Zoeken in blog

Laatste commentaren
  • Chantage door Suez-Electrabel (Van Gorp Willy)
        op

    Reactielijn SenNet Magazine

  • mr (william Brasschaat)
        op

    Zonnepanelen in de Saharawoestijn?

  • Blog als favoriet !

    Jan Schils

     

     


    SenNetMagazine
    Belgische Energieconsument

    De dezer dagen aangekondigde sluiting van de (oudste) kerncentrales Doel 1 en 2 bij Antwerpen tegen 2015
    wordt uit een oogpunt van veiligheid algemeen toegejuicht.
    Maar er is geen sprake van dat de benodigde alternatieve energie (stroom) daardoor goedkoper zal worden voor de consument. Integendeel!


    Reactielijn SenNet Magazine

    Belgische_Energieconsument

    Energieconsument wordt langs alle kanten gepakt.

     

    Dit artikel van onze columnist Jan Schils heeft je beroerd!
    Dat zien we aan jullie stroom van reacties, analyses, opmerkingen, voorstellen en oplossingen. Hieronder kan je ze allemaal lezen.

    De politiek krijgt er flink van langs. De energiebedrijven ook! En ieder doet zijn zegje over alternatieve energie en de sluiting van de kerncentrales.

    Je kan ook hieronder reageren op een mening. Schrijf je niet graag? Dan kan je een waardering geven aan wat een ander schreef.
    Veel leesplezier.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (1)!

    De energiebedrijven hebben teveel macht.

     Reactie van Rita (59) Rumst :

    In de jaren 1980 werd de elektrische verwarming langs alle kanten aanbevolen door de regering dit was de gezondste en minst schadelijke verwarming. De grote hoop van de mensen die dan gebouwd of verbouwd hebben zijn daar ook op overgeschakeld.

    Nu krijgen wij weer het deksel op de neus dat dit te veel kost en niet meer mag.

    Wie moet nu de rekening voor de veranderingen betalen?

    De gewone man en niet de regering. Die regering heeft dan ook nog het lef om de waarde van onze huizen te verlagen als je alleen elektrisch verwarmd. Dit is discriminatie op grote schaal. De regering zou dan ook de kosten voor de veranderingen moeten dragen.

    Het is ook de regering die ervoor moet zorgen dat de juiste energie bij de mensen thuis komt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor hoe deze energie opgewekt wordt.

    De energie bedrijven moeten eens eindelijk open kaart spelen.

    Iedereen heeft ook recht op betaalbare verwarming en ze moeten eens eindelijk de sprookjes verhalen achterwegen laten. Nu gaan de mensen weer meer op kolen en hout stoken, omdat dit voorlopig nog redelijk van prijs is. Dit worden pas ongezonde situaties. Niet iedereen kan zich zonnepanelen aanschaffen. Dit is voor de rijkere mensen en sommige er van buiten dat weer uit door zoveel mogelijk daken vol te bouwen om zoveel mogelijk premies te krijgen. Daar moeten wij ook nog voor betalen. En dan niet te vergeten dat we op energie 21% belasting betalen.

    Alsof de gewone dagelijkse noden zoals warm water en warm voedsel een extreme luxe is.

    De energie bedrijven hebben teveel macht. En zolang dit blijft moeten wij daar voor opdraaien. Het monopolie blijft nog altijd in hun handen zolang de regering hier niets tegen doet, zowel op lokaal vlak als wereldwijd. De olie en gasbedrijven regeren.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (33 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Elektriciteit is een fundamentele behoefte

     Reactie van Dossche F. (72) Jabbeke.:

    Kernenergie afbouwen acht ik bijzonder dom aangezien deze ons veel welvaart en welzijn gebracht heeft.
    Sinds de ontwikkeling van kernreactoren voor vreedzame doeleinden stonden we in België steeds voorop en beschikten over een grote know-how. Ingenieurs en wetenschappers hebben hun beste krachten aan nucleaire energie gewijd om deze energie op een veilige manier te produceren, zonder CO2 uitstoot en vrij goedkoop waar ieder van ons baat bij had.
    Nu worden nieuwe kerncentrales volop gebouwd in China , Brazilië, zelfs Finland ,ook Iran.

    Daardoor zullen deze landen nog meer groeien terwijl sommige Europese landen steeds achteruit boeren. Elektriciteit is een fundamentele behoefte voor alle mensen en wat we uit zon en wind halen kan nooit de behoefte van de gehele bevolking dekken. Dat extreme denkers zoals die van Greenpeace alle kernenergie kwijt willen, tot daar, maar dat politiekers zich zo op hypes laten meeslepen is moeilijk te aanvaarden, zeker omdat ze door wetenschappers gewaarschuwd werden.
    Voor hen is het eenvoudig: laat het volk maar betalen voor hun domme beslissingen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (40 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Regering is ziende blind

     Reactie van Cleirbaut M.L. (71) Edegem.:

    Persoonlijk vind ik dit een grote domme streek. Waarom zoveel geld uitgeven om de oudste en meest onveilige kerncentrale te vernieuwen terwijl Doel modern, veilig en doeltreffend werkt. Mr. Di Rupo is wel zo geslepen dat hij werkgelegenheid geeft aan Wallonië en, zoals gewoonlijk, Vlaanderen en zijn inwoners in de kou zet. In dit geval letterlijk en figuurlijk, want hoeveel ontslagen gaan er voor ons niet vallen? En de regering...ze zijn ziende blind en voor zichzelf inhalig terwijl de werkende man/vrouw steeds de rekening wordt onder de neus geschoven. Hoe lang blijft dit nog duren???


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Jullie zijn niet alleen

     Reactie van Pannecouque L. (51) Torrevieja (Spanje):

    Met heel veel aandacht heb ik dit artikel gelezen. Als het een troost mag zijn voor alle Belgen: we merken hier in Spanje al jaren hoe de elektriciteit gestaag blijft stijgen, terwijl de lonen hier stagneren of zelfs lager worden. Want van indexaanpassing willen ze hier in Spanje niets horen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    In België is alles duurder

     Reactie van Tans M. (55) Bilzen:

    Hoe kan het anders in een landje dat het kleinste is van Europa, maar met meer politici dan de grote landen .

    Hier is alles duurder dan in de buurlanden: gas, stroom , telefoon , GSM , Digitale TV , internet . Hoeveel  gaat er maandelijks naar de politiekers en het vorstenhuis ?  Hoe zou er een oplossing gevonden worden om de hoge BTW last te drukken?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (37 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Prijs voor aardgas en elektriciteit veel te hoog

     Reactie van Duchateau (60) Antwerpen:

    Inderdaad is in België de prijs voor aardgas en elektriciteit  veel te hoog (door electrabel en door allerhande bijkomende taksen).  Twee jaar geleden ben ik overgestapt van electrabel naar lampiris en bespaarde daardoor 80 euro in de maand.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Kernenergie goedkoopste en meest milieuvriendelijk.

     Reactie van Geunes W. (68) Kortrijk:

    Kernenergie is en blijft de goedkoopste en meest milieuvriendelijke energie (ZERO emissie van CO² en andere broeikasgassen !!).
    En met de nieuwe generatie kernenergiecentrales is het probleem (?) v/d kernafval quasi volledig opgelost !!!

    De risico's en het afvalprobleem worden fenomenaal overdreven (o.a. door de "Groenen" die toch voor ZERO emissie zouden moeten ijveren : onvoorstelbaar !!)    



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (19 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Hoe lang zal de modale Belg dit nog slikken?

     Reactie van Marcel (74) Kortrijk:

       

    Ons energiebeleid (als dat er al zou zijn) is volkomen gericht op politieke zakkenvullerij, waarbij de rode garde het voortouw neemt.
    Tihange openhouden ten koste van Doel en dan nog eens de gasinstallatie in Tessenderlo sluiten is het zoveelste bewijs.
    Hoelang nog zal de modale Belg dat slikken. Wij krijgen voorwaar Arabische toestanden en de bevolking zal op straat komen!

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (25 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Wij draaien er voor op!

     Reactie van Mommaerts G. (64) Brussel:
     

    Wij hangen af van andere landen, dus wij betalen veel meer dan in Frankrijk of Nederland en we betalen ook voor diegenen die zonnepanelen geplaatst hebben en als er teveel is moeten ze het doorgeven aan Frankrijk, gratis voor niks !!!  Zo is het met de gas ook: er is een pijpleiding die uit Nederland komt, dus betalen wij aan Nederland de doorgang van het gas !! In Nederland zijn er mensen die een grond hadden, maar ze mogen er niet meer op bouwen, want er is een pijpleiding die door die grond loopt en hun bouwgrond is niets meer waard !!! Maar wij moeten hiervoor opdraaien. Vraag maar informatie in Maastricht, het zijn geen leugens !!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    ‘Kleine’ mensen willen van het leven genieten.

     Reactie van Declercq A. (82) Ieper:

     

    Dat de grote bedienden- en personeelstarieven eens grondig worden bekeken, want kleine mensen willen een beetje van het leven genieten. Het verschil is te groot tussen de verschillende categorieën in de samenleving.  Het is niet eerlijk dat sommigen het geld langs deuren en vensters buiten smijten en anderen moet pingelen om er te geraken



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (19 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Neem de juiste beslissingen: het is vijf voor twaalf!

     Reactie De Mulder F. (65) Ekeren:

    Het betoog (niet enkel jullie betoog) over alternatieve energie , wind en zon  (hernieuwbare energie? energie is niet hernieuwbaar, opgebruikt is opgebruikt) is zo dunnetjes .
    Die alternatieve energie is zéér winstgevend. Ik heb een PV installatie  en als de zon niet schijnt heb ik geen energie, punt uit. Idem dito met wind energie. Dat de olie- en dus ook de gasprijzen zullen blijven stijgen weet een klein kind ook. Die  brandstoffen geraken ooit eens op. Wanneer? We gebruiken nu al massa’s gas en olie bij de vervaardiging van kunststoffen. En dit gaat nog steeds in stijgende lijn. Er worden steeds meer kunststof producerende bedrijven gebouwd.

    Gas is wel een vrij schone energie opwekker. Olie is een serieuze vervuiler. Steenkool? Een nog grotere vervuiler, en we hebben geen steenkool mijnen, dus invoer, van waar? Weer verloren energie voor transport en weer extra vervuiling.

    Utopie om te denken dat we met alternatieve energie aan al onze behoeften kunnen voldoen. Enkele nieuwe gas centrales? De nieuwe gascentrale in Tessenderlo ligt momenteel stil, wegens "te duur", mooie oplossing dus.

    Onze centrales in Doel kunnen nog jaren mee. Ze leveren degelijke, goedkope, bedrijfszekere energie "Van bij ons". En dan moeten we geen aankopen doen in het buitenland zoals we nu al genoodzaakt zijn te doen:  stroom  in 'Nederland", gas uit "Noorwegen",of olie bij dure oliemaatschappijen. Is er dan niemand die inziet dat het enige alternatief kernenergie is? Het is juist dat kernenergie risico’s inhoudt. Maar aangezien de centrales zijn gebouwd door mensen met ervaring en met het onderhoud en de exploitatie in handen van verantwoorde experten,  hoeft dit geen onoverkomelijk probleem te zijn. Akkoord, we hebben Tsjernobyl gehad. Was men daar niet onverantwoord aan het experimenteren? Japan? Zijn daar geen blunders gemaakt bij het ontwerp? Iedereen met een beetje verstand weet dat Japan zeer aardbeving gevoelig is en dat daar vloedgolven bovenop kunnen komen...

    Ik heb zelf in de centrales van Doel gewerkt. Men weet daar zéér goed waar men mee bezig is en neemt geen risico's. Ondertussen hebben die mensen al jaren ondervinding in de bouw, het onderhoud en exploitatie van die centrales. Zijn er veiliger plekken in ons land dan daar? De toekomst zal uitwijzen wat de juiste keuze was. Momenteel zullen we afhankelijk moeten blijven van kernenergie tot we andere bronnen hebben leren kennen welke we wel "aan en uit kunnen zetten " en volgens behoefte “wanneer wij dat willen of nodig achten”. Dat kunnen we nu niet met wind en/of zon. Olie en gas zijn niet onuitputtelijk. Kernenergie is dat wel.

    Maar ja België heeft al zijn kroon juwelen verkocht aan Parijs. Onze banken, onze energie, onze grote industriële bedrijven.... Parijs bepaalt wat in ons land gebeurt en daar hebben wij Vlamingen geen vat op. Een aantal politici knikken wanneer Parijs het beveelt.

    De politiek heeft boter op zijn hoofd. Politici kibbelen onder elkaar. Ze komen niet tot een consensus, laat staan tot beslissingen. En wij brave burgers betalen het gelag. Het is vijf voor twaalf en er moeten dringend beslissingen genomen worden. Maar niet deze welke nu genomen werden. Ik heb de indruk dat in de nu genomen beslissingen weer dingen achter de schermen beslist werden welke niet het belang van elke Belg aanbelangt. Men gaat wéér aan het Nationaal belang voorbij.

    Er moet me nog iets van het hart. Hebben we geen gratis alternatieve energie aan Parijs geleverd wegens “Te veel”? Goed bezig.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (31 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Moet er een tekeningetje bij?

     Reactie van Stallaert j. (70) Wolvertem:

              

    Wat we ook nog betalen via onze energiefactuur:

    • de prijs voor het mogen dumpen van onze overtollig geproduceerde energie, betaald aan Duitsland in 2011
    • de prijs voor het mogen dumpen op het Franse net van onze overtollige energie tijdens het Pinsterweekend 2012

    Waarom moeten we energie dumpen? Omdat op bepaalde momenten er veel wind is , of veel zon  en Omdat we opgescheept zitten met elektriciteitscentrales op kernenergie ( meer van 50% van onze elektriciteitsproductie, die niet mogen sluiten natuuuuuurlijk ), die men niet zo maar op een lager pitje kunnen zetten.

    De oplossing : enkele kerncentrales sluiten en gascentrales inschakelen, die wel van het ene moment op het andere op een lager pitje kunnen gezet worden.
    Die gascentrales moeten we niet meer bouwen : die staan er. Maar door gebrek aan afname, werken die met verlies.
    Vorige week heeft zo'n centrale in Limburg de deuren moeten sluiten. En de gascentrale van Vilvoorde produceert nu minder dan 30% van haar capaciteit!!!
    En met veel verlies!!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Machtspelletjes tegen vooruitgang

     Reactie van Anduril (67):

    Er komt slechts één woord bij mij op als ik dit lees: bananenrepubliek.
    Wat een onnozelaars, van links tot rechts en van hoog tot laag, met een uitroepteken bij de socialistische minkukels, die - traditiegetrouw - elke vooruitgang dwarsbomen met machtspelletjes die - misschien! - in hun belang zijn, maar zeker niet voor het land.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Gebrekkige toekomstvisie van de overheid

     Reactie van D'hooge Ch. (62) De Panne:

          

    De kern van het probleem ligt in het feit dat de overheid de elektriciteitsproductie verkocht heeft aan het buitenland om de budgets onder controle te krijgen.
    Nadien gaan ze de koper van deze installaties het leven zuur maken, blijkbaar uit jaloezie dat er zoveel winsten kunnen gehaald worden uit de uitbating van deze installaties. En nu maar verwachten dat er privaat zal geïnvesteerd worden in gascentrales om hun onkunde te verdoezelen.
    Je moet goed zot zijn om in België te investeren in elektriciteitsproductie om nadien het deksel op de neus te krijgen van de overheid met hun compleet gebrek aan toekomstvisie.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Probeer beter je eigen verbruik te laten dalen.

     Reactie van Dirk (41):

       

    Enkele opmerkingen :

     

    1.      i.v.m. Electrabel : dat had nooit verkocht mogen worden aan Suez. Mij lijkt nu nog steeds gedwongen nationaliseren de beste optie. Maar dat zal wel niet mogelijk zijn zeker...

    2.     i.v.m. kernenergie. Dat behouden of, god beware me, uitbreiden, moet absoluut vermeden worden. U haalt het al aan : de kost van het ontmantelen is enorm hoog. Nu is daar eventueel geld voor, maar stel u een land in crisis voor, zoals Griekenland, die die kosten zou moeten dragen... En zo een land zijn wij binnenkort ook. Dan kan het hoofdstuk kernenergie maar beter achter de rug zijn, of we blijven zitten met die vuiligheid.

    3.      "De huidige generatie Belgen, hun kinderen en kleinkinderen moeten niet verwachten dat hun energiefactuur wezenlijk zal dalen" schrijft u. Ik vrees ook dat ze beter zouden pogen hun verbruik te laten dalen. Want draai het of keer het hoe je het wil, we zijn verschrikkelijke verspillers. En verwende nesten die het ten allen tijde overal in huis 21 graden willen hebben, en overal lampadairekes met (spaar)lampen laten branden... En dan klagen dat de factuur te hoog is...

    4.    Je moet tenslotte niet doen alsof je je verbruik niet zelf in de hand hebt. "Het totale bedrag van de energiefactuur is, behalve van het verbruik, ook afhankelijk van de regio, waar de consument woont" zegt u terecht, al is dit de enige verwijzing in het hele artikel naar het feit dat een lager verbruik vanzelf leidt tot een lagere factuur.

           

    Mijn voorstel : een minimale hoeveelheid gratis energie voor iedereen, bv. zoals nu de 100kW/h, een leefbare hoeveelheid betaalbare energie voor iedereen bv. 500kW/h, en alles wat je meer verbruikt zo'n 3 tot vier keer duurder dan nu.
    En de opbrengsten daarvan investeren in groene stroom.
    En echt groene, niet die vieze bruine 'groene' stroom uit steenkoolcentrales die er af en toe eens een lading huishoudelijk afval doordraaien en dan zichzelf groen noemen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Geen alternatief: de consument krijgt de rekening!

     Reactie van Schelfaut L. (63) Sinaai-Waas:

    Naast de extra prijsverhoging door de zonnepanelen (en groenstroomcertificaten ) zullen we binnenkort nog een extraatje krijgen voor de windmolens (gaan ook maar 20 jaar mee). Voorlopig durft men dit nog niet toegeven ( er zijn er nog teveel in opbouw )

    Kijk wat er gebeurde met de centrales die hun energie moeten halen uit verbranding van biomassa (houtafval*houtpellets) : ze sluiten omdat ze niet rendabel zijn zonder subsidies !!

    Willen we niet afhankelijk worden van het buitenland ,en geen gebruik maken van kernenergie dan zal de consument de rekening krijgen, er is geen alternatief !!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Moeten strategische fouten niet bestraft worden?

     Reactie van Kerkhofs M. (58) Bocholt: 

            

    Eerst iets geven en dan met twee handen terug pakken om het geld aan de Fransen te moeten geven.
    Hadden de vorige regeringen eens aan de mensen gedacht en niet altijd aan zich zelf.  Men heeft alles verkocht om hun zakken te vullen en nu moeten wij (de kleine man) weer alles betalen .

    Iemand die zo’n fouten maakt zou nooit meer in de politiek mogen zitten, zou alles moeten terug betalen en zeker niet ongestraft  van de ene stoel naar de andere laten gaan.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Nieuwe politieke partij voor afschaffing regio’s en één Belgische staat?

     Reactie van De Paepe E. (72) Dendermonde:

    Er zou een partij moeten opgericht worden die ijvert voor het afschaffen van de regio's en het behoud van één Belgische staat.
    Zodanig dat men terug kan regeren zoals in de meeste Europese landen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Afstraffen bij eerstkomende verkiezingen

     Reactie van Dumon I. (64) Assebroek:

    Al die ministers die toch ook op de lijsten staan om stemmen te winnen met de bedoeling om toch niet die taak op te nemen zouden daarom nu moeten afgestraft worden bij de eerstkomende verkiezing. Di Rupo is een Waal en heeft voor de vakbond moeten zwichten en nu blijft Tihange (die lekt notabene) open.
    Waarom hebben de Vlaamse excellenties dat niet verworpen?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Er moeten meer efficiënte energiebedrijven komen.

     Reactie van Verhiest R. (67) Antwerpen - Deurne:

         

    Energie wordt duurder sedert 1973 : de zgn. "oliecrisis" en de oprichting van OPEC . Waarom nu paniek gaan zaaien over het nog veel duurder worden ? We kunnen allemaal iets doen nl. energiebesparende maatregelen, zelf energie produceren enz...

    Het is onnodig de indruk te wekken dat de reeds volledig afgeschreven en dus in principe onveilig geworden kerncentrales open te houden de prijs zal drukken. Integendeel : men moet de veiligheid voorop stellen! Internationale specialisten zien een nieuw type kernreactor als volgende oplossing:

    Minder kernafval en met een kleinere halveringstijd. Maar: men zou in ieder geval deze centrales moeten bouwen zodat er in een straal van 90 km geen permanente bewoning is. Dit sluit de dicht bevolkte streken in Noord-Frankrijk, De Benelux-landen en het Ruhrgebied reeds uit en maakt Europese samenwerking op gebied van energievoorziening een noodzaak.

    Waarschijnlijk is het ondoorzichtige kluwen van distributietarieven en gemeentelijke profijtjes op de kap van de consument de energieprijs in België één van de hoogste in de wereld.

    We moeten naar efficiënte energiebedrijven gaan die kunnen concurreren op het niveau van een Europese binnenmarkt : de prijzen van Suez moeten bv. dezelfde zijn in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Hetzelfde geldt voor de andere operatoren. De Europese commissaris voor mededinging kan dit perfect controleren!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Ook in Nederland word energieconsument gepakt!

     Reactie van de Wit L. (68) Darp:

    Nou dat is niet alleen in België. In Nederland wordt de energieconsument werkelijk van alle kanten gepakt.
    De energie centrales zijn dan ook niet meer in Nederlandse handen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Ik heb het nog nooit zo erg geweten!

     Reactie van Ronny (85) Geraardsbergen:

    Wij komen allemaal in de problemen omdat wij het niet meer kunnen betalen: water, mazout, elektriciteit. Ik heb het nog nooit zo erg geweten .

    Dat ze de mensen op rust geld bijgeven.
    Met ons geld op rust kunnen wij niets meer doen. Wij kunnen amper nog 500 liter mazout bestellen, en verder in de kou zitten.
    Dat is het leven nu, met veel armoede.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Dit artikel moet ook in andere media verschijnen

     Reactie vanDe Clercq K. (53) Nieuwerkerken:

    Is het niet mogelijk om je toch wel interessante toelichtingen meer naar het grote publiek te brengen.
    Via artikels in kranten, tijdschriften,... TV, radio,...
                



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Arm België, arm Vlaanderen!

     Reactie van De Maeyer V (71):

    We worden in de luren gelegd door de politiekers die onze industrie en banken versjacheren aan de Franse multinationals.

    Arm België, arm Vlaanderen : geen eigen zeg over energie , bankwezen , grote bedrijven ...
    wat betekenen wij nog in Europa , in de wereld? Wanneer ontwaken wij uit deze nachtmerrie en hoe?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Wat gedaan met het afval?

     Reactie van Van Den Bossche F. (74) Sint-Niklaas:

    1.    Waar de man geen commentaar op geeft is, wat met  het afval van de centrales !!!!! Wij zadelen voor duizenden jaren onze nakomelingen op met deze smurrie.

    2.    Waarom geen steun geven aan de huidige regering die ten minste de moeite doet om Electrabel aan banden te leggen;

    3.    Het voorstel van NVA is gewoon het standpunt van VOKA.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Van corruptie gesproken?

     Reactie van Haesendonckx J. (61) Merksem:

    Wanneer onze te betalen prijs eindelijk wat vermindert en de garantie bestaat dat er voldoende capaciteit is van elektriciteit en gas is kan ik ermee akkoord gaan .

    Anders moet de centrale blijven .
    Er wordt langs alle zijden alleen maar geld binnen gegraaid, op alle gebied.
    Van corruptie gesproken?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Teveel politieke zakkenvullers?

     Reactie Beelprez A. (80) Diksmuide:

    "Gewone man" wordt uitgezuigd

    Niet moeilijk dit te begrijpen, want er zitten teveel politieke zakkenvullers in de Raad van Bestuur van de intercommunales.

    Eén voorbeeld: wij zijn hier met handen en voeten gebonden aan Infrax. Die levert warmte in onze wijk ‘De Bloemmolens’ in Diksmuide aan ongeveer een 150 gezinnen.
    Wij hebben geen schoorsteen of afvoer. Verleden jaar heeft de Raad van Bestuur van Infrax beslist om de distributiekosten met 40% te verhogen.
    Zo zijn de politiekers overal bezig de gewone man uit te zuigen.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Gebruik uw boerenverstand!

     Reactie van Serneels (74) Haacht:

     

    Ik ben er mij van bewust dat de energieproblematiek niet eenvoudig op te lossen zal zijn, maar er bestaat zoiets als boerenverstand.
    Dus breek de kerncentrales slechts af wanneer je een duidelijk alternatief hebt.
    Indien je het niet hebt wacht dan tot alles klaar is. Bekijk het kostenplaatje eens en wentel dat niet (zoals gebruikelijk) af op de gewone burger.
    Stop met te luisteren naar alle drukkingsgroeperingen die alleen maar hun eigenbelang achterna hollen.
    Politiekers, voer uw job uit waarvoor je verkozen bent door de gewone burger...... beslis in functie van hem!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Zonnepanelen in de Saharawoestijn?

     Reactie van Thierens W. (73) Sint-Gillis-Waas:

                 

    Kernenergie is altijd fout want ze kan NOG EEUWEN GEVAAR geven voor al wat leeft. Tientallen eeuwen de maatschappij belasten met kerngevaar omwille van eigenbelang?

    Er zijn andere mogelijkheden om voor voldoende energie te zorgen.  
    De Saharawoestijn bijvoorbeeld  is ongelooflijk groot. Als men daarvan 1/100.000ste gebruikt om zonnepanelen te leggen levert dat meer energie op dan Europa nodig heeft. Maar dan zijn uiteraard wel de huidige leveranciers (en winsthebbers) hun inkomsten kwijt.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (1)!

    Politici kiezen weg van de minste weerstand

     Reactie van Heynderickx (61) Brasschaat:

     

    Politici kiezen steeds de gemakkelijkste weg, de weg van de minste weerstand.

    Met zonnepanelen uit het verre China op ons dak, met torenhoge subsidies,....moest het Walhalla worden.

    De meeste mensen zijn tegen windmolens in hun tuin, ze zijn tegen alle kernenergie, maar het heeft ons wel jaren goedkope stroom geleverd.

    Nu gaan we die kernenergie gaan kopen bij onze buurlanden, dat oogt beter .
    Ze staan meestal aan onze grenzen. We hebben geen visie en lopen blindelings het Duitse voorbeeld achterna. Maar ook daar krijgt men bedenkingen. Och, Poetin zal ons wel gas en elektriciteit  leveren aan zijn prijs



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Van waar haalt Electrabel het recht?

     Reactie van Remaut J. (80) Mortsel:

     

    Alhoewel Electrabel ons al 2 keer laat betalen en enorme winsten maakt, moeten wij ook nog eens opdraaien voor de zogezegde "beschermde klanten", wie dat ook mag wezen??? Van waar haalt electrabel het recht om dit te doen?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Op welke planeet leven Di Rupo en de Groenen?

     Reactie van Govaert L. (73):

     

    Ik vraag me al lang af op welke planeet di Rupo en de Groenen leven. Uit wat ik allemaal gelezen heb over de kernenergie komt duidelijk naar voor dat de jarenlange ervaring ermee (vooral voor de ontwerpers en bouwers van die centrales) geleid heeft tot het ontwerpen van centrales die wat veiligheid betreft torenhoog boven de hedendaags functionerende centrales steekt.

    Indien men bovendien rekening houdt met de honderden centrales die er nu reeds zijn, komt men tot het besluit dat het aantal ongevallen relatief laag ligt.

    Onze maatschappij en die van de rest van de wereld heeft steeds meer energie nodig.

    Het zijn niet de windmolenparken die ons die broodnodige hoeveelheid energie gaan opleveren.

    Ik vind dus persoonlijk dat Bart de Wever groot gelijk heeft met zijn suggestie.

    De pastorale dromen van de groenen zijn natuurlijk heel mooi (en in mijn dromen zie ik wel eens de schaapjes dartelen), maar om zover te komen moeten we wel vaarwel zeggen aan onze industrieën die de boel verpesten.

    Wat zoiets als omwenteling zou meebrengen is gewoon onvoorstelbaar.

    Minstens terug naar de Middeleeuwen... maar dan zonder geharnaste ridders...

    Conclusie : ik ben voor moderne, veilige kerncentrales...en die windmolens? Wel ik vind het altijd leuk om naar die traag wentelende wieken te kijken.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Wie met het wegwerken van het kernafval?

     Reactie van Lemahieu J.C (68):

    Dit is duidelijk een politiek getinte column voor voorstanders van de kernenergie.
    Nergens vind ik een realistische beschrijving van de gevaren van kerncentrales en . . . de kostprijs voor het wegwerken van de kernafval.
    Wie gaat dat betalen ? Het getalm en de obstructie van diverse electrabel-minende politieke partijen zijn de oorzaak dat er sedert 2003 bijna niets is gerealiseerd in verband met de alternatieve energiebronnen.
    Het zijn diezelfde lobby-partijen die nu beweren dat er binnenkort geen licht meer zal zijn!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Weg met subsidies voor zonnepanelen

     Reactie van Van Nuffel L. (67) De Klinge:

             

    Het is een echte schande dat minder bemiddelde mensen moet meebetalen voor diegenen die zonnepanelen hebben.
    De subsidie was verminderd en nu gaat de Federale regering dwars liggen en meer uitbetalen... WEG MET ALLE SUBSIDIES.
    Waarom moeten de gewone mensen zoveel betalen? Laat Elektrabel betalen, want dat zijn de dieven… Het is een echte schande.
    En nu is er weer een
    ander verhaal met windmolens en de kerncentrales...
    Mensen worden hier depressief van.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Moeten Japan of Duitsland het dan in de toekomst met kaarsen doen?

     Reactie van Richard (61) Eeklo:

    Hoe zit het dan in Japan, Duitsland…? Moeten zij het in de toekomst ook met kaarsen doen?

    De subsidies voor de alternatieve energie, is juist het zelfde als voor de kernenergie.
    Je denkt toch niet dat Electrabel de kerncentrales zelf heeft betaald?
    Ook die zijn gebouwd met belastinggeld. We hebben nu geluk met de kerncentrales, de factuur is nog nooit zo goedkoop geweest.......



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Uitzien naar apolitieke oplossing voor energie!

     Reactie van Diddens G. (68) Kontich:

      

    Dit artikel is een schitterende synthese van het gebrek aan beleid in ons landje.
    Moeten we dan toch gaan geloven dat het stilaan het failliet van onze democratie wordt ?

    We kijken ook met heel veel belangstelling uit naar een haalbare, apolitieke oplossing voor onze energiesector!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Waar is ons geld voor de afbraak van kerncentrales?

     Reactie van Lavrijssen F. (70) Kinrooi:

    We leggen toch steeds meer zonnepanelen, we moeten de overtollige stroom terug aan Frankrijk geven en er voor de afname bijbetalen.
    Op onze energie rekening staat al jaren een bedrag om de afbraak van kerncentrales te financieren.
    Mogelijk heeft regering Verhofstadt die al ingepikt om zijn begroting in evenwicht te brengen.
    Bij mijn weten zitten al miljarden in die pot of zijn de beheerskosten hoger dan de rentevergoedingen? Hoeveel er in het Zilverfonds zit weet ik niet, maar minder dan in het fonds voor afbraak kerncentrales vrees ik.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Goede raad: Doe mee aan de groepsaankoop bij je gemeente.

     Reactie van Mendonck R. (57) Bornem:

             

    Dat we teveel  betalen is inderdaad waar, wij ook…
    Maar sinds we sinds drie jaar meedoen met de groepsaankoop "groene energie" te Bornem, steken we heel wat geld in ONZE zak!!! Om een voorbeeld te geven:  het eerste jaar veranderde onze energieleverancier van Electrabel naar Lampiris. Dit jaar stapten we over naar Essent.
    Bij de afrekening van vorig jaar kregen wij van Lampiris zomaar eventjes 450 € teruggekeerd...
    Dan vraag je je wel af hoeveel jaar wij reeds teveel betaald hebben aan Electrabel!!!!

    In ieder geval één goed raad; doe mee aan de groepsaankoop in je gemeente.
    Voordeel doe je er altijd bij!!!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Politiek wanbeheer

     Reactie van Carpels (62) Belsele.:

    Iedereen weet dat we al decennia bestolen worden door de energie bedrijven, maar hoe kan het anders als de politiekers zelf in de Raden van Bestuur zetelen.

    Even zo met de banken, kijk maar naar J.L.De Haene. Zelf meestemmen over wetten in het Europese parlement terwijl hij zetelt in die bank.

    Het getuigt van een onvoorstelbare arrogantie bij onze politieke vertegenwoordigers. Wie gaat hen stoppen?  Niemand snijdt graag in zijn eigen vlees, nietwaar?.

    En je oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt, getuigt ook niet van bijzondere intelligentie. Zelfs mijn schoonmoeder van 93 begrijpt dit nog.

    En dan spreken we nog niet van hun super-de-luxe lonen. Die zijn een regelrechte belediging voor de werkende mens.
    Maar de politici lachen gewoon in hun vuistje en blijven poen scheppen op de nek van de gewone man.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Onverantwoord hoge winsten uit goed renderende centrales?

     Reactie van Beauprez P. (82) Oostende:

     

    Ik vind het onverantwoord om onze zeer betrouwbare kerncentrales te sluiten op zuiver politiek bevel.

    Ik ken de Belgische centrales betrekkelijk goed en ik weet voor 100% zeker dat de uitbaters hun materiaal de beste zorgen geven, niet alleen in hun eigen belang, maar duidelijk ook met de bevolking in gedachte.

    Waar is de fabriek waar sedert het begin van de uitbating, zoals voor Doel als Tihange, nooit een ernstig ongeval te melden was? De Westinghouse reactoren zijn de meest betrouwbare denkbaar. Op het reactorgebouw kan de grootste Boeing neerstorten zonder schade binnenin. Alle gebruikte brandstofelementen worden met de grootste zorg en veiligheidsmarge afgekoeld en slechts lang nadien verstuurd voor recyclage. In theorie zouden de centrales goedkope elektriciteit kunnen naar het net sturen, want ze zijn in hun planning financieel reeds afgeschreven. Indien dit niet gebeurt moeten wij hén aanklagen die onverantwoorde winsten halen uit goed renderende centrales. Daar zijn jammer genoeg ook onze politici bij, die het nucleair beheer in buitenlandse handen doorgespeeld hebben. Dit heeft ons land nu monddood gemaakt bij het bepalen van de rechtvaardige energie prijzen en dat zullen we blijven voelen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Europa enkel sociaal voor de rijken

     Reactie van De volder M. (38) Zonhoven:

    De (Belgische) consument is altijd de pineut. Hij betaalt zijn eigen factuur, hij betaalt de factuur van zijn leverancier, hij betaalt de facturen van àl zijn leveranciers, want iederéén (van bakker tot grootwarenhuis en al de rest) rekent zijn energiefactuur door aan de klant ... de consument dus.
    Waar moeten wij het geld blijven halen als ons inkomen ook nog eens afgeslankt wordt om de baas zijn factuur te betalen? Precies of ook maar iemand zich dààr iets van aantrekt.

    En Europa is alleen maar sociaal voor de rijken. De armen blijven de klos.
    Ook al beweert Europa de armoede "uit de wereld" te willen helpen, ze helpen alleen maar de armen nog armer te maken.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Consument blijft melkkoe van electriciteitmaatschappijen

     Reactie van Marc (64) Hasselt:

    Gisteren vernam ik van een neef van mij, aankoper voor een van de grootste Belgische bedrijven, dat de elektriciteitsprijs voor de grote bedrijven historisch laag is.
    De particulier profiteert echter niet van de deze lage prijzen.
    Zoals altijd is de gewone consument de melkkoe van deze grote internationale elektriciteitsmaatschappijen.
    Wie gaat daar iets aan doen?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Energieverslindende activiteiten beperken

     Reactie van Waumans L. (65) Temse:

     

    100 % veilige kernenergie is een utopie. Hoe veilig het ook wordt voorgesteld, er blijft altijd een dreiging van externe factoren zoals oorlogsdoelwit, menselijk falen.
    Al te vaak wordt er vanuit gegaan dat bestaande toestanden voor eeuwig zijn. Een aardbeving in België, die groot genoeg is om opgebouwde illusies omver te blazen door de klimaatsverandering.
    De prijs die hiervoor betaald wordt is onnoemelijk mensenleed dat niet stopt als de krantenkoppen niet meer gehaald worden.
    Daarom hoog tijd dat een beleid wordt gevoerd waar energie verslindende activiteiten worden beperkt. Eén voorbeeld: sportwedstrijden ’s avonds,  die gemakkelijk overdag kunnen plaatsvinden. Enkel winstbejag (lees grotere inkomsten) is de drijfveer.
    Er is een grondige mentaliteitsverandering noodzakelijk.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Eerst vervangen door andere energie, dan sluiten kerncentrales.

     Reactie van Van Moer (74) Mechelen:

     

    Ik ben ook te vinden voor de geleidelijke sluiting van de Kerncentrales, maar dat zou in Europees verband moeten gebeuren.
    De sluitingen zouden tevens moeten gebeuren, na vervanging door andere middelen, zonder dat hiervoor prijsverhogingen en invoering uit het buitenland noodzakelijk zullen zijn.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    ‘Consuminderen’! Wat houdt ons tegen?

     Reactie van Calders F. (65) Oud-Turnhout:

       

    Het is waar dat de energieprijzen zullen stijgen! Mogelijk sneller dan ons lief is.

    Het is waar dat wij onze uitstoot (opwarmingsgassen- Co2, methaan,..) moeten verminderen.

    Tegen 2030 met 50%/jaar/persoon. Tegen 2050 met 60 tot 80%/jaar/persoon. (Milieubeleidsplan Vlaanderen)

    Het is waar dat de mensheid de opbrengst van de aarde reeds in september verbruikt heeft. Wij leven het overige deel van het jaar op de poef. Wij consumeren de aarde en de toekomst van de kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen...(WWF).

    Het is een feit dat de natuur reageert zoals de natuurvorsers (klimaatwetenschappers) hebben voorspeld. Dat is nu reeds merkbaar. Onze kinderen gaan een zeer onstabiele toekomst tegemoet. Consumeren klinkt nu eenmaal beter dan ‘consuminderen’. Wat houdt ons tegen om 80% te minderen? Waarom is een gedragswijziging zo moeilijk?? 1/5 van een dubbele prijs is nog altijd minder dan de huidige kost. En dat is haalbaar!! Er blijft dan nog t o e k o m s t over. De mens is het enige wezen dat zijn leefwereld vernietigt en halsstarrig blijft roepen: "Die ander heeft het gedaan" IK VERANDER MIJN GEDRAG NIET ! De kleinkinderen zullen met liefde( ??) terugdenken aan hun vorige generaties. Of toch niet? De toekomst begint met mijn eigen gedragswijziging in de hoop dat anderen volgen. Wie volgt?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Veilige energie heeft zijn prijs

     Reactie van Jan (46) Geraardsbergen:

     

    Energie, duurder= een positief punt.

    Hopelijk zal zo de honger van de gebruiker  particulier, industrie ) naar energie hiermee iets afnemen.
    Dit idee blijkt tegenwoordig tegendraads en weinig populair, wordt afgedaan als "groen" Alternatieve, veilige, energie heeft zijn prijs. En dat lijkt mij de normaalste zaak van de wereld.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Groene waanzin

     Reactie van Van Dycke R. (74):

    Hoe was dat oud gezegde ook al weer ? Oh ja : je moet het vel niet verkopen voor de beer geschoten is! Zouden ze echt zoveel gezond verstand missen? Al moet je tegenwoordig van niks meer versteld staan: hoewel ieder met ietwat inzicht kon voorzien dat die groene stroom certificaten tot problemen konden leiden ,strooide men toch maar mild rond tot men het probleem op zijn bord kreeg en er nu nog meer zijn....goed bestuur ?

    Gezond verstand vertelt dat je bij teveel mieren (ratten enz...) genoodzaakt bent om het ongedierte te beperken. Zou men dat niet met meeuwen (en nog wat soorten) kunnen doen? Ach nee want die zijn beschermd ! Hoever gaat groene waanzin ?         



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Euro maakt leven duurder.

     Reactie van Aelbrecht F. (78) Beveren-Waas:

     

    Het is al lang geweten dat de politiek (en dit zonder onderscheid van wie of wat), plus de banken de hoofdschuldigen zijn van wat er momenteel met de duurte van het leven aan de hand is. Slachtoffer daarvan is de kleine man.

    Als we voor het jaar 2000 naar de supermarkt gingen met 1000 fr. kwamen we buiten met een volle kar. Als we nu de supermarkt verlaten na een uitgave van €25 is de bodem van de kar iamper bedekt. De euro overboord smijten zou te veel kosten in de zak van ( politiekers en banken ) en dit kan absoluut niet. Wij zullen het gelag wel betalen, zoals altijd !



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Zuiniger met energie kunnen gepensioneerden niet?

     Reactie van Thorrez J. (65) Hooglede:

             

    Wij als gepensioneerden zijn al zo zuinig met onze energie dat we niet meer weten wat we nog meer kunnen doen. Je moet er tenslotte ook nog het geld voor hebben wil je nog iets verbeteren aan je woning en elektrische apparaten om nog zuiniger om te gaan met energie, om energie te besparen.
    Wat de uitstoot betreft van CO2? Moesten die geleerde mensen willen kunnen ze auto´s bouwen die geen nadelige uitstoot voor het milieu hebben.
    Maar alles draait om geld. Er zit nog veel te veel olie en gas in de grond en dat moet nog veel geld opbrengen voor degenen die al miljarden rijk zijn.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Ik heb al flink wat maatregelen genomen…

     Reactie van Dhaene A. (57) Kortrijk:

     

    Deze zomer isoleer ik alvast mijn zolder. Vorig jaar heb ik mijn vervuilende dieselwagen van de hand gedaan,  overal spaarlampen geplaatst, een grote regenput geïnstalleerd, mijn keuken en veranda extra geïsoleerd en voorzien van extra-isolerende beglazing.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Al maar meer betalen, om minder te krijgen.

     Reactie van Buytaert R. Hove:

    Zijn we dit niet stilaan gewend  gepakt te worden langs alle kante? Zoals vele senioren zich nog zullen herinneren hebben wij ooit regeringen gehad met 20 man????
    Nu lopen er enkele honderden rond (wat een verspilling) + de niet te tellen hoop van de Europese commissie. En wat heeft het ons opgebracht? Altijd maar meer te moeten betalen om minder te krijgen.

    De laatste stunt is de afschaffing van vele bussen, zodat de ouderen nu moeten thuisblijven omdat ze doodgewoon nergens meer geraken. Zijn wij ook niet één van de duurste landen voor het telefoonverkeer? En hoe zit het met de personeelskost als ge een zaak hebt? Zo kunnen we nog lang doorgaan. Ik vergelijk de doorsnee Belg soms met een schaap, ergens gaan staan en geschoren worden. Zolang de graaicultuur van sommigen niet stopt zullen wij geschoren worden tot zelfs onze huid eraan gaat.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Onbegrijpelijk dat ik geen sociaal tarief krijg.

     Reactie van Rita (60) Tisselt:

    Dat heb ik al ondervonden, dat de energie maatschappij het geld uit de zakken van de consumenten haalt! Ik ben sinds oktober alleenstaande met een heel laag inkomen: een ziekte uitkering van 30€ per dag ! De grootste hap uit mijn budget gaat naar elektriciteit en gas.
    Ik heb dan ook een sociaal tarief aangevraagd, maar … dat niet gekregen omdat ik niet uitbetaald word door de FOD ( federale overheidsdienst), maar door het ziekenfonds!
    Dit is pure discriminatie onder eigen volk.  Waarom doen die energie bedrijven eigenlijk toch zo moeilijk ?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Lelijke windmolens verminken het landschap

     Reactie van Leffelaer J. (55) Stabroek:

    Voor mij moeten Doel en andere kerncentrales niet dicht. Die lelijke windmolens die overal in het Vlaamse vlakke land opduiken zijn mij een doorn in het oog.
    Om eenzelfde energiecapaciteit te verkrijgen als de centrales moeten er nog veel van die lelijke dingen bijkomen en is ons landschap verminkt. En de stroom wordt er zeker niet goedkoper op. 
    Groen is hier voorstander van, maar het zijn zij natuurlijk niet die het prijskaartje moeten betalen. Wanneer vertrouwen wij nu eindelijk eens ons technische mensen met al hun know how?
    Kom bij mij niet af met de dooddoener: ‘Wat als er ooit eens iets gebeurt?’ Er staan in de Antwerpse haven gevaarlijke fabrieken genoeg die alles van de kaart vegen als ze moesten ontploffen!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Druk op de beleidsverantwoordelijken voor een rechtvaardiger beleid.

     Reactie van Bavré H. (68) Grobbendonk:
              

    De Vlaamse regering en parlementsleden van de traditionele partijen doen hun werk niet. Ofschoon Vlaanderen de grootste bevolking heeft en de grootste economische en financiële macht van het land, zijn de Vlaamse politici nog altijd niet bij machte  om hun democratische meerderheid op nationaal vlak te valoriseren.
    SeniorenNet vult met dit initiatief een leemte op die de Vlamingen dringend nodig hebben. Hopelijk geven de Vlamingen aan dit initiatief massaal steun opdat druk kan uitgeoefend worden op de beleidsverantwoordelijken voor een rechtvaardiger beleid.
                  



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Politiek leeft al jaren boven zijn stand.

     Reactie van Vekemans G. (60) Tremelo:

                

    In 1964 begon ik te werken met een leercontract. Toen mijn leercontract beëindigd  was en ik voor eigen rekening begon te werken hoorde ik op de radio dat wij allemaal zouden moeten inleveren.  
    Sindsdien  is het niet meer gestop. Ik weet het niet maar de politiek leeft al boven jaren hun stand en profiteren van de grote geldbuidel (die van het volk) waar ze kunnen uit putten. Door de jaren heen zijn de problemen zich zo blijven opstapelen. Er kwamen geen echte oplossingen, enkel maar lapmiddelen.

    Zoals wij allemaal weten regeert de regering. En de regering dat zijn eigenlijk de rijken der aarde. Zolang er geen mentaliteitsverandering komt in manier van regeren en van denken zal er niets te goede veranderen. Het zal nog erger worden en wij zouden wel eens vlugger terug aan de situatie van einde jaren 30 staan dan wij kunnen denken.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    De massa betaalt zonder morren vette lonen van politici.

     Reactie van Vigoureux P. (81) Wijnegem:

            

    De beleidsmensen zorgen ervoor om verkozen te worden. Eenmaal dat gelukt is worden ze niet beboet of gestraft voor hun verkeerde beslissingen.
    In het ergste geval komen ze voor een volgende legislatuur niet meer in aanmerking en krijgen ze, als ze de meest opportunistische partij gekozen hebben een promotie of een vet betaalde functie. De massa, die meestal het beleid niet volgt, laat zich gemakkelijk om de tuin leiden en betaalt zonder morren de rekening.
    In de bedrijfswereld draagt men meer verantwoordelijkheid en hoeft men tevreden te zijn met het opgelegde loon.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Zonnepanelen betekent onafhankelijkheid.

     Reactie van Van Hespelgem D. (56) Kapelle-op-den-Bos:

               

    Ik heb zonnepanelen geplaatst en ben daar heel tevreden over. Nu heb ik spijt dat ik er niet meer geplaatst heb zodat ik die dieven en bandieten niet meer nodig heb en ik bijgevolg voor mijn eigen productie kon zorgen, zonder derden.  
    Ik denk er sterk over na om nog een stuk of 8 zonnepanelen bij te plaatsen, zodat ik deze criminelen en gangsters kan buiten werpen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Met windmolens en zonnepanelen alleen redden we het niet.

     Reactie van Duchamps D. (54) Hasselt:

                 

    Ben het volkomen eens met wat in dit artikel wordt beweerd. Als onze politici denken dat ze met groene stroom het licht kunnen laten branden na sluiting van de kerncentrales hebben ze het totaal verkeerd voor.

    De gasvoorraden zijn ook maar beperkt. Windmolens en zonnepanelen kunnen nooit instaan voor het grote, toenemende verbruik. In plaats van kerncentrales te sluiten zou men beter nieuwe, veiliger en rendabele kerncentrales bouwen.

    Met de huidige keuze i.v.m. elektriciteitsproductie gaan we dikwijls zonder stroom zitten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Opbrengst zonnepanelen

     Reactie van Verpoorten P. (68) Rijkevorsel:

       

    Wat verdienen de mensen met de zonnepanelen nu de zon zo prachtig scheen? Daar hoor je Van den Bossche niets over zeggen. Och, alles is hier zo oneerlijk verdeeld. En die nieuwe minister Wathelet? Wat kent die in godsnaam van energie?  Het is juist ook hij die van emigratie een zootje heeft gemaakt. Hij knikt gelijk dat zwart ‘negerke’, dat nog veel mensen op de kast hebben staan.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Electrabel is niet de boeman.

     Reactie van Decadt J.P. (64) Langemark: 

              

    Als je de jaarlijkse afrekening bekijkt, dan kom je tot besluit dat 1/3 van je factuur voor de gas en elektriciteit is. De overblijvende 2/3 gaat namelijk naar de distributienetwerken en taksen .Bij de distributie is er één partij sterk vertegenwoordigd, namelijk SP. Al het geroep van Minister Vandelanotte raakt kant nog wal. Het is Electrabel zelf niet die de grote boeman is, maar wel de huidige politieke klasse, met eigen winstbejag. Laat de taksen dalen naar 6% ipv.21%,kan krijg je een heel ander resultaat .En waar is Freya VDB.? Een paar maanden terug verkondigde ze in de media dat er zoveel baantjes geschrapt ging worden bij Eandis. Ik heb nog niks concreet gezien.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    In Nederland is het ook zo!

     Reactie van Poelsma H. (79) Franeker:

                

    Sombere vooruitzichten. Het is echter in Nederland precies hetzelfde. Pure legale diefstal!!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Kerncentrales blijven openhouden

     Reactie van Cabanier E. (69) Turnhout:

               

    Dat ze de kerncentrales eens veel langer openhouden. Dan hebben we goedkopere prijzen, minder uitstoot van CO2 en minder milieuafval. Dat ze nu eens ophouden met die subsidiëring van die zonnepanelen en ons de echte kosten gaan aanrekenen. Bovendien, het afval van de kerncentrales is al zo ver teruggevallen dat men uraniumresten wederom zal kunnen gebruiken.

    Laat U ook niet afleiden door wat in Japan met die tsunami in Fukushima gebeurde. Door wie zijn die centrales aanbevolen? Door de republikeinen in de VS. En wat die verkeerd gedaan hebben , dat zien we momenteel in Griekenland, Spanje, Italië en in nog veel meer landen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    België te klein voor groene energie

     Reactie van Goossens L. (74) Kontich:

                 

    Nucleaire productie in eigen land zal hoe langer hoe meer een noodzaak worden. Voor groene energie is België veel te klein wat betreft oppervlakte en bruikbare kustlijn. Wat het beheer van onze energie betreft zijn wij volledig afhankelijk  van het buitenland.. Na het sluiten van onze nucleaire centrales en vooral deze gelegen in Vlaanderen, zijn wij gedoemd om stroom aan te kopen in Frankrijk en Duitsland, wat invloed zal hebben op de ontwikkeling van onze industrie.     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Verlaag de BTW voor energie

     Reactie van Westyn H. (65) Aartselaar:

         

    Zolang de Belgische kerncentrales veilig bevonden worden, door steeds te investeren in meer controle en veiligheid, zouden ze open moeten blijven om de elektriciteitsprijzen in België op een aanvaardbaar niveau te houden. Kernenergie is nog altijd 2/3 goedkoper dan alle andere fossiele energiebronnen. Alternatieve energieën zullen altijd duurder zijn en de prijzen vergelijken met de buurlanden is zinloos en onmogelijk door de volledig andere energiebronnen die zij gebruiken (waterkracht, kernenergie, eigen gastoevoer, ...). In plaats van bedrijven aan te trekken en deze dan te subsidiëren om de prijs 'lager' te houden, kan men veel eenvoudiger de BTW laten dalen van 21 naar 6% waardoor iedereen direct 15% minder betaald, hetgeen in alle ons omringende landen ook van toepassing is (gas en elektriciteit zijn basisbehoeften en geen luxeproducten meer).



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Enkel al de taksen verminderen op energie.

     Reactie van Mattelin (75) Geel:

    De energieprijs is inderdaad zeer hoog maar weet wel dat slechts 40% van onze energieprijs veroorzaakt wordt door de grondstoffenprijs, de rest zijn allemaal taksen en belastingen. Waarom laat onze regering deze kosten niet dalen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Loze beloften? Vervolgen!

     Reactie van De Boose J. (65) Sint-Amandsberg:

               

    De energieleveranciers die ons wijs maken dat we "goedkoper" af zijn moeten worden vervolgd  indien hun beloften niet waar zijn ! Eenvoudig op te lossen dus !

    Het is met zonnepanelen al niet beter, ik moet ze niet!

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Dit weet ik al 50 jaar: alle partijen hebben boter op hun hoofd.

     Reactie van Vanloffelt (63) Genk:

          

    Een ellenlang artikel om nog maar eens te zeggen hetgeen ik al 50 jaar hoor : de regering neemt slechte beslissingen, alles wordt duurder en de gewone man moet het gelag betalen. Daar heb ik niet zoveel woorden en verwijzingen naar professoren en andere landen voor nodig.

    De situatie in België heeft men zo gewild, al de partijen hebben de laatste 50 jaar in een of ander regering gezeten uitgezonderd een (en met die er bij zou op dat gebied ook niets veranderd zijn), dus het zijn niet alleen de roden of de groenen of de blauwen of de oranje of de gelen die onze huidige situatie gecreëerd hebben, ze hebben allemaal boter op het hoofd en dat zal zo blijven zolang postjes belangrijker zijn dan mensen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Zonnepanelen de boosdoener

     Reactie van Theo (64) Booischot:

    Ik begrijp dit artikel niet zo goed, het zoveelste al dat we weeral met de neus op de feiten worden gedrukt en iedere Belg al lang weet dat onze energieprijzen de hoogste zijn van Europa, misschien wel over gans de wereld. Telkens al ik dit moet lezen wordt ik misselijk. En zelfs woedend en dit op onze huidige minister van energie Freya VDB omdat zij toen -en zij "alleen"-  wist wie de zonnepanelen zouden moeten betalen die 30% van onze Belgen op hun daken gelegd hebben. Wel, de conclusie is dus snel gemaakt: de kost wat moet betaald worden aan uitbetalingen van bonussen aan die 30% van die Belgen, wordt verdeeld over die andere 70% landgenoten. Daarom is onze energie zo duur t.o.v. andere landen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Alternatieve energie dekt energiebehoete niet.

     Reactie van Janssens A. (67) Borgerhout:

            

    Alternatieve energie is nooit voldoende om de behoeften te dekken van heel de bevolking. De laatste jaren hebben de meeste grote bedrijven zelf energieopwekkers in hun bedrijven geplaatst zoals de STEG eenheden en windmolens. Daardoor moet Suez (Elektrabel) minder energie produceren voor de gewone mensen. Minder verkopen doet de prijs stijgen omdat de aandeelhouders steeds hun winsten minstens willen behouden en meestal willen verhogen. Ook de zonnepanelen helpen om diegenen die ze niet kunnen plaatsen meer te laten betalen. Eigenlijk produceren zij ook energie en het overschot wordt verkocht aan het net. Dus zij zijn eigenlijk ook bedrijven en moeten als dusdanig belast worden.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Is fusie-energie de toekomst?

     Reactie van Alderweireldt F (81) Schilde.:

    Wij leven op een planeet waar jaarlijks een miljoen mensen omkomen door het gebruik van fossiele brandstoffen, waar het CO2 gehalte in de atmosfeer in geen enkele geologische periode zo sterk is gestegen, met alle klimaat- en zeepeilgevolgen vandien en waar alle machthebbers capituleren voor "groene" drukkingsgroepen. Derde en vierde generatie kernenergie is de enige weg om daaraan te ontkomen, in afwachting dat fusie-energie (al dan niet) beschikbaar komt (niet voor 2150).



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Is dit wel een normale prijs voor energie?

     Reactie van Lecluse J. (66) Bissegem:

     

    Ik betaal meer dan 1800 euro per jaar aan gas en elektriciteit en dit voor een eenvoudig appartementje met één slaapkamer. Ik gebruik slechts een gasradiator en één badgeiser waarmee ik wekelijks een bad neem (anders was ik mij met koud water). Ik maak ook een middagmaaltijd klaar op een gasvuurtje. Elektriciteit: ik verbruik heel weinig elektriciteit door een spaarlamp van 20 watt. Verder heb ik wel een televisie (met beeldbuis) en een decoder van Telenet (Digicorder). Voorts heb ik een laptop.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Europa maakt ons straatarm

     Reactie van Mike (56) Beveren:

    En dat is dan nog maar één van de zovelen: de immobiliën, de huurprijzen, water , eten enz. Hoe lang gaan we nog n onze huizen kunnen wonen ? Ikzelf huur een huis met 2slk , badkamer, garage, living, keuken, en betaal 28.237 BF per maand, waar ik vroeger maar 10.000BF moest betalen. Niemand doet er iets aan. Europa maakt zijn burgers straatarm!!!

    Wij als burgers kunnen alles betalen, de bankencrisis en al. Moeten degenen niet betalen die in de fout zijn? Neen,  in de democratie worden de schuldigen slachtoffers en de slachtoffers daders. Zie maar naar ons rechtssysteem.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Terug naar het steenkool-tijdperk?

     Reactie van D'herde W. (64) Hamme:

                

    Ik stel me de vraag: waar gaan we naartoe. Goedkope (we hebben altijd teveel betaald ) kernenergie sluiten voor duurdere gas. Of zouden de natuurmannen liever terug gaan steenkool.

    Wind- en zonne-energie staan nog in hun kinderschoenen. Onze Hydrocultuur kan nog veel verbeterd worden. Als ik langs het water wandel zie ik veel mogelijkheden die niet benut worden. Ik zie bv. alle oude watermolens die staan te roesten. Molens in particulier bezit zou ik restaureren en aansluiten op een generator. Dat zou veel energie opleveren. Onze overheid heeft hier enkel geld om potpolders te maken. Dus de zee naar ons halen. Door een sluis te bouwen kon men gratis 6 of 7 m water opslaan, van Antwerpen tot Gent en verder, Hoeveel potentiele energie dat zou zijn kan ik niet zeggen. Het is gratis, de zon moet niet schijnen, er moet geen wind zijn. En het regent hier altijd.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Kijk naar de aandeelhouders van Electrabel…

     Reactie van Chris (80) Mortsel:

    Je moet eens kijken wie de aandeelhouders zijn van Electrabel, dan weet je direct waarom  de kleine man de melkkoe blijft.
    Deze aandeelhouders hebben steeds geldgebrek, en iedere mens heeft stroom nodig... dus?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    21 % BTW? Energie is géén luxeproduct.

     Reactie van Winkelmans F. (68) Antwerpen:

    Waarom dient er 21% BTW betaald te worden op energie en geen verminderde BTW? Het is toch noodzakelijk om gebruik te maken van elektriciteit en gas en geen luxeproduct?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Kan de regering niet op voorhand tellen?

     Reactie van Steur L. (61) Beveren:

    Verhofstadt moest ons mooie Electrabel verkopen , om zijn balans in evenwicht te krijgen. Nu dragen wij de gevolgen. Iedere energiebron heeft zijn voor- en nadelen . Gaan die nieuwe energiebronnen  ons zonder enig risico allemaal een gezond 100 jaar wensen? Kan de regering met al zijn economen niet op voorhand tellen . Wij als particulieren moeten maar zien dit alles te betalen. Schaf alle subsidies gewoon af.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    De cirkel is weer rond

     Reactie van Dingenen (71):

     

    De Vlaamse kerncentrale wordt gesloten en de Waalse blijft open. Bij een tekort van stroom in Vlaanderen kan dan dank zij de Waalse beslissing weeral zoveel geld naar Wallonië versluist worden. Dank aan onze gemandateerden.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Zonnepanelen zijn een goede belegging

     Reactie van Rassart G. (59) Gingelgom:

    Door de  sluiting van de (oudste) kerncentrales zullen we nog meer afhankelijk worden van buitenlandse stroom en zullen de prijzen zeker stijgen.

    De enigen die een goede zaak hebben gedaan zijn zij die zonnepanelen hebben geplaatst.  Zij voorzien zich van eigen stroom.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Is er wel een zinnige oplossing

     Reactie van Van Massenhove Ch. (63) Assebroek:

    Electrabel promoot om groene energie te "betalen". Mensen die géén zonnepanelen hebben zouden moeten meebetalen om de certificaten te helpen betalen.  Kerncentrales moeten sluiten volgens de "groenen" . Windmolens mogen het zicht van de "rijken" niet belemmeren. En zo kunnen we nog een beetje doorgaan.

    Maar eigenlijk heeft niemand een pasklare, betaalbare oplossing (voor iedereen) omdat "sommigen die het nochtans moesten en konden weten" al te lang aan hun bankrekening gedacht hebben i.p.v. verder te denken dan hun neus lang is. Typisch Belgisch?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Het gaat om méér inkomsten.

     Reactie van Van Caenegem W. (64) Hamme:

    Dat ze om een leugentje niet verlegen zitten weten we al lang. Het is nooit anders geweest. Wie daar anders over denkt is volgens mij een naïeveling. Hoe hoger de energieprijs is, hoe meer inkomsten er zijn. Daar is het trouwens allemaal om te doen en de rest is bla bla.

    Iedereen wil eens zijn macht tonen, de ene loopt in de andere zijne weg.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Schitterende analyse

     Reactie van D'Haene (76) Kuurne:

    Schitterende analyse. Als de andere media, TV, kranten enz. te laks en te laf zijn om de politiek tegen te spreken en de waarheid te publiceren, moeten moedige ingewijden het maar doen.
    Proficiat Jan Schils en SeniorenNet.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Stemmen winnen, geen stemmen winnen…

     Reactie van Boucquez R. (68) Bredene:

    Er zijn teveel organisaties die gespekt worden door het verbruik van elektriciteit. Daardoor is onze elektriciteit zo duur. De” groenen” moesten een thema vinden (centrales sluiten) om op te vallen en de socialisten zijn direct gevolgd uit vrees voor stemmenverlies. Waardevolle vervangers hebben ze niet, want geen wind =geen elektriciteit. Wat men ook beweert:  er zal stroom tekort zijn … Dan maar invoeren van buitenlandse kerncentrales. Men zou zich meer moeten inzetten om de afval van kerncentrales op een veilige manier te neutraliseren, zodat dit aspect van de baan is, maar daarmee win je geen stemmen…



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    ‘Kleine man’, doe er iets aan bij de volgende verkiezingen.

     Reactie van Bogaert E. (63) Kortrijk:

    Het is niet alleen de regering die ons langs alle kanten pakt, ook de andere besturen : provincie, stad, gemeente . De kleintjes betalen alles, want de besturen komen langs alle kanten geld te kort om hun putten te vullen. Het enige wat telt is geld in hun zakken.  Zolang de kleine man niet samen spant zal het zo blijven. Tijdens de oorlog zei men : “Kleinen stelen , groten stelen,  maar de groten stelen het meeste. “ Zij die aan de bron zitten vullen hun zakken zolang het gaat en mag. Kleine man doe er iets aan bij de volgende verkiezingen, want als het nog lang duurt dan is de 3e wereldoorlog vlugger nabij dan men denkt ,de werkloosheid breidt zich altijd maar verder uit.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Website Atlanticwindandsolar zegt dat alternatieve energie goedkoper kan.

     Reactie van Huybens E.:

    Alternatieve energie hoeft lang zo duur te zijn als men het voorstelt. www.atlanticwindandsolar.com  heeft de oplossing, maar de politieke corruptie of al dan niet gewilde onwetendheid ligt aan de basis dat er verkeerde beslissingen worden genomen.

    Het windmolenpark op de Thorntonbank was niet zo duur uitgevallen indien men de windturbines van AWSL had toegepast. Die hebben slechts twee wieken, dus zijn goedkoper om te produceren en te onderhouden. Ze zijn daarbij nog orkaankrachtbestendig, een bijkomend voordeel. Een normale windmolen richt zijn wieken altijd naar de wind, AWSL doet het tegenovergestelde. Alles kunt ge lezen op hoger gemelde website en op www.centripetal-dynamics.com  waarmee ze samenwerken. Ook hun zonnepanelen leveren tot 30% meer energie.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Europese Unie krijgt enkel geschenken, geen schulden

     Reactie van Both E. (71) Brasschaat:

    Hoe hoger het facturatiebedrag, hoe hoger de btw-inkomsten. De staat lacht zich krom, dus waarom niet? Door een (puur?) toeval werd een nieuw type cliquet-systeem uitgevonden. In ieder geval iets dat meer inkomsten genereert.

    Natuurlijk geldt er voor sommigen de scheiding der machten. We, namelijk onze zogenaamde volksvertegenwoordigers, hebben alles cadeau gegeven aan andere leden van de Europese Unie onder het mom van de Unie, waar we zo trots op zijn. Alles is misschien een verkeerd woord, de schulden waren niet inbegrepen. Het "schulden genereren" is een specialiteit waar we in het verleden, waarschijnlijk ook in de toekomst, meer medailles behaald hebben of zullen behalen. dan onze atleten op de spelen van de laatste 50 jaar.

    In 1812 was er iemand die een verenigd Europa in gedachte had, maar mislukte. Ook in 1939 was er ook zo iemand, maar voorbarig, het werd pas in 1993 min of meer gerealiseerd.

    We zijn beland in een neokoloniaal tijdperk, versie nummer zoveel.

    We zullen onze stem laten horen bv. bij verkiezingen, protesten e.a. Maar 't zal beslist worden door de partijen. De premier zal dan voortaan uitgedost worden in regenboog-kostuum, rood, geel, blauw, groen, plus de andere kleuren, om aan te tonen dat hij alle inwoners, oude en nieuwe Belgen vertegenwoordigt.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!