NIEUW: Blog reclamevrij maken?
babke's diary

05-01-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke feesten

Amai, na enige tijd nog eens tijd om even wat bok te kletsen via dit blog!!!!

Allereerst wens ik iedereen een schitterend maar bovenal gezond 2007!


Wij zaten met Kerst gezellig bij mijn ouders toen mijn broer uit Korea belde om ons allemaal samen te zien via webcam en ook even met het Belgisch thuisfront Kerstwensen over te maken... Wat een groot nieuws kregen wij te horen... Sung en zijn Koreaanse echtgenoot verwachten een babietje!!! Is dat niet fantastisch... Oh wat waren we allemaal ontroerd, en kregen we ook allen plots het besef dat wij dat kleine boeleke niet snel zullen zien... Ze wonen ook zooo ver van ons. Enfin, het betere gevolg van dit nieuws is dat mijn moeder (die in het programma "Het leven zoals het is : adoptie" absoluut niet meeging omwille van haar vliegangst) haar angst wil en zal overwinnen en in oktober samen met mijn vader en mijn Koreaanse zus en haar man naar Korea zal reizen om Sung en zijn gezinnetje te zien... Oh wat ben ik jaloers, ik zie wel, misschien heb ik tegen dan de lotto gewonnen en kan ik mijn 3 spruiten nog eens achterlaten in goede handen bij vrienden en kan ik aan mijn eigen schat van een echtgenoot ook Korea laten zien... We shall see!

Genoeg over Korea, de feestdagen zijn voorbij, veel gegeten, gedronken (dat viel best mee) en veel gekust (voor nieuwjaar dan wel) en nu weer terug aant werk, en dat viel eigenlijk wel héél goed mee.

Maar ik heb dan ook een super geweldige job, die ik oh zo graag doe, ik zeg altijd tegen de mensen als ze vragen wat ik doe " Ik heb de job van mijn leven gevonden" en dat meen ik ook echt.

Nu zijn jullie allen waarschijnlijk zeer benieuwd wat dat is, ik ben coördinatrice in een opleidingscentrum voor haarkappers!!! Neen, ik ben zelf  geen kapster, ik heb geen geduld om met een schaar en kam mensen een nieuw coupeke aan te meten, ik ben de administratieve kracht, die de cursisten ontvangt, inschrijft, factureert, en tevens de klaslokalen voorzie...Ondertussen heft de firma waar ik voor werk ook verschillende kapsalons in vlaanderen en Brussel en verzorg ik de administratie, bestellingen, boekhouding, enz... Super afwisselende job met veel variatie en bovenal, supercollega's.


De kinderen kunnen ondertussen aanstaande maandag ook weer naar school, en daar ben ik blij om.

Ik had de eerste week van de kerstvakantie vrij, en wij hebben echt fantastisch gezellige dingen gedaan.

Winterbokrijk, bioscoop 2x (Happy Feet & Arthur en de Minimoys), morgen nog de Winterefteling, ...

T kon niet op. Deze afgelopen wek hebben ik weer wat gebruik moeten maken van mijn lieve ouders en zussen voor kinderopvang, maar nu is t weer weeknd-time... Héérlijk.


Volgende weekend gaan we ook nog eens een weekendje naar zee, samen met onze beste vrienden en hun 2 kinderen, dat is elk jaar ook zo genieten, lekker eten, strandwandeling met warme jas, sjaals en mutsen. Kinderen hun regenlaarsjes aan, uitwaaien op het strand, ge ziet wij vervelen ons niet!!!


Dag bloggers tot binnnekort, see ya

Babke

05-01-2007 om 18:09 geschreven door Babke

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
03-12-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas!!

Pfff, Om 8.00 uur vanochtend stonden de kinderen al aan ons bed, vol ongeduld, want de Sint was geweest... Vol spanning gingen ze op hun sloefkes de trap af, en deden voorzichtig de deur open... Annabel keek met grote verbazing naar een overvolle schoen en was vol bewondering voor de véle chocolaatjes en mandarijntjes, had in 1ste instantie nog niet gemerkt dat er ook vanalles lag waarvan ze gek was... Zo was er bijvoorbeeld een kitcherig prinsessenkleed met bijbehorende glitterschoentjes en pelsen sjerpje. Elke dag is Annabel namelijk wel een andere sprookjesprinses... Wanneer ze 's morgens haar ogen opendoet, zegt ze al hoe ze die dag aangesproken wil worden... De ene keer is dat "Sneeuwwitje", dan weer "Belle", vandaag was het gewoon "Annabel"... Heerlijk toch die kinderlijke fantasie.

Voor Arthur & Michèle was het één en al DVD en Computer die de klok sloeg, alhoewel we toch ook wel van de "Goed Heilig man" fantastische leesboeken kregen... en zelf muziekcd's... Ondertussen zitten zij elk op hun kamer te genieten van de muziek en uiteraard hun computerspelletjeskzelf zit nu dus achter de computer en probeer wat wijzer te worden van al de mogelijkheden hier op dat Blog, maar is toch niet zo evident, probeer er al enkele malen wat foto's op te zetten, maar dat lukt nog niet...

Ik blijf proberen...

Oepsakee, de strijk, was en plas roept mijn naam, onder het luid electronisch gepiep van mijn droogkast en ik kan het dan niet laten toch even wat in mijn huishouden te gaan ploeteren... De computer blijft hier gelukkig staan, en ik heb avonden genoeg om mijn blog nog wat uit te werken...

Ik ga nog een beetje genieten van deze zondag want morgen weer werkeweek, en het zal een zware week worden... Ik groet jullie lezers... Tot zeer snel...03-12-2006 om 12:59 geschreven door Babke

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even voorstellen!!

Waaauw, een eigen blog, dat is pas interesant, gewoon je eiegen boek schrijven op de PC en je doet ermee wat je maar wil... Hier gaan we dan:

Ik beschouw mezelf als een gelukkig gehuwde vrouw van een fantastisch knappe man, en heb het geluk van 3 gezonde en geweldige kinderen op de wereld te hebben gezet. Wij huwden in 1994  nadat we als jong koppeltje enige tijd hadden samengewoond, en kregen in 1996 na héél wat moeite een schattige, véél te kleine 2-ling die elk maar amper 1.800 gram wogen: Arthur & Michèle.

Wat waren we trots, maar tegelijkertijd erg ongerust. Ze waren er al op 31 weken, wat echt wel te vroeg was, en dat was er aan te merken ook... Dankzij de moderne technologie hebben wij op de dag van vandaag een 2-ling die erg gezond is en echt de pré-pubertijd induikt met hun 10 lentes...

In 2003 stond er ons nog een ongelooflijke verrassing te wachten, Annabel werd geboren, en met haar 3 jaar is ze de zon in huis, heer & meester over haar grote broer en zus, en kan ze oh zo goed toneelspelen... Ze weet iedereen aardig naar haar hand te zetten, en van deze troef maakt ze handig gebruik...

Ikzelf kom uit een héél warm groot nest, en ben de oudste van 6 kinderen. Ik heb nog 3 zusjes en 2 broers.

Van deze 6 kinderen zijn er 2 geadopteerd uit Korea, en dat is ook al een apart verhaal opzich... Voor diegene die hiermeer over willen weten, kijk naar "het leven zoals het is - adoptie". De familie die naar Korea reist om het huwelijk van "Sung" mee te maken en daarna in België het huwelijk viert van "Kyungi"... Dat zijn wij...

Ondertussen loopt mijn zondagochtend aardig naar de klok van 12.00  uur, en voel ik me wel verplicht mezelf en Annabel stilaan te gaan aankleden...

Vanmiddag een cinemake met de kinderen, samen met de peter van Annabel die ze trots de bijnaam "Koekoe" heeft gegeven...

Tot later...


03-12-2006 om 12:58 geschreven door Babke

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/babke

We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

Met vriendelijke groeten,
SeniorenNet-team

03-12-2006 om 10:22 geschreven door

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • Drukke feesten
 • Sinterklaas!!
 • Even voorstellen!!
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Archief per week
 • 01/01-07/01 2007
 • 27/11-03/12 2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!