NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Wegafsluiting voor vlinder
 • Belgen zien einde van hun land naderen
 • Dood lievelingskuikentje goed voor boete
 • Krab doodt man
 • Datesite voor biokippen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  bizar en vreemd nieuws
  iedere dag nieuwe artikeltjes
  kom regelmatig even langs om de nieuwe berichten te lezen
  27-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegafsluiting voor vlinder
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vinden sommigen dat men in Nederland weleens overdrijft met de diervriendelijkheid, in Taiwan kunnen ze er ook wat van. Er wordt daar zelfs een deel van een snelweg afgesloten om een miljoen vlinders te laten passeren. Het gaat hier om de paarse melkplantvlinder, die van zuid naar noord trekt om daar te paren. Het langssnellende verkeer zorgde echter jaarlijks voor duizenden gevleugelde slachtoffers, dus heeft men besloten een rijstrook van de snelweg af te sluiten en een net te spannen om de vlinders over de weg heen te leiden. Men schat de kosten van de operatie op 22.500 euro.

  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen zien einde van hun land naderen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Belgie heeft volgens de Belgen zelf geen echt lange toekomst meer. Dat blijkt uit een enquête van de kranten De Standaard en Le Soir. De meerderheid van de Belgen vreest dat hun land vanaf 2050 niet meer zal bestaan. Vooral de Walen zijn somber. De oorzaak is mogelijk een omstreden Waals nepjournaal in december, waarin een opdeling van het land werd gesimuleerd. Dat journaal moest de groeiende wrevel tussen de deelstaten Vlaanderen, Wallonië en Brussel aan de kaak stellen. Opmerkelijk is dat bijna alle ondervraagde Vlamingen (93%) en Walen (98%) vinden dat hun land moet blijven bestaan. Een van de punten waarover de Walen en de Vlamingen het niet eens zijn, is het koningshuis. De meeste Franstaligen vinden de monarchie onmisbaar, terwijl zeven op de tien Nederlandstaligen de koninklijke familie overbodig vinden. De overwegende Franstaligheid van het hof zal hierbij een rol spelen.

  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dood lievelingskuikentje goed voor boete
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een man uit Hannuit moet 143 euro boete betalen en 137 euro storten aan een hulpfonds voor slachtoffers van gewelddaden. De Waal had tijdens een ruzie met zijn vriendin haar troeteldiertje door het raam gegooid. Het kuikentje viel drie verdiepingen lager te pletter op het voetpad. De agenten zagen het beestje te pletter vallen en stelden proces-verbaal op. De strafrechter van Huy paste de strafwet toe en veroordeelde de bruut tot een boete voor het "doden van een kuikentje zonder het vooraf te hebben verdoofd".

  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krab doodt man
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In Singapore werd een man geprikt door een levende krab die hij voor zijn avondmaal aan het bereiden was. 48 Uur later stierf hij aan een bacteriële infectie. Tan Boon Hock (83) had de snee verbonden met een doek, maar werd al snel misselijk. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. "De dokters vertelden ons dat hij geïnfecteerd was door een zeldzame vleesetende bacterie, Vibrio genaamd", zei de zoon van het slachtoffer aan The Straits Times. "Hij kreeg de hoogste dosis antibiotica die is toegestaan, maar werd maar niet beter". Tijdens een laatste poging om zijn leven te redden, werd Tans arm geamputeerd, maar het was al te laat: 48 uur nadat hij werd geïnfecteerd, overleed hij. Vibrio is maar in erg uitzonderlijke gevallen dodelijk, omdat het kookproces de bacteriën doodt.

  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Datesite voor biokippen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de biologisch gefokte kip die moeilijk een haan of hen kan vinden is de oplossing nabij. Via de site kippenseks.be kunnen hobbyfokkers een passend maatje voor hun gevederde vriendjes zoeken. Waar het voorheen moeilijk was om voor een bijzondere raskip een partner te vinden gloort er nu weer hoop. Het initiatief van de webmaster is bedoeld om inteelt tegen te gaan en de verspreiding van biokuikens op te krikken.
  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtgevende konijnen in proefcentra
  Klik op de afbeelding om de link te volgen In Frankrijk zijn genetici er in geslaagd om een gen van een fluorescerende kwal aan de eicel van een konijn toe te voegen. Met dit stukje technologie is men een stap dichterbij om celbewegingen binnen het lichaam te volgen. Ook ziet men mogelijkheden om bij transplantaties het verloop van de ingreep te kunnen volgen.

  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenbedrijf betaalde geld aan terroristen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het bekende bananenbedrijf Chiquita heeft toegegeven dat het in Colombia geld heeft betaald aan een paramilitaire groepering die op de terroristenlijst van de V.S. staat. Het bedrijf betaalt een schikking van 25 miljoen dollar om een proces te ontlopen. Tussen 1997 en 2004 betaalde Chiquita 1,3 miljoen euro om de gebieden waar bananen worden geteeld te laten beschermen. De boete wordt over een periode van vijf jaar betaald. De afkoopsom vrijwaart overigens alleen het bedrijf van vervolging, niet de medewerkers die de betalingen goedkeurden.

  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priester in Belgie verdacht van verkrachting non
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu zijn ze in Belgie wel wat gewend, ook wat verkrachtingen betreft. Dit hadden ze echter nog niet meegemaakt. Een 45 jarige priester zit vast omdat hij verdacht wordt van het verkrachten van een een 78 jarige non. De van oorsprong Spaanse priester had geen eigen parochie, maar woonde op een boerderij met daarbij een kapel nabij Dinant. Daar woonden ook verschillende nonnen. Het slachtoffer deed aangifte nadat ze terug was gekeerd naar Kortrijk. Justitie in Belgie onderzoekt nog of er meer slachtoffers zijn. De priester ontkent schuld.
  bron: http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-03-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel doden door schadelijke rook bij koken
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Meer dan 1,6 miljoen mensen gaan ieder jaar dood aan de gevolgen van het inademen van schadelijke dampen bij het koken. Vooral het gebruik van diermest, hout en kool om eten te verhitten zijn schadelijk voor de gezondheid. Dat zeggen experts. Ruim drie miljard mensen, de helft van de wereldbevolking, zijn bij het koken afhankelijk van dergelijke vaste brandstoffen. Het gaat vooral om de armere landen. Daar hebben ze geen geld voor schonere alternatieven of zijn ze niet aangesloten op elektriciteit. Vooral vrouwen en kinderen in ontwikkelingsgebieden als India, China en Afrika zijn het slachtoffer van de schadelijke rook. De keukens op het Indiase platteland zijn zwaar vervuilend.
  bron:  http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Granaat gebruikt als kinderspeelgoed
  Klik op de afbeelding om de link te volgen EDERVEEN - Afgelopen zaterdagmiddag vond een groepje kinderen een stuk oud ijzer en ging ermee spelen. Het ding werd over en weer gegooid, totdat een van hen het ding eens wat beter bekeek. Zijn vermoeden, dat het om een granaat of iets dergelijks ging, werd bevestigd nadat hij de politie had gewaarschuwd en het Explosieven Opruimings Commando erbij was geroepen. Het bleek om een niet-ontplofte brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog te gaan. Het explosief werd ter plaatse tot ontploffing gebracht, want na al dat gegooi was het te riskant om de granaat nog naar een meer geschikte lokatie te vervoeren.
  bron:  http://www.waarmaarraar.nl
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!