Bewust_zijn
mijn levensvisie
01-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indringers.

Toen tegen het eind van de tweede wereldoorlog de Russen de Duitse grenzen hadden overschreden en weerwraak namen op wat hen en hun families was aangedaan, bleef het gewone leven zijn gang gaan in Berlijn. Theaters en bioscopen draaiden nog op volle toeren. Het openbaar vervoer was geen enkel probleem, maar over dit alles heen hing een waas van angst!

De bevolking kon in die tijd nog rekenen en vooruitzien! Ze wisten drommels goed dat twee plus twee vier is! En dus had die bevolking, ondanks alle Duitse propaganda, al lang door dat het niet lang meer zou duren of de Russen stonden in Berlijn. En wat hen dàn te wachten stond moesten ze zich niet afvragen.

Toen vier jaar eerder de Duitsers de Belgische grens overstaken, gebeurde net hetzelfde met onze bevolking: straks staat 'den Duits' weer voor onze deur! Geen mens die eraan twijfelde, geen mens die in vriendschappelijke bedoelingen van de Duitsers geloofde.

De bevolking in ONZE tijd, lijkt niét meer te kunnen rekenen of de gevolgen van bepaalde handelingen te kunnen voorzien. De vijand is al lang over onze grenzen heengewalst en doorgedrongen tot in alle steden, alle straten, en alle gemeenschappen. Nog nooit in de geschiedenis werden staatsvijanden zo verwelkomd en in de watten gelegd!

Die vijand is België ook gretig aan het leegzuigen. Maar nog heeft de bevolking het blijkbaar niet door. En het gedeelte dat het wél door heeft wordt door de eigen regering aan banden gelegd met antiracistische wetten! Wetten, gemaakt door idioten die meer aan klinkende verkiezingsslogans zitten te denken dan aan de welvaart van het land.

En als die wetten niet helpen, dan doen de media er nog een schepje bovenop door alles wat de vijand hier uitspookt dood te zwijgen. Ja, sommige misdrijven gewoon op rekening van 'Belgen' te schrijven! Welke kleur die Belgen dan wel hebben wordt niet vermeld.

Maar ooit dringt een en ander wel door! Helaas, het zal waarschijnlijk telaat zijn!

Willy.

01-08-2013 om 07:10 geschreven door Willy


» Reageer (1)
30-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stil verdriet.

In mijn buurt woont een tachtigjarige, maar nog erg kwieke en intelligente dame die drie jaar geleden haar man verloor. Steekt nog steeds vol stil verdriet! Af en toe, als ze me ziet voorbijkomen, vraagt ze me binnen voor een babbel en een kopje koffie.

Kan ik niet weigeren, want ik heb met haar te doen. Begrijp nu ook, sedert ik alleen ben, helemaal wat ze doormaakt. Maar waar ik me met alle mogelijke middelen verzet door tegen de stroom in te proberen te zwemmen, blijft zij eerder drijven in haar verdriet en valt elk eenzaam uur haar zwaar. Ik weet precies wat ze voelt, want ik heb het ook nog af en toe.

Zo zei ze me onlangs:

-  Jij hebt tenminste nog kans op een nieuwe relatie, maar ik, met mijn tachtig jaar, helemaal niet!

Toen ik daarop antwoordde dat ik helemaal niet op een nieuwe relatie uit was, vroeg ze:

- O nee? En wat denk je dan te doen als je jezelf niet meer kunt behelpen?

Mijn antwoord was kort en krachtig:

- Dat zien we dan wel weer. Daar wil ik me nu nog geen zorgen over maken! Ik pak het probleem wel aan als het zich aanbiedt en onderzoek dan wel mijn mogelijkheden!

Ze leek het te begrijpen, want zo is het toch? Waarom je zorgen maken over dingen die 'kunnen' komen, maar helemaal niet zeker zijn? Je leven vergallen door aan tientallen dingen te denken die misschien nooit zullen komen? Morgen kan ik onder een auto lopen en dood zijn. Zou het dan geen zonde zijn dat ik mijn dag van vandaag heb verpest door alle mogelijke zaken die 'misschien' nog op me af zouden kunnen komen te gaan overdenken? Nu nog ben ik kerngezond en profiteer daar dankbaar van. Probeer aldus dag per dag te leven en te genieten van elke gezonde dag.

Ik probeerde haar mijn zienswijze uit te leggen, en sneller dan ik had gedacht, kon ze me volgen en gelijk geven. Hopelijk heb ik haar iets kunnen bijbrengen dat haar leven wat draaglijker maakt.

Eigenlijk zou ik wat meer tijd aan haar moeten besteden, want ik heb medelijden met het mensje. Maar langer dan een uur houd ik het echt niet uit bij haar. Een echte spraakwaterval. Maar dat begrijp ik ook wel: als je de hele dag enkel muren om je heen ziet, ben je al blij om het eens allemaal te kunnen uitspreken met een toevallig, maar aandachtig luisterend oor. Een oor dat begrijpt wat ze moet doorstaan.

Misschien doe ik wel net hetzelfde met iemand anders die ook heel veel voor mij betekent? Ach wat... Het leven zit drommels raar in elkaar! Ik heb er al lang vrede mee genomen en neem de dingen zoals ze op me afkomen. En reken maar dat er tegenwoordig héél veel op me afkomt. Zó veel dat ik er zelf niet meer wijs uit geraak! Eén ding is zeker: mensen stralen energie uit naar elkaar. Dat kan positieve of negatieve energie zijn. En als ik positieve energie krijg toegestraald, is het minste dat ik kan doen positieve energie naar anderen die het nodig hebben te proberen uit te stralen.

Willy.

30-07-2013 om 11:17 geschreven door Willy


» Reageer (2)
28-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hersenen!
 

In een interessante documentaire leerde ik heel wat bij over de hersenwerking! Dat hersenen in bepaalde omstandigheden een eigen leven gaan leiden mocht ik al tot mijn schade (of juist geluk?) gaan ondervinden.  Maar eigenlijk dienen die oncontroleerbare gedragingen om oplossingen te zoeken voor sommige problemen. Zelfs als je zelf geen probleem ziet, doen de hersenen dat wél, en reageren er op.

Zo ontstaan depressieve toestanden... met een reden!

Zo ontstaan droevige rouwgevoelens... met een reden!

Het lijkt er dan op dat de hersencellen tijdelijk het individu in kwestie overnemen! Hem op automatische piloot zetten en zelf sturen!

Als voorbeeld werd onder andere een zeiler aangehaald wiens schip gezonken was en midden op de Atlantische oceaan alleen op een rubbervlot ronddreef. Hij kon vissen, en deed dat dan ook. Maar vis verschaft veel koolhydraten, maar geen vitamines. En deze laatsten raakten juist op in zijn lichaam! Normaal zou hij die toestand niet hebben kunnen overleven, ware het niet dat zijn hersenen het op het meest kritieke moment gingen overnemen! Ze suggereerden hem dat bepaalde walgelijke ingewanden van de vis een lekkernij waren en hij die moest opeten! Dat waren nét de ingewanden die wel degelijk vitamines bevatten!

En hij deed het! Zonder enige walging. Integendeel, hij verorberde ze alsof het lekkernijen waren! Hij overleefde het en kon het navertellen. En tot op heden begrijpt hij nog steeds niet hoe hij al dat walgelijks had kunnen binnenkrijgen!

In nog extremere gevallen, waar helemààl niets te eten valt, geven de hersenen opdracht aan het lichaam om zichzelf op te eten! Niet met de mond natuurlijk, maar van binnenuit worden alle nuttige stoffen in spier- en vetweefsel verbruikt. Het lichaam wordt in een toestand gebracht waarbij het op een minimum kan overleven. Hier werd als voorbeeld een speoloog aangehaald die wekenlang verdwaald in een spelonk doolde waarin helemaal niéts eetbaars was te vinden. Ook hij overleefde het avontuur, zij het heel erg vermagerd.

Ja, hersenen kunnen zich heel raar gaan gedragen. Mocht ik de laatste maanden ook ondervinden. Maar alles heeft een doel! Het gebeurt allemaal voor  je eigen bestwil, al vind je zelf dat het juist het tegenovergestelde is!

Sedert ik alleen ben, voel ik me inderdaad af en toe overgenomen door 'iets anders'. Iets anders dat me soms zowel lichamelijk als geestelijk buitenspel zet en me overneemt! Zo eet ik momenteel minstens dubbel zoveel als voorheen! Was ook nodig, want op een paar weken viel ik zes kilo af!

Voorheen sloeg ik bijvoorbeeld altijd het ontbijt over. Nu kan ik niet meer zonder ontbijt. Voorheen at ik zelden fruit. Nu eist mijn lichaam bepaalde stoffen die in bepaalde vruchten zitten, en mijn hersenen wijzen me ook de weg ernaar! En al bewerk ik die vruchten dan wel tot ze me lekker lijken, ik krijg toch de stoffen binnen die mijn hersenen eisen!

Bruin brood en meergranenbrood... kon ik voorheen niet binnenkrijgen. Zélfs geen witbrood. Nu snak ik ernaar.

Als je bedenkt (ook uit die documentaire geleerd) dat de hersenen 1/5 van je energie opslorpen... en misschien, als ze 'op automatische piloot' draaien waarschijnlijk nog meer, dan is het niet verwonderlijk dat ze me aanmanen meer, en anders te gaan eten.

Moet je 72 jaar oud zijn geworden om dit alles eindelijk eens aan de lijve te gaan ondervinden? Misschien wel. Een mens is nooit te oud om te leren!

Willy.

28-07-2013 om 10:36 geschreven door Willy


» Reageer (0)
26-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feelings.

Tweede publicatie al vandaag, en het is nog maar net tien uur gepasseerd! De inspiratie borrelt weer op en moet me dan ook maar meteen van het hart:

Ik ben, ongelukkig genoeg, geen praatmens maar een gevoelsmens! En dat schept soms problemen bij het leggen van contacten. Mensen leren elkaar in de meeste gevallen kennen door te babbelen. Bij mij gaat het niet om de babbel, maar om het gevoel. Want een babbel kan bedrieglijk zijn. Je gesprekspartner zegt precies wat hij wilt, en kan net zoveel liegen als hij wilt, of zomaar wat woorden in de wind gooien. Doet er niet toe wàt.

Gevoelens werken anders! Gevoelens liegen niet! Elk individu straalt (voor mij althans) iets uit en daar kan de bewuste persoon niets aan veranderen. Iets uitstralen wat je niet bent kun je niet. Je kunt enkel maar je eigen naakte jezelf uitstralen. Gevoelsmensen ondervinden dat onmiddellijk. Als ik met iemand in contact kom, ondervind ik onmiddellijk een positieve, negatieve of neutrale uitstraling. En daar richt ik dan vooral mijn sympathie of antipathie op. De babbel doet eigenlijk niks ter zake en dient enkel om het contact te behouden waar dat contact als aangenaam wordt ervaren.

Mensen die een positieve uitstraling op me hebben geven me ook enorm veel energie. In normale omstandigheden ondervind ik dat niet zo direct, maar als je innerlijk verscheurd bent komt het over als een koele pleister op een brandende wonde!

Maar anderzijds, bij mensen met een negatieve uitstraling voel ik me altijd als 'uitgezogen', alsof die mensen gretig al mijn energie opslokken. Ik kan dan ook niet lang in het gezelschap van dergelijke mensen blijven of ik ga er aan kapot.

Het heeft ook helemaal niets te maken met mooi of lelijk zijn, want ook dàt kan erg bedrieglijk zijn en iemand zand in de ogen strooien om de ware persoon te verbergen. Je gezicht is zéker geen visitekaartje voor je innerlijk ondervond ik.

En of ik dat nu wil of niet, zo ben ik nu eenmaal. Als voordeel heeft het dat je altijd weer op de juiste personen valt. Personen die je leven een meerwaarde geven. Het nadeel is dan weer dat je vriendenkring niet erg groot is, want veel eerlijke en betrouwbare mensen lopen er echt niet rond. Maar in bepaalde levensomstandigheden is een grote vriendenkring wel mooi meegenomen. Op voorwaarde natuurlijk dat het ook echte vrienden zijn! En juist dààr wringt het schoentje.

Maar al met al ben ik tevreden zoals ik ben. Liever één echte vriend in de hand dan tien valse in de lucht.

Waar ik dat gevoel vandaan haal? Ik zou het niet weten! Maar als ik er hondenlectuur op nasla, zie ik tot mijn verbazing eigenlijk hetzelfde: honden praten niet. Honden reageren op gevoelens. Honden koesteren zich aan het contact met vriendjes, en zullen hondjes die een negatieve uitstraling op hen hebben met een wijde boog voorbijlopen. Ondervond ik trouwens ook aan Chico! Zou ik dan een buitenbeentje zijn dat van de hond afstamt in plaats van de aap?

Waarschijnlijk zijn praatmensen in veel gevallen wel gelukkiger! Zéker als ze niet over die 'antennes' beschikken om gevoelens op te pikken uit hun omgeving. Ze dénken dan tenminste dat ze veel vrienden hebben, en als hen dat gelukkig maakt, waarom ook niet? Ook op een illusie kun je een gelukkig leven opbouwen!

Willy.

26-07-2013 om 10:32 geschreven door Willy


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ode aan de citroen.

Het volgende werd me in een zwerfmail toegestuurd en wil ik mijn lezers niet onthouden:

Het enige wat je nodig hebt.........is een bevroren citroen

Veel koks in restaurants en eetgelegenheden gebruiken of consumeren de gehele citroen waarbij niets verloren gaat.
Plaats de gewassen citroen in de vriezer en als die bevroren is rasp dan de gehele citroen (zonder te schillen) en strooi het over het eten.
De lijst waarvoor je het kunt gebruiken is eindeloos : o.a. salades, ijs,soepen,cereals,macaroni,spaghetti saus,rijst, sushi,vis gerechten.
Voordelen van citroen:smaakverbetering van de gerechten, de schil van de citroen bevat 5 tot 10 maal meer vitaminen dan het sap
Citroen verwijdert giftige stoffen in het lichaam, maakt kankercellen kapot,het is 10.000 keer sterker dan chemotherapie.
Het meest interessante is de werking op cystes en tumoren.
Waarom weten we dit niet?
Het maken van de synthetische versie van dit product gegenereerd voor de laboratoriums een enorme winst.
De citroen is een bewezen remedie tegen alle soorten kanker, het werkt als een anti micro spectrum tegen bacteriële infecties,effectief tegen parasieten en wormen, reguleert de bloeddruk als die te hoog is en is een antidepressiva,en werkt tegen stres en neurologische aandoeningen.
De bron van deze informatie is fascinerend; het komt van een van de grootste producent van geneesmiddelen in de wereld.
Na meer dan 20 laboratorium tests sinds 1970, laten de extracten zien dat ze de kwaadaardige cellen van 12 kankers vernietigen,inclusief de kwaadaardige cellen van de darm, borst, prostaat, longen en pancreas.
De samenstelling van deze vrucht laat zien dat deze10.000 x beter is dan het product Adriamycin, een geneesmiddel dat gewoonlijk chemotherapeutisch in de wereld wordt gebruikt om de groei van kankercellen te stagneren.
En wat nog meer verbazingwekkend is, deze soort van therapie met citroenextract vernietigt alleen kwaadaardige kankercellen en heeft geen invloed op gezonde cellen.
Dus..... was deze citroen goed, vries ze in en rasp ze.
Je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!!!


CITROEN MET SCHIL....
KEI GEZOND !

 

-o-o-o-

Wel, ik nam die mail ernstig op en haalde wat citroenen in huis. Ik ben namelijk totaal geen fruiteter! Lust het wel, maar het komt er gewoon niet van, alhoewel ik weet dat fruit gezond is. Zelfs aardbeien zal ik zelden op hun geheel eten, maar ze wél met de elektrische hakker tot een dik drankje verwerken dat ik dan oplepel.

Maar die mail over citroen intrigeerde me. Stak er inderdaad eentje in de vriezer om te raspen, maar dat raspen viel nogal onhandig uit. Een citroen zomaar eten met schil en al leek me ook al niet erg aantrekkelijk. In een drankje verwerken door de citroen eerst tot moes te verwerken met een elektrische cutter? Leek me een goed idee, maar mijn cutter kon niet zo goed overweg met de schil. Dan maar de grote middelen ingezet: de Magic Bullet. En die was nét krachtig genoeg om de klus te klaren en de in stukken gesneden hele citroen tot een dikke mousse te herleiden.

Nu water, vloeibare honing en wat suiker toegevoegd en in de koelkast geplaatst. Resultaat: een heerlijk fris drankje bij dit hete zomerweer! En of het werkt? Dat ondervond ik al de volgende dag bij het toiletbezoek: darmen grondig gereinigd! Niet te geloven! Een resultaat waar ik niet eens bij had stilgestaan! Je zou dat kunnen afschuiven op de vezels, maar ik eet dagelijks meergranenbrood en krijg voldoende vezels binnen. Dus moet het om méér dan vezels gaan!

Zou, volgens die tekst, ook als antidepressivum werken! Nog niets noemenswaardig ondervonden, maar toch ben ik benieuwd, want helemààl is mijn depressie/rouwgevoel nog niet verdwenen. In elk geval heb ik weer iets bijgeleerd: wat proberen die idioten van dokters ons toch aan te smeren voor allerlei kwalen, en hoe leidt de pharmaceutische zakenwereld ons om de tuin met dure geneesmiddelen, terwijl de echt werkende vruchten gewoon goedkoop bij de groentenboer zijn te vinden? Citroenschil verdorie! Wie zou dààraan denken?

Voortaan staat citroen op mijn dagelijks menu hoor! Afwisselend samengemixt met seizoenvruchten, zoals voor het ogenblik bijvoorbeeld: aardbeien.

Willy.

26-07-2013 om 06:41 geschreven door Willy


» Reageer (0)
24-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmolten inspiratie!

De hitte van de afgelopen dagen heeft mijn inspiratie grotendeels doen smelten. Ik heb naar de zon verlangd, maar dàt was toch wel wat teveel van het goede! Na dat ietwat geheimzinnige gedichtje heb ik er dan ook maar de riem afgelegd.

Toch ook nog maar even, om jullie niet helemáál teleur te stellen, een écht goeie (voor sommigen misschien eventjes een doordenkertje):

 

Willy.

24-07-2013 om 09:15 geschreven door Willy


» Reageer (3)
22-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amigos para siempre.

(Vrienden voor altijd)

Mijn goede fee.

Je kwam er net toen ik je nodig had.
Daalde neer als uit de hemel.
Gezonden door een hoog're macht,
Om kleur te brengen in mijn leven.

Nu komen er tekenen aan de wand
Dat je uit mijn daag'lijks leven zult verdwijnen
Als een fee, mooi getekend in het zand,
Maar die bij vloed weer moet verkwijnen.

Je hielp me, misschien zonder het te merken
Een groot verdriet toch langzaam te verwerken.
Mijn leven weer op een goed spoor te brengen
En mijn grenzen nog maar eens te gaan verleggen.
Nu kan ik door op eigen kracht,
Door de warmte, die jij me hebt gebracht!

Willy.

 

 

22-07-2013 om 06:57 geschreven door Willy


» Reageer (0)
21-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verloederend gespuis.

Mijn bank, ooit op 100 meter van mijn deur, is dus opgedoekt in het kader van de besparingen. Het dichtste filiaal ligt nu op 1 km afstand!

Maar gelukkig, naast mijn oude bank bleef nog een selfbank in een kleine ruimte die dag en nacht open was. Daterend uit de goede tijd dat Vlaanderen nog veilig was en je zonder problemen iets kon openlaten. Dat klantvriendelijkheid hoog in het motto van banken en andere instellingen stond. Dat je op de duur niet eens meer je bankkaart nodig had om de deur te openen.

Ja, dié tijd is helaas voorgoed voorbij! De op die manier doorgedreven klantvriendelijkheid trekt gespuis aan! De ruimte van de selfbank werd door daklozen en Allochtonen gebruikt als gratis slaapgelegenheid, met als gevolg grenzeloze vervuiling en verloedering. Elke morgen weer was de ruimte omgetoverd tot een ware stortplaats. En wat iedereen al vreesde gebeurde ook: de selfbank werd gesloten! Opgedoekt! De klanten staan nu in de kou door toedoen van een stel onbeschaamd gespuis. Om aan mijn centjes te geraken mag ik nu een kilometer ver lopen!

Ja, de verloedering zet steeds verder door. De mooie appel die Vlaanderen ooit was wordt steeds verder uitgehold. Ons leefmilieu wordt steeds meer bedreigd op allerlei secundaire manieren. Onopvallend wordt onze vrijheid steeds meer beperkt.

Gespuis maakt het allemaal kapot! En gespuis... dat wordt beschermd in België! Ja, zelfs binnengehaald en gesponsord om toch alstublieft in dit door hen uitverkoren luilekkerlandje te blijven vertoeven.

De oorzaak zit in de Wetstraat en kijkt de andere kant op.
Het gevolg is nog maar eens grote overlast voor de bevolking!
Nou ja, dat is nu eenmaal Oostende, en zo gaat het ook in veel andere steden.
Zou het toeval zijn dat je dergelijke toestanden niet vindt in Knokke?
Zou het toeval zijn dat onze politici het liefste naar Knokke komen als ze naar de zee willen? Daar worden ze tenminste niet geconfronteerd met het resultaat van hun schromelijk landverraad!
Daar worden ze niet met de neus in hun eigen stront gedrukt!

Willy.

21-07-2013 om 08:36 geschreven door Willy


» Reageer (0)
20-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommertijd.

Ja, het is alweer komkommertijd. Weinig te beleven, en misschien moet ik nog maar eens de culinaire toer opgaan. Want gisteren maakte ik nog een keer, voor het eerst sedert jaren, komkommersoep! Een niet zo gebruikelijk soepje, maar eenvoudig te maken en heel lekker. Het recept haalde ik ooit van een Spaanse TV zender en dito kok. Het kookproces wijkt wel wat af van de normale manier van doen, maar is net daardoor zelfs eenvoudiger.

Klaarleggen:

1 komkommer.
Geschilde aardappelen. In volume evenveel als de komkommer groot is.
2 ajuinen.
2 blokjes groentebouillon.
Boter.
Bloem.
Melk.

Doen:

- De komkommer wassen, maar niet schillen. Overlangs in 4 snijden, en dan dwars in stukken van zowat 1 à 2 cm.
- De ajuinen en de aardappelen in even grote stukken snijden.
- Wat bakboter in de kookpot smelten, de groenten erbij en een ietsje water. Laten aanstoven tot de geuren goed loskomen.
- Water toevoegen tot de groenten goed onderstaan, de bouillonblokjes er in en het vuur zo regelen dat alles netjes doorkookt tot ook de hardste groenten (aardappelen) zachtgekookt zijn.

- Ondertussen een bechamelsaus maken met 1 soeplepel boter, 1 soeplepel bloem, en melk.
- De saus van het vuur nemen en af en toe eens doorroeren zodat er geen velletje op komt.

- De soep gladmixen, en er daarna de witte saus bijgieten, zodat een gebonden geheel ontstaat. De dikte kun je bepalen door er nog water bij te gieten indien gewenst.

- Weer aan de kook brengen, bijkruiden met peper en zout, en klaar.

Ook ijskoud geserveerd smaakt deze soep heerlijk. Heel verfrissend bij dit warme weer!

Willy.

20-07-2013 om 07:23 geschreven door Willy


» Reageer (3)
19-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O zee!

Terwijl de rest van België lag te bakken in de zon, met temperaturen tot 28° moesten we het gisteren aan de kust toch weeral met een povere twintigtal graden stellen, geen zon, en een nogal sterke noordenwind. Geen aangenaam wandelweer, ook geen terrasjesweer, maar ook niet aangenaam in huis, waar de temperatuur toch wel tot een 25° opliep. Ramen openzetten was er ook al niet bij vanwege de sterke wind.

Gek! Eeuwenlang hadden we voornamelijk met Westenwind te maken die in de zomer wel af en toe wat naar het zuiden ging draaien. Maar nu komt daar plots die constante Noordenwind! Voor niks goed hoor! Brengt de koude van het Zeewater mee naar kust, strand en kuststeden en zorgt voor plaatselijke bewolking!

Bovendien kijken de ramen van mijn woonkamer uit op het Noorden! Vroeger, met de hoofdzakelijk Westelijke wind, volstond een poetsbeurt om de drie maand. Nu is het soms twee keer per maand!

Zou het toch aan de opwarming van de aarde liggen? Smeltende polen die voor veranderde luchtstromingen zorgen? Benieuwd of het volgend jaar datzelfde scenario zal zijn! Indien zo, dan zijn we er vet mee aan de kust!

Enfin, we maken er maar van wat er van te maken valt. Ondanks alles heb ik nu toch al voldoende zonne-energie binnengekregen door veel buiten te zijn. En als er niks anders opzit dan cocoonen, dan cocoonen we maar hé? Een beetje extra aandacht schenken aan het kokkerellen en zo, in de hoop iets lekkers uit de pan te toveren, en dan zien we wel weer.

Benieuwd wat het hier vandaag zal worden, want het weerbericht kunnen we hier helemaal niet meer vertrouwen! De kuststrook heeft inderdaad een microklimaat. Soms valt dat mee, maar soms valt dat ook heel erg tegen! Nu, om 7 uur kijk ik toch op een hemelsblauwe lucht en ziet alles er goed uit.

Willy.

19-07-2013 om 06:57 geschreven door Willy


» Reageer (1)
18-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keramisch kookplezier.

Ik had het hier al over keramische braadpannen, en elke dag vind ik meer plezier in het braden ermee. Een groot voordeel, ondervond ik ondertussen, is eigenlijk het feit dat ze vanbinnen wit zijn. Dit laat je toe om perfect de toestand (kleur) van de boter of de olie in de gaten te houden.

Lichtbruin braadvet is: tijd om je vlees of vis er in te leggen. Maar ook tijd om je vuur wat te minderen en het braadvet in de gaten te houden: het mag (en moet) nog wat donkerder, maar zéker niet zwart worden!!! En dat zie je perfect op de witte blinkende binnenkant van de pan.

Probeer dat eens in een antikleefpan met zwarte coating? Je braadvet kan al pekzwart verbrand zijn voor je het in de gaten hebt! Pas als het verbrand gaat ruiken weet je het, maar dan is het ook te laat!

Terwijl ik dit schrijf liggen twee kippenboutjes lekker in de pan te garen en ruikt het hele huis al naar de toegevoegde kippenkruiden. Het water komt me al in de mond! Wie zei daar ook dat zelf koken je eetlust bederft? Integendeel!

Hoe ik te werk ga? Wel, eerst de boutjes rondom bruin bakken op een nogal heet vuur. Dan vuur sterk verminderen en een deksel op de pan plaatsen (deksels helaas niet bijgeleverd bij de pannen, maar je vindt al gauw een passend glazen deksel van andere potten of pannen). Na een half uurtje sudderen, fijngesnipperde ajuin en/of paprikastukjes toevoegen en mee laten garen plus een half glaasje witte wijn. Ondertussen een biertje drinken. De groentjes zachtjes glazig laten worden en als het biertje op is kun je serveren na het braadvet wat te hebben aangedikt met room of sausbinder en eventueel flink wat curry als je het lekker spicy wilt!

Je hebt dan meteen ook een lekker sausje voor bij gekookte aardappelen.

Jullie merkten het wel al op, af en toe schrijf ik hier wel eens wat ik de dag zelf klaarmaakte, en hoé. Maar daarbij moet je wél bedenken: ik volg nooit een recept! Alleen maar mijn goesting en intuïtie. Dat heeft voor resultaat dat ik ook zelden twee keer hetzelfde maak! Het grootste plezier aan koken is experimenteren vind ik, en ik kan nu eenmaal onmogelijk klakkeloos het precieze recept van anderen volgen; zélfs niet een recept van mijzelf!

Soms ook wordt het wel eens een miskleun hoor! Altijd wel eetbaar, maar niet altijd echt lekker. Maar dat schenkt me dan weer ervaring over wat niét moet. Een tegenslag is trouwens ook een slag hé? En met vallen en opstaan leer je wel.

Bijkomend voordeel van die werkwijze is dat de smaak ook voor mij telkens weer een vraagteken is.

Maar terwijl we toch culinair bezig zijn, moet me toch ook iets van het hart: als je vroeger bij de beenhouwer naar varkenskoteletjes vroeg, kreeg je lekkere sneetjes vlees met de rib er nog aan. Dat ribbetje gaf dan zijn heerlijke smaak af aan het vlees, en je kon het nog lekker afkluiven ook.

Vraag je nu een kotelet, dan krijg je een slappe, vormeloze lap vlees! Geen ribbetje aan te zien! Natuurlijk niet! De beenhouwers hebben ontdekt dat die ribbetjes apart heel goed verkopen en halen ze er gewoon af en verkopen ze als spare ribs! Zonde voor mijn kotelet, al zijn ribbetjes apart ook wel niet te versmaden.

Maar die arme kotelet zonder rib... wel, het is net als een côte à l'os zonder os! Of een whisky-soda zonder whisky. Voor mij hoeft het dus ook al niet meer.

Willy.

18-07-2013 om 06:54 geschreven door Willy


» Reageer (2)
16-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegaal?

Meer en meer begin ik te twijfelen aan het woord 'illegaal'. Het betekent toch 'onwettelijk?  En een beschaafde rechtstaat dient toch efficiënte stappen te ondernemen tegen onwettelijkheid? Waarom worden die stappen dan niet ondernomen? Welke laffe leiders hebben we dan wel?

Verleden week was het weer op het nieuws: 24 drugdealers opgepakt in het Leopoldpark in Oostende. Zullen hier ook wel illegaal zijn! Een park op een boogscheut van mijn huis, waar ik regelmatig ga wandelen. Er is ook een tearoom met een enorm groot terras waar je heerlijk kunt zonnen en van een of meer drankjes genieten.

En ik moet eerlijk zijn: van illegalen daar heb ik nooit enige last ondervonden. Er niet eens gezien. Maar ja, het staat immers niet op hun voorhoofd geschreven dat ze illegaal zijn hé? Het is in elk geval een heel druk bewandeld park, waar je tientallen hondenbaasjes tegenkomt. Andere activiteiten zag ik er nooit, maar de omwonenden zullen misschien op bepaalde tijdstippen wel meer zien dan de toevallige wandelaar.

Maar goed, er werden er dus een aantal opgepakt. En de Vlaming is weer gerustgesteld: gedaan met illegale drugdealers in het park! De politie doet goed haar werk!

Jawel, de politie doet goed haar werk. Ze worden opgepakt. En dan? Dan is de politie aan handen en voeten gebonden door absurde wetten. Ze kan geen effectieve kant uit met die gozers! Daarvoor zijn onze wetten veel te laks. En de politie kan niets onwettelijks doen weetjewel? Zéker al niet als het geen eigen volk betreft maar vreemden! Ze kunnen die dus alleen weer de straat opsturen met een belachelijk formuliertje waarop staat dat ze binnen de vierentwintig uur het land moeten verlaten.

Gevolg? Binnen de kortste keren zitten die kerels terug in het park, en hebben er nog een papiertje bij voor als ze hun sanitaire behoeften moeten doen! Mooi meegenomen!

Het gevaar zit niet echt in dit park hoor!
Het gevaar zit in de Wetstraat!
De straat waar vooral wetten worden gemaakt om wetteloosheid niet te kunnen beteugelen!
Of wetten die dode letters blijven omdat geen enkele controle is voorzien op de uitvoering.

Willy.

16-07-2013 om 06:44 geschreven door Willy


» Reageer (1)
14-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Religieus extremisme.

In aansluiting met mijn vorig stukje, even een nabeschouwing over religieus extremisme.

Helemaal akkoord: niet alle Moslims zijn tot dergelijke gruwelijkheden in staat! Jammer voor de welmenenden onder hen, maar die extremisten verbrodden het helemaal. Want een religie die tot dergelijke gruwelijkheden kan aanzetten, hoort niet thuis in de eenentwintigste eeuw Tenminste niet in 'onze' eenentwintigste eeuw! . Zélfs  al worden enkel maar extremisten geïnspireerd erdoor.

Maar het is wél vergelijkbaar met onze eigen Katholieke kerk in de middeleeuwen! Wat me dan weer aanzet tot nadenken over het verband tussen religies en evolutie.

Hoe een religie ontstaat is gemakkelijk te doorgronden: een groot percentage van de mensheid voelt zich als individu een beetje verloren. Weet niet goed wat aan te vangen met zijn of haar leven, en zoekt het ergens hogerop. Verlangt naar een hoger wezen dat hem begeleidt op zijn levensweg.

Gewiekste denkers kunnen daarop inspelen en de mensen een sprookje voorschotelen dat aan bovenvermelde wens voldoet. In aanvang lijkt het allemaal wel koek en ei, maar de ene volgeling is ook de andere niet. Elk haalt uit zijn religie wat hem het beste past, en zodra er in een religie sprake is van negatieve gevoelens en onverdraagzaamheid, vinden sommigen dat een schoentje dat hen past en handelen ernaar. De bedenkers van een religie zouden dus best wel tweemaal nadenken alvorens hun sprookje de wereld in te sturen! Tenzij ze er juist op uit zijn om de hele wereld te onderwerpen aan hun doctrine.

Maar alle religies hebben één ding gemeen: ze verhinderen de normale evolutie van de mensheid en vervangen die door een doctrine, gebaseerd op de tijdsgeest van de bedenkers. Is die tijdsgeest strijdlustig, dan kan het niet anders of ook de religie kent zijn strijdlustige trekjes.

 

Zo gebeurde ook met het Christendom in de middeleeuwen. Wat nu extremisme wordt genoemd, heette toen de inquisitie. Maar, gelukkig voor ons, het blanke ras lijkt toch goed open te staan voor evolutie, en evolueerde langzaam maar zeker naar persoonlijk denken en zoeken. Zich niets op de mouw laten spelden door anderen. Misschien dat juist de inquisitie tot nadenken ging stemmen en er protesten kwamen tegen die gruwelijkheden. Protesten die de kerk er toe verplichtten de zaken wat humaner aan te pakken.

Met andere woorden, wij zijn tenminste tot beschaafde mensen geëvolueerd, met hier en daar toch nog een uitschieter.

Daarbij denk ik bevoorbeeld aan de Holocaust: was een prima gelegenheid voor de beesten onder ons die kost wat kost beest wilden blijven, aan hun trekken te laten komen.

Daarbij denk ik ook aan oorlogen, zoals destijds in Korea, later Vietnam, enz. Ook weer een gelegenheid voor de gewelddadigen of strijdlustigen onder ons om hun (negatieve) energie te kunnen afreageren.

Dit stemt dan ook weer tot nadenken: onze evolutie is nog lang niet voltooid. Niet zo lang er zich onder ons ook nog negatieve elementen bevinden. Er is nog een lange weg te gaan alvorens we ons echt een beschaafd volk kunnen noemen!

Maar nu lijken onze regeringen plots stokken in de wielen te willen steken en de evolutie laten achteruitgaan door rassen te importeren die zich nog in een veel vroeger evolutiestadium bevinden. Rassen die heus niet naar oorlogen moeten worden gestuurd om hun kwaadaardige energie de vrije loop  te kunnen laten vieren, maar die energie gewoon botvieren tussen de gewone burgers van beschaafde landen. Dat fenomeen kreeg er ook een paar nieuwe namen bij: terrorisme en extremisme! Woorden die als bedoeling hebben het fenomeen af te doen als een soort ziekte of abnormaliteit die niet het gehele ras treft, doch alleen maar de 'slechten' onder dat ras.

En hoe gek het ook moge klinken: we hebben daar leren mee leven. Enkel de ouderen, die een betere wereld hebben gekend, trekken nog de wenkbrauwen op. De jeugd vindt dat al lang geen reden tot ongerustheid meer. De zalvende woorden van regering en media helpen daar wel aan mee! Wie weet komt ooit een tijd dat de jeugd het ook weer normaal zal vinden dat 'heksen' worden verbrand!

Pas als het helemaal de pan uitvliegt zal er misschien enige reactie komen. Alhoewel... het is al lang de pan uitgevlogen vind ik!

Wanneer zal de Wetstraat eindelijk doorhebben dat het er voor die kerels niet om gaat hier een graantje mee te komen pikken, maar om het gehele land in te pikken? Wanneer zullen ze doorhebben dat we eigenlijk in een nieuwe vorm van oorlogvoeren leven? Oorlog met de vijand van binnen- en niet van buiten uit. Maar voor de rest met net dezelfde bedoeling die alle primitieve oorlogen hadden: nieuw grondgebied veroveren en de autochtone bevolking in slavernij storten.

Slavernij? Jawel! En misschien ook wel een nieuwe vorm van slavernij: intelligentieslavernij! Want die vijand is er zich wél van bewust niet voldoende intelligente geesten te hebben om een welvaartstaat zoals wij die hebben verwezenlijkt, in stand te houden. En toch is het op die welvaartstaat dat ze geilen. Daar zullen dan de intelligentsten onder ons moeten voor opdraaien. Weliswaar als 'ketterse slaven', maar toch slaven die al die leuke dingetjes uitvinden waarmee de primitieven zo graag spelen! Ketters die er door ernstig denkwerk telkens weer in slagen de maatschappij draaiende te houden en voldoende sociale hangmatten voor de overwinnaars te creëren.

Is dàt het lot dat ons, dank zij onze bekakte leiders, wacht? God beware ons en ons nageslacht!

Willy.

14-07-2013 om 07:03 geschreven door Willy


» Reageer (0)
12-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdraagzaamheid?

Dat de Islam een vredelievende religie is, weten we dus al. Wordt ons toch dagelijks opgedrongen!

Dat het een verdraagzame religie is idem dito.

Dat de Islam tolerant is tegenover andere religies spreekt voor zichzelf!

Tenminste... zo stellen onze leiders het toch voor.

Wil je bewijs? Wel, hier is bewijs nr. 1:

 

Een heel mooi, bekoorlijk meisje, voorbestemd voor een ereplaatsje in het paradijs van Allah.

Maar helaas, ze maakte in de ogen van de Islam een dodelijke fout: ze was Christen!

Het gevolg daarvan zie je hieronder, in het tweede bewijs van de tolerantie van de Islam.

Maar vooreerst een waarschuwing:

Gevoelige lezers doen er best aan niet verder door te scrollen! Ze werd namelijk vanwege haar geloof eerst verkracht door twintig Islamieten en daarna...

----------Opgelet!

             -------------Hou je vast of scroll niet verder door!

                              -------------Toch doorscrollen? Je moet het weten!

                                                --------------Je bent verwittigd! kom achteraf niet klagen!

 

 

 

Ik verwittigde de gevoelige lezers toch om niet verder door te scrollen? Dat is wat overbleef van dit mooie meisje nadat ze met haar hadden afgerekend.

Ja mensen, een volk dat vanwege de religie tot dergelijke gruweldaden in staat is, wordt door onze regeringen verwelkomd in de beschaafde wereld en zwaar gesponsord.

Daar betalen wij ons belastingsgeld aan.

Leve de middeleeuwen met al zijn gruwelijkheden!

Zoiets doe je nog geen beest aan, tenzij je zelf een beest bent!

Gelukkig is deze foto nog altijd ver van ons eigen bed, maar als niet wordt ingegrepen zal dat niet zo lang meer duren!

Willy.

12-07-2013 om 10:09 geschreven door Willy


» Reageer (6)
10-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de nor.

Nog maar eens moet ik op een krantenknipseltje van 6/7 terugvallen:

-o-o-o-

06/07 Binnenland. Van de ongeveer 11.700 gevangenen verbleven er begin dit jaar 3.596 illegaal in ons land. Dat meldt senator Karl Vanlouwe (N-VA) zaterdag, op basis van cijfers van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block. Vanlouwe wil ...

-o-o-o-

 

Iedereen weet dat de gevangenissen overvol zitten, en dat we zelfs betalen om in Nederland gevangeniscellen te huren!

En dan blijkt ongeveer een derde van die gevangenen illegaal in België te zitten! Kandit? Ja, dit kan!

- Als je regeringen hebt zoals de onze!
- Als die regeringen wetten maken zoals die van ons.
- Als die wetten er alles aan doen om ons te verplichten ons humaan op te stellen ten opzichte van wélk soort schorremorrie het ook maar in het hoofd krijgt hier te komen parasiteren!
- Als die wetten vooral dienen als alibi voor de politici: "... we kunnen er niks aan doen; zo is nu eenmaal de wet!"

Neen verdorie! Als een wet op niks trekt en ons naar de totale verloedering voert, is het hoogtijd dat de bevoegde wetgevers die wet vernietigen!

Een derde van de gedetineerden is hier dus illegaal. Ik vraag me af welk percentage bovendien nog moet worden geplakt op de groep die hier wél legaal is, maar toch van vreemde origine. Belg gemaakt door de snelbelgwet of andere idiote wetten! Wetten die enkel maar kunnen ontspruiten uit de hersenen van volslagen idioten!

Al met al zou het me niet verwonderen dat minder dan de helft van de gedetineerden echte Belgen zijn!

We betalen dus met zijn allen mee aan het bouwen van nieuwe gevangenissen om er vreemd tuig in op te sluiten én te verzorgen en te voeden. Illegaal tuig dat hier is binnengeraakt wegens de letterlijk 'GRENZELOZE' laksheid van de regering.

Zou het onmiddellijk uitreiken van een retourticket, al was het met een luxe cruiseschip, ons niet veel goedkoper uitvallen? Reken maar eens de verliesposten uit:

- Maandenlange kostelijke procedures om asielaanvragen te onderzoeken.
- Tenslotte op straat gezet met een onnozel boterbriefje waarop staat dat ze het land moeten verlaten.
- Doen ze natuurlijk niet en gaan de criminele toer op.
- Inbraken en overvallen! Ook meestal door ons allen betaald via de verzekeringen.
- Tenslotte de nor! Voeding, onderdak en kleding op onze kosten.
- En als kers op de taart het steeds maar moeten uitbreiden van het gevangeniswezen.

Man man! Onze verouderde wetboeken zijn aan grondige restauratie toe! Dat zou elke burger moeten begrijpen. Alleen de Wetstraat begrijpt het niet!

Willy.

10-07-2013 om 07:25 geschreven door Willy


» Reageer (1)
09-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 21° eeuw?

Krantenknipsel van zaterdag 6 jul 2013, maar het had eerder in 1313 gepast:

 -o-o-o-

"In het noordoosten van Nigeria zijn 29 leerlingen en een docent van een kostschool vermoord door islamitische extremisten. De school van 1200 leerlingen werd voor zonsopgang aangevallen, beschoten en in brand gestoken.

Sinds 2010 zijn tientallen scholen door brand verwoest. Een onbekend aantal leerlingen kwam bij de aanslagen om het leven.

Sinds half mei geldt in drie staten in het noordoosten van Nigeria de noodtoestand. De regering heeft er duizenden militairen gestationeerd.

Bewoners in de regio klagen dat het leger niet in staat is de aanvallen door islamitische extremisten van Boko Haram te stoppen."

-o-o-o-

Naar ik dan in het VTM nieuws vernam, werd de school overgoten met benzine en in brand gestoken. De slachtoffers verbrandden levend! En is de reden van die gruwelijke daden:

'Het op het Westen geörienteerd onderwijs is volgens die Moslims heiligschennis!'

Hugh? Leven we nog wel in de eenentwintigste eeuw? Sedert het stopzetten van de kolonisatie in die landen gaat het daar van kwaad naar erger en stak de 'vredelievende' Islam steeds meer de kop op. Zien en horen we er niets anders dan bloedvergieten.

Zijn dàt de rassen die onze regeringen zo graag bepamperen eens ze hier geïmporteerd worden?
Kijken die lui dan nooit naar het nieuws? Moet er echt gewacht worden tot ook die gruwelijkheden naar hier verhuizen? Dan zijn we er wel mee!

Vergissen onze regeringen zich soms niet van eeuw of tijdperk?

Willy.

09-07-2013 om 06:55 geschreven door Willy


» Reageer (1)
08-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weggepest!

Een goede vriendin van me zal verhuizen uit mijn buurt. Naar een landelijk, en nog rustig dorp op enkele kilometer afstand. Waar je nog zonder schrik in het donker met de hond kunt buitenkomen, en waar je 's nachts nog rustig kunt slapen.

Wat er dan mis is met haar huidige buurt? Amper 200 meter van mijn woonplaats? Wel, het is er 's nachts een verzamelpunt geworden van jonge Allochtonen! Omdat die de hele dag niks hebben te doen worden ze pas bij nacht goed wakker en zetten dan de hele buurt op stelten met geroep en geschreeuw, met vechtpartijen en allerlei deugnieterij. Wààr precies dit fenomeen zich voordoet of zal voordoen is onvoorspelbaar! Plots, zomaar, wordt een plek uitgekozen, en daar zijn ze dan elke nacht weer met zijn allen. Het zal je buurt maar wezen!

Rustig slapen daar 's nachts is er dus niet meer bij! Bovendien is haar hond gewoon om tegen middernacht zijn laatste sanitaire wandeling te doen en dat moet dan maar midden tussen die schreeuwerige en ruziënde Allochtonen!

Ergo: ze is het beu. Vertrekt met de noorderzon!

Kan ik haar ongelijk geven? Zéker niet, al zal ik haar leuke babbel en leuke verschijning wel missen.

Maar erg is het pas als je bedenkt dat een Vlaamse uit haar moederstad moet vluchten, weggepest door vreemd crapuul, naar onze contreien gelokt en bepamperd door onze eigen regering!!! Weten die Wetstraatlui écht niet wat ze de bevolking aandoen? Zullen ze het bepamperen dan nooit stoppen?

Zo hangt hier in het OCMW kantoor een lijst uit die alle RECHTEN van de Allochtoon uit de doeken doet! Maar een lijst met de PLICHTEN is nergens te vinden. Zou ook zinloos zijn, want dat interesseert die lui niet.  Is het dan verwonderlijk dat ze zich zo ver boven ons achten? Is het verwonderlijk dat ze bij nacht, als alle fatsoenlijke mensen willen slapen, ongebreideld en onbeschaafd tekeer gaan en hele buurten op stelten zetten? Is het verwonderlijk dat de politie zoveel als niét tussenkomt? Want als het vreemden betreft krijgt ze tóch ongelijk!

Wanneer eindelijk wordt die slapende Vlaamse leeuw eens wakker?

Wanneer zal hij inzien wat er met zijn volk aan het gebeuren is?

Ooit dacht ik, als ik de evolutie aanschouwde, dat er een tijd zal komen dat alle rijken aan de kust zullen wonen, en de originele kustbewoners mogen opkrassen naar het binnenland wegens 'onbetaalbaar aan de kust'.

Ik ben teruggekomen van die gedachte! Het zal anders worden: vreemden zullen ooit de mooiste plekjes bezetten en helemaal verloederen, en de kustbewoners wegpesten naar het binnenland! Niet wegpesten met geld dit keer, maar met geweld! Dat zijn ze trouwens al bezig, en moeilijk lijkt hen dat niet te vallen. Beginnend met de grootste stad aan de kust, want blijkbaar hebben ze een voorkeur voor grote steden waar ze anoniemer kunnen opereren en zich minder opvallend kunnen vermenigvuldigen. Maar wacht maar af. Vanuit Oostende zal het zich wel over de hele kust verspreiden! Wormen in een appel verspreiden zich trouwens ook over de hele vrucht! Ooit zal de Belg zich niet meer aan de kust durven bewegen, want die zal helemaal in handen zijn van Allochtonen. Allochtonen met een voor autochtonen nooit gekende financiële zekerheid: O.C.M.W. De door de Allochtoon heilig verklaarde werkgever: loon trekken zonder werken! Probeer dat eens als Belg?

Willy.

08-07-2013 om 06:48 geschreven door Willy


» Reageer (2)
06-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betoging te Brussel.

Dat het niet altijd Allochtonen zijn die onredelijke eisen stellen, en dat het niet enkel door Allochtonen is dat wij, autochtone Vlamingen, gehaat worden en toch mogen opdraaien met onze zuurverdiende centjes, bewijst onderstaande foto, gemaakt bij een betoging te Brussel! Ik knipte de foto even uit een zwerfmail, me toegestuurd door een vriend. En voorwaar, even later kreeg ik hem van nog een andere vriend uit een heel ander landsgedeelte! Het is dus blijkbaar wel een hit onder de nog normaal denkende mensen!

Vertaling:

"Gedaan met Vlaamse taaleisen! Een beetje bescheidenheid aub als je maar zo'n lokaal taaltje spreekt"

Van denigrerende arrogantie gesproken! Ze vergeten er wél aan toe te voegen dat zijzelf maar hooguit één taal spreken, en de meeste Vlamingen met alle gemak, én accentloos, met meerdere talen kunnen omgaan! Wie is hier dan de intelligentste?

Bovendien, de redactie van het spandoek laat veronderstellen dat het een boodschap AAN DE VLAMINGEN is! Waarom dan niet in het Nederlands? Omdat ZIJ dat niet kunnen, en best weten dat Vlamingen wel degelijk Frans verstaan! Nog altijd de mentaliteit dus van "... et pour les Flamands la même chose...". Hun eigen linguïstische capaciteiten gaan echter niet verder dan hun moedertaal! Arme, maar toch arrogante Walen!

Interessant om weten:

- Ons 'lokaal taaltje' is toch de moedertaal van 64% van de Belgische bevolking!

- Het Nederlands wordt wereldwijd door 33 miljoen mensen gesproken!

- En zelfs al werd het enkel maar in Vlaanderen gesproken, wat dan nog? Maakt dat van ons een minderwaardig volk? Integendeel, het maakt ons weer wat unieker dan een volk dat het moet stellen met alleen maar een taal die door een meerderheid op de wereld wordt gesproken en dus met een massaproduct kan worden vergeleken. Ik heb helemaal niets tegen de Franse taal. Wél tegen hen die het als moedertaal aannamen en daardoor denken boven alle anderen verheven te zijn! Trouwens, de wereldtaal is Engels, en dat kunnen de meeste Vlamingen vlekkeloos en accentloos spreken. Maar luister eens naar een Waal die probeert Engels te spreken? Onvoorstelbaar belachelijk!

- Waarom moeten wij een bevolkingsgroep die ons zo haat en vernedert maar blijven steunen? Zelfs een hond bijt niet in de hand die hem te eten geeft! Ergo: de Waal heeft blijkbaar nog minder verstand dan een hond!

- Moeten WIJ 'bescheiden' zijn omdat WIJ de milde gevers zijn en ZIJ de bedelaars? Dat mag je wel niet luidop zeggen, want het zou hen wel eens kunnen kwetsen. Ocharme! Maar zo is het toch? Waarom zijn ze zo angstig voor een eventuele splitsing van België? Omdat ze hun melkkoe zouden verliezen tiens!

Willy.

06-07-2013 om 06:56 geschreven door Willy


» Reageer (0)
04-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse humor.

Vroeger had je nog echte Vlaamse humor op TV! Ik denk hierbij aan feuilletons als De Paradijsvogels, Slissen en Cesar, de filosoof van Hagem, RIP, de kampioenen, de Heren van Zichem... en niet te vergeten: de echte kolderfratsen zoals die van Gaston en Leo.

Onderhoudende en gezonde humor. Waar je echt eens hartelijk kunt mee lachen, je volledig kunt laten gaan en je zorgen eventjes vergeten. En lachen is gezond zeggen ze. Waarschijnlijk wel. Maar het helpt ook enorm als je in een depressieve toestand verkeert! Of in een rouwperiode!

Zo kijk ik tegenwoordig elke weekdag uit naar de heruitzending van De Kampioenen! En óf het werkt! Ik neem ze zelfs op om ze drie, vier, of vijf keer te kunnen bekijken. En het werkt telkens opnieuw om mijn humeur op te peppen.

Sommige mensen haten dan wel dergelijke heruitzendingen, maar ik ben er dankbaar voor! Want de humor die je tegenwoordig op TV vindt is op zijn minst een erg 'bekakt' soort humor! Om dààr hartelijk mee te kunnen lachen moet je zelf wel héél erg bekakt zijn! Mij kan het enkel een zwak glimlachje ontlokken!

Maar ja, dit soort humor is dan ook niet gemaakt om 'hartelijk' mee te lachen. Het lijkt eerder gemaakt voor beschaafde lui die zich heel erg zouden schamen als ze in een onbedaarlijke lachpartij zouden schieten. Het soort mensen dat beleefdheidshalve elke emotie onderdrukt. Het soort mensen dat zich, om eens écht te lachen, in de kelder gaat verschuilen waar niemand ze ziet!

Ik had het hierboven over Vlaamse en onvolprezen humor. Maar we zijn niet de enigen die dergelijke humor kunnen verzinnen hoor! Ook de Britten kunnen er soms wel weg mee. En daarbij denk ik aan 'Keeping up apearences' (Schone Schijn). Daarbij kan ik me écht bijna uit de kleren lachen. Britse humor van de bovenste plank! En gelukkig wordt die serie momenteel ook heruitgezonden. Eéntje per week, in het weekend. Neem ik natuurlijk ook op op DVD! En zo wordt mijn humorbibliotheek langzaam maar zeker groter.

Amerikaanse humor echter... bah! Al even bekakt als onze tegenwoordige Vlaamse humor!

Ach jongens... eigenlijk heeft, of had ons Vlaanderen toch veel te bieden hoor! Zo lang het Vlaams bleef en weinig beïnvloed door zelfbenoemde cultuurbonzen die in werkelijkheid cultuurbarbaren zijn!

En daarom kijk ik uit naar elke heruitzending van elk soort echt ontspannende humor! En leg een bibliotheek aan die duizend keer beter werkt dan de antidepressiva uit de apotheek! Een aanrader voor ieder die wel eens met een depressie heeft te kampen!

Oh... dat dit soort humor toch wel wat platvoets is? Weinig 'hoogstaand'? Akkoord hoor! Maar ze wérkt tenminste, en dat is, voor mij althans, het voornaamste.

Tip: momenteel kun je elke zaterdag een DVD van De Kampioenen krijgen voor 1 euro bij Het Nieuwsblad! Zou ik wel doen, maar vermits een vriend van me de hele reeks in één keer bestelde, kijk ik er al naar uit om ze te kunnen kopiëren.

Willy.

04-07-2013 om 07:01 geschreven door Willy


» Reageer (1)
02-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe kan dit?
 

Stralende gezichten in de Wetstraat! Ze zijn er in geslaagd de begroting op orde te krijgen!

Een jaarlijks terugkerende act: Net vóór de vakantie vinden ze het licht! Jaar op jaar weer! Het begint vervelend te worden. Want de weken ervóór waren toch juist zo spannend: vinden ze het of vinden ze het niet?

Maar ondertussen zou iedereen toch al de plot van het afgezaagde toneelstukje moeten kennen?

Eerste act: de begroting tussen de lijntjes brengen lijkt een mission impossible! Spanningen en ruzie alom. Het lijkt of het nooit zal lukken zonder grote inspanningen te vergen van de bevolking. Elke minister zet zijn beste beentje voor om stokken in de wielen te steken en ZIJN kiezers de indruk te geven dat hij hen beschermt.

Tweede act: Ze vinden het... of doen alsof ze het gevonden hebben. Nét vóór het verlof! Een jaarlijks terugkerend scenario. Zo kunnen zij, en mét hen alle Belgen wit of bruin, met een gerust hart op vakantie gaan. "Die pientere regering heeft het toch maar weer geflikt'!

Derde  act: na een zorgeloze vakantie blijken er toch alweer problemen op te duiken: de berekeningen kloppen niet, of de uitgaven zijn hoger dan verwacht, of het Bruto Nationaal product is weer gedaald...

Ach jongens, speel toch eens een ander liedje! Neem jullie taak eens ernstig op en draaf niet jaar na jaar weer door op dat al lang afgezaagde scenario! Het enige wat daarmee bereikt wordt is dat de verstandige toeschouwer al lang door heeft dat in de Wetstraat niet ernstig wordt gewerkt, maar heel vakkundig toneel wordt gespeeld met vooral als bedoeling:

Het échte probleem onaangeroerd te kunnen laten, doen alsof het niet bestaat, en er verder hopen geld aan laten verspillen!

Willy.

02-07-2013 om 09:06 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!