NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Inhoud blog
 • Hartbrekend
 • Hond keel overgesneden
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Het blog van een kritische blogger
  Baed's kritiek op wat er allemaal verkeerd gaat.

  Schande,corruptie,onverdraagzaamheid,bedrog,s...schandalen en normvervaging
  27-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartbrekend

  Hondje ‘voelt’ dat onbekende man een groot verlies heeft geleden en gaat hem spontaan troosten


  Karen Van Eyken              Bron: Today.com  Madison Palm (23) heeft altijd geweten dat haar corgi speciaal is. Vandaar dat ze het hondje heeft opgeleid tot therapiehond. Toch weet Cora haar baasje nog steeds te verbazen en ontroeren. Zo stapte de viervoeter spontaan op een onbekende man af op de luchthaven van Seattle omdat ze voelde dat hij aan het rouwen was en enige troost kon gebruiken.

  Madison en haar hond waren op weg van Idaho naar Alaska. Bij een oponthoud in Seattle ging Cora naar een man die alleen zat te wachten aan de gate.

  “Nog voor ik haar kon roepen, zat ze al aan zijn voeten”, vertelt Madison. “Ik vroeg aan de man of hij dat wel oké vond. En met tranende ogen zei de man dat hij afgelopen nacht zijn hond had verloren.”

  Cora bleef een tijdje bij de rouwende man zitten. Hij aaide haar en fluisterde hoe schattig ze wel niet was. Het was een emotionele ontmoeting tussen mens en dier.

  “Ik ben ervan overtuigd dat Cora een gave heeft. Ze voelt aan wie pijn lijdt en wie haar nodig heeft”, meent Madison. “Het is zo’n fantastische hond, hoeveel geluk heb ik wel niet”, beseft de jonge vrouw.

  Cora en Madison vormen nog maar sinds afgelopen zomer een hecht duo. Toen vertelde een collega dat ze een post op Facebook had gezien over een corgi die weg moest. De viervoeter had enkele kippen doodgebeten en zou weggegeven worden aan de eerste persoon die haar kwam halen.                             The.Corgi.Cora Madison en Cora, een onafscheidelijk duo

  Madison aarzelde geen moment en ging naar de woning van het gezin dat van het hondje af wilde. Daar stelde Madison vast dat de corgi van zeven jaar oud ondervoed was, nog nooit naar de dierenarts was geweest en haar hele leven buiten had moeten leven.

  Madison had al een hond en wist dat haar huisbaas geen twee viervoeters zou toelaten. Kiezen voor Cora betekende dus ook op zoek gaan naar een nieuwe woonst. Maar de vrouw kon Cora niet achterlaten. Op weg naar huis, nestelde Cora zich op haar schoot en liet haar onfortuinlijke verleden voorgoed achter zich.

  Ze vonden een nieuwe woning met tuin en de honden zijn er dol op. En Cora weet Madison nog elke dag te verbazen. “Ze heeft meer dan zeven jaar amper liefde gekend en toch heeft ze nog zo veel te geven”, besluit Madison. “Haar verleden kan ik helaas niet meer uitwissen, maar ik zal er alles aan

  doen om haar een rooskleurige toekomst te schenken.”

  Reactie  van edba

  Dit is hartverschuerend als men daar naar kijkt krijg ik de krop in de keel en wordt daar warm van binnen.

  27-02-2018 om 20:30 geschreven door edba

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond keel overgesneden

  Dit is verschrikkelijk en barbaars,de dader(s)zijn totaal geweteloze mensen geinspireerd door ' IS'

  Buurt opgeschrikt door gedode hond in zak

  CHIHUAHUA KEEL OVERGESNEDEN, POLITIE ZOEKT NAAR DADERS

  Koen Baten                                 Bron:   HLN

  DENDERMONDE
  Enkele bewoners van ’t Keur in Dendermonde zijn maandagnamiddag hard geschrokken nadat ze een lijk van een hond aantroffen in een vuilniszak. Het beestje werd de keel overgesneden en werd gedumpt midden op straat door onbekenden. “Het is onbegrijpelijk dat iemand tot zoiets in staat is. Dan kan je beter de hond naar een asiel brengen”, vertelt Manolito Van Goethem, die het beestje vond.
  De feiten gebeurden maandagnamiddag vermoedelijk rond 17 uur. Manolito was thuis toen hij plots enkele jongeren hoorde spelen met bommetjes in de buurt van zijn woning op de Kolvenierslaan. De man ging ter plaatse kijken op de Pijnderslaan vijftig meter verder, toen hij plots de zak in de goot zag liggen. Die was er vermoedelijk ook ingeschopt door de jongeren. “Hij was een beetje open gesprongen, waardoor ik het haar van de hond kon zien. Het ging om een kleine chihuahua”, klinkt het. Daarna kwam de zoon ook ter plaatse. Hij deed de zak volledig open en ontdekte zo het lugubere tafereel.

  Keel overgesneden

  “De keel van het arme beestje werd gewoon overgesneden. Wat de reden hiervoor was weet ik niet, misschien hebben ze de chip verwijderd, maar het was alleszins verschrikkelijk om te zien”, aldus Manolito. De man plaatste nadien ook een reactie met de foto’s op Facebook, waar heel verontwaardigd werd gereageerd. Ook zijn vrouw Marleen Straetman kan zo’n daden allerminst begrijpen. “Ik wil gewoon weten wie hier achter zit. Volgens mij moet het iemand uit de buurt zijn. Ik hoop echt dat we snel de dader vinden”, zegt Marleen. “Zoiets doe je niet met een weerloos beest. Wij hebben zelf ook honden en zouden dit nooit over ons hart krijgen. Dan breng je hem toch beter naar het asiel?”

  Nog geen spoor

  De politie van Dendermonde werd kort na de feiten ook verwittigd en kwam ter plaatse. Zij onderzochten de zak. “De hond voelde op dat moment zelf nog warm aan, dus het moest toen nog maar net zijn gebeurd”, aldus Manolito. “Zoiets wil ik liefst niet meer meemaken. We zijn er echt van aangedaan. Dit verwacht je enkel in films, niet in het echt”, besluit het koppel. De politie tast momenteel nog in het duister, maar zal de feiten verder onderzoeken.

  _______________________________________________________________________________________________________

  Reactie van Edba.

  Dit is vraakroepend,hier zijn géén worden voor,hopelijk doen ze echt moeite om de dader(s) zo snel mogelijk te vinden en duurt het niet meer dan 30 jaar en dan nog géén resultaat zoals de bende van Nijvel.Dit walgelijk killen van een hond is voor mij het zelfde als een mens vermoorden en moet even zwaar worden gestraft.De dader(s)zijn volgens mij geinspireerd op de gruwelijke daden van"IS",dit zijn gevoel en weteloze mensen.

  26-02-2018 om 00:00 geschreven door edba

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/02-04/03 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!