Hartelijk welkom op mijn blog
Maaike wenst U een fijne dag..
05-09-2006
hachee.......och lekker
Vandaag eet ik hachee U ook ?
benodigheden 5 uien 600 gr runderlappen in blokjes 50 gram boter of margarine zout-peper 2 volle eetlepels bloem 1 vleesbouillontablet 2 eetlepels azijn 1 theelepel suiker 2 laurierblaadjes-4 kruidnagels
1 Uien pellen en grof snipperen. In braadpan boter verhitten en vlees om en om bakken. Ui na ca 2 minuten meebakken. 2 Vlees bestrooien met zou, peper en bloem en omscheppen. Bouillontablet en liter water toevoegen, zodat vlees net onderstaat. Azijn,suiker,laulierblaadjes,kruidnagel toevoegen. 3 Aan de kook brengen en vlees met deksel schuin op de pan op zacht vuur (op vlamverdeler) in ca. 3 uur gaar stoven. jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper. 4 Serveren met gekookte aarappelen of aardappelpuree en rode kool.
TIP. in plaats van hacheevlees kunt u ook 600 gr doorregen runder of riblappen gebruiken. vlees droogdeppen met keukenpapier.
TIP Met sambal en tomaat: snijd het vruchtvlees van 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in blokjes en voeg de laatste 5 minuten toe. Breng de hachee op smaak met ketjap en 2 eetlepels sambal badjak serveer deze pittige hachee met specibonen ipv rode kool.
Ik wens U smakelijk eten........
Reacties op bericht (1)
28-02-2012
gKhCseGbr
En deze vjaadrgivond was het verse artisjok zelfgemaakte vinaigrette dressing heerlijk aan het strand zo veel dragelijker dan in de stad. Misschien wordt het schilderen dit weekend. .
28-02-2012 om 03:25
geschreven door SjOriFBpKVXLmiRTAV
Ik ben marja, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maaike.
Ik ben een vrouw en woon in Hoorn--nh. (Nederland) en mijn beroep is Interierverzorgster.
Ik ben geboren op 25/02/1944 en ben nu dus 80 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: ik maak graag 3D kaarten-- ik lees graag--- mijn Computer vindt ik helemaal het einde.