Bewust_zijn
mijn levensvisie
30-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slim, niet mo-slim Japan!

Nog maar eens een zwerfmail die ik niet naast me kan neerleggen:

-o-o-o-

 

Verstandig volk die Japanners.

Kunnen wij nog veel van leren met onze idiote en gevaarlijke opstelling van de 'gezelligheid' van een multiculturele samenleving.

Doorsturen naar alle politici en andere onverantwoordelijke idioten die overtuigd zijn van hun gelijk.

Spijtig genoeg kun je idioten en dommeriken niets aan het verstand brengen want, daar is verstand voor nodig.!

De japanners en hun politiek t.o.v. de moslims

Heeft U al ooit in de krant gelezen dat een politieke leider of eerste minister van een Islamitische staat een staatsbezoek bracht aan Japan?

Heeft U al ooit er bij stil gestaan dat er een berichtgeving kwam met een officieel staatsbezoek van Iran of Saoedi Arabië aan Japan?

Japan is een land dat de islam achter gesloten gordijnen houdt en zeer strikte beperkingen heeft opgelegd aan de islam en alle moslims.

 

De redenen zijn de volgende:

a) Japan is het enige land dat geen burgerschap (nationaliteit) geeft aan moslims;

b) In Japan kunnen moslims geen permanente verblijfsvergunning krijgen;

c) Zijn er zeer strikte verbodsregels inzake het verspreiden van de Islam in Japan;

d) Op de universiteiten van Japan, worden er geen Arabische of andere islamitische talen onderwezen;

e) Het is verboden om de gedrukte Koran in te voeren ook deze gedrukt in het Arabisch;

f) In overeenstemming met de verschenen richtlijnen van de Japanse regering, zijn er enkel voor 2 moslim Lakhs een visum verstrekt voor tijdelijk verblijf en zij moesten conform de Japanse wet verplicht Japans spreken en moesten verplicht hun godsdienstige rituelen uitvoeren in hun wettelijke verblijfplaats.

g) Japan is het enige land in de wereld welke een zeer beperkt aantal onbelangrijke ambassades hebben van de islam staten;

h) De Japanners zijn totaal niet aangetrokken door de Islam;

i) De in Japan verblijvende moslims zijn enkel werknemers van buitenlandse bedrijven;

j) Zelfs vandaag, worden er geen visa toegestaan aan moslim geneesheren, ingenieurs of beheerders welke door buitenlandse bedrijven worden gezonden;

k) Het grootste deel van desbetreffende bedrijven voorzien in hun onderrichtingen dat enkel niet moslims zich mogen kandidaat stellen voor een job;

l) De Japanse overheid is van mening dat de moslims fundamentalisten zijn en dat zij zelfs in het tijdperk van de globalisatie, niet bereid zijn om hun moslim wetten te wijzigen;

m) De moslims moeten er niet aan denken om een gehuurd appartement te krijgen in Japan;

n) Indien iemand te weten komt dat zijn buurman een moslim is, dan slaat de ganse buurt alarm;

o) Niemand mag een islam cel of een Arabische kring in Japan oprichten.

p) Er is geen wet (sharia) in Japan;

q) Indien een Japanse vrouw huwt met een moslim, dan wordt zij beschouwd als een paria voor altijd;

r) In overeenstemming met dhr Komico Yagi (Departementshoofd van de Universiteit van Tokio) is er een mentaliteit in Japan waarbij de moslim godsdienst een zeer intolerante religie is en men deze ten stelligste moet mijden; ( en er ver van wegblijven)

Vraag: Zijn ze aan het dwalen of zijn ze slimmer dan wij?

 

-o-o-o-

Zouden de idioten van de Wetstraat niet eens allemaal een paar maanden stage gaan lopen in Japan?

Willy.

30-08-2013 om 09:52 geschreven door Willy


» Reageer (0)
28-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Net gehoord...

... in een intervieuw van een OCMW medewerker op de plaatselijke radio:

In Oostende is 80% van de leefloners van buitenlandse afkomst!

Moet er nog zand (of geld) zijn?

Hebben we nog niet begrepen waarvoor we belastingen betalen?

Of zijn we zó naief om te denken dat Sinterklaas dat betaalt?

Vijf lijntjes maar vandaag op mijn blog. Maar ik vond ze vermeldenswaardig. Wordt toch eens wakker, monddode, uitgezogen Vlaming!!! Wil je dit echt blijven pikken?

Willy.

28-08-2013 om 10:12 geschreven door Willy


» Reageer (1)
26-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asociaal of wat?

Sommige mensen vinden mij een heel sociale en begrijpende persoon. Vooral dan omdat ieders mening me interesseert. Al stel ik al luisterend wél de passende filters in en onthoud ik van het gesprek vooral datgene wat me interesseert. Vooral ook meningen die totaal tegenstrijdig zijn aan die van mij. Daar probeer ik dan immers de beweegredenen van te achterhalen. En reken maar, als die meningen me logisch lijken zou ik zélf wel even gaan twijfelen of desnoods van mening veranderen. Enkel een zot verandert nooit van mening.

Ikzelf echter, vind mezelf wel sociaal, maar naar de buitenwereld toe eerder asociaal overkomen. Toch ten opzichte van de huidige samenleving en van de meeste specimen die in mijn omgeving paraderen. De ongelooflijke domheid en de voor mij oninteressante interesses van de meerderheid slaan me telkens weer met verstomming:

- Sterk geïnteresseerd in de sportuitslagen, hoewel dit geen enkele meerwaarde van onze samenleving oplevert.

- Sterk geïnteresseerd in modetrends en merkkledij die ons het geld uit de zakken jaagt.

- Sterk geïnteresseerd in de allernieuwste roddels.

- Sterk geïnteresseerd in alles wat geen enkel belang heeft. Pure verheerlijking van het onnuttige!!!

- Sterk geïnteresseerd in brood en spelen (zonder werken).

- Maar totaal ongeïnteresseerd in wat ons langzaam maar zeker naar de afgrond voert: de politiek! Een politiek, ontstaan uit de onredelijke eisen van het volk!

Dat gebrek aan interesse voor de politiek leidt er dan weer toe dat men totaal onwetend naar de slachtbank (lees: kieslokaal) wordt geleid en daar een bolletje moet zwartmaken. Al dan niet elektronisch.

Welk bolletje? Dat wordt bepaald door de folders die de afgelopen weken in de bus vielen. Men kiest er gewoon het sympathiekste smoelwerk uit, of diegene wiens (meestal loze) beloften onze verwachtingen het dichtste benaderen, en ziedaar: een zoveelste marionettenregering ziet het daglicht. Halleluja!

Wat de gekozen persoon of partij in het verleden presteerde interesseert ons niet. Dat weten we immers niet. Want we kijken nooit naar het nieuws. En àls we al naar het nieuws kijken doen we dat zéker niet kritisch en met het nodige voorbehoud. Neen! We geloven klakkeloos de nieuwslezer. Net zoals we destijds klakkeloos meneer pastoor geloofden op de preekstoel.

Want meneer pastoor was onfeilbaar. Dàchten we!

En ook de nieuwslezer, de moderne versie ervan, is dat. Dénken we!

Maar zélfs als we aandachtig het nieuws volgen, lijken we dat na enkele maanden alweer te zijn vergeten! Politici kunnen dan ook de grootste blunders maken of zelfs totaal gewetenloos optreden... zolang het maar niet nét vóór de verkiezingen gebeurt is het toch al vergeten tegen die tijd. Lijdt de mensheid dan soms massaal aan de ziekte van Alzheimer? Neen! Toch niet, want de sportuitslagen van drie jaar geleden onthouden ze wel!

- Ben ik asociaal als ik dergelijke mensen maar ondermaats vind? Waarschijnlijk wel.

- Ben ik asociaal als ik niet mee kan in 'interessante tooggesprekken', of ze nu aan de toog, op straat, of waar ook worden gevoerd? Ik pleit schuldig!

- Ben ik asociaal als ik meer naar de ware aard van mijn gesprekspartner probeer te vissen, dan te luisteren naar zijn oppervlakkige babbel? Zéker weten!

Driemaal schuldig bevonden. Dus moét ik wel asociaal zijn!

Willy.

26-08-2013 om 08:55 geschreven door Willy


» Reageer (2)
24-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie.

Democratie mag dan al een van de beste momenteel voorhanden zijnde regeringsvormen zijn, helaas, het werkt niet zoals het zou horen te werken en uiteindelijk moet het uit elkaar vallen! Democratie is immers een slang die zichzelf begint op te eten vanaf de staart! Want:

- Het land wordt bestuurd door politici;
- De bevelen van de politici worden uitgevoerd door ambtenaren.
- Ambtenaren kunnen slechts carrière maken als ze de bevelen van de politici strikt naleven. Hoé stom die bevelen soms ook zijn. Uitslovers en strebers zullen zich dus altijd inzetten om nog méér (lees: 'stommer') te doen dan bevolen is. Al moeten ze daarmee hun vaderland verraden!
- Politici kunnen slechts aan de macht blijven als ze verkozen worden door het kiesvee.
- Hun wetten en verordeningen moeten dus afgestemd zijn op wat dit kiesvee wilt. Of... ze moeten tenminste BELOVEN dat te zullen doen. Of ze het ook doen is maar de vraag, maar voor het gepeupel is beloven al lang meer dan voldoende.

- Wat dit kiesvee het liefste wilt?
         - Lui in bed kunnen blijven liggen en betaald worden;
         - Op gezette tijden op reis kunnen gaan;
         - Zich ruimschoots kunnen 'laten' voorzien van eten, drinken, kledij en een dak boven het hoofd;
         - En vooral: "Laat toch niemand komen zagen om te gaan werken!"

Wie zal dat betalen? De wél werkende belastingbetaler natuurlijk!

Wie gelooft nog in Sinterklaas? Blijkbaar een grote meerderheid van de bevolking, als je de monsterscores ziet die de stomste partijen telkens weer weten te halen.

Wie is er nu eigenlijk baas in dit grote geheel?

Euh... de meerderheid van de bevolking eigenlijk, want dààr hangt het vanaf wie verkozen wordt. Helaas blijkt die meerderheid eerder van ondermaats gehalte te zijn! Wat dan weer resulteert in ondermaatse marionettenregeringen, en we zijn vertrokken in de neerwaartse spiraal!

Wie zijn de grote winnaars in dit ondertussen al lang spaakgelopen systeem?

De politici natuurlijk! Door te kunnen profiteren van een vetbetaalde job zonder over de nodige capaciteiten te beschikken om die job naar behoren uit te voeren!

Uiteindelijk wordt dit alles betaald... deels door de belastingbetaler, en deels door de steeds hoger oplopende staatsschuld waarvoor uiteindelijk ook weer de belastingbetaler zal opdraaien.

Democratie? Heel mooi. Kàn werken. Eén of twee eeuwen lang. Daarna is het definitief om zeep omdat zelfs de allerdomsten dan eindelijk doorkrijgen hoe je zonder werken toch kunt betaald worden. Politici moeten zich immers heel humaan opstellen om verkozen te worden. Niemand laten verhongeren toch? Zélfs de allergrootste luilak niet! En reken maar dat die luilak dat maar al te goed snapt!

Willy.

24-08-2013 om 10:01 geschreven door Willy


» Reageer (0)
23-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinese pralines.

Hallucinant zwerfmailbericht, me doorgemaild door een vriendin:

-o-o-o-

De Chinese pralines van Hendrik Bogaert

Toch weeral straf he, alle dagen komt er iets uit de bus, als ze al dat geld terugvorderen dat onrechtmatig bekomen is dan wordt België terug schatrijk en moeten wij geen belastingen meer betalen

 

Dhr. Bogaert heeft voor zijn bedrijf in pralines 7 miljoen € overheidssubsidie ontvangen om zijn bedrijf nieuw leven in te blazen en 50 man extra personeel aan te werven...

Wat stellen wij vast, Dhr. Bogaert heeft zijn pralinen bedrijf verplaatst naar China en heeft geen enkel personeelslid aangeworven! Dus bedankt Vlaamse Overheid voor die 7 miljoen €!
En deze mijnheer durft spreken over besparingen!
Zal Kris Peeters die 7 miljoen terugvorderen?


Het relaas:


Naast politicus voor CD&V is staatssecretaris Hendrik Bogaert ook actief als ondernemer. Aanvankelijk was hij actief in de sigarenindustrie via het door zijn grootvader opgerichte bedrijf "Bogaert Cigars". In juni 2007 werd dit bedrijf door Bogaert verkocht aan "Swedish Match", één van de grote spelers op de sigarenmarkt.

Reeds enkele maanden later kondigde de nieuwe eigenaar aan dat hij de Belgische vestiging in Jabbeke zou sluiten wegens overlapping met activiteiten van vestigingen in andere landen.

Ondertussen had Bogaert de plannen opgevat om zich te richten op een andere sector, m.n. de chocolade-industrie en meer bepaald pralines voor de Chinese markt. Aangezien de consumptie van chocolade in die contreien nog eerder beperkt was zag Bogaert groeipotentieel in een dergelijke zaak.

Oorspronkelijk was de bedoeling om zowel een productie-eenheid in Vlaanderen op te richten en ook één in China zelf. In mei 2010 werd dan bekend gemaakt dat de productie-eenheid in Jabbeke werd opgestart en dat het de bedoeling was om op korte termijn een 50-tal arbeidsplaatsen te creëren.

Zie hierover: http://www.focus-wtv.be/nieuws/algemeen/nieuwe-chocoladefabriek-levert-vijftig-nieuwe-jobs-op/article-1194735628261.htm

Nog geen jaar later werd echter reeds medegedeeld dat de productie in Jabbeke werd stilgelegd en dat er bijgevolg nog enkel zou geproduceerd worden in China. Van de voor ogen gehouden bijkomende arbeidsplaatsen was dan ook geen sprake meer.
Zie hierover: http://agripress.be/start/artikel/455094/nl

In oktober 2010 had de GIMV ondertussen 7 miljoen euro geïnvesteerd in het chocoladebedrijf van Bogaert. De GIMV staat voor "Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Vlaanderen" en is een beursgenoteerd bedrijf. 27% van de aandelen zijn echter in handen van de Vlaamse overheid via de "Participatiemaatschappij Vlaanderen". De GIMV is dus geen overheidsbedrijf maar de Vlaamse Overheid is wel een belangrijke mede-eigenaar.

Al dan niet rechtstreeks participeert de Vlaamse Overheid dus mee in het bedrijf van Bogaert. De doelstelling van de Participatiemaatschappij Vlaanderen is echter om te streven naar economische groei en toe te kijken op het maatschappelijk rendement van de projecten.

( http://www.flandersdc.be/nl/diensten/wegwijzers/dienstverleners/participatiemaatschappij-vlaanderenpmvnv )

Is het dan niet cynisch om vast te stellen dat men in de loop van 2010 een productie-eenheid opstart in Jabbeke en men voorspiegelt dat er aldaar een 50- tal arbeidsplaatsen zullen beschikbaar zijn, dat er ondertussen een belangrijke investering van de Vlaamse overheid in de wacht wordt gesleept om verder te kunnen groeien, en dat nog geen jaar later de volledige productie plaatsvindt in China...

Als er overheidsgeld wordt gebruikt om een Vlaams bedrijf te ondersteunen dan mag men toch verwachten dat hier ook arbeidsplaatsen tegenover staan, zeker als men dit oorspronkelijk in het vooruitzicht heeft gesteld.
Is het dan niet verbazingwekkend dat minister-president Kris Peeters gaat laten onderzoeken of de steun aan Bekaert van 16 miljoen euro niet kan teruggevorderd worden omdat men genoodzaakt was om 600 banen te schrappen. Hetgeen overigens in grote mate te wijten is aan het stilvallen van de productie van zonnepanelen wegens het reduceren van de overheidssubsidies op dat vlak.

Bij het bedrijf van een collega-politicus wordt deze bedenking blijkbaar niet gemaakt. Is er hier dan geen sprake van selectieve verontwaardiging ?


Voor de speurneuzen:

http://politiekwatch.blogspot.be/2012/02/de-chinese-pralines-van-hendrik-bogaert.html?m=1

http://www.retaildetail.be/fr/vandaag-in-beeld/item/1418-pralineproducent-eden-chocolates-beoogt-beursnotering-in-china

 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=SM36IT9R%20

http://www.eden-chocolates.com/about_us_e.html

KBO:
EDEN CHOCOLATES NV, KROONDREEF 3 8490 JABBEKE 0891.469.491
EDEN CHOCOLATES HOLDING NV, ESPLANADE 1, BUS 95 1020 BRUSSEL
0829.284.375

U bent boos? Ik ook. U protesteert? Ik ook.

Dus: zend dit door naar al uw contactpersonen,

zo komen we wel bij de instanties die zullen reageren ......

-o-o-o-

Voor zover dit droevige relaas over hoe het er tegenwoordig in Vlaanderen aan toegaat! Verder commentaar is overbodig om vast te stellen welke leiders we hebben! Ja mensen, stem maar verder op dergelijke opportunisten! Jullie zullen er ver mee komen.

Willy.

23-08-2013 om 07:49 geschreven door Willy


» Reageer (0)
22-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van humor!
 

Dat positief denken je de nodige kracht geeft om ook na mislukkingen door te gaan ondervond ik al mijn hele leven. Want positief denken was en is zowat altijd mijn stijl geweest. Maar ik ondervond ook dat positief denken het in bepaalde omstandigheden laat afweten. Je hersenen geloven dan niet meer wat je denkt, want ze lijken wel overgenomen door een heel ander wezen. Ze gaan hun eigen leven leiden en hebben lak aan wat je denkt of wilt. Je bent dan gewoon niet meer jezelf en je herkent de persoon die je dan wél bent niet eens! Erger nog: je hebt er een hekel aan!

En dan zit er maar één ding op om je leven nog wat leefbaar te houden: meer gaan drinken en/of meer gaan roken. De roes zoekend. Je hersenen een hak proberend te zetten! Maar noch het een noch het ander is gezond, noch blijft het lang werken.

En dan ontdekte ik die andere kracht: de kracht van humor! De kracht van de schokkende lach! En ik haalde vanalles in huis dat die lach kon veroorzaken: humoristische TV series, DVD's, en weet ik veel. Als de humor maar sterk genoeg is om je af en toe écht schokkend in lachen te doen uitbarsten vanuit je middenrif! En reken maar dat dit werkt!

Zo ben ik nu de hele serie van De Kampioenen aan het kopiëren van een vriend. Acht en veertig DVD's met op elk ongeveer 7 afleveringen. Een tijdrovend werkje, maar het loont! En het werkt honderd keer beter dan antidepressiva en andere rommel.

Dit kopiëerkarwei is dan ook de reden dat ik wat minder schrijf de laatste dagen.

Willy.

22-08-2013 om 10:30 geschreven door Willy


» Reageer (3)
20-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenmanshuishouden!

Neen, ik heb nooit behoord tot het soort mannen dat het werk van de vrouw bagatelliseert! Integendeel, ik was er me altijd wel van bewust dat een huishouden runnen niet bepaald een makkelijke taak is.

Maar nu ik alleen ben, moet ik toegeven dat ik die taak ondanks alles toch wel heb onderschat. En dan niet zozeer in wat gedaan moet worden, maar in het vooruitdenken aan wat moet gedaan worden en wat daarvoor nodig is! Zorgen dat alles in huis is. Van onderhoudsproducten tot voedingswaren en kledij. En dat is een hele klus als je het niet gewoon bent.

Als ik vroeger wat wou kokkerellen, keek ik even in de frigo of de vriezer en vond daar gegarandeerd ingrediënten waarmee ik aan de slag kon. Als ik een paar maand geleden in de frigo keek... stak er meestal weinig bruikaars in! Natuurlijk! Het valt niet uit de hemel. Je moet er maar aan denken het in huis te halen, en daar lag nou juist mijn zwakke punt!

In een warenhuis stond ik op voedingswaren te kijken, maar omdat ik op dat moment geen honger had, leek niets me de moeite waard om te kopen.

Soms lachte ik met mijn vrouw als ik in kasten, diepvries en frigo keek. Er was altijd ruimschoots reserve, en dan zelfs nog reserve vàn de reserve... ik vroeg haar dikwijls of ze soms dacht dat het oorlog zou worden. Maar óf ze gelijk had? Dat ondervond ik de laatste maanden wel!

Want dan wou ik kokkerellen en stelde vast dat de frigo weinig keuze bood! Tja... vrouwtje spelen vraagt toch ook een pak meer denkwerk dan ik me had voorgesteld. Maar gelukkig leer ik van mijn fouten en begin wat minder snel langs de rekken te lopen in de warenhuizen, en meer vooruit te zien. Want al had ik dan wel de pc ingeschakeld om geregeld te noteren wat er nodig was... toch zag ik de voorraad razendsnel slinken! En ja... als die niet aangevuld wordt, dan heb je niets hé?

Neen mannen, pas als je alleen valt besef je echt hoeveel denkwerk er wel nodig is om het huishouden te runnen. Zo ging ik soms naar de beenhouwerij, kocht een viertal stukken vlees om in te vriezen en veronderstelde dan dat ik er weer voor een hele tijd vanaf was. Enkele dagen later stond ik dan verbaasd te kijken dat het weeral allemaal op was! Héb dan maar een pc!

Nou ja, met vallen en opstaan leer je wel hoor! Die pc schakel ik trouwens niet meer in om mijn boodschappen te onthouden! Te omslachtig! Gewoon een blocnote bij de hand laten liggen en telkens een artikel bijna op is, noteren vóór je het vergeet! Gewoon stylo en papier. Het simpelste van al! The oldfashion way. Geleerd van... mijn vrouw zaliger!

Het tweede probleem is dan het koken voor één als je het een beetje 'normaal' wilt aanpakken. Probeer maar eens soep te maken voor één persoon! Of Bechamel- of Spaghettisaus. Voor het eerste moet je veel te veel groenten in huis halen, voor het tweede bestaan er gewoon geen potjes en vuurtjes die klein genoeg zijn. En dus moet ik dit alles maar 'in 't groot' maken, in porties verdelen, en in de vrieskast kieperen. Gelukkig dat ik dié tenminste nog heb.

Derde probleem: toespijs! Als je wat variatie in huis wilt hebben moet je toch aan vier vijf soorten toespijs denken, maar voor één man betekent dat dan voorraad voor zowat een maand! Maar zolang gaat dit alles niet mee, en belandt dus grotendeels in de vuilbak wegens vervallen gebruiksdatum!

Het werd dus een zoektocht naar dingen die langer meegaan, en een beperking in wat dat niét doet. Maar ook dààrin begin ik stilaan enige expertise te krijgen.

Maar goed, ondertussen ben ik het alweer allemaal een beetje gewoon en loopt alles weer zijn gewone gangetje. Alleen... stel ik nu vast dat dit gangetje preciés het gangetje is zoals mijn vrouw het voorheen deed en waarmee ik soms zo lachte!

Zeg dus niet zo gauw:
Het is maar een vrouw!

Willy.

20-08-2013 om 07:16 geschreven door Willy


» Reageer (0)
18-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westerse bemoeiingen

Waarom het Westen altijd weer wil tussenkomen in oorlogen en onlusten in de Moslimwereld begrijp ik niet! Oké, ze moorden er momenteel mekaar uit. Maar dat is hún zaak en niet de onze. Ooit zullen ze wel doorhebben dat hun religie hun parten speelt, maar daar is de tijd nog niet rijp voor! Dat moeten ze zélf aan den lijve en met veel pijn en verdriet ondervinden. Anders werkt het niet. Zo zijn wij toch ook geëvolueerd uit de middeleeuwen? Wij hadden toen toch ook niet af te rekenen met vreemden die ons de les kwamen spellen?

Wanneer zal het Westen begrijpen dat we hier niet alleen met een totaal verschillende cultuur hebben te maken, maar ook met een volk dat in een heel ander tijdperk leeft? Een volk dat nog heel veel moet evolueren alvorens op het niveau van het Westen te komen. En als dat evolueren gepaard moet gaan met gruwelijk bloedvergieten, dan moet dat maar! Je kunt een volk nu eenmaal niet pardoes uit het ene tijdperk naar het andere overplaatsen! Dat is om problemen vragen. Net alsof je van een bloesem een appel wilt maken van het ene moment op het andere.

Wanneer zal het Westen begrijpen dat evolutie TIJD vraagt, en ophouden met die misplaatste bemoeiingen?

Wanneer zal het Westen begrijpen dat het niet alleen om andere landen, maar om een totaal andere wereld gaat?

Akkoord dat de wereld beter af zou zijn als alle volkeren aan dezelfde kar trokken. Dat komt misschien wel ooit, als we de TIJD zijn gang laten gaan in plaats van te forceren.

Vreemden naar hier halen is al even verderfelijk. In hún wereld gaan ze dan vertellen hoe goed wij het hier hebben en scheppen daar dan nog maar eens ontevredenheid. Ontevredenheid die tot onlusten, en tenslotte tot oorlog leidt.

Want ze beseffen niét dat onze welvaart er niet vanzelf is gekomen! En beseffen nog minder dat zij nog niet ver genoeg zijn geëvolueerd om zelf die welvaart te scheppen, laat staan aan te kunnen.

En zo is het Westen wel voor een stuk verantwoordelijk voor de tegenwoordige onlusten! We hebben ervoor gezorgd dat ze voorbeelden zagen die ze zélf nooit zouden aankunnen, maar toch hetzelfde regime willen in hun land. Bovendien ook nog met behoud van hun religie die het al eeuwenlang allemaal naar de bliksem helpt.

Uitzonderingen zijn er natuurlijk ook altijd. En die intelligente uitzonderingen waren nou nét de eersten om naar hier te komen studeren. Dié mensen integreerden zich perfect in onze samenleving. Maar zo begon het, en toen volgde de rest. In een stroom die niet meer te stoppen is zolang de Wetstraat het vertikt om onze grenzen weer streng af te sluiten! Zowel te velde als in de havens en luchthavens. We moeten dringend een voorbeeld nemen aan Australië, waar je niet zomaar binnenkomt als je geen geldige reden hebt!

Willy.

18-08-2013 om 10:18 geschreven door Willy


» Reageer (1)
17-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De citroen (2)
 

We zijn alweer enkele werken verder, maar ik blijf trouw aan mijn citroenenkuur! En het resultaat valt niet te ontkennen! Van de zes kilo die ik verloor op enkele weken na het overlijden van mijn vrouw, zijn er ondertussen al drie teruggekomen! Van psychische wantoestanden heb ik geen last meer. Weinig of geen downs meer. Ben weer helemaal de oude aan het worden! De persoon die ik ooit was is er terug! Weer (bijna) volledige controle over mijn hersenen.

Waardoor? Door elke morgen rond 10 uur een halve citroen compleet met schil te verorberen. Hoe? Wel, ik was en schil een halve citroen en doe het binnenste in de kleinste beker van mijn Magic Bullet. Dan snipper ik de schil met een mes in kleine stukjes en gooi die erbij. Vervolgens schil ik een kiwi, snijd hem aan stukken en gooi dit er ook bij. Tenslotte 2 koffielepels suiker en een scheut vloeibare honing.

Dan laat ik de Magic Bullet 1 minuut draaien en lepel het papje op. Wat zuur, maar dat maken de suiker en de honing weer goed. Maar bovenal: gezond voor lichaam en geest! Laat de apothekers maar dure pillen verkopen die niet helpen! Leve de citroen!

Het voornaamste probleem bij bovenstaande bereiding is wel het kleinkrijgen van de schil. Want zélfs de Magic Bullet kan niet overweg met grotere stukken schil. En zelfs versnipperd blijven er toch kleine brokjes in het mengsel. De citroen diepvriezen en dan raspen is een mogelijke optie, maar nogal tijdrovend. Mocht iemand betere raad hebben, graag!

Willy.

17-08-2013 om 07:34 geschreven door Willy


» Reageer (0)
16-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis opvang.

Gevonden in mijn mailbox:

Ook bezorgd dat je niet genoeg pensioen zal krijgen om goed te kunnen (over)leven?

Hier de oplossing voor je zorgen:
Als je te oud bent om nog alleen te wonen of denkt met je klein pensioen niet rond te komen en als de overheid bovendien beweert dat er nergens een opvangplaats is voor je...
wat kan je dan doen?


Een interessant voorstel is om iedereen boven de 65 jaar een pistool te bezorgen met 4 kogels.

Hiermee mag je 4 illegalen neerschieten.

Natuurlijk ga je dan de gevangenis in maar,...

Je krijgt daar stipt 3 maaltijden per dag, een dak boven je hoofd, centrale verwarming, airco, tv op je kamer tegen kleine vergoeding, ....maar bovendien krijg je GRATIS al de gezondheidszorgen die je nodig hebt.
Nieuw gebit? Geen probleem.
Bril nodig? Wordt voor gezorgd.

Nieuwe heup, knie, nier, longen, hart? Aan al je wensen wordt voldaan zonder dat het je een cent kost.
En je kinderen en kleinkinderen zeg je? Wel, die kunnen op bezoek komen wanneer ze maar willen. Er staat altijd iemand voor je klaar en al je wensen worden ingewilligd.

En wie betaalt dit allemaal?
Wel, dezelfde overheid die je eerst vertelde dat ze je niet kunnen opvangen of onderbrengen in een residentie voor senioren.

En, moet je voor dat alles je pensioen inleveren?

Neen, natuurlijk niet en omdat je in de gevangenis zit, hoef je ook geen belastingen tebetalen.  Zo spaar je nog wat!!!

IS DIT GEEN PRACHTIG LAND OM IN TE LEVEN?


Triestig om te zeggen, maar het is wel waar verdomme !!!

 

-o-o-o-

Wegens andere bezigheden had ik de laatste dagen nog geen tijd om verder te bloggen.

Willy.

16-08-2013 om 07:19 geschreven door Willy


» Reageer (1)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jager of prooi?

Langzaam maar zeker komt de filosoof weer boven in me. Gelukkig maar! Zo bekijk ik graag het wervingsgedrag van de jonge mannetjesputters onder ons. Zeg maar: hun 'jachtinstinct'. En zo kwam het dat ik onlangs maar aan het filosoferen ging over de gebruikelijke regels van het liefdesSPEL.

Jawel, SPEL met hoofdletters! 'Jagertje en prooi'. 'Roodkapje en de boze wolf'! Leuk om te spelen, maar levensgevaarlijk! En zelden tot een happy end leidend.

 

Wie de jager is hoeft eigenlijk geen betoog. Of toch?

Jazéker! Want de man dénkt dan wel de jager te zijn, maar in werkelijkheid is hij het prooidier! Alleen speelt de zogenaamde prooi het spel stukken subtieler dan de domme jager! Want de prooi wil niets liever dan prooi zijn als de jager haar bevalt! Maar is daarom nog niet van plan zich zonder slag of stoot over te geven. Dit maakt het later veel makkelijker voor haar om te domineren in de relatie. Want eenmaal in een vaste relatie veranderen de spelregels drastisch! Dat wordt dan meestal geregeld door de 'prooi' herself. De jager kan er alleen maar verslagen en versuft bij staan kijken! Vanaf zijn nieuwe plaats... in de hoek waar tegenwoordig de Swiffer staat.

Gelukkig voor mij had ik die oerinstincten tussen man en vrouw al heel vroeg door en raakte er meer en meer van overtuigd dat dit spelletje wel leuk kon zijn als amusement, maar nooit tot een goede relatie kon leiden.

Zéker al toen ik op de werkvloer de vrolijke gezichten en de grapjes van de ongehuwden vergeleek met de zure gezichten van de gehuwden! Toen ik de ongehuwden vrolijk fluitend naar huis zag fietsen en de gehuwden met duidelijke tegenzin op de pedalen zag trappen. En óf dat opviel! Stilaan ging ik ongehuwden 'mannen' en de gehuwden 'ontmande mannen' noemen. En ik zwoer bij mezelf dat ik nooit aan dat jagerspelletje zou deelnemen! Ik zou het wel effe anders aan boord leggen! Met mijn eigen spelregels!

Helaas liet ik me toch ook wel enkele keren vangen door toe te geven aan mijn instincten in plaats van aan mijn verstand! Oerinstincten verdwijnen nu eenmaal niet zomaar zondermeer. Maar je leert van je fouten en je leert het verstand te laten primeren boven de primaire instincten.

Jager en prooi? Laat dàt maar over aan de tooghangers, macho's, halve garen en hele idioten! Ze kunnen maar de vruchten plukken van hun onnozel machogedrag. Wat ze dan maar wéér naar de toog drijft om hun beklag te doen over hun huisfeeks! Of janken over een vluchtige 'verovering' die heeft afgehaakt. Hebben ze weer eens iets anders om over te zagen.

En de 'gevangen' prooidiertjes? Dachten slim te zijn maar zijn al even dom tewerk gegaan! Ze hébben dan wel een 'echte' jager gevangen die ze willens nillens naar hun hand proberen te zetten, maar of ze daar ook begrip en liefde blijven van ontvangen is maar zeer de vraag! Een man kàn nu eenmaal niet verliefd blijven op een sterk dominerende of eeuwig zagende en klagende partner.

Maar goed, toegegeven; elke man is inderdaad wel voorzien van een hoge dosis potentieel jachtinstinct waar het de vrouwtjes betreft!

Maar hij is evenzo geprogrammeerd als potentiële moordenaar, dief, gangster, leugenaar en nog veel eigenschappen méér. Ik zeg wél: 'potentieel'. Als een sluimerend, maar altijd aanwezig oerinstinct. Maar naast het oerinstinct is er ook nog de rede en het verstand! En het hangt volledig van onszelf en van onze zelfbeheersing af wat we in onze bovenkamer laten primeren: het oerinstinct van de primaat, of het gezond verstand van de beschaafde mens? Ik zou me in elk geval niet graag verantwoordelijk voelen voor de eerste soort.

Het werkt net als de astrologie: de stand van de planeten bij onze geboorte mag dan wel onze neigingen en beweegredenen bepalen, maar daar heel ver boven staat nog steeds het gezond verstand van de mens. En dat verstand is vrij om al dan niet toe te geven aan bepaalde ingebakken neigingen.

Wat dan wél belangrijk is in een relatie? Verenigbaar denken, levensopvatting, gewoontes... En bovenal van weerszijden voldoende zelfzekerheid om niet de dwingende behoefte te voelen om de ander te gaan domineren. Als dàt alles klopt dan is er geen vuiltje aan de lucht om een relatie aan te gaan. Zoniet geldt de spreuk:

Wie een wijf kiest om haar lijf,
Verliest het lijf, maar behoudt het wijf!

Arme, domme macho's!!! Blij dat ik al heel vroeg uit dat clubje ben gestapt!

Willy.

13-08-2013 om 07:19 geschreven door Willy


» Reageer (0)
12-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Growing older 2013
 

Neen! We kunnen er niet onderuit: we worden allemaal dag per dag een dagje ouder, en veel sneller dan we denken. Verleden jaar zei ik het hier al dat ik van plan ben minstens één keer per jaar een recente foto te publiceren, al was het maar om zélf vast te stellen hoe snel de jaren gaan en welke invloed ze op je verschijning hebben.

Wel, vermits ik de laatste tijd toch wat lui en loom ben en geen zin heb veel te schrijven is dit de gepaste gelegenheid. Hier is er dan eentje, genomen op 28 juli 2013.

Waarom niet met de traditionele Scotch voor mijn neus? Wel, het was een verjaardagfeestje van een eenjarige uit de familie, en als ik weet dat er wat meer zal worden gedronken, houd ik het bij een gewoon biertje! Stukken veiliger!

Willy.

12-08-2013 om 09:16 geschreven door Willy


» Reageer (0)
09-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besnijdenis/verminking.

Een weliswaar oud krantenknipsel, maar nog steeds actueel:

12 MEI 2007 - Het aantal seksueel verminkte vrouwen wordt in België geschat op 2.745. Het aantal jonge meisjes tot 14 jaar dat een flink risico op verminking loopt bedraagt 534. Deze gegevens van de Gentse onderzoekster Els Leye werden vrijdag in de Kamer bekend gemaakt op een actiedag tegen genitale verminking. Daar stelde staatssecretaris voor het Gezin, Gisèle Mandaila (MR), haar Nationaal Actieplan tegen Genitale verminking voor. Ze wil het aanzetten tot seksuele verminking van vrouwen of het bejubelen ervan strafbaar maken via de antiracismewet.

 

Wat is die Islam toch een vreedzame religie hé? Onder voorwendsel dat geen man ze zal willen als ze niet besneden zijn, laten ouders hun dochtertjes dan maar besnijden! Afschuwelijk!  Het wordt gedaan in achterkeukentjes of in garageboxen, met ongesteriliseerd materiaal en zonder verdoving! Regelrechte middeleeuwse foltering! Wie zei daar ook dat WIJ ons moeten integreren in deze 'multiculturele' samenleving?

En zélfs al zou het in een ziekenhuis worden gedaan onder verdoving en met steriel materiaal, betekent het nog steeds een levenslange handicap! Een 'ontvrouwde' vrouw!!! Wat zou een man ervan vinden als zijn ballen werden geamputeerd?

Zullen we nu maar eens de bedoeling uitlichten? Want alles berust op de door de man gewenste suprematie. Als hij dan zélf niet mans genoeg is om een onverminkte vrouw trouw te laten blijven, dan moet het maar met de harde middelen! En liefst lang vóór het huwelijk, want dan is hij niet zelf verantwoordelijk voor de verminking.

Zou het dan toch waar zijn dat de Moslim in feite een laf wezen is dat alleen in groep enige betekenis probeert ten toon te spreiden, en zijn gruwelijke karweitjes het liefst door anderen laat klaren? Een wezen dat niet eens in staat is een vrouw aan zijn zijde te houden als die vrouw ook kan genieten van seksuele ervaringen?

Waar zit dan de volledige seksuele ervaring van de man, als hij de enige is die geniet van seks? Hoe kun je genieten als je partner seksueel zo verminkt is dat ze geen enkel seksueel gevoel meer heeft?

Hoe egoïstisch moet je daarvoor zijn?
Hoe beschamend zou dat aanvoelen voor een 'normale' eenentwintigste eeuwse Westerse man?
Hoe kun je je echt man voelen in een door de familie gearangeerd huwelijk?
Waar steekt dan je jagersinstinct als man?
Waar dient je vrouw dan voor? Als willoos slaafje?

De Wetstraat probeerde dus tussen te komen! Sleepte er de antiracismewet bij! Waar steekt de relevantie met besnijdenis? Het betreft toch één ras, en is zelfs een kenmerk van dit ras! We zouden het, als we de antiracismewet in acht willen nemen, niet alleen moeten tolereren, maar zelfs aanmoedigen!

Want dat ras bestaat blijkbaar uit mannen vol minderwaardigheidscomplexen, die het niet zouden aandurven een vrouw te huwen die óók kan genieten van seks! Ze zou het wel eens bij een ander willen proberen!

Als God, of Allah, dan toch de mens heeft geschapen met allerhande gevoelens en organen erop en eraan, hoe heiligschennend moet het dan niet zijn om de pretentie te hebben het beter te willen weten dan die God, door allerhande veranderingen aan te brengen aan zijn schepping? Staan Moslims daar dan nooit bij stil? Vinden ze die Allah van hen dan zó dom dat hij de mens helemaal verkeerd schiep en ze daar moeten aan verhelpen?

Eigenaardig, duister, wreedaardig en héél onlogisch geloof! Je moet de logica al heel erg weten te verdraaien om mensen dàt te doen geloven! En je moet al een volmaakte ezel zijn om een dergelijk geloof te sponsoren met het belastingsgeld van een beschaafd volk!

Willy.

09-08-2013 om 08:58 geschreven door Willy


» Reageer (5)
07-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goden of kosmonauten?(2)
 

In mijn vorig stukje over goden en kosmonauten ben ik min of meer blijven steken in 'waarom zijn ze weg, of tenminste niet erg zichtbaar meer aanwezig?"

Er kunnen vele redenen worden aangehaald, zoals bevoorbeeld:

Na hier enorme landingsplaatsen, bouwwerken en beelden te hebben gemaakt (de pyramides bvb) en geprobeerd te hebben de primitieve bevolking op hun niveau te brengen, moeten ze hebben begrepen dat dit nooit zou lukken op die manier. Mensen moeten op hun eigen tempo, ervaring en inzicht evolueren. Met vallen en opstaan. Met helaas ook veel zinloos bloed vergieten! Pas dàn leert men van zijn fouten. Pas dàn kan van een succesvolle en blijvende evolutie worden gesproken.

Blijvend in dié zin dat de generatie die een oorlog en/of de droevige gevolgen ervan heeft gekend, zijn lesje wel heeft geleerd en waakzaam is! De volgende generaties vergeten het dan weer en worden steeds lakser. Wat de mogelijke vijand alweer de gelegenheid biedt binnen te vallen! Dat verklaart meteen dat contact tussen een hogere en een lagere beschaving niet altijd tot de ondergang (of het optrekken) van de lagere moet leiden. Onze Europese leiders zijn trouwens verantwoordelijk voor net het omgekeerde! De hogere moet via idiote wetten maar enkele stappen naar beneden om de lagere de kans te geven het vaderland in te palmen.

Eens ze inzagen dat ze de natuurlijke evolutie zijn gang moesten laten gaan zijn die Aliëns maar weer vertrokken om ons de kans te geven zelf verder te gaan zoeken. Er zijn vele duizenden jaren moeten over gaan, maar we naderden de waarheid. Alleen de religies staken nog even een stokje in de wielen van de evolutie, maar ook dàt waren we aan het overwinnen!

Nu dreigt een bepaalde religie dat weer allemaal teniet te doen en terug te willen keren naar het sprookje van hemel en god. Tja, makkelijker is het wel! Verstand en denkvermogen op nul en geloven maar! Of dat ook intelligenter en logischer is, is maar de vraag.

Mijn conclusie is gewoon dat je de evolutie niet kunt forceren! Dat hebben die intelligente aliëns ooit geprobeerd en blijken er niet te zijn in gelukt. Nu zouden de Europese regeringen dat willen proberen met rassen die zichtbaar minder ver geëvolueerd zijn, en het lukt al evenmin!

Minder ver geëvolueerd? Natuurlijk! En weeral door dezelfde reden: een sterk indoctrinerende religie die 'as usual' een stokje in de wielen van het persoonlijk denken steekt! Natuurlijk lukt het niet! Er wordt trouwens precies omgekeerd gewerkt door de verder geëvolueerde bevolking te verplichten af te dalen naar het niveau van de nieuwkomers!

En ondertussen worden we gadegeslagen vanuit die 'hemel'. Daar waar een toenadering misschien hoog op de lijst stond waar het de Westerse wereld betrof, wordt daar nu waarschijnlijk weer afgewacht wat het dit keer weer zal winnen: het gezond verstand of het blind geloof in sprookjes!

En helaas, de huidige 'evolutie' in acht genomen lijkt het erop dat het dit laatste zal zijn en we nog maar een hele resem eeuwen zullen moeten wachten. Want idioten die nog in sprookjes geloven kunnen ze daar in die 'hemel' blijkbaar niet gebruiken! En óf ze gelijk hebben!

Willy.

07-08-2013 om 06:58 geschreven door Willy


» Reageer (0)
05-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremisme of boerenbedrog?

Amerika is nog maar eens in de hoogste staat van paraatheid. In Jemen zou een stel Moslimextremisten het op Westerlingen gemunt hebben en een aanslag beramen. Gevreesd wordt dat dit net na de Ramadan zou gebeuren. Ambassades en zo worden ontruimd en Westerlingen wordt de raad gegeven Jemen te verlaten.

Verdorie toch! Waarom wordt telkens weer angstvallig over 'extremisten' gesproken? Alsof we die helemaal niet mogen verwarren met de normale, brave Moslimgemeenschap! Om ons zand in de ogen te strooien? Om ons de geschiedenis te doen vergeten? Om ons in de waan te laten dat de Islam een heel vreedzame (of wreedzame?) religie is.

- Hitler was aanvankelijk toch ook maar een gekke 'extremist' als we de toenmalige politici mochten geloven?

- Even later ging dat extremisme over op de SS. Ook 'maar' een nevenverschijnsel volgens diezelfde politici! Geen vuiltje aan de lucht!

- Vervolgens ontstond een machtig leger dat de hele wereld nu maar eens zou onderwerpen, en daar ook bijna in slaagde!

- En tenslotte stond zowat de gehele Duitse bevolking achter dat 'extremisme'!!! De gevolgen waren vreselijk! Het gevestigde politieke establishment was trouwens het eerste dat uitgeroeid werd. Onder andere in 'de nacht der lange messen'! Hebben onze politici daar geen lering uit getrokken? Breekt het angstzweet hen nog niet uit? Neen! Want ze denken nog altijd dat het hún tijd nog wel zal duren, of dat ze nog de gelegenheid zullen krijgen om te vluchten! Dachten ze in Duitsland ook! L'histoire se répète!

Tja, het kwaad is nu eenmaal aanwezig in de mens, en eenmaal de lont is aangestoken is er geen houden meer aan!

Extremisme? Mijn voeten! Pure volksmennerij die steeds verder om zich heen grijpt en steeds meer aanhangers krijgt binnen de Moslimgemeenschap, en ook daarbuiten door landverraders. Maar Europa? De Europese leiders? Die snappen dat niet! Het merendeel ervan is trouwens net de laatste natte pamper uit. Of bestaat uit... afgevaardigden van de vijand!

Laten we een koe toch een koe noemen, de juiste conclusies trekken en de juiste berichtgeving geven:

- Moslims (niet 'Moslimextremisten') bereiden een coup voor.

- Moslims (niet 'Moslimextremisten') lieten in Santiago de compostela een trein ontsporen en beroofden de gewonden en stervenden; bekogelden zelfs de hulpdiensten, zodat die niet bij de gewonden konden geraken. Eerst moest een legertje politiemannen hen wegjagen!

- Moslims (niet 'Moslimextremisten') vernietigden de WTC torens.

- Moslims (niet 'Moslimextremisten') maken onze Belgische wijken en straten onveilig!

En zo kan het lijstje nog lang verdergaan. De brave burger ziet het wel in! Helaas, zij die het zouden moéten inzien kijken de andere kant op en zorgen voor heel dubbelzinnige berichtgeving!

Willy.

05-08-2013 om 06:50 geschreven door Willy


» Reageer (0)
04-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zwarte raaf.

Je kon er niet naast kijken. Lichtbruine tint, gitzwart haar, fonkelende zwarte ogen, autoritair smoelwerk, vrouwelijk, ongeveer vijfendertig jaar oud.

Niet direct een noordafrikaans type. Ik kon haar ras moeilijk ergens op deze wereld thuisbrengen. Indië of zo zou misschien in de buurt kunnen komen maar ze kon ook wel een Oekraïense zijn... enfin, in elk geval een vreemde. En dan wel een héél vreemde! Vooral naar klederdracht toe. Leek sprekend op een zwarte raaf! Of een boze heks uit een sprookje dat nog moet worden uitgevonden. Allochtoon of Aliën?

Ze liep met veel gestes in de Aldi, zich terdege bewust van haar exotische verschijning, terwijl ik er ook mijn boodschappen deed. Verwonderd bekeek ik haar. Ik had al veel uitheemse klederdrachten gezien, maar dit sloeg alles! Ze was namelijk hoofdzakelijk gekleed in een... zwarte linnen boodschappentas!!!

Jawel! En die hing over haar schouder, bedekte de gehele linkerhelft van haar lichaam, en sleepte nog voor een stuk op de grond, als een zwarte bruidsluier. Niét te geloven! Even waande ik me op een vreemde planeet! De tas leek wat op een Indiase Sari, maar was duidelijk een zak. Je kon er bijna de hele Aldi in wegstoppen. Ik zag haar van rayon naar rayon lopen en vanalles in die tas gooien.

Uit welke etnische gemeenschap dié precies kwam kon ik helemaal niet bedenken! Exotisch deed het in elk geval wél aan! Ze leek het ook zowat aan de stok te hebben met iedereen door haar autoritaire gedoe. Alsof ze de Koningin van België was!

Enfin, ik liep haar maar voorbij en deed verder mijn boodschappen. Toen ging ik naar de kassa. Hare Koninklijke Hoogheid stond drie personen vóór me aan te schuiven. Haar 'te betalen' spullen lagen al op de band. De dame achter haar maakte er haar attent op dat er nog zaken in die enorme boodschappentas zaten. Boos en autoritair keek ze die 'bemoeial' aan:

- Dacht je soms dat ik geen Nederlands versta? Ik spreek achttien talen! Achttien, hoor je wel goed? En jij? Hoeveel spreek jij er? Eéntje? Twee? Stomme boerentrut! Waar bemoei jij je dan wel mee? Achterlijk wijf!

Oei! Dat leek verkeerd te gaan aflopen. De discussie ging verder, maar de Vlaamse dame bleef uiteindelijk maar wijselijk zwijgen na haar toch nog gezegd te hebben dat ze waarschijnlijk toch één taal niet verstond: "Bétalen"!

Toen was het aan de beurt van de zwarte raaf. De kassierster leek kaar te kennen, want vrijwel meteen ontstond een verhitte discussie.

- Je weet toch dat je hier niet meer binnen mag? Wat heb je nú weer allemaal voor gestolen goed in die zak van jou? Snauwde ze haar toe.

Na enig heen en weer geruzie maakte de zwarte heks zich plots uit de voeten naar de uitgang, de zwarte zak wapperde griezelig fladderend achter haar aan. Ze liet wat op de band lag maar gewoon liggen. Ik gaapte die wegstuivende figuur verstomd na. Precies een kraai die vleugelklappend wegvloog. En als ze op dat moment effectief de lucht zou zijn ingegaan zou me dat helemaal niet hebben verbaasd! Was ik in een griezelfilm terechtgekomen?

Maar de kassierster, een uit de kluiten gewassen dame, sprong vanachter de kassa en stoof haar woedend scheldend achterna naar buiten.

En daar stonden we dan ... aan een kassa zonder kassierster. Een drietal minuten later kwam ze terug, nog wit van woede.

- Ziezo! Netjes afgeleverd in het bureel. Kan het straks gaan uitleggen aan de politie! De volgende alstublieft? En de kous was af. De klanten werden verder geholpen alsof er niks was gebeurd. Poppie gezien? Kassie dicht!

Ja... dat is dan het Vlaanderen van tegenwoordig! Vreemd gespuis dat denkt zich alles te mogen permitteren en boven iedereen verheven te zijn, dank zij steun en aanmoediging van OCMW en CGKR!

En dat moeten we allemaal maar slikken? Dergelijk gespuis was, is en blijft welkom in België! Daar mogen we niet eens kwaad naar kijken, want de antiracismewet verbiedt ons dat. Een wet, gemaakt door de idioten in de Wetstraat!

Willy.

04-08-2013 om 06:58 geschreven door Willy


» Reageer (1)
03-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goden of kosmonauten?
 

Dat de wezens die door onze voorouders goden werden genoemd kosmonauten waren valt niet langer te betwijfelen! Overal ter wereld zijn rotstekeningen, beeldjes en reliefs gevonden van wezens die weliswaar op mensen lijken, maar gehelmd zijn, zuurstofmaskers dragen, of er gewoon helemaal anders uit zien dan de doorsnee mens. Naarmate men verder en dieper gaat zoeken, wordt steeds meer gevonden dat duidt op een verleden waarin buitenaardse bezoekers thuis leken te horen.

Ook in de religies staat het vol van getuigenissen over het op aarde komen van vreemde wezens. Alleen konden onze vroege voorouders de begrippen kosmonaut, kosmos, planeten en zonnestelsels niet plaatsen met hun heel beperkte kennis.

En dus noemden ze hen maar goden en engelen, die 'neerdaalden' uit de hemel. Waarom trouwens worden engelen altijd weer afgebeeld met vleugels? Wie kwam op dat idee, en waarom? Niet moeilijk: ze konden vliegen. Weliswaar met toestellen, maar ook die toestellen kon de onontwikkelde mens niet plaatsen, en verzon dan maar vleugels als van een vogel. Waarom ook trouwens het woord 'hemel'? Waar komt het vandaan? Gewoon uit het feit dat die vreemde bezoekers 'uit de hemel' neerdaalden, net zoals een kosmonaut die neerdaalt op de maan. Als die vreemde bezoekers dan wilden aantonen waar hún thuisland was gelegen, konden ze dat maar met één woord dat de toenmalige aardbewoner begreep: "Ginder hoog in de hemel". En het begrip 'hemel' was geboren en gekoppeld aan een mythische betekenis. Terwijl de betekenis gewoon was: 'Daar hoog ergens tussen de sterren'.

Die begrippen hebben eeuwenlang stand gehouden, tot de mens verstandig genoeg was geworden om zélf de 'hemel' te gaan verkennen. En we vonden zonnestelsels, planeten, zwarte gaten en nog veel meer van dit moois.

Plots dan ook gingen die 'neergedaalde' goden wel degelijk in het plaatje passen dat onze voorouders ons nagelaten hadden! Plots ook hadden religies en godenaanbiddingen in een heel ander daglicht moeten worden gesteld. Maar ach, de mens blijft zo graag blind. Houdt zo graag vast aan zijn tradities, dat hij wetens willens maar liever blind blijft voor alle logische gevolgtrekkingen die deze tradities in vraag zouden kunnen stellen.

Maar gelukkig zijn we op de goede weg! Je moet tegenwoordig al heel naief zijn om te denken dat we het enige leven zijn in het gehele universum. En van daaruit is het maar een kleine stap verder om die oeroude sprookjes even anders te gaan bekijken. Te bekijken met de kennis die we ondertussen al vergaarden.

Jammer dat er nu weer een fanatieke religie de kop opsteekt, en ons weer een tiental eeuwen dreigt te doen verliezen! Blijkbaar hoort het zo in de evolutie: twee stappen vooruit en dan weer eentje achteruit. En helaas blijken al te veel mensen vooral naar die stap achteruit te hunkeren. Zien we telkens weer na de verkiezingen!

Tja... het mensdom blijkt halsstarrig dom te willen blijven! Vastklampen aan klinkklare nonsens, ooit opgeschreven door ondeskundige zoekers die zichzelf zieners of profeten noemden. Zelfs nu de wetenschap en de archeologie met reuzenschreden voortholt en steeds meer nieuwe bewijzen vindt van voorhistorisch buitenaards bezoek, blijven fanatici van welke religie ook, halsstarrig geloven in sprookjes! Hoe dat mogelijk is begrijp ik ook niet!

Wél dringt zich in verband daarmee onmiddellijk een prangende vraag op: waarom bleven ze plots weg?

Antwoord: zijn ze wel weg? Blijven ze ons niet onopgemerkt in het oog houden? En dan moet ik weer verwijzen naar de duizenden UFO waarnemingen waar regeringen ook geen blijf mee weten en ze dus maar doodzwijgen of er gewoon een idiote verklaring aan geven. Nou ja, er wordt ons al zoveel voorgelogen; dat kan er ook nog wel bij.

Waarom doodzwijgen? Om die informatie achter de hand te houden? Helemaal niet! Enkel en alleen om hun onkunde als waardige leiders te camoufleren! Want waardige leiders moeten alles weten, of minstens alles grondig onderzoeken of laten onderzoeken. Maar daar hebben onze marionettenregeringen geen kaas van gegeten! Hun enige bekommernis is herverkozen worden.

Willy.

03-08-2013 om 06:57 geschreven door Willy


» Reageer (0)
01-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indringers.

Toen tegen het eind van de tweede wereldoorlog de Russen de Duitse grenzen hadden overschreden en weerwraak namen op wat hen en hun families was aangedaan, bleef het gewone leven zijn gang gaan in Berlijn. Theaters en bioscopen draaiden nog op volle toeren. Het openbaar vervoer was geen enkel probleem, maar over dit alles heen hing een waas van angst!

De bevolking kon in die tijd nog rekenen en vooruitzien! Ze wisten drommels goed dat twee plus twee vier is! En dus had die bevolking, ondanks alle Duitse propaganda, al lang door dat het niet lang meer zou duren of de Russen stonden in Berlijn. En wat hen dàn te wachten stond moesten ze zich niet afvragen.

Toen vier jaar eerder de Duitsers de Belgische grens overstaken, gebeurde net hetzelfde met onze bevolking: straks staat 'den Duits' weer voor onze deur! Geen mens die eraan twijfelde, geen mens die in vriendschappelijke bedoelingen van de Duitsers geloofde.

De bevolking in ONZE tijd, lijkt niét meer te kunnen rekenen of de gevolgen van bepaalde handelingen te kunnen voorzien. De vijand is al lang over onze grenzen heengewalst en doorgedrongen tot in alle steden, alle straten, en alle gemeenschappen. Nog nooit in de geschiedenis werden staatsvijanden zo verwelkomd en in de watten gelegd!

Die vijand is België ook gretig aan het leegzuigen. Maar nog heeft de bevolking het blijkbaar niet door. En het gedeelte dat het wél door heeft wordt door de eigen regering aan banden gelegd met antiracistische wetten! Wetten, gemaakt door idioten die meer aan klinkende verkiezingsslogans zitten te denken dan aan de welvaart van het land.

En als die wetten niet helpen, dan doen de media er nog een schepje bovenop door alles wat de vijand hier uitspookt dood te zwijgen. Ja, sommige misdrijven gewoon op rekening van 'Belgen' te schrijven! Welke kleur die Belgen dan wel hebben wordt niet vermeld.

Maar ooit dringt een en ander wel door! Helaas, het zal waarschijnlijk telaat zijn!

Willy.

01-08-2013 om 07:10 geschreven door Willy


» Reageer (1)


Foto

Over mezelf:
Bouwjaar:
1941
Geboren:   Ja.
Geslacht:   Neen. 
                    Nog levend.
Adres:        Hier.
Beroep:      Levensgenieter.
Hobby's:    Veel.
Talen:         Ja. Vooral
                    betalen.
MEDEDELING:
Voor enkel politie-verhaaltjes, klik onderaan deze marge op 'fictie'.
Inhoud blog
  • Verblindingspolitiek.
  • Afgewend!
  • Charly's angels.
  • Nieuwe tijden.
  • Een nieuw jaar...
  • Nieuwjaar!
  • Kerst
  • Be happy!
  • Winterse gevoelens.
  • De bron van het kwaad.
  • Zondagse mijmeringen.
  • De illusionist.
  • Staken?
  • Herinneringen.
  • Nationalisme.
  • Ontdekkingsreis
  • Het septembergevoel
  • Jeugd.
  • Amateurs.
  • Nadenken.
  • Who did it?
  • Moord en brand.
  • Partnerbedrog?
  • Doordenkertje.
  • Kuddegeest!
  • De échte racist!
  • Mosselfestijn.
  • Arrogantie.
  • Ontroerend onschuldig!
  • Maatschappijkritisch.
  • Zomerhit.
  • Serenata.
  • Soelaas.
  • Mijn dag.
  • Greensleeves
  • Defilé.
  • Vrouw en maatschappij.
  • Beschamend!
  • Overdreven snelheid? ...
  • Sapristi!
  • Integratie.
  • Privatisering.
  • Koffiedik kijken!
  • Daar is ie dan!
  • Me-time.
  • Euh...
  • Levering!
  • Voor elkaar.
  • Nooit tevreden dan?
  • Reageren?
  • Bankstrategie.
  • Analfabeet?
  • Zeelucht.
  • La vie de Chateau!
  • Hedendaagse jeugd.
  • Thuisgevoel.
  • Levenskwaliteit.
  • Pasen!
  • Van frigoboxtoeristen...
  • Knokkeblues.
  • Perfectie!
  • Naweeën.
  • Volksmentaliteit.
  • Balconytalk.
  • Mijn nieuw stekje.
  • Welkom in Knokke!
  • Welkom in Knokke.
  • Afscheid van Oostende.
  • Nadere kennismaking.
  • Zondag!
  • Scannen!
  • Te gek!
  • Uitbollen!
  • Nog eens zwerfmail
  • Proef op de som.
  • Emotions.
  • Levenskunst.
  • Verhuismodus.
  • Euforie!
  • Dubbele namen.
  • Jonger dan je denkt.
  • Back to the roots!
  • Leve de vrede!
  • In den beginne...
  • Land van belofte.
  • Ik weet het niet...
  • Zeventien procent!!!
  • Dagdromen.
  • Gewenning.
  • Diversiteit.
  • De huidige generatie...
  • Schrijfseltje.
  • Geluid op hol.
  • De vierde dag.
  • Landverraad!
  • Aardbewoners (2)
  • Aardbewoners.
  • Magic Bullit?
  • Citroentip.
  • Nieuwe technologie.
  • Een nieuw jaar.
  • De facebookgeneratie!
  • Stil!
  • Kerst.
  • De nachtmis.
  • Woordenschat.
  • Tijdloosheid.
  • Interesses.
  • Arm Fientje!
  • Minderjarig gespuis.
  • Hersenen.
  • Wie durft?
  • Vrouwelijke rariteiten.
  • Ach die hippies!
  • Een hondenleven.
  • Gierig of efficiënt?
  • Vluchten voor wat?
  • Waar Welk Weer?
  • Nostalgisch tussendoortje.
  • Jezelf ontmoeten!
  • Muzikaal intermezzo.
  • Oorlogje spelen.
  • Streepje muziek?
  • Strangers in paradise.
  • Net gemist.
  • Scrollen maar!
  • Eerste resultaten.
  • Incognito!
  • Soms...
  • Winteruur.
  • Missen.
  • Eenzaam OF alleen?
  • Oktobergedicht.
  • Terreur.
  • Keyboard geleverd!
  • De oude tijd.
  • Gevonden...
  • Blogberichtje.
  • Jaargetijden.
  • Memoires
  • People.
  • Oktobermarkt.
  • Hygiëne.
  • Kommiezeslunsen.
  • Generatiekloven.
  • Vrolijk België!
  • Koken voor dummies.
  • ALS... (remake)
  • Als. (Herhaling)
  • Treintje spelen.
  • Peutercriminaliteit.
  • Foei!
  • Het Evasyndroom.
  • Hoezo?
  • Bewust zijn!
  • Levenslust!
  • Religieus gedicht.
  • Lonely boy?
  • Gezondheid!
  • Septemberse weeën.
  • Mens sana...
  • Blogberichtje.
  • Hugo Claus
  • Goed gevoel.
  • Reageren.
  • Vier 'heemse' kinderen?
  • De leeflonende leefloners.
  • Slim, niet mo-slim Japan!
  • Net gehoord...
  • Asociaal of wat?
  • Democratie.
  • Chinese pralines.
  • De kracht van humor!
  • Eenmanshuishouden!
  • Westerse bemoeiingen
  • De citroen (2)
  • Gratis opvang.
  • Jager of prooi?
  • Growing older 2013
  • Besnijdenis/verminking.
  • Goden of kosmonauten?(2)
  • Extremisme of boerenbedrog?
  • De zwarte raaf.
  • Goden of kosmonauten?
  • Indringers.
  • Stil verdriet.
  • Hersenen!
  • Feelings.
  • Ode aan de citroen.
  • Gesmolten inspiratie!
  • Amigos para siempre.
  • Verloederend gespuis.
  • Komkommertijd.
  • O zee!
  • Keramisch kookplezier.
  • Illegaal?
  • Religieus extremisme.
  • Verdraagzaamheid?
  • In de nor.
  • De 21° eeuw?

    Archief per maand
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • waar schrijf je niet meer
  • hallo Willy
  • gelukkige verjaardag
  • waanzinnig waterige woensdagwensen
  • EOAI

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • Bedankt Dr Ilekhojie voor (Imelda Diamante)
        op Relativeren.
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Black Magic Protection Specialist in Melbourne Psychic Voodoo Love Spell Caster Call ☎ +27765274256 Spells To Return Back Ex Lover (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/WhatsApp +27765274256 Black Magic Removal Expert in United Kingdom, Carribean, Middle East, Scandinavia, Oceania, Pacific Islands, Africa, Central America, North America, Greenland, Antarctica and South America (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Call/Text ☎ +27765274256 Remote Viewer, Healer and Magic Spell Caster Specialist in London, Lisbon, Denver, Dallas, Melbourne, Adelaide, Miami, Stockholm, Oslo, Brussels, New York, Athens, Beirut and Chicago (Sheikh Hussein)
        op Nieuwjaar 2011
  • Blog als favoriet !


    Categorieën
  • Chico2 (19)
  • Chicofotos (25)
  • Computertips. (11)
  • Culinaire avonturen. (2)
  • Fictie 01. (10)
  • Fictie 02 (10)
  • Fictie 03 (8)
  • INHOUD BLOG. (6)
  • Kroniek van een overlijden. (19)
  • Kroniek van een overlijden2 (11)
  • rokershoekje (17)

  • Mijn favorieten
  • Lieve
  • Fredje
  • Johan1944

  • Interessante blogtips:
  • Febe


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!