NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


14-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén student op vier wekelijks dronken

Eén student op vier wekelijks dronken


http://img37.imageshack.us/img37/9816/dronken.jpg


Europeanen zijn de zwaarste drinkers ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit een Belgische peiling blijkt dat één student op vier minstens één maal per week dronken is.

Gemiddeld wordt in Europa jaarlijks 9,24 liter pure alcohol per persoon geconsumeerd. Meer dan 20 pct van de volwassenen bedrinkt zich regelmatig, aldus de WHO. Vooral in het oosten van Europa is er een stijgende trend in het alcoholverbruik de voorbije jaren, in het westen is de trend dalend.
 
De gezondheidsorganisatie van de VN wil de 53 Europese landen een actieplan aanbieden om de alcoholconsumptie de komende tien jaar te doen dalen. De WHO beveelt onder meer een belasting op alcohol aan, een beperking van het aantal plaatsen en openingsuren van waar en wanneer alcohol kan worden verkocht, leeftijdsgrenzen en een daling van de toegelaten promilles in het verkeer.
 
Uit een peiling aan de UCL blijkt intussen dat één student op vier minstens één maal per week dronken is, en iets meer dan één student op acht minstens vier maal per week drinkt. De gemiddelde weekconsumptie is elf glazen. Vooral in de eerste jaren wordt veel gedronken.
 
In totaal werden 6.992 studenten van de UCL ondervraaagd. De zwaarste drinkers bij de studenten zijn mannen, tussen 18 en 20 jaar, die op kot zitten en actief meedoen aan het studenteleven.(br.hln)» Reageer (0)
13-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen onvoldoende bewust van symptomen hartinfarct

Belgen onvoldoende bewust van symptomen hartinfarct


http://img718.imageshack.us/img718/4504/hartinfarct.jpg


De meeste Belgen wel dat stekende pijn in de borst (88 procent) en pijn aan de linkerarm (78 procent) mogelijk alarmsignalen zijn, maar andere symptomen zoals misselijkheid, overvloedig zweten en paniekaanvallen worden vaak niet herkend.

Dat blijkt vandaag uit een enquête bij 1.000 personen van de Belgische Cardiologische Liga, in de aanloop naar de Week van het Hart van 26 september tot 2 oktober. Elk jaar worden nochtans 15.000 Belgen getroffen door een hartinfarct en ongeveer de helft van de gevallen kent een fatale afloop.

Om de overlevingskansen te vergroten, is het belangrijk de verschillende symptomen tijdig te herkennen en gepast te reageren. Want hoe sneller de patiënt in het ziekenhuis aankomt, hoe groter de kansen op overleving. Met die reactie zit het wel goed. De meeste landgenoten (73 procent) bellen onmiddellijk naar het noodnummer 112 en bijna de helft (49 procent) beseft dat de patiënt binnen het uur na het optreden van de eerste symptomen behandeld moet worden.

De risicofactoren die verbonden zijn aan een hartinfarct worden dan weer niet voldoende herkend. Zo zijn nog te weinig mensen op de hoogte van de negatieve impact van diabetes, een hoog cholesterolgehalte, stress, een gebrek aan lichaamsbeweging en een onevenwichtige voeding.

Met de campagne 'Hartinfarct: neem het leven ter harte!' wil de Belgische Cardiologische Liga de bevolking informeren over hoe een hartinfarct te voorkomen of ermee om te gaan, infohartinfarct.be moet daarbij helpen.

Een hartinfarct ontstaat wanneer één van de kransslagaders die naar het hart voeren verstopt raakt door een bloedklonter. Die bloedklonter verhindert de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart, waardoor de hartspier geleidelijk afsterft. Dit proces verloopt erg snel en de hartspier sterft onherroepelijk af binnen de zes uur na het optreden van de eerste waarschuwingssignalen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland heeft duurste hotelkamers van eurozone

Nederland heeft duurste hotelkamers van eurozone


http://img827.imageshack.us/img827/8324/hotelkamer.jpg


Met een gemiddelde prijsstijging van 4 procent voor hotelkamers in het eerste halfjaar is Nederland het duurste land van de eurozone, gevolgd door Italië. Dat blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com, zo meldt de Volkskrant.

De gemiddelde prijs voor een hotelkamer in Nederland bedroeg 110 euro per nacht. Amsterdam blijft de duurste Nederlandse stad. De gemiddelde kamerprijs steeg er met 8 procent van 116 naar 124 euro vanwege een groeiend aantal bezoekers. Den Haag staat op de tweede plaats, gevolgd door Zaandam.

Wereldwijd staat Nederland op de dertiende plaats. Zwitserland is het duurste land ter wereld voor reizigers. De gemiddelde prijs voor een kamer steeg daar met 9 procent tot 151 euro. Brazilië staat op de tweede plek, gevolgd door Israël.

De grootste prijsdaling deed zich voor in Egypte. De hotelkamerprijzen daalden met maar liefst 25 procent, nadat er in januari hevige protesten waren uitgebroken tegen het regime van de toenmalige president Hosni Mubarak. De toeristen bleven weg als gevolg van de onlusten, waardoor hoteliers gedwongen waren hun kamerprijzen te verlagen om bezoekers te trekken.

In Japan was sprake van een prijsdaling van 16 procent vanwege de verwoestende aardbeving en tsunami en de daaropvolgende ramp in de kerncentrale Fukushima I die het Aziatische land afgelopen maart troffen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder en zoon vinden elkaar na 12 jaar terug via Facebook

  Moeder en zoon vinden elkaar na 12 jaar terug via Facebook


http://img148.imageshack.us/img148/8315/facebookzo.jpg


Een moeder en haar zoon hebben elkaar na 12 jaar teruggevonden via Facebook. Kattia Liebers 'verloor' haar zoon toen die vijf was. De vrouw was verwikkeld in een bittere vechtscheiding en de vader verdween met zijn zoon.

Jarenlang zocht ze hem maar nergens kon ze haar oogappel vinden. Meer dan tien jaar later bracht Facebook de twee opnieuw samen. Ze kreeg een berichtje met de vraag, 'ben jij Kattia Chacon Sanchez?', waarop ze het volgende antwoordde: 'wie ben jij?'. En toen kreeg ze te lezen waar ze niet meer op gehoopt had: 'ik ben Jared Liebers.'

De vrouw kon haar geluk niet op en antwoordde: 'als jij Jared Liebers bent, dan ben ik jouw moeder'. "Ik barstte meteen in huilen uit", vertelt de dolgelukkige moeder. "Eindelijk had ik hem gevonden!" Jared leefde het voorbije decennium met zijn vader in Israël. De jonge kerel brengt nu twee maanden bij zijn moeder door in de VS. De twee hebben heel wat te vertellen na tien 'verloren jaren' maar ze was haar kind nooit vergeten. Ze heeft nog alle foto's van de jongen en zijn speelgoed, net als een woordenboek Spaans. Liebers hield bewust vast aan de naam van haar man. Dat zou het voor haar zoon ooit makkelijker maken om zijn moeder te vinden, wist ze.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verliezen door rookverbod moeten gecompenseerd worden

"Verliezen door rookverbod moeten gecompenseerd worden"


http://img855.imageshack.us/img855/1272/roken.jpg


Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) wil dringend maatregelen om de verliezen te compenseren die de horeca lijdt door het rookverbod. De organisatie pleit voor een actieplan naar aanleiding van de publicatie van cijfers over de naleving van het rookverbod.

Uit cijfers van de federale overheidsdienst Volksgezondheid blijkt dat 93 procent van de onlangs gecontroleerde handelszaken het rookverbod naleeft. Dat verwondert het NSZ niet, "gezien de hoge boetes. Nu de omzetten van de cafés al een duik nemen als gevolg van het rookverbod, kunnen café-uitbaters zulke boetes missen als kiespijn." Boetes voor wie het rookverbod met de voeten treedt, kunnen oplopen tot 1.650 euro.

De organisatie vreest de komende herfst en winter. "Tot nu toe konden de klanten doorgaans buiten roken, ook al was het een kwakkelzomer. Wanneer de temperaturen omlaag gaan, zal dat minder evident zijn en zullen rokende cafégangers meer thuis blijven."

De ondernemersorganisatie vraagt daarom dringende maatregelen. Op korte termijn pleit NSZ voor een uitstel van betaling van sociale bijdragen, van bedrijfsvoorheffing en van RSZ-bijdragen en dat gedurende één jaar.

Daarbovenop moeten later een structurele aanpak en een solide relanceplan volgen, met een btw-verlaging naar 6 procent voor voeding en drank, een verhoogde fiscale aftrek voor de plaatsing van een rookkamer of een keuken, soepelere regels voor studenten- en gelegenheidsarbeid om piekmomenten op te vangen, maar ook stimuli voor flexibele arbeid, aldus nog NSZ. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen meer afzien na een scheiding

Waarom mannen meer afzien na een scheiding


http://img52.imageshack.us/img52/811/scheiding.jpg


"Een scheiding was het beste wat mij kon overkomen". Volgens een recente enquête is het waarschijnlijker dat deze zin uitgesproken wordt door een vrouw dan door een man. Want wat blijkt? Mannen hebben het veel moeilijker om na een breuk de draad terug op te nemen.

Volgens de enquête zijn het dus niet de vrouwen, maar wel de mannen die zich emotioneel laten gaan. In het jaar na een scheiding omschrijft 48 procent van de mannen zichzelf als 'erg eenzaam', in vergelijking met slechts 35 procent van de vrouwen.

Mannen zijn ook vaak de financiële dupe van een echtscheiding. Ze moeten de achtergelaten familie blijven onderhouden, maar hebben ook zelf een dak boven hun hoofd nodig. En als ze iemand nieuw leren kennen, betekent dat vaak dat ze die nieuwe partner - en eventuele kinderen - ook moeten onderhouden.

Voor vrouwen is het veel makkelijker om verder te gaan met hun leven. Ze ervaren het als een nieuw begin en kunnen daardoor hun verleden achter zich laten. Bovendien kunnen ze ook terugvallen op de emotionele ondersteuning van hun vrienden en familie, terwijl van mannen verwacht wordt dat ze het zelf wel zullen redden.

Het is dan ook geen verrassing dat het tegenwoordig meestal de vrouwen zijn die een scheiding aanvragen. De laatste cijfers voor Groot-Brittannië voor 2009 geven aan dat 68 procent van de 113.949 scheidingen aangevraagd werd door de vrouw.

Echtscheidingsadvocaat Adam Witkover: "Vrouwen kunnen emotioneel veel beter omgaan met een breuk, omdat ze over hun gevoelens praten. Bovendien gebruiken ze een scheiding vaak als springplank naar een nieuwe carrière. Mannen daarentegen hebben het veel moeilijker om hun emoties te uiten en blijven verbitterd achter. Ze hebben het ook moeilijk om alleen te gaan wonen, want dan moeten ze ineens zelf koken en de was doen. Voor vrouwen is dat een koud kunstje."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We verontschuldigen ons acht keer per dag ... sorry!

We verontschuldigen ons acht keer per dag ... sorry!


http://img21.imageshack.us/img21/5513/sorryl.jpg


Een gemiddelde persoon zegt zo'n 8 keer per dag sorry, terwijl dat vaak niet eens nodig is. Dat blijkt uit een recente Britse enquête. Per jaar verontschuldigen we ons dus maar liefst 2.920 keer, wat neerkomt op zo'n 233.000 sorry's in ons hele leven. Sorry?

En het gaat zelfs verder, want één op acht (12 procent) gaf in een rondvraag van de New York Bakery Co toe dat ze maar liefst 20 keer per dag sorry zeggen. Dat wil echter niet zeggen dat we zo vaak spijt hebben van iets dat we gedaan hebben.

Een verontschuldiging is namelijk vaak een antwoord op een fout van iemand anders. Zo zegt 43 procent van de Britten 'sorry' als iemand tegen hen opbotst, terwijl het eigenlijk niet hun schuld is. Daarnaast blijkt ook 17 procent zich te verontschuldigen als iemand op hun tenen trapt.

Verder wordt het woordje 'sorry' ook algemeen gebruikt ter vervanging van 'excuseer' (30 procent) of om het gesprek van iemand anders te onderbreken (67 procent). De meeste sorry's worden in een werkomgeving uitgesproken, waar 39 procent toegeeft het woordje te 'misbruiken'. 37 procent doet dat omdat ze bang zijn om een collega te beledigen.

Ten slotte gaf 45 procent van de ondervraagden aan dat ze graag wat assertiever zouden zijn, maar dat ze bang zijn voor de gevolgen.
Victoria Willis van New York Bakery Co: "We vermoedden al langer dat Britten té verontschuldigend zijn, maar dat een gemiddelde persoon bijna 3.000 keer per jaar 'sorry' zegt, hadden we niet verwacht."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn Happy Feet mogelijk opgegeten door haai of orka

Pinguïn Happy Feet mogelijk opgegeten door haai of orka


http://img263.imageshack.us/img263/4729/happyfeetku.jpg


Happy Feet, de keizerspinguïn die in juni aanspoelde op een strand in Nieuw-Zeeland, en vorig week opnieuw werd uitgezet aan de Zuidpool, is spoorloos verdwenen. De gps-zender heeft al dagen geen signaal meer afgegeven. Mogelijk is het apparaatje uitgezonden en zijn verzorgers sluiten ook niet uit dat het beestje iets overkomen is.

De pinguïn spoelde aan in juni op een strand in Nieuw-Zeeland, duizenden kilometers van zijn thuis op de Zuidpool. Zijn maag was verzadigd met zand, omdat hij dacht dat het sneeuw was.

Het beestje werd Happy Feet gedoopt en is drie maanden lang verzorgd in de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Happy Feet werd vorige week per boot naar Campbell Island gebracht, enkele honderden kilometers ten zuiden van het Nieuw-Zeelandse vasteland. Daar werd hij opnieuw vrijgelaten.» Reageer (0)
12-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme stroommeters aanslag op de nu al onbetaalbare energiefactuur

"Slimme stroommeters aanslag op de nu al onbetaalbare energiefactuur"


http://img217.imageshack.us/img217/4941/slimmestroommeters.jpg


Tegen september 2012 verwacht de Europese Commissie een evaluatie van het Vlaams gewest over een algemene invoering van de slimme meter. Een front van middenveldorganisaties plaatst vraagtekens bij die meters. "Die worden gepropageerd door lobbyisten van de elektriciteitsindustrie. Ze zullen een aanslag vormen op de nu al onbetaalbare energiefactuur van kleine verbruikers", stellen ze.

"Netbeheerders Eandis en Infrax plaatsen binnenkort bij 50.000 Vlaamse gezinnen een slimme meter: een nieuwe digitale elektriciteitsmeter die met behulp van de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën diverse voordelen zou opleveren voor mens en milieu. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden", zeggen de middenveldorganisaties ACOD, ACV, ACW, ABVV, de Gezinsbond, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikers Organisaties (OIVO), Samenlevingsopbouw en Test-Aankoop.
 
Volgens hen hangt aan de algemene invoering van slimme meters een enorm kostenplaatje: een bedrag dat voor Vlaanderen alleen al oploopt tot 2,272 miljard euro. "Het leidt geen twijfel dat de distributienetbeheerders deze investeringskosten zullen doorrekenen aan de eindconsument. Daardoor zal elk Vlaams gezin via zijn elektriciteitsfactuur jaarlijks minimaal 40 tot 70 euro extra ophoesten."
 
Verder toont onderzoek van de organisaties aan dat de elektriciteitsindustrie het besparingspotentieel overschat dat aan de slimme meter wordt toegedicht. "Enkel grote verbruikers zouden winst kunnen puren uit een slimme meter, terwijl zeer kleine verbruikers jaarlijks nauwelijks 3 tot 7 euro zullen besparen. Kleine verbruikers - gezinnen die leven in armoede, maar ook energiezuinige gezinnen - zullen bij een volledige uitrol van de slimme meter financieel opdraaien voor de besparing van grote verbruikers", luidt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (3) na vier dagen teruggebracht door ontvoerders

Jongetje (3) na vier dagen teruggebracht door ontvoerders


http://img263.imageshack.us/img263/8509/ontvoerd.jpg


Een zondags mirakel gisteren in het Canadese Vancouver, waar een vermist jongetje van drie jaar na vier dagen zonder kleerscheuren terug werd gebracht door zijn kidnapper(s). Dat meldt de Vancouver Sun. Enkele uren voor zijn volgens de politie "ongelooflijke" terugkomst hadden de ouders van Kienan Hebert een emotionele oproep in de media gedaan om hun zoontje vrij te laten.

"Kienan is pas drie jaar en, zoals jullie wel zullen weten en wij weten, kan hij nog niet praten. Hij zal dus niet kunnen zeggen wie jullie waren. Grijp alsjeblieft deze kans om hier zonder straf aan te ontsnappen. Het enige dat wij willen is Kienan terug veilig in ons midden hebben om hem in onze armen te sluiten. Thank you!", aldus de familie in een officiële mededeling zaterdagavond. Enkele uren later werd Kienan afgezet in het lege huis van het gezin. De familie verbleef tijdens het hele horrorverhaal bij vrienden.

Nadat de ontvoerder Kienan had afgezet aan het huis, belde hij/zij 911 om te melden dat het jongetje weer veilig bij hem thuis was. "Dit is erg heuglijk nieuws", aldus korpschef Dan Moskaluk in de Vancouver News. "Zo'n dossiers kennen immers zelden een goeie afloop. Het kind is veilig en wel teruggebracht. Dit is zelfs de eerste keer dat ik zoiets meemaak." De hoofdverdachte in de zaak, Randall Hopley, is nog steeds op vrije voeten. Voor de familie bijzaak nu ze Kienan weer terug bij hen hebben. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chantage? Dieren verdwijnen en sterven in dierentuin Kiev

Chantage? Dieren verdwijnen en sterven in dierentuin Kiev


http://img40.imageshack.us/img40/2866/dierentuinkiev.jpg


In de dierentuin van het Oekraïense Kiev gebeuren rare dingen. Er verdwijnen en sterven meer dieren dan normaal. Er wordt dan ook gedacht dat de dierentuin gechanteerd wordt. Veel Oekraïners denken dat sommigen de dierentuin tot een verhuizing willen dwingen om de grond in het centrum van de stad duur te kunnen verkopen.

Deze week zijn er acht stekelvarkens, zeven marmotten en een vos verdwenen. Eerder stierven er al op enkele dagen tijd een zeldzame panter, twee olifanten en een buffel.

Door de bouwwerkzaamheden voor het EK voetbal, dat volgend jaar in Oekraïne en Polen wordt gehouden, is de waarde van de grond in Kiev sterk gestegen. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beth Hart - Over you

Beth Hart - Over you

Klik op de foto om ze te beluisteren

Beth Hart (24 januari 1972) is een Amerikaanse zangeres die in Nederland bekend werd door haar hit L.A. song (Out of this town). Haar liedjes lijken een beetje op die van Janis Joplin en Joan Armatrading, maar haar stem is rauwer. In de vroege jaren negentig verscheen zij voor het eerst in de publiciteit door een talentenjacht waar ze $ 100.000 won.

Haar eerste album, Immortal (Atlantic, 1996), werd opgenomen toen ze nog verslaafd was aan drugs en alcohol. Haar tweede album heet Screamin' for My Supper (Atlantic, 1999). Zij is voor dit album beïnvloed door Etta James, maar schrijft haar teksten over haar eigen problemen. The L.A. song was een hit in haar thuisland de V.S. Haar derde is Leave the light on. Door de titelsong verwierf zij in 2004 redelijke bekendheid in Nederland. Dit album gaat over het vechten tegen haar problemen: drugs en alcohol. Ze bracht in 2005 een dvd uit waarop haar concert in Paradiso staat. Daarop is duidelijk haar stijl van optreden te zien: ruig en vol passie. In 2007 bracht ze het album 37 Days uit. INmiddels is in 2010 haar nieuwste album "my california" uitgekomen dat veel onder de aandacht is gebracht bij onder andere radio 2. Ook volgde een clubtour door Nederland met o.a. optredens in Paradiso Amsterdam en 013 in Tilburg. Life is Calling is de nieuwe single van dit album.
» Reageer (0)
11-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruim 500.000 bezoekers voor Open Monumentendag

Ruim 500.000 bezoekers voor Open Monumentendag


http://img856.imageshack.us/img856/65/fortvanwalem.jpg


Een half miljoen mensen heeft deelgenomen aan de Open Monumentendag, blijkt uit een schatting van de organisatie. De 23ste editie stond in het teken van conflict.

Aan deze editie van Open Monumentendag namen 193 steden en gemeenten deel, verspreid over heel Vlaanderen. Er werden 394 sites - monumenten, archeologische sites en landschappen - opengesteld.

Het thema 'Conflict' sprak volgens de organisatie tot de verbeelding van veel mensen. Ook de zogenaamde monumenten in de actualiteit konden op grote belangstelling rekenen. Niet alleen in de grote steden, maar ook in veel gemeenten was al voor 10 uur heel wat volk op pad. Het overgrote deel van de activiteiten en bezoeken waarvoor gereserveerd moest worden, waren volgeboekt.
 
In Antwerpen was 's ochtends al heel wat volk op de been. Aan het Oud Gerechtshof en de Politietoren stond gedurende de hele dag een rij wachtende mensen. In Mechelen was er een toeloop van mensen, onder andere voor een bezoek aan de Belforttoren.
 
Ook Brouwerij Lamot in Willebroek en het Fort van Kruibeke in Zwijndrecht kenden veel succes. In Hasselt was de Herkenrodeabdij de uitschieter. In Sint-Truiden kwam veel volk kijken naar de pas gerestaureerde Stokerij in Wilderen.
 
De grote publiekstrekker in Gent was de Bijloke-site, winnaar van de Vlaamse Monumentenprijs 2011. In de Citadel en het Fort Leopold in Diest en PIVO in Asse werden verrassend veel bezoekers geteld.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William Turner 1775 - 1851 was een Engelse romantische kunstschilder

William Turner 1775 - 1851 was een Engelse romantische kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijkenThe Fighting "Temeraire"Joseph Mallord William Turner (Covent Garden (Londen), waarschijnlijk 23 april 1775 - Chelsea (Londen), 19 december 1851) was een Engelse romantische kunstschilder, die vooral landschappen en met name marines schilderde.

De vader van Turner, ook William, was een pruikenmaker die later kapper werd. Zijn moeder, Mary Marschall, was huisvrouw. Zij werd mentaal gezien in de loop der jaren steeds instabieler, wellicht deels veroorzaakt door het jonge overlijden van het zusje van Turner in 1786. Turners moeder stierf in 1804, inmiddels opgenomen in een gesticht voor geestelijk gestoorde mensen.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/turner_3.jpg?t=1315753682
Wellicht door deze problemen werd Turner in 1785 naar zijn oom van moederszijde gestuurd, in Brentford, een destijds kleine stad ten westen van Londen op de oever van de Thames. Daar toonde hij voor het eerst belangstelling voor schilderen. Een jaar later ging hij naar school in Margate in Kent, ten oosten van Londen, in het gebied van het estuarium van de Theems. Tegen die tijd had hij al vele schilderijen gemaakt, die zijn vader in de etalage van zijn zaak exposeerde.

Turner ging op slechts 15-jarige leeftijd naar de Royal Academy of Art, de president van de academie zat de commissie voor die hem toeliet. Een aquarel van Turner werd geaccepteerd voor de zomertentoonstelling van de academie in 1790, slechts na één jaar studie. Turner exposeerde zijn eerste schilderij met olieverf in 1796. Turner werd als schilder van het Britse landschap enorm populair bij het publiek.

Turner wordt over het algemeen gezien als de "schilder van het licht". Hoewel hij vooral bekend is om zijn olieverfschilderijen van zeer grote afmetingen, ziet men hem ook als een van de grondleggers van de Engelse aquarellandschapschilderkunst.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Heidelberg.jpg?t=1315753712
Turner reisde veel in Europa. Hij begon in Frankrijk en Zwitserland in 1802, en bezocht in hetzelfde jaar nog het Louvre in Parijs. Hij kwam daarbij zowel onder de indruk van het landschap in de Alpen, maar hij zag ook het werk van Nicolas Poussin en Claude Lorrain. Zelfs in 1812 schilderde hij nog een werk Hannibal trekt over de Alpen. Later bezocht Turner diverse malen Venetië, waarbij hij onder de indruk kwam van het werk van Titiaan en Veronese. In 1807 verscheen het eerste van een serie van boeken van Turner, Liber studiorum, geïllustreerd met eigen werk, waarin hij zijn visie op het landschap literair weergaf.

De latere werken van Turner vertonen steeds meer een aquarelachtig vervloeiing van de vormen. Zijn werken waarin voorwerpen geheel versmelten met het licht werden door het publiek echter minder goed begrepen dan zijn eerdere landschapsschilderijen. Door deze werken wordt Turner vaak onterecht gezien als een 'voorloper' van de Franse schilderstroming, het impressionisme. Echter, wanneer we Turner daadwerkelijk vergelijken met het Impressionisme zien we dat de overeenkomsten minimaal zijn. Daarnaast is er geen sluitend bewijs dat de Impressionisten het werk van Turner kenden toen zij hun schilderstijl ontwikkelden. Het Impressionisme ontwikkelde zich in de jaren '60 van de 19e eeuw, en deze schilders leerden Turner waarschijnlijk pas kennen in 1871, toen Monet en Pissarro in Londen verbleven.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/venice.jpg?t=1315753697
Een van de beroemdste schilderijen is de The Fighting "Temeraire" Tugged to her Last Berth to be Broken Up, geschilderd in 1839. Dit doek hangt in de National Gallery in Londen. Het laat de laatste reis zien van dit oorlogsschip met 98 kanonnen dat onder Nelson in de Zeeslag bij Trafalgar in 1805 een grote rol had gespeeld. Het schip wordt op het schilderij gesleept door een stoomschip, waarmee Turner de teloorgang lijkt uit te drukken van de Britse zeemacht aan de moderne techniek. Niettemin schilderde Turner vaak en graag moderne schepen en treinen. De symboliek van het schip dat wegvaart van de zonsondergang versterkt de uitdrukking van verlies. De kleuren van de zon zijn met grove streken geschilderd, maar het tuig van het schip is juist uitermate nauwkeurig in beeld gebracht.

Na het lezen van het in 1840 het Engels vertaalde boek over kleurenleer van Goethe bracht Turner de levensprocessen in verbinding met kleuren. Deze theorie over de versmelting van kleur leidde tot bijna abstracte werken van grote afmetingen, zoals het werk Regen, stoom en snelheid (91x122 cm), waarin vanuit vage verten met regenslierten en storm een kleine stoomlocomotief met een sliert wagens op de kijker afrijdt.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/william-turner-1.jpg?t=1315753663
Turner trouwde nooit, hoewel hij een maîtresse had, Sarah Danby, bij wie hij twee dochters verwekte.

Op latere leeftijd werd Turner excentriek. Hij had weinig vrienden, behalve dan zijn vader, die 30 jaar lang bij hem woonde, en hem tenslotte als assistent bijstond in zijn atelier. Turners vader overleed in 1829, waarop hij regelmatig depressieve aanvallen had. Turner overleed in 1851 in zijn huis in Cheyne Walk, Chelsea, bij Londen. Op zijn verzoek werd hij begraven in St Paul's Cathedral, waar hij naast Sir Joshua Reynolds ligt.

Turner liet een groot fortuin na, dat hij bestemd had om "decaying artists" te ondersteunen. Zijn collectie schilderijen verviel aan de Britse overheid, en hij wilde dat er een speciale galerie zou worden gebouwd om deze op te hangen. Dit kwam er echter niet van, vanwege een ruzie tussen zijn erfgenamen over de rechtsgeldigheid van zijn testament. Twintig jaar na zijn dood werden de schilderijen overgedragen aan het British Museum. Deze collectie, die bestaat uit 300 olieverf schilderijen en rond 30,000 schetsen en aquarellen, waaronder 300 schetsboeken, bevindt zich momenteel in de Tate Gallery in Londen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VS herdenkt aanslagen 11 september

VS herdenkt aanslagen 11 september


http://img153.imageshack.us/img153/7282/11september.jpg


In de VS worden vandaag de terreuraanslagen van 11 september herdacht. Dat gebeurt onder strenge veiligheidsmaatregelen. Precies 10 jaar geleden vlogen vliegtuigkapers twee vliegtuigen in het World Trade Centre in New York en een in het ministerie van Defensie in Washington. Een vierde toestel stortte neer in een weiland in Pennsylvania.

De 9/11-herdenking maakt dat iedereen in de VS op scherp staat. Er worden in de hoofdstad Washington DC extra maatregelen genomen nadat eerder dit jaar in het complex van Osama bin Laden aanwijzingen werden gevonden voor 'jubileumaanslagen'. Volgens de New Yorkse burgemeester bestaat er betrouwbare informatie dat terroristen opnieuw een aanslag willen plegen.

Op de luchthaven van Washington ontstond gisterenavond (lokale tijd) even paniek nadat in de buurt van een vrachtcontainer een "verdacht object" werd ontdekt. De zone werd ontruimd en de ontmijningsdienst startte een onderzoek. Vier uur later werd het alarm opnieuw opgeheven.

Bijna 3.000 mensen lieten het leven bij de terreuractied door moslimextremisten tien jaar geleden. President Barack Obama zei dit weekend nog dat 9/11 de VS sterker heeft gemaakt. "Als een veerkrachtige natie zullen we doorgaan", zei de politieke leider. Obama bezoekt vandaag de drie plaatsen waar de vliegtuigkapers toesloegen. In New York wordt hij vergezeld door George W. Bush. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Florence +The Machine - Drumming Song

Florence +The Machine - Drumming Song

Klik op de foto om ze te beluisteren


Florence and The Machine is een Britse band geformeerd rond zangeres en frontvrouwe Florence Welch. De muziek kan het beste worden omschreven als door soul geïnspireerde indie.

Florence and The Machine brak door in 2008 toen ze via het BBC-muziekprogramma BBC Introducing de mogelijkheid kreeg om op het festival South by Southwest te spelen. Ze stond in het voorprogramma van MGMT en was te zien op het Glastonbury Festival en het Reading en Leeds Festivals. In juni 2008 verscheen de eerste single, Kiss With A Fist, welke tot een 51e plek in de UK Singles Chart reikte. Bij de Brit Awards in februari 2009 kreeg Florence and The Machine de Critics' Choice Award, een door muziekcritici bepaalde prijs voor nieuw talent.

Vanaf maart 2009 werd Kiss With A Fist gebruikt in een televisiecommercial van Nike. Op 6 juli 2009 werd het debuutalbum Lungs uitgebracht. In de zomer van 2009 wordt opgetreden op verschillende festivals, zoals Glastonbury, Lowlands en het Duitse Hurricane.

In 2011 werd hun liedje "Dog Days Are Over" gebruikt voor het reclamefilmpje van de iPad 2 van Apple.

Zangeres Florence Welch (geboren in 1986) is het middelpunt van Florence and The Machine. Verder bestaat de band uit Robert Ackroyd (gitaar), Christopher Lloyd Hayden (drums), Isabella Summers (keyboard) en Tom Monger (harp). Devonte Hynes, alias Lightspeed Champion, heeft deel uitgemaakt van Florence and The Machine.

De teksten en muziek van de band zijn door Welch samen met bassist Alex James van Blur geschreven.» Reageer (0)
10-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen betalen drie keer meer boetes dan Walen

Vlamingen betalen drie keer meer boetes dan Walen


http://img31.imageshack.us/img31/6453/flitspalen.jpgVan de 210 miljoen euro die de politie in 2009 aan verkeersboetes heeft geïnd, komt 144 miljoen euro van overtredingen in het Vlaams gewest. Dat zegt senator Bert Anciaux (sp.a) op basis van cijfers van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe en minister van Financiën Didier Reynders. "Dit is niet correct", vindt Anciaux.
 
In het Vlaams gewest zijn er drie keer meer onmiddellijke inningen en vijf keer zoveel veroordelingen voor verkeersovertredingen dan in Wallonië. Terwijl in Vlaanderen tussen 2007 en 2009 20 miljoen euro extra werd opgehaald, stegen de inkomsten uit onmiddellijke inningen in Wallonië met nog geen 300.000 euro.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Redding voor uitgehongerde dieren in zoo Tripoli

Redding voor uitgehongerde dieren in zoo Tripoli


http://img171.imageshack.us/img171/8862/zootripoli.jpgEr is hoop voor de ongeveer zevenhonderd dieren in de zoo van Tripoli. Sinds de gevechten in Libië startten en zeker sinds de exit van de Libische leider Mouammar Kadhafi eind augustus werden de dieren verwaarloosd en amper nog gevoed. Door de enorme waterschaarste in de stad werden ook de kooien van de dieren nog zelden gepoetst. Maar nu is er een Oostenrijks team van dierenartsen toegekomen in de stad dat zich intensief zal bezighouden met de verzorging van de beesten.http://img849.imageshack.us/img849/8862/zootripoli.jpgDe eerste taak van de dokters van 'Vier Pfoten' was medische hulp geven aan de 32 roofdieren en aan een grote groep antilopen. Zij waren er het ergst aan toe. "De dieren hier konden tijdens de gevechten niet vluchten naar een ander land", zei dierenarts Amir Khalil. "Ze zaten vast in hun kooien en ze hebben enorm geleden." (br.hln - foto's epa)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk oudste voorvader van de mens gevonden

Mogelijk oudste voorvader van de mens gevonden


http://img845.imageshack.us/img845/1434/oudstevoorvader.jpg


Wetenschappers hebben mogelijk de oudste voorvader van de homo sapiens (de mens) gevonden. De Australopithecus sediba is qua lichaamsbouw half mens half aap en beschikt over een combinatie van primitieve en moderne lichaamsfuncties. De ontdekking werpt een heel nieuw licht op de evolutie van de mens.

De Australopithecus leefde bijna twee miljoen jaar geleden, veel vroeger dan tot nu toe werd aangenomen. De Zuid-Afrikaanse professor Lee Berger vond de resten in 2008 in een grot in Zuid-Afrika. Na diepgaand onderzoek door wetenschappers vanover de hele wereld, is men het erover eens dat het een van de meest belangwekkende vondsten in de menselijke geschiedenis is.

"We hebben de meest complete hand van één individu van eender welke oude voorvader van de moderne mens die ooit ontdekt werd", zegt Berger. "En ze lijkt erg veel op een menselijke hand, met kleinere vingers en een lange duim. We krijgen nu een beter inzicht in het moment waarop onze grip, wat ons als mens zo uniek maakt, dat ons in staat stelt om piano te spelen, te schilderen, te typen, gereedschap uit steen te maken of handen te schudden, evolueert. "

Nog volgens Berger had de soort een klein maar verrassend ontwikkeld brein en een modern bekken, terwijl de voeten en enkels kenmerken van zowel mens als aap vertoonden. "Die kenmerken, en zijn leeftijd, maken het de beste kandidaat om als onze oudste voorvader beschouwd te worden", aldus Berger. "Nog meer dan vorige ontdekkingen als de homo habilis."

Tot op de dag vandaag is er geen uitsluitsel over wie nu de directe voorloper is van de homo sapiens. Homo erectus wordt algemeen beschouwd als meest waarschijnlijke link tussen aap en mens, maar of die nu zelf afstamt van de homo habilis of de homo rudolfenis is niet duidelijk. Volgens wetenschappers is de australopithecus sediba nu een meer waarschijnlijke kandidaat. (br.hln - foto afp)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland staat zware aardbeving te wachten

Nederland staat zware aardbeving te wachten


http://img109.imageshack.us/img109/3591/aardschok.jpg
In ons land en Duitsland staan kerncentrales die slechts een aardschok met een magnitude van 6.5 kunnen weerstaan.


De aardbeving die donderdagavond in een groot deel van Nederland te voelen was, richtte nauwelijks schade aan. Hier en daar rinkelden de koffiekopjes en was een lichte trilling waarneembaar. Toch was de beving, net over de Duitse grens, de op twee na zwaarste beving waarmee Nederland recentelijk te maken kreeg. Geologen zijn ervan overtuigd dat het ergste nog moet komen. Nederland staat een zware aardbeving te wachten, meldt het AD.nl

Er werd kort na de beving wel veel gebeld met de politie, maar slachtoffers bleven uit. Enige die de volgende dag nog gestresst op zijn stokje zat, was papagaai Peter uit het Gelders Wehl. Van hetzelfde stokje was hij bij de eerste trilling afgevallen. 'Hij is nog niet helemaal de oude', zeggen baasjes Gerry en Henk.

Wetenschappers vragen zich echter niet af óf, maar wannéér Nederland door een zware aardbeving getroffen wordt. Geoloog Ronald van Baalen sluit zelfs een schok met een kracht van 7 op de Schaal van Richter niet uit. Bij zo'n beving blijft het niet bij wat rinkelend aardewerk en één geschrokken papegaai. Gebouwen storten dan in, en er zullen vrijwel zeker gewonden zijn, zo niet doden vallen.

'Er is weinig aandacht voor het sluipende gevaar', zegt Van Baalen. De bevingen die Nederland troffen, zitten niet in ons geheugen. 'De aardbeving in Uden in 1932 kent niemand meer', aldus de geoloog. Van Baalen wijst op aanwijzingen in de bodem bij Bree, in ons land Tweeduizend jaar geleden, geologisch gezien héél kort geleden, vond daar een zware beving plaats.

Nederland houdt, volgens Van Baalen, bij de bouw geen rekening met een mogelijke zware aardbeving. Mensen reageren geschokter op het bericht over een beving, dan op de beving zelf. Op internet waren minuten na de schok al grappen te lezen als: Is giro 555 al open?, en circuleerden foto's van omgevallen tuinkabouters.

Volgens Van Baalen is die lacherige houding onverstandig. 'De breuken in onze aardkorst lopen in een gebied waar grote chemische bedrijven, zoals DSM, zijn gevestigd.' In Duitsland en België staan zelfs kerncentrales die slechts een aardschok met een magnitude van 6.5 kunnen weerstaan. 'Dat kan dus grote gevolgen hebben.'» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!