Roestplekjes te lijf.... Wist U dat U kleine roestplekjes op uw auto prima kunt verwijderen met behulp van een ui ? Wrijf het plekje in met de doorgesneden ui, laat even intrekken, smeer er daarna wat olie op en wijf de plek vervolgens droog. Na deze behandeling is de roest verdwenen en kunt u de aangedane plek aanstippen met autolak.
zout schuurt schoon..
Omdat ik een fervent theedrinker ben, is het niet verwonderlijk dat mijn theeglazen en theepot snel een bruinig kleurtje krijgen. Om dat te verwijderen maak ik de glazen nat en schuur ze met een zout dat ik op mijn vingers strooi. Zo hoef ik niet meer vruchteloos met de afwasborstel te zwoegen en loop ik evenmin het risico dat het glas breekt doordat ik er te hard op druk. Bovendien blijven mijn glazen krasvrij.
Afwasmiddel als vlekkenbestrijder..
Een gewoon afwasmiddel gebruik ik niet alleen voor het doen van de vaat, maar ook voor het verwijderen van vlekken uit tafelkleden en kleding. Bespuit de vieze plek vlak voor het de machine ingaat met afwasmiddel, draai de was op de gebruikelijke manier en u zult zien dat zelfs de meest hardnekkige vlekken verdwijnen.
Asperges zijn caloriearm; ze tellen slechts 26 kilocalorieèn en 0.2 gram vet per 100 gram. Ze bevatten bijzondere voedingsstoffen als kalium, saponine en het aminozuur asparagine, die een vocht-afdrijvende werking hebben. Daarnaast zijn ze rijk aan de vitamines B,C en E die een heilzame invloed hebben op het immuunsysteem en aan vitamine K die de aanmaak van botten en weefsels ondersteunt.
Bewaren en bereiden Asperges dienen zorgvuldig te worden geschild. De buitenste schil blijft namelijk ondanks het koken hard en elk schilfertje dat achterblijft laat zich proeven.
Leg de asperges op een snijplank en schil ze met een aardappel mesje,dunschiller of speciale aspergeschiller in de richting van het ondereinde terwijl U de kop vasthoudt.
Draai de stengel na elke schilbeweging een beetje. Schil de asperge liever 2x rond dan een stukje vergeten. Snijd vervolgens een stukje van de onderkant 2 cm en leg de geschilde asperges direct in een bak koud water.
Asperges kunnen worden gekookt,gestoomd, roergebakken, gesmoord of gefrituurd. Als basisrecept geldt; kook asperges in lichtgezouten water met een beetje suiker in ca. 10-15 gaar (de juiste kooktijd is afhankelijk van uw persoonlijke smaak en van de dikte van de asperges).
De hoeveelheid asperges hangt af van wat u ermee gaat doen. Per mond een ons of 4.
Ik ben marja, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maaike.
Ik ben een vrouw en woon in Hoorn--nh. (Nederland) en mijn beroep is Interierverzorgster.
Ik ben geboren op 25/02/1944 en ben nu dus 80 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: ik maak graag 3D kaarten-- ik lees graag--- mijn Computer vindt ik helemaal het einde.