Zoeken in blog

Laatste commentaren
  • Chantage door Suez-Electrabel (Van Gorp Willy)
        op

    Reactielijn SenNet Magazine

  • mr (william Brasschaat)
        op

    Zonnepanelen in de Saharawoestijn?

  • Blog als favoriet !

    Jan Schils

     

     


    SenNetMagazine
    Belgische Energieconsument

    De dezer dagen aangekondigde sluiting van de (oudste) kerncentrales Doel 1 en 2 bij Antwerpen tegen 2015
    wordt uit een oogpunt van veiligheid algemeen toegejuicht.
    Maar er is geen sprake van dat de benodigde alternatieve energie (stroom) daardoor goedkoper zal worden voor de consument. Integendeel!


    Zonnepanelen betekent onafhankelijkheid.

     Reactie van Van Hespelgem D. (56) Kapelle-op-den-Bos:

               

    Ik heb zonnepanelen geplaatst en ben daar heel tevreden over. Nu heb ik spijt dat ik er niet meer geplaatst heb zodat ik die dieven en bandieten niet meer nodig heb en ik bijgevolg voor mijn eigen productie kon zorgen, zonder derden.  
    Ik denk er sterk over na om nog een stuk of 8 zonnepanelen bij te plaatsen, zodat ik deze criminelen en gangsters kan buiten werpen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Met windmolens en zonnepanelen alleen redden we het niet.

     Reactie van Duchamps D. (54) Hasselt:

                 

    Ben het volkomen eens met wat in dit artikel wordt beweerd. Als onze politici denken dat ze met groene stroom het licht kunnen laten branden na sluiting van de kerncentrales hebben ze het totaal verkeerd voor.

    De gasvoorraden zijn ook maar beperkt. Windmolens en zonnepanelen kunnen nooit instaan voor het grote, toenemende verbruik. In plaats van kerncentrales te sluiten zou men beter nieuwe, veiliger en rendabele kerncentrales bouwen.

    Met de huidige keuze i.v.m. elektriciteitsproductie gaan we dikwijls zonder stroom zitten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Opbrengst zonnepanelen

     Reactie van Verpoorten P. (68) Rijkevorsel:

       

    Wat verdienen de mensen met de zonnepanelen nu de zon zo prachtig scheen? Daar hoor je Van den Bossche niets over zeggen. Och, alles is hier zo oneerlijk verdeeld. En die nieuwe minister Wathelet? Wat kent die in godsnaam van energie?  Het is juist ook hij die van emigratie een zootje heeft gemaakt. Hij knikt gelijk dat zwart ‘negerke’, dat nog veel mensen op de kast hebben staan.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Electrabel is niet de boeman.

     Reactie van Decadt J.P. (64) Langemark: 

              

    Als je de jaarlijkse afrekening bekijkt, dan kom je tot besluit dat 1/3 van je factuur voor de gas en elektriciteit is. De overblijvende 2/3 gaat namelijk naar de distributienetwerken en taksen .Bij de distributie is er één partij sterk vertegenwoordigd, namelijk SP. Al het geroep van Minister Vandelanotte raakt kant nog wal. Het is Electrabel zelf niet die de grote boeman is, maar wel de huidige politieke klasse, met eigen winstbejag. Laat de taksen dalen naar 6% ipv.21%,kan krijg je een heel ander resultaat .En waar is Freya VDB.? Een paar maanden terug verkondigde ze in de media dat er zoveel baantjes geschrapt ging worden bij Eandis. Ik heb nog niks concreet gezien.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    In Nederland is het ook zo!

     Reactie van Poelsma H. (79) Franeker:

                

    Sombere vooruitzichten. Het is echter in Nederland precies hetzelfde. Pure legale diefstal!!



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Kerncentrales blijven openhouden

     Reactie van Cabanier E. (69) Turnhout:

               

    Dat ze de kerncentrales eens veel langer openhouden. Dan hebben we goedkopere prijzen, minder uitstoot van CO2 en minder milieuafval. Dat ze nu eens ophouden met die subsidiëring van die zonnepanelen en ons de echte kosten gaan aanrekenen. Bovendien, het afval van de kerncentrales is al zo ver teruggevallen dat men uraniumresten wederom zal kunnen gebruiken.

    Laat U ook niet afleiden door wat in Japan met die tsunami in Fukushima gebeurde. Door wie zijn die centrales aanbevolen? Door de republikeinen in de VS. En wat die verkeerd gedaan hebben , dat zien we momenteel in Griekenland, Spanje, Italië en in nog veel meer landen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    België te klein voor groene energie

     Reactie van Goossens L. (74) Kontich:

                 

    Nucleaire productie in eigen land zal hoe langer hoe meer een noodzaak worden. Voor groene energie is België veel te klein wat betreft oppervlakte en bruikbare kustlijn. Wat het beheer van onze energie betreft zijn wij volledig afhankelijk  van het buitenland.. Na het sluiten van onze nucleaire centrales en vooral deze gelegen in Vlaanderen, zijn wij gedoemd om stroom aan te kopen in Frankrijk en Duitsland, wat invloed zal hebben op de ontwikkeling van onze industrie.     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Verlaag de BTW voor energie

     Reactie van Westyn H. (65) Aartselaar:

         

    Zolang de Belgische kerncentrales veilig bevonden worden, door steeds te investeren in meer controle en veiligheid, zouden ze open moeten blijven om de elektriciteitsprijzen in België op een aanvaardbaar niveau te houden. Kernenergie is nog altijd 2/3 goedkoper dan alle andere fossiele energiebronnen. Alternatieve energieën zullen altijd duurder zijn en de prijzen vergelijken met de buurlanden is zinloos en onmogelijk door de volledig andere energiebronnen die zij gebruiken (waterkracht, kernenergie, eigen gastoevoer, ...). In plaats van bedrijven aan te trekken en deze dan te subsidiëren om de prijs 'lager' te houden, kan men veel eenvoudiger de BTW laten dalen van 21 naar 6% waardoor iedereen direct 15% minder betaald, hetgeen in alle ons omringende landen ook van toepassing is (gas en elektriciteit zijn basisbehoeften en geen luxeproducten meer).



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Enkel al de taksen verminderen op energie.

     Reactie van Mattelin (75) Geel:

    De energieprijs is inderdaad zeer hoog maar weet wel dat slechts 40% van onze energieprijs veroorzaakt wordt door de grondstoffenprijs, de rest zijn allemaal taksen en belastingen. Waarom laat onze regering deze kosten niet dalen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Loze beloften? Vervolgen!

     Reactie van De Boose J. (65) Sint-Amandsberg:

               

    De energieleveranciers die ons wijs maken dat we "goedkoper" af zijn moeten worden vervolgd  indien hun beloften niet waar zijn ! Eenvoudig op te lossen dus !

    Het is met zonnepanelen al niet beter, ik moet ze niet!

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Dit weet ik al 50 jaar: alle partijen hebben boter op hun hoofd.

     Reactie van Vanloffelt (63) Genk:

          

    Een ellenlang artikel om nog maar eens te zeggen hetgeen ik al 50 jaar hoor : de regering neemt slechte beslissingen, alles wordt duurder en de gewone man moet het gelag betalen. Daar heb ik niet zoveel woorden en verwijzingen naar professoren en andere landen voor nodig.

    De situatie in België heeft men zo gewild, al de partijen hebben de laatste 50 jaar in een of ander regering gezeten uitgezonderd een (en met die er bij zou op dat gebied ook niets veranderd zijn), dus het zijn niet alleen de roden of de groenen of de blauwen of de oranje of de gelen die onze huidige situatie gecreëerd hebben, ze hebben allemaal boter op het hoofd en dat zal zo blijven zolang postjes belangrijker zijn dan mensen.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Zonnepanelen de boosdoener

     Reactie van Theo (64) Booischot:

    Ik begrijp dit artikel niet zo goed, het zoveelste al dat we weeral met de neus op de feiten worden gedrukt en iedere Belg al lang weet dat onze energieprijzen de hoogste zijn van Europa, misschien wel over gans de wereld. Telkens al ik dit moet lezen wordt ik misselijk. En zelfs woedend en dit op onze huidige minister van energie Freya VDB omdat zij toen -en zij "alleen"-  wist wie de zonnepanelen zouden moeten betalen die 30% van onze Belgen op hun daken gelegd hebben. Wel, de conclusie is dus snel gemaakt: de kost wat moet betaald worden aan uitbetalingen van bonussen aan die 30% van die Belgen, wordt verdeeld over die andere 70% landgenoten. Daarom is onze energie zo duur t.o.v. andere landen



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Alternatieve energie dekt energiebehoete niet.

     Reactie van Janssens A. (67) Borgerhout:

            

    Alternatieve energie is nooit voldoende om de behoeften te dekken van heel de bevolking. De laatste jaren hebben de meeste grote bedrijven zelf energieopwekkers in hun bedrijven geplaatst zoals de STEG eenheden en windmolens. Daardoor moet Suez (Elektrabel) minder energie produceren voor de gewone mensen. Minder verkopen doet de prijs stijgen omdat de aandeelhouders steeds hun winsten minstens willen behouden en meestal willen verhogen. Ook de zonnepanelen helpen om diegenen die ze niet kunnen plaatsen meer te laten betalen. Eigenlijk produceren zij ook energie en het overschot wordt verkocht aan het net. Dus zij zijn eigenlijk ook bedrijven en moeten als dusdanig belast worden.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Is fusie-energie de toekomst?

     Reactie van Alderweireldt F (81) Schilde.:

    Wij leven op een planeet waar jaarlijks een miljoen mensen omkomen door het gebruik van fossiele brandstoffen, waar het CO2 gehalte in de atmosfeer in geen enkele geologische periode zo sterk is gestegen, met alle klimaat- en zeepeilgevolgen vandien en waar alle machthebbers capituleren voor "groene" drukkingsgroepen. Derde en vierde generatie kernenergie is de enige weg om daaraan te ontkomen, in afwachting dat fusie-energie (al dan niet) beschikbaar komt (niet voor 2150).



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Is dit wel een normale prijs voor energie?

     Reactie van Lecluse J. (66) Bissegem:

     

    Ik betaal meer dan 1800 euro per jaar aan gas en elektriciteit en dit voor een eenvoudig appartementje met één slaapkamer. Ik gebruik slechts een gasradiator en één badgeiser waarmee ik wekelijks een bad neem (anders was ik mij met koud water). Ik maak ook een middagmaaltijd klaar op een gasvuurtje. Elektriciteit: ik verbruik heel weinig elektriciteit door een spaarlamp van 20 watt. Verder heb ik wel een televisie (met beeldbuis) en een decoder van Telenet (Digicorder). Voorts heb ik een laptop.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Europa maakt ons straatarm

     Reactie van Mike (56) Beveren:

    En dat is dan nog maar één van de zovelen: de immobiliën, de huurprijzen, water , eten enz. Hoe lang gaan we nog n onze huizen kunnen wonen ? Ikzelf huur een huis met 2slk , badkamer, garage, living, keuken, en betaal 28.237 BF per maand, waar ik vroeger maar 10.000BF moest betalen. Niemand doet er iets aan. Europa maakt zijn burgers straatarm!!!

    Wij als burgers kunnen alles betalen, de bankencrisis en al. Moeten degenen niet betalen die in de fout zijn? Neen,  in de democratie worden de schuldigen slachtoffers en de slachtoffers daders. Zie maar naar ons rechtssysteem.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Terug naar het steenkool-tijdperk?

     Reactie van D'herde W. (64) Hamme:

                

    Ik stel me de vraag: waar gaan we naartoe. Goedkope (we hebben altijd teveel betaald ) kernenergie sluiten voor duurdere gas. Of zouden de natuurmannen liever terug gaan steenkool.

    Wind- en zonne-energie staan nog in hun kinderschoenen. Onze Hydrocultuur kan nog veel verbeterd worden. Als ik langs het water wandel zie ik veel mogelijkheden die niet benut worden. Ik zie bv. alle oude watermolens die staan te roesten. Molens in particulier bezit zou ik restaureren en aansluiten op een generator. Dat zou veel energie opleveren. Onze overheid heeft hier enkel geld om potpolders te maken. Dus de zee naar ons halen. Door een sluis te bouwen kon men gratis 6 of 7 m water opslaan, van Antwerpen tot Gent en verder, Hoeveel potentiele energie dat zou zijn kan ik niet zeggen. Het is gratis, de zon moet niet schijnen, er moet geen wind zijn. En het regent hier altijd.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Kijk naar de aandeelhouders van Electrabel…

     Reactie van Chris (80) Mortsel:

    Je moet eens kijken wie de aandeelhouders zijn van Electrabel, dan weet je direct waarom  de kleine man de melkkoe blijft.
    Deze aandeelhouders hebben steeds geldgebrek, en iedere mens heeft stroom nodig... dus?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    21 % BTW? Energie is géén luxeproduct.

     Reactie van Winkelmans F. (68) Antwerpen:

    Waarom dient er 21% BTW betaald te worden op energie en geen verminderde BTW? Het is toch noodzakelijk om gebruik te maken van elektriciteit en gas en geen luxeproduct?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Kan de regering niet op voorhand tellen?

     Reactie van Steur L. (61) Beveren:

    Verhofstadt moest ons mooie Electrabel verkopen , om zijn balans in evenwicht te krijgen. Nu dragen wij de gevolgen. Iedere energiebron heeft zijn voor- en nadelen . Gaan die nieuwe energiebronnen  ons zonder enig risico allemaal een gezond 100 jaar wensen? Kan de regering met al zijn economen niet op voorhand tellen . Wij als particulieren moeten maar zien dit alles te betalen. Schaf alle subsidies gewoon af.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!