benodigheden 5 uien 600 gr runderlappen in blokjes 50 gram boter of margarine zout-peper 2 volle eetlepels bloem 1 vleesbouillontablet 2 eetlepels azijn 1 theelepel suiker 2 laurierblaadjes-4 kruidnagels
1 Uien pellen en grof snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees om en om bakken. Ui na ca 2 minuten meebakken. 2 Vlees bestrooien met zou, peper en bloem en omscheppen. Bouillontablet en liter water toevoegen, zodat vlees net onderstaat. Azijn,suiker,laulierblaadjes,kruidnagel toevoegen. 3 Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op de pan op zacht vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper. 4 Serveren met gekookte aarappelen of aardappelpuree en rode kool.
TIP. in plaats van hacheevlees kunt u ook 600 gr doorregen runder of riblappen gebruiken. vlees droogdeppen met keukenpapier.
TIP Met sambal en tomaat: snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg de laatste 5 minuten toe. Breng de hachee op smaak met ketjap en 2 eetlepels sambal badjak serveer deze pittige hachee met specibonen ipv rode kool.
Ik ben marja, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maaike.
Ik ben een vrouw en woon in Hoorn--nh. (Nederland) en mijn beroep is Interierverzorgster.
Ik ben geboren op 25/02/1944 en ben nu dus 80 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: ik maak graag 3D kaarten-- ik lees graag--- mijn Computer vindt ik helemaal het einde.