Roestplekjes te lijf.... Wist U dat U kleine roestplekjes op uw auto prima kunt verwijderen met behulp van een ui ? Wrijf het plekje in met de doorgesneden ui, laat even intrekken, smeer er daarna wat olie op en wijf de plek vervolgens droog. Na deze behandeling is de roest verdwenen en kunt u de aangedane plek aanstippen met autolak.
zout schuurt schoon..
Omdat ik een fervent theedrinker ben, is het niet verwonderlijk dat mijn theeglazen en theepot snel een bruinig kleurtje krijgen. Om dat te verwijderen maak ik de glazen nat en schuur ze met een zout dat ik op mijn vingers strooi. Zo hoef ik niet meer vruchteloos met de afwasborstel te zwoegen en loop ik evenmin het risico dat het glas breekt doordat ik er te hard op druk. Bovendien blijven mijn glazen krasvrij.
Afwasmiddel als vlekkenbestrijder..
Een gewoon afwasmiddel gebruik ik niet alleen voor het doen van de vaat, maar ook voor het verwijderen van vlekken uit tafelkleden en kleding. Bespuit de vieze plek vlak voor het de machine ingaat met afwasmiddel, draai de was op de gebruikelijke manier en u zult zien dat zelfs de meest hardnekkige vlekken verdwijnen.
Asperges zijn caloriearm; ze tellen slechts 26 kilocalorieèn en 0.2 gram vet per 100 gram. Ze bevatten bijzondere voedingsstoffen als kalium, saponine en het aminozuur asparagine, die een vocht-afdrijvende werking hebben. Daarnaast zijn ze rijk aan de vitamines B,C en E die een heilzame invloed hebben op het immuunsysteem en aan vitamine K die de aanmaak van botten en weefsels ondersteunt.
Bewaren en bereiden Asperges dienen zorgvuldig te worden geschild. De buitenste schil blijft namelijk ondanks het koken hard en elk schilfertje dat achterblijft laat zich proeven.
Leg de asperges op een snijplank en schil ze met een aardappel mesje,dunschiller of speciale aspergeschiller in de richting van het ondereinde terwijl U de kop vasthoudt.
Draai de stengel na elke schilbeweging een beetje. Schil de asperge liever 2x rond dan een stukje vergeten. Snijd vervolgens een stukje van de onderkant 2 cm en leg de geschilde asperges direct in een bak koud water.
Asperges kunnen worden gekookt,gestoomd, roergebakken, gesmoord of gefrituurd. Als basisrecept geldt; kook asperges in lichtgezouten water met een beetje suiker in ca. 10-15 gaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van uw persoonlijke smaak en van de dikte van de asperges).
De hoeveelheid asperges hangt af van wat u ermee gaat doen. Per mond een ons of 4.
Er is altijd wel iets om weg te geven, een stukje van jezelf, een beetje tijd, oprechte aandacht en gezond begrijpen en als het even kan, wat hartelijkheid In elke dag leeft iets wat je kunt delen, een beetje humor, liefde en geluk, we slaan zo dikwijls van die dagen over, we zien het niet, we hebben het te druk met onszelf........
Er is altijd `n klein iets om te geven, en het kost geen geld, het is het gevoel van JOU onvoorbereid spontaan hardop te zeggen ;Je mag best weten dat ik van je hou. In elke dag zitten zoveel momenten, die vragen om een stukje menselijkheid, we slaan zo dikwijls van die dagen over, we zien het niet, we hebben ook geen tijd, alleen voor onszelf..........
Als je iets geeft wat zuiver uit je hart komt, een lief gebaar, wat troost, een brokje groei, dan voel je zacht dat diep in je wezen, iets nieuws onstaat aan warmte en gave bloei. De dagen zijn bedoeld om zacht te zeggen .,Ik wilde dat ik iets voor je kon doen, om zomaar onverwachts een hand te grijpen en troost te brengen met een lieve zoen. We doen het zo weinig.......
Er is altijd wel iets om te geven, aandachtig luisteren doet verwonderd goed omdat je, ook al is het maar voor even, de mens dicht naast je innerlijk ontmoet. In alle dagen schuilen kraaltjes liefde, een nieuw ontmoeten in een stukje tijd, een blij ontdekken wat het leven inhoudt, de stille kracht van mede-menselijkheid, in `t vergeten van jezelf......
Was de tomaten en snijd ze in kleine partjes. Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Leg de partjes tomaat met de blokjes komkommer in een slabak. Leg de ringen ui en de ringen paprika in in de schaal. Roer van de olijfolie, de azijn en wat zout en peper een sausje. Schenk de slasaus over de salade. Snijd de feta kaas in blokjes. Leg de blokjes kaas en wat olijven bovenop de salade en bestrooi het geheel met oregano. Deze beroemde Griekse salade kan bij vele gerechten worden geserveerd, maar kan ook als voorgerecht worden opgediend...... Indien U knoflook gebruikt is het aan te bevelen de schaal voor gebruik met een teentje in te smeren.
Zo en nu mag U raden waar ik met mijn vakantie heenga ???? vriendelijke groetjes van Maaike
Ja het is straks weer zover, we gaan er weer voor een paar dagen opuit... Ik heb wat gezondheidstips voor U opgeschreven;
...Drink alleen gebotteld water uit verzegelde flessen. ...Gebruik geen ijsklontjes (vaak gemaakt van kraanwater) ...Drink geen ongepasteuriseerde melk. ...Eet alleen goed doorbakken vlees, vis en gevogelte. ...Wees voorzichtig met rauwkost (gewassen in kraanwater) ...Eet geen rauwe schaaldieren. ...Vermijd voedsel van straatstalletjes. ...Zwem niet in stilstaand water. ...Loop niet op blote voeten. ...Gebruik op het strand een badlaken of matje. ...Neem een eigen EHBO-setje mee, met onder an dere pijnstillers, betadinejodium en middelen tegen huidaandoeningen.
Ik ben marja, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maaike.
Ik ben een vrouw en woon in Hoorn--nh. (Nederland) en mijn beroep is Interierverzorgster.
Ik ben geboren op 25/02/1944 en ben nu dus 80 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: ik maak graag 3D kaarten-- ik lees graag--- mijn Computer vindt ik helemaal het einde.