Bewust_zijn
mijn levensvisie
11-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid!

Neen hoor! Ik heb het dit keer niet over bier of alcoholhoudende dranken, maar over een écht gezond brijtje. Ik had het er al een paar keer over, maar blijf er maar over doordraven omdat het écht werkt, en ik nu ook een betere methode vond voor de bereiding.

Het werkende bestanddeel is voornamelijk... citroenschil! Hét natuurlijk wondermiddel dat waarschijnlijk wel de helft van het assortiment van de apotheker vervangt!

Er bleef, tot verleden week, één probleem voor mij: de pel van de citroen tot poeder vermalen! Moest ik uiteindelijk met een mes doen. Tijdrovend werkje met toch pover resultaat. Ik probeerde al een halve citroen, in stukken gesneden, in mijn Magic Bullet te mixen, maar ook hier bleef het een soepje met veel onaangename stukjes schil.

Nu vond ik het: éérst de citroen pellen, de schil in grove stukken snijden, en die alléén in de Magic Bullet. 30 seconden draaien volstaat om er echt poeder van te maken. Dan de rest van de (halve) citroen erbij, 2 koffielepels kristalsuiker, wat vloeibare honing en een kiwi. Opnieuw 45 seconden laten draaien en je hebt een prachtig koud soepje met aangename textuur, dat makkelijk op te lepelen is. En reuzegezond! Helpt ter voorkoming en/of genezing van honderden kwaaltjes! Van kanker, hartklachten en rusteloosheid tot ware depressies! Vermindert zelfs mijn lust tot roken! Het is vooral de citroenschil die het hem doet.

Waarom met kiwi mixen? Om wat zoeter en smaakvoller te zijn en omdat ook kiwis het hele jaar door te koop zijn. Kan evengoed met aardbeien,frambozen, banaan of wat dan ook ter afwisseling. Euh... met banaan heb ik het nog niet durven proberen, omdat dit me teveel aan dat vieze brijtje doet denken waar babys mee worden gevoed!

Voor wie de Magic Bullet niet kent: enkele jaren geleden werd er volop reclame voor gemaakt op TV. Was toen ook in veel winkels te koop voor zowat 50 à 60 euro. Tegenwoordig vind je de originele niet zo gauw meer, maar bij Blokker hebben ze een even goed equivalent. Daar noemt het 'alles in één blender', heeft wat minder accesoires, maar kost ook slechts 25 euro!

Je moet wél aan één ding denken: gebruik altijd de kleinste beker voor kleine hoeveelheden! Die geeft het beste resultaat. In de grote beker zijn te veel 'vluchtmogelijkheden' voor de ingrediënten, en ze worden daardoor minder goed vermalen. Ze vluchten natuurlijk weg van de messen. Gebruik ook altijd het snij-accesoire met 4 messen: twee platte en 2 omhoog staande. En voor ik het vergeet: de citroen altijd eerst wassen! Je eet immers àlles op en je weet niet wat er allemaal opzit!

Als je twijfelt over die 25 euro voor het toestelletje: bedenk dat je er een halve en bovendien gezonde apotheek mee in huis haalt! Ik maak dagelijks zo'n portie met een halve citroen en een hele kiwi, en voel me daar superlekker mee! Trek soms nog wel een zuur gezicht bij het oplepelen, maar dat weegt niet op tegen de vele voordelen. Benieuwd of ik deze winter last van een verkoudheid zal krijgen. Denk van niét.

Willy.

11-09-2013 om 09:14 geschreven door Willy


» Reageer (3)
10-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Septemberse weeën.
 

Lap! Het schooljaar is pas begonnen of daar gaan we weer met het bang maken van nieuwe oudertjes! En akkoord, het schooljaar is wel heel slecht gestart met op de eerste dag al een jeugdig verkeerslachtoffertje. Schoolgaan (of -rijden) kan echt niet meer vergeleken worden met twintig jaar geleden. Maar hoéft daarom heel die bangmakerij? Is het écht wel een veiligheidscampagne of is het veeleer een jaarlijks terugkerend charmeoffensief?

Een ministeresje, zélf pas uit de pampers, zal het nu eens gaan zeggen zie! Er moet dit, er moet dàt, en we zullen toezien...

Ocharme! Beseft dat mens wel wat ze de gemeentebesturen aandoet? Duizenden kersverse oudertjes springen nu in de pen om aan hun burgemeester te schrijven: de schoolomgeving moet veiliger (nog maar een keer), elk kind moet persoonlijk door een politieman (of bodyguard) begeleid worden naar school, enz... Beseffen niet dat duizenden ouders dat al lang voor hen deden. Elk jaar weer. Nu gaan 'specialisten' ook nog eens doordrammen en bekvechten over de leeftijd waarop een kind alleen in het verkeer kan fietsen... Daar kunnen ze nog lang mee bezig zijn want elk kind verschilt, en zéker al in verkeersinzicht!

Maar meer 'toeziend' personeel aanwerven? Ervaren politiemannen praktijkverkeerslessen laten geven op straat? Of gespecialiseerde 'verkeersleraren' opleiden? Méér aan de belabberde wegentoestand werken? Neen! Daar is geen geld voor. En het geld dat er is wordt liever uitgegeven aan een der zeven werken van barmhartigheid: vreemdelingen herbergen (en bepamperen). Het blijft dan ook bij veel blabla op TV.

Ik weet het! Een kind dat verongelukt is een ramp voor de getroffen familie. Van mij mag het gerust een hoge prioriteit zijn voor regering en media, zo lang het niet moet dienen om de nog hogere prioriteiten weeral voor zich uit te kunnen schuiven.

Want kijk: het aantal kinderen dat verongelukt tussen school en woning is, hoé droevig ook, miniem te noemen in vergelijking met de twee wereldoorlogen waar we pas doorheen zijn, maar toch o zo graag vergeten worden! Daar spraken we over vele miljoenen doden! Kinderen én volwassenen!

En zulke wereldoorlog staat ons opnieuw te wachten als er op politiek niveau geen maatregelen worden genomen tegen volkeren die ons dreigen te overspoelen en niets liever willen dan hier de macht over te nemen! Dàt is pas prioriteit nummer één! Maar daar denkt men niet aan in september. Ook niet in oktober, in november, noch in alle andere maanden. Altijd worden wel andere futiliteiten gevonden om over te bekvechten.

Ik denk zelfs dat ze daar in de Wetstraat blij zijn met dat eerste verkeerslachtoffertje om hun charmeoffensief te steunen en de blikken weer af te wenden van het échte levensgevaar dat het land, en heel Europa, bedreigt! Eventjes kunnen ook de tooggesprekken afgewend worden van het migrantenprobleem en zich op de verkeersonveiligheid gaan storten. Wat preciés is wat de Wetstraat wilt. Het grof vuil kan dan weeral opzij worden gezet om enkele muggetjes te kunnen ziften.

Schoolomgeving veiliger maken? Och god, veilig zijn ze al lang en zelfs overdreven veilig, al gebeurden daar zowat nooit ongevallen. Die gebeuren op de school - huis weg, en dat is dus zowat overal! Bovendien, beseft men blijkbaar niet dat er véél efficiënter zou kunnen worden tussengekomen als de geldkraan wat minder naar vreemden, en meer naar eigen volk en wegen zou gericht worden.

Maar neen! Men kiest weer de makkelijkste oplossing: met de vinger naar de automobilist wijzen als hoofdschuldige. Nog maar eens trager gaan rijden hoor! Beseft men wel dat de limiet van absurde snelheidsbeperkingen zowat bereikt is? Alleen met verplichte stilstand kan die nog verlaagd worden! Of wie weet... achteruit rijden!

Beseft men ook welke nefaste invloed die snelheidsbeperkingen hebben op onze economie? Hoeveel dat de maatschappij kost?

Het gaat trouwens ook niet om snelheid! Het gaat om aandacht en rijkunst! Zowél van de automobilist als van de fietser!

Maar wat zeggen ze? Minder verkeersdoden bij trager verkeer. Kan zijn. Maar wat is het prijskaartje voor de maatschappij? Je kunt immers niet de kool en de geit sparen! Als ze dan toch die toer op willen, dan heb ik de enige oplossing die echt zal werken: gemotoriseerd verkeer  totaal verbieden. Géén verkeersdoden meer. Eureka! En het is een mesje dat aan veel kanten snijdt:

- Kunnen de warenhuizen met kruiwagens worden bevoorraad, wat dan weer de werkgelegenheid bevordert.

- Kunnen weer meer vreemden worden geïmporteerd om enkele dagen met die kruiwagens te rijden, en daarna van de dop te genieten!

- Kunnen ook de groenen tevreden zijn: geen uitlaatgassen meer! What a wonderfull world!

- Hoeveel duurder de consumptiemiddelen dan zullen worden? Dat is dan toch van later zorg? Voor een der volgende regeringen!

Willy.

10-09-2013 om 06:53 geschreven door Willy


» Reageer (2)
09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens sana...

... in corpore sano! Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Een leuze die ik eigenlijk altijd vanuit één richting heb bekeken: hou je geest gezond en je lichaam zal ook gezond blijven. Ik heb dan ook altijd in hoofdzaak in die gezonde geest geïnvesteerd, door positief en logisch te blijven denken onder alle omstandigheden. Mijn lichaam, qua eten en drinken, verwaarloosde ik wel wat, besef ik nu. Ik at en dronk wel lekker, en naar mijn gevoel ook gezond, maar ging nooit specifiek op zoek naar stoffen die het lichaam broodnodig heeft onder bepaalde omstandigheden.

En dan gebeurt er iets dat je geest weigert te verwerken en zegt iets diep in je dat je op zoek moet naar de geschikte voeding voor je hersenen. Die worden immers ook gevoed door wat je eet! En eindelijk heb ik het begrepen: die spreuk eist wel degelijk tweerichtingsverkeer om zichzelf waar te kunnen maken! Om een gezonde geest te voeden is positief denken niet voldoende als de druk te zwaar wordt! Je moet ook de juiste voedingsmiddelen zien te vinden.

Gevolg: ik ga nu wel meer op zoek naar stoffen die vroeger ontbraken in mijn voeding, en verondersteld worden een gunstige invloed te hebben op je lichaam. Citroenschil bvb, goed verwerkt om de zuur/bittere smaak wat te camoufleren, is al een goed begin. En ik vond, eigenlijk pas na een paar maanden gebruik, ook veel baat bij het natuurmiddel Aubepine. Een vloeibaar extract van de Meidoorn. Aanvankelijk 15 druppels per dag in wat water, nu nog slechts 8 druppels dagelijks. Wordt door homeopaten aanbevolen bij hartklachten, maar op mij heeft het veel eerder een rustgevend resultaat. En gehoorzamen mijn hersenen weer aan mijn normaal positieve ingesteldheid. Ondertussen vind ik wel dat ik het alweer kan missen, maar neem het gewoon door tot het flesje leeg is.

Ik hoor het mijn vrouw zaliger nog zeggen als ik haar soms uit een depressie wou praten: "Jij hebt makkelijk zeggen! Jij draait gewoon een knop om in je hoofd en het is over! Maar ik héb zo'n knop niet!"

Inderdaad. Maar dit keer heeft het me wél zes maand gekost om alle knoppen weer op een rijtje te krijgen! En dan behoor ik nog tot de gelukkigen. Naar ik via opzoekingen op internet vernam duurt een ernstig rouwproces tussen de 6 maand en 2 jaar, maar gaat het bij sommigen nooit voorbij!

Wat voor de drommel schuilt er toch allemaal onder die hersenpan van ons, waar we geen weet van hebben?

Willy.

09-09-2013 om 07:43 geschreven door Willy


» Reageer (0)
08-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blogberichtje.

Om het geïnteresseerden makkelijker te maken heb ik een nieuwe categorie aangemaakt: "kroniek van een overlijden 2", en daarin mijn laatste schrijfsels daarover geplaatst. Dit omdat op mijn blog per categorie slechts 20 stukjes in één keer worden getoond, en dat soms voor enig zoekwerk zorgt.

Meer schrijf ik vandaag niet. Er is braderij in Oostende, het weer ziet er, net als gisteren, prachtig uit, dus lang zal ik niet binnen blijven!

Willy.

08-09-2013 om 07:48 geschreven door Willy


» Reageer (1)
07-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Claus

Eentje dat ik jullie niet wil onthouden:

 

Het laatste gedicht van Hugo Claus

Beminde Gelovigen,
Er was eens een pastoor,
Een heel grote vent,
Één die kon spreken met heel veel talent!
Beste gelovigen, sprak hij,
Ik ben wat hees
Maar vandaag wil ik u spreken
Over een heel klein stukje vlees..
Het is langwerpig en stijf,
Volgens velen het koddigste aan het lijf.
Hiermee kan de mens zo veel goeds verrichten,
Helaas menigeen onder u dien ik te betichten
Misbruik gemaakt te hebben van dit wonderding.
Mocht men weten hoeveel bloed er is vergoten,
Hoeveel rampen en ongelukken uit dit kleine stukje vlees zijn ontsproten,
Ja voorwaar, zeg ik, men zou het afsnijden met een schaar.


Beste gelovigen,
Ik zal u zeggen wat het is,
Want alleen zal je het nooit vinden,
Dat kleine stukje vlees, langwerpig en stijf,
Het koddigste ding van een menselijk lijf,
dat is en blijft .............

=========
De tong van een venijnig wijf

 

 

So what did you think?





 

07-09-2013 om 10:10 geschreven door Willy


» Reageer (4)
06-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed gevoel.

Mijn lezers zullen het misschien wel gemerkt hebben aan mijn schrijfsels: zes maand na datum kan ik eindelijk zeggen: "ik ben er weer helemaal bovenop".

Nooit had ik kunnen vermoeden dat een logisch en positief denkend mens zoals ik zo lang in een diepe put kan verblijven vanwege een rouwproces! Maar ik ben er uit! Eindelijk! Zonder medicatie, maar door aanhoudend vechten tegen een tweede entiteit die als het ware bezit had genomen van me. Mijn eigen identiteit leek wel gestolen, zoals je soms in horrorfilms ziet.

En ik mag nog van geluk spreken, want als ik sommige lotgenoten hoor, komen die er levenslang niet meer uit! En dat was nu juist mijn grootste vrees: door met dergelijke mensen te praten of te corresponderen vreesde ik hetzelfde voor mij en vond dat geen leefwaardig leven meer! Gelukkig heb ik me dan van dergelijke, misschien wel te negatief ingestelde mensen afgewend, en positievere contacten opgezocht.

Maar nooit had ik kunnen geloven dat rouw zo ingrijpend kan zijn! Dat je plots zo kwetsbaar en klein wordt! Bang van jezelf! Zelfs lichamelijk veranderde ik helemaal, en dat uitte zich in allerlei kleine en schijnbaar onbelangrijke dingetjes:

- Van nature uit ben ik nogal een langslaper. Maar sedert het overlijden van mijn vrouw werd ik dagelijks rond 5.30 uur wakker en stond op. Resultaat: een heel lange, lege dag wachtte me! Tegenwoordig loopt het gelukkig al naar 7 uur of later!

- Normaal ga ik om 23 uur of later slapen. In die rouwperiode kroop ik meestal rond 21.30 uur uit pure ellende onder de dekens. Met als enig pluspunt: ik had wél een goede, gezonde slaap.

- Toen ik vroeger, zo tegen achten, opstond, wachtte me de eerste minuten een nies- en snuitbui. Sedert mijn partner overleed had ik dat niet meer. Nu begint het wél opnieuw. Een schijnbaar onbelangrijk detail, maar wél een teken dat ik weer de oude word.

- Vroeger ontbeet ik nooit! Maar in die duistere periode snakte ik naar een ontbijt en nuttigde dit dan ook met smaak. (Zal die goede gewoonte wél verderzetten).

- Vroeger at ik zowat nooit brood. En zéker al geen bruin brood. Na het overlijden at ik elke morgen minstens één bruine boterham met beleg...

- Vroeger rookte ik, consequent remmend, 12 sigaretten per dag. In de rouwperiode steeg dat naar 20. Nu heb ik soms genoeg aan 10, en begin er over te denken om te stoppen. Zomaar zonder medische reden. Gewoon om mezelf te bewijzen dat ik het kan en op die manier weer meer zelfvertrouwen aan te kweken.

- Mijn alcoholverbruik steeg ook drastisch. Bier in de voormiddag, Whisky in de namiddag en avond. Minstens één fles per week. Had ik echt nodig om nog een leefbaar bestaan te kunnen leiden. Nu komt geen Whisky meer in huis, en houd ik het weer bij één tot twee lekkere biertjes per dag.

En zo kan ik het lijstje verderzetten! Allemaal kleine dingetjes, schijnbaar zonder enig belang. Maar als je het allemaal optelt en erover gaat nadenken kom je toch tot de conclusie dat je zelfs lichamelijk plots iemand anders was geworden. En nu begint dit alles het een na het ander weer te verdwijnen. Teken dat ik mijn eigen identiteit heb teruggekregen. Of toch minstens aan het terugkrijgen ben.

Ja, ik begin me zelfs heel goed te voelen in een leven alleen. Biedt eigenlijk niks dan voordelen, maar het heeft ook een prijs: het vraagt een zwaar gevecht tegen iets dat plots in je geest is gedrongen en je er met geen stokken lijkt uit te krijgen. Maar de aanhouder wint en als je blijft vechten, dan overwin je uiteindelijk ook wel.

Er waren tijden dat ik wanhopig gezelschap zocht. Mannelijk of vrouwelijk, het was me allemaal eender! Als ik maar iemand over de vloer had of een babbel op straat. Ook dàt is nu drastisch veranderd. Ik ben nog wel blij met het bezoekje van goede vrienden, maar het is lang niet zo dwingend meer. Wie komt is welkom, en komt niemand, dan voel ik me al even lekker.

Met mijn vrouw erbij, en ook voorheen, had ik altijd een goed gevoel. Toen verdween dat plots. En nu is het er terug en vind ik het leven weer mooi! Ook mijn positief leeftijdsgevoel is terug: ik voel me weer dertig en onsterfelijk!

Maar nooit had ik ook maar kunnen vermoeden dat dit, met een sterk karakter als dat van mij, zes maanden tijd zou vragen en zó ingrijpend zou zijn!!! Ja... dat dit sterke karakter zou verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Gelukkig dat het maar tijdelijk bleek!

Boodschap aan iedereen die ooit in dezelfde situatie zou geraken, en dat zal dus zowat de helft van de bevolking betreffen: niet wanhopen en blijven vechten om je eigen persoonlijkheid terug te winnen. Vooral niet luisteren naar mensen die dat gevoel levenslang behouden! Want wie weet... misschien koesteren die mensen dat onbewust juist wel!

Als je dit alles indachtig bent, zul je vaststellen dat het wel een heel erg vervelende, heel ingrijpende, maar tijdelijke toestand kan zijn.

Natuurlijk zal ik mijn vrouw nooit vergeten en zal het altijd een lege plek in mijn hart betekenen. Maar het is geen pijnlijke plek meer!

En hiermee sluit ik dan ook maar mijn rubriek 'kroniek van een overlijden' definitief af. Gelukkig is het een happy end geworden.

Willy.

06-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


Categorie:Kroniek van een overlijden2
» Reageer (6)
04-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reageren.

Heb me even bezondigd aan een diepgaande denkoefening over hoe het komt dat de Vlaming zo weinig reageert op elke kaakslag die hij weer te verwerken krijgt. Het lijkt er zelfs op of onze leiders aan een proefstuk bezig zijn: "Hoe ver kunnen we gaan met de Vlaamse leeuw vóór hij bijt?". En dat blijkt telkens weer héél ver te zijn! Het einde lijkt echt nog niet in zicht! Sponsor dus maar lustig verder de vele moskeeën voor een godsdienst die in de middeleeuwen is blijven steken. Schenk maar met gulle hand tegemoetkomingen en leeflonen aan buitenlanders. Zet maar 4 uitheemse kinderen op het ros Beiaard. Laat vreemden maar gratis met het openbaar vervoer rijden en laat Vlamingen maar dubbel betalen!

En de Vlaming? Die zwijgt maar door.

Net zoals de boer maar doorploegt.

Hoe komt dat? Wel, ik heb zo'n donkerbruin vermoeden: de Vlaming reageert wel degelijk. Maar individueel! Voelt zichzelf een individu en denkt dus ook individueel. Dat kan enorme voordelen bieden, maar in sommige gevallen ook nadelen! Vooral als hij het moet opnemen tegen soorten met vooral sterk groepsbewustzijn.

 

Veel volkeren kúnnen gewoon niet individueel denken. Daar zijn ze veel te veel geïndoctrineerd voor door religies of andere bullshit. Alleen in groep kunnen ze functioneren, en dat doen ze dan ook gretig. In plaats van een individueel bewustzijn beschikken zij eerder over een massabewustzijn, net zoals een mierenkolonie dat heeft. Met dàt verschil dat een mierenkolonie op een voor mieren natuurlijke manier handelt en voor het algemeen belang zorgt. Geïndoctrineerde mensen echter handelen volgens de hen ingelepelde doctrine en stellen zich nooit de vraag of dat wel natuurlijk 'menselijk' gedrag is.

Als 'Heren van de schepping' zijn we namelijk geprogrammeerd en begiftigd met een zelfstandig denkvermogen. Dat hebben sommige volkeren helaas (nog) niet kunnen ontdekken vanwege de heel ingrijpende doctrine waaraan ze van kindsbeen af worden blootgesteld!

Dat zelfstandig denkvermogen heeft ons de allergrootste uitvindingen laten verwezenlijken en een welvaartstaat doen scheppen. Maar het faalt als we het tegen zwaar geïndoctrineerde en daardoor achtergebleven beschavingen moeten opnemen.

Onze politici, nog niet gewoon aan een dergelijk massabewustzijn, zien dan ook een 'groep' vreemden die eisen stelt, en daar zijn ze veel banger voor dan voor de vele duizenden 'individuele' Vlamingen! Een Vlaming 'groepeert' zich niet graag. Is zich daarvoor teveel bewust van zijn eigen unieke persoonlijkheid en waarde. Er moet al héél veel water door de zee vloeien alvorens een Vlaming de noodzakelijkheid voelt om zich te groeperen met anderen om voor zijn persoonlijk gedachtegoed op te komen, en aldus een blok te vormen. En àls dan al een puur Vlaamse politieke partij een 'blok' probeert te vormen, wordt daar angstvallig een cordon sanitaire (noteer: alweer een Franse uitdrukking) rond aangelegd door de andere partijen.

En dan krijg je het: er worden 'groepsdenkende' vreemde rassen geïmporteerd, en die halen het dan natuurlijk van de individueel denkende autochtonen! Eigenlijk zijn we het slachtoffer geworden van onze eigen intelligentie!

De vier uitheemskinderen op het ros Beiaard zijn daar een voorbeeld van: GEEN REACTIE van de bevolking. Toch niet via de media!

Geen vier Vlaamse broertjes meer te vinden in Mechelen?
Wél allochtoonse broertjes?

Natuurlijk! Die kweken immers als de konijnen, terwijl intelligente mensen aan geboortebeperking doen. Ik vraag me af wat men 25 of 50 jaar geleden zou gedaan hebben als er geen vier Mechelse broertjes te vinden waren geweest. Dan had men toch kinderen uit verschillende gezinnen of broertjes uit omliggende gebieden genomen? Het zijn toch maar 'acteurs'? Of had men dan gewoon de stoet niet laten uitgaan? Kom nou... the show must go on en er zijn voldoende alternatieven te vinden voor de wansmakelijke oplossing die men er nu aan gegeven heeft.

Willy.

04-09-2013 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
02-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier 'heemse' kinderen?

Groot was mijn verbazing toen ik op TV vaststelde dat in de Cavalcade van Mechelen, een stoet die slechts om de 25 jaar doorgaat, vier allochtone kinderen (Syriërs) voor de vier heemskinderen fungeerden en onbeschaamd plaats namen op het ros Beiaard. Een historisch-religieuze stoet notabene!

Hé... 'Heemskinderen'? Heem verwijst toch naar je thuis, je buurt, streek of land? Kinderen van het land dus. Hoe decadent moet je als organisator zijn om daar Syrische jongeren voor te nemen wiens 'heem' absoluut niet in Vlaanderen ligt? Zelfs de pure Vlaamse volkscultuur wordt nu al aangevreten door Allochtonen! Als dàt er geen stukken over is dan weet ik het ook niet meer. Hoe kan een volk nog meer vernederd worden? De zoveelste kaakslag waarop niemand lijkt te reageren!

Ik had begrepen dat het voor Vlaamse ouders een hele eer is hun kinderen op het ros Beiaard te zien paraderen in de Cavalcade! Die kans krijgen ze maar om de 25 jaar. Maar daar konden ze dit keer wel naar fluiten! Vreemd volk eerst alstublieft!

Komt daar nu heus geen kritiek op?
Vinden we zelfs dàt al normaal?
Kan de Vlaming nog meer bespot en vernederd worden?

Nu wordt hij recht in zijn aller-zuiverste cultuur gepakt en niemand reageert blijkbaar! Bepaalde cultuurbarbaren die zich nog Vlaming durven te noemen, spreken zich zelfs heel gunstig uit over dat initiatief, dat ze multiculturele 'diversiteit' noemen. Arm Vlaanderen! Voor de zoveelste keer verloochend door je eigen leiders! Zal de geschiedenis zich dan eeuwig blijven herhalen? En zien we niet in hoe laks en laf we tegen dit alles aankijken? Of... worden negatieve reacties angstvallig verzwegen in de media?

Mijn ongeloof en verontwaardiging stijgt met de dag. What's next? Vier bruine heemskinderen op een kameel misschien binnen 25 jaar?

'Heems'-kinderen? Laat me niet lachen!

Als je niet beter wist zou je denken dat onze bewindvoerders allemaal gegijzeld zijn en strikt moeten doen wat Allochtonen hen dicteren! Of... is dat misschien zo? Anders kan ik zoveel idiotie helemaal niet begrijpen!

Willy.

02-09-2013 om 07:32 geschreven door Willy


» Reageer (4)
01-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De leeflonende leefloners.

Neen! Dit is geen nieuw album van Suske en Wiske, maar helaas de droevige realiteit! Het nieuwe werkwoord:'leeflonen'.

Maar eerst:

Errata: sorry mensen, maar juist is juist: het berichtje 'net gehoord' dat ik op 28/8 plaatste bevat een fout. Ik hoorde het net opnieuw op de plaatselijke radio, en blijk de eerste keer mis verstaan te hebben: het is 60% in plaats van 80% van de leefloners dat van buitenlandse afkomst is! Nog altijd voldoende mensen waar we geen uitstaans mee hebben, die ons zelfs vijandig gezind zijn, en waar we toch voor moeten betalen hé? Het totaal aantal leefloners te Oostende ligt in de achttienhonderd hoorde ik ook in dezelfde uitzending. Op een bevolking van nagenoeg 60.000. De cijfers komen van het OCMW zélf, en in hoeverre ze verbloemd zijn is maar een gissen. Als ik zo de allochtonen die druk aan het leeflonen zijn bekijk lijken het er véél meer te zijn!

Hoedanook, 'leeflonen' loont! Ik zie ze trouwens ganse dagen leeflonen: wandelend in het zonnetje, handen diep in de zakken, of genietend van een aantal blikjes bier en een bak friet op een bankje. Te lui om hun afval naar de afvalbak op 20 meter afstand te brengen. Dat doen toch alleen maar de mensen die op werkdagen werken en in het weekend ook eens komen genieten hé? Maar als je leefloont ga je je toch niet vermoeien door je afval 20 meter ver naar een afvalbak te brengen? Dat laat je maar over aan je bedienden (lees: werkers bij de reinigingsdienst). Het parkje waarvan ik spreek meet zowat 100m op 50m, en er staan 5 (VIJF!!!) grote afvalbakken. Maar de afval ligt wél rond de bankjes! Soms meer, soms minder, en uitzonderlijk moet je door de afval heen lopen als je op de verharde paden wilt blijven! Dat heb je nou eenmaal als de bankjes worden omgetoverd in leeflonerszonnebanken. Of dat allemaal allochtonen zijn? Weet ik niet. Feit is dat leefloners geen afval ruimen! Zelfs niet hun eigen afval.

Daar moet de reinigingsdienst maar voor opdraaien.
Daar moeten de werkende mensen maar voor betalen.
Daar maken ze hun handen niet aan vuil!
Daar verslijten ze hun schoenen niet aan.
Daar gebruiken ze hun spierweefsel niet voor!
Daar liggen ze niet wakker van.

Zeg trouwens nooit 'werkmens' tot een leefloner, want dat is een grove belediging! Daar staan ze vér boven; te zien aan hun arrogante blikken! Werken? Kom nou!

Leeflonen is toch zoiets als rentenieren? En dan werk je toch niet hé?

Of als op twintigjarige leeftijd op pensioen zijn. Laat de oudjes maar langer werken! Die moeten maar zo stom niet zijn om voor marionettenregeringen te kiezen. Leve het leeflonen!

En wat als die oudjes kapotgewerkt en gestorven zijn? Waarvan zullen die leeglopers en lanterfanters dàn leeflonen? Denkt onze regering daar wel eens aan als ze vinden dat we langer moeten blijven werken en ze nog meer werklozen en -schuwen moet importeren? Staan ze er wel even bij stil dat zelfs hardwerkende oudjes ook eens moeten sterven? En wie zal het dàn waarmaken? Die luigekweekte leeflonende leefloners?

Iemand in mijn omgeving (49 jaar oud) solliciteerde bij Bpost, en heeft veel kans aangenomen te worden als brievenbesteller. Op deze leeftijd nog? Jawel hoor! Bpost weet even goed als elk ander bedrijf dat ze het van de ouderen moeten hebben. In de jongeren steekt niks meer. Hebben ze enkel nog problemen mee. Bij De Lijn is het net hetzelfde. Waar je vroeger niet ouder dan 35 jaar mocht zijn om te solliciteren, sméken ze nu om ouderen! Terwijl de jongeren al leeflonend steeds luier gekweekt worden!

Omgekeerde wereld? Neen! Omgekeerde politiek! Laffe charmepolitiek! Marionettenpolitiek! 'Charmeer en heers' is tegenwoordig de leuze in de politiek!En als je flatert in de politiek, doe dat dan liefst meer dan een maand vóór de verkiezingen. Dan is de kiezer het al lang vergeten als hij in het kieshokje staat.

Verwonderd over de tegenwoordige crisis? Ik niet hoor! Ik zag het al dertig jaar aankomen en ben enkel verwonderd dat die cadeautjespolitiek het zo lang heeft kunnen volhouden.

Bedenking: hoe langer ze het nog volhouden (via onverantwoorde leningen), hoe dieper het land in de dieperik zakt. Hoog tijd dus dat we voor leiders kiezen in plaats van voor lijdzaam toeziende charmeurs die steeds meer sociale hangmatten zitten te breien in de Wetstraat. Uit medelijden met sukkelaars? Helemaal niet! Charmeren is de boodschap als je zelf aan de bak wilt blijven! En dat laatste is wat telt. Al moet je daarvoor het land en de staatskas kapotcharmeren.

Anecdote: het zal achter in de jaren zeventig geweest zijn dat ik in Antwerpen kwam om een nogal ingrijpende verbouwing te laten doen aan mijn auto in een gespecialiseerd bedrijf. Ik zette mijn auto af en had een hele dag Antwerpen vòór me. Wat doen? Ik nam de tram naar het centrum. GRATIS!!! Bezocht wat musea. GRATIS!

- Hé, oekandanaa? Rijden die trams soms op water of lucht? Wordt dat museumpersoneel soms betaald door sinterklaas?

Maar jawel hoor! Het wàs allemaal gratis. Het straalde de steeds verder schrijdende welvaart uit. Het ging allemaal de goede kant op! De toekomst zag er aanlokkelijk uit, want andere steden zouden wel volgen met dit beleid. Het kon trouwens ook nog ( of 'al') in die tijd, zonder dat de besturen onverantwoorde uitgaven moesten doen.

Uit puur enthousiasme ging ik een jaar later weer naar Antwerpen, dit keer met vrouw en kinderen. Tram? BETALEN! Musea? BETALEN!

Tja, de rampzalige 'overstroming' was immers begonnen! Vreemden kwamen een graantje meepikken van onze stijgende welvaart, met als gevolg dat die welvaart weer ging dalen en enkel nog de zon opging voor niks.

Waarmee ik maar zeggen wil: wie weet in welk paradijsje we nu hadden gewoond als die overstroming er nooit was gekomen en onze eigen werkijver zich helemaal zou kunnen omzetten in eigen welvaart!

Willy.

01-09-2013 om 07:32 geschreven door Willy


» Reageer (1)
30-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slim, niet mo-slim Japan!

Nog maar eens een zwerfmail die ik niet naast me kan neerleggen:

-o-o-o-

 

Verstandig volk die Japanners.

Kunnen wij nog veel van leren met onze idiote en gevaarlijke opstelling van de 'gezelligheid' van een multiculturele samenleving.

Doorsturen naar alle politici en andere onverantwoordelijke idioten die overtuigd zijn van hun gelijk.

Spijtig genoeg kun je idioten en dommeriken niets aan het verstand brengen want, daar is verstand voor nodig.!

De japanners en hun politiek t.o.v. de moslims

Heeft U al ooit in de krant gelezen dat een politieke leider of eerste minister van een Islamitische staat een staatsbezoek bracht aan Japan?

Heeft U al ooit er bij stil gestaan dat er een berichtgeving kwam met een officieel staatsbezoek van Iran of Saoedi Arabië aan Japan?

Japan is een land dat de islam achter gesloten gordijnen houdt en zeer strikte beperkingen heeft opgelegd aan de islam en alle moslims.

 

De redenen zijn de volgende:

a) Japan is het enige land dat geen burgerschap (nationaliteit) geeft aan moslims;

b) In Japan kunnen moslims geen permanente verblijfsvergunning krijgen;

c) Zijn er zeer strikte verbodsregels inzake het verspreiden van de Islam in Japan;

d) Op de universiteiten van Japan, worden er geen Arabische of andere islamitische talen onderwezen;

e) Het is verboden om de gedrukte Koran in te voeren ook deze gedrukt in het Arabisch;

f) In overeenstemming met de verschenen richtlijnen van de Japanse regering, zijn er enkel voor 2 moslim Lakhs een visum verstrekt voor tijdelijk verblijf en zij moesten conform de Japanse wet verplicht Japans spreken en moesten verplicht hun godsdienstige rituelen uitvoeren in hun wettelijke verblijfplaats.

g) Japan is het enige land in de wereld welke een zeer beperkt aantal onbelangrijke ambassades hebben van de islam staten;

h) De Japanners zijn totaal niet aangetrokken door de Islam;

i) De in Japan verblijvende moslims zijn enkel werknemers van buitenlandse bedrijven;

j) Zelfs vandaag, worden er geen visa toegestaan aan moslim geneesheren, ingenieurs of beheerders welke door buitenlandse bedrijven worden gezonden;

k) Het grootste deel van desbetreffende bedrijven voorzien in hun onderrichtingen dat enkel niet moslims zich mogen kandidaat stellen voor een job;

l) De Japanse overheid is van mening dat de moslims fundamentalisten zijn en dat zij zelfs in het tijdperk van de globalisatie, niet bereid zijn om hun moslim wetten te wijzigen;

m) De moslims moeten er niet aan denken om een gehuurd appartement te krijgen in Japan;

n) Indien iemand te weten komt dat zijn buurman een moslim is, dan slaat de ganse buurt alarm;

o) Niemand mag een islam cel of een Arabische kring in Japan oprichten.

p) Er is geen wet (sharia) in Japan;

q) Indien een Japanse vrouw huwt met een moslim, dan wordt zij beschouwd als een paria voor altijd;

r) In overeenstemming met dhr Komico Yagi (Departementshoofd van de Universiteit van Tokio) is er een mentaliteit in Japan waarbij de moslim godsdienst een zeer intolerante religie is en men deze ten stelligste moet mijden; ( en er ver van wegblijven)

Vraag: Zijn ze aan het dwalen of zijn ze slimmer dan wij?

 

-o-o-o-

Zouden de idioten van de Wetstraat niet eens allemaal een paar maanden stage gaan lopen in Japan?

Willy.

30-08-2013 om 09:52 geschreven door Willy


» Reageer (0)
28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net gehoord...

... in een intervieuw van een OCMW medewerker op de plaatselijke radio:

In Oostende is 80% van de leefloners van buitenlandse afkomst!

Moet er nog zand (of geld) zijn?

Hebben we nog niet begrepen waarvoor we belastingen betalen?

Of zijn we zó naief om te denken dat Sinterklaas dat betaalt?

Vijf lijntjes maar vandaag op mijn blog. Maar ik vond ze vermeldenswaardig. Wordt toch eens wakker, monddode, uitgezogen Vlaming!!! Wil je dit echt blijven pikken?

Willy.

28-08-2013 om 10:12 geschreven door Willy


» Reageer (1)
26-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asociaal of wat?

Sommige mensen vinden mij een heel sociale en begrijpende persoon. Vooral dan omdat ieders mening me interesseert. Al stel ik al luisterend wél de passende filters in en onthoud ik van het gesprek vooral datgene wat me interesseert. Vooral ook meningen die totaal tegenstrijdig zijn aan die van mij. Daar probeer ik dan immers de beweegredenen van te achterhalen. En reken maar, als die meningen me logisch lijken zou ik zélf wel even gaan twijfelen of desnoods van mening veranderen. Enkel een zot verandert nooit van mening.

Ikzelf echter, vind mezelf wel sociaal, maar naar de buitenwereld toe eerder asociaal overkomen. Toch ten opzichte van de huidige samenleving en van de meeste specimen die in mijn omgeving paraderen. De ongelooflijke domheid en de voor mij oninteressante interesses van de meerderheid slaan me telkens weer met verstomming:

- Sterk geïnteresseerd in de sportuitslagen, hoewel dit geen enkele meerwaarde van onze samenleving oplevert.

- Sterk geïnteresseerd in modetrends en merkkledij die ons het geld uit de zakken jaagt.

- Sterk geïnteresseerd in de allernieuwste roddels.

- Sterk geïnteresseerd in alles wat geen enkel belang heeft. Pure verheerlijking van het onnuttige!!!

- Sterk geïnteresseerd in brood en spelen (zonder werken).

- Maar totaal ongeïnteresseerd in wat ons langzaam maar zeker naar de afgrond voert: de politiek! Een politiek, ontstaan uit de onredelijke eisen van het volk!

Dat gebrek aan interesse voor de politiek leidt er dan weer toe dat men totaal onwetend naar de slachtbank (lees: kieslokaal) wordt geleid en daar een bolletje moet zwartmaken. Al dan niet elektronisch.

Welk bolletje? Dat wordt bepaald door de folders die de afgelopen weken in de bus vielen. Men kiest er gewoon het sympathiekste smoelwerk uit, of diegene wiens (meestal loze) beloften onze verwachtingen het dichtste benaderen, en ziedaar: een zoveelste marionettenregering ziet het daglicht. Halleluja!

Wat de gekozen persoon of partij in het verleden presteerde interesseert ons niet. Dat weten we immers niet. Want we kijken nooit naar het nieuws. En àls we al naar het nieuws kijken doen we dat zéker niet kritisch en met het nodige voorbehoud. Neen! We geloven klakkeloos de nieuwslezer. Net zoals we destijds klakkeloos meneer pastoor geloofden op de preekstoel.

Want meneer pastoor was onfeilbaar. Dàchten we!

En ook de nieuwslezer, de moderne versie ervan, is dat. Dénken we!

Maar zélfs als we aandachtig het nieuws volgen, lijken we dat na enkele maanden alweer te zijn vergeten! Politici kunnen dan ook de grootste blunders maken of zelfs totaal gewetenloos optreden... zolang het maar niet nét vóór de verkiezingen gebeurt is het toch al vergeten tegen die tijd. Lijdt de mensheid dan soms massaal aan de ziekte van Alzheimer? Neen! Toch niet, want de sportuitslagen van drie jaar geleden onthouden ze wel!

- Ben ik asociaal als ik dergelijke mensen maar ondermaats vind? Waarschijnlijk wel.

- Ben ik asociaal als ik niet mee kan in 'interessante tooggesprekken', of ze nu aan de toog, op straat, of waar ook worden gevoerd? Ik pleit schuldig!

- Ben ik asociaal als ik meer naar de ware aard van mijn gesprekspartner probeer te vissen, dan te luisteren naar zijn oppervlakkige babbel? Zéker weten!

Driemaal schuldig bevonden. Dus moét ik wel asociaal zijn!

Willy.

26-08-2013 om 08:55 geschreven door Willy


» Reageer (2)
24-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie.

Democratie mag dan al een van de beste momenteel voorhanden zijnde regeringsvormen zijn, helaas, het werkt niet zoals het zou horen te werken en uiteindelijk moet het uit elkaar vallen! Democratie is immers een slang die zichzelf begint op te eten vanaf de staart! Want:

- Het land wordt bestuurd door politici;
- De bevelen van de politici worden uitgevoerd door ambtenaren.
- Ambtenaren kunnen slechts carrière maken als ze de bevelen van de politici strikt naleven. Hoé stom die bevelen soms ook zijn. Uitslovers en strebers zullen zich dus altijd inzetten om nog méér (lees: 'stommer') te doen dan bevolen is. Al moeten ze daarmee hun vaderland verraden!
- Politici kunnen slechts aan de macht blijven als ze verkozen worden door het kiesvee.
- Hun wetten en verordeningen moeten dus afgestemd zijn op wat dit kiesvee wilt. Of... ze moeten tenminste BELOVEN dat te zullen doen. Of ze het ook doen is maar de vraag, maar voor het gepeupel is beloven al lang meer dan voldoende.

- Wat dit kiesvee het liefste wilt?
         - Lui in bed kunnen blijven liggen en betaald worden;
         - Op gezette tijden op reis kunnen gaan;
         - Zich ruimschoots kunnen 'laten' voorzien van eten, drinken, kledij en een dak boven het hoofd;
         - En vooral: "Laat toch niemand komen zagen om te gaan werken!"

Wie zal dat betalen? De wél werkende belastingbetaler natuurlijk!

Wie gelooft nog in Sinterklaas? Blijkbaar een grote meerderheid van de bevolking, als je de monsterscores ziet die de stomste partijen telkens weer weten te halen.

Wie is er nu eigenlijk baas in dit grote geheel?

Euh... de meerderheid van de bevolking eigenlijk, want dààr hangt het vanaf wie verkozen wordt. Helaas blijkt die meerderheid eerder van ondermaats gehalte te zijn! Wat dan weer resulteert in ondermaatse marionettenregeringen, en we zijn vertrokken in de neerwaartse spiraal!

Wie zijn de grote winnaars in dit ondertussen al lang spaakgelopen systeem?

De politici natuurlijk! Door te kunnen profiteren van een vetbetaalde job zonder over de nodige capaciteiten te beschikken om die job naar behoren uit te voeren!

Uiteindelijk wordt dit alles betaald... deels door de belastingbetaler, en deels door de steeds hoger oplopende staatsschuld waarvoor uiteindelijk ook weer de belastingbetaler zal opdraaien.

Democratie? Heel mooi. Kàn werken. Eén of twee eeuwen lang. Daarna is het definitief om zeep omdat zelfs de allerdomsten dan eindelijk doorkrijgen hoe je zonder werken toch kunt betaald worden. Politici moeten zich immers heel humaan opstellen om verkozen te worden. Niemand laten verhongeren toch? Zélfs de allergrootste luilak niet! En reken maar dat die luilak dat maar al te goed snapt!

Willy.

24-08-2013 om 10:01 geschreven door Willy


» Reageer (0)
23-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese pralines.

Hallucinant zwerfmailbericht, me doorgemaild door een vriendin:

-o-o-o-

De Chinese pralines van Hendrik Bogaert

Toch weeral straf he, alle dagen komt er iets uit de bus, als ze al dat geld terugvorderen dat onrechtmatig bekomen is dan wordt België terug schatrijk en moeten wij geen belastingen meer betalen

 

Dhr. Bogaert heeft voor zijn bedrijf in pralines 7 miljoen € overheidssubsidie ontvangen om zijn bedrijf nieuw leven in te blazen en 50 man extra personeel aan te werven...

Wat stellen wij vast, Dhr. Bogaert heeft zijn pralinen bedrijf verplaatst naar China en heeft geen enkel personeelslid aangeworven! Dus bedankt Vlaamse Overheid voor die 7 miljoen €!
En deze mijnheer durft spreken over besparingen!
Zal Kris Peeters die 7 miljoen terugvorderen?


Het relaas:


Naast politicus voor CD&V is staatssecretaris Hendrik Bogaert ook actief als ondernemer. Aanvankelijk was hij actief in de sigarenindustrie via het door zijn grootvader opgerichte bedrijf "Bogaert Cigars". In juni 2007 werd dit bedrijf door Bogaert verkocht aan "Swedish Match", één van de grote spelers op de sigarenmarkt.

Reeds enkele maanden later kondigde de nieuwe eigenaar aan dat hij de Belgische vestiging in Jabbeke zou sluiten wegens overlapping met activiteiten van vestigingen in andere landen.

Ondertussen had Bogaert de plannen opgevat om zich te richten op een andere sector, m.n. de chocolade-industrie en meer bepaald pralines voor de Chinese markt. Aangezien de consumptie van chocolade in die contreien nog eerder beperkt was zag Bogaert groeipotentieel in een dergelijke zaak.

Oorspronkelijk was de bedoeling om zowel een productie-eenheid in Vlaanderen op te richten en ook één in China zelf. In mei 2010 werd dan bekend gemaakt dat de productie-eenheid in Jabbeke werd opgestart en dat het de bedoeling was om op korte termijn een 50-tal arbeidsplaatsen te creëren.

Zie hierover: http://www.focus-wtv.be/nieuws/algemeen/nieuwe-chocoladefabriek-levert-vijftig-nieuwe-jobs-op/article-1194735628261.htm

Nog geen jaar later werd echter reeds medegedeeld dat de productie in Jabbeke werd stilgelegd en dat er bijgevolg nog enkel zou geproduceerd worden in China. Van de voor ogen gehouden bijkomende arbeidsplaatsen was dan ook geen sprake meer.
Zie hierover: http://agripress.be/start/artikel/455094/nl

In oktober 2010 had de GIMV ondertussen 7 miljoen euro geïnvesteerd in het chocoladebedrijf van Bogaert. De GIMV staat voor "Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen" en is een beursgenoteerd bedrijf. 27% van de aandelen zijn echter in handen van de Vlaamse overheid via de "Participatiemaatschappij Vlaanderen". De GIMV is dus geen overheidsbedrijf maar de Vlaamse Overheid is wel een belangrijke mede-eigenaar.

Al dan niet rechtstreeks participeert de Vlaamse Overheid dus mee in het bedrijf van Bogaert. De doelstelling van de Participatiemaatschappij Vlaanderen is echter om te streven naar economische groei en toe te kijken op het maatschappelijk rendement van de projecten.

( http://www.flandersdc.be/nl/diensten/wegwijzers/dienstverleners/participatiemaatschappij-vlaanderenpmvnv )

Is het dan niet cynisch om vast te stellen dat men in de loop van 2010 een productie-eenheid opstart in Jabbeke en men voorspiegelt dat er aldaar een 50- tal arbeidsplaatsen zullen beschikbaar zijn, dat er ondertussen een belangrijke investering van de Vlaamse overheid in de wacht wordt gesleept om verder te kunnen groeien, en dat nog geen jaar later de volledige productie plaatsvindt in China...

Als er overheidsgeld wordt gebruikt om een Vlaams bedrijf te ondersteunen dan mag men toch verwachten dat hier ook arbeidsplaatsen tegenover staan, zeker als men dit oorspronkelijk in het vooruitzicht heeft gesteld.
Is het dan niet verbazingwekkend dat minister-president Kris Peeters gaat laten onderzoeken of de steun aan Bekaert van 16 miljoen euro niet kan teruggevorderd worden omdat men genoodzaakt was om 600 banen te schrappen. Hetgeen overigens in grote mate te wijten is aan het stilvallen van de productie van zonnepanelen wegens het reduceren van de overheidssubsidies op dat vlak.

Bij het bedrijf van een collega-politicus wordt deze bedenking blijkbaar niet gemaakt. Is er hier dan geen sprake van selectieve verontwaardiging ?


Voor de speurneuzen:

http://politiekwatch.blogspot.be/2012/02/de-chinese-pralines-van-hendrik-bogaert.html?m=1

http://www.retaildetail.be/fr/vandaag-in-beeld/item/1418-pralineproducent-eden-chocolates-beoogt-beursnotering-in-china

 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=SM36IT9R%20

http://www.eden-chocolates.com/about_us_e.html

KBO:
EDEN CHOCOLATES NV, KROONDREEF 3 8490 JABBEKE 0891.469.491
EDEN CHOCOLATES HOLDING NV, ESPLANADE 1, BUS 95 1020 BRUSSEL
0829.284.375

U bent boos? Ik ook. U protesteert? Ik ook.

Dus: zend dit door naar al uw contactpersonen,

zo komen we wel bij de instanties die zullen reageren ......

-o-o-o-

Voor zover dit droevige relaas over hoe het er tegenwoordig in Vlaanderen aan toegaat! Verder commentaar is overbodig om vast te stellen welke leiders we hebben! Ja mensen, stem maar verder op dergelijke opportunisten! Jullie zullen er ver mee komen.

Willy.

23-08-2013 om 07:49 geschreven door Willy


» Reageer (0)
22-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van humor!
 

Dat positief denken je de nodige kracht geeft om ook na mislukkingen door te gaan ondervond ik al mijn hele leven. Want positief denken was en is zowat altijd mijn stijl geweest. Maar ik ondervond ook dat positief denken het in bepaalde omstandigheden laat afweten. Je hersenen geloven dan niet meer wat je denkt, want ze lijken wel overgenomen door een heel ander wezen. Ze gaan hun eigen leven leiden en hebben lak aan wat je denkt of wilt. Je bent dan gewoon niet meer jezelf en je herkent de persoon die je dan wél bent niet eens! Erger nog: je hebt er een hekel aan!

En dan zit er maar één ding op om je leven nog wat leefbaar te houden: meer gaan drinken en/of meer gaan roken. De roes zoekend. Je hersenen een hak proberend te zetten! Maar noch het een noch het ander is gezond, noch blijft het lang werken.

En dan ontdekte ik die andere kracht: de kracht van humor! De kracht van de schokkende lach! En ik haalde vanalles in huis dat die lach kon veroorzaken: humoristische TV series, DVD's, en weet ik veel. Als de humor maar sterk genoeg is om je af en toe écht schokkend in lachen te doen uitbarsten vanuit je middenrif! En reken maar dat dit werkt!

Zo ben ik nu de hele serie van De Kampioenen aan het kopiëren van een vriend. Acht en veertig DVD's met op elk ongeveer 7 afleveringen. Een tijdrovend werkje, maar het loont! En het werkt honderd keer beter dan antidepressiva en andere rommel.

Dit kopiëerkarwei is dan ook de reden dat ik wat minder schrijf de laatste dagen.

Willy.

22-08-2013 om 10:30 geschreven door Willy


» Reageer (3)
20-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenmanshuishouden!

Neen, ik heb nooit behoord tot het soort mannen dat het werk van de vrouw bagatelliseert! Integendeel, ik was er me altijd wel van bewust dat een huishouden runnen niet bepaald een makkelijke taak is.

Maar nu ik alleen ben, moet ik toegeven dat ik die taak ondanks alles toch wel heb onderschat. En dan niet zozeer in wat gedaan moet worden, maar in het vooruitdenken aan wat moet gedaan worden en wat daarvoor nodig is! Zorgen dat alles in huis is. Van onderhoudsproducten tot voedingswaren en kledij. En dat is een hele klus als je het niet gewoon bent.

Als ik vroeger wat wou kokkerellen, keek ik even in de frigo of de vriezer en vond daar gegarandeerd ingrediënten waarmee ik aan de slag kon. Als ik een paar maand geleden in de frigo keek... stak er meestal weinig bruikaars in! Natuurlijk! Het valt niet uit de hemel. Je moet er maar aan denken het in huis te halen, en daar lag nou juist mijn zwakke punt!

In een warenhuis stond ik op voedingswaren te kijken, maar omdat ik op dat moment geen honger had, leek niets me de moeite waard om te kopen.

Soms lachte ik met mijn vrouw als ik in kasten, diepvries en frigo keek. Er was altijd ruimschoots reserve, en dan zelfs nog reserve vàn de reserve... ik vroeg haar dikwijls of ze soms dacht dat het oorlog zou worden. Maar óf ze gelijk had? Dat ondervond ik de laatste maanden wel!

Want dan wou ik kokkerellen en stelde vast dat de frigo weinig keuze bood! Tja... vrouwtje spelen vraagt toch ook een pak meer denkwerk dan ik me had voorgesteld. Maar gelukkig leer ik van mijn fouten en begin wat minder snel langs de rekken te lopen in de warenhuizen, en meer vooruit te zien. Want al had ik dan wel de pc ingeschakeld om geregeld te noteren wat er nodig was... toch zag ik de voorraad razendsnel slinken! En ja... als die niet aangevuld wordt, dan heb je niets hé?

Neen mannen, pas als je alleen valt besef je echt hoeveel denkwerk er wel nodig is om het huishouden te runnen. Zo ging ik soms naar de beenhouwerij, kocht een viertal stukken vlees om in te vriezen en veronderstelde dan dat ik er weer voor een hele tijd vanaf was. Enkele dagen later stond ik dan verbaasd te kijken dat het weeral allemaal op was! Héb dan maar een pc!

Nou ja, met vallen en opstaan leer je wel hoor! Die pc schakel ik trouwens niet meer in om mijn boodschappen te onthouden! Te omslachtig! Gewoon een blocnote bij de hand laten liggen en telkens een artikel bijna op is, noteren vóór je het vergeet! Gewoon stylo en papier. Het simpelste van al! The oldfashion way. Geleerd van... mijn vrouw zaliger!

Het tweede probleem is dan het koken voor één als je het een beetje 'normaal' wilt aanpakken. Probeer maar eens soep te maken voor één persoon! Of Bechamel- of Spaghettisaus. Voor het eerste moet je veel te veel groenten in huis halen, voor het tweede bestaan er gewoon geen potjes en vuurtjes die klein genoeg zijn. En dus moet ik dit alles maar 'in 't groot' maken, in porties verdelen, en in de vrieskast kieperen. Gelukkig dat ik dié tenminste nog heb.

Derde probleem: toespijs! Als je wat variatie in huis wilt hebben moet je toch aan vier vijf soorten toespijs denken, maar voor één man betekent dat dan voorraad voor zowat een maand! Maar zolang gaat dit alles niet mee, en belandt dus grotendeels in de vuilbak wegens vervallen gebruiksdatum!

Het werd dus een zoektocht naar dingen die langer meegaan, en een beperking in wat dat niét doet. Maar ook dààrin begin ik stilaan enige expertise te krijgen.

Maar goed, ondertussen ben ik het alweer allemaal een beetje gewoon en loopt alles weer zijn gewone gangetje. Alleen... stel ik nu vast dat dit gangetje preciés het gangetje is zoals mijn vrouw het voorheen deed en waarmee ik soms zo lachte!

Zeg dus niet zo gauw:
Het is maar een vrouw!

Willy.

20-08-2013 om 07:16 geschreven door Willy


» Reageer (0)
18-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westerse bemoeiingen

Waarom het Westen altijd weer wil tussenkomen in oorlogen en onlusten in de Moslimwereld begrijp ik niet! Oké, ze moorden er momenteel mekaar uit. Maar dat is hún zaak en niet de onze. Ooit zullen ze wel doorhebben dat hun religie hun parten speelt, maar daar is de tijd nog niet rijp voor! Dat moeten ze zélf aan den lijve en met veel pijn en verdriet ondervinden. Anders werkt het niet. Zo zijn wij toch ook geëvolueerd uit de middeleeuwen? Wij hadden toen toch ook niet af te rekenen met vreemden die ons de les kwamen spellen?

Wanneer zal het Westen begrijpen dat we hier niet alleen met een totaal verschillende cultuur hebben te maken, maar ook met een volk dat in een heel ander tijdperk leeft? Een volk dat nog heel veel moet evolueren alvorens op het niveau van het Westen te komen. En als dat evolueren gepaard moet gaan met gruwelijk bloedvergieten, dan moet dat maar! Je kunt een volk nu eenmaal niet pardoes uit het ene tijdperk naar het andere overplaatsen! Dat is om problemen vragen. Net alsof je van een bloesem een appel wilt maken van het ene moment op het andere.

Wanneer zal het Westen begrijpen dat evolutie TIJD vraagt, en ophouden met die misplaatste bemoeiingen?

Wanneer zal het Westen begrijpen dat het niet alleen om andere landen, maar om een totaal andere wereld gaat?

Akkoord dat de wereld beter af zou zijn als alle volkeren aan dezelfde kar trokken. Dat komt misschien wel ooit, als we de TIJD zijn gang laten gaan in plaats van te forceren.

Vreemden naar hier halen is al even verderfelijk. In hún wereld gaan ze dan vertellen hoe goed wij het hier hebben en scheppen daar dan nog maar eens ontevredenheid. Ontevredenheid die tot onlusten, en tenslotte tot oorlog leidt.

Want ze beseffen niét dat onze welvaart er niet vanzelf is gekomen! En beseffen nog minder dat zij nog niet ver genoeg zijn geëvolueerd om zelf die welvaart te scheppen, laat staan aan te kunnen.

En zo is het Westen wel voor een stuk verantwoordelijk voor de tegenwoordige onlusten! We hebben ervoor gezorgd dat ze voorbeelden zagen die ze zélf nooit zouden aankunnen, maar toch hetzelfde regime willen in hun land. Bovendien ook nog met behoud van hun religie die het al eeuwenlang allemaal naar de bliksem helpt.

Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook altijd. En die intelligente uitzonderingen waren nou nét de eersten om naar hier te komen studeren. Dié mensen integreerden zich perfect in onze samenleving. Maar zo begon het, en toen volgde de rest. In een stroom die niet meer te stoppen is zolang de Wetstraat het vertikt om onze grenzen weer streng af te sluiten! Zowel te velde als in de havens en luchthavens. We moeten dringend een voorbeeld nemen aan Australië, waar je niet zomaar binnenkomt als je geen geldige reden hebt!

Willy.

18-08-2013 om 10:18 geschreven door Willy


» Reageer (1)
17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De citroen (2)
 

We zijn alweer enkele werken verder, maar ik blijf trouw aan mijn citroenenkuur! En het resultaat valt niet te ontkennen! Van de zes kilo die ik verloor op enkele weken na het overlijden van mijn vrouw, zijn er ondertussen al drie teruggekomen! Van psychische wantoestanden heb ik geen last meer. Weinig of geen downs meer. Ben weer helemaal de oude aan het worden! De persoon die ik ooit was is er terug! Weer (bijna) volledige controle over mijn hersenen.

Waardoor? Door elke morgen rond 10 uur een halve citroen compleet met schil te verorberen. Hoe? Wel, ik was en schil een halve citroen en doe het binnenste in de kleinste beker van mijn Magic Bullet. Dan snipper ik de schil met een mes in kleine stukjes en gooi die erbij. Vervolgens schil ik een kiwi, snijd hem aan stukken en gooi dit er ook bij. Tenslotte 2 koffielepels suiker en een scheut vloeibare honing.

Dan laat ik de Magic Bullet 1 minuut draaien en lepel het papje op. Wat zuur, maar dat maken de suiker en de honing weer goed. Maar bovenal: gezond voor lichaam en geest! Laat de apothekers maar dure pillen verkopen die niet helpen! Leve de citroen!

Het voornaamste probleem bij bovenstaande bereiding is wel het kleinkrijgen van de schil. Want zélfs de Magic Bullet kan niet overweg met grotere stukken schil. En zelfs versnipperd blijven er toch kleine brokjes in het mengsel. De citroen diepvriezen en dan raspen is een mogelijke optie, maar nogal tijdrovend. Mocht iemand betere raad hebben, graag!

Willy.

17-08-2013 om 07:34 geschreven door Willy


» Reageer (0)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis opvang.

Gevonden in mijn mailbox:

Ook bezorgd dat je niet genoeg pensioen zal krijgen om goed te kunnen (over)leven?

Hier de oplossing voor je zorgen:
Als je te oud bent om nog alleen te wonen of denkt met je klein pensioen niet rond te komen en als de overheid bovendien beweert dat er nergens een opvangplaats is voor je...
wat kan je dan doen?


Een interessant voorstel is om iedereen boven de 65 jaar een pistool te bezorgen met 4 kogels.

Hiermee mag je 4 illegalen neerschieten.

Natuurlijk ga je dan de gevangenis in maar,...

Je krijgt daar stipt 3 maaltijden per dag, een dak boven je hoofd, centrale verwarming, airco, tv op je kamer tegen kleine vergoeding, ....maar bovendien krijg je GRATIS al de gezondheidszorgen die je nodig hebt.
Nieuw gebit? Geen probleem.
Bril nodig? Wordt voor gezorgd.

Nieuwe heup, knie, nier, longen, hart? Aan al je wensen wordt voldaan zonder dat het je een cent kost.
En je kinderen en kleinkinderen zeg je? Wel, die kunnen op bezoek komen wanneer ze maar willen. Er staat altijd iemand voor je klaar en al je wensen worden ingewilligd.

En wie betaalt dit allemaal?
Wel, dezelfde overheid die je eerst vertelde dat ze je niet kunnen opvangen of onderbrengen in een residentie voor senioren.

En, moet je voor dat alles je pensioen inleveren?

Neen, natuurlijk niet en omdat je in de gevangenis zit, hoef je ook geen belastingen tebetalen.  Zo spaar je nog wat!!!

IS DIT GEEN PRACHTIG LAND OM IN TE LEVEN?


Triestig om te zeggen, maar het is wel waar verdomme !!!

 

-o-o-o-

Wegens andere bezigheden had ik de laatste dagen nog geen tijd om verder te bloggen.

Willy.

16-08-2013 om 07:19 geschreven door Willy


» Reageer (1)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jager of prooi?

Langzaam maar zeker komt de filosoof weer boven in me. Gelukkig maar! Zo bekijk ik graag het wervingsgedrag van de jonge mannetjesputters onder ons. Zeg maar: hun 'jachtinstinct'. En zo kwam het dat ik onlangs maar aan het filosoferen ging over de gebruikelijke regels van het liefdesSPEL.

Jawel, SPEL met hoofdletters! 'Jagertje en prooi'. 'Roodkapje en de boze wolf'! Leuk om te spelen, maar levensgevaarlijk! En zelden tot een happy end leidend.

 

Wie de jager is hoeft eigenlijk geen betoog. Of toch?

Jazéker! Want de man dénkt dan wel de jager te zijn, maar in werkelijkheid is hij het prooidier! Alleen speelt de zogenaamde prooi het spel stukken subtieler dan de domme jager! Want de prooi wil niets liever dan prooi zijn als de jager haar bevalt! Maar is daarom nog niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven. Dit maakt het later veel makkelijker voor haar om te domineren in de relatie. Want eenmaal in een vaste relatie veranderen de spelregels drastisch! Dat wordt dan meestal geregeld door de 'prooi' herself. De jager kan er alleen maar verslagen en versuft bij staan kijken! Vanaf zijn nieuwe plaats... in de hoek waar tegenwoordig de Swiffer staat.

Gelukkig voor mij had ik die oerinstincten tussen man en vrouw al heel vroeg door en raakte er meer en meer van overtuigd dat dit spelletje wel leuk kon zijn als amusement, maar nooit tot een goede relatie kon leiden.

Zéker al toen ik op de werkvloer de vrolijke gezichten en de grapjes van de ongehuwden vergeleek met de zure gezichten van de gehuwden! Toen ik de ongehuwden vrolijk fluitend naar huis zag fietsen en de gehuwden met duidelijke tegenzin op de pedalen zag trappen. En óf dat opviel! Stilaan ging ik ongehuwden 'mannen' en de gehuwden 'ontmande mannen' noemen. En ik zwoer bij mezelf dat ik nooit aan dat jagerspelletje zou deelnemen! Ik zou het wel effe anders aan boord leggen! Met mijn eigen spelregels!

Helaas liet ik me toch ook wel enkele keren vangen door toe te geven aan mijn instincten in plaats van aan mijn verstand! Oerinstincten verdwijnen nu eenmaal niet zomaar zondermeer. Maar je leert van je fouten en je leert het verstand te laten primeren boven de primaire instincten.

Jager en prooi? Laat dàt maar over aan de tooghangers, macho's, halve garen en hele idioten! Ze kunnen maar de vruchten plukken van hun onnozel machogedrag. Wat ze dan maar wéér naar de toog drijft om hun beklag te doen over hun huisfeeks! Of janken over een vluchtige 'verovering' die heeft afgehaakt. Hebben ze weer eens iets anders om over te zagen.

En de 'gevangen' prooidiertjes? Dachten slim te zijn maar zijn al even dom tewerk gegaan! Ze hébben dan wel een 'echte' jager gevangen die ze willens nillens naar hun hand proberen te zetten, maar of ze daar ook begrip en liefde blijven van ontvangen is maar zeer de vraag! Een man kàn nu eenmaal niet verliefd blijven op een sterk dominerende of eeuwig zagende en klagende partner.

Maar goed, toegegeven; elke man is inderdaad wel voorzien van een hoge dosis potentieel jachtinstinct waar het de vrouwtjes betreft!

Maar hij is evenzo geprogrammeerd als potentiële moordenaar, dief, gangster, leugenaar en nog veel eigenschappen méér. Ik zeg wél: 'potentieel'. Als een sluimerend, maar altijd aanwezig oerinstinct. Maar naast het oerinstinct is er ook nog de rede en het verstand! En het hangt volledig van onszelf en van onze zelfbeheersing af wat we in onze bovenkamer laten primeren: het oerinstinct van de primaat, of het gezond verstand van de beschaafde mens? Ik zou me in elk geval niet graag verantwoordelijk voelen voor de eerste soort.

Het werkt net als de astrologie: de stand van de planeten bij onze geboorte mag dan wel onze neigingen en beweegredenen bepalen, maar daar heel ver boven staat nog steeds het gezond verstand van de mens. En dat verstand is vrij om al dan niet toe te geven aan bepaalde ingebakken neigingen.

Wat dan wél belangrijk is in een relatie? Verenigbaar denken, levensopvatting, gewoontes... En bovenal van weerszijden voldoende zelfzekerheid om niet de dwingende behoefte te voelen om de ander te gaan domineren. Als dàt alles klopt dan is er geen vuiltje aan de lucht om een relatie aan te gaan. Zoniet geldt de spreuk:

Wie een wijf kiest om haar lijf,
Verliest het lijf, maar behoudt het wijf!

Arme, domme macho's!!! Blij dat ik al heel vroeg uit dat clubje ben gestapt!

Willy.

13-08-2013 om 07:19 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!