Bewust_zijn
mijn levensvisie
30-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zoekt die vindt!

Wie wàt zoekt? Asiel natuurlijk! En dan nog het liefste in een land van melk en honing met een laks en stuurloos beleid! Waar je onmiddellijk een VIP behandeling krijgt. Waar niemand, noch minister, noch politie noch koning een vinger naar je durft uit te steken. Waar je alles waar een werkzaam volk voor gewroet heeft zomaar in de schoot geworpen krijgt.


1.700 asielzoekers binnengekomen (lees: binnengelaten!) in september!!! En dat zou dan nog 20% minder zijn dan in september vorig jaar! Wat een succes! De regering haalt opgelucht adem. De pers juicht. Maar ik ween!

1.700 per maand, maal twaalf is dat 20.400 per jaar. Een kleine stad dus! Waar moeten we elk jaar een dergelijke stad neerpoten? Denkt de regering nu werkelijk dat België zo groot is als Rusland? Snappen ze dan zelfs niets van aardrijkskunde? En minder nog van meetkunde? Want van een vierkante meter kun je met de beste wil van de wereld geen vierkante kilometer maken!

Volgende vraag: hoeveel van die 20.400 per jaar zal onze pamperpolitiek buitenkrijgen? En hoe? Zoals gebruikelijk op straat gezet met een braaf boterbriefje waarop staat dat ze het land binnen 24 uur moeten verlaten? Ze zullen zich haasten!

Maar voor de overheid is dan de klus geklaard, maar dan begint de klus voor de politie. Als die iemand snapt met zo'n boterbriefje, en dat zou eigenlijk alleen maar kunnen als ze hem op heterdaad van een misdrijf of overtreding betrappen, kunnen ze weinig meer dan hem een nieuw boterbriefje voor vierentwintig uur geven! Tenzij de onderzoeksrechter vindt dat hij, vanwege het gepleegde misdrijf, moet aangehouden worden. En dan heeft hij weer onderdak voor een maand...

Kinderspelen? Jawel! Maar dan voor de volwassen kinderen in de Wetstraat. 'Wetstraatkinderen' dus! Zou eigenlijk nog een mooie titel zijn voor een boek. Of beter nog: voor een soap! Zou een kolfje naar de hand van Gaston en Leo geweest zijn destijds.

Ja jongens, we zijn nog niet aan de nieuwe patatjes met dat kleuterklasje daar in Brussel!

Willy.

30-09-2012 om 09:18 geschreven door Willy


» Reageer (0)
29-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indekkingpolitiek.

Eigenlijk zou de politiek verstandig en kieskeurig moeten reageren op de aard van het volk en daar de wetten aan aanpassen.

De regering zou dus in hoge mate moeten beïnvloed worden door de volksaard. Maar hier gebeurt net het omgekeerde: de volksaard wordt in hoge mate beïnvloed door de regering via de media!

Wat ik bedoel is het volgende:

Toen in de jaren zeventig de eerste Moslimmigranten ten tonele verschenen merkte ik op dat het voor blanken steeds moeilijker werd om van sociale verworvenheden te genieten en dat die Moslims vaak voorrang kregen. Dat was nooit gebeurd bij de vorige migranten en gastarbeiders, die vooral uit Spanjaards en Italianen bestonden.

Ik was een beetje verbaasd en vooral verbolgen dat instellingen zoals het OCMW plots die migranten gingen voortrekken en lieten genieten van de sociale voordelen waar WIJ voor hadden gewerkt. Dat strookte helemaal niet met mijn logica en ik begreep het niet! Ergens moest er een kink in de communicatiekabel tussen regering en sociale diensten gekomen zijn en dat zou wel spoedig hersteld worden... dacht ik!

Want het was in de tijd dat ik nog geloofde in het verstand van de regering. En dus was ik ervan overtuigd dat die lichte ontsporing wel spoedig zou opgemerkt en hersteld worden. Dacht zelfs dat dit de eerste prioriteit van de regering zou zijn, en dus ook wel heel spoedig op het juiste spoor zou worden gezet.

En ik wachtte. En bleef wachten. Werd ongerust: "wanneer verdomme gaan die daarboven eindelijk eens reageren? Waarom houden ze zich bezig met futiliteiten terwijl het grote probleem maar blijft aangroeien en wordt genegeerd?"

We zijn dertig jaar verder. En het probleem wordt nog steeds genegeerd, alhoewel het ondertussen al flink uit de hand gelopen is! Zelfs de regelmatige rellen met allochtonen worden genegeerd. Hoogstens worden er een aantal politiemannen als 'prooi' ingegooid. Honderden wetteloze wilden tegen een tiental beschaafden!

Wat hebben de elkaar opvolgende regeringen ondertussen gedaan? Ze hebben de rollen gewoon omgekeerd: om het probleem niet te moeten oplossen hebben ze het probleem verheerlijkt en hebben de volksaard voorwaar weten om te keren via de media.

De politiek werd een indekkingpolitiek: niét het volk, maar zijzelf waren de inzet, en elke beslissing (of lakse niet-beslissing) werd in de ogen van de bevolking ingedekt met verregaande indoctrinatie over hún idee over de politiek. En dat idee was: "Laat ons gerust, laat ons ons ambtstermijn uitzitten en vet betaald worden. Vergeef ons onze onbekwaamheid door onze onbekwaamheid als een zegen te aanzien."

Tja, om zoiets verkocht te krijgen moet je wel een gewiekste verkoper zijn. Maar dat zijn ze ook juist! Dat is trouwens ook hun enige kwaliteit. En gelukkig voor hen, is het volk dom genoeg om er in te lopen! Heeft het volk niet eens door dat onze volksaard laf verkracht wordt door diegenen die het zouden moeten beschermen.

De jaren verstreken, en geïndoctrineerd door de media begon de bevolking zich aan te passen aan ongehoorde wantoestanden! Wantoestanden die door hier en daar een enkeling werden onderkend, maar door de gehersenspoelde bevolking, geholpen door de media, eerder werden toegejuicht!

Vooral de jeugd, die van niet beter weet, is helemaal akkoord met die scheefgelopen toestand. Zodanig zelfs dat wie nu nog het lef zou hebben de zaak weer recht te trekken, helemaal niet op de steun van jongeren hoeft te rekenen. Wel integendeel: die 'onwetende' groep draagt multicultuur hoog in het vaandel. En daar zijn weeral onze leiders en de media verantwoordelijk voor. Ze hebben zichzelf zodanig klemgereden dat gelaten afwachten tot België een Moslimland wordt voor hen nog de enige mogelijkheid is!

Tenzij ooit iemand het heft in handen neemt en korte metten maakt met het beschamende landverraad in de Wetstraat.

Of tot de braaf zwijgende meerderheid moegetergd is en een revolutie losbarst. Want de Vlaming is ondanks alles een raar wezen: hij kan veel op zijn beloop laten. Lang zwijgen, en het kan lang duren vooraleer zijn frank valt.

Maar àls die valt, o wee! Dan werkt het als een rode lap op een stier en is er geen houden meer aan.

Willy.

29-09-2012 om 09:34 geschreven door Willy


» Reageer (1)
28-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cursus stemmen.

Het is nu niet bepaald omdat de gemeenteraadsverkiezingen nabij zijn dat ik er aan denk, maar eigenlijk zou elke kiezer een volwaardige cursus 'kiezen' moeten doorlopen. Een onbevooroordeelde cursus die precies stelt waar het op aankomt:

1. Als je kiest voor een bepaalde persoon, bekijk dan eerst en vooral wat die persoon in het verleden AL HEEFT GEDAAN voor betere levensomstandigheden of veiligheid.

2. Luister niet naar wat hij of zij belooft te ZULLEN doen! Dat zijn toch loze beloftes. Komt zelden iets van in huis.

3. Laat je niet leiden door een charmant uiterlijk of een vriendelijke snoet, want daar kan vanalles achter schuilen.

4. Stem je op de kop van een partij? Kijk dan goed uit welke belangen die partij vertegenwoordigt, en of dat vertegenwoordigen wel zinvol is. Een voorbeeld: socialisme staat voor de belangen van werknemers. Geen probleem, dat moet er zijn! Maar is dat echt zinvol voor de welvaart van het land, die grotendeels van de industrie afhangt? Wat baat het als je een euro meer verdient, maar als daar door extreem toedoen van socialisten de levensduurte, en je belastingbrief, met tien euro door stijgt? Een nul-operatie? Neen! een 'onder nul' operatie!!!

- Blauw staat dan weer voor bescherming van de werkgevers. Soms wel zinvol, want waar kan een werknemer terecht als er geen werkgevers zijn?

- Geel wil dan weer voor alles zijn. Maar 'iedereen gelijk geven' is gelijk aan niemand gelijk geven! Niemand kan immers weldoen voor iedereen!

Zo kun je nog een tijdje doorgaan, maar wat ik eigenlijk bedoel is dat de meeste kiezers niet nadenken en uit vermeend eigenbelang kiezen: een arbeider zal graag voor de socialisten kiezen. Maar staat hij er bij stil dat hierdoor zijn baas zodanig wordt leeggezogen dat hij er wel eens het bijltje zou kunnen bij neerleggen? Waar kan die arbeider dan nog terecht voor werkgelegenheid? En dat, als de arbeider nóg meer loon eist, zijn baas automatisch de prijs van zijn producten moet verhogen, zodat onrechtstreeks de levensduurte evenredig stijgt? Of erger nog, dat zijn baas de productie naar goedkopere landen gaat verleggen?

Wel, als dit alles, maar dan heel uitgebreid, in een cursus zou worden verwerkt, én je alleen zou mogen stemmen met een bewijs dat je geslaagd bent in de kiescursus, zouden we heel andere, en veel realistischere uitslagen krijgen!

Willy.

28-09-2012 om 09:49 geschreven door Willy


» Reageer (0)
27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevangeniswezen!

Wat is eigenlijk de bedoeling van een gevangenisstraf?

1. STRAF voor gepleegde misdrijven. Aan de lijve te ondervinden!
2. Opsluiting om de brave bevolking te beschermen tegen ongedierte.
3. De gevangene aan de lijve laten ondervinden dat het zo niet kan.
4. Zorgen dat hij geleerd is als hij vrijkomt.

- Zou een Dutroux geleerd zijn als hij ooit mocht vrijkomen? Ja natuurlijk wel eigenlijk... hij schijnt rechten te hebben gestudeerd in de gevangenis. Maar dit soort geleerdheid bedoel ik niet. Ik bedoel: zou hij aan de lijve hebben ondervonden hoe onmensen als hij behandeld moeten worden? Natuurlijk niet! Integendeel! Hij zou een luxeleventje achter de rug hebben en totaal geen schrik hebben te herbeginnen.

Zijn aan bovenvermelde vier criteria voldaan bij ons gevangeniswezen? Wie "ja" antwoordt moet even hieronder kijken, naar gevangenissen in andere landen, waar wél aan deze criteria is voldaan! Apenlanden? Misschien, maar het grootste apenland op dit gebied is toch wel België, dat moeite noch kosten spaart (uit de zak van de belastingbetaler) om haar 'logés' toch maar van alle comfort te voorzien!

Is dan aan de bedoeling van 'straf' voldaan? Gaan we lachen ja?

Dàt betekent 'Gevangenis':



Lijkt wreedaardig, en dat is het ook wel. Maar wat wil je, als het niet om mensen, maar om beesten gaat? Het Belgisch gevangeniswezen is helemaal niet opgewassen tegen het nieuw soort beestmensen dat tegenwoordig onze straten onveilig maakt! Die kunnen het maar op één manier leren: de harde aanpak en de échte straf in plaats van een lachertje!

Nu zal ik ook niet beweren dat iedereen die iets mispeuterde in dergelijke hokken  hoeft! De gevangenissen zoals we ze al hebben zijn meer dan voldoende in aantal om de 'kleine mispeuteraartjes' met lichte straffen onderdak te verschaffen.

Maar al het ander, onverbeterlijk tuig, kan het rustig met iets zoals op de foto's stellen. Is gauw gebouwd, kost niet veel, en meteen komt er veel ruimte vrij in de' normale' gevangenissen! Hoeft de brave belastingbetaler helemaal geen duur pension te gaan betalen in Nederland!

Ik denk niet dat mensen als Paul Marchal er veel zouden op tegen hebben als zowel Dutroux als Michele Martin in dergelijke instellingen zouden zijn opgesloten!

Hoeft ook de politie niet van meer personeel te worden voorzien. Weeral een grote besparing! Want na enkele malen in zo'n gevangenis te hebben gezeten zal het tuig wel 'geleerd' zijn en worden de straten weer zo veilig als vroeger!

Maar ja... maak dat eens wijs aan de onbekwame flierefluiters in de Wetstraat?

Willy.

27-09-2012 om 21:05 geschreven door Willy


» Reageer (0)
26-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oef!

Zo, het werk met de nieuwe pc zit er op en ik ben er niet rouwig om. Niet het installeren op zich geeft problemen, al stelde ik vast dat de 'handleiding' in de doos uit enkele veiligheidsregeltjes bestond en voor de rest: noppes! Moderne tijden. Met een ingewikkeld ding als een pc worden de handleidingen steeds kleiner. Maar koop je een dom ding zoals een stofzuiger, word je om de oren geslagen met een handleiding van honderd bladzijden!

En, o ironie! Toen alles werkte, bleek de digitale handleiding, veel uitgebreider, op de vaste schijf te staan! Met andere woorden: als het werk is gedaan kun je daar eindelijk bij en zien hoe het werk moet gedaan worden! Mosterd na de maaltijd dus.

Enfin, scherm en zo aangesloten, stekker in het stopcontact en het ding maar aanzetten. Liep allemaal wel erg vlotjes en betrekkelijk snel. Weinig tussenkomst vereist. Binnen het half uur draaide alles perfect, maar toen begon het pas!

Mailprogramma configureren? Was weeral heel anders dan de vorige versie! Dus heel wat tijdverlies om alles uit te zoeken. De andere vaste programma's zoals internet explorer idem dito...

Ondertussen was het ding massa's updates aan het downloaden, zodat ik, met de trage verbinding die nu eenmaal mijn keuze is, gedurende een paar dagen maar heel traag en sporadisch op internet geraakte.

Dan weer mijn pc banking opnieuw ingesteld en een aantal extra programma's gedownload die ik absoluut nodig vind, plus een aantal geïnstalleerd die ik gekocht had en waarvan ik de DVD's dus nog heb.

Nog gelukkig dat ik elke zondag een backup maak van mijn werk op een externe harddisk, zodat ik die backup maar terug te zetten had op de nieuwe pc. Ik ben dus alleen maar mijn werk van de laatste week kwijt, waaronder een paar kant en klare stukjes voor mijn blog. Mijn inspiratie is ondertussen ook al zoek door de vele kopzorgen.

Maar goed, eind goed al goed.

Maar ik stel me toch vragen bij de ongelooflijk snelle veranderingen die de programma's ondergaan! Voor ambtenaren en bedienden moet dat moordend zijn. Telkens weer nieuwe versies, telkens weer sukkelen met een interface die je niet vertrouwd is. Maar ondertussen stapelt het werk zich op bij die mensen. Ik mag er niet aan denken hoe stresserend dat wel moet zijn!

Voor mij is dat niets: ik heb zeeën van tijd en het komt niet op een dag. Maar als je betaald wordt om te werken? Brrr.

Maar blijkbaar trekt Bill Gates en de gehele Microsoft corporation zich daar niets van aan en raast vrolijk verder als een locomotief die niet achter zich kijkt of de wagons wel volgen!

Als al die veranderingen dan nog verbeteringen waren zou ik het nog begrijpen, maar je stelt vast dat eigenlijk niets verbeterd is. Alleen maar veranderd! Wat vroeger links stond staat nu rechts. Wat boven stond staat nu onder. Wat vroeger zichtbaar was zit nu verborgen achter God weet welke knoppen!

Wedden dat ambtenaren en bedienden wel ooit eens in staking zullen gaan voor die zinloze veranderingen? Is weer eens wat anders dan op straat komen tegen zinloos geweld.

Ja, ik weet het! Dit is maar een zaagstukje. Maar wat wil je, als de inspiratie verdwenen is door de vele verwensingen aan het adres van Bill Gates tijdens de vele processen die ik nog maar eens moest doorspartelen door dat ventje?

Hopelijk vind ik gauw nieuwe inspiratie en kunnen we er weer hard tegenaan.

Willy.

26-09-2012 om 09:20 geschreven door Willy


» Reageer (2)
24-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sorry!!!
Even geculd aub! Mijn pc gaf zaterdag de geest! Ben een nieuwe aan het installeren, maar met al die updates die ongewenst binnenlopen op een nieuwe pc kan ik mijn blog bijna niet bereiken!

Tot binnen enkele dagen?

Willy

24-09-2012 om 16:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuur.

Koekoek! Hier ben ik al terug. Een hele week rust leek me wat teveel van het goede!

Voor zover ik weet is het zelfstandig naamwoord ‘bestuur’ afgeleid van het werkwoord ‘sturen’.

Wie een wagen wil besturen moet dus kunnen STUREN. Niet de dingen maar op zijn beloop laten, maar daadwerkelijk het stuur in handen nemen. En sturen betekent weten waar je vandaan komt, zien wat er rondom je gebeurt, weten waar je heen wilt, en weten hoe je daar geraakt. De juiste wegen inslaan. Anticiperen op overstekende voetgangers, wegpiraten, verkeerslichten en noem maar op. Het verkeer in de gaten houden en er je eigen weggetje door vinden. Op de landkaart of op je GPS kijken om naar je doel te rijden. Want als je gewoon meerijdt met de file zou je wel eens in Budapest kunnen uitkomen in plaats van in Rome. Zélfs als je parkeert moet je de betekenis van de verkeersborden nog juist weten te interpreteren, anders ben je de sigaar, zoals de cartoon hierbij bewijst!! Dat sturen is dus niet zo’n makkelijke opgave en vergt enige ervaring en inspanning.

Maar je kunt het ook anders doen. Veel makkelijker! Gas geven, vooral niet aan het stuur komen, langs de weg nog wat redetwisten en raaskallen, en je ziet wel waar je uitkomt. Daar een tekeningetje bij maken hoeft niet zeker? En dan hebben we het nog maar over een schamel autootje! Laat staan dat je een heel land moet besturen!

En dan kijk ik eventjes naar de Wetstraat!
- Sturen? Nooit van gehoord!
- Anticiperen? Waarop? Er doen zich toch geen grotere problemen voor dan roken in de kroeg?
- Op een landkaart of GPS kijken? We hebben geen van beide! Hoe kom je daaraan?
- Uitkijken waar we heenrijden? Waarom? We zullen er zó ook wel komen zeker? We volgen gewoon de file! (In dit geval de voorgangers en de Europese Unie).

Dat laatste brengt me dan weer een leuke anekdote in herinnering. Waar gebeurd: een (rijk) boertje wou eens naar Parijs. Had een mooie auto, maar was nog nooit buiten zijn stad geweest. Vroeg aan een collega van mij of hij hem met die wagen eens naar Parijs wou rijden. Hij zou ook de hotelkosten van de ‘gelegenheidschauffeur’ wel betalen.

Ze reden dus naar Parijs, en wilden de volgende dag terugkeren. Maar mijn collega was eventjes het Noorden kwijt, wist niet meer goed hoé uit Parijs te geraken en begon wat te panikeren. Ze reden toevallig langs de Seine. Zegde het boertje: “Nou… geen paniek! Volg die vaart hier maar, dan geraken we wel thuis!”. Eigenlijk nog niet slecht geredeneerd voor een boer, want alle water loopt naar de zee, en aan de zee was zijn thuis dus! Simplistische boerenwijsheid die natuurlijk nergens toe leidde, maar toch ergens in een bepaalde richting wees. Wat je van de Wetstraat niet eens kunt zeggen!

Waar het op neerkomt is dat de Wetstraat geen ‘chauffeurs’ heeft, geen wegenkaart, geen GPS, en dus maar gewoon meedrijft met… ‘de vaart’! Hopende dat die ooit wel eens in zee zal aanlanden. En dat zàl hij ook wel, maar Joost mag weten wélke zee!

Ze verraden het vaderland wel en bieden het gratis ter beschikking aan al wie hier wil komen profiteren, maar dat doen ze niet bewust. Ze volgen gewoon de file voorgangers, laten zich een beetje leiden door de Europese unie en de wereldpolitiek, en ze komen er wel. God schiep de aarde en moeder schept de soep! Waar dat heen leidt? Joost zal het wel weten!

Meer kúnnen ze ook niet, want daar hebben ze niet de feeling en de hersenen voor en daar zijn ze niet voor in de wieg gelegd! Ze zijn alleen maar verkozen ‘op charme’. Sturen in de letterlijke zin van het woord wordt dan ook helemaal niet gedaan! In plaats daarvan wordt de weg van de minste weerstand gevolgd: rechtuit, rechtaan. Gas geven en het stuurwiel zijn eigen gang laten gaan. De beste manier om je hopeloos vast te rijden in wegeniswerken of andere obstakels.

En België IS ondertussen al lang klemgereden, maar de ‘stuurlui’ hebben het nog niet door! Integendeel. Ze verzinnen nog dagdagelijks nieuwe smoezen om de bevolking ervan te overtuigen dat ze goed bezig zijn. Zoals af en toe eens een beklagenswaardig asielzoekertje uitwijzen om tegengestelde reacties uit te lokken.

Reacties waardoor ze kunnen zeggen: “Zie je nou wel dat we goed bezig waren met ons gematigd asielbeleid?” Leep gespeeld. Pure blufpoker, en misschien kun je dat met alle Chinezen, maar niet met dendezen! Och ja, heel eventjes ben ik er ook ingelopen hoor toen Maggie De Block die sukkel uitwees, enkele maanden geleden, en van geen wijken wilde weten. Even dacht ik: bravo! Het is misschien wel triest, maar ze bewijst toch dat ze durft. Nu zich echter weer een gelijkaardige zaak voordoet, ben ik eventjes gaan nadenken en heb de bedoeling gesnapt! En die is: één echt beklagenswaardig sukkeltje uitwijzen om dan weer gerustgelaten te worden terwijl er duizenden anderen binnenstromen! Pure komedie!

En nu kunnen mijn lezers gaan twijfelen en zich afvragen: “Wat kan nou de reden zijn om je vaderland op een dergelijke manier te verraden? Je maakt er zelf toch geen enkele winst mee?”

Neen! Winst in de letterlijke zin maak je er niet mee. Maar je kunt er wél je onmacht tot sturen mee verdoezelen. Want als je niets anders kunt verzinnen dan dergelijke trucjes, ben je niet waard een land te besturen. Maar dat is juist wat ze wél willen! Dat brengt op! En dus handelen ze zoals ze al decennia lang bezig zijn! De fouten van de voorgangers worden toegedekt omdat ze niet bij machte zijn ze op te lossen. Ze waren alleen maar bij machte zich op de kiezerslijsten te wringen!

Een land ‘sturen’ wil zeggen: vooruitzien en efficiënt werken!

De industrie schreeuwt om werknemers terwijl onze eigen potentiële werkkrachten lui aan de dop blijven staan?

BIJSTUREN is: maatregelen uitzoeken om gezonde luiaards aan het werk te krijgen! Desnoods op water en brood zetten!
MEEDRIJVEN is: vreemden importeren en de luiaards ongemoeid laten!

De aldus geschapen multicultuur loopt uit de hand?

BIJSTUREN is: grenzen dicht en minder gedoogzaamheid voor de reeds aanwezige amokmakers.
MEEDRIJVEN is: op zijn beloop laten tot het telaat is en ondertussen de bevolking zand in de ogen gooien.

Het onveiligheidsgevoel houdt het eigen volk uit parken en straten?

BIJSTUREN is: meer macht aan de politie geven door alle beschermende wetten voor criminelen af te schaffen.
MEEDRIJVEN is: de politie de schuld geven en nog meer wetten maken om criminelen te beschermen. Wetten moeten meegaan met de tijd. Als de tijden crimineler worden, moeten de wetten verstrengd worden. Maar dan wél in het voordeel van het gerecht, en niet in het voordeel van de criminelen zoals hier gebeurt!

Het asielbeleid vreet de staatskas leeg en zuigt de belastingsbetaler uit?
BIJSTUREN is: anticiperen op het principe! Niks asielbeleid! Hier hebben jullie niets te zoeken. Onmiddellijk terug naar het moederland of desnoods naar de hel!
MEEDRIJVEN is: anticiperen op de vraag! Steeds meer luxueuze woongelegenheden zoeken voor die asieltoeristen, zodat er steeds meer op afkomen. Ze bovendien ook nog flink van zakgeld voorzien. Zakgeld uit de zak van de belastingbetaler natuurlijk!

Wel, ik heb hierboven nog maar vier criteria aangehaald. Hoe zou de score van de Wetstraat luiden moesten het examenvragen zijn? Ze zouden, als ze eerlijk willen zijn, op elk criterium ‘meedrijven’ moeten antwoorden en dus is de score nul op vier.

Maar kun je het hen kwalijk nemen?
Kan het anders, als het volk maar blijft stemmen op gewiekste charmeurs?
Als de partijen, luisterend naar de wil van het volk, alleen nog charmeurs op verkiesbare plaatsen zetten?

Arm volk! Arm België. Arm Vlaanderen!

Omdat ik zelf nogal simpel van geest ben, of toch tenminste de dingen altijd tot hun simpele waarheid wil herleiden, volgt hier een fictief voorbeeld van wat laks WANBESTUUR eigenlijk betekent en wat ik bedoel met ‘niet sturen’:

Het was in de jaren ‘weetikveel’ dat de eerste asielzoeker voet aan wal zette in ons landje. Een nieuw fenomeen deed zich voor. Nooit gezien. Hoe reageren? Waarschijnlijk kwam de hele Wetstraat bijeen voor dagen durende onderhandelingen. Maar vermits het als een alleenstaand geval werd aanzien hoefden niet veel problemen te worden gemaakt: “Geef die vent onderdak, onderzoek zijn zaak, en breng rapport uit. Dan zien we wel verder.”

Het onderzoek bleek wel maanden in beslag te nemen, maar ach, het was er maar ééntje! Daar zou de staatskas toch weinig onder te leiden hebben? En weet je wat? Geef hem meteen de Belgische nationaliteit. Dan zijn we er van af!

Maar de asielzoeker voelde zich wel erg comfortabel in zijn nieuwe luilekkerleventje en bracht zijn familie en landgenoten op de hoogte van het hartelijk onthaal. En de mond aan mond reclame werkte! Er kwamen er steeds meer! Eerst een tiental, dan een honderdtal, vervolgens met hele scheepsladingen.

Maar ondertussen waren al vele jaren verstreken en hadden al vele regeringen elkaar opgevolgd. VOORTBORDUREND op een beslissing die een bepaalde regering voor één bepaalde asielzoeker had genomen. Klakkeloos werd verder gedreven met de stroom. Niét anticiperend op het toenemend aantal asielzoekers, maar wél verderwerkend op die eerste beslissing voor die eerste en énige asielzoeker! Met andere woorden: laat je maar meedrijven met de stroom!

Belachelijk! Een regelrechte soap! Vergelijkbaar met de kapitein van een zeilschip die nooit iets anders dan kalme zeeën heeft gezien. Plots steekt dan een storm op, en de brave man blijft zijn schip besturen zoals hij altijd al gedaan heeft. Resultaat: het schip gaat naar de kelder!

Wel, dat is nu juist wat met ons landje aan het gebeuren is! De regering borduurt verder op verouderde maatregelen en lijkt niet door te hebben dat er héél veel is veranderd sedert die eerste asielzoeker!

Denken jullie dat de Wetstraat dat ook niet inziet? Maar vermits ze toch niet het verstand hebben om het op een correcte manier op te lossen, spelen ze blindemannetje, werken ze zoveel als ze kunnen op het gemoed van de brave burger in de hoop toch minstens hun ambtstermijn te kunnen uitzitten en binnengespeeld te zijn.

Dàt, beste lezers, is ons huidig ‘BESTUUR’. Dertig jaar wanbeheer hebben van een beschaafde welvaartstaat een jungle gemaakt door eenvoudigweg niet te STUREN maar te blijven drijven op lang verouderde beslissingen en wetten!

Als ik nu mijn hele stukje herlees, kom ik bij mezelf bijna over als harteloos. En misschien ben ik dat ook wel.

- Maar is het mijn schuld dat die andere volkeren nooit ook maar het minste hebben gepresteerd om uit het slob te geraken, terwijl wij dat met onnoemelijke inspanningen wél deden?

- Is het mijn schuld dat die andere volkeren zich al eeuwenlang hebben laten leiden door een religie die, net als de onze vroeger, maar één doel heeft: de bevolking dom en arm houden.

- Is het mijn schuld dat, mede door bovenvermelde mentaliteit, die volkeren nooit iets uitvonden om zich het leven makkelijker te maken? Dat alle moderne technologie van ONS komt, maar dat ZIJ er gretig van profiteren, en ons tóch in het gelaat spuwen en als ketters aanzien?

- Is het mijn schuld dat onder die volkeren geen enkele ondernemingslust huist, zodat ook potentiële werklustigen niet terechtkunnen bij pientere ondernemers in eigen land?

- Is het mijn schuld dat onze lakse regeringen de criminaliteit op de spits hebben gedreven met absurde wetten die de misdaad moeten belonen?

- Is het mijn schuld dat verfoeilijke wetten zoals de Salduzwet in België werden ingevoerd?

Het enige waaraan ik me schuldig acht, is dat ik van mijn vaderland houd en er het beste mee voorheb. Dat ik mijn voorvaderen die onze welvaartstaat met bloed, zweet en tranen hebben verwezenlijkt, niet wil verraden maar vereren.

Als dat crimineel is, dan moeten ze me maar in de gevangenis stoppen! Ik hoef geen advocaat, want ik pleit: “Schuldig”!

Willy.

21-09-2012 om 09:07 geschreven door Willy


» Reageer (2)
17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wraakroepend.

Ongelooflijk maar waar verhaal uit de eerste hand van een heel betrouwbare, maar
om begrijpelijke redenen anonieme bron:

Een kustgemeente had, door de politiehervorming, een Rijkswachtkazerne ‘op overschot’. Het politiebureau was immers groot genoeg om politie én Rijkswacht te herbergen.

Maar in die Rijkswachtkazerne stonden, naast de burelen, ook mooie woningen voor de rijkswachters. Maar die gingen een voor een op pensioen, konden daar niet blijven wonen en veel van de woningen kwamen leeg. Prima gelegenheid toch om er een aantal minderbedeelden onder ons in onder te brengen? Maar neen hoor! Die minderbedeelden konden de boom in en de woningen werden gerestaureerd om een aantal van de edele heren asielzoekers (!?!) een fatsoenlijk (lees: luxueus) onderdak te bieden!!!

En zo kwam het dat het smaakvol terrein waarop die woningen stonden een mix vertoonde van er nog wonende rijkswachters, en die ‘anderen’. Het zou me dus niet verwonderen dat er straks ook nog een moskee komt.

Maar nu komt het: op zekere dag klopt een van die asielzoekers bij een rijkswachter aan met een brief van de overheid financiën, die hij niet begreep. De rijkswachter leest het epistel en valt bijna pal achterover! Het gezin van de asielzoeker in kwestie kreeg 1.680 euro terug van de (slik… Belgische) belastingen!!!

Wélke belastingen? Wat zou een asielzoeker hier ooit hebben betaald aan belastingen? Maar hij kreeg het toch maar toegestopt!

Ze krijgen al alles gratis (huisvesting, medische zorgen, water, gas, elektriciteit, openbaar vervoer en verder nog kindergeld, een leefloon …) en dan nog dat extraatje er bovenop!Hiervoor werken mogen ze niet! Er zijn er bij die wel al zouden moeten vertrekken, maar om allerlei redenen blijven ze er wonen (ze worden opeens ziek, ze kopen nog een vijfde kind, dat dus Belg is …). Er zijn er zelfs bij die ondertussen al een auto (zelfs een cabrio) hebben kunnen kopen.

Dit is één enkel gevalletje. Maar je kunt er donder op zeggen dat er zo duizenden zijn. Zien jullie nog niet waar jullie zuurverdiende centjes naartoe vloeien?

Ja mensen, dàt is nou onze ‘gematigde’ regering! Een stelletje lakse lafaards en landverraders die de kont likken van alle gespuis dat door het eigen vaderland wordt uitgestoten!

Zijn er nog noeste werkers onder ons die ook zoveel terugkrijgen van de belastingen? Ja? Nou, dan moeten die maar weer voor marionettenregeringen gaan stemmen. Zoniet… weten jullie wat jullie te doen staat bij de verkiezingen!

Maar ik begrijp wel hoe het in zijn werk gaat hoor! Stel dat die asielzoeker, naast zijn vele voordelen, 1000 euro leefloon krijgt. Maar vadertje staat, als héél eerlijke maar hypocriete instelling, vindt dat hij de Belg niet mag discrimineren en dus ook belastingen moet afhouden van wat die asielzoeker toegestopt krijgt (het woord ‘verdienen’ wil ik hier niet eens in de mond nemen). Trekt er dus, heel consequent, 200 euro belastingen af. En als op het eind van het jaar blijkt dat er teveel werd afgetrokken krijgt de man dat teveel terug! Eerlijk toch hé?

(On-)logisch geredeneerd: die asielzoeker helpt ons land vooruit door braaf belasting te betalen op iets dat hij van datzelfde land kreeg zonder er een fluit voor te doen. Wie zei daar ook dat multicultuur ons land om zeep helpt? Integendeel dus! Het is een bron van inkomsten voor de belastingen als je aldus redeneert. Leve het asielbeleid! Leve de vestzak - broekzakpolitiek.

En dan gaat men nu en dan eens eventjes de show gaan stelen op TV om de Belg in zijn diepe slaap te houden: er wordt hard opgetreden tegen illegalen! Af en toe wordt er ééntje uitgewezen en dat wordt dan frontpaginanieuws. Breed uitgesmeerd over alle persdiensten. En om het helemààl mooi te maken kiest men daar dan vooral een échte sukkelaar voor uit, zodat de hele bevolking dat wraakroepend vindt en gaat janken.

Wat die jankerds echter niét weten is dat voor elke brave pechvogel die met veel tamtam wordt uitgewezen langs de voordeur, er duizend regelrechte parasieten langs de achterdeur worden binnengelaten met de rode loper breed uitgerold. Maar dààr horen we nooit iets van in de pers! Dat kunnen we alleen maar zien aan de toenemende verkleuring en de vreemde talen op straat. Maar dat doét Jan Modaal nou  juist niet! Die kijkt liever naar de TV dan naar de straat. Daar leert hij meer van, en hoe het nieuws wordt gemanipuleerd gaat voor de meeste mensen het verstand ver teboven! Ze hebben nooit geleerd om ‘achter’ het nieuws te kijken of tussen de regels te lezen. Dat vraagt een beetje hersenwerk en daar hebben ze geen tijd voor als ze hard willen blijven werken om dat hele zootje ongeregeld te betalen!

De bedoeling van die ‘schrijnende’ uitwijzingen is nochtans duidelijk: bij de man in de straat een beeld opwerpen van een (te) streng asielbeleid, en daarvoor af en toe en met de regelmaat van de klok een geschikte sukkelaar vinden! Een échte tranentrekker dus. Jan met de pet gaat dan woedend op zijn kop staan en schreeuwen dat het asielbeleid soepeler moet…

Snap je? Dat is nou nét wat ze horen willen! Kunnen ze weer rustig verder klungelen en de andere kant opkijken als een en ander uit de hand loopt!

Maar ondertussen is die éne sukkelaar wel de klos! En meestal is het juist één van die weinigen die het verdienen om hier te blijven en die zich helemaal heeft geïntegreerd! Dat noem ik harteloosheid zonder grenzen.

O dierbaar België,
O edel land der vreemden!
Onze ziel en ons hart zijn we al kwijt!
Neem ook ons bloed, want meer kunnen wij niet geven,
Wees ons doel in het asielbeleid.
Bloedt o land, in multicultureel streven…

Shit… hier hapert wat hé? Die laatste zin krijg ik er maar niet vlotjes door! Het woord multicultureel wil maar niet in de pas lopen met de muziek!

Ach jongens, weet je wat? Ik stop ermee. Ik ben het zat! Het dichten gaat me blijkbaar niet af vandaag, want dat ‘multicultureel’ wil maar niet correct in de toon lopen. Het drijft er de spot mee!

Logisch eigenlijk hé?

Willy.

P.S. Ik vind mijn laatste twee stukjes te belangrijk om voortijdig in de vergeethoek te geraken. Daarom denk ik om maar eens een weekje op te houden met schrijven, zodat ze bovenaan blijven.

17-09-2012 om 09:22 geschreven door Willy


» Reageer (3)
16-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegt...

… dat Vlaams Belang een racistische partij is!
… dat Vlaams belang te extreem is!
… dat Vlaams Belang daardoor veel stemmen verloor aan het veel gematigder NVA!

O ja? Kan zijn! Maar dan moet iemand me eens uitleggen hoe je een EXTREEM uit de hand gelopen samenleving kunt gezond maken met een ‘gematigde’ partij. Daar is nou net een EXTREME partij voor nodig!

Ik gruw ondertussen al van het woord ‘gematigd’! Doet me denken aan het vermanende vingertje dat een extreem verstokte terrorist probeert op het rechte pad te brengen.
Aan zalfjes en olietjes die van regelrechte schurken weer mensen zouden moeten maken!
Aan het gevangeniswezen dat aan booswichten gratis kwaliteits - volpension biedt!
Aan psychiaters en wonderdokters die alle booswichten zondermeer ontoerekeningsvatbaar en dus geestesziek verklaren. Ja! Ongeneeslijk ziek verklaren zelfs, zodat ze levenslang van een invaliditeitstoelage kunnen genieten!

Dàt is hoe die brave vaderlanden hun criminelen behandelen!
Dàt is wat 'gevangenis' daar betekent!
Dàt is waarom ze HIER amok komen maken.

Dat zouden ze in hun lieve vaderlanden niet moeten proberen!

Het is niét de schuld van het Vlaams belang dat de lakse regeringen alles uit de hand lieten lopen en nog altijd de andere kant opkijken! Ik zou juist dié partijen extreem willen noemen: EXTREEM LAF EN LAKS!

En ook een gematigde partij voorspelt al direct dezelfde manier van regeren als de voorgangers. En voor we het doorhebben zullen onze grenzen nog wijder worden opengesteld voor het profitariaat! Want voortborduren in hetzelfde straatje leidt tot de afgrond, en dat zou iedereen ondertussen wel al moeten doorhebben. En NVA zàl in datzelfde straatje voortborduren en de ondertussen gevestigde ‘gematigde’ traditie voortzetten!

Het is dàt, of kiezen voor een ‘extreme’ partij die het lef heeft om met het vingertje in die andere richting te wijzen: ‘Daar is het gat van de timmerman als jullie ons land blijven terroriseren en om zeep helpen!’ En die ook de daad bij het woord voegt. Is dat een extreme eis? Ja, dat zullen de profiteurs en parasieten wel zeggen! De wormen in een appel vinden van zichzelf ook dat ze het recht hebben die appel rot te maken!

Ikzelf noem het een vaderlandslievende eis.

Gematigde partij? Laat me niet lachen! Om gematigd te kunnen regeren heb je een gematigde samenleving nodig! Is onze multiculturele samenleving gematigd? De toenemende multiculturele bezoedeling kun je al lang niet meer gematigd noemen! Bekijk nog maar eens de foto’s van Brussel die ik enkele weken geleden publiceerde. Dàt? Een gematigde samenleving? Voor een dergelijke samenleving is maar één remedie: met de grove borstel erdoor en weg die vermanende vingertjes!

Ik vind mezelf een heel gematigd mens. Ik kan voor heel veel dingen die me niet liggen toch begrip opbrengen. Niet alle mensen zijn immers gelijk! Maar wat men nu in ons land laat gebeuren tart elke vorm van beschaafde menselijkheid!

Twee redenen om voor Vlaams Belang te stemmen:
1. Duidelijk laten merken dat je ondanks het cordon sanitaire de gematigde regeringen en hun geklungel zo beu bent dat je er niet op wilt stemmen!
2. Voor NVA stemmen is stemmen voor een mager troostprijsje en een stem stelen van het VB!

Het NVA is namelijk voor honderd procent verantwoordelijk voor het stemmenverlies van Vlaams Belang! Aan de snelle vooruitgang van het VB zag het namelijk een goede reden om lijkenpikkertje te spelen en hun kans te wagen. Wat ze te bieden hebben is echter een dooie mus!

Willy.

16-09-2012 om 09:29 geschreven door Willy


» Reageer (1)
15-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnavalhitje

We schreven 1972. Knokke vond het nodig om met onderandere Heist te fusioneren. Voor ons, motards bij de politie van Knokke, geen probleem! Heist was een buur- en kustgemeente en veel moeilijkheden verwachtten we niet met die mensen.

Toen werd het Carnaval! Fred en ik hadden die nacht voor opdracht een beetje controle te houden te Heist. Fluitje van een cent, dachten we. Tot de kat op de koord kwam! Het bier vloeide letterlijk door de straten! Zowat de gehele bevolking ging die nacht niet naar bed, maar liep half of helemaal dronken waggelend en lallend door de straten. Alle kroegen stampvol! Honderden bierglazen kapotgegooid in de straten…Toén tenminste. Later werd verplicht om het bier in plastic bekers te schenken in de Carnavalnacht. Gelukkig maar.

Enfin, aanvankelijk leek het ons of de klok plots tweehonderd jaar was teruggedraaid en de beschaving had opgehouden te bestaan!

Maar ik moet toegeven: het had ook zijn aangename kanten! Zo waren, tegen de morgen, onze windschermen vol met vrouwenmonden in lippenstift! Zo rende plots een jongedame op me af en voor ik wist wat er gebeurde stak haar tong al diep in mijn keelgat, en een zoete smaak van bier beroerde mijn smaakpapillen!

Neen! Ik overdrijf echt niet hoor. Als Fred dat leest, en dat zal hij, kan hij het beamen!

Hoe dan ook… in die fameuze carnavalsnacht leek het wel of alle menselijke barrières waren gesloopt en alle remmen gelost. En leek dat alles me toch eerder barbaars. In de loop der volgende jaren veranderde er veel. Maar carnaval is en blijft voor een groot deel van de Heistse bevolking een dag om compleet, maar dan ook compleet uit de bol te gaan. Pas de volgende dagen worden de resultaten echt goed zichtbaar in de vorm van gezinsruzies en vechtpartijen, en aan het gloeiend rood staan van de telefoons bij de politie!

Maar of ik daar nu van houd of niet, ik moést iets doen om een en ander eventjes een vast plaatsje in mijn herinneringen te geven en in een ‘Heists’ kleedje te steken. En waar kon ik dat beter mee doen dan door een carnavalhitje te componeren dat die sfeer helemaal terug oproept. Maar dan wél vanuit het andere standpunt bekeken!

Hier volgt de tekst. De muziek in MIDI vorm steekt in bijlage.

CARNAVAL IN HEIST.

Refr. 1
Neen! Ik ben niet dronken!
Neen! Ik ben niet zat!
Alleen een beetje ty-y-ypsy,
Wat moeite met mijn di-i-ictie!

Neen! Ik wil niet blazen,
Want ik ben geen kat!
Agent hou op met za-a-gen!
Mij hoor je toch niet kla-a-gen!
Ik wil alleen naar huis,
Dus stop maar weg die buis!

Couplet:
’t Was carnaval in Heist,
Alleen bier op de lijst,
Maar ’t liep toch lekker door tot onze magen!
Doch plots had ik genoeg
Wankelde uit de kroeg
En waggelde al hikkend naar mijn wagen.
Maar daar stond Piet agent,
En vroeg me heel attent
Om even in zo’n dingetje te blazen!

Refr. 2
Neen! Ik ben niet dronken!
Neen! Ik ben niet zat!
Alleen een beetje ty-y-ypsy,
Wat moeite met mijn di-i-ictie!

Neen! Ik wil niet blazen,
Want ik ben niet zat!
Agent hou op met za-a-gen!
Mij hoor je toch niet kla-a-agen!

Ik wil alleen naar huis,
Dus stop maar weg die buis!


Of… drink er een met mij,
En voel je vogelvrij
Samen op de zwier
Maken we veel plezier!

Wat ik écht denk van het Heistse Carnaval? Wel, het is dé hoogdag voor de bevolking. Daar kijkt men het hele jaar naar uit. Daar spaart men het hele jaar voor. En het gros van de bevolking wil alleen maar eens lekker uit de bol gaan op een plezierige en gezellige manier. Maar helaas! Zoals overal in de samenleving waar leute en plezier wordt gemaakt: daar komen ook alle zwatelaars, drinkebroers en vechtjassen op af. En die verbrodden het dan maar weer allemaal!

Willy.

Bijlagen:
Carnaval.mid (42 KB)   

15-09-2012 om 09:21 geschreven door Willy


» Reageer (3)
14-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandmeters.

Als kind waren er veel zaken die ik niet begreep! Omdat ik nog te dom was natuurlijk! Ik had nog veel te leren: lezen, schrijven, rekenen… Ach wat een dom jongetje was ik toch! Ik wou alles weten, maar mijn hersentjes begrepen het nog niet allemaal. Kon ik maar heel snel deel uitmaken van die volwassenenwereld. Dan eindelijk zou ik alles weten en me geen onnozele vragen meer moeten stellen!

En ik wérd volwassen. Maar bleef mezelf dom vinden. Want anderen praatten over heel andere zaken! Zaken waar ik niet veel van begreep. Voetbal… politiek… grote woorden die ik niet begreep, en verdere uitleg vragen was ik snel verleerd, want dan bekeken ze me als een neanderthaler die plots naar de twintigste eeuw was gekomen. Dacht ik! Maar in werkelijkheid vermomden ze maar hun onvermogen om hun geleerde woorden uit te leggen. Ze begrepen ze immers zélf niet maar het klonk geleerd.

Toogpraat? Ach god, ik kon er niet aan deelnemen, want al die geleerde woorden begreep ik niet. Ik leek wel nooit volwassen te worden!

En als ik nu terugkijk op die tijd, moet ik tot mijn schande bekennen: ik was mis! Hoe in ’s hemelsnaam kon ik niet doorhebben dat al die hoge woorden niets dan bluf waren? Dat de mensen die ze gebruikten ze niet eens zélf begrepen? Geen wonder dat ze me zo raar bekeken als ik uitleg vroeg! Ze hàdden die uitleg gewoon niet omdat ze zelf niet wisten wat die woorden betekenden! Ach jawel… het waren woorden die insloegen en indruk maakten aan de toog. En héél erg summier hadden ze wel ergens een flauw vermoeden over de betekenis. Maar er dieper op ingaan? Er uitleg over geven? Dàt was teveel gevraagd. Daar vraag je toch geen uitleg over? Dat is zoveel als zeggen dat de spreker niet weet waarover hij spreekt! Laat de spreker gewoon zijn ding doen en gun hem zijn pleziertje! Je ziet toch dat hij de volle aandacht heeft en ook wil houden? Verbrod het nou toch niet voor hem!

Ach ja… ergens hadden ze wel gelijk! De toog betekent gezelligheid. En als je niet over veel kennis beschikt, dan praat je toch gewoon over zaken waar je geen benul van hebt? Kennis van zaken hoéft toch niet? Dat vraagt toch niemand? Dan gooi je er toch maar met de klak naar? Voor de sfeer! Voor de gezelligheid! Gewoon: praten! Sociaal doen. En vooral proberen het hoogste woord te kunnen voeren om je complexen over je eigen onwetendheid te verbergen.

Zo herinner ik me, niét aan de toog, een pak bouwvakkers die in onze buurt aan het verbouwen waren. Ik keek er als kind belangstellend naar. Een van hen riep: “Nog twintig zandmeters”. Oei! Weeral een woord dat ik niet begreep! Verdorie! We hadden toch meetkunde gehad op school? Had ik iets gemist of was mijn leraar vergeten over zandmeters te spreken? Ik durfde het niet vragen aan die geleerde bouwvakker. Ook niet aan mijn leraar. En ik bleef maar met die vraag in mijn achterhoofd: ‘wat is toch een zandmeter’?

Jaren later zag ik het licht! Weer, en dit keer wél aan de toog, sprak een bouwvakker over een balk die vijftig zandmeters te lang was. En uit de zinsbouw kon ik eindelijk begrijpen dat met die fameuze zandmeter eigenlijk een centimeter bedoeld wordt! Centimeter - Santemeter - Zandmeter!

Voilà! Wie zei daar ook dat je aan de toog niets kunt opsteken?

Een banaal verhaaltje? Jawel! Maar toch heeft het een grote weerslag op mijn verdere leven gehad! Ik had een grote levensles geleerd: als men met geleerde woorden afkomt doe je er best aan je hersenen niet te pijnigen. Zet ze juist op nul! Dàn pas kun je meepraten! Maar eens dàt geleerd, hoéfde het ook niet meer voor mij!

Die brave bouwvakkers waren te vergeven: ze wisten ook niet meer, en eigenlijk gaat het om dialect en gewoonte.

Maar de gladde jongen die je een verzekering wil aansmeren heeft een heel arsenaal aan heel geleerde woorden die je moeten duidelijk maken dat zijn product het beste is wat je je maar kunt indenken. Het duizelt je bij zoveel wijsheid. Je begrijpt er niets meer van. Wel, dàt is zo’n moment om je hersenen op nul te zetten en het zakenmannetje beleefd de deur te wijzen!

In de politiek is het net hetzelfde. Laat je nooit tot een discussie verleiden met een fervent lid van een partij waar je niet van houdt! Je kunt het nooit halen. Want hij is geïndoctrineerd en wijkt niet af van zijn standpunt. Heeft honderden slagzinnen uit het hoofd geleerd om elke tegenzet met de grond gelijk te maken. Verloren moeite. Hopeloos! Hij dénkt niet. Hij luistert niet. Rammelt alleen zijn slagzinnetjes af die hem werden ingeprent, want tot meer is hij ook niet in staat.

Religie? Idem dito of nog veel erger. Is ook veel belangrijker voor de simpelen van geest onder ons. Want hier gaat het niet langer over het aardse leven, maar over alle lekkernijen die je in het hiernamaals zullen worden toegegooid. Daar kunnen zélfs onze OCMW’s niet aan tikken, al bieden ze er die ‘gelovigen’ al een voorproefje van!

Tot slot ook nog dit: ondertussen ondervond ik ook dat mensen die de hele dag door praten zonder ophouden, net de domsten onder ons zijn. Tenminste, dat is wat ik in mijn omgeving telkens weer ondervond. Dat praten moet dan hun domheid verbergen! Of dat nu echt de regel is weet ik niet. Het zou misschien wel kunnen dat hoe meer je praat hoe dommer je bent. Ik zou geneigd zijn dat aan te nemen, maar daar zou ik toch geen eed op willen doen. Ik heb enkel maar ervaring met de extreme vormen van babbelzucht. Omdat je aan dit soort mensen niets kunt vertellen of aanleren. Ze luisteren gewoon naar niemand anders dan naar zichzelf, en daar genieten ze intens van.

Willy.

14-09-2012 om 09:06 geschreven door Willy


» Reageer (1)
13-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandstofprijzen?

Zwerfmail:

Dan maar wat verder rijden om te tanken?
Duidelijk is dat ze ons voor idioten houden.
Dit is wat benzine kost in andere (niet Europese) landen:

Azerbeidzjaan Diesel EUR 0,31
Egypte Diesel EUR 0,14
Ethiopië Super EUR 0,24
Bahamas Diesel EUR 0,25
Bolivia Super EUR 0,25
Brasil Diesel EUR 0,54
China Normal EUR 0,45
Ecuador Normal EUR 0,24
Ghana Normal EUR 0,09
Groenland Super EUR 0,50
Guyana Normal EUR 0,67
Hong Kong Diesel EUR 0,84
Inde Diesel EUR 0,62
Indonesië Diesel EUR 0,32
Irak Super EUR 0,60
Kazachstan Diesel EUR 0,44
Qatar Super EUR 0,15
Kuwait Super EUR 0,18
Cuba Normal EUR 0,62
Libya Diesel EUR 0,08

Malaysia Super EUR 0,55
Mexico Diesel EUR 0,41
Moldavia Normal EUR 0,25
Oman Super plus EUR 0,20
Peru Diesel EUR 0,22
Philippines Diesel EUR 0,69
Russia Super EUR 0,64
Saudi Arabia Diesel EUR 0,07
Afrique du Sud Diesel EUR 0,66
Swaziland Super EUR 0,10
Syria Diesel EUR 0,10
Trinidad Super EUR 0,33
Thailand Super EUR 0,65
Tunesië Diesel EUR 0,49
USA Diesel EUR 0,61
Venezuela Diesel EUR 0,07
Etats Arabes Unies Diesel EUR 0,18
Vietnam Diesel EUR 0,55
Ukraine Diesel EUR 0,51

Dit is niet te geloven, toch?


De landen van de Europese Unie en hun Ministers van Financiën houden de bevolking
echt voor achterlijk.En dat zijn we ook! Wie protesteert ?? Niemand toch?!

Hebzucht van de Belgische en Europese staat om bodemloze putten en zakken te vullen!!!!

-o-o-o-o-o-o-

Moet er nog zand zijn? Welke leugens over hoge olieprijzen worden ons dan aangesmeerd als ze zo goedkoop is in al die vreemde landen? Wie houdt hier wie voor de gek? Wie zuigt hier wie uit?

Wie uitgezogen wordt is duidelijk: het Europese volk!

Wie het uitzuigt ligt niet zo voor de hand!

Onze eigen regeringen? Toch wel voor een deel, en ik zou nog sympathie kunnen opbrengen voor deze gang van zaken. Moesten de gemaakte winsten ons volk ten goede komen en de schatkist gezond maken. Maar dat doen ze niet! Ze worden opgeslorpt door het profitariaat, van wélk volk of ras dat ook maar is.

De oliesjeiks? Vast en zeker! Dié bepalen wel waar ze het meest kunnen gaan zuigen. Onze regeringen reageren toch niet! Komen telkens weer met nieuwe smoesjes om de bevolking te sussen: de hoge dollarprijs, olieschaarste, teveel vraag, internationale olieprijzen gestegen…

Gestegen? Me dunkt dat de lijst hierboven wel voor zichzelf spreekt!

De tussenhandelaars? En hierbij denk ik aan de hele ketting tussen de OPEC landen en de verbruiker: producent… verscheping… raffinaderij… groothandel… vervoer naar kleinhandel…

Eén zaak staat als een paal boven water: alle bovenvermelde ‘deelnemers’ eisen een steeds groter wordend deel van de koek voor zichzelf op! Is het toevallig dat al die deelnemers sowieso al superrijken zijn? En dat weeral eens de arme man die rijken nog rijker moet maken?

Helaas heeft de man in de straat geen verweer! Hij kan niet gaan staken door te weigeren nog auto te rijden. Hij heeft zijn auto immers nodig. En voor dat laatste hebben wéér de superrijken gezorgd door alles te centraliseren. Zowel de tewerkstelling als de handelspunten, zodat de doorsnee mens het niet meer kan stellen zonder auto.

Kleine onderneminkjes als buurtwinkels en fabriekjes zijn verdwenen. Alles ligt meer en meer veraf! Leep gespeeld hoor!

Willy.

13-09-2012 om 10:21 geschreven door Willy


» Reageer (1)
12-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multi- of monocultuur?

Wie wil hier nou eigenlijk een multicultuur?

Wij? Geen sprake van! We zijn toch niet gek? Of toch?

Onze regering? Naïef als ze is: JA!

Vreemdelingen? Geen sprake van! Die willen een monocultuur voor HEN alleen in ONS land! Een soort van multiculturele monocultuur dus, waarin Vlamingen niets meer in de pap te brokken hebben!

Niet waar? Bekijk dan maar eens die foto van de Sleepstraat te gent!

Nog altijd niet wakker, verdraagzame Vlaming?

Een regering hoort te handelen als een goede huisvader!

Zou een goede huisvader toestaan dat andere families zich in zijn huis komen vestigen en uitroepen dat dit HUN huis is?

Onze verraderlijke regeringen laten dit wél toe en kijken de andere kant op.

Als voor een goede huisvader de druk te hoog zou worden, dan zou hij zijn huis desnoods omheinen met prikkeldraad, palen, landmijnen en afweergeschut!

Maar ONZE huisvaders en –moeders daar in de Wetstraat? Die doen net het omgekeerde! Stellen de grenzen wagenwijd open. Schaffen ze zelfs af! Leggen asielzoekers in de watten in gerestaureerde kazernes, en als daar geen plaats is betalen ze zelfs dure hotelkamers!

Neen! Zo gek hebben we het doorheen de geschiedenis van Europa in het algemeen, en Vlaanderen in het bijzonder, nog nooit gezien! En toch ziét de bevolking het blijkbaar niet! Of willen ze het niet zien, denkend dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen? Daar moet je méér dan naïef voor zijn. Daarvoor moet je compleet verdwaasd rondlopen! Of misschien hopen op die manier de vrede te bewaren, en aldus een rassenoorlog steeds dichterbij brengen!

Zijn WIJ dan racisten, als we ons hebben en houden willen verdedigen? Of zijn wij het enige volk in het heelal dat op een dergelijk schromelijke manier met zich laat sollen?

Het antwoord is aan u, beste lezer!

Willy.

12-09-2012 om 08:57 geschreven door Willy


» Reageer (0)
11-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderplaneet.

Nog maar eens een documentaire gezien over fenomenen als graancirkels, ufo’s, buitenaards leven enzovoort! Niks nieuws onder de zon? Dit keer toch wel! Het ging erover dat er, volgens mensen die contact hadden gehad met aliëns, dertien werelden met intelligent leven zouden zijn in het heelal.

Eigenlijk wel weinig, vond ik. Verder ging het ook over de nazi’s, die aan het eind van de oorlog aan de bouw van vliegende schotels zijn begonnen. Volgens een van hun wetenschappers die na de oorlog in Amerika terechtkwam, zouden ze daarbij hulp hebben gehad van buitenaardsen. Maar plots had Hitler andere prioriteiten en legde dat programma stil (volgens die zegsman).

Nu. Als je dan al geloof hecht aan het verhaal, zou het eerder voor de hand liggen dat die aliëns hun hulp stopten toen ze zagen dat ze de verkeerde kant leken te hebben verkozen.

Dit alles wist me wel te boeien, maar wat me van die documentaire zéker frappant leek en me bijblijft is dat aliëns onze planeet de ‘kinderplaneet’ zouden noemen! En dàt is nu toch wel eens een héél correcte beschrijving!

Of ik geloof hecht aan die ufo verhalen? Geloof is veel gezegd. Laten we het zo stellen dat ik niets geloof wat ik niet zie of ondervind, maar ook niets uitsluit! Maar dat kinderplaneetje blijft me zéker bij, want zo is het inderdaad! Er lijkt zelfs een negatieve evolutie te zijn ingezet die de planeet steeds kinderachtiger maakt. En daar hebben onze leiders, onze onderwijsinstellingen, en onze verwennende mama’s zéker de hand in!

Triest! Intriest! Het zal je maar overkomen om als normaal denkende mens op een dergelijke planeet geboren te worden!

Het feit dat die andere werelden geen contact leggen met de onze is net om die reden: niets aan te vangen met dat volkje! Niks dan ruzies, terrorisme, ontevredenheid, oorlogen, winstbejag, ellebogenwerk… en dan de ongelooflijke stommiteiten van onze zogenaamde leiders… Als ‘beschaafde’ wezens ga je daar toch niet mee proberen te communiceren? Dat laat je toch best links liggen? Ga je hoogstens eens bezoeken om eens hartelijk te kunnen lachen om zoveel opeengestapelde stommiteiten?

We mogen dan misschien al de mooiste planeet van het heelal als thuisbasis hebben, we bakken er gewoon niks van en zijn het inderdaad niet waard om in een intergalactische gemeenschap te worden opgenomen! Ze zouden wel gek moeten zijn, tenzij ze een manier vinden om dat domme percentage van de wereldbevolking te elimineren zonder het kind met het badwater weg te gooien!

Maar hoe ze dàt klusje zouden moeten klaren weet ik ook niet! Op welke criteria zouden ze moeten filteren?

- Op behaalde diploma’s? Vergeet het maar, want onder de zogenaamde intellectuelen zitten al evenveel stommerds dan onder de ongeletterden! Zeven decennia lang heb ik dat kunnen vaststellen en elke dag stel ik het nog meer vast! De criteria die wijzelf hanteren deugen dus niet!

- Op de groten der aarde? Zéker niet, want dat zijn niets anders dan verwerpelijke ellebogenwerkers die dag na dag bewijzen waardeloos te zijn en onze hele planeet belachelijk maken!

- Op de allerrijksten? Dat zijn nou meestal nét de meest verwenden die geen enkele voeling hebben met het volk. Enkel met hun rinkelende kassa! Niet dus!

- Welke andere criteria zijn er dan nog meer? Niets dat ik weet of dat wij kennen! Hopelijk hebben zij meer mogelijkheden en kunnen ze elk individu scannen op zijn werkelijke waarde! Als ze over dié technologie beschikken, vrees ik dat er van de zes miljard individuen op aarde nog maar weinigen de proef zullen kunnen doorstaan.

Maar zouden ze die moeite wel doen? Want dan verliezen ze meteen hun mogelijkheid om ook eens hartelijk te kunnen lachen met een superdom volk! En onze aarde zal, in hun ogen, waarschijnlijk wel een nooit aflatende soap zijn! Een heerlijk ontspannende afwisseling na een drukkende dagtaak. En zoiets gooi je toch niet zomaar weg?

Neen! Ik denk dat onze enige kans er in ligt dat ooit ergens in het heelal een nog dommer ‘intelligent’ leven ontstaat! En de intelligente aliëns de oude soap verlaten en overschakelen op de nieuwe. Net zoals wij van ‘Familie’ zouden overschakelen op ‘Thuis’. Dàn kunnen ze proberen om de dommen uit onze samenleving te elimineren en contact te leggen met de écht intelligente mensen.

De ‘kinderplaneet’! Je moet er verdorie maar opkomen, maar dat is nou toch nét de correcte omschrijving!

En… by the way… zondag gingen we nog maar eens aan de overkant van de haven een pintje drinken in de zon. Vanwege de vele toeristen konden we niet met de eerste dienst mee en stonden in de file te wachten op de terugkeer van het veerbootje. En mijn vrouw, die altijd het hart op de tong heeft, kwam in gesprek met de vrouw net naast haar. En voorwaar… ze begon toch wel over de politiek zeker? En over waar al ons geld naartoe vloeit en haar sympathie voor het Vlaams Belang. Oei! Ik had al gezien dat de vrouw in kwestie er ietwat kwezelachtig uitzag en wachtte geamuseerd het vervolg af. En ja hoor! Ze had raak gekozen. Vooreerst vroeg de vrouw wat het Vlaams Belang is! Ze bleek een Limburgse, maar woonde al jaren in Frankrijk! Toen mijn vrouw het uitlegde begon het al:

- Dus een soort NAZI - partij? Wel, racisme heeft nog nooit iets opgelost. Je zou wat meer moeten lezen!

- In de Koran dan zeker? Repliceerde mijn vrouw nog. Maar toen meerde net het bootje weer aan en riep de dekknecht ons toe dat hij gewonnen had. We hadden namelijk met hem gewed dat hij het met zoveel volk nooit zou halen om in tien minuten terug te zijn!

Nu; de kwezeldame in kwestie… ik bekeek haar eens goed en kon zo ongeveer vermoeden dat ze in haar jonge tijd een fervente hippie was geweest. Die wisten ook alles beter maar deden niks positiefs, en weken ook graag naar andere landen uit, op zoek naar groener gras. En Frankrijk was inderdaad wel een van hun topbestemmingen.

Tja, ook weer een soort die aan het uitsterven is, en waarschijnlijk ook een bron van vermaak moet geweest zijn voor de ‘kinderplaneet - kijkers’!

En die planeet? Die draait maar rustig door en trekt zich nergens iets van aan. Vandaag hippies, morgen kwakkelende leiders, overmorgen terroristen, who cares? The show must go on!

Willy.

11-09-2012 om 09:45 geschreven door Willy


» Reageer (0)
09-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Componeren.

Omdat ik, vanwege die laatste heerlijke dagen, nog maar eens met lege handen sta, zit er me weinig anders op dan nog maar een van mijn muziekjes te publiceren. Een simpel walsje dit keer dan maar. Voor schrijven had ik echt geen goesting vandaag.

En meteen maak ik ook van de gelegenheid gebruik om het even over componeren te hebben. Eerlijk gezegd val ik al meteen over dat woord, al gebruikte ik het wel als titel voor dit column!

Waarom moesten we dat woord alweer uit vreemde talen gaan sprokkelen? Hebben we daar zelf geen veel beter woord voor: ‘toondichten’? Want op dichten met tonen komt het eigenlijk aan, en dat ondervind ik de laatste tijd heel goed!

Weinig mensen beginnen eraan, omdat weinig mensen over het juiste gereedschap beschikken. Maar met dichten kun je het echt wel heel goed vergelijken: het komt er op neer om wat in je hoofd komt onmiddellijk te kunnen noteren!

Stel je een dichter voor die niet kan schrijven! Hij begint te dichten… één regel… twee… maar bij de derde zal hij alweer goed moeten denken over hoe de eerste alweer luidde! Met andere woorden: dat is eigenlijk onbegonnen werk!

In de muziek gaat het er net zo aan toe. Zonder notatie kom je er niet. Maar daar ligt juist het kalf gebonden: de traditionele notatie vergt jarenlange studie, en tegen de tijd dat die achter de rug is zijn alle muzen in je hoofd al lang een stille dood gestorven! Tenzij je een wonderkind à la Mozart bent.

Zo. Dit gezegd zijnde volgt hier de tekst (als gewoonlijk: één coupletje en een refrein). Voor meerdere coupletten moeten de dichters onder jullie maar zelf zorgen. Ik ben er te lui voor!

De heerlijke sixtees.

De liefde was puur,
Jong en vol vuur,
Ik zong een serenade.
We waren zo jong,
Groen nog en stom,
We waren nog zo onervaren!

Een kus op de mond
Leek nét nog gezond
Meer durfden wij ook niet vragen!
Toch vroeg ik je naam,
Want ik liet jou niet gaan
Zo is ons sprookje ontstaan!

Refrein:
Oh heerlijke sixties,
Oh heerlijke tijd.
Een tijd vol verlangen
En vol romantiek
Vol ook van mooie muziek!

Willy.

Een beetje simplistisch? Inderdaad. Er zit misschien wel meer in die tune, maar dat zal ik wel eens uitvogelen als ik meer ervaring met het programma, en tijd heb… of goesting om nog achteruit te kijken, want meestal loop ik maar verder door zonder veel omkijken. Lijkt me boeiender!

Hoedanook, hieronder vind je de muziek.

Bijlagen:
Sixtees.mid (25.8 KB)   

09-09-2012 om 00:00 geschreven door Willy


» Reageer (0)
08-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bib.

Het is alweer enkele jaren geleden dat ik nog in de bibliotheek kwam! Jammer eigenlijk, maar ik heb daar drie redenen voor:

1. Wegeniswerken (al twee jaar lang) in de buurt van de bib: ofwel door het slijk ploeteren, ofwel een grote omweg maken.

2. Ik computer en schrijf zelf zoveel dat ik eigenlijk nog maar weinig tijd heb om te lezen!

3. Omdat ik, naast af en toe een goede roman, de bibliotheek vooral bezocht voor documentaire werken, of op zoek naar een of ander stukje info dat ik nodig had of nodig vond.

Maar al die info vind je nu met enkele muisklikken op internet. Blijft enkel nog over voor de bib: goede lectuur, en dat mis ik soms wel, en dus mis ik de bib eigenlijk ook! Ik vind het reuze gezellig om een goed boek te zitten lezen. Maar mezelf kennende weet ik bij voorbaat dat het echt wel zoeken is tussen allerlei rommelschrijfsels om een écht goed boek te vinden. En zo kwam ik destijds meestal thuis met een vijftal boeken die veelbelovend leken, maar die je na enkele bladzijden toch maar duidelijk maakten dat je je tijd aan het verliezen waart en je met een broodschrijver te maken had die het alleen maar deed om het geld: zoveel duizend woorden geschreven is zoveel euro verdiend! De eerste bladzijde in zo’n boek is ook meestal een lokkertje! Leuke, vlotte stijl, veelbelovend… maar helaas is dat al gauw verleden tijd en zit je met een droog, langdradig schrijfsel geplaagd. Een schrijfsel waarbij het er vooral op aankomt zo weinig mogelijk te zeggen met zoveel mogelijk woorden!

En dan moet ik meewarig ook nog even terugdenken aan de tijd dat boeken over pc kennis en informatica goed in de markt lagen en massaal werden aangekocht door de bibliotheken: leren werken met Word, digitale fotografie, rekenbladen, ja, zelfs voor de betere ‘spelprogramma’s’ zoals flight- en trainsimulator werden hele boekenkasten volgeschreven. En ook massaal uitgeleend in de bibliotheken. Hele rekken vol… en die rekken… die staan er nog. Hopeloos verouderd, Hopeloos voorbijgestreefd. Want die programma’s waar ze het over hebben, die behoren al lang tot het verleden, of zijn in een zodanige mate aangepast en verbeterd dat je niks meer hebt aan het verouderd boek!

Of ze nog nieuwe dergelijke boeken kopen? Ik denk van niet. Want het is dweilen met open kraan en dat zullen ze ook wel al hebben ondervonden. Want de evolutie versnelt echt wel met sneltreinvaart, en zéker in de computerwereld! Iemand schrijft een nieuw programma, iemand anders test het en schrijft er een boek over, en tegen de tijd dat het boek op de markt komt is het alweer verouderd en gaat het er alweer heel anders aan toe in dat wereldje!

Ik vrees dan ook dat er een tijd zal komen dat informatieve boeken geen kans meer maken en dat de bib’s zich zullen moeten toespitsen op enkel romans en religieuze boeken. En liefst dan religieuze boeken voor Moslims, want alleen in dàt wereldje verandert er nooit iets. Dat soort lectuur zal dan ook nog honderden jaren ‘up to date’ blijven en dus eeuwenlang een goede investering blijken te zijn!

Bovendien is de mens geschapen als een naar kennis zoekend wezen. De bedoeling van die gave, die ons bij onze geboorte werd meegegeven, is eigenlijk vooral: ‘zoek in jezelf’, maar wordt door veel mensen vertaald in: ‘laat het je wijsmaken’!!!

En ik moet toegeven: dit laatste is wel de makkelijkste oplossing, al heeft ze door de eeuwen heen al tot onnoemelijk veel leed en bloedvergieten geleid! Nou ja, ook gemakszucht blijkt toch wel een menselijke eigenschap te zijn, maar dan wel een heel vervelende!

En dan heb je nog een ander felbegeerd soort lectuur. Lectuur over strekkingen die je de illusie moeten geven je beter in je vel te voelen. Omdat het me maar heel matig interesseert weet ik daar niet zo heel veel van, maar ik heb het dan over Yoga, Raiki, en andere ‘zaligmakende’ lectuur.

Och god! Soms kwam ik er wel eens toe een dergelijk boek uit nieuwsgierigheid mee te nemen. En wat stelde ik vast? Jawel… het waren allemaal wel waarheden als koeien. Maar moet je een dergelijk boek lezen om dat te weten? Dat zit toch allemaal ingebouwd in ons menselijk wezen? Dat spreekt toch allemaal vanzelf? Dat weet toch iedereen?

Ja! Iedereen weet dat, of zou het moeten weten als hij in die enorme bib van ons eigen ‘bewust zijn’ durft te kijken. Maar neen. De mens blijkt geen vertrouwen te hebben in zichzelf! Gelooft blijkbaar zichzelf niet! Pas als hij het in geschreven taal ziet, geschreven door een ander, mét of zonder bijbedoelingen, gaat hij het geloven.

Uiterst gevaarlijk deze mentaliteit! Hoogst explosief! Want oké, de schrijvers die dàt soort lectuur schrijven bedoelen het wel goed en daarbij is er geen vuiltje aan de lucht. Als je persé een boek nodig hebt om te lezen wat je eigenlijk zou moeten weten, tot daar aan toe.

Maar minder bonafide schrijvers kunnen diezelfde menselijke eigenschap schromelijk misbruiken en cultiveren naar hun eigen bedoelingen. En die bedoelingen zijn meestal ver van altruïstisch! Veeleer gericht op winstbejag.

En dan komen we automatisch weer terug bij religies! Vertellingen, verzinsels en sprookjes, geschreven in de eerste decennia van onze jaartelling, kunnen nog steeds de ‘domme’ bevolking bekoren! Alsof er geen twintig eeuwen evolutie verstreken zijn! Meer nog: er wordt onvoorwaardelijk in geloofd! Hoé de wereld ook is veranderd, en hoé slimmer we ook maar geworden zijn, ze blijven halsstarrig in onze culturen gegraveerd. Weinigen beseffen welke zware rem die verzinsels op onze evolutie zetten! Zélfs het zwart op wit bewijs welk leed die dingen ons in de loop van de geschiedenis hebben gebracht heeft totaal geen effect op onze onverantwoorde overgave er aan! En dàt, beste mensen, is nou net wat ik niet begrijp aan de mensheid! Dàt ook is de voornaamste bestaansreden van mijn blog!

Dàt zal ooit de laatste strijd in onze evolutie worden: het juk van de religies afschudden en weer mensen worden in plaats van ‘gelovigen’. Eeuwenlang deed de kerk er alles aan om de bevolking dom te houden, denkende dat ze op slimme mensen geen vat zou hebben. Wel, ze dacht verkeerd! De mens is nu eindelijk wel slimmer geworden… maar blijft even dom in zijn geloof!

Gelovigen? Foei wat een lelijk woord! Het hele drama van de mensheid ligt er in besloten! Welk intelligent volk zouden we ondertussen al niet geweest zijn zonder dat blindelings geloof? Nu, wij westerlingen mogen nog niet klagen: in Europa is de macht van de religies de laatste decennia gelukkig al snel aan het tanen en blijft vooral nog de cultuur die uit die religies ontstond bestaan. En met die cultuur is niks mis.

Maar dat is helaas niet overal zo! Ik negeer hier even de Islam omdat dit nu toch echt wel een extreem voorbeeld van goedgelovigheid is. Maar kijk even naar de Verenigde Staten van Amerika? Daar zitten de religies toch ook wel heel diep ingeworteld! Of het nu om Christenen, Mormonen, of wat dan ook gaat! Onbegrijpelijk voor een anders toch wel intelligent volk. Of is dat geloof maar schijn? Schijn om ergens bij te horen? Om het politiek te kunnen maken? Om naar de buitenwereld toe een maagdelijk blazoen ten toon te spreiden? Ik zou het niet weten! Feit is dat die mentaliteit er is, en hardnekkig stand lijkt te houden.

En dat leidt toch tot een droevige conclusie: de mens vertikt het gewoon om zichzelf te zijn! Wil gedicteerd en gemanipuleerd worden! Wil houvast hebben en vergeet dat we dat houvast allemaal ingebouwd hebben. Dat we de meest intelligente levensvorm op aarde zijn! Dat we letterlijk àlle middelen ingebouwd hebben gekregen om volmaakt gelukkig te zijn. Maar in plaats van dat te geloven, laten we ons veel liever indoctrineren. Daarmee bewijzend dat we onze aangeboren eigenschappen zodanig misbruiken dat we ons in werkelijkheid lager opstellen dan de dieren! Want dieren kun je met de beste wil van de wereld niet laten geloven in wat niet bestaat!

Foei! Wàt een ondankbaarheid tegenover onze schepper! Wié of wat dat ook maar mag zijn. Maar als IK die schepper was, dan gooide ik minstens vijftig procent van die ondankbare mensheid in de prullenbak wegens ‘niet voor geestelijke evolutie vatbaar’!

Willy.

08-09-2012 om 09:26 geschreven door Willy


» Reageer (0)
07-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nazomeren!

De gouden roos die september is, bewijst zich nog maar eens! Prachtig nazomerweer na die kwakkelzomer! Want wat die weerlui er ook mogen over vertellen, het wàs niet echt het soort zomer waar we van dromen! Normale temperaturen, normale neerslag, normaal aantal uren zonneschijn? Misschien wel, maar dan wél alles op een zodanige manier door elkaar gemixt dat je nooit wist hoe je te kleden!

Als je de zon zag en je zomers kleedde, dan waren daar alweer dreigende wolken tegen dat je de voordeur naderde.

Enfin, het is voorbij, en we kunnen maar genieten van de mooie septemberdagen nu. En dat zet me weer tot mijmeren aan! Heel even maakte ik me in de voorgaande alinea’s schuldig aan terugblikken op minder aangename toestanden. Wat uiteraard verkeerd is! We leven vandaag, en vandaag is er zon. Zouden we er vandaag beter aan toe zijn als we een mooiere zomer hadden gehad? Natuurlijk niet! Dus, niet klagen en genieten van wat je vandaag hebt. Gisteren is voorbij, net als de vorige zeventig jaren van mijn leven. Achteruitkijken heeft zelden zin, tenzij om je ervaringen een vaste plaats in je geheugen te geven. Maar treuren om wat voorbij is? Treuren om wat beter had kunnen zijn? Neen hoor! Niet aan mij besteed.

Voor mij telt in de eerste plaats vandaag, en in de tweede plaats morgen! En vandaag lijkt het leven me mooi, en ik hoop dat dit morgen ook het geval zal zijn. Punt.

Willy.

07-09-2012 om 09:10 geschreven door Willy


» Reageer (1)
06-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statistisch tussendoortje.

Ik wou mijn trouwe lezers even een blik laten werpen op de geografische statistiek van mijn blog, en van de gelegenheid gebruik maken om jullie allemaal te bedanken voor de belangstelling en de trouw:



Voilà. Zo ziet de statistisch-geografische taart van mijn blog er momenteel uit. Met genoegen zie ik dat ook Nederland sterk vertegenwoordigd is. Dat zullen dan wel Geert Wilders fans zijn denk ik! En ook het segment van Spanje eist een steeds groter stuk van de taart. Goed zo!

En meteen heb ik, bij gebrek aan andere inspiratie, vandaag toch mijn persoonlijke deadline kunnen halen!

Willy.

06-09-2012 om 08:47 geschreven door Willy


» Reageer (3)
05-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale gevallen.

Ons land bulkt van de sociale diensten! De folders en zo in je brievenbus liegen er niet om. Letterlijk alles wordt gedaan om armen en ouderen plezier, animatie, en zelfs huisvesting te bezorgen.

Over huisvesting zijn we gauw uitgepraat: die gaat naar vreemden! Belgen komen op een ellenlange wachtlijst te staan, en àls ze ooit op de eerste plaats mochten belanden, dan kunnen ze vaststellen dat de aangeboden woning of het aangeboden appartement in een multicultureel gebied of gebouw gelegen is. Russen als buren, Marokkanen aan de andere kant, Turken als bovenburen! Multicultureel betekent immers meer en meer: voor iedereen, behalve voor Belgen!

Tja, een arme en eerlijke Belg met een klein pensioentje heeft dan weinig keuze: verhuizen naar een multiculturele nachtmerrie of maar blijven waar hij is en zich plat betalen aan huishuur.

Kies je voor het eerste, dan word je een vreemde in eigen land. Een buitenbeentje tussen de buitenbeentjes die binnenbeentjes wisten te worden. Tenzij je kiest voor een andere religie en cultuur en meeheult met je omgeving. Er zit dus weinig anders op dan maar blijven waar je bent.

Andere sociale mogelijkheden: ‘sociale’ animatie! Dansavonden, bijeenkomsten voor alleenstaanden met eet- en dansgelegenheid… of voor oudere koppels die ook nog wel wat van hun leven willen maken… sport en gymnastiek voor zestig plussers... kosten noch moeite worden gespaard.

Maar nu pas komt de kat echt op de koord: wie voelt zich geroepen naar dergelijke evenementen? De minderwaardigen onder ons! En met minderwaardig heb ik het helemaal niet over mensen die de pech hadden minder intelligent, of arm geboren te zijn of zo. Want ook arme mensen kunnen heel fatsoenlijk en ook boeiend zijn. Neen! Ik bedoel echt wel: het uitschot! Mensen waarmee geen fatsoenlijk gesprek te beginnen is. Drinkebroers en vechtjassen. Dié komen op dergelijke evenementen af en verpesten de boel. Het is immers goedkoop vanwege het ‘sociaal’ karakter, en waar je aan een goedkoop pintje geraakt vind je zéker in de eerste plaats dat soort mensen!

En dan heb je de zogenaamde buurthuizen! Gesponsord door de OCMW’s. Mooi initiatief: de buurt dichter bij elkaar brengen. Een toog, een tapkast, wat tafeltjes en stoelen, en de gezelligheid kan beginnen. Dacht men! Helaas moet je ook hiér niet zijn voor een aangename babbel.

Lange tijd stond het woordje ‘sociaal’ hoog in mijn vaandel. Toen ons land nog bevolkt was met een werklustig en niet verwend volkje! Tegenwoordig heeft het woord ‘sociaal’ enkel nog maar een wrange betekenis voor mij! Een wereld waar je vooral de onbeschoften, onopvoedbaren en verwenden terugvindt. Een wereld waarin je beschaamd bent in je eigen volk!

In de privé sector dan, gaat het er niet beter aan toe, en dat zie je duidelijk vertaald op de prijslijst! Waar je het minste betaalt voor je pintje, vind je dat soort volk wel! En dus kun je als fatsoenlijk mens beter terecht in een iets duurdere zaak. De patrons bepalen namelijk het soort cliënteel grotendeels aan de hand van de prijs. Wie geen zwatelaars binnen wilt, is verplicht zijn prijzen op te trekken!

Uitzonderingen? Ja! Ze zijn er! Maar het is lang zoeken om er zo eentje te vinden.

Wel, ik vond er zo eentje! Zowel voor eten als voor drinken. En toch is alles er van zeer goede kwaliteit en gezellig ingericht. Waar je in zowat heel Oostende 3 euro betaalt voor een Gordon Scotch, betaal je die hier maar 2,60 euro! Ze hebben zelfs Scotch van ’t vat en die kost maar 1,60 euro. Is dan ook wel een pak minder graden dan die van Gordon, maar toch smaakvol.

En toch vind je er geen zwatelaars! Waarom niet? Omdat de patron zijn mannetje staat! Eén keer de stemming bederven, en je komt er niet meer in! Gevolg: ook de tooggangers houden zich zo koest mogelijk! Met zijn vervaarlijke walrussnor en zijn lichaamsomvang die ongeveer zo groot is als zijn lengte, houdt hij zijn café-restaurant netjes. Ik ken er verschillende die er niet meer binnen mogen, en dat ook niet zouden durven wagen! En toch is de bediening er heel vriendelijk en familiaal. Ben je er altijd welkom, of je nu elke week een plat watertje komt drinken of tien liter bier! Als je maar je manieren houdt.

En eigenlijk gaat het er heel eigenaardig aan toe op het terras en binnen: de hoogste straf is natuurlijk dat je buiten vliegt. Maar er zijn ook nog ‘mildere’ en onuitgesproken straffen. Zo ken ik een ‘damesclubje’ dat er regelmatig een onderonsje komt doen. (Enfin… onbeschofte wijven die van zichzelf vinden dat ze dames zijn omdat ze merkkledij dragen). Die zijn wel welkom, maar het dienstertje wil ze niet meer bestellen en negeert hen volkomen vanwege een nare ervaring! Dat moet de patron of madame dan maar zelf doen. En dat doen ze dan ook. Vinden het heel normaal dat mejuffer ook haar prioriteiten, en vooral haar limieten stelt! En ook madame zelf heeft bepaalde klanten die ze negeert en nooit zal bestellen! Dat moet het dienstertje dan maar weer doen! En zo is iedereen tevreden!

Wel, die mentaliteit verdient navolging, want ze schijnt te werken! Als de OCMW’s hun buurthuizen en evenementen op dezelfde wijze zouden beheren zou ‘sociaal’ ook wel weer synoniem kunnen worden van ‘vriendelijk en gezellig’!

Nu, waar ik het eigenlijk over heb is dat gezegende woordje ‘sociaal’. Een enkele uitzondering daargelaten kom je als fatsoenlijk mens in de meeste gevallen erg bedrogen uit. Ofwel bulkt je omgeving van de allochtonen, vooral waar het huisvesting betreft. Ofwel heb je te maken met de onderste lagen van onze Vlaamse bevolking. In beide gevallen ben je de sigaar!

En die gang van zaken stoort me! Akkoord, de overheid investeert dan wel heel erg in sociale gelegenheden op elk gebied, en dat zou mooi meegenomen moeten zijn. Als daar dan ook normale mensen op afkwamen. Geen volgetatoueerde wijven en geen geringeloorde venten!

Helaas, zoals alles in onze hedendaagse wereld, wordt het compleet verpest door… nou ja… door ‘sociale gevallen’.

Willy.

05-09-2012 om 09:33 geschreven door Willy


» Reageer (2)
04-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politienostalgie.

Je bent drieëntwintig, je werkt ergens in een baan die je wel aanstaat, maar je vindt dat je meer waard bent en meer kunt betekenen voor de samenleving.

Neen! Ik herhaal: IK was drieëntwintig, werkte bij de technische dienst van een fabriek, maar wilde meer! Voelde dat ik onder mijn geestelijke capaciteiten werkte, en boven mijn fysieke! Bovendien wilde ik enige bestaanszekerheid opbouwen, hoger dan de fabriek me kon bieden. Wilde bovendien niet afhankelijk zijn van een fabriek die er elk ogenblik het loodje kon bij leggen. Probeerde me ook mijn toekomst voor te stellen: een gezinnetje stichten op drijfzand? Neen! Niks voor mij. Dan maar op zoek naar iets anders!

En op zekere dag zag ik politiemannen voorbijrazen op zware motoren. Ha! Dàt was nou net het schoentje dat me paste! Maar zeven jaar fabriek had me op geestelijk gebied wat afgestompt. Was gewoon geraakt aan fabriekspraat en fabrieksmentaliteit. Zou het me nog lukken? Onzekerheid! Ik moest mijn leven op een ander spoor zien te krijgen, en dat kon ik alleen maar door schriftelijke cursussen te gaan volgen om mezelf weer bij te werken in theoretische basisvakken.

Toen kwam het grote moment: er werd in mijn gemeente een examen uitgeschreven voor kandidaat politieagenten. Zou ik meedoen? Zonder enige ‘piston’? Toch maar geriskeerd, en ik slaagde met vlag en wimpel. Een nieuw leven kon beginnen! En wàt voor leven! Van de ene dag op de andere werd ik iemand helemaal anders. Leerde de zelfkant van de maatschappij kennen. Leerde dat lang niet alles was zoals het leek. Leerde de kleine kantjes van de mensheid kennen. In mijn persoonlijke levensloop kan ik het niet beter beschrijven dan een complete revolutie!

En ja, na korte tijd zàt ik op zo’n politiemotor! Tweewielers waren altijd al mijn hobby geweest, en nu had ik er voorwaar mijn beroep weten van te maken! Maar niet de motoren maakten van mij een andere mens! Dat was het beroep van politieman! Het is gewoon niet te geloven hoe je de samenleving om je heen al gauw met heel andere ogen gaat bekijken! Als je voorheen al wat schuchtere pogingen had ondernomen om deel te nemen aan toogpraat, lukt het je nu helemaal niet meer! Praat die veel teveel afwijkt van wat je, vanuit jouw bevoorrechte positie, ziet gebeuren in een maatschappij waarin niets is wat het lijkt!

Ik zou het beroep dan ook aan iedereen willen aanraden, ware het niet dat het op sterven na dood is. Kapotgemaakte motivatie door bakken theorie! Door de wetenschap dat je, als het er op aankomt, alleen staat. Dat zelfs je oversten, aan de héle hoge top dan, klaar staan om je voor het minste foutje aan het kruis te nagelen! Een foutje waarvoor je exact anderhalve seconde kreeg om te beslissen. De top doet er dan anderhalve maand over om uit te vissen of het nu wel of niet fout was. En wee je gebeente als de uitslag van die ‘moeizame’ studie in je nadeel speelt!

Neen jongens. Het WAS een mooi beroep, waarin je alles van jezelf kon geven om de maatschappij ten dienste te zijn. Maar die tijd is voorgoed voorbij. Opgegaan in rokerige wetten die heel mooi klinken in theorie, maar de toets der realiteit niet aankunnen! Wetten, uitgedacht door mensen die door gebrek aan praktijkervaring, nog onvoorwaardelijk geloven in mensen! Die denken dat alles wat je ziet ook werkelijk zo is! En meestal is dat ook wel zo, maar dat is dan niét het publiek dat regelmatig in aanraking komt met de politie! En het is juist met dàt publiek dat de politie dagelijks af te rekenen krijgt. Wanneer zal de wetgever inzien dat hij wetten moet maken die passen voor mensen die tot de orde moeten geroepen worden? Wanneer zal hj beseffen dat die mensen helemaal anders in elkaar steken?

Die theoretische wetten zouden het perfect doen voor normale mensen. Maar voor normale mensen hoéven geen dergelijke wetten te worden ontwikkeld. Wél voor de abnormale minderheid, maar dat snappen die theoriemakers niet! Die blijven maar geloven in het goede in elke mens!

Bovendien leefden we destijds ook in een beschaafd land. Een holdup kwam ééns, en dan nog bij uitzondering, voor in een eeuw! Nu is het niet eens nog frontpaginanieuws. Laat het één keer gebeuren zonder de daders te kunnen snappen, en je geeft een negatief signaal aan alle potentiële nadoeners!

Respect voor het gezag is er ook al niet meer. Zo worden de mensen niet meer opgevoed! Daar staat ook de regering niet langer achter. Kan het dan ook anders dan dat het beroep helemaal verwatert? Dat de straat wordt overgenomen door tuig van de richel? Dat de politie ook probeert de andere kant op te kijken bij zelfs grove ongeregeldheden? Je zou voor minder!

Maar goed, de jongere generaties hebben in het kieshokje gekozen om die kant op te gaan door voor dat soort lui te stemmen. Ze kunnen maar zelf zien wat hen te gebeuren staat!

Neen! Nooit was vrouwe Justitia méér geblinddoekt dan tegenwoordig! Wie haar dat gelapt heeft? De lakse regeringen van de laatste decennia!

Willy.

04-09-2012 om 09:31 geschreven door Willy


» Reageer (0)
03-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Controlefreek.

Soms betrap ik mezelf erop dat ik toch wel een controlefreek ben! Niét op anderen, maar op mezelf. Het zal wel aangeboren zijn, want als kind al kon ik niet genieten van een speelgoed opwindautootje alvorens ik precies had uitgekiend hoe het kwam dat dit ding kon rijden nadat je het had opgewonden! En dus moest het open. Ha! Nou snap ik het! Die veer doet het werk! Opwinden tot hij spant, en dan ontrolt hij en geeft zijn energie af aan een stel tandwielen!

Voilà. Ik was weer gelukkig, het autootje kon weer dicht, en ik kon ervan genieten.

En zo bleef ik mijn hele leven. En voor wie mijn hersenkronkels niet snapt kan het zelfs lijken of ik gierig ben, maar eigenlijk gaat het om dezelfde mentaliteit. Als ik betaal voor iets, wil ik weten waarvoor, of het de prijs wel waard is, en vooral: hoe het werkt. Betalen voor wat ik niet nodig heb zit er bij mij dus helemaal niet in.

Hoe ik tot die gedachtegang kwam? Door mijn pc! Ook hiér wil ik volledige controle over wat het ding doet. Het is een beetje vechten tegen de bierkaai, want meer en meer worden pc’s, of beter gezegd besturingssystemen en programma’s zodanig gemaakt dat je er als gebruiker helemaal geen zicht meer op hebt wat het ding aan het doen is achter je rug om en zonder vragen!

Waarom ze zo gemaakt worden begrijp ik wel: mensen willen niet teveel geconfronteerd worden met lastige vragen, kiezen, twijfelen of ze nu ja of neen moeten zeggen tegen een bepaalde update. En daar spelen de softwarefabrikanten op in. Doen het allemaal achter je rug om en je hebt er zogezegd geen omzien naar. Helpt ook om de drempelvrees naar computers toe weg te nemen voor ‘normale’ mensen.

Maar helaas, ik bén geen normale mens! Als mijn pc iets doet moet dat met mijn toestemming, of minstens moet ik weten wàt hij aan het doen is! En dus schuim ik regelmatig het internet af naar programma’s die me constant op de hoogte houden van wat mijn pc doet. Zo heb ik op mijn scherm een wijzerplaatje dat percentsgewijs de activiteit van de processor weergeeft. Als ik niets doe moet dat wijzertje op 0 staan. En dat doet het meestal wel. Maar dan plots gaat het naar 50% lopen! Verdorie! Ik doe toch niets? Ik vraag toch niets? Waar is dié nou mee bezig? En ik ben niet tevreden alvorens ik heb achterhaald wat er gebeurt. Meestal gaat het dan om automatisch archiveren of zo. Heel onschuldig; heel normaal; maar ik hou er niet van dat het stiekem gebeurt. Ik wil geen geblinddoekte pc gebruiker zijn, en dat is nou nét wat de softwarefabrikanten wél willen!

Ook wil ik niet dat mijn pc iets download zonder mijn toestemming, en dus heb ik ook een bitmeter geïnstalleerd, zodat ik constant zie of er al dan niet iets gedownload wordt. Vind ik heel interessant, want soms wil je iets downloaden en schijnbaar gebeurt er niets en denk je dat je een vergissing beging. Maar de bitmeter vertelt je wel onmiddellijk dat er wel degelijk iets wordt gedownload en dat je dus wat geduld moet oefenen. Of plots geeft het ding aan dat een ‘stiekeme’ download bezig is. Weer een of ander programma dat updates ontvangt waarschijnlijk, maar ik ben pas gerust tot ik het programma in kwestie vond en tot de orde kon roepen: updates, akkoord, maar eerst aan baasje vragen!

Hoe mensen die dat niét hebben werken? Gewoon… zonder enig probleem. Al stellen ze zo nu en dan vast dat de pc plots tijdelijk wat trager schijnt te lopen, maar ze weten niet waarom! Wel, dààrom dus! Hij is achter je rug om iets anders aan het doen.

Ook een mailverklikker heb ik staan. Die vertelt je, zonder dat je mailprogramma aanstaat, dat er mail is en hoeveel. Maar meer ook niet, noch van wie het komt. Dat stel je dan pas vast als je je mail opent. Het downloaden begint dan, of je het wilt of niet. En of er ‘reclame’ of spam tussen zit of niet, je hebt er verder geen zeggenschap op. Alles wordt gedownload, over wélke nonsens het ook gaat! Pas als alles binnengelopen is kun je selecteren wat je weer wilt verwijderen, maar ondertussen heb je toch weer veel tijd verloren met het downloaden van nonsens.

En dus zocht ik al jaar en dag naar een programma dat, alvorens je je mailprogramma openzet en automatisch gaat downloaden, je precies vertelt wat je te wachten staat, én je de mogelijkheid bied bepaalde berichten meteen van de server te wissen zodat je ze niet eens eerst hoeft te downloaden. Leek onvindbaar. Maar eergisteren werd mijn zoeken beloond! Ik vond ‘PopTray’. Een fantastisch programma dat aan al mijn bovenvermelde wensen tegemoet komt.

Zodra er mail op je server komt, opent PopTray automatisch en geeft je een lijst met de afzenders en de grootte van de bestanden. En je krijgt de mogelijkheid: downloaden of wissen! Wat je wist verdwijnt gewoon van de server en hoef je dus niet meer te downloaden. Fantastisch! Nét wat ik zocht. En bovendien helemaal gratis!

Wie ook naar zoiets op zoek is, kan het hier vinden:
http://www.poptray.org/

Je komt dan eerst op een verantwoording (Engels) van de maker: ook iemand die niet vond wat hij zocht en er dan maar zelf een programma voor schreef. Blijkbaar is het dan ook wel uniek in de wereld! Vervolgens klik je in de linkermarge op ‘downloads’, en je kunt het programma downloaden en installeren. Na de installatie kun je onder ‘opties’ ook de taal instellen, en voorwaar… Nederlands zit er ook bij!

Toch wel een aanrader voor al wie niet zomaar alles door de strot wil gedrukt krijgen zonder enig verweer! Eigenlijk zou een fatsoenlijk e-mailprogramma zélf die mogelijkheid moeten bieden, maar dat doet er niet één!

Willy.

03-09-2012 om 09:11 geschreven door Willy


» Reageer (0)
02-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitskaart

Voilà! Deze week viel alweer een bericht in de bus dat mijn identiteitskaart bijna verlopen is! Pfff, weeral van die administratieve rompslomp waaraan ik een grondige hekel heb.

Naar de fotograaf voor een pasfoto… en maar proberen te lachen naar de camera, terwijl je woedend bent op de verlichte geest die vond dat die kaarten maar een slordige vijf jaar meer geldig mogen zijn!

Dan het stadhuis… nummertje nemen, lang wachten natuurlijk in de ‘rode wachthoek’, of roddelwachthoek, zoals je het wilt zien! Verveeld luisteren naar wat geweeklaag, doorspekt met een handvol leugens en begeleid door het gejengel van kindjes die het wachten met mama beu zijn!

Enige tijd later dan hetzelfde scenario om de nieuwe identiteitskaart af te halen… en dan ben ik weer een ‘vernieuwde Belg’ voor het rijksregister. Heb ik dan enige meerwaarde voor de Belgische staat? Of dient die vervaldatum enkel maar om diefstal of misbruik van identiteitskaarten te vermijden? Jongens toch! Wie zou nu iets gaan stelen wat je in de hele wereld gratis kunt krijgen? Van in het zand van de Sahara tot in de Russische toendra!

Wedden dat het voor vreemden een pak sneller gaat, met die snelbelgwet? Belg kun je blijkbaar snel worden, maar Belg blijven lijkt een pak tijdrovender en is maar een optie voor vijf jaar!

En dan een cijfercode kiezen en intoetsen! Waarom? Voor wie? Voor wat? Enkel om je belastingsbrief online in te vullen kun je die gebruiken, maar dat moet ik ook al niet meer nu als gepensioneerde. Vadertje staat weet mijn inkomsten veel beter dan ik trouwens!

Enfin, ondertussen heb ik toch weer een nieuwe pasfoto en wat kan ik beter doen dan hem op maar op mijn blog te plaatsen? Zo dient mijn moeite tenminste nog tot iets!

Willy.

02-09-2012 om 09:14 geschreven door Willy


» Reageer (1)
01-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flander's music.

Als muzikaal tussendoortje nog maar eens een vers door mij gecomponeerd muziekje. De tekst staat hieronder, de muziek in MIDI formaat steekt hierbij als bijlage.

Voor wie het nog niet wist:

Hoe te werk gaan?

De gewenste tekst kun je kopiëren door ze te selecteren met de linker muisknop ingedrukt.

Vervolgens druk je de rechter muisknop in en kies ‘kopiëren’. De geselecteerde tekst wordt nu gekopiëerd

Dan open je een tekstverwerker (of mailformulier), plaatst daar ergens de cursor in, klik RECHTS en kies: ‘plakken’. De tekst verschijnt dan in het programma, en je kunt het afdrukken.

Tenslotte download je de muziek, speelt ze af en je volgt maar op de uitgeprinte tekst.

MOOI VLAANDEREN. Tekst en muziek: W. Claeys.

1.

2.

Mijn mooie Vlaand’ren,
Wat is met jou gebeurd?
Vlaand’ren,
Wie heeft jou zo gekleurd?
Vlaand’ren mijn land,
Wie heeft jou zo verkracht?
Wie greep hier de macht?
Vernielde al je pracht?
Wie was zo’n barbaar?
Wie deed er jou dat aan?

Oh lelijk Vlaand’ren,
Wie heeft jou zo besmeurd?
Vlaand’ren,
Wie heeft hier zo gekleurd?
Vlaand’ren mijn land,
Waarom hield je geen stand?
Maar jij liet begaan,
Je liet niet eens een traan.
Wist van de prins geen kwaad,
En nu is het te laat.

Nog even dit: ik heb het gecomponeerd vanuit het gezichtspunt van een middeleeuwse Vlaming die plots in ons tijdperk terechtkomt en zich de ogen uitkijkt op de ongelooflijke stommiteiten die hij hier ziet.

Moest iemand echt het MIDI bestand niet aan de praat krijgen kan ik het altijd nog omzetten naar MP3 en doormailen.

Veel luisterplezier!

Willy.

Bijlagen:
Vlaanderen.mid (14.4 KB)   

01-09-2012 om 09:19 geschreven door Willy


» Reageer (2)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!