Zoeken in blog

Laatste commentaren
  • Chantage door Suez-Electrabel (Van Gorp Willy)
        op

    Reactielijn SenNet Magazine

  • mr (william Brasschaat)
        op

    Zonnepanelen in de Saharawoestijn?

  • Blog als favoriet !

    Jan Schils

     

     


    SenNetMagazine
    Belgische Energieconsument

    De dezer dagen aangekondigde sluiting van de (oudste) kerncentrales Doel 1 en 2 bij Antwerpen tegen 2015
    wordt uit een oogpunt van veiligheid algemeen toegejuicht.
    Maar er is geen sprake van dat de benodigde alternatieve energie (stroom) daardoor goedkoper zal worden voor de consument. Integendeel!


    De cirkel is weer rond

     Reactie van Dingenen (71):

     

    De Vlaamse kerncentrale wordt gesloten en de Waalse blijft open. Bij een tekort van stroom in Vlaanderen kan dan dank zij de Waalse beslissing weeral zoveel geld naar Wallonië versluist worden. Dank aan onze gemandateerden.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Zonnepanelen zijn een goede belegging

     Reactie van Rassart G. (59) Gingelgom:

    Door de  sluiting van de (oudste) kerncentrales zullen we nog meer afhankelijk worden van buitenlandse stroom en zullen de prijzen zeker stijgen.

    De enigen die een goede zaak hebben gedaan zijn zij die zonnepanelen hebben geplaatst.  Zij voorzien zich van eigen stroom.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Is er wel een zinnige oplossing

     Reactie van Van Massenhove Ch. (63) Assebroek:

    Electrabel promoot om groene energie te "betalen". Mensen die géén zonnepanelen hebben zouden moeten meebetalen om de certificaten te helpen betalen.  Kerncentrales moeten sluiten volgens de "groenen" . Windmolens mogen het zicht van de "rijken" niet belemmeren. En zo kunnen we nog een beetje doorgaan.

    Maar eigenlijk heeft niemand een pasklare, betaalbare oplossing (voor iedereen) omdat "sommigen die het nochtans moesten en konden weten" al te lang aan hun bankrekening gedacht hebben i.p.v. verder te denken dan hun neus lang is. Typisch Belgisch?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Het gaat om méér inkomsten.

     Reactie van Van Caenegem W. (64) Hamme:

    Dat ze om een leugentje niet verlegen zitten weten we al lang. Het is nooit anders geweest. Wie daar anders over denkt is volgens mij een naïeveling. Hoe hoger de energieprijs is, hoe meer inkomsten er zijn. Daar is het trouwens allemaal om te doen en de rest is bla bla.

    Iedereen wil eens zijn macht tonen, de ene loopt in de andere zijne weg.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Schitterende analyse

     Reactie van D'Haene (76) Kuurne:

    Schitterende analyse. Als de andere media, TV, kranten enz. te laks en te laf zijn om de politiek tegen te spreken en de waarheid te publiceren, moeten moedige ingewijden het maar doen.
    Proficiat Jan Schils en SeniorenNet.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Stemmen winnen, geen stemmen winnen…

     Reactie van Boucquez R. (68) Bredene:

    Er zijn teveel organisaties die gespekt worden door het verbruik van elektriciteit. Daardoor is onze elektriciteit zo duur. De” groenen” moesten een thema vinden (centrales sluiten) om op te vallen en de socialisten zijn direct gevolgd uit vrees voor stemmenverlies. Waardevolle vervangers hebben ze niet, want geen wind =geen elektriciteit. Wat men ook beweert:  er zal stroom tekort zijn … Dan maar invoeren van buitenlandse kerncentrales. Men zou zich meer moeten inzetten om de afval van kerncentrales op een veilige manier te neutraliseren, zodat dit aspect van de baan is, maar daarmee win je geen stemmen…



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    ‘Kleine man’, doe er iets aan bij de volgende verkiezingen.

     Reactie van Bogaert E. (63) Kortrijk:

    Het is niet alleen de regering die ons langs alle kanten pakt, ook de andere besturen : provincie, stad, gemeente . De kleintjes betalen alles, want de besturen komen langs alle kanten geld te kort om hun putten te vullen. Het enige wat telt is geld in hun zakken.  Zolang de kleine man niet samen spant zal het zo blijven. Tijdens de oorlog zei men : “Kleinen stelen , groten stelen,  maar de groten stelen het meeste. “ Zij die aan de bron zitten vullen hun zakken zolang het gaat en mag. Kleine man doe er iets aan bij de volgende verkiezingen, want als het nog lang duurt dan is de 3e wereldoorlog vlugger nabij dan men denkt ,de werkloosheid breidt zich altijd maar verder uit.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Website Atlanticwindandsolar zegt dat alternatieve energie goedkoper kan.

     Reactie van Huybens E.:

    Alternatieve energie hoeft lang zo duur te zijn als men het voorstelt. www.atlanticwindandsolar.com  heeft de oplossing, maar de politieke corruptie of al dan niet gewilde onwetendheid ligt aan de basis dat er verkeerde beslissingen worden genomen.

    Het windmolenpark op de Thorntonbank was niet zo duur uitgevallen indien men de windturbines van AWSL had toegepast. Die hebben slechts twee wieken, dus zijn goedkoper om te produceren en te onderhouden. Ze zijn daarbij nog orkaankrachtbestendig, een bijkomend voordeel. Een normale windmolen richt zijn wieken altijd naar de wind, AWSL doet het tegenovergestelde. Alles kunt ge lezen op hoger gemelde website en op www.centripetal-dynamics.com  waarmee ze samenwerken. Ook hun zonnepanelen leveren tot 30% meer energie.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!

    Europese Unie krijgt enkel geschenken, geen schulden

     Reactie van Both E. (71) Brasschaat:

    Hoe hoger het facturatiebedrag, hoe hoger de btw-inkomsten. De staat lacht zich krom, dus waarom niet? Door een (puur?) toeval werd een nieuw type cliquet-systeem uitgevonden. In ieder geval iets dat meer inkomsten genereert.

    Natuurlijk geldt er voor sommigen de scheiding der machten. We, namelijk onze zogenaamde volksvertegenwoordigers, hebben alles cadeau gegeven aan andere leden van de Europese Unie onder het mom van de Unie, waar we zo trots op zijn. Alles is misschien een verkeerd woord, de schulden waren niet inbegrepen. Het "schulden genereren" is een specialiteit waar we in het verleden, waarschijnlijk ook in de toekomst, meer medailles behaald hebben of zullen behalen. dan onze atleten op de spelen van de laatste 50 jaar.

    In 1812 was er iemand die een verenigd Europa in gedachte had, maar mislukte. Ook in 1939 was er ook zo iemand, maar voorbarig, het werd pas in 1993 min of meer gerealiseerd.

    We zijn beland in een neokoloniaal tijdperk, versie nummer zoveel.

    We zullen onze stem laten horen bv. bij verkiezingen, protesten e.a. Maar 't zal beslist worden door de partijen. De premier zal dan voortaan uitgedost worden in regenboog-kostuum, rood, geel, blauw, groen, plus de andere kleuren, om aan te tonen dat hij alle inwoners, oude en nieuwe Belgen vertegenwoordigt.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer op deze mening (0)!




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!