Gegrilde mosselen met kruidenboter en rode paprika
Voor 4: • 1,2 kg mosselen • 1 stengel bleekselderij • 1 kleine ui • boter • witte peper • 200 g boter • 2 tenen knoflook • een handvol vers bieslook • een handvol verse peterselie • 2 takken verse dragon • 4 el brunoise van rode paprika (kleine dobbelstenen van 5 mm dik) • brood naar keuze
Bereidingswijze
Spoel de mosselen tweemaal in koud water en trek de kruidachtige baard eruit. Snij de bleekselderij en de ui in middelgrote stukken. Smelt boter in een grote kookpot en stoof de selderij en de ui onder voortdurend roeren erin aan. Voeg de mosselen toe en kruid met peper. Dek de pan af en laat stomen tot de mosselen net open zijn. Schud de pot op en laat verder stomen tot de laatste mosselen net zijn opengegaan.
Smelt de boter op laag vuur. Hak de knoflook met de kruiden zeer fijn en doe bij de boter. Kruid met peper en haal meteen van het vuur. De kruiden mogen niet bakken.
Trek de mosselschelpen open en trek de lege schelphelften eraf. Schik de mosselen op een ovenschotel dicht tegen elkaar en giet de kruidenboter erover. Bestrooi met de brunoise van rode paprika en grill gedurende 5 min. onder een zeer hete grill. Serveer met brood naar keuze.
|