Bewust_zijn
mijn levensvisie
09-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levenskunst.

Sommigen denken dat geld je gelukkig maakt.

Anderen zweren dan weer bij een geschikte partner.

Weer anderen willen persé een zo groot mogelijk stuk vastgoed. Een 'stukje van de wereld kopen' als verzekering voor de toekomst... Alsof dat 'stukje wereld' niet aan het vaderland, en straks aan de Moslimwereld blijft behoren!

Ach ja, elk vogeltje zingt zoals het gebekt is en ze doen maar.

Maar worden die mensen dan ook écht gelukkig? Als ik zo wat om me heen kijk vind ik eigenlijk van niét! Als het er op aankomt je geluk te verzekeren, werken al die dingen niet echt! En verzekeringen voor 'levensgeluk' bestaan helaas niet! Of toch? Jawel! En die verzekering is nog gratis ook!

Het komt er alleen op aan de kunst te verstaan om jezelf wijs te maken dat je gelukkig bent. Wààr en hoe dan ook!

Zelfbedrog? Nepgeluk? Helemaal niet! Want eens je die kunst volledig in de vingers hebt dan bén je ook gelukkig! In wélke situatie je ook verkeert. En gelukkig voor mij versta ik ook die kunst! Dé kunst der kunsten! Dé weg naar waar geluk! Wie deze kunst als gave heeft mag zichzelf gerust 'levenskunstenaar' noemen!

14 jaar bijna ben ik volmaakt gelukkig geweest te Oostende. De stad zélf lag me niet. Maar mijn partner lag me wél en was een Oostendse. En dus maakte ik mezelf maar wijs dat de stad ook best meeviel. En ja hoor... dat werkte best en ik bleef gelukkig. Tot mijn partner stierf! Toen werd ik met de neus op de realiteit gedrukt. Toen pas zag ik in door welk volk ik omgeven was. En begon ik me te ergeren aan de onbeschofte en onbeschaafde mensen die hier wel rondlopen! Het snel hoger wordend percentage allochtonen was daar zéker ook niet vreemd aan.

Is het verwonderlijk dat ik hals over kop terugkeer naar 'mijn' stad? Misschien wel het laatste witte bastion in België? Want dààr? Daar durft niet één Moslima met een oorlogsvlagje op de kop en in lange fladderende woestijngewaden op straat lopen. Evenzo voor de mannen die hier in 'overhemden' tot op de grond lopen. Ze zouden zich veel te bekeken voelen.

Maar hier? Hier dartelen ze vrolijk rond als bruine leefloners onder de witte leefloners. Kompleet met oorlogsvlaggetjes en gordijngewaden die zelfs in het moederland passé geworden zijn! Voelen ze zich helemaal thuis in een uitgesproken OCMW omgeving en profiteren ze schaamteloos van onze belastingen. Hier zijn ze welkom bij het OCMW. Hier beheersen ze langzaam maar zeker de stad. Net zoals ze Brussel, Gent, Charleroi en andere steden al hebben overgenomen en verloederd.

Oostende blijkt hen, als 'stad aan zee' te hebben bekoord. De bevolking lijkt het probleem niet echt door te hebben. Een werkloze meer of minder speelt hier toch geen rol. Werkloosheid is hier immers geen uitzondering maar de regel. Men denkt gewoon: "Als die bruin mannen ons werk willen doen kunnen wij lekker aan de dop blijven"! Dat het wel eens helemaal omgekeerd zou kunnen en zàl worden is hier nog niet echt doorgedrongen. In veel hersenpannen moeten daarvoor nog enkele schroefjes worden aangedraaid.

Waarom ze juist Oostende kozen als eerste 'Bruggenhoofd aan zee' in hun oorlog tegen de Westerse beschaving is niet moeilijk uit te leggen: in de andere kuststeden voelen ze zich niet welkom. Vallen ze uit de toon en krijgen ze de kans niet om 'vreedzaam' een nieuw bruggenhoofd te bouwen!

Slimme strategie trouwens: na overname van bijna het gehele land, moeten ze nu nog de kust zien te veroveren. En daar kozen ze de makkelijkste stad voor uit, om van daaruit te gaan uitbreiden. En reken maar dat ze dat vlug zullen doen! Hun twee- en driezitskinderwagentjes liegen er niet om! Al spoedig zullen die onschuldige kinderwagentjes door de inzittenden worden omgeruild voor verpletterende tanks. Het zal wel eerst naar west gaan, om aansluiting te krijgen met hun in Frankrijk wonende wapenbroeders. En eenmaal dàt gerealiseerd zal de uitbreiding naar het Oosten moeten gebeuren. Knokke zou wel eens het laatste witte bastion kunnen worden, vergelijkbaar met de streek voorbij de IJzer tijdens de eerste wereldoorlog.

Foei Willy, je bent goed begonnen maar weer heel erg in racistische termen vervallen!

Ik? Racist? Absoluut niet! Ik hou van mensen. Van àlle mensen. Maar wie me mijn vaderland probeert ontnemen krijgt het met mij aan de stok! Als onze eigen regering dat racistisch noemt, dan noem ik die regering een clubje van landverraders!

09-03-2014 om 07:11 geschreven door Willy


» Reageer (0)
05-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuismodus.

Ja, ik weet het, het is gene vette op mijn blog de laatste tijd! En ik moet me niet verschuilen achter tijdgebrek, want ik heb tijd zat. Het probleem is dat mijn hersenen in verhuismodus staan en aan niets anders willen denken! Zelfs willen vóórlopen op het schema dat ik me vooropgesteld heb! En dat schema bestaat uit:

1. Administratie: alles wat al kan in orde gebracht worden ook al in orde brengen.
2. Elimineren: Zaken die ik niet meer nodig zal hebben sorteren en zo snel mogelijk wegwerken. En dat blijkt héél wat te zijn! Want van wat ik verhuis wil ik ook zeker zijn dat ik het nog zal gebruiken. Al de rest moet weg. Ik wil een 'light' verhuizing, en niet eerst 'alles' verhuizen, waarvan de helft nadien toch zal moeten geëlimineerd worden.
3. Inpakken: wat al kan ingepakt worden.
4. Wegwezen.

Ja... nog 25 dagen en het is zover!

En mijn muzen? Tja... die worden door mijn hersenen streng op afstand gehouden! Verhuismodus, weetjewel? Gelukkig heb ik nog mijn muziek en mijn keyboard om die hersenen eventjes lam te leggen en me uit te leven in de muziek! Dat keyboard zal dan ook het allerlaatste zijn dat ik inpak!

05-03-2014 om 10:14 geschreven door Willy


» Reageer (0)
03-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euforie!

En zo is mijn laatste maand in Oostende aangebroken. Drie maand vooropzeg? Drie maand wachten? Over mijn lijk! Zo ben ik niet. Dat ligt niet in mijn karakter. Liever maar een paar maand dubbele huishuur betalen dan!

Drie maand wachten en met de vingers zitten draaien? Zou ik niet volhouden! Zou me doodergeren en -stressen. Een lang voorspel kan dan in de liefde wel hemels zijn, maar in zaken die moeten afgewerkt worden is dat hels! Zo ben ik tenminste toch en spreek uit ervaring. In mijn laatste dienstjaren bij de politie vond het gemeentebestuur van Knokke het nodig om het Belgisch kampioenschap wielrennen in Knokke te laten doorgaan. Een volle dag! IN HET HOOGSEIZOEN! OP EEN ZONDAG! Als tienduizenden toeristen in de voormiddag de badstad instromen! En die 'koers' moest dan nog langs de voornaamste invalsweg rijden!

Maar geen nood hoor! 'dendezen' zou die mission impossible wel oplossen! En om het hem helemààl gemakkelijk te maken startten de wekelijkse vergaderingen al twee jaar op voorhand. Gemakkelijk? Mijn voeten! Twee jaar lang uitkijken naar iets dat je zo spoedig mogelijk achter de rug wilt hebben? Hadden ze nu nog twee maand gezegd, maar twee jaar? Absurd!

Net alsof je de liefde aan het bedrijven bent, en er maar geen ontlading komt! Hels! Ik haalde me er, amper drie maand vóór de koers, een flinke depressie mee op de hals. Kon ook niet anders. Gelukkig had ik een goede dokter, die me er in zes weken wist bovenop te halen en klaar voor de uitdaging.

En nu zou ik me weer hetzelfde moeten laten overkomen door drie maand te zitten wachten en piekeren over hoé en wanneer? Neen hoor! Eenmaal beslist moet het bij mij ook zo snel mogelijk doorgaan, en een maand is ruim voldoende om de hele verhuis te regelen. Met een paar uur per dag dozen te vullen, overbodige spullen overboord te gooien, en de administratie in orde te brengen zit ik ruim op schema...

... en steek dan ook in een euforische stemming! De beloning zal immers groot zijn! Terug bij familie en vrienden die nu, dank zij de gekannibaliseerde kustbaan, eigenlijk op het equivalent van 100 km in plaats van 30 van me af wonen, waardoor familiebezoekjes tot een minimum werden beperkt!

Wat zijn we, verkeerstechnisch gesproken, toch goed af sedert de verkeerssituatie werd overgenomen door gediplomeerde broekies! Traag - trager - traagst is in die onvolprezen hogeschool te Diepenbeek de slogan. Wat volgt daarna? Stilstaan? Achteruit rijden? De traagheidsgrenzen zijn immers al lang bereikt in België!

Ook terug naar een 'witte' stad (de enige in België?) waar men nog verwonderd opkijkt als er eens een ander kleurtje opduikt op straat! Laat staan een hoofddoekje (lees: oorlogsvlag) of een in overgordijnen geklede Moslima!

Al met al ben ik dus reuzeblij dat ik deze beslissing of uitdaging niet uit de weg ben gegaan. Laat het maar gauw april zijn!

03-03-2014 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-03-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele namen.

Ik heb het al dikwijls gezegd.

Ik heb het al dikwijls gezien.

Ik heb het al dikwijls ondervonden:

Minderheden hebben het altijd weer voor het zeggen in dit onzalige landje.

De reden is niet ver te zoeken: minderheden vinden zich verwaarloosd en laten dat luid jankend horen en zien. En telkens weer loopt de politiek daar stomweg in!

Meerderheden, zeg maar het normaal gedeelte van de autochtone bevolking, waar de normale volksaard en cultuur heerst, janken niet en worden dus niet gehoord.

Deze stelling werd nog maar eens bewezen bij het laatste hersenspinsel van minister Turtelboom, namelijk haar onzinnig voorstel voor dubbele familienamen.

Wat bleek? Bij een enquête door VTM bleek een luttele 16% van de Vlamingen vóór, en 84% tegen!

Nog maar eens had een minister die beter zou moeten weten, geluisterd naar het gejank van een onbenullige minderheid! Wat meteen een uitstekende referentie van haar intelligentiepeil tentoon spreidt.

Een uiterst gevaarlijke strekking, want daardoor slagen minderheden, die niets met de algemene opinie van een volk hebben te maken, er telkens weer in het laken naar zich toe te trekken en onze cultuur te kannibaliseren.

Hopelijk krijgt onze onvolprezen krullenbol tijdig haar verstand terug!

01-03-2014 om 07:14 geschreven door Willy


» Reageer (0)
24-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonger dan je denkt.

Een verjaardag zou je eigenlijk een jaar moeten laten verouderen, maar gisteren voelde dat helemaal niet zo aan. Integendeel, ik voel me minstens een tiental jaar jonger geworden! En hoewel ik een hekel heb aan verhuizen, de stap is gezet en ik ben op een 'point of no return' gekomen. Eventjes door de zure (verhuis-)appel bijten en dan zit ik voor de rest van mijn leven op rozen. Hier dan maar nog eens een foto van hoe mijn living er zal uit zien en dus heel gezellig kan worden ingericht:

 

Met zicht op de kerktoren waar ik gedoopt werd, mijn eerste en plechtige communie deed, en me altijd al thuis voelde.

En ja, nog maar eens een 180° wending in mijn leven. Hopelijk de laatste nu. Moet je oude bomen nog verplanten? Misschien niet, tenzij je ze terugbrengt naar de plaats waar ze geboren zijn, meegewerkt hebben aan de uitbouw van de stad, en thuishoren!

En weeral moet ik mijn gelukkig gesternte bedanken: alles in mijn leven is altijd op het juiste moment op zijn pootjes gevallen. Enkele maanden geleden zou ik niet klaar geweest zijn om die stap te nemen. Een week geleden dácht ik er niet eens aan. Maar gelukkig ben ik een snelle beslisser die altijd weer op het juiste moment de juiste beslissing weet te nemen.

Het leven zit vol verrassingen en kansen. Het komt er enkel op aan om zonder lang talmen op het juiste moment de juiste kans aan te grijpen.

... Met héél veel dank aan mijn dochter Abigaeil en schoonzoon Gyorgy, die flink hebben meegeholpen om me over de streep te halen.

En gisteren dan, een prachtige dag beleefd. Héél lekkere gebakken paling in een heel gezellig kader, en daarna, wat dacht je, natuurlijk een wandeling door mijn oude, maar fel gemoderniseerde Knokke. Om van te snoepen! Natuurlijk, het was zondag en dan kun je er zowat op de koppen lopen in bepaalde straten. Straten die ik in de toekomst wél zal vermijden op weekends.

Chico voelde zich er ook thuis en was uitgelaten. Blijkbaar had hij door dat baasje gelukkig was.

En vandaag ga ik weer naar Knokke voor de hele dag, maar nu met de kusttram, en om het appartement van binnen te bekijken en alles af te meten, zodat ik een plan kan maken voor de plaatsing van mijn meubilair. Eventuele mails zullen dus pas vanavond worden beantwoord.

24-02-2014 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Back to the roots!

Is mijn leven dan nooit een rustig bestaan gegund, wars van emotionele veranderingen? Neen dus! Komt mijn dochter, te Knokke wonend waar eigenlijk ook mijn roots liggen, daar verleden week niet af met een voorstel dat ik onmogelijk naast me kon neerleggen? Een prachtig appartementje te huur, unieke omgeving aan het station van Knokke, en maar 100 euro méér dan wat ik hier te Oostende betaal!

Potvolkoffie! Moest ze dat nu wel doen? Dat is de kat bij de melk zetten, terwijl ik me er al helemaal op had voorbereid mijn laatste jaren in Oostende te slijten!

Lap! Voorbij met de rust, de routine, en het thuisgevoel! Een enorm dilemma ging zich in mijn hoofd nestelen en bezorgde me enkele slapeloze nachten. Maar na een paar van die nachten klaarde alles op, en hoewel ik verhuizen verafschuw, was het een kans die ik niet kon laten liggen! Dan maar meteen de korte pijn om de rest van mijn leven te kunnen slijten waar ik thuishoor! Back to the roots! Terug naar de stad waar mijn familie en vrienden wonen. Wég van het onveilige Oostende. Wég van een volksmentaliteit die me helemaal niet ligt! Wég van een stad waar meer bruin dan blank rondloopt! Wég van de stad met het hoogste werkloosheidscijfer van de kust! Terug naar de beschaafde wereld.

Waarom ik hier dan kwam wonen na mijn pensionering? Om mijn tweede vrouw, een Oostendse, gelukkig te maken. Ik voelde me thuis bij haar, zij voelde zich thuis te Oostende, en dus was er geen vuiltje aan de lucht. Tot ze stierf en ik achterbleef in een stad waar ik me nooit zal thuisvoelen!

En dus heb ik de beslissing maar direct genomen. Eind maart verhuis ik naar mijn favoriete stad, naar de derde verdieping ergens midden in het hieronder afgebeelde gebouw, het eerste gebouw aan de Lippenslaan.

Eind maart, begin april zal er dus weinig te beleven vallen op mijn blog. Want dan zal ik volop bezig zijn mijn nieuwe nestje in te richten.

En eenmaal dàt in orde, is het genieten geblazen!

En vandaag, zondag, is mijn verjaardag. Ik word 37... pardon, 73!!! En mijn zoon trakteert op lekkere paling. Mijn dag kan dus ook al niet meer stuk!

23-02-2014 om 07:09 geschreven door Willy


» Reageer (6)
19-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de vrede!

50 jaar geleden tekende België dus een samenwerkingsakkoord met Marokko, met als doel daar gastarbeiders te gaan ronselen. Ook Turkije viel in de prijzen.

Reden:de Belg was, als logisch gevolg van de té sociale vangnetten, te lui geworden om het harde werk op te knappen en stond voor bijna hetzelfde loon liever aan de dop.

Schuldige: de Wetstraat, door veel te softe sociale wetten en veel te laks toezicht op wie écht geen werk vond en wie geen werk wóu vinden.

Gevolg: niet alleen werden (onnodige) gastarbeiders ingevoerd, maar ook een 'vredelievende' religie. Geen vuiltje aan de lucht dus. Vredelievend tot en met. Tot puntje bij paaltje kwam!

Een 'vredelievende religie'? De Moslimgemeenschap? Als dat inderdaad zo is, kan iemand me dan verklaren hoe het komt dat momenteel overal ter wereld waar maar voldoende Moslims aanwezig zijn, oorlog, terrorisme en onveiligheid heerst? Voor het ogenblik is dat nog maar eens bewezen in Centraal Afrika. Vredelievend!?! Je moet het maar durven verkondigen! Terwijl het gehele Middenoosten in brand staat door zelfs onderlinge onenigheden!

De dooddoener "... het is alleen maar het werk van extremisten..." werkt alleen nog bij hoogst naïeve zielen! Bedenk maar even de commotie in dat 'Vlaamse' schooltje (De Blokkedoos) waar een juf werd verdacht van ongewenste intimiteiten met een der Moslimkinderen! De voltallige Moslimgemeenschap stond dagenlang te dreigen voor de schoolpoort en het scheelde weinig of die juf werd gestenigd. Tot bleek dat er helemaal geen intimiteiten waren gepleegd en de moeder zélf niet helemaal zuiver op de graat was. Maar de Moslimgemeenschap stond toch maar op straat de school uit te jouwen! Met andere woorden: plots bleek de HELE Moslimgemeenschap extremistisch en goedgelovig te zijn! Een volk van meelopers dan? Misschien. Maar die meelopers zijn dan wél even gevaarlijk als de extremisten! Nog gevaarlijker zelfs, want die extremisten zouden geen kans maken als ze die bende meelopers niet aan hun kant hadden.

Alleen maar de schuld van extremisten? In een gemeenschap die als een klit aan elkaar hangt onder het motto 'Eén voor allen, allen voor één", wàt die 'één' dan ook maar uit de mouw schudt om de bevolking op te jutten? Hoe naïef moet je zijn om nog te geloven dat alleen maar een minderheid aan extremisten gevaarlijk is? Hoeveel bewijzen moet dat volk ons nog meer leveren om ons de ogen te openen? Hoeveel doden moeten nog vallen door zinloos geweld alvorens er eens een nabestaande naar de rechtbank stapt en de regering, die dit alles mogelijk maakte, ter verantwoording roept?

Maar... zijn wij, beschaafde Westerlingen, dan zóveel beter? Ik geloof het niet. Vooral niet als ik bedenk dat het beschaafde Duitse volk amper tien jaar nodig had om zich van brave ziel te ontpoppen tot een wreedaardig beest dat Joden uitmoordde, en zelfs bereid was om tot bijna de laatste man te vechten! Dit alles door de verderfelijke doctrine van één enkele man: Hitler!

En zo besef je maar hoe kwetsbaar en wankel onze 'eerlijke' wetgeving is. Er is maar weinig nodig om een beschaafd volk te indoctrineren en om te vormen tot een moordend beest! Of, wat dan in onze tijd en toestand aan het gebeuren is: naar zelfvernietiging te leiden door de macht heel bereidwillig te laten overdragen aan vreemde culturen! Door heel geniepig steeds meer wetten en instellingen uit te vinden die de eigen bevolking geestelijk en materieel benadelen ten opzichte van die vreemden.

Het resultaat zou wel eventjes véél gruwelijker kunnen zijn dan wat in de tweede wereldoorlog gebeurde. Maar het gros van de bevolking beseft nog steeds niet hoe onze cultuur en onze waarden steeds meer met de voeten worden getreden ten voordele van vreemde culturen en waarden. Net zoals destijds het gros van de Duitsers niet doorhad waartoe de doctrine van dat miezerige persoontje van een Hitler zou leiden. En toen ze het wél begonnen door te krijgen was het telaat en lag hun land in puin!

Maar in één zaak stond Hitler met kop en schouder vér boven onze regeringen: hij, en hij alleen nam de volle verantwoordelijkheid op zich. Terwijl de poesjenellen van ons elke verantwoordelijkheid schuwen, en als er iets misloopt alleen maar met de vinger naar elkaar wijzen. Daar zijn ze nu trouwens ook al goed mee bezig in de aanloop naar de verkiezingen!

19-02-2014 om 09:08 geschreven door Willy


» Reageer (0)
11-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In den beginne...

Ik moet nog maar eens iets gaan schrijven hé? Over het aards paradijs misschien? Of over religies die eigenlijk enkel nog maar door kleine kinderen kunnen geloofd worden maar ongelooflijk genoeg door héél brede lagen van de bevolking worden geloofd.

En dat geeft dan meteen ook het bedenkelijke allooi van de verstandelijke vermogens van de wereldbevolking weer! Soms begrijp ik het helemaal niet. Iemand studeert af als dokter of advocaat, bewijst daarmee zijn intelligentie... en gaat dan nog geloven in de meest onzinnige sprookjes! Is dàt intelligentie? Kom nou!

Ik zie eigenlijk maar één aanvaardbaar excuus voor dat fenomeen: die mensen doen alsof, om meer politieke dan religieuze redenen.

Neem nou het allereerste begin van 'ons' sprookje: Adam en Eva. Waarom? Waarvoor? Wat was de bedoeling van die 'schepping'? Om hen eenzaam en alleen hun dagen te laten slijten in het aards paradijs? Ondertussen lijdzaam toekijkend hoe dieren zich lustig vermenigvuldigden en op de duur zowat de volledige wereld in beslag namen? Een wereld met alleen maar twee mensen! Mensen die van God het verbod kregen opgelegd zich te vermenigvuldigen. Is dàt logica?

Wel, nu mag je nog steevast in een God geloven, maar als je dàt slikt moet er toch ergens een en ander niet op een rijtje zitten in je bovenkamer! Want wat was dan de bedoeling van God met de schepping? Hij schept twee mensen, met alles erop en eraan om zich voort te planten, en dan verbiedt hij dat! Tja, dan had hij zich wel de moeite van de schepping van de mens kunnen besparen!

De onlogica en onnatuurlijkheid viert hier nog maar eens hoogtij! En als je nou persé vindt dat je in God moet geloven, dan blijft maar één mogelijkheid over: zo heeft God het niet bedoeld, maar zo heeft de kerk het verdraaid. Van verbod op geslachtelijke gemeenschap is trouwens helemaal geen sprake in de bijbel! Want daarin staat duidelijk dat hen maar één ding verboden was: eten van de boom der wijsheid.

Ho ho... dat klinkt al heel anders dan seksverbod!

Hoé voor de duivel heeft de kerk daar een dergelijk onzinnige betekenis kunnen aan geven? Wat heeft wijsheid nou te maken met geslachtsgemeenschap?

Hoé voor de duivel geloven mensen in die onlogische betekenis? Waar is die uitleg goed voor? Ze heeft er alleen maar voor gezorgd dat seks een zodanig taboe heeft meegekregen dat zélfs de hedendaagse moderne mens het onderwerp nog altijd met een zekere schroom benadert. Resultaat van twintig eeuwen doctrine van de kerk! Terwijl de natuur, die 'god' binnen in ons, het helemaal anders zegt!

En dan komt daar, in het aards paradijs, een nieuw wezen bij: Satan, in de gedaante van een geniepige slang die hen verleidt om toch seks te hebben! Man man... uit welk ziekelijk brein is dat allemaal ontsproten? Wat moest hiermee verdoezeld worden?

En weer zie ik maar één mogelijkheid: die boom der wijsheid! Want daarin kan het echte gevaar hebben geschuild. Door wijsheid te begeren zou er een moment kunnen gekomen zijn dat de mens zich de gelijke van dat wezen dat zich God noemde zou vinden. En dat mocht onder geen voorwaarde gebeuren!

Maar dan, als die 'God' zó dacht, moet hij over behoorlijk wat frustraties hebben gebukt gegaan. Geweten hebben dat hij ver van volmaakt was en tot elke prijs hebben willen vermijden dat sommige mensen volmaakter zouden worden dan hijzelf. Daarom moesten ze wél intelligent genoeg zijn om zijn vuile werkjes op te knappen, maar die intelligentie niet gebruiken om nog wijzer te worden!

Op dit punt van mijn gedachtegang moét ik wel tot de conclusie komen dat dit wezen helemààl geen volmaakte godheid was! Verre van zelfs. En moeten we die Satan eigenlijk dankbaar zijn dat hij ons er toe aanzette wél van die 'boom der wijsheid' te eten en kennis te verzamelen. Geen wonder dat God verbolgen was op Satan! Want, nog altijd als we in het Bijbelse sprookje willen geloven, dan hebben we het aan Satan te danken dat we geen onmondige kinderen gebleven zijn, maar ons hebben ontwikkeld tot een (nou ja...) 'beschaafd en wijs' volk.

Moet ik dan maar een Satanvereerder worden? Neen hoor! Want ik geloof niet in die kinderlijke sprookjes. Ik bedoel enkel maar: je hebt twee keuzes als je dan toch een gelovige wilt zijn:

- Ofwel geloof je in de bijbel en moet je tot de conclusie komen dat Satan onze weldoener is.
- Of je laat die hele santenkraam vallen en gelooft enkel nog in de God binnen in je.

Maar geloven dat een God de mens schiep en hem verbood zich voort te planten is je reinste onzin! Dat moet zelfs de fanatiekste gelovige snappen! Als dàt de bedoeling van god was zou hij Adam en Eva gewoon geen voortplantingsorganen hebben gegeven.

Al is er een derde mogelijkheid: God, zowel als Satan, waren aliëns! Buitenaardse wezens die om een of andere reden grondstoffen nodig hadden die de aarde hen kon leveren. Er was maar één probleem: wie zou die grondstoffen opdelven? De dieren die de aarde bevolkten vielen uit de boot. Tenzij... bepaalde van die dieren intelligent genoeg konden worden gemaakt om hen taken op te dragen. En zo maakte 'God' de mens. Misschien een genetisch gemanipuleerde aap? Een wezen dat hij tot zijn slaaf kon maken. Een wezen dat ook zéker niet nog intelligenter mocht worden, want dan zou het in opstand kunnen komen en die grondstof voor eigen gebruik houden.

Satan, ook een van die aliëns, moet om een of andere reden medelijden gehad hebben met die schepsels, en ze geholpen hebben om voldoende wijsheid te verzamelen om zelf hun eigen boontjes te doppen en te doorzien dat die 'God' hen enkel voor zijn eigen voordeel gebruikte.

Wat die begeerde grondstoffen dan wel waren? Goud misschien? Wie weet was er ooit goud in overvloed op aarde, en hadden die aliëns goud nodig voor hun geavanceerde technologie misschien? En wie weet is daardoor ook het sprookje ontstaan over de onschatbare waarde van goud voor sieraden en dergelijke rommel.

Want ook dàt is iets dat ik nooit heb begrepen: waarom voor de duivel hechten mensen zoveel waarde aan goud? Voor sieraden? Daar bestaan toch honderden andere en veel goedkopere materialen voor? Maar nu pas blijkt goud, als heel goede geleider, plots ook heel belangrijk in de elektronica.

En voilà... daar hebben we het verband!

En dan verlieten de 'Goden' (lees: de aliëns) plots de aarde en lieten zich nooit meer zien. Waarom niet? De aardbewoners begonnen te slim te worden, de goudvoorraad was zoveel als uitgeput, en voor wat overbleef moesten die aardbewoners maar vechten. Wat ze trouwens ook gretig deden! Maar niet begrijpend waarvoor de aliëns het nodig hadden, gingen ze er maar sieraden van maken en promoveerden ze het zelfs tot betaalmiddel.

Dat was dan het materieel gevolg van die tussenkomst door aliëns. En vormde niet echt een probleem.

De échte problemen begonnen pas toen het geestelijk gevolg kwam bovendrijven. Toen allerlei op winst beluste lieden hun eigen uitleg aan het hele gebeuren gaven. Feiten verdraaiden. Religies uit de grond stampten. Religies die zo erg van elkaar verschilden dat ze wel tot bloedige strijd moesten leiden. Religies die helaas nog tot in onze 'moderne' tijden welig verder tieren en geloofd worden door de simpelen van geest die het merendeel van de bevolking uitmaakt. Alle religies hebben trouwens één zaak gemeen: ze zijn ontsproten aan ziekelijke breinen, en, althans in de eenentwintigste eeuw, totaal ongeloofwaardig geworden voor iedereen die nog een klein beetje logisch verstand heeft.

Maar anderzijds ook een steun en toeverlaat voor kwezels en kwallen die het om een of andere reden niet kunnen vinden op aarde, en dan maar tegen beter weten in geloven in oppermachtige goden die hen de illusie van een hemel weten voor te houden. Een hemel waar geen kennis voor nodig is. Een domme hemel dus...

Dergelijke mensen 'ontlopen' het doel van het leven: kennis verzamelen en de mensheid daarmee helpen om ooit achter de échte waarheid van dit alles te komen.

- Die waarheid die niét te koop ligt in kerken en moskeeën, maar die diep in onszelf schuilt.
- Die waarheid die religies ons met leugens en sprookjes proberen te verhinderen te ontdekken.
- Die waarheid die tot beter inzicht in de werking van de natuur en het heelal leidt.
- Die waarheid die een betere en eerlijkere wereld zou kunnen scheppen.
- Die waarheid waar de groten der aarde zo'n schrik van hebben, want dan zou blijken dat ze noch min noch meer zijn dan hun laagste onderdanen. En die hen dus met name hun macht zou ontnemen.

En daar draait het nou net allemaal om: MACHT!!! Macht door kennis is uit den boze. Macht om winstbejag is de boodschap in de 'moderne' wereld! Die wereld waarin de macht nogal dikwijls in handen is van de grootste idioten!

Snappen we nou waarom de machtsposities telkens weer worden ingenomen door de verkeerde mensen op de verkeerde plaats?

Snappen we nou waarom die boom der kennis zo nodig moest verdraaid worden tot een waanzinnig en totaal ongeloofwaardig verbod op seks?

Snappen we nou waarom priesters niet mogen trouwen? Ze moeten het voorbeeld geven om de leugen in stand te houden!

11-02-2014 om 07:06 geschreven door Willy


» Reageer (0)
05-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land van belofte.

Blijkbaar schrijf ik zeer slecht, want hoe minder ik schrijf, hoe meer bezoekers langs komen op mijn blog! Raar maar waar. Eigenaardige vaststelling, maar zo werd het nu toch nog eens bewezen, nu ik eventjes een tijd lang geen inspiratie (of tijd) heb. Zal ik er maar helemaal mee ophouden om mijn bezoekersaantal de hoogte in te jagen?

Natuurlijk niet! De inspiratie laat het gewoon wat afweten omdat ik andere prioriteiten heb. Ben me druk aan het vervolmaken als 'huisman', als poets- en wasman, als keukenprins, en natuurlijk ook als liefhebber-muzikant. En dit alles slorpt me dan zo op dat mijn gedachten niet zo vlot meer communiceren met de muzen. En van mijn muzen kan veel gezegd worden, maar opdringerig zijn ze helemaal niet. Als ze niet worden aangesproken doen ze gewoon een 'muzenslaapje'. Wat ik hen trouwens van harte gun. Zo kan ik me ook eventjes met andere dingen bezig houden.

Het is trouwens, wat mij betreft, ook komkommertijd in de politiek. Hoewel de politiek dat zélf heel anders ziet. Want nu de verkiezingen naderen gaan de politieke leugens weer hoogtij vieren. Maar aan leugens heb ik een broertje dood. Aan beloftes trouwens ook. Je zou gaan denken dat we in het land van belofte wonen als je ze zo bezig hoort. Diegenen die nooit iets anders dan stommiteiten presteerden kraaien natuurlijk het luidste nu! En dat wil ik gewoon niet horen. Liever stel ik vast wàt ze doen dan te moeten luisteren naar wat ze belóven te zullen doen.

'Ze' hebben bijvoorbeeld ons land uit de crisis gehaald! Komaan zeg! Hoe zou dié bende kabouters dat nou kunnen? Door oude fouten te herstellen (of verdoezelen) met nieuwe fouten die al evenmin werken? Als onze economie weer wat gaat aanzwengelen ligt dat vooral aan het feit dat we ondernemers hebben die niet bij de pakken blijven zitten... ONDANKS alle geklungel van de Wetstraat!

In werkelijkheid hebben we maar één probleem. Maar geen enkele regering is bereid dat aan te pakken! Ze durven niet eens belóven dat ze het zullen aanpakken. Zó eerlijk zijn ze tenminste toch nog.

Wat dat probleem is? Dat weet elke rechtgeaarde Vlaming, en zelfs ook elke rechtgeaarde Waal. Maar dat wil de Wetstraat niet weten! Veels te moeilijk!!!

05-02-2014 om 10:15 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik weet het niet...

... en kan het ook niet weten. Maar waarschijnlijk haken sommige mensen wel af als ik het weeral eens over onze multiculturele problemen heb. Dat meen ik tenminste te mogen veronderstellen, want ik kén de doorsnee Vlaming! Wat verontrustend of bedreigend overkomt, wordt uit de geest verbannen omwille van de zielerust. Want het Vlaamse zieltje hecht toch zoveel belang aan zijn rust! Verontrustende berichten worden snel weggemoffeld in een duister onderbewustzijn, en het bewustzijn zélf wordt op leukere dingen afgestemd.

WEL, DAT IS NOU NET ONS PROBLEEM!!!
DAT IS WAAR POLITICI IN SPE OP INSPELEN!
BELOOF BROOD EN SPELEN, EN JE KANSEN VERDUBBELEN!

Gelukkig voor de politici, want net daardoor kunnen ze ongebreideld en onbeschaamd hun gang gaan. Dikke lagen vervuilde maar zoete stroop smeren op kwaadaardig etterende wonden! Of die wonden gewoon doodzwijgen en ook de bevolking de mond snoeren met antiracismewetten, die meer weg hebben van antivaderlandswetten.

En zo kan de Vlaming lekker verder dromen van een betere wereld. Een betere wereld die onze leiders wel eventjes in hun Wetstraatoven zullen weten te bakken. Met veel suiker. Met veel honing. Maar helaas, het is nepsuiker en het is nephoning! Betaald door jij en ik, of erger nog: met geleend geld! Een zware hypotheek plaatsend op elk van ons. ELK VAN ONS! ONS NAGESLACHT INBEGREPEN! Hoor je wel? Zonder dat we daar toestemming voor gaven. En zelfs de bloem voor die 'betere wereld' die ze denken te bakken is niet langer wit maar heeft alle kleuren van de regenboog.

Jawel, daar in de Wetstraat worden tegenwoordig zoete broodjes gebakken! Gevaarlijke, verraderlijke broodjes. Want dié ingrediënten? Die zou je niet in je keuken willen! En hoe dichter de verkiezingen naderen, hoe zoeter de broodjes worden. De prijs? Komaan zeg, dat is toch voor later zorg hé? Wie denkt dààr nou aan! 'Iemand' zal het wel betalen hoor, nadat zij verkozen zijn.

Wie die 'iemand' is? Wij allemaal!!!

De dommen en de slimmen. (De slimmen omdat ze het loodje moeten leggen voor de dommen).
De maagden en de hoeren.
De dikken en de dunnen.
De bajesklant en de politieman.
De rijken en (vooral) de armen!
De intelligenten en de onnozele zielen!
Het schoolkind en de gepensioneerde.

Maar goed, ook hier vinden we weer diezelfde mentaliteit van de Vlaming: je wilt niet weten wat er in die mis-baksels zit of achter steekt. Het lijkt NU goed te gaan en dat is wat telt. Je wilt je zielenrust vrijwaren. Verder dromen. Tegen elke prijs.

Net als een risicopatiënt voor kanker die zich niet wil laten onderzoeken uit angst dat de uitslag wel eens positief zou kunnen zijn!

Of net als een fastfoodvreter die niet wil weten wat er zo allemaal in zijn hamburger steekt. Dat zou zijn eetlust wel eens kunnen bederven! En... het moet maar zo lekker niet zijn hé?

Nú... nú... nú. Dàt is wat telt. Morgen zien we dan wel weer.

Welke kansen voor de toekomst biedt een dergelijke mentaliteit voor de beschaafde wereld? Je wilt het ook alweer niet weten zeker? Oké, dat is je volle recht en dus vertel ik het je ook maar niet. Moet elk maar voor zichzelf uitmaken... of lustig verder dromen. Onze politici kunnen er maar wel mee varen. Over de volgende verkiezingen maak ik me al lang geen illusies meer! Vraag me zelfs af of ik me wel zou 'derangeren' om achter het gordijntje van die schaamteloze poppenkast te gaan kruipen! Als ze me daar een boete willen voor geven dan moeten ze dat maar doen.

De verkiezing aller verkiezingen... zo klinkt het in de media.

"België zal zich na deze verkiezingen herbronnen" zei koning Filip.

Ach Sire... zwijg stil! Er zijn al lang geen Belgen meer! Er is al lang geen België meer! Want België is al lang ONTbrond. Die bronnen liggen nu ergens in de Sahara, of in de Russische steppen of toendra's. En wie weet moet u straks worden aangesproken als Sjeik! Of misschien wel als Tsaar! We willen immers toch dat onze parasiterende 'gasten' hun moedertaal en cultuur behouden? Of niét soms? Of misschien wordt u gewoon een paria die zelf moet buigen voor Sjeiks en Tsaren.

Herbronnen? Met een dérgelijke ballast aan door ons te betalen vreemden waar niemand iets tegen onderneemt? Kom nou...

Tot slot nog even een ideetje voor wie beter romans kan schrijven dan ik: de titel van een nieuwe bestseller zou kunnen zijn: 'Vlaanderen en zijn ballast'. Maar ja, die roman zou nooit het daglicht kunnen zien, tenzij via 'illegale' kanalen. Daar zou de censuur immers wel voor zorgen. Net zoals in wereldoorlog II, weetjewel?

01-02-2014 om 06:47 geschreven door Willy


» Reageer (0)
30-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeventien procent!!!

Eindelijk durven de media cijfers geven over de verhouding 'echte Vlamingen' en 'vreemde Vlamingen'. En wélke cijfers! Zelfs ik viel ervan achterover toen ik ze hoorde op het nieuws!

17% van de 'Vlamingen' zou van buitenaardse... pardon, buitenlandse afkomst zijn. Sorry voor die vergissing, maar de meeste van die vreemden kunnen net zo goed van buitenaardse afkomst zijn, zo wereldvreemd als ze leven.

In sommige grootsteden loopt het aantal zelfs tot 54% op! Slik!

En onze politici? Ach man, hun naam is haas en ze weten nergens van. Het zal hén een zorg wezen in de zwaar beschermde omgeving waarin ze hun eigen leven slijten. Of... zijn ze tóch angsthazen die voor alle zekerheid en lijfsbehoud het gespuis en de parasieten onder de vreemden maar in de watjes leggen? Zich het lot van Pim Fortuin herinnerend? Onbekommerd om de mizerie waarmee ze de eigen bevolking opzadelen?

17% dus! Dat is méér dan onder de Duitse bezetting in de tweede wereldoorlog. En wat is het verschil met die bezetting? Ach, dat verschil zit hem enkel in de benaming. De bezetter is 'migrant' geworden. En bij het woord migrant denk je automatisch dat hij zal migreren en opgaan in onze beschaving. Maar niks is minder waar zo blijkt! Waarom niet? Omdat hij ons land bezet met alle steun van onze bloedeigen leiders, en er daardoor onbeschaamd 'zijn' land kan van maken! Had Hitler soms niet dezelfde bedoeling?

En toch is er een groot verschil met de bezetting in WO II. Want daar hadden we tenminste nog te maken met bezetters uit onze cultuur, waarmee te praten viel. En de Gestapo en aanverwante kwaadaardige uitwassen daargelaten, schoot de gewone Duitse soldaat best op met de plaatselijke bevolking.

Tja, het barbaarse woordje 'oorlog' werd stilaan veranderd in 'migratie'. En vechten met open vizier is nu lafhartig terrorisme geworden. De uitwerking is dezelfde, of erger. Maar het woord komt zoveel zachter over hé voor de watjes die maar laten betijen tot het telaat is?

De cijfers over tewerkstelling van vreemden waren nog bedroevender! Ik heb niet alle cijfers uit het nieuws onthouden, maar in elk geval werkt niet één vierde van hen, en leeft de rest... ja, van wat? Van het zweet van de werkende échte Vlaming natuurlijk! Of die diefstal nu 'legaal' via het OCMW wordt uitbetaald, van rooftochten komt, of van beide speelt geen rol: WIJ draaien er voor op. En WIJ worden door hen als achterlijke ketters aanzien!

En nu vraag ik jullie: hoeveel verschil vertoont die toestand met de tweede wereldoorlog in België? Niet zo erg veel hé?

Wie durft nog te beweren dat we niet in oorlogstijden leven?

- Konden we tijdens de bezetting in de tweede wereldoorlog veilig de straat op? JA! Want als er gevaar was luidden de sirenes.
- Kunnen we dat nu nog? NEEN! Want nu kan het gevaar incognito achter elke hoek schuilen.
- Werd de modale burger in de tweede wereldoorlog bedrogen en bestolen door de bezetter? NEEN!
- Wordt die dat nu? JA! Soms rechtstreeks, soms via 'diensten' zoals het OCMW.
- Was er censuur in de tweede wereldoorlog? JA!
- Is er nu censuur? JA!
- Wie stelde die censuur op in de tweede wereldoorlog? DE VIJAND!
- Wie stelt nu die censuur op? Onze EIGEN LEIDERS! Foei!!!

Beste lezer, overweeg deze gevolgtrekkingen en trek er je eigen conclusies uit. En wie vindt dat we geen probleem hebben dat dringend om een oplossing schreeuwt, begrijp ik niet meer. Misschien ook heb ik te lang geleefd! Misschien ben ik te vaderlandslievend, en is vaderlandsliefde tegenwoordig als misdaad bestempeld door de bende onnozelaars in de Wetstraat.

En wie denkt dat het allemaal zo'n vaart niet loopt moet zich maar voorbereiden om met de gevolgen te gaan leven!

30-01-2014 om 07:08 geschreven door Willy


» Reageer (3)
27-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagdromen.

Als ik het in dit landje voor het zeggen had...

Als ik de media kon beheersen (lees: 'bevrijden van censuur') en verplichten de waarheid en niets dan de waarheid te verkondigen! Als die media niet langer moesten doen alsof ze blind waren voor de realiteit. Als die media niet langer angstvallig de ware identiteit, afkomst en ras van daders stil moesten houden. Als de schandalige censuur op uitlatingen over vreemden zou worden vernietigd. Als het CGKR zou worden omgevormd tot CENV (Centrum voor de Noden van Eigen Volk)...

Dan... dan zou het TV nieuws er helemaal anders uit zien. Dan zou een koe een koe genoemd worden en een kalf een kalf. Dan zou de publieke opinie, helaas zo makkelijk beïnvloedbaar, onmiddellijk een ommeslag van 180° maken! Dan zou de publieke opinie eindelijk eens weten waar het allemaal om draait en wat ons naar beneden haalt. Eindelijk begrijpen voor wié ze moet stemmen.

Voor wié? Zéker voor NIEMAND die momenteel op de kiezerslijsten prijkt, en die lijsten in werkelijkheid onbeschaamd ontsiert. En zoals het er tegenwoordig aan toegaat kan slechts op één manier gereageerd worden: door voor géén van de entertainers op die lijsten te stemmen. Met andere woorden: ongeldig stemmen. Of gewoon niét gaan stemmen! Iedereen! Het hele land! Massaal protest tegen de clowns op die lijsten! Dàn pas zullen de partijen beseffen hoe verkeerd ze bezig zijn en zich haasten om degelijke kandidaten naar voor te schuiven!

Dàn pas kan de waarheid komen bovendrijven. Dàn pas zullen we kunnen inzien hoeveel decennia tijd we hebben verloren door een op zijn minst onverantwoord kiesgedrag! Dan pas zullen we weer naar waarheidsgetrouw nieuws kunnen kijken. Dan pas zullen we zien waar onze zuur verdiende centjes naartoe vloeien! Wie onze cultuur en leefruimte ontsiert. Wie ons landje verloedert en probeert om te schakelen naar die verachterde wereld waar ze zelf vandaan komen!

Ach ja... dagdromen moet ook eens kunnen hé?

27-01-2014 om 07:31 geschreven door Willy


» Reageer (0)
25-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewenning.

Moest iemand vanuit de jaren 1960, toen alles nog zo goed ging in ons landje, in één klap naar onze huidige belabberde toestand worden getransporteerd met een tijdmachine, dan zou hij achterover slaan van de verloedering die hij rondom zich ziet. Hij zou zich niet meer thuis voelen in zijn land. Zou verontwaardigd en verbolgen zijn op de lui die het allemaal zo ver hebben laten komen. Moest hij dààrom zo hard hebben geploeterd? Moesten dààrom zijn ouders hun bloed hebben vergoten in twee wereldoorlogen? Om een generatie politici in het zadel te helpen die het allemaal weer verkwanselde? Alsof het bloed, het leed en de tranen van de voorvaderen geen enkele waarde meer hadden?

Want waarschijnlijk zou hij hoopvol in die tijdmachine zijn gestapt om eens te zien hoeveel beter we het ondertussen hadden weten te maken! Dat we het allemaal naar de knoppen hebben helpen maken door voor het verkeerde soort politici te kiezen had hij niet kunnen vermoeden! Op straat begrijpt hij, net als wij trouwens, veel van de mensen om hem heen totaal niet. De een spreekt Russisch, de ander Arabisch. De een is zwart, de ander bruin... allemaal individuen die hier helemaal niet thuishoren! Wat voor de drommel is er gebeurd in Vlaanderen? Welke idioten zijn hier verantwoordelijk voor?

En wij dan? Wij? Wij worden er zachtjesaan en heel stiekem aan gewoon gemaakt. Het gros van de bevolking ziét of hoort het niet eens meer. En àls ze het al horen en zien, dan juichen ze het toe! De jeugd groeit ermee op en denkt in een 'normale' wereld te leven.

Gewenning noemt dat dan. Gewenning, geïndoctrineerd door politici en media! Als je maar lang genoeg met de neus op abnormaliteiten wordt gedrukt ga je ze op de duur als normaal beschouwen! Tenminste, als je het nadenken overlaat aan politici en media...

Zélfs homos en lesbiennes gaan we op die manier als 'normaal' gaan zien! Het is maar een klein stapje meer verder om ook moord, diefstal en terrorisme als normaal te gaan aanzien! Dat is trouwens ook de makkelijkste weg voor politici: door alles als 'normaal' te bestempelen hoef je nergens in te grijpen!

Maar de ouderen, tenminste deze die nog kunnen nadenken zoals het hoort, en drommels goed weten hoe ànders en beter het had kunnen zijn, dié worden het nooit gewoon! Die vergeten nooit hoe hoopvol ze in de jaren 60 uitkeken naar de toekomst. Hoe hard ze werkten om die toekomst steeds maar te verbeteren. Toen we in dié tijd uitkeken naar dat magische jaar 2000 zag ons geestesoog een hemelse wereld. Een gelukkige samenleving en een nog onvoorstelbare technologie die de mensheid ten dienste stond!

Wat dachten we verkeerd. Die technologie, die kwam er wel. Maar helaas, ze kwam ons helemaal niet ten goede! Ze werd met kwistige hand uitgedeeld aan (letterlijk) vreemde volkeren, al dan niet crimineel. Met ONS geld. Met ONS zweet! Met ONZE ijver om vooruit te komen. En meer nog: wàt we ook uitvonden, de eersten die ervan gingen profiteren waren de abnormalen en de criminelen! Denk maar aan internet! Denk maar aan vliegtuigen en de moordende bommen die je ermee kunt gooien!

Laat ons alstublieft nooit een tijdmachine uitvinden! Want dan is datzelfde soort in staat om zelfs onze voorvaderen of nakomelingen te gaan bestelen en te terroriseren!

Kwamen we dan helemaal niet vooruit? Neen! We lieten ons overmeesteren door vreemde rassen, overspoelen door abnormalen, en uitbuiten door onze eigen politici! Het vervolg van deze desastreuze mentaliteit wil ik niet weten.

... En langs de zandweg van mijn vader zag ik de hoge bomen staan...
Ik was nog jong en kon niet weten dat het zo erg verloederen zou!

Arme nieuwe generaties!
Arme, maar onnozele kiezers!
Arm 'multicultureel' Vlaanderen!
Waar de misdaad welig tiert,
En waar verloedering de leefruimte ontsiert!

25-01-2014 om 11:07 geschreven door Willy


» Reageer (0)
23-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diversiteit.

We moeten dus leren leven met diversiteit... zeggen onze leiders. Zeggen de media. Dat betekent dat, als je de straat opgaat, je je midden tussen allerlei ongure types bevindt, en moet doen alsof dat helemaal normaal is.

- Types met de handen diep in de zakken van de broek die jij betaalde en waarvan de 'cul' zowat tussen de knieën hangt.
- Types die geen jota begrijpen van jouw taal. Evenmin van je cultuur.
- Types die druk gesticulerend luid orakelen in een taal waar je het raden naar hebt.
- Types die er voor zorgen dat minder moedige mensen na zonsondergang de straat niet meer op durven.
- Types die de onmogelijkste taaltjes spreken, en zich toch Belg durven noemen!
- Types die, als het van onze regeringen afhing, zich superieur aan de stomme Westerling kunnen opstellen, en nog door die stommelingen betaald worden ook.
- Types die in eigen (apen-) land geweerd werden als de pest, maar hier welkom zijn.
- Types die van onze Westerse wereld de vuilnisbelt van de wereld proberen te maken.
- Lanterfantende types die ofwel leven van genadegeld, uit jouw belastingen geput, ofwel van diefstal en deugnieterij. In beide gevallen ben jij wel het willoos slachtoffer.

En ja... ook types die in principe niet gewenst zijn in onze contreien. Zélfs niet door onze gewatteerde leiders. Maar waar diezelfde leiders ook helemaal niets durven tegen te ondernemen. Hen hoogstens een boterbriefje toestoppen me het strenge 'bevel' het land binnen 24 uur te verlaten. Maar of ze dat ook zullen doen wordt helemaal niet gecontroleerd! Ze zullen zich dan ook wel haasten om dit, voor hen luilekkerlandje, te verlaten! Die boterbriefjes zijn trouwens welkom als toiletpapier!

Wie zich bijgevolg na zonsondergang nog honderd procent veilig voelt in zijn (afgepakt) territorium moet nu maar eens de vinger opsteken! Er zullen niet veel vingers moeten geteld worden, tenzij van de dwazen die overal inlopen. Tot de dag dat ze zelf het slachtoffer worden van hun misplaatst vertrouwen.

Leve de diversiteit! Leve de marionetten die dit alles hebben bewerkstelligd. Stem maar lustig voort op die clowns, lieve Belgen! Maar verschiet dan ook niet van het reuzegroot uitroepingsteken dat zal oprijzen als puntje ooit bij paaltje komt! Want dat uitroepingsteken... dat zou jullie allemaal wel eens kunnen verpletteren!

Want onze lieve 'gasten' hebben niet zoveel meer nodig om hier helemààl de scepter te gaan zwaaien! Alleen maar nóg dwazere leiders. En geloof me: die zijn in de maak! En de Belg staat al te popelen om ervoor te stemmen!

23-01-2014 om 10:44 geschreven door Willy


» Reageer (2)
22-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De huidige generatie...

...heeft potentieel. Zal ik zéker niet ontkennen. Véél potentieel zelfs! Er zitten noeste werkers en pientere geesten tussen! Die generatie zou het ver kunnen schoppen, als daar helaas niet zoveel kaf tussen het koren stak! 'Quantité négligeable'! En dat kaf trekt de gehele generatie omlaag! Want dat kaf moet, zo willen onze leiders het, worden meegesleept en meebetaald via onze belastingen! Waar dat kaf vandaan komt?

- Deels door een te betuttelende en verwennende opvoeding, die alleen maar tot grenzeloze luiheid en nietsnuttigheid kan leiden.
- Deels door net het omgekeerde: ouders die hun kinderen gewoon aan hun lot overlaten, denkend dat die zichzelf wel zullen opvoeden.
- Deels door een teveel aan mensen door een onbeheerst voortplantingspatroon.
- Deels door multiculturele (wan-) toestanden, waar geen enkele regering effectief durft tegen op te treden.
- Deels door lakse regeringen, die dan wel optreden tegen tabakgebruik, maar ondertussen het druggebruik oogluikend tolereren. Alsof niet de drug, maar de tabak tot zinloos geweld leidt.

En zo werkt alles en iedereen samen om onze westerse welvaartstaat tot een achterlijke apenstaat om te vormen:

- Ouders door te gehoorzamen aan de kinderen in plaats van omgekeerd.
- Regeringen door enkel te zijn geïnteresseerd in het behalen van voldoende stemmen.
- Een uit de pan gevlogen 'omgekeerd integratiebeleid' voor achterlijke culturen.
- Een doctrine, aan de onnozele geesten onder ons (helaas een meerderheid), gedicteerd via de media.
- Nieuwe wetten die de autochtoon verplichten de allochtoon te respecteren in plaats van omgekeerd.
- Allochtonen die zich, gesterkt door die wetten, als superieur ras gaan opstellen tegenover de autochtonen. Zijn ze trouwens al grandioos in geslaagd dank zij de welwillende hulp van politici en een aantal wraakroepende instellingen, waaronder het CGKR en het OCMW.

Moet ik nog meer ingrediënten toevoegen om een voor de rechtgeaarde Vlaming niet te vreten maaltijd voor te schotelen? Ik denk het niet. En toch kiezen diezelfde Vlamingen telkens weer voor datzelfde soort leiders die dit alles hebben weten klaar te stomen.

- Zonder enig protest van de stiefmoederlijk behandelde eigen bevolking.
- Zonder protest van de autochtoon die dit alles via zijn belastingen braaf blijft betalen.
- Integendeel, toegejuicht en gelouterd door het stomme kiezerskorps! En weet je, het mesje snijdt aan twee kanten: want door hun succes bij de verkiezingen denken onze leiders voorwaar dat ze goed bezig zijn!

Ja... goed bezig zijn ze schijnbaar wél. Voor dàt (overgroot) deel van de bevolking dat niet verder kijkt dan de neus lang is.

Maar ik dwaal af. Eigenlijk zou ik hier een lofdicht hebben geschreven voor de pientere generatie jongeren die we nu ontegensprekelijk hebben. Maar het kaf heeft me afgeleid. En helaas, doorheen al dat kaf zie ik het koren helemaal niet meer zitten! Sorry lieve korenhalmen, het zal dan maar voor een volgende keer zijn! In een volgende eeuw misschien. Als er weer ernstige leiders het heft in handen nemen. Maar zoals het er nu uitziet, zal ik dat niet meer beleven. Jullie helaas ook niet meer. Want verbetering zie ik er in de eerste honderd jaar niet komen!

Die verbetering kan er alleen maar komen door de kieshokjes ontoegankelijk te maken voor dàt gedeelte van de bevolking dat zich door gebrek aan intelligentie willoos en gedachteloos naar de slachtbank laat leiden. Maar welke politicus zal ooit zoiets voorstellen, laat staan instellen? Dat onbenullig gedeelte van de bevolking is immers hun grootste fanclub!

22-01-2014 om 06:47 geschreven door Willy


» Reageer (0)
19-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijfseltje.

Tja, ik moet nog maar eens een schrijfseltje plegen hé? Heb het nog altijd druk met het aanpassen van mijn leefruimte. Terwijl het allemaal nog heel goed kan maak ik mijn leefruimte langzaam maar zeker gezelliger, en vooral functioneler tegen dat 'de oude dag' komt... (hm). Een dag waar ik wel heel benieuwd naar ben, maar tot op heden nog niet ben tegengekomen! Loert die om de hoek? Is hij nog straten, of mijlenver verwijderd? Of bestaat hij eigenlijk niet voor mensen die hem liefst niét ontmoeten? Ik zou het niet weten!

Wat ik dan wel allemaal aanpas? Ach, eigenlijk niets dat opvalt hoor, maar toch wordt mijn leefruimte dagelijks wat functioneler door een beetje denkwerk, een beetje knutselwerk, en af en toe iets bijkopen dat het comfort verhoogt. Met als voornaamste doel: alles bij de hand hebben en alles te bedienen vanuit mijn luie zetel.

Gevaarlijk? Risico op te weinig beweging? Risico op te weinig gezonde buitenlucht? Neen hoor! Daar zorgt Chico wel voor!

Oké, dat interesseert natuurlijk niemand behalve mezelf, en dus verander ik maar van onderwerp: onze zalige winter! Met enig voorbehoud natuurlijk, want tegenwoordig weet je echt niet meer wat ons nog allemaal te wachten staat. De natuur lijkt wel op hol te zijn geslagen. De madeliefjes tooien alweer de grasvelden... vogeltjes beginnen naarstig aan de kweek... Alleen de bomen lijken het niet te vertrouwen en wachten nog even om een eerste groen blaadje te laten ontluiken.

En ik? Ik hou mijn hart vast. Volgt er nog een 'late' winter, zoals verleden jaar? Zal ik nog met Chico door de sneeuw moeten ploeteren? Of heel stijfjes op beijzelde voetpaden lopen? Who knows? Maar voorlopig is het genieten geblazen. Genieten van elke niet zo koude dag. Jezelf wijsmaken dat het alleen nog maar kan verbeteren.

Over de politiek kan ik momenteel ook maar weinig kwijt! Want daar is nu de verkiezingsziekte uitgebroken en worden naar jarenlange traditie ook maar de gekste prietpraat en schaamteloze leugens verspreid. De komedie is begonnen en de kiezer wordt om de oren geslagen met de gekste fantasie die de acteurs ook maar kunnen bedenken. En daar distantieer ik me liever van. Al die zorgvuldig gekozen bewoordingen dienen alleen maar om de kiezer charmeren. Het enige wat ik er kan over zeggen is dat ze zich al die moeite wel kunnen besparen. De kiezer zal sowieso toch voor de verkeerde mensen stemmen. Ook alweer volgens jarenlange traditie! Niet kijken naar WAT die mensen ooit hebben gepresteerd, maar naar wat ze beloven te zullen presteren!

Heb ik geen probleem meer mee. Heb er leren mee leven. Het is mijn generatie niet meer, en wat ze er van willen maken is hún zaak. Wat de jonge generatie kiezers te wachten staat door dit onverantwoord kiesgedrag wil ik ook liever niet weten!

19-01-2014 om 10:37 geschreven door Willy


» Reageer (0)
14-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluid op hol.

Het zal iets meer dan een jaar geleden zijn dat ik op het journaal hoorde dat een overeenkomst werd bereikt om alle TV zenders hetzelfde geluidsniveau te laten aanhouden. Hoera! Handig tijdens het zappen, want anders moet je ontelbare keren het geluidsniveau verminderen om geen burenlawaai te veroorzaken. Wat in een appartementsgebouw soms erg storend kan overkomen.

Maar! Hé! Alleen maar tijdens het zappen tussen verschillende stations? En wat met het geluidsniveau dat om de haverklap wijzigt op één en dezelfde zender? Is nog veel erger! Maar kom, niet zagen, die overeenkomst is tenminste al een stap in de goede richting... dàcht ik.

Helaas! We zijn een jaar verder, en ik merk daar niets van. Erger nog. Eén en dezelfde zender, en dan vooral de Vlaamse, weten het telkens weer te maken het geluid, en dan vooral het achtergrondgeluid, in één en dezelfde uitzending, tot ongehoorde hoogtes op te zwepen op momenten dat je dat best kunt missen. Koploper hier is 'Blokken'! Ik hou van het programma, ik vind Ben Crabbé een prima quizmaster, maar erger me mateloos aan het verdubbelen van het geluidsvolume telkens de 'tune' er aankomt, en telkens er geapplaudisseerd wordt.

Als ik de kandidaten en Ben Crabbé wil verstaan, moet het volume natuurlijk op een verstaanbaar niveau. Maar dan komt er weer applaus en vliegt het geluidsniveau de pan uit! Met andere woorden, gedurende de gehele uitzending moet ik angstvallig de volumeknop vasthouden als ik niet wil dat al mijn onder-, neven-, en bovenburen een meter hoog opspringen van het verschieten! Aan een gelijk volume blijven uitzenden is nochtans poepsimpel en kan zelfs volautomatisch! Moeten we die geluids-'technici' toch eens gaan uitleggen! Want wat dié mannen momenteel presteren op dat gebied kan elke ongeschoolde straatveger stukken beter!

Ook in sommige series of films weten ze de achtergrondmuziek plots op te zwepen op een moment dat iets heel belangrijks wordt gezegd. Gevolg: je hebt er niets van begrepen!

En bijgevolg vraag ik me af in welke school die lui hun beroep hebben geleerd. Er is duidelijk nog heel wat werk aan de winkel in dat soort onderwijs in onze contreien, want bij buitenlandse series kom ik dergelijke extremen niet tegen! Franse, Engelse of Amerikaanse films kan ik zondermeer volgen zonder ondertiteling. Zélfs Spaanse. Het klinkt allemaal kristalhelder ongeacht de achtergrondmuziek. Maar voor mijn eigen taal heb ik, wat een schande, ondertiteling nodig om niet verrast te worden door weer zo'n alles overdonderende tsunami van geluid!!! Hemeltergend! Waardoor dat komt?

- Soms door de slechte kwaliteit van de uitspraak. (dixielessen volgen a.u.b.)
- Soms door de slechte akoestiek op de set. (valt aan te werken hoor, maar je moet het KUNNEN!)
- Soms door die gekke spelletjes van de geluidstechnici. (volwassen worden a.u.b. jongens!)
- Soms omdat de geluidstechnicus in slaap lijkt te zijn gevallen. (er bestaan ook wekkers weetjewel?)
- Soms door ongeschikte apparatuur zoals micro's of geluidsnivellerende apparatuur. (Beter spul gebruiken).

Soms ook door een gelijktijdig optreden van al die factoren, en dan wordt het een complete kakofonie!

Tijd dus dat scholen die 'geluidstechniek' onderwijzen, zélf eens in de leer gaan bij buitenlandse collega's, want de afgestudeerden hier zijn blijkbaar allemaal in hetzelfde bedje ziek. En ze hoeven de bal zéker niet door te spelen naar de acteurs en hun dialecten. In een normaal gesprek begrijp ik zowel Bruggelingen, Gentenaars, Antwerpenaren als Limburgers, en ik vind een 'iet of wat opgeschoond dialect' op TV best wel zijn charme hebben en deel uitmaken van onze cultuur. Mits er op een verstaanbare manier wordt gearticuleerd in een akoestisch vakkundig berekende ruimte, met opnamemateriaal uit de eenentwintigste eeuw en vooral: er gewerkt wordt met vakkundige geluidstechnici.

Hardhorig ben ik zéker niet, maar als achtergrondmuziek een gesprek totaal overstemt dan maakt het niet uit hoe scherp je gehoor is. Je verstaat het gewoon NIET! Mijn favoriete serie is 'Thuis', en daar is het lang heel erg bedroevend geweest. Vooral omdat enkele van de acteurs de gewoonte hadden te gaan mompelen of fluisteren, en de geluidsmensen, in plaats van de gesproken tekst op zo'n moment op te trekken, dan juist het achtergrondgeluid gingen optrekken! Maar eerlijk is eerlijk, en ik moet toegeven dat, althans in Thuis, toch wel een grote verbetering is bereikt en ik het zelfs kan wagen om zonder ondertiteling te kijken.

Het 'syndroom' dat onder die lui heerst is voor mij eigenlijk heel herkenbaar en verdient zéker een passende naam in de psychologie. Het 'teamsyndroom' misschien? Het is iets dat ik in mijn beroepsloopbaan heel dikwijls heb opgemerkt: laat een team een project uitwerken, en elk teamlid zal zijn best doen om zijn eigen persoonlijk stukje van de puzzel het meest in het oog (of in het oor) te laten springen. De gevolgen van die mentaliteit kunnen soms catastrofaal zijn! Zo kan iets dat eigenlijk een kunstwerk moest worden tot een wanstaltig monster verworden. Of iets dat een vliegtuig moest worden meer vaar- dan vliegkwaliteiten hebben.

En dat alles gebeurt heel tersluiks. In het geniep! Een tekenaar zal bevoorbeeld als 'persoonlijke inbreng' een beetje afwijken van zijn aanvankelijke opdracht in het geheel. Kan hij later trots zeggen: "Kijk, dàt is nou mijn persoonlijke inbreng". Maar als tien of honderd teamleden datzelfde doen kun je er donder op zeggen dat er van het oorspronkelijk ontwerp nog maar weinig zal overblijven dat de ontwerper tot eer strekt.

Nét datzelfde gebeurt volgens mij met de geluidstechnici: DAT nummer, dat ZIJ gekozen hebben als achtergrondmuziek, moet de show stelen! Arme show dan!!! Want 'stelen' moet hier wel héél erg letterlijk worden genomen.

Een goede teamleider moet bijgevolg zijn team weten in te tomen, net zoals een paardenmenner moet vermijden dat zijn paarden op hol slaan!

14-01-2014 om 07:40 geschreven door Willy


» Reageer (2)
12-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vierde dag.

Hé, alweer een viertal dagen geleden dat ik een teken van leven gaf. Maar daar heb ik dan ook alle redenen toe. Ben vooral bezig met subtiele veranderingetjes in huis. Dingen gezelliger maken, een en ander naar mijn hand zetten, orde scheppen in mijn 'muzikale werkplek' en in de administratie van mijn stapels partituren.

Verlichting speelt ook een grote rol in gezelligheid en functionaliteit, en ook daarmee ben ik aan het experimenteren geslagen. In wezen is er eigenlijk weinig veranderd in mijn leefomgeving. Het zit 'm vooral in de kleine dingetjes die het comfort merkelijk verhogen zonder meteen op te vallen.

-o-o-o-

 

-o-o-o-

En ja, als je kop tijdelijk op dergelijke zaken staat, raakt de inspiratie natuurlijk zoek en kun je met geen mogelijkheid voorspellen wanneer ze terugkomt. En liever dan zever te schrijven, wacht ik er maar wat mee.

12-01-2014 om 10:50 geschreven door Willy


» Reageer (0)
08-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landverraad!

Landverraad.

Landverraad is een kwaad van alle tijden.
Landverraad bij wet echter, is nieuw!
Achterklap niet langer meer vermijden,
Want lustig klikken geeft je meer genot dan bier.

Zelfs niet in de aller-donkerste middeleeuwen
werd een landverrader beschouwd als held.
En mensen die dit onrecht van de daken schreeuwen
Met een CGKR vliegenmepper neergeveld!

We hebben het ver geschopt in dit landje!
Alles is nu op zijn kop gezet.
Onze cultuur en eeuwenoude waarden
Zijn waardeloos verklaard en platgeplet!

Ooit werden landverraders opgehangen.
Nu worden ze in de watten gelegd.
De goede wetten werden verbannen,
En blijkbaar niemand vindt de nieuwe slecht!

We moeten nu vreemden gaan eren!
Vreemden die zonder slag of stoot
Ons land en rijkdom komen beheren.
Het eigen volk moet snel monddood!

Willy.

Met dank aan alle lakse regeringen die dit alles mogelijk hebben gemaakt! Als dit de nieuwe manier van oorlogvoeren is, geef mij dan maar de oude!

08-01-2014 om 10:41 geschreven door Willy


» Reageer (2)
07-01-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbewoners (2)

( vervolg op vorig stukje, hieronder.)

- En dan staat men verwonderd dat overal UFO's worden opgemerkt, maar dat die blijkbaar geen enkele poging doen om contact te zoeken.

- Daarom doen simpelen van geest het allemaal af als de fantasie van diegene die beweert er eentje gezien te hebben.

- Doen regeringen er alles aan om het UFO fenomeen te verdoezelen. Want:

- Als ze er dan al zijn, waarom zouden ze geen contact zoeken? Is de algemene opmerking over het fenomeen! En een goede reden om het fenomeen te ontkennen. Maar denk eventjes verder?

Want mensen toch, welke intelligente beschaving zou nu contact willen leggen met ons, stelletje ruziezoekers, hypocrieten, terroristen, moordenaars en strevers naar eigenbelang? Een stelletje dat helemaal niet snapt dat het algemeen belang ook het eigen ego ten goede komt? Onze aardol is en blijft één groot strijdtoneel. Want waar niet met de wapens wordt gevochten wordt dat wél met de tong gedaan! Ze zouden wel gek moeten zijn om ons in hun veel verder gevorderde samenleving(en) te laten integreren als olifanten in een porseleinkast. We zouden daar alleen als de spreekwoordelijke worm in de rijpe appel kunnen fungeren. Identiek aan het fenomeen waaronder momenteel de hele westerse wereld gebukt gaat, maar door onze leiders niet wordt herkend!

Natuurlijk (h)erkennen onze leiders het fenomeen niet waaronder hun gehele bevolking gebukt gaat. Want het probleem erkennen zou maatregelen eisen! En ernstige maatregelen nemen is nou nét datgene wat die dames en heren een heilige schrik inboezemt! (Mag ik een uitzondering maken voor Maggie De Block, op gevaar af dat het voorbarig is?)

Neen. Die beschaafde buitenaardsen zullen zich wel wachten de fouten van onze leiders na te apen! Waarschijnlijk leven ze in vrede, hebben voorbeelden van samenlevingen uit de grond weten te stampen, en komen ze hier alleen maar even een kijkje nemen om te zien hoe wij, de ergste ruziemakers van het heelal, ons weer maar eens van onze kleinste en primitiefste kantjes laten zien!

Moet grappig zijn voor hen! Je reinste kolder! Waarschijnlijk lachen ze zich na elke nieuwe verkiezing weer een bult! Net als ik trouwens, al lach ik dan wel groen. Zéker als ik me realiseer dat ik tot datzelfde volk behoor dat tot dergelijke stommiteiten in staat is! Datzelfde volk dat met veel hokus pokus de samenleving zo ingewikkeld heeft weten te maken dat geen mens het nog snapt en dus met de blinddoek op naar de stembus stapt.

07-01-2014 om 06:53 geschreven door Willy


» Reageer (0)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!