NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • A Kant Bergstraat De Molenstraat
 • N 182 A Kant Bergstraat Vroeger
 • N182 A Kant Bergstraat Vroeger
 • N 180 en 182 Winkel
 • N 180 " Von Fass " Vroeger
  Zoeken in blog

  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda

  De inwoners van de Bergstraat A kant in onze jongen tijd.Tekst gekregen van Wijlen Comissaris Maes. In N° 2A " Het Hoekske " daar woonde Lewiske Hauloy weduwevan Karel Geeraerts. Rond 1905 was het Hoekske stamlokaal van de Heitse Notabelen.In onze jongen tijd was het schoon Jeanneke ( Verschueren - Aerts ) opgevold door dochter José ( Delfosse - Verschuren)José was gehuwd met Guy Delfosse betergekend als Guy Taxi. Vandaag is het Hoekske in handen van NV. De Haes Jan De Haes. kijk www.hoekske.be

  Op het Pleintje stond de boterhal van 1883 deze werd afgebroken in 1912.  Erwerd botermarkt gehouden, diende ook als gevangenis en bergplaats voor de Brandspuit.  De pomp die tot 1915 op den Berg stond, maar plaats moest maken voor het monument van de Oudstrijders van 1830 werd onder aan den Berg op het pleintje geplaast. Er stond toen nog geen mooi smeedwerk op;maar in 1934 bekroonde kunstsmid Arthur Vereecke de pomp met een sierlijke smeedijzeren kevie. Op de hoek van de Frans Coekelbergsstraat Café HetPleintje . In 1935 opende Floren Vermeulen en vrouw Hortanse Vermyten  alias Moeke Stans het café.  In 1965 gaven ze het Café aan Karel Miciels en dochter Madeleine. De Ouders van Paul Michiels (Polle pap).  Karel noemde men Sjarel Pap Jaren hebben Sjarel en Madeleine een melktoer gehad.  In 1980 gaven ze het Café aan de kinderen over.  in 1995 werd het café vernieuwd. Onder aan den Berg op "Het Pleintje staan nu vier terrassen : Het Pleintje - Den Hosp - Het hoekske - en de Place2be.
  Het Huis Brems zie foto 11/01/2015 Het Huis Brems stond niet in de Bergstraat, maar op het pleintje. Als je het huis zag staan van vanachter in de straat, was het alsof het de Bergstaat afsloot.Nu staat er het torengebouw. Dokter Brems werd geboren in 1849,huwde Maria Nagels geboren in 1855. Hij was dokter, gemeenteraadslid tevens lid van de provinciale bestendige deputatie, medestichter van de fanfare Moed en Volharding. In 1900 werd de veloclub "Onder ons " gesticht dokter Brems werd erevoozitter. Tot aan zijn dood in 1920 heeft Dokter Brems in zijn mooi huis gewoond. Dokter Brems had naast zijn huis een Apoteek, rechts van zijn huis . Een vertelling in die tijd kreeg de naam " De pomp met het kostelijke water " In den ouden ketel woonde Felix Neecks die herbergier en likeurist was.Om zijn likeur te maken gebruikte hij het water van de pomp, ook Dokter Brems gebruikte het water van de pomp om zijn fleskens te maken. In die tijd gingen de mensen naar de apotheek om een fleske.Het water werd kostelijk geheten omdat het gebruikt werd door Neeckx om de mensen ziek te maken, en door Dokter Brems om ze te genezen. Op 27 Juni 1887 kwam de stoomtram, dit was het einde van de dligence. De bevolking stond wantrouwig tegen de onbekende stoomtram. Dokter Brems dacht dat de stoomtram zijn huis zou doen daveren, er zouden barsten in de muren komen, miscchien wel een instorting. de rook van de tram zou de gevel van zijn huis bescadigen, en men zou de vensters niet meer kunnen openzetten. De rook zou het verlies kunnen zijn van vele fruitbomen. Dokter Brems heet ook eijn apotheek moeten sluiten, de apothekers kwamen er tegenin.

  N° 12 Het Huis Cattersel. Dokter Cattersel heeft hier gewoond en Wijlen Dokter Bosmans is hier begonnen. Langs de overkant de H kant van de Bergstraat op N° 19 H heeft Dokter Bosmans gebouwd, en zijn practijk was hier tot zijn overlijden. Vroeger stond hier de winkel van mijn Overgroot Ouders. zie foto N° 19 H Kant .Zoals U ziet in het huis Cattersel is Runtime Services geweest, bakker Bellens is er begonnen en daarna ook naar de overkant getrokken. heeft ook een hele tijd een restaurant geweest,

  Foto N° 14 A Kant Bergstraat zie je drie foto's van de Cohibar en daarnaast Café bij Fien deze café heette vroeger " De Nieuwe ketel" In 1816 hield Ivo Van der Auera - Caluaert ereen logement. Rond 1878 woonde Jos Schillemans er. Voor 1914 baatte de latere Burgemeester Eugeen Wouers -Truyts er restaurant pasteibakkerij. Eugeen Wouters(°Brecht 18/12/1880)na zijn huwelijk met Ursula Truyts dochter van de Heistse Landmeter van het kadaster, vestigde Wouters zich in Heist. Men gaf hem de naam Paté vawege zijn Patisserie. Wouters kwam in de politiek na de eerste wereldoorlog.

  N° 18 A Kant Bergstraat Hier was De Bie Verzekeringen nu overgebracht naar de H Kant N° 11. met daarnaast het woonhuis van de familie De Bie Sprengers

  N° 22 Bergstraat A Kant hier was de winkel en daarnaast het wonhuis van Fotograaf Cyriel Torfs. Zijn dochter Hilda volgde hem op.  Daarna kwam er Artemisea je kon er kunstenaars-matrialen voor scholieren studenten en al dan niet professionele artiesten kopen.  De winkel werd overgeomen door Tineke Swerts is meester in de Schilderkunst, gestydeerd aan de Koninklijke academie in Antwerpen.Er werden regelmatig tentoonstellingen en workshops georganiseerd.  Artmesia is gestopt na de braderij van 2011.  Ook foto Portfolio is gestopt, en op de foto met datum 13/03/2015 kan je zien dat Danny Suetens er winkel heeft gehouden, ik denk van tekengerief. Daarna kwam er de speelgoedwinkel " Elfjens & Draken " die in 2018 verhuisd is van N° 22 Akant naar 148 A Kant. De winkel is nu verkocht.

  N° 24  Hier was vroeger het woonhuis van fotograaf Torfs

  N° 26 Hier was ooit de drukkerij van Lod. Liekens. Albert Grauwels en vrouw De Haes hielden er kruidenierswinkel, zie www.broekenhuis.com Nu is er al verschillende jaren "Het broekenhuis.

  N"28 en 30  Edelhert is reeds een tijd overgebracht naar Itegem. Daar is er nu ook een zaaltje voor een 30 tal
  personen klik eens www.edelhert.be dan weet je er alles van.
  In het huisje naast schoenen "  Grant  " stonden de automaten van Edelhert, vroeger heeft Van Vlierberghe daar nog een winkel gehad in electrische apparaten en radio's. Daarnaast waar de winkel van "Edelhert was, is beenhouwer Suetens begonnen.  Voor Suetens was het de beenhouwerij  van de familie Messemaekers - Verelst en Messemaekers Roziers° 28 en 30 

  NO 30 Hier was vroeger " Traiteur Edelhert " nu in deze Nieuwbouw opende enkele weken geleden rond half December 2010 een nieuwe Taiteurswinkel waar men ook mooi fruit kan krijgen. Deze winkel heeft de naam " Hest Food gekregen, makkelijk te onthouden. Vandaag 29 April 2011, deze winkel staat te huur, Heist Food heeft geen lang leven geleden. Nu is er Immo Vercammen.

  N° 34 Schoenen " Grant " staat van 2013 leeg, het ganse gebouw winkel en appartementen alles is vernieuwd en vanaf 13 Maar is Hier " De Banier " Knutsel- en Chirowinkel.

  N° 36 Nu is er " The Black Horse " Restaurant, vroeger was het Bakkerij Dockx . De oude bakkerij werd afgebroken in 1948. De bakkerij bestond reeds in 1788, in de 19de eeuw woonde er bakker Laenen De bakkerij stond achterin, er voor stonden twee wilde kastanjebomen. Bakker Modestus Laenen ( ° Heist 1826 woonde in N° 118 nu is dat N° 36. Laenen was gehuwd met Maria Antoinetta Perremans ( ° Heist 1824) ze hadden tien kinderen. Bakker Laenen gaat met Pensioen in 1886, hij bouwt een nieuw huis naast de bakkerij, waar nu schoenen Grant is. De zaak wordt overgenomen door Josephus Winkelmans ( ° Heist 1849) en vrouw Rosalia Huybrechts ( Heist 1849 De vrouw van bakker Laenen heeft na zijn overlijden nog winkel gehouden toen op n° 103, er waren nog drie dochters thuis allen onderwijzeressen, moeder sterft in 1900.

  N° 38 Hier was vroeger de likeur- en specerijenwinkel van R. Van Loo - Verschueren. het was in de volksmond de winkel van Laura van Mon Van Loo. Het Lakenhuis is er jaren geweest, ook modezaak " Twen " Nu is hier" Patio Fashion "

  De Binnenweg is de straat die uitgeeft op de Leopoldlei, de weg naar Hallaar dorp. U ziet een stuk van de Winkel " Harlekijn. In N° 40 is er Optiek " Dupont " Vroeger was er de naaimachinewinkel van Liekens

  N° 42 A Savinsja was daarvoor 't Karreeke " met daarnaast Inganto juwelen. heel lang geleden toen de bakkers nog brood aan huis brachten was hier bakkerij Wouters; jaren heeft Lidy Wouters met brood gereden. Ook Johnny Boexstaens heeft hier winkel gehouden met staande klokken, Het echtpaar Van Herck - De Punder woonde hier, Ria had hier haar dieetwinkeltje

  N° 46Hier was de zaal " Sint Cecilia " iedereen zei in die tijd de zaal van Julie De Rijck. Er was een boksclub. Julie had een dochter die goed kon stepdansen ze was de vedette van de dansgroep die met de fanfare " Rust Roest " in de operette dansten.  Nu is hier haarspecialist " Kreatos ".

  N° 48 Hier woonde Louis Van de Weyngaert - Paula Eyckmans. Beide overleden. Hiar was de winkel " Von Fass. Culinaire ontdekkingen van 't vat. Zaakvoerster Inke Verdyckt verkoopt er likeuren, Oliën, azijnen, eerst proeven rechtstreeks uit vat, glasbalion of aarden kruik getapt. Je kan kiezen in een eenvoudig flesje of cadeaufles. Von Fass verhuisde dit jaar 2018 naar vanachter in de bergstraat, maar korte tijd daarna besliste de Bazen dat " Von Fass " alleen in grotere steden winkels open deed, en de winkel hier ging dichtnu sttat het hier te huur.

  N° 50 Hier was de Winkel van Raymond Laumans - Welters. Winkel waar we ons schrijfmachine ons telmachine en ons papier en zo kochten, het was de tijd dat er nog geen computers waren. Raymond was een harde werken van het Bergstraatcomité Het was " hier dat De Aankondiger gedrukt werd, en vroeger de familie Anthoni woonde. Laumans & Anthoni twee van de gekendste namen van de Bergstraat.  Nu is hier " ontbijt koffie lunchbar  "ANNAMI  "

  N° 52 De eerste winkel "De Ster" was eerst langs de overkant H. Frans Van den Bosch (° Westmeerbeek 1887) gehuwd met Alena De Cuyper(° Putte 1881) opende de winkel. zijn dochter Constantia huwt in 1932 Leon Van Roey. Martha Van den Bosch huwt de hoofdonderwijzer van Itegem Alfons De Kepper, en zet " de Ster " verder. Martha geeft haar zaak over, aan haar zoon Jozef De Kepper en de ster komt naar hier N° 52 A. Jef Kepper was niet alleen een goede verkoper, maar ook een technisch onderlegde voetbalist, die bij Heist sportief en in Rijmenam speelde. De vierde generatie is reeds in deze mooie winkel, een van de gekendste winkels van De Bergstraat.

  N° 54 Vroeger was hier Hotel Restaurant “ Astoria “ Het was toen nog met houten vloer en wit zand er op. Laurent Brouwers en Louise Thijs waren de uitbaters, maar bijna niemand zei toen we gaan naar Astoria, maar wel we gaan naar Wiske Thijs. Na een tijd was het alleen nog restaurant, en geen hotel meer. In die tijd hield het Bergstraat comité er hun jaarlijks feest. Astoria is wel een drietal keren gemoderniseerd,zowel de buitengevel als de binneninrichting. Je kan het zien bij de Foto’s van rond 1900. Toen het “ Kruidvat “ er gekomen is, werd het restaurant overgebracht naar het eerste verdiep. Er was toen ook een biljardclub. Na Wiske Thijs zette zoon Henri en vrouw Allice de zaak verder gevolgd door zoon Luc. Na het overlijden van Luc is Astoria gestopt. en nu is " Kruidvat " Verhuisd naar de overkant op N° 109

  N° 56 Jules Deckers en vrouw Emma hadden hier hun schilderswinkel, ze hadden ook een magazijn in de Noorstraat waar al het gereedschap en de verf en zo stonden. Het was in de begin periode meestal verven en behangen. Later werd de winkel voorgezet door een van de zonen. Nu is het de jongere generatie die de zaak voortzet. De schildersafdeling in het industriepark, en de moderne winkel is nu " Deckers Decoratie " geworden. " Deckers Decoratie is in 2011 gestopt, nu is er T-Interim, die van de overkant N° 121 H Kant gekomen zijn, dit was op den hoek van de Kattestraat.

  N° 58 Hier was de meubelwinkel van Brems Cannaerts, ook Duimelik en Likkepot is er geweest tot 1998 nu verhuisd naar Bergstraat 138 A . daarna is er Hoorapparaten Aerts gekomen. Nu is er LOuis Quatorze Knokke  "OUT LOOk "  Hoorapparten " Aerts is overgebracht naar het begin van de Bergstraat op N°24 A.

  N° 60   In mijne jongen tijd, woonde hier Leopold De Preter en vrouw Emma Torfs, Iedereen noemde hem " Pol Coiffeur " Jaren heeft hij mijn haar geknipt, ik denk tot hij op pensioen is gegaan, daarna woonden ze op de Mechelse steenweg. Dan is er " Argenta " Bank gekomen, tot deze verhuisde naar de Postweg. Dan is er" Mobistar Center " gekomen vandaag is er Orange

  N° 62 Hier was vroeger de winkel van Kemprnaers- Van der Heyden Vandaag is het " De Nachtwinkel.

  N° 64 Nu is hier Tempo - Team Interim, eerst was het Videor Interim Vroeger was hier de Sartha Winkel van de familie Vermeulen.

  N° 66 Het woonhuis van de Vermeulen - Goris daar was tot voor enkele jaren de stoffenwinkel van Mevrouw Vermeulen. François is de zoon van het echtpaar, dat hiernaast de Sartha winkel had. Toen mevrouw met de stoffenwinkel gestopt is zijn ze hier blijven wonen. Vandaag is er " Mijn GSM "

  VERGELIJK FOTO 05/08/2018 en FOTO 09/08/2015 05/08/2018 Rechts : Deur + etalage = Vermeulen-Goris Vroeger Midden : Beenhouwerij Swiggers-Gijsemans Links: Groentenwinkel Jeanne daarna Coiffure dochter Fam. Helsen Wijnens 09/08/2018 Rechts: Uw GSM Midden: Domino Pizza Links: La Trattoria

  N° 72 Dit is het woonhuis van fam. Van Hoof van de Weyngaert

  N° 74 Hier was vroeger de Kleermakerswinkel " Vonckx - Coeck . Nu is Apotheek " Frenever "

  N° 76 Hier was de Viswinkel van de familie Wouters, dochter Lucy ( Provo - Wouters ) nam de winkel over, en daarna heeft Traiteur Chris Scheirs overgenomen, het is nu ook nog Viswinkel. Klik www.chris-scheirs.be en je kan lezen wat deze zaak U te bieden heeft. N° 78 Lingerie Christiann is van de overkant gekomen waar schoenwinkel Piampiani is. Lingerie Christiann was naast Piampiani, vroeger waren deze twee winkels samen de winkel van haar ouders Goyvaerts-Bouwen het was een kruidenierszaak en haar ouders maakten er een superette van. Christiane is niet alleen zakenvrouw ze is meer dan twintig jaar lid van het Bergstraat comité, waarvan acht jaar voorzitster. Hierover later meer.

  N° 80 Waar nu de bloemenwinkel " Flower shop " is was er vroeger Paragon een koffiehuisje met als uitbaters de Familie Brabants. daarvoor was het het woonhuis van bakker Wouters - Guldentops. dit is in n° 80 In N° 82 was de Bakkerij Wouters- Guldentops daarna Van den Broeck -Wouters de zoon heeft de bakkerij overgenomen. Vandaag is er Liberty Hair.

  N° 84 Hier was vroeger de ijzerwinkel van Van der Meulen. Er is een nieuwbouw gekomen, en het Reisbureau " Oranje Tours " heeft hier zijn intrek genomen. Waar Agnes Van Roey ( Agnes van CharelPiet) haar winkel had is Oranje Tours begonnen in 1977. ook in 't kaffepotteke heeft " Oranjetours een jaar of drie gezeten, Voor dat het reisbureau hier kwam was er een kledingswinkel, en ook een winkel Fil d'Art.

  N° 86 Hier was vroeger de winkel van het echtpaar Wouters - Torfs. Wieza de Metser noemde men haar ze verkocht textiel, en ook boter en eieren. Haar man werkte op de melkerij. Ook Huis Carine, vrouwenondergoedwinkel is hier geweest. Louisa speelde toen ze jong was piano bij de filmbeelden in de begintijd toen er nog geen klank was in cinema Flora.

  N° 88 Hier woonde vroeger de Familie Geukens, zoon Willy was toen doelwachter bij Heist Sportief, daarvoor woonde er de familie Louis Claes zijn dochter was getrouwd met oud speler van Heistsportief Julien Verelst ( Jijne van de Kes) was na zijn voetballoopbaan vele jaren trainer. De dochter Elza kende iedereen als Elza van de Boerenschuur.

  N° 90 Hier woonde vroeger Neel Van den Wijgaert, daarna het echtpaar Eduard Van den Wijngaert - Bertha Lambrechts. Ook het echtpaar Van Hoof - Van den Wijgaert heeft hier gewoond, deze wonden N° 72 A kant. Oranjetours was hier een tijd, nu is het al jaren 't Kaffepotteke.

  N° 92 Hier was vroeger cinema Rex en na naamverandering cinema Roxy, daarna is het ook gendarmerie geweest, waar vroeger de gendarmerie was, op het einde van de straat, begin stationsstraat waar nu het OCMW is werd deze bouw Bibliotheek. de gendarmen verhuizden naar de Bergstraat hier waar nu Modastoffen is. De Gendarmerie kwam in het torengebouw, en nu in het oude Klooster boven op den Berg.

  N° 94 Hier was het vroeger café van Torfs - Van de Weyngaert Gust van Lan de metser was vooriedereen zijn naam . Hij was de zoon van Florent Torfs schrijnwerker langs de andere kant van de straat waar nu de Celtic Inn geweest is, en vandaag JBC is. Daarna is er " Frituur den Boer " geweest is, daarna werd deze frituur een keer of twee overgenomen, nu is er Bizarr kleding gekomen.

  N° 96 Vroeger was hier de houtzagerij van De Greef, Het huis stond niet in de bouwlijn, je ziet op de foto nog het puntdak van het huis, waar men jaren geleden een winkel heeft voor gebouwd. Vroeger toen er nog geen winkel voor stond, was hier de plaats waar men de tweede Zondag na Sinksen de eerste kermis het altaar plaatste voor de processie. De tweede of de grote Kermis de Zondag na de 17 de September dan ging de processie verder, tot aan het OCMW aan het einde van de Bergstraat, langs de Molenstraat, en de tuinwijk terug naar den Berg en de Kerk. Hier is ook dancing geweest, en droogkuis Cito Shop. ook nog ontmoetingscafé voor de Zelfstandigen. Reeds jaren is het een Schoenwinkel die verleden jaar in 2009 of zo werd opgeknapt.

  N° 98 Hier woonde de gezusters Palmyre en Germaine Wijnens, ze hielden hier jaren groentenwinkel. Ook Gust Lambrechts en vrouw Jeanne hadden hier cremerie. Nu is er Alibaba

  N° 98 Hier was de muziekwinkel van Verbeeck Truyens, die ook muziekwinkel gehouden hebben langs de H Kant waar nu Cremerie " Marcaro " is. Ik heb er mijn schoonste LP's gekocht in de tijd. Les Paul en Mary Fort waren mijn idolen, ook Sidney Bechet, Fank Sinatra, Glenn Miller, enz.

  N° 118  Hier zijn met de jaren verschillende winkels geweest, Kinderwinkel, dan is er ook kinderschoenwinkel geweest, een winkel die kristal verkocht, een bijhuis van " Saloon " met de naam "Saloon bis " is er jaren geweest, de winkel heeft dan een tijd leeg gestaan, dan kwam Notaris Ria Heylen er in, toen de Notaris recht over de parking haar kantoor maakte is er het koffiehuisje " La Tazza " gekomen. Het is een mooi drukbezocht koffiehuisje waar men ook kan eten.

  N° 120 Deze woning A kant N° 120 met mooie toren werd gebouwd in 1910 door Notaris Schuermans Notais Jozef Schuermans ( ° Duffel 1871) huwde te Mechelen in 1900 Alice Ivonna Magdalena Hendrika Verbruggen, (° Mechelen 1877). In 1910 komt het paar naar hun nieuwe woning toen n° 205 later nog eens van nummer veranderd N° 252. Toen het mooie gebouw er nog niet stond woonde hier in een laag huis Politiecommissaris Petrus Heiliger Vanderhallen (° Mechelen Limburg 1849) gehuwd te Ieper in 1882 met Maria Catharina Gorrissen (° Opgrimbie 1855) in 1909 verhuisden ze naar de Stationsstraat. De Commissaris had verschillende kinderen, één van zijn dochters Marie Vanderhallen gehuwd met Jan Devries - Vanderhallen de ouders van mijn moeder was mijn Bomma. In dit mooie gebouw zijn jaren de burelen geweest van Notaris Verelst, die daarna naar de Frans Cockelbergsstraat is verhuisd, er opgevold werd door Schoonzoon Notaris Marc Cuypers Nu is hier reeds jaren het kabinet van dokter Van Rompaey.

  N° 122 Hier woonde Juffrouw Busschots, het huis was een van de schoonste van de Bergstraat, spijtig heb ik daar geen oude foto van, wie er een foto van heeft mag de foto doormailen, dan kan ik uw foto hierbij zetten, met dank. Het mooie huis werd afgebroken, en men heeft er een "Ingbank " gebouwd.

  N° 124 Dit was het huis van de Fam. Jansen met links de burelen van de Notaris. nu is het " Hotel Monde met zestien kamer in de woning, en er worden nog vijf kamers aangebouwd. Het zal een driesterrenhotel worden, kijk zelf eens naar www.villamonte.be

  Kijk naar de foto van 18 12/2018 Deze zwart wit foto toont U de tuin van Notaris De Bie rond 1930, waar vroeger deze tuin was staan vandaag het park waar vroeger woonhuis van de notaris, waar later de polykliniek was, de Apotheek Theewissen vroeger Apotheek Liekens - Van Bael, De post, het huis van Notaris Verelst hier woonden de fam.Klinkers - Menten, nu Damart en de bouw waar Argenta nu is . vroeger was Notaris Rita Heylen hier. In het huis hebben de Duitsers huis gehouden, en ze vonden er alle instrumenten van de fanfare Rust Roest. De instrumenten werden aangeslagen om er kannonnen van te maken. Notaris de Bie was erevoorziter van de Fanfare. Na de oorlog heeft de fanfare er tweemaal vlaamse kermis gehouden om aan nieuwe instrumenten te geraken. Het was in 1945 en 1946, voor de bevolking een belevenis, zo'n Vlaamse kermis met kramen en optredens, in zo een grote verlichte tuin. In de Herfst van 1946 overleed Notaris de Bie en in 1947 is men dan gestopt met de Vlaamse kermis. Dit heb ik gelezen in het Gedenkboek : 100 jaar Rust Roest samengesteld door Moniqe Van Rompaey.

  N° 128 Apotheek Thewissen was daarvoor " Apotheek Liekens " van het echtpaar Liekens - Van Bael, Het kasteeltje er naast in het parkje was ook van de apotheker, daar is jaren de Polykliniek geweest, en iin 1985 afgebroken. Apotheker Liekens had een zoon die optieker was,en maakte een etalage vrij, en de zoon heeft er een tijd zijn zaak gehad, hij heeft na een tij zijn zaak geopend in Bonheiden .

  N° 130 De post is in de loop der jaren op vele plaatsen geweest, dat kan je in mijn blog lezen. Waar de post nu is langs de A kant is er veel veranderd zowel aan de buiten-als de binnenkant. Dat kan je zien als je er eens binnenstapt. Vroeger was de hoofdingang aan de rechtsle kant naast de brievenbus, deze is nu gesloten en aan de linkse kant is nu de ingang, rechtvoor staat er een automaat om geld af te halen en een voor uw uittreksels rechts kom je in het postkantoor,waar je eerst een nummer moet nemen. N° 132 Damart Hier was het huis van Notaris Verelst dat afgebroken is, vroeger woonde notaris Verelst er, ook schoonzoon notaris Cuypers heeft er gewoond, ook Oogarts  Els Droulants en Mevr Wed.  Klinkers  - Menten woonde er met haar kinderen.
  N° 134  Notaris Rita Heylen had hier haar praktijk, is nu Binnenweg N° 21 Heist op den berg. Daarna is Argenta van de Postweg naar
  hier gekomen N° 136 Het huis van juffrouw Goffart stond rechts van het huis Verlinden, het stond wat achterin, er was een hofje voor.
  Hier woonde vroeger Louis Philip Goffart  (° Antwerpen 1838) oud kapitein deslegers, verliest in 1911 zijn vrouw Carolina Theresia Elena Charlier welke hij te Brugge huwde in 1872, hij overlijdt in 1921, zijn dochter Louisa Pelagia Goffart blijf hier wonen.
  N° 136  De nieuwbouw van Verlinden daar is nu Trendy Bags een winkel vol handtassen  en alle bijhoorigheden.
  N° 138 Daar is de winkel " Duimelik & Likkepot, achter de winkel was de praktijk van Dokter Patrick Wijns. Deze is nu Bouwdewijnlaan 45
  Heist op den Berg. Hier zitten drie dokter,  " De Prakijk " kijk op " www.depraktijk.be.

     N° 140 en 142 GB is een grote mooie winkel, daar was vroeger een Kuisserij van Marie Eskens, ook was het beenhouwerij Romain Van den Meutter-Vriens, die daarna naar de overkant verhuisde waar nu de Beenhouwerij Suetens is. Ook heeft er ooit een hoedenwinkel g Het is ook unic geweest nu Carrefour deze is dit jaar gans vernieuwd.

  N° 144  Hier was " Den eeden "  " De Legende " toen deze stopte was er een lange leegstand nu is er " Zeemann " winkel die van schuins over is gekomen, Zeeman is nu een mooie grotere en ruimere winkel.

  N° 148 Bakkerij Boudiny was vroeger Bakkerij Van der Velde - Bellens. daarvoor stond er het Huis van Madame Guns. Links van het huis was er een poortje, met smal gangetje om naar achter te gaan.


  N° 150 Hier stel ik U de nieuwe winkel van Premaman voor. Zoals U op bovenstaande foto ziet was dit in het verleden jaren "Bakkerij Boudini " die is gestopt, van  begin mei 2010 is er de winkel Premaman die vroeger ongeveer in de helft van de A kant was, en vanaf nu recht over de parking en het Cultuurcener " Zwaneberg. " 

  De zwart wit foto van 25/03/2016 Rechts het hoge huis was vroeger de herberg van de brouwerij de Rooy, de herberg is reeds gesloten van in 1947, want ik herinner mij, dat rond die tijd mijne bompa gestorven is, en toen stond er nog de toog en enkele banken en was daar de Rozenkrans zoals dat toen was. Links op de foto zie  je de etalage en deur toen de winkel van Sander Nagels daarnaast was het huis van mijn grootouders langs moeders kant Devries - Vanderhallen. Daar opende ik mijn winkel, nu is er optiek " Koen Vandeberg "

  N° 154 Waar nu de winkel Blits is, waren vroeger de paardenstallen van de brouwerij De Rooy. Vroeger was het zo als nu een lage bouw, in de straat een lange muur, waar men later een winkel van gemaakt, eerst was het een geschenkenwinkel ook Kinesitherapeut Frans Van de Putte heeft er zijn praktijk gehad. Het is ook ooit Bloemenwinkel geweest, en kleding " Blits " De winkel die er nu is, waar van alle geschenken tot bloemen en drinkbekers met uw voornaam op, in één woord waar je van alle mooie dingen kan kopen, veel te veel om op te noemen ook bloemen en wat planten deze goed draaiende winkel waar de bazin hard in werkt, een winkel die bijna altijd open is draagt nu nog steeds de naam Blits. Deze winkel is gestopt, en nu is er " Kebap & Pizerria  Haçka 015.55.45.75.
  N° 158 - 160 Vandaag is hier Adecco, vroeger was het café van de brouwerij je ziet nu de schow van de brouwerij nog staan. reeds in 1947 was dit café gesloten.   het is dan verhuurd het huis was bewoong boven en onder, dan kwam er Adecco.
  N° 162 was het woonhuis van Waegeman - Geens, Gerard had hier een klakkenfabriekske. Nu woont zoon Remy Wageman - De Vos er.
  N° 164 Hier woonde vroeger de fam 

  N°164 Rechts op de foto zie de nog het werkhuis van Alois Panken, werktuigkundige die vroeger woonde waar nu op de foto links het apparementsgebouw staat. Daar stond toen het woonhuis van de Familie Panken. Een klein villa'tje met tuintje er voor, en rechts dan het werkhuis.

  N° 166  In het later gebouwde appartementsgebouw, waar de Familie August Verhaegen-Panken woont was onder een winkel, totdat voor enkele jaren kleindochter Doenja Bries er haar advocatenkantoor inrichtte. in de loop der jaren kwamen er een zestal winkels. Noemie kleding - Een bouwonderneming is er geweest - ook bloemenwinkel Nadia - Cremerie Sam de laatste was Parfumerie " Baccara " Nu is heh geen winkel meer.

  N° 168  Dit was het huis van Juffrouw Jeanne Onzea, Directrice van school Onzea, Ik heb bij juffrouw Onzea in de klas gezeten het derde en vierde studiejaar.  Juffrouw Jeannne is rond de negentig geworden, daarna is Maria Onzea  de dochter van Marcel Onzea in het huis komen wonen. 

  N° 170  KBC Centrass Verzekeringen de ingang van dit kantoor is langs de oprit, en is gelegenachter de burelen van " Accent " de inkom was vroeger de inkom vanop de parking toen KBC bank er nog was. 

  N° 172  Naast het huis van Maria Onzea stond vroeger een laag huisje waar de familie Goossens woonde;
  daarnaast was een inrit met garage, dan stond er een tweewoon waar Van Hoogten Goossens woonden, ook een van de kinderen van John Grant  - Grant-Mans daar naast was dan school "Onzea " en naast school Onzea was er het werkhuis van Oris-Rosiers. Vrouw Jeanne heeft er boekenwinkeltje gehad.  De eerste winkel op N° 172 is La Chica daarnaast "Accent Interim "
  dan de winkel Nadesha en de laatste twee etalages zijn de Noemie winkel N° 2 Noemie is ook langs de overkant.  Toen de KBc bank i vanonder in heel deze blok was, kon je de bank langs de Bergstraat binnen, en ook langs de parking achter  het gebouw. Daar is nu de ingang van Centrass
  verzekeringen

  Zoeken in blog

  Winkelfoto's

  02-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inleiding

  Deze blog heb ik gemaakt om de winkelfoto's van de Bergstraat op de juiste plaats in te zetten. Eerst de A kant, dit is rechtse kant van de winkelstraat want de Bergstraat begint onder aan den Berg. De winkels en huizen met de paar huisnummers.Daarna de de foto's van de Linkse kant van de straat de H kant, met de huizen en winkels met de onpaar huisnummers.

  Er zijn winkels die leeg komen te staan, of waar een andere handelaar in komt, die verandering van de winkels zet ik onder de kleur foto van rond 1970, en bij sommige foto's zal ik wat uitleg geven over wie er winkel gehouden heeft.  Tot in 1970 of daarrond waren het in de straat zelfstandigen die bij hun winkel woonden. Nu zijn er veel winkelketens, en bijna niemand woont nog bij de winkel.

  De zwart wit foto's zet ik er ook bij, maar van iedere winkel heb ik geen zwart wit foto.  Mijn andere twee blogs met de winkels van de straat zal ik verwijderen als deze klaar zijn.


  03-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE Berghelling lang geleden

  .

   


  04-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berghelling lang geleden

  .

   


  05-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berghelling van vroeger

  .

   


  06-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berghelling van vroeger

  .

   


  07-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Berghelling Vandaag

   


  09-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N 2 A Kant " Het Hoekske Vroeger

  .

   


  10-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. N 2 A Kant Het Hoekske Vandaag

  .

   


  11-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Huis Brems rond 1900

  .

   


  12-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Torengebouw

  .

   
  Archief per week
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015

  Blog als favoriet !

  Een interessant adres?


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!