Inhoud blog
  • Oslo
  • vigeland
  • foto's
  • 21/06
  • 17/06
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog!
    Welkom op mijn blog!
    Welkom op mijn blog!
    reizen
    Noorwegen 2017
    09-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vogeleiland Runde

    Aangekomen op Runde geen enkele vogel te zien buiten een paar ordinaire meeuwen. Na een beetje rond vragen zaten we op de verkeerde kant van het eiland en met de auto of camper konden we daar niet komen, enkel te voet, maar dit was voor ons een onmogelijke opdracht 2 uur klimmen en een zware klim. Er was wel nog een andere mogelijkheid met de boot, maar dat was betalen, maar daar we hier nu toch waren hebben we dit dan maar gedaan. Het was wonder mooi, een boottocht van 2 uur rond het eiland, met max. 12 mensen aan boord een schipper die tevens voor gids diende, de uitleg die hij gaf was in het verstaan baar engels. (De man noemde Johan en zoals jullie weten............. zelf invullen) en vogels dat we gezien hebben, ongeloofelijk: papegaaiduiker, er broeden daar ongeveer 40.000 koppels, jan van genten 10.000 koppels, zeearends, zeekoeten, en nog andere maar de naam ben ik vergeten. Er zouden daar vanaf half mei tot half juli ongeveer 600.000 vogels zijn. ( en aan de uitwerpels op de rotsen is het wel te geloven)

    Na dit fantastisch bezoek zijn we door gereden naar de Atlantischeweg ( een weg die verschillende eilanden verbind met bruggen) terug ongeloofelijk mooi ( de belgen mogen hier een beetje komen leren om wegen aan te leggen). Daarna doorgereden naar Kristiansund, tevens het verste punt van onze reis, door een tunnel gereden onder het fjord door ( in Antwerpen weten ze nog altijd niet om de ring te veranderen, in Noorwegen gewoon even een tunnel 8 km lang en zeer diep, 2,5 km dalen aan 9% dan een plat stuk dan terug 2,5 km 9% stijgen, daar moet je voor betalen 12€ ( hoeveel voor de liefenkenshoek tunnel????) En op de weg naar Molde ijn we nog een paar dergelijke tunnels en bruggen tegen gekomen ( onder een fjord of er boven) gewoon zeeeeeeeeeeeeeeeer mooi.

    We zijn halfweg, 2750 km gereden, 1500 km in Noorwegen, er zijn geen woorden om te beschrijven hoe mooi het hier is, en het mooiste moet nog komen. De trollenweg, het Geigangerfjord, de Dalsnibba, langs sneeuw muren van meters hoog ( de foto’s komen nog) en Rodane waar we een afspraak hebben met iemand uit Brugge die daar een soort van taverne uitbaat.

    Vandaag staan we op een camping met zicht op het op het Romsdalfjord, gewoon prachtig.

    Ik ga proberen nog wat foto’s op het blog te plaatsen, als het niet lukt is het voor later.

    Aan iedereen de groeten uit het prachtige Noorwegen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!