijker hield zijn dochter 24 jaar gevangen in een kelder en verwekte verschillende kinderen bij haar. Eén van die kinderen stierf in de kelder, anderen zagen pas voor het eerst in hun leven zonlicht toen de feiten bekend werden.


De 75-jarige Fritzl wou 13 huizen, een kantoorgebouw en een ondergrondse garage bouwen. De brief met de toelating is gericht aan 'Herr Building Engineer Josez Fritzl'. Het terrein waar Fritzl aan de slag wou ligt op amper 50 meter van het huis waar hij zijn dochter gevangen hield.


De aanvraag deed Fritzl in augustus 2006, twee jaar voor de feiten aan het licht kwamen. Toen genoot hij in de regio als zakenman nog veel respect. De lokale overheid vreest dat een bouwproject van Fritzl een ongewild horrormonument zal worden. Ook Elisabeth - die nog steeds in de buurt woont samen met haar zes kinderen - is niet te spreken over het nieuws.


Fritzl gaf vorige week voor het eerst een interview vanuit zijn cel. Daarin toonde hij helemaal geen spijt voor zijn daden. Buurtbewoners hopen de vergunning via de rechtbank nog te kunnen intrekken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermassen met dood bedreigd

Jef Vermassen met dood bedreigd


http://img577.imageshack.us/img577/3109/jefvermassen.jpg
Toppleiter Jef Vermassen heeft doodsbedreigingen gekregen.De doodsbedreigingen zijn een gevolg van de uitspraak in het proces rond de 'parachutemoord', waarbij beschuldigde Els Clottemans vorige maand schuldig bevonden werd aan de moord op Els Van Doren in 2006. Vermassen trad in dat assisensproces op als advocaat van de familie van Els Van Doren. De zaak kreeg erg veel media-aandacht: Clottemans werd veroordeeld tot 30 jaar cel, hoewel er geen materiele bewijzen waren dat ze de misdaad pleegde.


Tijdens en na het proces werden onder meer op de sociaalnetwerksite Facebook anti-Vermassengroepen opgericht, nu kwamen er dus ook bedreigingen tegenover de advocaat. "Ik had dit liever niet gepubliceerd gezien, maar het is wel juist", gaf Vermassen tegenover de openbare omroep VRT toe. "Ik hoop dat de hetze stopt. Dit is niet prettig voor mij." De advocaat gaf ook te kennen dat hij zich wegens de bedreigingen zorgen maakt om zijn kinderen en kleinkinderen. Vermassen heeft een klacht ingediend.


De bedreigingen zouden zijn geuit op een Facebookgroep. Een van die groepen werd inmiddels al opgedoekt, maar er werden er ook alweer andere opgericht. (br.hln)
» Reageer (0)
07-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evacuatie Turks kankerdorp op til: al twee kerkhoven vol


Evacuatie Turks 'kankerdorp' op til: al twee kerkhoven vol


http://img201.imageshack.us/img201/1471/tuzky.jpgWeerzinwekkend nieuws uit Turkije. Het dorp Tuzköy in het centrum van het land is getroffen door een zeldzame kanker die veroorzaakt wordt door een mineraal dat in de buurt overvloedig voorkomt. De helft van de doden in Tüzkoy is te wijten aan de zeldzame kanker mesothelioom. Het 'kankerdorp' wordt stilaan omgetoverd tot een spookdorp en twee kerkhoven liggen al propvol. De Turkse regering bereidt een algemene evacuatie voor en bouwt al huizen in de buurt om de bevolking op te vangen.


Het dorp is samen met het nabijgelegen Karain bekend als toeristische trekpleister door de nabijheid van de wereldberoemde Rotsen van Kappadocië, erkend UNESCO-werelderfgoed. Helaas is het dorp ook getroffen door een erg hoge graad van een zeldzaam soort longkanker: mesothelioom, die tot duizend keer meer voorkomt dan normaal in de streek.


De zeldzame kankersoort wordt meestal gelinkt aan bepaalde asbestmineralen, maar is in Tuzköy veroorzaakt door een ander soort mineraal uit de zeolietgroep, erioniet. Een combinatie van vulkanisch gesteente, vocht- en zoutgehalte zorgt voor het ontstaan van erioniet, dat in het gebied overvloedig voorkomt. Het inademenen van het mineraal dat gebruikt werd bij de constructie van woningen in het dorp veroorzaakt de kanker.


Het probleem is al 20 jaar bekend en sinds 2004 wordt de streek officieel als gevaarlijk bestempeld. Pas nu wordt het probleem als acuut beschouwd, want de regering wil het hele dorp evacueren en de overgebleven inwoners onderbrengen in een nieuw dorp in de buurt dat volop in aanbouw is. Er zijn al zo'n duizend inwoners vertrokken uit het spookdorp, maar er blijven er nog altijd zo'n 2.000 over in het gebied in en rond Tuzköy.


Vreemd genoeg zijn er ondanks de jarenlange zware gezondheidsproblemen slechts één dokter, één verpleegster en één vrouwvrouw in Tuzköy. De twee kerkhoven liggen overvol door de vele kankerdoden. Een derde kerkhof is nu in aanleg voor het dorp van slechts enkele duizenden inwoners, dat meer en meer een spookdorp wordt. De dorpelingen leven er van de landbouw, veeteelt en een nabijgelegen zoutmijn, maar zullen vanaf volgend jaar een nieuw leven moeten opbouwen in een nieuw kunstmatig dorp, want de overheid overweegt het dorp te begraven. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almaar meer paarden worden verwaarloosd

Almaar meer paarden worden verwaarloosdDierenrechtenorganisaties krijgen zoveel meldingen over verwaarloosde paarden dat de gespecialiseerde asielen de dieren nog nauwelijks kunnen stallen. Dat melden de Coreliokranten.

"Het aantal onverzorgde paarden is fors gestegen", zegt Marina Tondeleir van The Old Horses Lodge in Laarne. Reden: de lage prijs, waardoor iedereen zich een paard kan aanschaffen. Maar geld om het dier te verzorgen is er vaak niet.
 
Met de winter voor de deur verwacht Tondeleir nog een forse toename van het aantal verwaarloosde paarden. "Er is minder hooi, waardoor het paardenvoer peperduur zal zijn", zegt ze. Op dierenverwaarlozing staan boetes van 125 tot 5.000 euro.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joseph Rodefer DeCamp 1858 - 1923 was een Amerikaanse kunstschilder

Joseph Rodefer DeCamp 1858 - 1923  was een Amerikaanse kunstschilder

Klik op de foto om een clip te bekijken van zijn overige werkenJoseph Rodefer DeCamp (5 november 1858-11 februari 1923) was een Amerikaanse schilder

Hij werd geboren in Cincinnati, Ohio, waar hij studeerde bij Frank Duveneck. In de tweede helft van de jaren 1870 ging hij met Duveneck en medestudenten naar de Koninklijke Academie van München. Hij bracht een tijdje door in Florence, Italië, om daarna terug te keren naar Boston in 1883.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph-DeCamp4.jpg?t=1289138518
DeCamp werd bekend als lid van de Boston school onder leiding van Edmund Charles Tarbell en Emil Otto Grundmann, hij richtte zich tot het schilderen van  figuren, en in de jaren 1890 tot de stijl van Tonalism. Hij was een van de oprichters van de Tien Amerikaanse schilders, een groep Amerikaanse impressionisten, in 1897.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph-DeCamp1.jpg?t=1289138433
Een brand in 1904 in zijn studio in Boston verwoeste enkele honderden van zijn vroege schilderijen, waaronder bijna alle van zijn landschappen.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph_Decamp.jpg?t=1289138605
Hij stierf in Boca Grande, Florida.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Joseph-DeCamp.jpg?t=1289138659


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toegevoegd zout door voedingsproducenten

 Toegevoegd zout door voedingsproducenten kan één op vijf hartziekten voorkomen
Als de hoeveelheid zout toegevoegd door voedingsproducenten beperkt zou worden, zou één op vijf hartziekten kunnen worden vermeden. Jaarlijks zouden zo duizenden mensen kunnen redden, omdat de kans op hartaanvallen en beroertes verkleint.


Volgens recent Australisch onderzoek zou deze relatief simpele wet twintig keer effectiever zijn dan voedingsadvies.


Dagelijks zou je niet meer dan 6 gram zout mogen opnemen, maar gemiddeld is de opname nu 9 gram. Door voedingsproducenten te verplichten minder dan 3 gram (maaltijden) of 0,6 gram (broodjes) zout toe te voegen, zou de zoutinname serieus beperkt kunnen worden. Nu bevatten veel bereide maaltijden meer dan 3 of 4 gram zout.


"Het is onvoldoende om mensen aan te raden minder zout te eten en gewoonweg te hopen dat ze gezondere keuzes zouden maken. De voedselproducenten moeten gedwongen worden het zoutgehalte te verminderen: ze hebben die verantwoordelijkheid ten op zichte van de consument. Doen ze het niet, dan moet de regering maar ingrijpen", aldus onderzoekster Linda Cobiac.


Daar lijken ze vooralsnog niet voor te vinden te zijn. Gezondheidsorganisaties en -ministers proberen de sector uit vrije wil zover te krijgen het zoutgehalte gradueel te laten zakken.


Of de consument dat leuk zal vinden is een andere vraag. We zijn gewend aan veel 'smaak', veroorzaakt door zout, in eten en vinden 'pure' voeding vaak smakeloos.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen Degas na 37 jaar opgedoken bij Sotheby's

Gestolen Degas na 37 jaar opgedoken bij Sotheby's


http://img35.imageshack.us/img35/4083/wasvrouwenmettandpijn.jpg


Wasvrouwen met tandpijn, een schilderijtje van de Franse impressionist Edgar Degas, is opgedoken in het aanbod van een veiling bij Sotheby's in New York. Het werkje was 37 jaar geleden gestolen uit het museum van het Franse Le Havre, en werd door een medewerker van dat museum herkend in de catalogus van de veiling. Sotheby's nam het onmiddellijk uit de verkoop en het Franse ministerie van Cultuur heeft het teruggevraagd.


Op het gestolen doek, Blanchisseuse souffrant des dents (1871-1873), staan twee studies van een wasvrouw met tandpijn. Het gaat niet om een topstuk van Degas. Het schilderij werd op het moment van de diefstal bewaard in het museum van Le Havre, maar het is eigendom van het Musée d'Orsay. De experts van Sotheby's schatten de waarde ervan tussen 250.000 en 280.000 euro.


Het werk staat in de database van het Musée d'Orsay, maar was niet opgenomen in de database met gestolen kunstwerken van Interpol. Het werd bij het veilinghuis niet als een gestolen stuk herkend. De huidige eigenaar, die het werk naar de veiling had gebracht, heeft het te goeder trouw gekocht.Als het stuk in Frankrijk was teruggevonden, zou het ministerie van Cultuur het daar zonder probleem kunnen opeisen. Maar nu het werk zich in privébezit in de Verenigde Staten bevindt, moet het ministerie met de eigenaar onderhandelen. Het onderzoek naar de diefstal is ondertussen zowel in Frankrijk als de VS heropend.  (br.Het Nieuwsblad)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David Bowie - Port of Amsterdam

David Bowie - Port of Amsterdam

Klik op de foto om hem te beluisteren


David Bowie (Brixton, 8 januari 1947) is een Engelse muzikant. Hij wordt gezien als een uiterst invloedrijk rockmuzikant, artiest en acteur, vanaf de jaren zestig tot heden.

David Bowie werd bekend vanwege wereldhits zoals Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing In The Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer één hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.

David Bowie is geboren in Brixton (stadsdeel van Londen), maar is opgegroeid in Bromley, in het graafschap Kent. Toen Bowie 15 was, werd zijn linkeroog in een gevecht met een vriend beschadigd toen deze hem met zijn vuist in het gezicht raakte. Na enkele operaties kan David Bowie nog wel zien met zijn beschadigde oog, zij het in mindere kwaliteit. De pupil kan, door de beschadiging, niet meer reageren op licht-variaties waardoor het linkeroog permanent een bruine kleur lijkt te hebben. Hierdoor lijkt het dat hij op het eerste gezicht twee verschillend gekleurde ogen heeft, wat later een van zijn handelsmerken zal worden.

Oorspronkelijk was hij in de jaren zestig saxofonist en zanger in verschillende Londense bluesbandjes, zoals de The Lower Third. Een van David Bowie's grootste talenten is om nieuwe trends te zetten, die navolging kregen over de hele wereld. Later in zijn carrière wist hij zijn imago aan te passen aan muzikale trends, waarbij hij daar zijn eigen invulling aan wist te geven. Zijn muzikale invloed blijkt onder meer door het aantal artiesten dat aangeeft door hem muzikaal geïnspireerd te zijn (Simple Minds, U2, Pet Shop Boys, Placebo, Sonic Youth, The Arcade Fire, Nine Inch Nails, Joy Division en vele anderen). Hij is beïnvloed door drama, van avant-garde en mime tot commedia dell'arte en gebruikte verschillende karakters en pseudoniemen in zijn werk, waarvan Ziggy Stardust de bekendste is. De naam David Bowie is een gevolg van het feit dat er al een Davy Jones van The Monkees was. Daarom koos hij de achternaam Bowie, van Jim Bowie, die het bowiemes had uitgevonden.

Hij verwierf zijn eerste bekendheid met het nummer Space Oddity in 1969, dat samenviel met de eerste maanlanding en gebaseerd was op Stanley Kubricks film 2001: A Space Odyssey. Het was zijn eerste commerciële succes in het Verenigd Koninkrijk waar de single de vijfde plaats in de hitparade haalde. In Nederland bereikte de single in september 1969 een achtste plaats in de hitparade. In de Verenigde Staten bereikte het nummer de vijftiende plek in de hitparade. De re-release in 1975 in Engeland bereikte zelfs de eerste plek. Zijn eerste twee albums waren in eerste instantie nergens een groot succes. Beide albums werden in het Verenigd Koninkrijk uitgebracht met de titel David Bowie, hetgeen tot de nodige verwarring leidde. In de Verenigde Staten stond het tweede album in eerste instantie bekend als Man Of Words, Man Of Music. In 1972 werd het tweede album opnieuw uitgebracht als Space Oddity. Met die titel haalde het album zowel in de Verenigde Staten als in het Verenigd Koninkrijk de top 20.

In maart 1970 trouwde Bowie met Mary Angela Barnett (nu beter bekend als Angela Bowie). Later dat jaar bracht hij The Man Who Sold the World uit. Hierop verruilde hij de akoestische gitaar van Space Oddity voor een zwaarder rockgeluid, verzorgd door onder andere gitarist Mick Ronson. Dit sloot aan bij de Britse hardrock van dat moment, hoewel ook op dit album Bowie's drang tot vernieuwing bleek, onder meer door het gebruik van latin invloeden in het titelnummer. Rond deze tijd vormde hij ook zijn band The Spiders From Mars (als opvolger van Hype). Het titelnummer werd succesvol gecoverd door Lulu in 1974 en door Nirvana in 1994. De hoes van The Man Who Sold the World was opvallend, omdat Bowie te zien was in een elegante jurk. Dit was een van de eerste tekenen van de exploitatie van zijn androgyne uiterlijk. De hoes werd in de Verenigde Staten gecensureerd en vervangen door een andere hoes.

Zijn volgende album, Hunky Dory (1971), kenmerkte zich deels door een terugkeer naar het geluid van Space Oddity, maar ook door "Oh! You Pretty Things" en het nummer "Kooks". Dat laatste nummer werd opgedragen aan zijn toen nog jonge zoon Zowie Bowie, die als Duncan Zowie Heywood Jones bij de burgerlijke stand bekend staat. Bowie eerde op het album verder op ongebruikelijk directe manier enkele van zijn voorbeelden in de nummers "Song for Bob Dylan", "Andy Warhol" en "Queen Bitch" (opgedragen aan de Velvet Underground). Het volgende jaar zou Bowie Lou Reeds solo-doorbraak Transformer produceren. Vergezeld van de hitsingle Life On Mars verkocht Hunky Dory goed in het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn zelfverklaarde biseksualiteit kon op veel aandacht rekenen (later zou hij afstand nemen van deze uitspraak). In de daaropvolgende periode van achttien maanden (1972 en 1973) had hij in het Verenigd Koninkrijk vier albums in de top tien staan en acht top tien hits. Ook in Nederland en België begonnen zijn albums rond deze tijd steeds beter te verkopen....

Momenteel is Bowie de facto met pensioen, en houdt hij zich muzikaal vooral bezig met het heruitbrengen van ouder materiaal. Af en toe treedt hij nog eens live op of is hij te zien in een film, zoals in The Prestige.

Hier zingt David Bowie een versie van Port of Amsterdam, geschreven door Jacques Brel.
» Reageer (0)
06-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feeststoet ter ere van Ensor trekt duizenden kijklustigen

Feeststoet ter ere van Ensor trekt duizenden kijklustigen


http://img225.imageshack.us/img225/7011/jamesensor.jpg


Enkele duizenden toeschouwers hebben genoten van de feeststoet ter ere van James Ensor die 150 jaar geleden werd geboren. De Mars op Oostende was een initiatief van het kunstencentrum Vrijstaat O. Er namen 300 figuranten en ongeveer 100 muzikanten deel. De optocht eindigde met een slotspektakel en treurmars op het strand van de stad aan zee.

"De mars werd een uniek eresaluut aan James Ensor en zijn wilde fantasie", zegt Pieter Koten van Vrijstaat O. "We zijn in ons opzet geslaagd om een bonte parade met ritme, kleur, klank en beweging te organiseren. De optocht was opgebouwd rond thema's uit het werk van Ensor, zoals carnaval, de liefde, de dood en lachen met de macht."

De mars werd geregisseerd door Dirk Opstaele van Ensemble Leporello. Verschillende beeldende kunstenaars hadden vlaggen ontworpen die tijdens de optocht werden meegedragen. Zij maakten de optocht nog kleurijker en levendig.

Het Rode Kruis schatte het aantal toeschouwers voor de slotparade op het strand op ongeveer 5.000. Volgens Pieter Koten was de Mars op Oostende zeker één van de hoogtepunten van Oostende, Cultuurstad van Vlaanderen 2010.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Adriatische schildpad op drie aangetast door plastic

Eén Adriatische schildpad op drie aangetast door plastic


http://img255.imageshack.us/img255/5847/schildpadf.jpg


Eén schildpad op drie in de Adriatische Zee heeft plastic in zijn lichaam. Dat stelden onderzoekers vast in een studie naar de impact van afval op het leven in zee.

Zeeschildpadden maken van het ondiepe water in de Adriatische Zee gebruik om zich te voeden tijdens hun groeiproces. Helaas is de bodem van die zee de meest vervuilde van heel Europa. De onderzoekers bestudeerden de lichamen van gestorven schildpadden nadat ze gestrand waren of per ongeluk door vissers waren gevangen.

Een paar gram van die afvalstukken kan al fataal zijn voor een schildpad. Bij meer dan een derde van de 54 onderzochte schildpadden zouden sporen van plastic aangetroffen zijn. Het afval is afkomstig van plastic zakken, verpakking, vislijnen, touwen, etc. Het plastic neemt veel plaats in in de darmen van schildpadden en bemoeilijkt de vertering van voedsel.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel zoveel 60-plussers scheiden

Dubbel zoveel 60-plussers scheiden


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/9/14/media_xl_3933809.jpg?20101106082013Vorig jaar lieten 3.759 zestigplussers terwijl dat er tien jaar geleden nog maar 2.015 waren. 6 procent van alle Belgen die hun huwelijk laten ontbinden is ouder dan 60 jaar. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Daarmee is de toename van het aantal echtscheidingen bij de 60-plussers dubbel zo groot als bij de hele bevolking. Tussen 2000 en 2009 naam het aantal echtscheidingen met 'slechts' 20 procent toe, van 27.002 naar 32.606.

Relatietherapeute Rika Ponnet meent te weten waarom zestigplussers nu vaker dan ooit de stap zetten naar een echtscheiding.

"Enerzijds omdat een echtscheiding vandaag de normaalste zaak van de wereld is. Anderzijds omdat het beeld de laatste tien jaar nog is veranderd. Ook bij de oudere generatie is scheiden heel gewoon geworden."
 
Bovendien worden we steeds ouder. "Zestigers hebben nog heel wat jaren voor de boeg. Die willen ze delen met een partner met wie het goed klikt", zegt de relatietherapeute.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!